Sol

Idag är det äntligen sol ute igen! Hoppas det håller sig fint hela dagen. 
Efter jobbet idag ska jag till stallet igen och rida, den här gången blir det dressyr igen på vanligt tränsbett. 
Igår var jag på utebanan med henne och longerade och hon såg fin ut. Banan var lite blöt efter regnet som kommit, vi hann ut mellan regnskurarna och solen sken tom när vi var ute! 
I tisdags så vilade hon och jag och Micle var på trav. Första gången jag var på trav, väldigt roligt! Vi spelade för en liten peng men vann ingenting 😜 

Ikväll kommer även mamma och pappa till oss, de har vart i Karlshamn i två nätter och blir nu i Malmö till måndag! 





Kram 

Måndag

Idag fick Usha inviga sitt nya kandar 😊 så snyggt så! Red ett litet lättare pass idag eftersom hon gått så himla bra i helgen. Bara lite trav och galoppjobb och hon kändes riktigt fin o mjuk. Det var endel i ridhuset och red för det visades hästar samtidigt, så kul att titta på när de duktiga rider! Det var några från Sverige eliten som var och provade häst så det var extra kul att se. Jag och usha kände oss på en lite lägre nivå än övriga där inne 😁🙈
Imorgon ska hon vila och på onsdag longerar jag. 

Imorgon ska nog jag och M på trav på Jägersro på kvällen, det ska bli skitkul 😊 hoppas på ok väder och inte regn. 

Snart hemma, ska kila ner och handla frukost till imorgon och sen bara ta det lugnt till det är dags att sova. Micke jobbar ikväll o sover borta. 

Kram 


 Igår började ena chilin bli gul!! 



Helgen

Oj vad det har gått bra att rida i helgen!
I fredags vilade hon men igår så red jag på fm. Hon hade ett riktigt fint stöd på bettet och jobbade på jättebra genom hela kroppen. Kände lite på bytena och skulle se så hon kom ihåg dom, klockrena och luftiga. Gjorde även några öppnor och slutor i traven och dom känns ocskå väldigt bra. Traven är en helt annan takt i nu än tidigare och hon känns stadig. Hon jobbar fortfarande i en låg form men med ryggen och bakben och ett bra stöd på bettet.
Idag så fortsatte jag det jobbet, tänkte först ha på kandaret men eftersm jag hade sånt bra stöd i handen igår på vanligt tränsbett så fortsatte jag med det idag också och hade samma fina känsla.
Idag gjorde jag dessutom några travlängningar och de var jämna och med bra tryck i. Det är dom som har vart det mesta problemet nu den sista tiden innan operationen men idag kändes de riktigt bra. Fortsatte med några byten och öppnor o slutor sen fick det vara bra för idag. Måste bygga långsamt igen men jag vill gärna rida mer för hon är så himla fin! Imorgon sätter jag nog på kandaret för att känna hur det känns och på tisdag får hon vila.
 
Annars så har vi träna på gym, vart ute på promenad och igår cyklade vi till Möllevången och köpte massa frukt. Har hittat en fruktbutik där med megabillig frukt och grönt, riktigt fräsh är frukten också.
 
Imorgon är det jobb igen, på torsdag kommer mamma och pappa hit och blir kvar till måndag. Hoppas på sol och värme i helgen så man kan sola och bada på ribban.
Idag har det vart sådär väder, soligt på em men inte vrålvarmt.
Igår regnade det först men lagom när vi skulle cykla iväg så blev det kanonväder och spervarmt. Vi gick en runda på kvällen och det var också superarmt ute så sen hann vi komma hem och sen från ingenstanns blev det kolsvart ute och spöregn med åska o blixt...sen gick det över och blev sol igen :)
 
Kram
 
Bästa Usha <3
Frukt och grönt shopping :)
Egengjord pizza mmmm!
 
