Sista dagen

God morgon. 
Dags att åka till jobbet för sista jobbdagen det här året! Sen är vi lediga i fyra dagar igen, skönt! Och extra skönt att bara vara hemma då också. Har en liten lista som ska fixas i huset under tiden 😊

Både igår och i måndags åkte jag till ridhuset med usha. I måndags var honjättebusig och vild 😁🙈 kunde inte galoppera för då hade hon bockat av mig och hon var som en tickande atombomb att rida. Inte så konstigt eftersom hon hade vilat i en vecka innan! Men jag jobbade henne i skritt och trav och på slutet så longerade jag henne i några varv så hon fick galoppera, latjolajbanskul tyckte usha och bockade iväg 😳🙈
Igår var jag förberedd på ännu ett vilt pass men icke, hon gick kalasbra och jobbade på riktigt bra, många enkla byten och vanliga byten och sen travjobb för att försöka få in bakbenen under henne och det blev riktigt bra på slutet! Idag vilar hon för vi ska fixa endel till imorgon men sen ska hon gå resten av veckan. 

Jag var lite rädd att hennes has skulle vara svullen nu eftersom hon inte ridits i en vecka men benet ser jättefint ut och inte det minsta stel när jag red i måndags. Igår la hon sig ner och rullade i boxen när jag kom från ridhuset, hon har haft lite svårt tidigare att ta sig upp när hon väl rullat sig för hon får vinkla in hasen och trycka ifrån så det har gjort lite ont men nu på sista tiden rullar hon glatt och kommer upp direkt så jag tror hasen känns bättre på henne. Att komma ut i hagen och röra på sig varje dag är ju en stor fördel för henne!




Avslutade kvällen med livemusik igår 😊
Pink Floyd var det som erbjöds!

Kram 


Hemma igen

Nu är jag hemma i min egen säng och ska strax sova, upp och jobba tre dagar den här veckan innan det blir lite långledigt igen men den här gången så blir vi kvar i Skåne :)
Vi kom hem vid fyratiden idag, landade 1530, hämtade ut bagaget ca 1540 och var hemma i huset 1610, smidigt :P
Vi packade upp allt och sen gick jag iväg till stallet för att fixa Usha men då hade grannarna redan fixat henne idag också! Borstade henne och gosade lite och sen gick jag hem igen. Imorgon ska vi åka till ridhuset för ett joggingpass.
Körde Micke till stationen strax innan åtta, han skulle iväg och jobba, och på kvällen har jag fixat matlådor för veckan och städat undan lite kläder mm.
 
Julveckan har gått fort som vanligt. Igår var vi iväg ett gäng och bowlade och åt på Olearys efter det. Spelade lite spel på kvällen hemma och kollade på TV. 
Tidigare på dagen så var jag, Nattis, Misen och Marika hem till Sara och julfikade och spelade julklappsspelet. Vi har nog hållt på så i tio år snart tror jag, kul att vi får ihop det varje år :)
 
Annars har jag mest ätit och haft det lugnt (?) och skönt alla dagar. Två promenade har jag lyckats peta in, skönt eftersom det blir mest stillasittande annars. Teres och barnen har vart hos mamma och pappa alla dagar också så det har kanske inte vart jättelugnt alla gånger 😁
 




Kram
 

Jul

Nu är julafton över för det här året.
Konstigt att fira jul i Dalarna med 7 grader varmt och sol ute, känns som i Skåne!
Började gårdagen med en promenad med Micke runt Tjärnan, skönt med en rejäl promenad på förmiddagen!
Sen drack vi lite glögg innan han åkte tillbaka till sina päron.
Mormor, morfar och farmor kom och så åt vi julbord och kollade på Kalle såklart. Efter det kom tomten (fast i år hade vi ingen riktig tomte eftersom barnen inte var här) så mamma och pappa fick praktisera som tomte :)
 
Senare på kvällen kom Teres och barnen och då blev det full fart i några timmar innan de gick och la sig,
Vi tog lite ost, kex och vin innan det var dags att sova strax efter 12.
 
Sov ut länge i morse och nu är det full fart här igen. Väntar på att Micke ska komma och så ska vi ut på en promenad igen, skönt att röra sig när det enda man gör är att sitta och äta typ! Ikväll blir det lugnt, äta porterstek och bara vara hemma.
Imorgon ska vi bowla och sen äta på Olearys, innan dess så ska jag till Sara och umgås lite med kompisar, det ska bli kul.
 
Föresten, här är två små videos från ridnigen i helgen på Gunnarlunda
https://youtu.be/_O3AP5pZPz8
https://youtu.be/O5hF2zoAves
 
Kram

Tomt

Det är tämligen tomt på tåget idag, sitter själv i min vagn. Haha. Det brukar alltid vara många som åker från Skurup in till Malmö men idag var vi tre som klev på 😝🙈 det märks att folk är lediga idag! 
Själv ska jag upp på julfrukost på jobbet och sen jobbar jag till ca halv tre och tar sen tåg och buss till Sturup. Micke tar som tur är alla väskorna dit och så träffas vi där. Planet går 1730. 

