Tävlingsdags

Igår var det äntligen tävlingsdags igen efter ett rätt långt uppehåll sen i höstas. Det blev ev msv b4, hade egentligen velat rida någon lättare klass men det fanns inga bra i närheten just den här helgen och det var bara nu jag kunde tävla. Fixk ju avboka mig på två tävlingar pga att jag inte hade någon bil.  Usha kändes väldigt fin på framridningen. Gick super och lyssnade jättebra, inga problem med kandaret heller! Väl inne på banan så blev hon lite spänd ochtrippig i steget. Började med att backa efter första halten så det blev en trea... Sen blev ryggningen sådär och hon dök ner med huvudet. Lite småmissar här o där och lite spänd men ändå helt ok för att vara första gången på länge för oss båda. Slutade på 60,3% och det är jag nöjd med såhär i början. 
Jag tänkte ta och anmäla till en La3 om två veckor för att träna på att tävla igen, annars dröjer det ända till maj innan vi kommer iväg igen. Usha vet ju inte om hon ska gå en msv eller la 😊 
Idag har hon vilat, jag kom hem från jobbet vid nio för vi jadevipbjudning för kunder inför konstrundan! 
Imorgon ska jag rida och på onsdag rider Sigrid. 
Bara en kortvecka den här vecka, härligt! Sen ledig i några dagar och då blir det Ystad i helgen 😊👍

Kram  

Lördag

Idag började vi med att sova ut..fast jag vaknade strax efter halv åtta och var pigg :) Gick upp o fixade frukost och efter en stund kom Micke upp också.. Käkade frulle ett tag och sen gick vi ner till gymmet. Körde mage, biceps och lite triceps men var rätt energilös..Gick nog för lång tid mellan frukost och träning. Hem och så åt vi och sen åkte jag till stallet.
Igår red jag henne  på tränsbett men tyckte inte att jag fick till det riktigt, hon blev strakt och jag fick ingen bra takt riktigt. Idag satt jag på kandret och vips så var allt busenkelt igen. Provar att rida på kandaren imorgon men jag har med mig det andra tränset också ifall hon skulle böörja krångla med tungan över bettet. Idag gick hon dock klockrent och hade en superbra takt i traven och i skolorna. Fina byten och hon var bra framme för benen. Red inte så läge alls utan kände bara igenom henne. Bjarke red samtidigt och han tyckte hon såg fin ut så jag ska försöka rida likadant imorgon med. Inte så lätt alla gånger =)
Sen duschades hon, har flätat manen och putsat alla grejer. Bussen är färdig och ska bara packa in sadel och tränsen och stövlarna imorgon bitti.
Startar 10.30 så jag åker från stallet ca 8.15 Blir en tidigt morgon för mig imorgon..Åker härifrån strax före sju.. Blir ingen sen kväll ikväll..man ska ju gå upp en timme tidigare också :)
 
Snart ska vi äta och sen ska vi kolla klart på Beck. Vi kollade på den igår men såg bara 30 min, sen somnade vi i soffan :)
 
Nyduschad o flätad. Givetvis så rullade hon sig när hon kom in i boxen....
 
Kram

Torsdag

Så var jag på väg hem från stallet igen! 
Träningen gick bra och hon kändes fin. Lite seg igång med bakbenen och stel i nacken men lossade fint ju mer jag red. Jag red igenom msv b4 programmet några gånger och på slutet kändes det bra. Jag kommer att rida imorgon också istället för Sigrid för jag kände att kag ville ha ytterligare en dag innan tävlingen. Att bara rida lördag kändes stressigt så jag rider imorgon med och känner så hon är direkt framme för skänkeln mm. Ska nog rida på vanligt tränsbett på tävlingen tror jag. Gjorde det idag och tyckte att det funderade finfint. Man får ju ha det nu i alla klasser och ibland försöker hon lägga tungan över bettet med kandaret, det fungerar bra med snokrem på kandaret men det får jag inte tävla på och jag har ridit för lite utan den remmen nu på sista tiden så jag chansar inte på det. 
Passade bra att rida imorgon också för Micke jobbar och är inte hemma innan 22. Själv lyxar jag nog till det och tar bilen till jobbet o stall så är jag hemma rätt tidigt plus att jag rider i lugn o ro och behöver inte passa busstiden. 
Hästbussen har jag hämtat nu och nu gick den som ett skollat troll 😊👍 
Fredag imorgon och sedan helg igen. Om en vecka är det påsk! Då ska vi till Ystad spa!! Ska bli superskönt 😃

Kram 

Bussen på sin plats 😊



Jippi

Förhoppningsvis har de hittat felet på bussen och jag kan kanske hämta den i em! I så fall blir det tävling på söndag i Lund om jag får plats, än finns det platser kvar i alla fall 😊 
Ikväll ska jag träna för Bjarke och ska passa på att rida program då. 

