Julen so far

Halvvägs in i julen typ.. Sitter och vilar i soffan efter att vi ätit lite jullunch igen. Det har gått i ett sen när jag kom hit i söndags.
I måndags så var ja på stan och fixade det sista, va hos Nattis och fixade håret så nu är det ljust igen med några mörka slingor. Sen spelade vi uppesittarbingo :) vann dock ingenting...
Igår var det full sula här med julfirande. Farmor, mormor O morfar och Teres, Magnus och barnen var här. Tomten kom med julklappar oc som tur var så hade jag vart snäll i år också :)
Sen tog vi lite ost, kex O vin på kvällen innan vi somnade. Jag sov i soffan eftersom ingen säng blev över till mig ;)
Idag har vi var och hälsat på i sonnbo och träffat kusinerna och barnen lekte av sig.
Ikväll blir det porterstek, jummi.

Kram så länge

På flygplatsen

Sitter och väntar på att få gå ombord på planet. lite försenat från Bromma o hit så då blir vi lite försenade också, men bara i 20 min.
Var till Usha en sväng på morgonen och hon var ute i hagen, hälsade på henne och hon såg inte alls lika stel ut nu. fortfarande stel men bättre. Caroline tittar till henne under veckan och så får hon gå på vattenbandet några dagar så hon hålls igång :)

Igår kväll kom Linda o Peter över på middag, riktigt trevligt. Fick en fin julklapp/inflyttningspresent


Var på Väla igår och fixade de sista julklapparna, galet med folk men jag fick med mig det jag skulle ha!


Kram

Bodypump

Dagens gympass är klart, bodypump och vi körde hårt som vanligt :) Nu blir det lite vila över julen eftersom jag inte kommer att vara hemma, men sen ska det köras hårt igen!
Ska snart byta om och åka ner och handla de sista julklapparna och lite annat som ska fixas. Linda o Peter kommer på middag ikväll så jag måste sätta fart om allt ska hinnas med. Tvättmaskinen går för fullt och sen ska jag hinna packa inför i morgon också.

Var till stallet i går kväll och skulle rida men upptäckte att Usha slagit i huvudet på nått vis (troligen rullat sig i boxen och slagit huvudet i krubban eller nått) och hade en stor bula mellan öronen och jag fick absolut inte ta där och hon gick med sänkt huvud och ville inte gärna ha upp huvudet. Jag longerade bara i grimman för att se så hon såg ok ut och hon sprang på men med en stel hals o huvud.. masserade in arnika på halsen o hoppas att det är lite bättre idag. Hon åt normalt så det var nog ingen större fara med henne förutom att hon säkert känner sig öm och stel och det kan ju vara nått som trycker i nacken också.. Får se hur hon ser ut idag. Typiskt, jag som ville rida innan jag åker :(

Nej nu måste jag sätta fart!
Kram

Ridning

Idag gick ridningen riktigt bra. Hon har vart lite trögstartad nu efter att jag inte ridit på ett tag. Hon har ju longerats och gått på vattenband o på så vis hållts igång men man kommer inte åt henne på samma sätt med longering som när jag rider. Hon kommer alltså undan arbetet lite enklare och det försöker hon gärna med när jag hoppar upp på henne också. Blir det lite jobbigt så ska hon antingen försöka ställa sig på bakbenen och vägra gå fram eller så tjurar hon ihop och bara studsar på stället... Men det blir bättre och bättre för varje idag och idag var hon i princip som vanligt igen. Jobbade en hel del i förvänd galopp och ställde/böjde åt båda håll. Sen många skänkelvikningar i traven och tempoväxlingar. Avslutade när hon var som bäst :) I morgon kör vi ett pass igen innan det är dax att ta helg.

Lite sovmorgon blir det för mig i morgon, åker bil till jobbet. Å så ska vi ha julfrukost på jobbet :) Mums!

Kram

Onsdag

Två dagar kvar att jobba nu :)
Onsdag idag och som vanligt så var det morgonmöte i morse, med frukost. Har fått dille på frukostbulle med ost och marmelad (skogsbär) på.. Mums..tur att jag bara äter det en gång i veckan =) Sjukt gott i alla fall.

Det blev longering för Usha idag, hon såg väldigt fin ut och i morgon ska det ridas igen! Var hemma rätt tidigt från stallet och har fixat en del med julklapparna, snart så är de klara!
Måste ta och tvätta o packa också, åker ju snart upp till Avesta och blir där över julen.Har inte ens funderat på vad jag ska ha med mig än, kan vara dax att fixa till det kanske.

Kram

Core igen

God kväll!
Nu har vi kört ett 45 min pass med core igen. Lite nya övningar så det kommer nog att kännas i morgon, hoppas det :)
Usha har vilat idag, i morgon ska hon longeras och sen rida på torsdag igen.

Tre dagar kvar att jobba och sen är det lite semester. Wihoo vad skönt det ska bli :) Om en vecka är det jul och om två veckor nyår. Sjukt vad fort det går...

Har fixat klart de sista julkorten nu ikväll och sen ska jag fixa klart julklapparna i morgon tror jag, sen börjar jag bli klar!

