gultofskakadua

Äntligen helg!!
Igår va jag hos Nattis på salongen och fixade till håret, äntligen!!
Har inte gjort något åt den sen i början av dec! Det blev blekning på utväxten och så färgade vi
underhåret mörkt. Blev jättenöjd! Håret ser ju lite livligare ut och inte så trist.
Niclas kallar mig dock för gultofs-kakadua =) Bara för att jag ser jätteblond ut nu mot tidigare.

Idag vart det tidigt till stallet och red. Hoppade lite och hon var superfin! Hoppas det håller i sig till imorgon och att jag rider lika bra!
Kallt imorse, vart tog våren vägen???
Trodde att jag hade försovit mig imorse, vaknade helt utvilad, det var ljust ute och fåglarna kvittrade. Så jag studsade upp och skulle äta frukost men då var kl bara 06.40 =)
Så jag sov en liten stund till!

Sen har jag mamma och pappa åkt ner till västerås och hälsat på. Åt lite paj där coh busade med Tindra. Skrattade så jag fick tårar i ögonen när hon tog av sej sin strumpa och satt deni munnen och såg jättenöjd ut! Mycket roligt!


Jag Tindra o syster



Sen åkte vi vidare till en hästaffär där jag köpte ett par nya chaps som jag ska inviga på tävlingen imorgon, och två styckn flughuvor, en blå å en brun. Å så hittade jag ett jättefint pannband som Cajsa säkert vill ha å sitt träns men det kostade 1000 kr så det får bli en annan gång =)

På ikea blev det lite småsaker, spotlights och ljus och toasaker till toan nere.

När jag kom hem så åkte jag ut till stallet igen och fixade det sista inför imorgon, Cajsingen låg i sin box och sov så sött när jag kom :)

Nu kollar jag på melodifestivalen och väntar på att Niclas ska komma hem, han är och jobbar i hallen men är på G snart.

Nu ska jag fixa lite med alla kort jag knäppt idag, spara de på minne så de inte försvinner som sist...
Hej å hå!

Här kommer alla känslorna på en å samma gång

Ohh idag har jag haft riktiga vårkänslor =) Sol och varmt och snö som smälter och droppar från taken, helt underbart.
Snart är det vår vår vår!
Var så glad så jag gick in på Hm och köpte två st tröjor idag, stickade cardigans, en i grå å en i beige. Jättesköna! (mamma köpte nämligen en brun sån till mig igår och då var jag tvungen att köpa mer idag!)

Igår hade jag dressyrträning för Helene, gick SUPERbra! Helen va jättenöjd, å ja me =)  (å Cajsa med tror jag)
Har nytt bett till ett gummibett och hon verkar trivas jättebra på det, ska prova hoppa med det imorgon också och funkar det bra så ska jag nog tävla på det i helgen.

Idag blev det lite lugn longering i paddocken, märks att det  har minskat med snö där nu.
Sen har jag och mamma varit på gymmet en sväng, var ett tag sen som jag var där faktiskt.

Snart helg igen, då blir det västerås på lördagen och tävling på söndag. Å så ska jag till Nattis och fixa håret på fredag efter jobbet, usch det ser hemskt ut.. Har inte varit där sen i början av dec, så jag har en skaplig utväxt nu.. =(

Ska ta ock hoppa in i duschen och sen krypa ner i sängen!

Snö igen

Ja då har det kommit nästan 1 dm snö igen, usch och fy.. nu tycker jag att all snö kan gå bort med en rasande fart
och att våren och solen kan komma..
Hjälpt till på tävlingarna idag också, lite roligare då det va hästtävlingar och klasser mellan 110-130. Avestasegrar i samtliga klasser =)
Suttit vid datorn och knappat in tid å fel idag igen, mycket roligt =)

Kom hem strax före 4 och då tittade jag klart på tävlingarna från skandinavium på Tv och sen har jag städat och tvättat.
Senare kom Niclas, Anton och Susanne hem från bowlingen och då lagade vi lite hemlagad pizza, megagott.
Anton och Susanne var till pulkabacken och åkte lite pulka också.

Blir nog till att sussa tidigt idag också, somnade typ 22 igår, hur skönt som helst.
En hel jobb-vecka kvar innan helg igen. men det ska nog gå fort hoppas jag...

