Snurrig

Tydligen så har jag vart snurrig när jag bokade biljetterna tidigare för jag hade bokat hemresan den 27 juni i ställetför den 28 :-) Tur som en tok att jag såg det idag och inte i morgon när jag satt på tåget! Fick snabbt boka en ny biljett och det fanns tack och lov biljetter kvar (till samma avgång som jag hade tänkt) och till ett hyffsat pris. Haha klantigt!! Det har ju aldrig vart tänkt att jag skulle åka hem på tisdagen heller så jag vet inte riktigt vad jag har tänkt på när jag bokade...
 
Igår var jag hos Nattis och fixade håret, både ljusa och mörka slingor i och det blev jättebra! Sen åkte jag och pappa till Utsund och kollade lite på vinden och i skåpen, hittade en del saker som jag vill ha men det tar vi med oss nästa gång när vi kommer upp och så ska vi ju kika ännu mer. Hittade även sylt och saft från tidigt 1990-tal i jordkällaren..såg faktiskt inte mögligt ut alls konstigt nog men det luktar nog inte mumma om man öppnar det.
Ska bli kul att kolla igenom lite mer där sen.
På kvällen var jag hos Nattis ett tag bara.
 
Idag åt jag lunch med en gammal kollega på Avesta-kontoret och sen var jag och pappa på stan en sväng. Åkte även förbi Mårten och så ordnade jag en ny telefon till mig. Min har ju börjar ge upp nu så det var dags för en ny. Det blir en Iphone 7 (den lilla) men den får jag inte igång förens på måndag så jag får vänta lite... :)
På em var vi hos farmor och mormor ett par timmar och sen åkte vi hem och grillade korv med bröd.
Senare jag gick jag och Nattis tjärnan runt med en av hennes hundar.
 
Imorgon ska jag äta tidig lunch med Lotta på Elsas och sen ska jag ta tåget och åka hem :)
 
Kram
 
 

Avesta

Igår tog jag tåget upp till Avesta och kom faktiskt upp på tid! Det är nog första gången som jag vart med om det..
Kom ca 17.30 på kvällen. Tog det mest lugnt på kvällen, åkte till Stefan och Marianne en sväng och sen blev det rätt tidigt i säng.
Sov ut idag och sen gjorde jag pannkaksfrukost till mig och mamma. Sen åkte jag och pappa och hämtade bussen och vid 12 åkte vi till Stefan o Marianne igen på 60-års kalas.  Åt massor med god mat och tårta och har sedan dess vart proppmätt hela kvällen typ. Åt lite jordgubbar och fil när vi kom hem på kvällen och sen har jag halvsovit ute på altan :)
 
Imorgon bitti tänkte jag ut och gå innan frukost och vid lunch ska jag träffa Nattis och Sara på stan för mat och sen ska Nattis fixa håret på mig. Ev åker jag och pappa ut till Utsund på kvällen och tittar lite vad som finns där.
Vi ska kika mer där när Micke är med också men det finns ju en del på vinden så jag kan ju kika lite i förväg :)
 
Snart dags att sova, första semesterdagen imorgon!
Kram
 

Semester

Nu är det äntlgen semester!! Jag har först två veckor, sen jobbar jag v 28 och sen har jag 1,5 v till. Det ska bli riktigt skönt att vara ledig nu. Det har vart rätt mycket jobb sista tiden med långa dagar så nu ska det bli härligt att bara vara här hemma och fixa lite (fast jag ska ju knappt vara hemma..haha)
Imorgon åker jag till avesta med tåget på fm. Kommer hem igen på onsdag kväll. Det blir bara jag som åker för Micke jobbar en vecka till och han ska in i simulatorn på onsdag men sen har han också ledigt!
Nästa helg kommer Teres och kiddsen hit och är här över helgen. Sen åker dom på måndag morgon och någon dag senare kommer våra föräldrar och då ska vi åka till Bornholm och sova där i två nätter, det ska bli skoj!
 
Micke jobbar även idag och sover borta på Rönne så jag har faktisk bara tagit det lugnt idag, det behövdes.
Har gymmat, longerat Usha, packa inför imorgon och varit ute på tomten och fixar lite och såklart slappat också!
Jag och Micke firade lite midsommar igår istället!
 