Igår var vi på gymmet och körde ett bra benpass, träningsvärken kommer nog smygande i em 👍 jag var också hos frissan igår och la i lite nya ljusa slingor. Fixk beröm för håret för det börjar bli tjockt och inte alls lika slitet längre. Växer gör det nu också 😊. Usha vilade igår men idag blir det ridning!

Kram 

Arne Dahl

Nu är jag på väg hem igen från stallet. Ridningen gick riktigt bra idag också och jobbade mest med att få in takten islutorna och det gick efter en stund 😊 imorgon vilar hon igen och jag ska till frissan. På torsdag är det träning för Bjarke! Vet inget om bussen än, eller jo de har inte hunnit titta på den än men gör det förhoppningsvis imorgon. 

Igår kom Micke hem tidigt och var redan hemma när jag slutade jobbet. Vi gick ner till gymmet och körde ett bröst och magpass. Sen lagade vi mat och kollade på Arne Dahl. Riktigt bra serie och snart är vi ikapp tvn. Ser söndagens avsnitt idag sen får vi vänta ända till söndag innan vi får se nästa gång 😕 
Fast vi har ju hela första säsongen kvar att se också! 

Kram 

Rump-bilder!

Ja inte på mig då men på Usha :) Hon har fått enormt mycket muskler över rygg och rumpa nu under vintern,
såg det när jag longerade i fredags när jag stog på marken. Riktigt musklig börjar hon bli!
 
Igår red jag ett riktigt bra pass på henne, hon var superlätt fram och travade på som bara den. Slutorna var riktigt bra med stora och luftoga steg och fin takt i. Nu kunde jag håla takten hela slutan ut, tidigare ha det bara vart enstaka steg. Gjorde flera slutorn som var så bra, öven öppna var bra med en bra takt. Kul när hon orkar lite mer, nu kan jag nästan rida så hela passet igenom. Galoppen var också riktigt fin med nacken på plats. Gjorde lite galoppslutor och lite byten och förvänd galopp. Red bara i ca 35 min för hon gick så himla bra.
Idag har Sigrid ridit och det hade också gått riktigt bra.
Förresten, när jag longerade i fredags så kom en av de danska beridarna (som rider grand prix) och sa att Usha hade sett jättefin ut på träningen för Bjarke i torsdags. Han stog och tittade en liten stund när jag red samtidigt som han pratade med Bjarke. Han tyckte att det blev en hela annan häst och tyckte hon var väldigt fin. Kul att höra det från någon annan =)
 
Både igår och idag har jag vart på gymmet, igår blev det rygg och mage och idag en tugnt benpass. Sen promenad till stan och gick runt lite där och sen hem igen. Benen har redan börjat få träningsvärk...
 
Hittade en tröja på MQ som jag köpte. Har sagt att jag inte ska köpa några kläder innan Usa för jag ska shoppa så mycket där men nu börjar mina tröjor bli så slitna så jag var tvungen att köpa en ny :)
 
Bara fem veckor kvar nu innan vi åker, wiiii!
Och innan dess ska vi hinna till Ystad på spa, en helg i stockholm och gå på Stiftelsen och sen till Helsingborg och se på Kalle Moraeus, fullt upp med andra ord! Och jag ska även hinna upp till stockholm på 3 dagars kurs direkt efter påsk... Inte många dagar jag jobbar i april..9 st tror jag :P
 
Har just dammsugit och torkat golv. Haft en rätt skön dag med massor gjort och ingen stress, men rätt tråkigt att inte åka till stallet en helg när jag är själv hemma :) Tur jag har Usha annars hade jag blivit rätt rastlös här hemma!
 