Dax att duscha och sen softa lite i soffan =)

Istapp

Oj vad klibbiga ögon jag hade i morse när klockan ringde 6.30. Ögonen ville verkligen inte öppnade, de ville bara somna om och sova läänge till =) Strax efter att min klocka ringde så ringde också Niclas klocka så det vara bara att hoppa upp. Pappa skulle hämta mig strax före 7.
Har varit tävlingar på klubben idag och jag har setat vid datorn i domartornet och klickat på skärmen hela dagen, faktiskt riktigt roligt. Man ser alla ekipage och hänger med vad som händer. Det är jag som registrerar resultaten, om de får nå rivningar eller stopp och vilken tid de har.
Tävlingen gick fort i af, var hemma strax innan 4. Pappa stog på parkeringen tillsammans me några andra gubbar =)

Väl hemma igen så kröp jag ner i ett varmt bad en stund, gjorde jätteont i händer och fötter när de tinade upp ;)
Fast jag tycker ända inte att jag har frysigt nå idag, har haft två jackor, täckbyxor och filt på mej. Men det är klart, sitter man stilli ridhuset i 6 h så blir det lite småkallt tillslut.
Imorgon blir det roligare, då är det storhästar som ska hoppa. Det är inte alltför skoj att titta på ponnytävlingar...

Niclas har varit och bowlat idag, i Hallstahammar och Köping. De vann ena och förlorade den andra. Nu är han i Hedemora och hämtar Anton. Han ska sova hos oss i natt medans Niclas mamma Susanne är kvar i Hedemora, de skulle ut och äta ikväll. (Hon är uppe på elitseriematscher i bowling och då tog hon me Anton upp så blir de kvar till tisdag kväll här)
Å eftersom Susanne å Co börjar spela ganska tidigt imorgon så är Anton här ikväll (Niclas halvbror som är 4 år)
Sen åker Niclas å Anton upp och tittar imorgon.

Nu hörde jag att bilen kommer hem, hoppas han har köpt Thaimat. Är hungrig som f-n. Har iof mumsat en hamburgare på dan =) Mumsi.

Mat-tajm nu!
Hoj

Bakning

Äntligen helg =) Tillträde idag på jobbet, gick å bra så =) Skönt,  för jag har bara haft ett husköp innan men detta gick klockrent (tror jag...)

Cyklade till stallet idag, lite bättre än att gå- det går ju lite fortare. Tar bara ca 10 min å cykla och det är alltid skönt att komma hem i tid, i af på en fredag.

Red ute i paddocken och pulsade i snön =) Jobbigt tyckte Cajsa, kul tyckte Alex. Red inte så länge, 35 min kanske men det tar en del på musklerna.
Simmade imorse, hann med 1 km =) Simmade på ganska precis 30 min och då var det några segproppar i basängen också. Nu har jag i af en tid att jobba med!

På kvällen nu har vi ätit fläskfile och klyftpotatis i raclette-järn (inte potatisen då..) och ost, tomat å svamp å tzatziki. Mmmm så gott :)

Har även bakat Niclas favvokakor, skårpor. Nu blev de inte med saffran i (som i julas), nu är det med kardemumma och mandel istället.. Hoppas de Blir goda bara, annars får jag skylla på att jag drack vin när jag bakade. Haha!

Nä nu väntar duschen och sen krypa till kojs. Ska upp tidigt imorgon. Jag ska hjälpa till på våra tävlingar och Niclas ska till Hallstahammar och bowla och han åker också tidigt. Ingen sovmorgon här inte.... =(

Puss Hej

Träning träning

Johnträning var det igår, det gick bra tycker jag. Mkt styrkeövning i början och som vanligt så protesterar hon när det blir för jobbigt, den lilla muppen,. Ställde sig rakt upp på bakbenen en gång-trodde faktiskt att hon skulle slå runt då- men sen skärpte hon sej när John kastade lite grus på henne bakifrån ;) En riktig bitch det där. Men hoppade som tusan, bara å hänga med.
Men nu vet jag att det blir mycket träning med styrkeövningar och galopparbete och framförallt att hon lyssnar på skänkeln.