Igår grejades det för fullt hemma, slog in och fixade de sista julklapparna och packade. M åkte och jobbade vid ca halv åtta och då gick jag till stallet och fixade usha. Nu ser jag inte henne fören på söndag em 😞 men hon får några dagars ledigt! Tur hon går ute i hagen varje dag i alla fall. 

Kram 

Julvecka

Nu är det verkligen snart jul. Tre dagar kvar bara 😀 
I helgen har vi fått massor gjort. Eller jag  tycker att jag har hunnit med mycket. I lördags gick jag upp lagom till Micke kom hem från jobbet, ca halv nio. 
Han la dig och vilade en stund och jag åkte till gymmet och körde ett bra axelpass. Sen gick jag till stallet och fixade usha, Micke kom och så åkte vi till Helsingborg och till Gunnarlunda. Red där i ridhuset först, skönt med ett stort ridhus 😊 hon gick jättebra! M filmade lite också. Sen var det dags för henne att skos och sen åkte hi hem igen. 
På kvällen käkade vi och lagade lite julgodis! 

Igår sov vi ut hyfsat och sen till stallet för min del. Tog ridhuset igen, passar på nu över helgen för sen blir jag ju borta ett tag. Gick lika bra igår med så nu får hon ta det lite lugnt. 
Sen sprang vi backträning.  Vi har vägen utanför oss som är väldigt kuperad och den backen är lång och väldigt dryg. Tre gånger uppför den och sen var jag typ död. Väldigt bra träning! 
Vi hann även med att borra upp några tränshängare i garaget som mina träns som jag inte använder hänger på. De har vart nere i hästförrådet innan men de möglade där nere så de fick flytta upp till garaget 😊 
Borrade även upp hyllor nere i förrådet till lite schabrak mm. Blev jättebra! Ska bara hålla koll på så inte råttorna börjar äta på allt men vi har råttfällor mm där. Alla mina finaste schabrak mm ligger nerpackade i kistan och dit ska råttorna inte kunna komma in. 

Hann även med en sväng på emporia igår em/kväll behandlade de sista julklapparna. Väldigt smidigt att ta tåget dit från stationen, kommer direkt till emporia och slipper köra bil o leta perkering mm. 
Väldigt effektiv helg om jag får säga det själv 👍😊 

Ikväll blir det longering av usha och sen ska vi äta mini julbord hemma! 

Kram 







Lördag fm

I morse kom M hem vid nio ca, kagom för mig att gå upp och ha frukosten fixad till dess :)
Sen tog jag och åkte till gymmet medans M gick och la sig och sov en stund.
Inte så mcyket folk på gymmet, riktigt skönt att vara där hyffsat i tid. Den blev ett bra pass för axlarna och magen.
Sen fortsatte jag till Ica och handlade mat och stannade även till på Landäng och köpte mat till Usha, så nu har vi alla mat framöver :)
Ska ta och äta lite strax och sen gå till stallet. Åker till Helsingborg på em, Usha ska skos och jag passar på att rida på Gunnarlunda! Sjukt att jag kör 10 mil enkel resa för skoning men Uno är så bra så jag vill inte byta hovslagare, dessutom är det ju bara var 7e vecka ca. I fortsättnignen kommer jag också att lägga in träning för Bjarke dom gångerna så det blir perfekt. Ingen träning idag men jag åker nog upp igen efter jul/nyår och tränar för honom, nu är det dags att komma igång på allvar igen och sikta mot vårens tävlingar!
Red i ridhuset igår och oj vad bra hon gick!! Micke följer med idag så han ska få äran att filma lite så får jag se om det ser ut lika bra som det känns. Har ju även speglar i ridhuset där vilket jag inte har hemma här, det är lite synd men jag är glad över att jag har ett ridhus så nära.
 
Nu regnar det ute här också :( 9,5 grad varmt när jag åkte från gymmet...sjukt!
 
Kram

Bilservice

I tisdags lämnade vi in bilen på service och för att byta fläktremmen och en lampa fram. Som tur var så var allt annat bra och med en ny rem så låter bilen ingenting längre. Den har låtit som en gammal Volvo som gnisslar ett tag 🙈 

Igår var det ushas tur att kollas, hon skulle id kontrolleras för att skrivas in i det svenska förbundet. Alla utländska hästar måste skrivas in där om de ska vara i Sverige. Nya EU direktiv 😐 så veterinären var ut i går och kontrollerade hennes pass och stämplade lite så nu får jag skicka in passet för att få henne registrerad i SWB och sen kan jag tävla igen 😊 hann med att longera henne igår också, hon blev longerad i tisdags med. Idag ska hon vila och imorgon åker jag till ridhuset. 

