Goja

Ingen Cajsa idag heller hem... :( men det är inge fel på benet, allt ser jättefint ut på röntgen så det mesta tyder på ett ormbett eller annat bett/stick av nå slag. Hon får stanna någon dag till för observation ifall det blir någon efter-reaktion.
Lite tråkigt.. =(

Det blev grillning med stallgänget idag på kvällen, mycket skoj och trevligt!
Sen har vi fått svar på dna-testen ifrån Patric- det var honor allihopa så vi kan hämta "våra" om ca 3 veckor!!! :)
Så nu ska det snickras bur och grejas här inne! Tjoho vad skoj!
Måste komma på några namn också, jag vill att min ska heta Wilma, det är gulligt :) Sen är Emma också fint, får se vad det blir!

Dusch och sen sängen.
Tjohej!!

Gott och blandat!

Oj vad förra veckan gick fort...kvällarna bara flög förbi....
Liten sammanfattning:
På onsdagen var det tävling i Glanshammar (typ örebro) i dressyr! Gick jättebra, kom 5:a i LB (den svåraste av de två som jag red) Fick en kok-bok med massa goda efterrätter, hästgodis, nya ridvantar och flug-skydd. Allt som jag behövde :) Hon gick också jättebra i den lättare klassen men var lite för ivrig. Hemma 12 på natten ungefär... =)

På torsdagen var jag och Niclas på speedway, skoj och hur skönt som helst att bara sitta i en solstol och glassa! Vila för Cajsen.

På fredagen så åkte vi till helsingborg direkt när jag slutat, var nere ca 22,30. Resan gick bra, trist att åka i så fint väder men tur att det finns ac!

På lördagen var vi först till fågelparken i helsingborg och tittade på massa fåglar (papegojor!) och lite andra djur, det va jätteskoj. På em var vi en sväng på stan och sen hälsade vi på niclas mormor och morfar och fikade där. På kvällen så grillade vi och tittade på speedway-gp. Sem blev det lite kortspel (jag kom sist...) och allmänt prat, sen blev det sussa-dax. Det var soligt och fint men blåste himla mkt så man kunde inte ligga på stranden... synd. Kvällen blev dock jätteskön och helt vindstilla.

På söndagen (igår) så var det strålande sol och hur varmt som helst, typiskt när man ska åka hem. Åkte in en sväng på ett köpcenter och lullade runt och åt lite innan vi åkte mot Varberg. I Varberg så skulle vi ju hälsa på "våra" papegojor hos Patrik.
Var i Varberg ca 15,00 och Patric o Eva var hur trevliga som helst och papegojorna hur söta som helst :) Fick klia dem massor och hålla på med dem. Där försvann snabbt 2 h.... förhoppningsvis så får vi hämta hem dem om 3 veckor, men dna testet måste komma först.. och två pappisar är lite äldre så om det är de två mista som vi ska ha så får vi ju vänta lite till. vi vill ju helst ha 2 honor, vi får se hur det blir, kul ska det bli i af =)
Sen ringde pappa och sa att Cajsa var jättetjock i ena frambenet och hade feber så veterinären kom ut men han tyckte att de skulle åka till strömsholm med henne....stackars muppis...
Men ingen var av i benet och de hittade ingeting på röntgen, allt ser fint ut. tur det. men jättekonstigt att de inte hittar nått och att hon inte ens vill stödja på benet... Så hon har fått tillbringa natten på strömsholm och idag skulle de göra lite mer prover men vi har inte hört något av dem och hon är kvar forfarande.
Hoppas på att jag får hämta hem henne imorgon. Blir ju ingen tävling i helgen då...typiskt...

Idag blev det cykling till jobbet (det blev det hela förra veckan ockås förutom fredagen). På em har jag klippt gräset och Niclas har klippt buskarna, blev jättefint! Sen har jag handlat lite mat, typ eko i kylskåpet...