Nej nu ska jag krypa ner i sängen och sova. Imorgon kommer Micke hem igen =)
 
Kram

Äntligen helg igen

Veckan har gått fort som vanligt och nu är det äntligen helg igen :)
I veckan så har jag vart i stallet några dagar och de andra dagarna har jag vart på gymmet, rätt träningsrik vecka. Har även börjat gå till stationen på morgonen nu när det är så soligt och fint ute på morgonen!
Red för Bjarke i torsdags och hon gick riktigt bra! När jag red fram i trav så utbast Bjarke "Vad har du gjort med in häst" Öööh vaddå sa jag. "Ja men hon är ju alldeles fantastisk!" Hon gick verkligen superbra. På slutet övade vi lite piaff, svårt att hålla reda på tassarna sa Usha men hon försöker verkligen!
Sigrig kunde inte rida igår så istället för att hon skulle vila efter en bra och hårt träning så åkte jag ut och longerade henne och bara hade fredagsmys i stallet. Micke är ändå i Norge och jobbar några dagar så då tillbringade jag kvällen i stallet :)
Idag ska jag ut och rida igen och imorgon rider Sigrid.
Hästbussen är inlämnad på bilverkstaden men jag vet inte än vad det är för fel på den. Förhoppningsvis så är den klar så jag kan ut och tävla nästa helg!
 
Idag ska jag först iväg till gymmet nu om en liten stund och sen blir det stallet i eftermiddag. Imorgon är det gym och så ska jag ner på stan en sväng här. Jag ska även deklarera så jag har det gjort.
 
Micke filmade lite förra helgen när jag red. Här är två småsnuttar från traven.
 
https://youtu.be/P0LcSVVH8c8
https://youtu.be/U1deazKDGFk
 
Nu ska jag kila ner till gymmet!
 
Kram
 

På tåget

Nu är jag på tåget på väg från stallet. Har ridit ett riktigt bra pass på usha. Rätt lugnt pass och inga större krav men gjorde massa basis övningar och hon blev riktigt fin av det! 
Imorgon ska hon vila igen och på torsdag ska vi rida för Bjarke igen. 
Vi har fortfarande inte fått fart på bussen så imorgon ska den få komma till bildoktorn. Får se om de hittar felet. Gör de det så kanske jag kan tävla i helgen annars får det bli en annan gång 😊

Helgen som var så var jag och M i stallet rätt mycket. Har grejade med bussen och jag med usha 😊 eftersom de inte fick fart på den så städade han den invändigt 👍😊 själv städade jag bak i skåpet och har börjat tvätta täcken och schabrak som låg däri. Det hade blivit blött o fuktigt och lite mögligt men som tur var så försvann det i tvätten så nu är nästan allt rent! 

Gymmat har jag gjort i helgen också och även igår. Imorgon är det dags för gym igen och även tvättstugan. 

Den här veckan har vi en inneboende också, mickes gamla jobbarkompis är på kurs på Kastrup i tre veckor och lånar ett rum av oss måndag till torsdag. I alla fall den här veckan. Bra att vi har ett rum extra 😊 
Nu när jag kommer hem så får jag färdiglagad mat, pulled turkey 😊👍 sen ska vi kolla ett till avsnitt av Arne Dahl. Började kolla på det i söndags och det är ju riktigt bra!! 

Kram 

Helg!

God morgon!
Lördagsmorgon och vi har just haft långfrukost och mys i soffan framför tv'n. Nu är det dags att göra oss ordning för att åka till stallet. Micke följer med och ser hur det går för Jimmy att fixa med bussen. Vi (dom) fick inte igång bussen i torsdags så det blir ingen tävling för mig idag. Tur det kommer fler tävlingar framöver :)
De hittade alger (!) i dieslet så det är troligen det som spökar..Vi har nu vat och köpt döda-alger-medel som ska i i tanken och så ska det rengöras lite och förhoppningsvis så ska den fungera sen. Jag har ju alldrig låtit bussen stå så länge som jag gjort i vinter men nu vet jag att jag måste ut och köra den emellanåt så det inte bildas alger.. Plus att ha i lite sån medel också så det förebygger alg-bildning.
Micke har stand-by idag men har begärt tre h stand by så han hinner hem ifall de ringer.
Själv ska jag rida Usha och passa på att tvätta lite schabrak mm och vårstäda lite. Om vi får igång bussen så tar vi en tur till tvätteriet och tvättar det utvändigt och lite invändigt, det behövs!!
 