Idag hppade jag lite småhinder på volt och hon gick riktigt bra, höll galoppen hela tiden och gick inte i korsgalopp en enda gång. Och flyttade undan bra för skänkeln. Ställde sig på bakbenen en gång i början (testing testing om man kan komma undan det jobbiga!) men det gick inte att komma undan- tvärtom, då fick hon jobba på ännu mer!

Gcik till stallet med fick skjuts av Niclas hem, vart lagom klar när han kom från bowlingen.

Har spikat upp tavlorna nu ikväll så nu hänger de så fint i köket =)
Ska strax gå och lägga mig, bara hoppa in en snabbis i duchen.

Hör att Niclas ligger uppe i sängen och lyssnar på Lasse Winnerbäck *love*. Somnar alltid till hans musik på kvällen =)
En dag kvar, sen är det helg! Jippi!!!

Puss hej


Snokblod

Igår när vi hade möte på klubben inför tävlingarna i helgen så började jag blöda näsblod igen..typiskt, men det gick över ganska fort. Undrar varför?? Har lite förkylningsblåsor i munnen också så jag kan vara på väg att bli förkyld kanske?
Var lite seg i morse men efter lunchen blev jag pigg igen.

Det blev ingen ridning för mig igår, tyckte det var onödigt ifall jag skulle börja blöda igen (var i stallet efter mötet) men jag longerade henne över lite galoppbommar å så. Å pigg som tusan var hon också =)

Idag är det Johnträning igen. Skulle önska att vi hade lite studs och sånt idag, fast å andra sidan så är det ganska lätt att bygga upp och hoppa hemma och den är ju banhoppningen som vi behöver träna på, så det är bra att det är mkt banhoppning.

Ska snart gå iväg till stallet, har inte gått promenad på hur länge som  helst tror jag. Nu är det ju så ljust ute också :) Ljust till halv 6 i af- det är ju helt underbart. Snart kommer sommaren..tjohoo!

Eldar på lite här hemma också, alltid skönt att komma hem till ett varmt hus och krypa ner i sängen =) fast jag tror att jag måste gå och hämta in lite mer ved, har snart brunnit upp!

Ska gå upp och lägga in den rena tvätten och sen är det nog tajm att gå!
Tjing!

Massage

Kunde dagen ha börjat bättre? Först simning innan jobbet och sen till jobbet och äta lite frukost för att sen få
massage i 45 min. Härligt! Tror nästan att jag somnade en sväng dör på massagebänken. Hihi.
Glömde givetvis ta med mig bh efter badet så jag fick ta min bikiniöverdel och torka den med hårblåsen så gott jag kunde och sen ha den på jobbet. Haha. Är man glömsk så är man.

Snart dax för en ridtur igen, ska först upp på ett snabbismöte på klubben om tävlingarna i helgen. Tänkte bara vara där en stund, sen åker jag hem och rider.

Halva veckan har snart gått, härligt! I helgen kommer Niclas mamma Susanne upp och ska bowla (i hedemora) skoj skoj!

Slänga i lite mer ved i brasan och sen är det nog tajm att åka!
Tjingeling

Kakmonstret

Idag känner jag mig som Kakmonstret.. Åt kaka på jobbet efter lunchen och på eftermiddagsfikat,
sen på kvällen har farnor, mormor, morfar,mamma å pappa varit här och då bakade jag en kladdkaka å så hade
mamma med sig kakor som jag mumsade i mig. Ett riktigt Kakismonster *kaka kaka kaka* :)

Måndagar är alltid sega dagar, men idag har det gått fort på jobbet. Tur det så det blir helg någongång.
Cajsa fick vila idag också, hoppas hon är pigg och fräsch imorgon sen är det hoppträning på onsdag igen. Hoppas hon är som hon ska vara då (någorlunda normal.....)

Igår tokblödde jag näsblod när jag hade duschat klart (eller jag fick avbryta duschandet eftersom jag började blöda snokblod). Så jag ropade ner Niclas och han fick komma och lägga ut en handduk på gästsängen nere så jag fick lägga mig där med en stor handduk i hela plytet (den enda handduk som jag fick tag i-en vit. var dock inte vit efteråt..)

Sen gick jag upp och la mig å sov, då va klockan typ halv 9. så skönt att somna då. Vaknade vid två i natt och var pigg. Haha.