Dax att betala lite räkningar nu. blä..
kommer lite bilder från helgen.
Tjohej!





Midsommar

Åkte ut till stallet ganska tidigt igår för att hinna klart allt här hemma sedan. Red dressyr, gick super!
På vägen hem svängde jag förbi Anders o Elin och hämtade en grill, våran är ju så liten...
Sen blev det städning hemma,  gjorde ordning på altanen, plockade blommor, fixade sallad å  marinerade köttet å lite sånt. Under tiden som jag städade och donade så åkte Niclas och köpte det sista i matväg som vi behövde (och godisväg :) )så när han kom hem så åt vi sill-lunch. Mumsi. (jag har ju inte alls tyckt om sill förut men nu gör jag det!)

Hoppade in och duschade och gjorde mej ordning, blev klar precis när Elin o Anders kom. Satt och snackade lite, sen kom Teres, Magnus o Tindra och sen kom Matz, Emelie och Nelly.
Faktiskt så klarade vi oss undan regnet men det var ju inte jättevarmt ute..fick klä sig.
Spelade kubb. Ohlsson mot resten...hmm vi förlorade typ ganska stort....

Sen grillade vi och åt. Vi grillade entrecoten som vi köpte på köttboden, hur god som helst! Proppis blev man i af..
Matz, Emelie och Nelly åkte hem efter maten.
Sen gick vi (jag, elin, anders å niclas) till lekparken och gungade och åkte sån snurr-gungekarusell. Tror att jag å elin höll på att skratta så vi nästan ramlade av. sjukt kul (å sjukt snurrig i bollen) Var det nån som trodde att vi är 24?? Nä :)

Sen blev det krocket ute på gräsplanen, jag och niclas råkade komma sist... teres å magnus vann..
Cheezecake efter det med kaffe å te (såååå gott). Kubb igen (tjejerna -killarna, vi förlorade.....)
Då gick vi in och spelade lite guitarr-hero-metallica och buzz. Sen var det dags för de andra att gå hem :(
Men skojjigt var det!

Å idag skiner äntligen solen ute, har just städat upp i köket och damsugit och torkat golv uppe, tänkte gå ut i solen en stund. Sen blir det promenix till stallet. Blir lite hoppa studs idag, måste förbättra styrkan på henne. Brunstig har hon blivit också-jobbigt. Då är hon inte lika samarbetsvillig... :(

Hej hej
(kommer lite bilder från gårdagen lite senare...)




Regn å regn

...typiskt också. Varför kan det aldrig vara fint på midsommar? Åtminstone inge regn...
Varit ut till köttboden idag och handlat lite, beställde också en köttlåda med massa olika i ,
ska hämta det på fredag. Grillning i sommar :) hehe...

Cajsa får vila idag, hon skulle egentligen ha blivit skodd nu på em men Acke var sjuk så hon blir skodd på tisdag istället.
Men nu får hon vila ändå, gick så sjukt bra både i går och i förrgår. Imorrn är det hårkörning igen ;)

Hade tänkt å så på speedway ikväll i brovallen, men jag vet inte om det blir nå?? Eller om det går att gå överhuvudtaget-
liet trist väder som sagt...

Ska ut och plantera de sista blommorna snart och vattna mina tomatis-plantor. Å baka en efterrätt till imorgon :) Fast jag tror att det blir Niclas som står för efterrätten, han är bäst på den :)

Hej hej

Bästa Cajsa (å pappa)

Äntligen lite sol ute!! Cykling till och från jobbet, Efter jobbet cyklade jag direkt till stallet. Niclas skulle ner i hallen och jobba med maskinerna så då passade jag på att fixa klart stallet direkt. Bar ut mina nymålade och fina hinder och gjorde massa bra övningar. Cajsa var hur bäst som helst! Hoppade lite hinder på 110 och mkt styrkeövningar.

Sen kom pappa och kapade till bommarna som vi målat, många var på 4 m och det är för långt, kapade dem på 3 m och det blev mkt bättre, alla andra bommar är ju 3 m så...

