Två nya rum!

Så, nu har vi fått inrett och fixat i nya sovrummet. Vi har vat på Jysk och införskaffat oss div nya saker (rullgardiner, överkast, kuddar, sängbord) och så har vi flyttat in byråer och lite annat och det blev verkligen så himla bra!
Vi passade även på att tömma det gamla sovrummet och nu är det ett finfinf Tv-rum där! Soffan fick mycket bättre plats där än i kupan där den stog först. Vi köpte en ny Tv-bänk som passade bättre och det blev verkligen superbra i det rummet också!
Nu är kupan nästan tom och där ska vi sätta resten av panelen som blev kvar från sovrummet, det är ju bara OSB-skivor där sedan vi gjorde om den kupan för två år sedan..
 
Mamma och pappa åkte hem nu på fm och jag och Micke har vart ute och gått en sväng. Svängde förbi stallet och stannade och mockade mm. Strålande sol är det ute nu också, riktigt härligt värder.
Nu sitter jag och väntar på att hoppningen ska börja på Tv, sen ska vi iväg och handla lite mat till imorgon och två bingolotter :) Det blir ett lugnt nyår (hoppas jag!), vi ska äta tupp och spela uppesittarbingo.
 
Kram
 
  (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 
 


Vit jul!

Jajamänsan, vi fick en vit julafton här i Skåne :) 
När jag gick till stallet igår morse så var det klart väder, vindstilla och -5 grader ute. Det knastrade under fötterna när jag och Snusan gick hem från stallet lite senare :-)
Jag hade en riktigt lugn julafton, började dagen i stallet och mockade mm till Irina. Sen gick jag hem och tände en brasa och tog det lugnt ett tag, la mig och vilade en timme ca innan jag började med maten; janson och köttbullar. Vid 16 tiden (efter Kalle!) så gick jag och tog in hästarna och sedan åkte jag och hämtade Micke på stationen, han kom med 1708-tåget. 
När han hade duschat mm så började vi med maten och kollade på Tv.
Sen delade vi ut julklappar och tittade på Svensson Svensson.
Fick en jättefin tavla på Usha och Filippa i hästhimlen som är målad i glas. Finns en jättefin affär på Bornholm som heter Victoria Glas och det var hon som hade gjort den.
Sen hade Micke även köpt en tavla på en vit höna och en tupp också från Victoria Glas, supergulliga.
Han köpte även ett trådlöst WiFi-system till oss eftersom vi nu har fått fiber installerat!
Senare gick vi till stallet och kvällsfodrade hästarna, gav en korg med lite gott i till både Snusan och Therese o Magnus men ingen av dom var hemma än så korgarna fick stå utanför dörrarna, uppskattat blev det i alla fall.
 
Idag sov vi ut (fast jag vaknade vid sju och kunde inte somna om).. Vid lunch åkte vi och gymmade och sen gick jag till stallet och tömkörde Irina. Hon var pigg och på alerten idag men gick riktigt bra! Imorgon ska Snusan upp och rida igen. Nu på kvällen har vi såpskurat golvet igen, det blir riktigt bra! Ska göra det en eller två gånger till.
 
Förhoppningsvis kommer mamma och pappa imorgon också, annars kommer dom på torsdag!
 
Kram
 
 
(null)

(null)


Gymmat

Idag har jag gymmat förförsta gången på typ två månader. Det har blivit mest promenader den sista tiden men idag blev jag sugen på gymmet igen så när jag körde Micke till tåget så åkte jag och gymmade efter det. Den blev först cykling och sen lite biceps, triceps och axlar. Det är ju inte på samma nivå som innan såklart men det är skönt att röra sig. Dessutom har det snöat både i natt och under dagen så att ut o gå idag var inte nå bra alternativ. På em sprack det dock upp och blev sol men då blev det ju halt också.
Irina vilade idag, men så var det ju planerat också. Åkte bara till stallet och mockade och fixade maten.
 
Sen har jag mest vart hemma och grejat lite, fixat de sista julklapparna och slagit in dom mm. Micke sover på Rönne i natt och kommer hem imorgon igen.
Jag börjar nog morgonen med att gå till stallet med Snusan och fixar klart där. Sen ska jag ta in dom och kvällsfodra senare för dom andra är borta, men då är Micke hemma så vi går dit tillsammans.
 
Kram
 
 

TENS

Nu ligger jag i sängen o vilar och har min TENS apparat igång i ländryggen, fick det tipset när jag var på förlossningen förra veckan o pratade med dom. Dom rekommenderade den starkt så jag köpte en och den är riktigt behaglig, inte för att jag har speciellt ont men den är skön att ha mot trött rygg.

Idag började jag dagen med stallet, snusan red och det gick riktigt bra! Red både skritt trav o galopp. Hennes galopp är fantastiskt fin, bärig och i uppförsbacke 😍. Nu får hon vila i två dagar, hon har ridits tre dagar på rad och tömkördes en dag innan dess så nu förtjänar hon lite återhämtning. 

Sen åkte jag och Micke in till Skurup, behövde köpa strumpor då alla mina är totalt slut och håliga 😂. Var in på landäng och köpte mat till Irina och boots till henne, Micke köpte stallskor 😜 fast dom kan han ju ha ute i trädgården också. Handlade lite smått o gott på dollarstore och sen åkte vi hem. Micke snickrar det sista i rummet nu och jag har precis tittat klart på hoppningen på tv. 
Ikväll blir det lugnt, målet är att täcka av golvet ikväll 😃 det ska bli spännande att se hur det ser ut nu när allt annat är på plats! 

Kram 


Nytt försök igen

Ok, nu gör jag ett nytt försök igen att skriva lite. Förhoppningsvis har jag lite mer tid nu när jag inte jobbar längre  😊

Jobbade sista dagen i onsdags och det känns lite konstigt. Ska vara ledig i 13 månader nu men jag kommer åka dit och fika emellanåt såklart! 

Idag började jag med en promenad på 40 min, sen har jag vart en sväng på BB och pratat lite, hämtat beställd mat på  Willy och mitt nya träns till Irina som jag beställde från granngården i Ystad. 
Sen var jag i stallet, logerade henne lite innan snusan hoppade upp och red i ca 20 min. Gick så bra så 👌 sen ställde jag henne i spolspiltan och skulle testa hur hon var att tvätta ben mm, inga problem alls. 
Hon har blivit väldigt lugn nu även när hon är själv inne i stallet vilket är väldigt skönt. I början var hon lite nervig och for runt men nu har hon landat och är väldigt mycket lugnare. 
Imorgon ska vi rida igen och sem får hon vila i två dagar. Längtar tills jag själv kommer upp i sadeln. Det är nog inte så himla lång tid kvar 😍😄 får börja med att rida filemon så jag hittar min egen balans. Hon är så stabil o snäll, Irina är ju inte riden så himla mycket så det är lite dumt att hoppa upp på henne direkt. 

Nu har jag gjort julköttbullar och väntar på att Micke ska komma hem från jobbet. Han kommer nog vilken minut som helst, blev inringd på stans by nu på EM men är tillbaka snart igen så det var bara en kort vända. Sen jobbar har bara söndag till måndag och sen inget mer innan Mini kommer 😀👌
Imorgon ska vi lista klart i rummet, endast fyra små lister kvar, och sedan täcker vi av golvet och behandlar det. Sen är rummet färdigt 😊

Kram 


RSS 2.0