Träningen för Bjarke i torsdags gick bra! Hon var lite seg i kroppen, frmodligen känner hon av pälsfällningen nu och då kan hon bli lite seg, men hon gick väldigt bra ändå! Fin trav men vi fick kämpa för att få igång bakbenen och få henne att ta i. Tidigare har det räckt att väcka henne rejält en gång och sen har hon rullat på av sig själv men i torsdags så fick jag verkligen kämpa hela tiden men ändå föll hon tillbaka lite hela tiden. Hon var inte dum eller så men hon saknade den där sista gnistan som hon faktiskt haft den senaste tiden. Men det kommer tillbaka!
 
Teres och hennes kompis kom i tisdags kväll också och sover kvar till imrogon eller måndag. De är nu på arenan på symässan.
Igår var vi ut och åt på puben nedanför oss ( i samma hus!) riktigt gott var det!
Ikväll ska vi äta pulled chicken här hemma!
 
Nu ska jag göra mig klar för avfärd mot stall!
Kram
 
 

Torsdag

God morgon
Torsdag och strålande sol idag också. Det har vart riktigt varmt och skönt de senaste dagarna med sol och blå himmel! Gick en promenad på lunchen igår och det har blivit grönt på gräsmattorna 😃 fast dom är ju nästan alltid gröna här. 
Igår och i tisdags hade jag stallfritt, Sigrid red igår o i tisdags vilade hon. Själv var jag på gymmet båda dagarna. Igår va M med till gymmet också, jätte längesen som vi gymmade ihop för det har inte funnits tid till det. 
I måndags så hämtade M mig på jobbet och så åkte vi till stallet och jag red o Micke fixade med bussen. Vi fick igång den med startkablar. Sen åkte han en sväng på en timme medan jag red men lagom till han kom tillbaka till gården så la bilen av. Fick igång den igen men sen la den av igen. Som tur är så bor det en på gården som kan bilar bra ich som alltid fixar med Bjarkes buss o bilar, tror han jobbar som bilmekaniker också. Gick in till han o frågade om han kunde hjälpa oss o få igång den igen, funderade på om det var fel på batteriet.  Det är nog diselfiltret sa Jimmy och när han började titta så var det som behövde bytas. Så idag följer M med igen till stallet och byter det, själv ska jag rida lektion för Bjarke. Slutar redan fyra idag så vi kommer nog dit i tid! 
Ikväll kommer Teres och sover kvar och blir kvar till måndag, det är nån symässa på arenan. 


Grönt ute!!
 Kram


Helgen

Jag blev mycket piggare efter att ha sovit i fredags och på lördagen kände jag mig rätt ok. Lite snorig och hostig men pigg i kroppen. 
Har ridit båda dagarna och hon har gått riktigt bra. Lite stel i lördags, inte så konstigt eftersom hon vilat några dagar och jag hade själv inre ridit på nio dagar, bara Sigrid som hållt igång henne bra! Igår bar hon väldigt fin att rida och då red jag ett litet hårdare pass med programdelar och mycket travjobb. Idag ska hon få gå ett lättare pass. 
Hann även med och tvätta lite täcken o schabrak. Skulle starta upp hästbussen igår men då var batteriet tvärdött 😕 som tur är så erbjöd sig micke att följa med till stallet idag och försöka få igång bussen samt åka en stund med den medans jag rider. Han jobbar nu på fm och kommer en tidigt, sen tar han bilen till Landskrona och hämtar mig där efter jobbet 👍

Igår hade vi långfrukost framför tvn och tittade på Vasaloppet! Kul att man kände igen sig på vissa sträckor 😊
Annars har vi mest tagit det lugnt. Micke jobbade i lördags och igår kväll. Vi har kollat film, Gone girl, tvättat, pysslat lite hemma och gymmat lite försiktigt. Nu kör jag igång igen med mitt träningsprogram. Har lagt det lite åt sidan den sista månaden pga uppladdning för Vasan. Men nu är det dags att köra på det igen 💪

Strax framme i Landskrona. Dags för jobb i fem dagar igen innan det blir helg. I helgen kommer syster ner och bor några dagar också och så ska jag täcka på lördag 😃

Kram 

Sjuk

Första gången på tre år (tror jag) så är jag hemma från jobbet.
Imorse sa jag till Micke "Jag kanske tränar ikväll på gymmet" och han trodde jag skulle säga "Jag kanske är hemma idag från jobbet". Haha sa jag, varflr ska jag vara hemma, låter jag så förkyld?? Men vid 10 på jobbet så gav jag upp och åkte hem. Då hade jag tagit två alvedon och kände mig seg i kroppen och lite halvöm så det var lika bra att ge upp. Det är inte ofta jag är hemma och är sjuk men nu fick jag ge mig :(
Har sovit en stund i soffan, typ två timmar och har dötråkigt. Micke är på väg hem från jobbet så jag får trakassera honom lite sen =)
 
Igår var jag till stallet efter jobbet och longerade Usha, hon var pigg och brallade runt så det var tur att jag inte satt på henne :) Förhoppningsvis så orkar jag rida imorgon, vi får se.
 