Jag och Snusan var upp med Usha och Fillemon till hingststaionen i måndags och båda är däktiga (17 dygn)! Vi ska upp igen om ca tre veckor och se så allt står rätt till igen :) (ca 40 dygn) Hoppas hoppas!!!
 
I lördags var vi på cyckelfesten också, superkul hade vi! Vi hamnade hon mycket trevligt folk och vi hade huvudrätten här vilket var väldigt lyckat! Jättekul kväll, lite seg dagen efter ;)
 
I tunneln och ute växer det så det knakar. Potatis har vi ätit och den är verkligen supergod! Sen har vi fått massor med sockerärtor, ruccola, dill, rädisor, jordgubbar mm. Tomaterna är hur många som helst men de är gröna än så när de väl blir röda så kommer det att exploera med tomater här..haha. Även några squash är på g. Dom växer väldigt mycket varje dag så det ska bli intressant att se när jag är tillbaka på onsdag.
 
Ägg får vi också massor av, idag har jag fått tre stycken (av alla "svarta" höns) Men småttingarna har okcså börjat värpa nu. De första två äggen var utan skal "gummiägg" och det tredja hade ett tunt skal så det åt Micke upp. Dom har inte riktigt kommit igång med skalproduktionen än och det var egentligen rätt tidigt dom började värpa. Vi hade räknat med ca v 28 (20 veckor gamla).
 
Nu är det dags att sova, tar tåget imorgon bitti från skurup till malmö och sen SJ från malmö till avesta. Hoppas att jag slipper krångel nu...
 
Kram

6 juni

Idag är det ledigt igen, riktigt skönt med fyra dagars ledighet!
Igår hann jag med mycket, började med gymmet och ett bra pass där. Sen var jag ute och rensade ogräs i landet och fixade lite i tunneln (det växer som tusan där, tomaterna är på gång!) På kvällen tog jag en promenad på en timme, riktigt skönt väder igår. Det blev ingen longering av Usha igår, Magnus (grannen) fyllde ju 50 kom jag på så det var folk där hela kvällen och då tyckte jag att det var onödigt att vara på utebanan när dom sitter och grillar mm. Har hon inte rört på sig på två/tre veckor så kan honta det lugnt en dag till. Eller rör sig gör hon ju, hon går ju ute i hagen hela dagarna :-)
Ska snart iväg till gymmet sen fortsätter jag nog med lite rensande av ogräs ute, speciellt mycket ogräs vid grusparkeringen här uppe.
I em/kväll kommer Micke hem igen, vi tänkte gå en snabbis till Magnus och gratta honom tillsammans med dom andra grannarna.
Nu ska jag fortsätta titta på SM-finalerna från Strömsholm på webbTV innan det är dags att göra mig klar för gymmet.
 
Kram

Ledig

Idag är jag ledig! Jag har så mycket tid att ta ut då så passar jag på att vara ledig så får jag lite längre helg, fyra dagar :)
I helgen har jag vart domarsekreterare på våra tävlingar på klubben, det var både unghästklasser och högre klasser. Mycket lärorikt och roligt att skriva plus att jag fått se många finfina hästar!
 
I fredags hämtade jag hem Usha så nu går hon här i hagen igen, hon var överlycklig för att komma hem igen :)
Igår tog jag in henne och badade henne, det är ju ingen som har pysslat om henne på 1,5 vecka nästan.
Vi ska tillbaka igen den 21 juni och kolla dräktigheten. Både Usha och Fillemon ska tilbaka samtidigt så förhoppningsvis så kör vi båda två tillsammans. Om båda är konstaterat dräktiga då så är ju nästa koll på ca 30-35 dygn och det är bara ultraljud, så vi funderar på att ta hingsttationen som ligger här i Skivarp till det. Känns onödigt att köra ToR i 20 mil för att dubbelkolla ultraljud som tar 10 min när vi har en station som ligegr 10 min bort. Det tar mindre på hästarna, spec på usha som vart lite stökigt när vi åkt långt. Känns bättre att betala lite extra till stationen här för ultaljudet än att åka upp till K-stad för att bara kolla u-ljud.
Tänkte nog ta in och longera henne lite lugnt idag, tror hon mår bra i knoppen av att röra på sig.
 
Annars ska jag mest ta det lugnt idag, fixa lite ute i tunneln, strax åka och gymma, och bara vara ute i solen.
Imorgon kommer Micke hem igen :-)
 
Kram 

RSS 2.0