Ska försöka lägga mig i tid idag så snart kryper jag till kojs..
Kram

En vecka

En vecka (typ) kvar till julafton. Känns inte som det eftersom det var ca 8,5 grad varmt ute idag igen.. Det gör iof mig inte så mycket.

Efter jobb idag så åkte jag till stallet och red lite. Jag har ridit både lördag och söndag och igår gick hon riktigt bra. Eftersom hon inte alls är igång som hon brukar så tog vi det lite lugnt idag. Jobbade mycket i skritt först och travade sen i ca 10-15 minuter och sen fick det vara. Antar att hon hade lite träningsvärk efter igår. I morgon får hon vila och på onsdag tror jag att det blir longering.

Träningsvärk har jag också, efter lördagens bodypump :) Vet inte vad vi gjorde egentligen men nått bra gjorde vi eftersom vi fick sån grym träningsvärk.

Nu ska jag hoppa i sängen och sova!

Kram o god natt

Nytt i lägenheten

Nu har jag precis kommit hem från Ängelholm där jag lämnat mamma o pappa på flygplatsen.
Har fixats en massa i lägenheten, lampor, hallen är klar med krokar o spegel, hyllor hat borrats upp mm.
Lite kort här, skrivet mer sen. Ska snart göra mig klar för att gå till gymmet med S. IW pass att vänta!









Stiftelsen

på väg hem från Malmö nu, sett spelning med stiftelsen, sjukt bra även denna gång :) massor med folk och riktigt bra musik.
jobbade bara halvdag idag vilken var skönt också. I morgon är det fredag och det blir stall efter jobbet och sen kommet mamma och pappa ner o hälsar på :)

Kram



onsdag

Redan onsdag igen, morgonmöte o frukost på jobbet :) Sen efter jobb så åker Linda med direkt så äter vi och åker till stallet sen. Har inte bestämt om jag ska rida eller longera, hon har nu stått o tre dagar och jag har inte ridit på över två veckor så det är dax att sätta igång..pigg bör hon vara! Rider nog lite försiktigt, med gramanen på..

Igår va jag och S på gymmet, 45 core och idag har jag träningsvärk i magen! 9 min planka bör kännas, dock inte 9 min på rad men med en låt emellan, garanterar att det bränns rejält i magen, vi gör lite olika former av plankan också så vi står inte bara.

Kram

trött

God morgon,
Igår va jag trött o somnade på soffan innan jag masade mig in i sängen. Gjorde inget speciellt efter jobbet igår, det blev inget stall. Det blir det inte idag heller men i morgon ska jag dit och då följer Linda med!
Sitter på bussen nu till jobbet och de snålar inte på värmen direkt, pjuh vad varmt det är... Iof varmt ute också men bussen känns som en bastu.
Ikväll är det core igen :)

Hörs senare.
Kram

Snön är borta

Ja efter dagens ihärdiga spöregn så är snön nu borta, 6 grader varmt (fast det var kallt) har det också varit.
Började dagen med att vara i stallet i ca 4 h. Mycket lärorik dag tycker jag. Åkte sen hem och ställde mig i duschen i kokhett vatten i 20 min så jag tinade upp =)
Sen har jag inte gjort så hemskt mycket, eller jo det har jag men det har bara vart här hemma. Skippade gymmet idag, nästa pass blir på tisdag.
I morgon blir det en liiiiten sovmorgon, till 6,30 i stället för 6,05. Åker bil för jag ska till kiropraktorn efter jobbet. Hoppas det inte fryser på i natt bara så det blir isgata..

Kram o god natt

2a advent

God morgon!
Det snöar minsann lite idag också, men bara puttelite, imorgon skulle det bli regn..
Som vanligt gick dagen i rasande fart igår. Började med stallet och longering av Usha, hon bockade och for runt och hoppade glädjeskutt. Tur jag longerade :) Det hade blåst sönder lite takplåt från ena stallet (inte så många hästar som står där) och några träd hade knäckts av men jag tror inget hade gått sönder. All stallpersonal höll på att röja upp så ja mockade själv igår (första gången sedan augusti :) ) Pysslade lite med Usha innan jag åkte hem igen.
Det blev en sväng på gymmet senare, inte lika mycket folk som i fredags så jag körde på rätt mycket. Det blev ben, rygg o mage och avslutade med att ligga ca 15 min i massagestolen!

På kvällen har jag fixat lite med julklappar och lite annat mojs.
Nu ska jag dricka upp kaffet och sen åka till stallet. Kl 11,30 börjar en typ clinic i stallet med tema "Nyckar till hästens hållbarhet" med veterinärer, sadelpassning, visning av träning m.m..Det ska bli kul, gäller att klä sig ordentligt bara.

Kram

Snö!!!