Anticimex har varit här också, upptäckte ju i måndags när jag skulle sätta upp gardiner i gästrummet att det kryllade av myror på fönsterskärmen. Pi! Så mamma och pappa kom med myrr och tätningslist så vi fixade hela kvällen med att få bort myrorna. Damsög och dränkte dem med ättika! Men nu så är de borta! Tur att pappa kunde åka hem och ta emot anticimex-gubben när han kom, han kom ju på fm. Både jag och Niclas jobbar ju och kan inte åka därifrån. Tur man han pappis :)

Nu har jag och Niclas varit ute och gått tjärnan runt. Riktigt skönt. Ska ta och hänga upp tvätten och sen duscha lite.
Har även hunnit me och städa å torka golv idag=)

Tjingeling

Vantar och sjal....

den 14:e juni... det är inte vanligt det..
hade det just på mej när jag var ute på promenad runt tjärnan..
hade även ett paraply med men det blåste sönder så jag fick gå utan ändå ... vaddå dyblöt? ;)
Men nu är jag i alla fall hemma och ska strax hoppa in i en varm dusch.

Fick lov att rida inne i ridhuset idag igen, lite trist men utebanan låg helt under vatten..
Hade lite upphöjda galopp-bommar på volt och lite travbommar. Gick megabra! Hon var hur fin som helst
och gick verkligen superbra! Imorgon blir det bara longering så hon slipper ha mej på ryggen för omväxlingsskull =)Målade 4 st till bommar idag me Ulrika, rosa å röda, så fina så! De andra var inte riktigt torra, det har väl varit så fuktigt inatt så de har väl inte torkat riktigt. Vill ha sol nu så jag kan bära ut dem och hoppa :)

Annars har vi inte gjort så mycket alls idag, tvättat lite och broderat. Nu är nästan papigojan klar!
Nej, lite dusch nu och sen en varm säng!

Tjingeling!


Målat hinder

Usch, igår regnade det verkligen hela dagen :(
Åkte upp till stallet på fm medans Niclas låg och sov och red ett dressyrpass-skitbra =)
Kom hem strax efter 12 och då vaknade han precis, hade inte ens märkt att jag var borta.Hihi.
Åt lite och grejade sen åkte jag tillbaka till stallet vid 3 och målade lite hinder med Ulrika.
Hann med 9 st, ska måla lite mer sen. Blev så fina så :)

På kvällen gjorde vi hemmagjord pizza och tittade på speedway-gp och bara slöade. Hur skönt som helst!

Sov ut imorse, vaknade halv 10 och var pigg. Gick upp och broderade lite sen väkte jag Niclas vid 11 och så käkade vi frukost. Har broderat ännumer nu, snart klar!
Var nyss hos mamma och pappa och hämtade en kasse med saker som de hade plockat ihop som var mina!

Snart dags att åka till stallet igen, ska måla ett par bommar till och sen rida lite, hade ju tänkt hoppa med de nymålade bommarna men det blir det nog inte idag, verkligen spö-regnar =(
Blir rida i ridhuset men ska nog trava lite bommar där och kanske hoppa nå litet.

Usch den här helgen har det verkligen regnat HELA tiden. Blä!

Hej hej

Äntligen helg

Ja så var det äntligen helg igen. Jobb-dagen har gått fort fast det varit ganska lugnt på stan. Studet och sånt i dag ju..trist väder för dem bara...
Simmade 1km imorse, jag och en tant i basängen, hur skönt som helst! Men nu är det bara en gång kvar sen öppnar de senare så då hinner jag inte simma innan jobbet :(
Ingen ridning idag, åkte bara upp en sväng och tittade till henne. Lämnade av lite färgburkar- ska måla om lite hinder i helgen tror jag. De vi har nu är så himla tråkiga och det var helt ok för Rosie att jag målade om lite :)

Grillning hemma hos Olle och Lungan ikväll, med Teres och Tindra. Mycket gott.
Nu sitter vi nere i soffan med ett glas vin (öl för niclas del) och kikar på Tv och äter lite nötter :)
Tänkte vara vakna inatt och se Stanley Cup finalen, men vi lär väl hinna somna båda två kan jag tro. hihi.
Spöregnar fortfarande ute. Blä.. Nu har det nästan regnar hela veckan. Fy. Hoppas att det blir fint till midsommar i alla fall så man kan vara ute och greja lite..