Idag var det 7,5 grad varmt ute när jag åkte till stationen 😎. 

Kram 

Tidig morgon

Sitter redan på tåget från Malmö till Landskrona. Vi lämnade in personbilen i morse på bilverkstad, den ska servas och kollas igenom och eftersom vi båda skulle åka med samma tåg så gick det väldigt smidigt. Åkte varsin bil till verkstaden och så tåg vi hästbussen till stationen sen. Hann med ett tidigare tåg från Skurup och hinner därför med ett tidigare tåg från Malmö till Landskrona. 
Idag ska jag på julbord på lunchen med några andra kollegor och några kunder, det ska bli kul! 
Ikväll ska jag rida usha, eller longera. Har inte bestämt mig än. 
Igår vilade hon och jag och M var på gymmet. Imorgon ska hon id kontrolleras, måste göra det på utländska hästar innan man får tävla nästa år. 

Kram

Ser mer ut som vår än tredje advent 😁





14 dec

Snart är det jul! Bara nio dagar kvar ☺️
Helgen har vart riktigt bra. Började med julfest med jobbet i fredagskväll tillsammans med sex andra kontor i Helsingborg. Åkte med tåget så jag var hemma ca ett. Skönt att vara hemma i hyfsad tid 😊 
På lördagen så hämtade jag först Micke på stationen ganska tidigt. Åkte sen hem och åkte till stallet medans M gick och la sig o sov en stund. Ridningen gick superbra och usha kändes riktigt fin! Var i ridhuset och red, fick fram en fin trav på slutet! 
Sen hem och böt om och så blev det ett benpass på gymmet. När klockan var halv tre så hade jag hunnit med stall och gym och hade ändå tagit det lugnt. Skönt! 
Sen bakade vi bullar igen och på kvällen gick vi till grannarna på glöggfest. Hemma igen strax efter tolv! 

Igår började jag med stallet igen även om jag sov ut först. Gick lika bra igår med när jag red, kunde fortsätta på samma som i lördags. 
Den tog vi det lugnt, städade lite och plockade undan hemma och senare som Kajsa och Martin förbi på fika. 
På kvällen gjorde vi inte så mycket, kollade tv och bara slöade, riktigt skönt! 

Nu är det jobb hela veckan som gäller. I helgen ska jag fixa de sista julklapparna och även åka till Helsingborg oxh sko usha. 

Kram 

10 december

God morgon, 
Om två veckor är det jul 😀 här är det 8 grader varmt och igår red jag ute i paddocken med perfekt underlag. Härligt!! 
I tisdags så var jag ledig, började dagen med att fixa stallet. Red på utebanan och det gick bra. Hon bvar lite spänd emellanåt men det gick bra i det stora hela.
Åkte hem och böt om och sen åkte jag o hämtade Micke på stationen när han kom hem från jobbet. Hann med och handla lite mat innan det också. 
Vi åkte hem och sen började vi greja. Jag målade (grundade) spånskivorna på vinden och M började riva ut isolering mm i garderoben. 
Tyvärr upptäckte vi att det läcker in från taket i garderoben och det var lite blött i träet på vissa ställen. 
M har ringt runt till olika takläggare och det kommer en i em som ska kolla. Vi funderar lite på hur man kan göra. Vi har några idéer som vi ska kolla med takläggaren så får vi se vad han säger. Tanken är i alla fall att byta hela taket i vår (på garaget) 
Avslutade min lediga dag med ett pass på gymmet, biceps triceps och mage fick arbeta! 

Igår var det jobb igen och efter jobbet åkte jag och red usha. Red på utebanan och hon gick kanonfint. Traven på slutet var luftig och med passage inslag emellanåt. Nu börjar hon komma tillbaka  där vi tränade för ett år sedan 😊 idag och imorgon ska hon få vila för nu har hon gått riktigt bra i fem dagar (en dag med longering) så hon måste vila nu. 
Själv ska jag baka bullar ikväll igen tror jag och imorgon ska jag på julfest med jobbet 😊
M sov borta i natt,, jobbade igårkvälll och nu på morgonen men idag är han hemma 😊 tror han är ledig hela helgen sen också. Jippi 😊 

Kram 


Ledig

Jippi, imorgon är jag ledig igen!
Då ska jag först ut och rida Usha, ska passa på att vara på utebanan medans det är ljust ute. Jag red i ridhuset båda dagarna i helgen (tack och lov, det blåste rätt rejält här!) 
Sen ska jag hämta Micke som slutar jobbet och så börjar vi greja lite här hemma. Jag ska måla en vägg som Micke just blivit klar med (uppe på loftet ovanpå garaget och som är vägg intill vår walk-in clothset garderob). Han har isolerat och fixat den väggen på utsidan och satt upp spånskivor som jag nu ska måla vita. Inget som syns från huset men det ser fräschare ut samt att det skyddar lite.
Idag började han att riva garderoben innifrån så nu är innertak och väggar utrivna. Det ska isoleras nytt på väggar och tak och sen ska det upp nya spånskivor som sen ska målas (mitt jobb :) ) Hoppas att vi hinner klart innan nyår! Om allt går som planerat så borde vi hinna det, det beror ju lite på hur mycket han jobbar nu framöver. 
 