Igår fick jag även ett sms av M där det stod Vi ska till London. Jaha tänkte jag, ska ni dit med jobbet? Nä du och jag ska dit på konsert i september, jag köpte just biljetter. Hmm okej =) Så nu har jag tagit ledigt den 25 september och så flyger vi till London över helgen och går på David Gilmore i Royal Albet Hall =) ska bli jätteskoj!!
 
Nu ska jag vila lite till så den dumma förkylningen försvinner illa kvickt.
 
Kram
 

Öppet spår

Ja i måndags så åkte vi ju öppet spår :)
Det var riktigt roligt och det kommer jag att göra igen, men först ska jag ta en tjejvasa emellan. Att åka 3 mil i måndags var inga problem alls och definitivt inte de sista tre milen som mest är utför även om jag i måndags då var trött. Får jag bara åka dom så kan det nog bli riktigt roligt. 
Nu fick jag problem med ljumsken efter två km redan och hade ont i princip hela loppet men efter sex alvedon så kände inte av så mycket längre men då hade det gåt 7 mil också :P
Hade rejält bakhalt så jag kunde inte springa uppför eller trycka ifrån pga ljumsken så det var till att gå (saxa) i uppförsbackarna och staka överallt annat.
Gick i alla fall i mål efter 11h och 28 min och var nöjd med det men tiden kan bli mycket bättre. Spåren var delvis borta och det var rätt tungåkt. Fick nya spår på vissa ställen men det var så varmt så de fösvann rätt snabbt igen men det är ju lika för alla =)
Igår hade jag rätt ont i kroppen, ffa i muskelfästena i armbågarna och axlar men nu är det bra så nu känner jag mest av triceps, lite stel i baksida axel och mage annars känns kroppen helt ok idag.
Nästa utmaning för mig blir att springa Malmömilen i sommar..och ev midnattsloppet i september. Jag avskyr att springa men har väl fått lite bätre kondis efter backträning i Bulltofta i vinter så jag ska hålla i det och orka springa en mil sen, bara jag får ordning på ljumsken. Ska till kiropraktorn om 1,5 vecka.
 
Sitter på tåget på väg hem till Malmö nu, kommer dit 21.15 ikväll och får då äntligen träffa Micke igen. Vi sågs ju en snabbis efte målgången i måndags och sen åkte vi till stugan och han sov kvar i Mora och åkte till Malmö igår.
På söndag ska vi ha vasaloppsfrukost i soffan och njuta av att se alla andra slita!!
 
Jag ska givetvis till Usha en snabbis imorgon också, det blir nog ingen ridning men hon ska longeras. Sigrid har hållt igång henne under helgen och så red hon lektion för Bjake i måndags så de fick också kämpa på då =)
 
Lite biler från helgen..
 
En lastbil som lagt sig på vägen och bildade köer innan starten.. lite stressigt blev det och vi hamnade rätt långt bak i startledet.
 
 
Skapligt med snö vid stugan vi bodde i!
 
Måndag morgon...innan det är dags att åka till starten
 
Nu ska jag vila lite. 
Kram
 

I Sälen

Igår kom vi fram till Sälen. Vi åkte hemifrån på fm och kom fram strax efter lunch. Stannade till vid starten och hämtade ut nummerlapparna och råkade handla lite saker på stadium 😳 typ ett par nya handskar, nytt pannband och nya byxor att åka i (som mamma sponsrade med😛) 
Sen fikade vi lite i stugan innan vi testade skidor och kläder. Vallan var topp och kläderna också!! 

På kvällen så käkade vi tacos och kollade på Melodifestivalen sen blev det sängen. 
Nu har vi käkat frulle och kollar på vinterstudion. Väntar på femmilen och sen ska jag och nattis ner till ett köpcentrum och titta lite. 
Idag snöar det massor. Förhoppningsvis så slutar det till imorgon, det verkar som det 😊👍






Kram 

RSS 2.0