 

Torsdag

God morgon. 
Torsdag redan igen! Sol och fint är det ute och det verkar bli riktigt varmt idag! Igår när jag kom hem från stallet så var det 20 grader ute och klockan var ca 22, härligt!  Red igår och det gick riktigt bra. Nu börjar hon kännas lätt i handen igen ich jobbar på med bakbenen. Gjorde några byten, lite travöppnor och slutor och jobbade bara på med traven. Hon känns väldigt fin och inte alls som innan operationen 👍 håller tummarna att det blir bra framöver också! I helgen ska jag nog testa mitt kandar, provade det igår och hon kunde ha det. Passar väldigt bra i färgen! 
Idag ska Sigrid rida och själv har jag tvättstugan. Micke ska jobba ikväll och sover borta men jag tänkte nog även gå ner på gymmet mellan maskinerna körs. 
Snart är det helg igen, jippi! 

Kram 

Måndagkväll

Sitter på tåget på vägen hem från stallet nu. Har ridit usha och det gick bra. Hon kändes mycket lättare i handen idag och jobbade på med bakbenen. Det är fortfarande inga krävande övningar som jag gör med henne, bara basic och framförallt att hon är framme för skänkeln direkt. Utökar med mer galopp varje dag men ridpassen är inte mer än 25-30 min långa. Är så sugen på att prova mitt nya kandar men det får vänta en liten stund. Till helgen kanske eller nästa vecka 😊
I morgon ska jag fortsätta med det jag gjorde idag och på onsdag longerar jag nog. Sigrid rider på torsdag och fredag är det vila! 

Igår va jag och Micke och red islandshäst! Det var på ett ställe i Genarp som hade turridning. Vi var fyra som red olja två ledare och det var en lugn tur för nybörjare men alla ville prova galoppera så det gjorde vi flera gånger ock det gick jättebra! Det blev även endel trav och tölt också 👍😊 
Micke var jätteduktig och tycke det var hur kul som helst. 
När vi åkte hem så åkte vi genom lite småbyar och sen via Trelleborg hem och tittade på potentiella ställen att bo på senare. Trelleborg och byarna innanför är riktigt fina och stenkast från havet 😍 inte så farligt dyra gårdar heller. 

Väl hemma sen så städade vi, fixade klart med kistorna som vi tog hem från mormor och sen avslutade vi kvällen med att se terminator 2. Ikväll blir det terminator 3. Jag måste ju se alla innan vi kan se 5an på bio 😊

Kram 



Min häst 🐴😊




Nära havet 😊



Söndag morgon

God morgon!
Snart dags för frukost framför morgonnyheterna på Tv, sedan ska vi iväg och rida islandshäs runt lunch! På vägen hem därifrån så tar vi en biltur runt Skurup, Svedala mm för att titta på området. Det finns nämligen fina gårdar där till salu, eller villor som ligger lite för sig själv, och som inte kostar skjortan. Men vi måste kolla in området, avstånd till Malmö m.m. så vi vet vart vi kan börja kika på hus när det blir dags för det. Förhoppningsvis under nästa år!
 
Igår var jag och red Usha på fm, stannade först till på Hööks och köpte ett brunt kandar som var på rean. Enligt hemsidan så var alla slut men när jag kom till butiken så fanns ett kvar! Till halva priset mot innan =) Det fick usha i födelsedagspresent eftersom hon fyllde i veckan ;)
Passen gick riktigt bra, jag rider lite mer och mer för varje gång men fortfarande ganska korta pass på totalt 30 min. Är förvårnad över hur mjuk hon är med tanke på att hon inte är riden så länge nu sedan operationen. Fast det är klart, de första dagarna var det som att sitta på en planka..
Idag vilar hon men imorgon ska jag rida igen :)
 
Sen cyklade vi till Ribban och la oss och på stranden i tre  timmar, riktigt soligt och skönt ute och det gäller att passa på att vara på stranden nu.
 
I fredags efter jobbet så åkte vi till Bultofta och sprang, jag sprang backintevaller och Micke tog 5 km spåret.Kändes riktigt bra för min del, lite tung i benen eftersom jag dagen innan hade ett mördarpass för mina ben på gymmet men det gick ändå.
 