Själv gick jag en snabb sväng på stan i Malmö innan jag åkte hem från jobbet. Skulle in på Åhlens och fixa lite och sen kikade jag in i ågra andra butiker, håller på att fixa med julklappar! Kom hem ca 18.20 och då hade M åkt till jobbet (nightstop) så jag åt och gick sen till Usha. Longerade på utebanan och hon såg riktigt fin ut. Lekte lite med piaff och hon kommer ihåg hur man lyfter på tassarna sen jag och Bjarke tränade på det :) Idag har det vart nästan helt vindstilla på kvällen, skönt med tanke på helgens blåsande!! Usha va så himla duktig i helgen, det blåste som sagt rejält och i ridhuset lät det en hel del, typ som att det skulle blåsa bort och det knakade och gnisslade men hon brydde sig ingenting alls. Stor skillnad mot förr då hon flög i taket för minsta ljud :)
 
I helgen var vi också på julbord på Nötesjö herrgård (hotell) Jättefint och mysigt och ett alldeldes lagomt julbord. Mätta blev vi i alla fall! Vi var där med ett annat par och det var jättetrevligt.
I söndags så gymmade vi först, benen fick sig ett rejält träningspass (känns idag!) och det var riktigt skönt. Sen har vi mest fixat och grejat i huset, väldigt roligt :)
 
Nu sitter jag med ansiktismask och ska slå in lite julklappar och sen gå och sova!
 
Kram
 

Mycket nu

God morgon,
Torsdag idag och snart helg 😊 då ska vi iväg på julbord på lördagkväll med ett annat par. Det ska bli jättekul 😊 annars är det inget speciellt planerat för helgen, fortsätta att greja hemma och även rida såklart. Hoppas jag kan få till ett eller några gympass också! 

Igår blev det sent hem från jobbet, eller vi slutade sju i Landskrona, hade verksamhetsplanering, och jag var hemma ca halv nio men då hade jag vart förbi stallet också och fixat usha! Snabbt och effektivt! 
Idag ska jag rida henne. Hoppas att vädret håller i sig för det varken blåser eller regnar ute så då rider jag på utebanan hemma, annars åker jag iväg till ridhuset. Tänke åka dit båda dagarna i helgen så det vore bra om det fungerade att rida ute idag. 

Det har vart rätt mycket på jobbet nu med några sena kvällar att jobba så jag hade tänkt att ta en ledig dag här någon vecka framöver. Antingen nästa vecka eller veckan därpå, så jag hinner vara hemma lite och greja medans det är ljust ute 👍😊
M har vart hemma ända sedan i måndags och blir hemma i helgen också  men jobbar kväll ikväll och sover borta, sen kommer han hem igen i morgon fm! 
Idag kommer det en firma och installerar larm hemma, skönt! 

Kram 

1 dec

God morgon. 
Nu är det första december 😊🎅 snart är det lite julledigt också men mycket ska hinnas göras innan dess. Massa roliga saker 😊
Står och väntar på tåget som vanligt. Kom till stationen i bland lite tidigare idag så jag fick vänta ca 15 min på tåget nu. Bättre det än ingår, då kom jag till jobbet först 10,30 😳 det var massa strul från Malmö och ingen visste nått. När jag hoppat på ett tåg som skulle till Landskrona så hann vi bara åka en kort stund innan dom stannade och ropade ut i högtalarna "vi ska tydligen vara inställda, vi åker tillbaka till plattformen och ni får hoppa av, vi ska till Kastrup" tack för den Lixom. Kom till Lund tillslut och väntade där i 1,5 h innan jag tog taxi till jobbet som Skånetrafiken får betala. Detta berodde inte på stormen som var i söndagskväll för tågen gick innan på morgonen utan nu var det nån ny olycka. Jobbdagen gick snabbt i alla fall 😜
När jag kom hem så var Micke hemma 😍 han kom redan på fm från Norge. Det kom även en igår som ville köpa duschen som står i garaget så han kommer idag på fm och hämtar det. Skönt!! Då får vi mer plats där 👍

Usha vilade igår men jag var där och fixade henne, det blåste fortfarande på kvällen och jag var dessutom hemma lite senare än vanligt. Men idag blir det longering! 

Kram 

RSS 2.0