Hörs.
Hej hej

Ärtsoppa

Idag har jag ätit ärtsoppa för första gången på typ 15 år. :) Niclas älskar ärtsoppa så jag fick också prova då..
men det var inte så äckligt som jag trodde, luktade mer illa än vad det smakade!
Med senap i så gick det bra, fick i mig en tallrik i af, lite stolt!

Cykling hem från jobbet, hur skönt som helst, lite kvavt ute. Åska på G kanske?
Sen stallet och hoppade lite studs och styrkeövning idag, hon gick megabra. Kändes himla fin över hindren och på
backen. Imorgon får hon nog vila eller ev longeras lite. Kan tro att hon har lite träningsverk. Har blivit lite hårdkörning nu efter jag satte igång henne igen så en dags vila tror jag är bra.

Sista dagen för sommaren som vi hade öppet länge också! Nu slutar vi 16,15 på torsdagarna också, skönt det!

Har nyss smält i mig en tallrik glass, kolasås och jordgubbar! Tyckte att jag var värd det idag!
Hej hej

Bulle-mage

Nu är Cajsa äntligen bra igen, red igår och idag och hon gick megabra. Ska hoppa lite imorgon,
hoppas det är som det ska i hoppningen också! Därimot har hon fått en bulle-mage efter allt gräsätande :)
De har gått på gräs i ca 1 vecka nu och nu börjar det synas. Hihi.

Har nyss varit ute och gått tjärnan runt, himla skönt faktiskt, duggregnade dock lite..
Har ocskå beställt broder som jag fick hem i måndags, eller det var broderimönster, så tråd och väv har jag fått köpa till.
Så nu har jag setat och broderat varenda kväll, men det är himla avslappnande :) Blir en jättefin papegojja :) Hoppas att den blir fin i af.

Nej nu ska jag duscha och sen lägga mig och brodera lite till :) Vill ju bli klar med tavlan någongång!
Hej hopp!

Tomater

Nu har jag planterat om lite tomatplantor som jag fick av Marianne :) Sex stycken är det, hoppas det blir lite tomatisar sen! Lagom när jag hade planetrat klart så kom världens störtskur (och regnar fortfarande....) jag som skulle sätta morötter och bönor också, typiskt.
Gick in och strök gardinerna och la upp dem lite, blev bra! Bestämde mig för tre stycken, frågade niclas men där fick jag inget svar, han va inte så intresserad :)
Ska ta och åka iväg till stallet en sväng och greja, blir nog lite longering  i ridhuset idag, har ingen lust att gå ut i spöregnet..
Ikväll blir det grillning med Nattis och Jon tror jag, sen blir det väl fotboll också kan jag tänka mej.
Har fixat ny sladd till min bärbara dator också men det vill fortfarande inte hoppa igång, tänkte överlåta det uppdraget till Niclas, får se om han får igång den annars lär jag nog lämna in den.. :(