Nu är det dags att fixa frulle!
Kram
 
 
 
 

Onsdag

Onsdagmorgon redan! De här två jobbdagarna har gått i racerfart 😊 
I måndags var jag med usha till veterinären igen och jag fick klartecken att rida fullt ut nu , fast såklart trappa upp det allt eftersom. Hon har tappat lite muskler o kondis nu när hon vara stått inne. Ska tillbaka om fyra veckor och kolla en sista gång när Hongkong helt igång. Svullnaden på hasen är fortfarande där och kommer vara så bra länge sa han. Hasen kommer aldrig gå tillbaka till normal storlek pga operationen men den kommer vara mindre än vad den är nu. 
Red igår och hon är pigg och känns jättefin. Ska rida idag med, vilar imorgon och på fredag rider Sigrid sen är det helg igen 😊 

På söndag ska jag och M iväg och rida på islandshästar 😀 fick ett Ms igår där han frågade om vi skulle rida 😊 egentligen tänkte vi western men det var stängt just nu så då fick det bli islänning istället. Det ska bli riktigt roligt. Längesen som jag red islandshäst. 

Imorgon kommer M hem igen efter sin jobbvecka i Norge, sen är han ledig i helgen så hoppas på bra väder o stranden!  Har vart riktigt fint väder både måndag o tisdag här och det ser ut att bli det idag med ☀️

Kram

På väg hem

Nu är jag på väg hem till Malmö igen för att börja jobba igen efter tre veckors semester. En semester som vart väldigt rolig och jag har nästan vart borta mer än jag vart hemma men vi har haft så himla roligt!! Än är det ju sommar så vi har planer på att hinna med mer saker också! 
Det känns helt ok att börja jobba nu igen, det är tur att jag trivs så bra på jobbet 😊

Sitter på Gardemoen i Oslo nu och väntar på mitt flyg som ska ta mig till Kastrup, flyget går om en timme ca. På flygningen från Stord så fick jag sitta med i cockpit, superkul 😀 Micke flög så det var extra kul! Allt gick bra, synd att vi hade lite mulet i början så jag såg inte glaciären som vi flög över. 

Tidigare idag så tog vi en rejäl sovmorgon, gick upp vid tio ca 😊 sen stack vi ut och sprang en runda i lätt duggregn. Körde backintervaller uppför en rejält lång backe och pulsen steg kraftigt! Bra träning 👍 sen tog vi det bara lugnt och vid halv fyra så åkte vi till flygplatsen. Micke kommer hem på torsdag så jag ska tillbringa kvällarna hos usha nu! Imorgon har vi återbesök på kliniken, hoppas jag får grönt ljus med henne nu och att jag slipper extra behandling. 
Backen vi sprang i. Eller delar av den

😊



Innan vi lyfter 

I luften



Koncentrerad inför landning..

Kram 

Norge

Sista minisemestern på den här semestern innan jobb på måndag. Igår åkte jag med till stord, Norge där Micke ska jobba till nästa torsdag men jag åker hem på söndag. 

Började dock dagen tidigt igår med att åka till usha och rida. Red i både trav och galopp och det går bättre o bättre för varje dag. Hon känns riktigt fin och pigg är hon! Nu har jag ridit hela veckan och så ska hon gå på skrittband idag eller imorgon och så rider Sigrid på söndag o på måndag är det återbesök igen. 
Efter stallet åkte jag hem och gjorde mig iordning så åkte vi till Kastrup. Vi hade bokat in mig med en stand by biljett till Oslo och hoppades att jag skulle få komma med. 
Som tur var fick jag sista platsen och kom med, dessutom på uppgraderad biljett så jag fick sitta i business class 😎 vi kom till Oslo i god tid och väntade i några timmar innan vi skulle flyga till stord. Åt lite och tog det bara lugnt först. 
Sen var det dags att åka till stord och den här gången var det M o hans kollegor som flög. Den andra kaptenen har med hans familj också så vi fick gå på först o sitta och vänta lite innan de andra passagerarna gick på. Men vi fick kaffe o choklad så det gick ingen nöd på oss 😊
Flygningen gick bra, lite blåsigt på vägen ner och lite hoppigt men inte så farligt som jag trodde det skulle bli. 
Sen åkte vi till lägenheten där vi bor, jag o Micke bor i en lägenhet, den andra familjen bor i ett hus som bolaget har här och Viviane som är flygvärdinna bor i den andra lägenheten. 
Nu har de nyss åkt iväg på jobb och blir borta o några timmar. Jag o M har vart ute o gått en sväng på fm, vi köpte med oss krabbor som vi nyss har ätit. Jag ska iväg på en till promenad snart och sen köpa o göra sallad till ikväll. Då ska vi alla till huset och grilla!  Imorgon är de lediga så då hoppas vi på sol o värme, en löptur ska det bli också. 
Vi har rätt soligt här nu men lite kyligare. Det är snö på bergen här uppe 😊