Blä, vaknade i morse och det är snö ute. Iof lite men ändå! Tur att det ska bli runt +7 grader i veckan så det försvinner nog snabbt!
Även igår var det hemskt blåsigt ute, tur jag fick skjuts av Eva till o från jobbet för tågen gick inte alls. De gick en sväng på dagen men sen ställdes de in igen.
Det var ingen idé att åka till stallet igår kväll heller så jag tog bilen (!) till gymmet (ca 600 m haha). Massor med folk på gymmet men jag körde på med överkroppen och har minsann lite träningsverk idag.
Nu ska jag strax hoppa i stallkläderna, skotta fram bilen (nåja, sopa av den) och åka till stallet. Har Usha-abstinens efter att inte varit i stallet på 2 dagar.
Hon får longeras idag, antar att hon stått inne dessa dagar så hon är nog med vild än tam :P
Sen ska jag nog till gymmet en sväng, tror jag. Måste fixa lite med julklappar också... =)
Tyvärr blir det ingen julmarknad i Flyinge idag, vi får ta det nästa år!
 
 
Kram
 

God morgon

Jag kan inte påstå att jag sovit gott i natt för det har blåst hur mycket som helst. Har bara väntat på att glaset på balkongen ska blåsa sönder, det har dånat i hela sovrummet typ.
Det blåser fortfarande och all tågtrafik är inställd än men jag får skjuts till jobb av en kollega som hämtar mig om ca 30 min så det blev en rätt lugn morgon..
Vi får väl se hur många som dyker upp på jobbet idag...

Kram

Sven

Tjo vad det stormar ute nu, Sven har minsann kommit.
Vi hade verksamhetsplanering efter jobbet (kvar på jobbet) och det blåste så vi trodde att fönstren skulle blåsa ut. Alla tåg är inställda men som tur var så fick jag åka med en kollega hem så hem kom jag alltid, hel :)
Kom hem runt 20 tiden och det blev inget stall, dels pga stormen och sen pga att vi skulle jobba länge så vilodag idag var planerad för Usha.

Fredag i morgon, det ska fortsätta att blåsa men bussarna ska gå som vanligt..annars får jag nog skjuts ändå. Ev blir det aw efter jobb, vi får se. Sen är det helg igen!
På lördag ska jag och Linda till Flyinge och gå på deras julmarknad och titta på lite clinics m.m. det ska bli roligt!
Kom just på att jag bara jobbar i två veckor till och sen är det ledigt i en vecka för julen, wihoo!

Kram

storm igen

japp i morgon ska det tydligen bli storm igen..tur vi ska ha verksamhetsplanering på jobbet på kvällen så man slipper oroa sig för hur man ska ta sig hem på dagen ;) jag får nog skjuts hem sen i alla fall. Långdag i morgon med andra ord o varken stall eller gym :(
I går gick Usha på vattenbandet och hon hade jobbat på riktigt bra! Jag och S var på gymmet och körde core. Idag har jag vart en sväng i stallet också, kom dit rätt sent och hon åt när jag kom så jag skippade aktivering och så pysslade jag bara lite. Nu har hon tagit set lugnt i ca 10 dagar. får ta den lite lugnt i ca en vecka till sen ska vi börja med vinterträningen. lagom efter julen när jag kommer hem igen och lite igångsättning innan dess.

Dags att sova!
Kram o god natt

Massage!

Det är inte jag som fått turen att få massage idag utan Usha. Åkte ut dit på kvällen och bara pysslade med henne och gav henne massage i säkert 40 min på halsen. Hon tycker det är så himla skönt och får en hals lång som en giraff och en överläpp som en myrslok :) Sen är hon så söt och ska klia tillbaka på mig med mulen, så lite massage får jag också :)
I morgon ska hon få gå på vattenbandet och jag och S ska på core på kvällen. Hennes ben såg mycket bättre ut idag så troligen så rider jag på onsdag en liten sväng.
Har varit soligt och rätt skönt ute idag också, ingen snö ännu i alla fall!

Kram

1a advent

och första december. Sjukt var November gick fort, bara en månad kvar nu och sen är det 2014 också. hua.
Det har vart riktigt fullt upp i helgen. Gym båda dagarna, igår körde vi bodypump med lite mer vikter på och det känns idag! Idag körde vi IW med ett högt och bra tempo. Det passet på kvällen är riktigt bra och han har bra låtar med så tiden går väldigt fort.
Stallet har jag också vart i. Igår var vi ute på en promenad i ca 30 minuter. Hon har vart lite svullen i ett ben men som gått ner fint när hon rört sig så det är nog ingen fara alls. Longerade idag och det såg bra ut. Inge halt eller så och svullnaden var helt borta. Den var nästan helt borta innan passet idag också.
Var på Väla idag, åkte aldrig dit igår för det hann jag inte och tur var det, det var kö in på parkeringen när jag åkte till stallet, åker förbi Väla då nämligen.
Var där tidigt på fm och då var det lugnt med folk. Handlade lite smått och gott som behövdes. Hittade allt utom krokarna som ska vara i hallen som klädhängare men jag orkade inte fråga efter dem heller så jag tar det en annan dag.
Har plockat upp adventsljusstakarna och stjärnorna och ska nu ställa mig och stryka lite kläder.
Jobba tre veckor till sen är det en vecka ledigt :)

Kram


RSS 2.0