Tajm att sussa nu så jag orkar upp på min simtur imorgon bitti (ska inte försova mig som jag gjorde i fredags!)

Tjohej!

bowling

Det gick jättebra för Niclas på bowlingen idag :) Han går nog till final som går på annandag påsk. Skoj!
Det bidde skidor med Ohlsson å Lundgren också på golfbanan (det blev ingen bortförklaring från mamma!)
Åkte ca 7,5km. Jätteskönt och det var superspår!

Bowlat med Emma på em, det var skoj =) Fast jag har lite ont i mina fingrar nu, imorgon har jag nog träningsverk i hela kroppen. Haha.

Städat och tvättat lite också och nu sitter jag och värmer mig framför elden. Myyysigt.

Ska äta lite korv med bröd och titta på nått bra på Tv, eller så blir de nå film :)

Hej å hå.

Pigg...

Hur kul är det här då? När jag äntligen får sova ut på morgonen så är jag hur pigg som helst....
Niclas klocka ringde strax innan 8 så då studsade han upp och givetvis var jag hur pigg som helst då..
Han ska iväg till Sala och bowla, det började typ 10.

Själv ska jag nog iväg till golfbanan med mamma och åka längdskidor, hon ville åka där (fast egentligen ville hon åka på Tjärnsjön- men HUR kul är det att bara åka runt runt på en liten sjö????) Så då var mitt förslag att åka till golfbanan.
Hppas det blir lika varmt och soligt idag också =)

Kvällen igår bra lugn. Vi grillade lite oxfilé och hade pommes till, mums. Drack lite öl å vin å spelade lite kort och bara satt och snackade. Hur skönt som helst!

Idag får nog Cajsingen vila, eller om jag tar en promaned med henne. Kan tro att hon är ganska trött i kroppen.

Sklle behöva gå upp och städa, men INTE kl 9 på morgonen, även om jag är pigg så är det mot mina principer att städa så tidigt.. Ska ta och göra lite frukost, koka några ägg. Mums!

Har funderat på att göra om nere på toan, det är ju inte så mkt att göra,men måla om väggarna (de är tråkigt vita nu..), måla de gråa och sätta upp nya krokar och pappershållare ( krokarna och hålaren är i grön plast nu. Snyggt?? NEJ!)
och sen lägga in en fin svart/grå matta, det är ju nästan allt som behövs därinne. Tror jag ska åka och titta på färg i veckan.
Ska fortsätta å dra mig lite nu sen ska jag gå up å städa och ringa till mor min, får se om det blir nå skidor eller om hon kommer med bortförklaringar ;)

Fredag den 13:e? Nej, lördag den 14:e

Idag (hittills) skulle man kunna tro att jag har bytt dag på fredag den 13:e och lördag den 14:e.
Det började med att jag skulle gå upp 6.30 imorse (tävling på G) och ställde klockan på mobben igår kväll.
Vaknade och tyckte att jag var hyffsat pigg men jag låg och drog mig ett tag och slumrade lite till. När jag vaknade så tyckte jag att det var ljust ute och hörde pippi-läten utanför. Så ljust brukar det väl inte vara vid halv 7??
Så jag gick upp och kl var då 7.15. FOrt som tusan så hoppade jag i kläderna och pillade i linserna och åkte iväg till stallet. Då kom jag på att jag hade ju ställt klockan som jag skulle men det alarmet som jag hade ställt går ju bara månd-fred :) Inte undra på att det inte ringde.
Väl i stalllet så gick det bra, lite kallt bara (typ -15 kanske?)
Tur att tävlingen bara var ca 15 min åkväg bort.
Sen när jag skulle ha på mig säkerhetsvästen så hade den frusigt och gick inte att böja, mamma fick då ha den innanför sin jacka och värma den =)
Å så hade jag fått med mig 2 st hägerhandskar så jag fick rida i mina tjocka termovantar inne på banan istället. haha.

I första klassen så gick det bra, fram till sista hindret som stog från utgången och Cajsa tyckte vi var klara och vägrade gå fram... Men sen hoppade hon men det blev 4 fel. Fick göra en omstart och fick där ett pet på näst sista. Jättespänd inne på banan och hoppade inte som hon brukar, nu blev det lite sänkt rygg och rusade bara mot hindren. Men men..

i andra klassen så känndes hon bättre men rev redan 2:an och så stod 4:an från utgången och hon började tjafsa igen mot skänken å så. Grrr. men sen hoppade hon och rusade rakt in i 5:e hindret och höll på att stå på näsan. Sen hoppade hon de sista bra.