Tjohej

Nya gardiner

Simning i morse, hann med 1 km idag =) Var bara jag och tre tanter på "min" bana, så himla skönt!
Nu blir de bara simning 3 gånger tills en är det lite uppehåll under sommaren. Eller badhuset är ju öppet så man kan gå dit ändå, det är bara morgonbadet som tar lite uppehåll...
Efter jobbet träffades jag och Niclas, gick på Corner. Niclas käkade och jag fikade lite. Sen gick han ner till bowlinghallen, de skulle ha årsmöte och sen spela KM efteråt.
Jag åkte till Öb och köpte lite saker och sen svängde jag in på Jysk och köpte fina vita gardiner som jag skulle ha i vardagsrummet.. vet bara inte hur jag ska ha det, det är ju fyra fönster där, köpte 4 gardiner men vet inte hur många jag ska ha uppe. två st blir för lite, fyra blir nog för mkt... just nu har jag tre uppe, en i mitten och två på sidorna... ska höra vad niclas tycker sen (om han tycker nått:) )

har vart och gått ca 30 min med casja också, lika sprallig idag först, men sen gick jag in och satte på longeringsgjorden och inspänningstyglarna så jag kunde spänna in henne och då blev de bättre.

nej nu ska jag åka till nattis och umgåsa lite med henne och sara!
Hejsvejs!

två veckor till midsommar...

...och det är 5 grader varmt och blåser storm och regnar :(
På jobbet har det varit full fart, idag var jag glad att det var långdag så jag hann undan med det mesta. Hua-nu är det
mycket att göra men det är ju bra!
Sen åkte jag och Nattis till mormor en sväng och klippte henne (inte jag då!)
Blev en promenad med Cajsa på ca 25 min på kvällen i sonnbo. men efter allt blåsväder och regn å rusk så va hon aldeles nipprig, men det gick bra. Tur att jag inte satt på henne ;) Det var väl kanske skönt när hon inte hade ont i kroppen längre..
Snart helg igen å jag har inte planerat in någonting faktiskt! Ska bli skönt, nått hittar man ju alltid på!
Nu ska jag ställa mig i en verm dusch och sen krypa ner under mitt varma täcke!
Hejhej

Mitt i veckan

Då har redan en halv vecka gått igen...shit var det går fort nu... :)
Helgen var bra, superväder ju! Å såklart har jag bränt mej...ser ut som en tomat :)
Tävling på lördagen men det gick sådär. Hon var jättespänd och rev och ville inte hoppa, helt orytmiskt och
blev aldrig nå bra flyt. Mot hindren drog hon järnet för att sedan nästan tveka att hoppa. Kom runt men kändes inte bra.
Bestämde mig för att inte rida 110, ingen idé när det kändes sådär. Å sen i måndags när red så försökte hon ha av mig hela tiden så fort jag krävde lite, och när jag skulle hoppa en studs på 50 cm så hoppade hon med sänkt rytt, huvudet i vädret och bommarna flög... då bestämde jag mig för att vi måste undersöka henne innan jag gör nå mer.
Så idag har kotknackar-Mårtensson varit och klämt på henne. Mycket riktigt, hon var jätteöm i hela halsen och spänd i bakdelen (hör tydligen ihop) och ont i frambenen, allt detta efter transportolyckan då hon fick panik och satt fast.
Stackars Cajsingen. Men han släppte på allt och tillslut så reagerade hon ingenting. Men nu ska hon få skrittas bara resten av veckan sen kan jag köra som vanligt på måndag igen.. Så det blir ingen tävling i By ihelgen, typiskt när det är så nära...

Karneval var det i helgen också ju. ut med niclas på fredagen och åt och tittade runt lite men vi åkte hem tidigt, jag skulle ju tävla och niclas skullle till göteborg på speedway-gp.
På lördagen var jah hos nattis med en massa andra och satt på gräsmattan och hade trevligt, mat å kubb osv.
Var ut en sväng också sen åkte jag hem vid 24-tiden ungefär.
Söndagen ägnades åt att slöa i solen =) Klippte gräset och var i stallet. Sen kom Niclas hem och vi grillade och så. Myyysigt!

Nu ska vi nog ut på en promenad om vi hinner mellan regnskurarna! Har varit och köpt glass och cola-sås så det kan nog bli det när vi kommer tillbaka! Mumma!
Hej hej!!

RSS 2.0