Kram 

Bilder från veckan

Här kommer lite bilder från den senaste semesterveckan 😊



I Strömstad på B&B


I hamnen




På koster 



Grebbestad 

Fjällbacka och djävulsgapet 😊



Bovallsstrand 

Nu är vi på väg till Falsterbo!! 
Kram 

Andra semesterveckan

Oj vad dagarna går, har inte suttit många minuter vid datorn nu, rätt skönt faktiskt!
Ska snabbt sammanfatta veckan som varit.
Tisdags:
Började med morgonpromenad i Karlbo och åkte sen till Norberg o mötte upp Lotta och Helene för en fika/lunch på Elsas. Solen sken och det var riktigt varmt o skönt ute. Senare på em/kvällen hämtade jag upp Micke som kom från Nornäs. Vi grillade med mamma o pappa på kvällen.
Onsdag:
Blev väckt kl 6.33 av mamma och pappa som kom ner. Fyllde 30 år :) Jag och M åkte en snabbis till Sätrabrunn och köpte lite smörj till Usha från Sven. Hann även förbi nattis en sväng så Micke klippte sig. På em kom släkten på fika. Hade riktig tur med vädret, 30 gradedr varmt och strålande sol! Fick massa fina presenter :)
Torsdag:
Fortfarande strålande sol och jag o M åker till mormor och går upp på vinden och hittar fina saker, bla två kistor och lite annat smått grejs som vi tar med oss hem. Åker till Lillsjön på em och solar o badar.
Fredag:
Åker rätt tidigt från karlbo mot västkusten och Strömstad. Stannar i Fagersta hos M's kusin en stund och sen en snabbis hos Teres i Skultuna innan vi åker ner. 
Framme i Strömstad vid 21 tiden och då har vi tagit det lugnt. Duschar och installerar oss på B&B (riktigt fint!!) och går sen ner till en restaurang och äter räksmörgås. Stannar till på en pråm och tar lite vin innan vi går "hem".
Lördag:
Kikar ut genom fönstret och ser att det är mulet ute. Kollar fyra vädersidor varav en säger att det ska bl strålande sol och 28 grader varmt medan de andra tre säger svalare och mulet/ lite sol. Vi skulle ta båten över till Koster men väljer att ta jeans och inte bubba på badkläder... När vi stiger på båten va 45 min senare så är det strålande sol och det blr skitvarmt under dagen :) Vi hade köpte med oss havskräftor och räkor och så satt vi oss på en klippa och åt det och drack rosé. Solade i någon timme och sen gick vi vidare på ön. Var där hela dagen och när jag kommer tillbaka igen så är jag knallröd på armar o rygg (satt uan tröja när vi åt) Så solen tog ändå ;)
Åt ute på kvällen också nere i hamnen. Riktigt fin stad och vi hade ju toppenväder!
Söndag:
Åker hemåt men stannar bla i Grebbestad, Fjällbacka och Bovallsstrand för små stop. Gick upp till djävulsgapet i Fjällbacka och stannade o solade på klippor i Bovallsstrand.
Stannade även till hos Usha på vägen hem och gick med henne en sväng. Var hemma igen runt 22.30. Borta bra men hemme bäst!
 
Igår var jag upp till stallet först, red henne och travade i några varv :) Kändes bra! Sen hem och så åkte vi till Bulltofta och sprang intervaller i backen. Avslutade kvällen med att cykla ToR till Ribban, en tur på ca 1,2 mil! 
 
Nu ska jag strax åka till stallet. sen åker vi till Falsterbo runt lunch!
Bilder från helgen kommer lite senare.
 
Kram

RSS 2.0