Tror att hon kan ha träningsverk sen vi pulsade i snön och hoppade studs i veckan, hon var inte riktigt alert, och det var hon inte igår heller när jag bara longerade henne.
En stort plus är att hon sköter sig på framridning och framhoppning nu. I höstas kunde jag inte ens rida fram utan att hon stog på bakbenen och bara skulle ha av mig.  Å jättelugn i transporten och annars också, det är bra.

Ska åka iväg ochhandla lite kött (oxfilé) till ikväll och pommes :) Mums.
Hade en bukett med rosor på bordet när jag kom hem också =) *älskar*

Tjo hej

Vitlök

Haha vad jag har vitlökssmak i munnen, kanske för att jag gjorde en vitlökssås med sisådär 4 vitlöksklyftor i? Men det är ju sååå gott :)

Snart dax för stallet igen, blir lite studs och bommar idag, vill inte hoppa henne för mycket, hon har vart så himla fin nu den senaste tiden så det blir bara styrke och tråk-övningar ett tag så hoppas hon förhoppningsvis banhoppning mycket bättre (fast hon hoppar ju det bra nu också, men hon behöver med styrka i kroppen)
Igår blev det dressyrträning inför min LA:3 start, det gick jättebra. kunde sitta och rida hur länge som helst! Måste träna mer på skänkelvikning i trav och rida raka linjer i galoppen, men det kommer det också.

Niclas är på bowlingträning ikväll så just nu är jag själv. Han precis gjort en brasa, så mysigt så =) Varmt och skönt blir det i af.

Självklart försov jag mig i morse också.. suck.. så det blev lite bråttom där på morgonkvisten men det gick bra!
Imorgon är det långdag igen...baaaah vad segt, fast det brukar vara ganska skoj på em nrä jag är lagom trött och flumsig :)

Dax att byta om!
.....................................................................................................
Back.
Stallet gick bara bra, men den blev ingen hoppning.
Skulle rida fram ute i paddocken tills ridhuset blev ledigt men det va så skoj att pulsa i all snö så jag blev kvar ute =)
Himla skoj, det är säkert 30 cm snö, en massa snö att pulsa i alltså :)
Cajsa tyckte också att det var skoj men hon blev trött.
Promenad hem från stallet å nu ligger jag i soffan och tittar på nån dansk serie.
Duscha och sussa strax!
Go natt

Kaaaalllt å massa snö

Oj oj vad det har kommit snö i helgen =) Skottat en massa, har säkert kommit 2 dm.

Var på en pay'n jumpi söndags med Cajsa, hoppade felfritt i båda starterna och var jätteduktig :)
Lite tittig å så men det kan man få vara när man är 4 ½ år, bara man hoppar :)

Igår var det vila för hennes del, fixade lite med manen å så bara, började se ut som ett lejon och det kan man ju inte om man ska iväg och tävla i helgen. Själv va jag på gymmet med mamma igår kväll.

Imorse började jag med att simma 800 m, sååå himla skönt att göra det på morgonen, sen är det bara att gå till jobbet och äta lite frukost!

Ikväll blir det ett dressyrpass, måste träna in mitt dressyrprogram som jag ska rida på tävlingen

Slut i benen

Oj oj vilken dag det har varit.. Började med att åka lite längd-skidor, åkte dock bara 5 km, spåren var översnöade
så det gick lite tungt... Gick sedan hem och började städa medans Niclas bar in resten av veden som är kvar i släpvagnen. (fick dock bära in det sista som han inte orkade med)

Sen åkte jag iväg till stallet och longerade Cajsen ute i paddocken med massa snö =) Massa jobbigt tyckte hon att det var..hehe. Då kanske hon lugnar ner sig till imorgon..

Nu sitter jag hemma hos mamma och pappa och har ätit pizza, Niclas är i bowlinghallen och ska jobba, kommer hem inatt någongång. Ska nog snart knalla hem och sova, typ helt död och slut i benen :)

Tjingeling

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0