Vilket väder

Sicket väder det har varit idag... :( bara för att vi skulle gå på speedway kväll så blev det sånt regnväder. Mu!
Sen lagom till kvällen så sprack det ju upp men då var det ju försent!
Jag och Niclas åkte till Yanjas och åt thaimat- mumma! sen åkte ajg till stallet och red lite dressyr. Gick himla bra med tankte på att hon har fått vila i ca 1½ vecka från riktigt arbete, har ju bara ridits ut och skrittats å så...

Igår var det tusseträning och precis när vi skulle börja så började det hagla, åska och blixtra. Riktigt busväder och Cajsa blev hel-busig av det också =) men hon lugnade ner sig. Hoppningen gick bra, hon var lite för pigg (men hon har inte hoppat på 2½ vecka heller..) men hon tyckte det var skoj!
Sen när vi lastade in henne så fastade hon i transporten och fick panik.. jag släpper alltid henne så hon går in i transporten själv och nu gick hon med huvudet så långt ner i backen så hon fick huvudet under bommen, vilket jag inte såg förens jag skulle ta av henne tränset men då hade pappa redan fått upp bakbommen och stängt luckan.
Stackars cajsa upptäckte då att hon satt fast och att hon hade bommen nästan på manken och fick panik, pappa fick lossa snabbt på bommen bak och sen försöka lossa bommen fram så hon kunde resa sig.
Cajsingen skrek (eller pep mest) sen la hon sig bara ner och suckade och blev lugn, fick väl en chock. Då fick pappa i af loss bommen så efter en liten stund så reste hon sig igen. stackars cajsing. =(trodde hon hade brytit både rygg och ben innan hon kom loss. muppen då...

dags för dusch och bok-läsning :)
Tjohej!


Helgen

Nu är helgen redan slut :(
Har varit en riktigt bra helg. I fredags tog jag det bara lugnt, tömkörde Cajsa, åkte hem till mamma och pappa
och åt lite mat medans Niclas var i hallen och jobbade, sen kiakde vi på tv när han kom hem och sen var det dags att sussa.
Igår så skjutsade jag ner Niclas och npgra bowlingkompisar till hallen vid typ 06,30. De skulle åka till stockholm och spela sm (individuelt) och gå på grönan å sånt å sova kvar där.
Jag åkte hem och sov en stund till tills Niclas ringde och väckte mig vid 9... gick upp och åt lite frukost och for iväg till stallet. Pappa mötte mig så red vi ut en sväng (pappa på cykel). Red till gräsmossen och klättrade i backen. Först var hon jättekaxig när vi skulle gå upp men inför den tredje rundan upp så var hon inte lika kaxig ;)
Sen åkte jag till Perers och snackade lite skit å så med henne och tittade på hennes fina pållar :)
Handling och sen hem och äta lite. Teres  och Magnus kom, de skulle på 30-års kalas och jag skulle kjutsa och hämta (de sov över här). men innan det så hann jag klippa gräset och damsuga lite :)
Sen var det dax att skjutsa dem och så åkte jag till Nattis och Jon, där blev jag bjuden på mat och vi spelade guitar hero och Wii. Redan 21,30 ringde syster och ville att jag skulle hämta...de hade tråkigt.. men jag åkte vid 22 så vi var hemma ca 22,40. Snackade lite sen la jag mig på spikmattan och precis när det började bli som skönast så ringer Niclas :)
Sen låg jag på mattan en stund innan jag somnade.

Efter frukosten imorse så gick vi till mamma och pappa och busade lite me Tindra och åt grillat där :) Sen åkte jag iväg och hämtade Niclas och körde hem de andra, hem och dega lite i soffan innan jag åkte till stallet och mamma och pappa kom på cykel. Tog rundan runt sonnbo. Lite spralligare idag. hade inge bomull i öronen och det märktes på en gång. hon for iväg för allt småljud och var lite halvdryg men det gick bra ändå. Gick faktiskt helt ok förbi kossorna idag =)

När jag kom hem så surprisade Niclas mig med en jättegod middag, fläskfilégryta med pasta-hur tok.gott som helst :)
tack älskling!

Ska ner och titta på tv nu och dega lite till.
Hej hej!

Förbannade maskrosor

usch och fy vad vi har maskrosor :(
Har plcokat 5 hinkar proppfulla idag och ändå syns det inte att jag har tagit bort nå :( Gjorde en timme på em och nu har jag också varit ute och plockat..dumma blommor..om man nu kan kalla de blommor??

red ut på cajsing idag också, själv :) Nå, pappsi cyklade med, men vi red några vägar själv så fick pappa cykla på asfalten. det gick så bra så. travade en hel del. hon är inte alls lika studsig när hon går själv som när hon går med annan häst, då ska hon helst hinna med och bocka och pipa och sparka och dampa lite också ;)
när vi nästan var hemma så såg jag att bonden hade släppt ut kossorna i hagen och cajsa blev livrädd, så jag hoppade av och gick förbi med henne. helst hade hon inte alls velat gå där, hela hon darrade och flåsade ;) så stannade jag för att hon skulle få titta på kossorna (de följde ju efter oss hela vägen) och då började dom mua jättemycket och hon såg ut som ett frågetecken och bara ville därifrån. sen hoppade jag upp och red hem sista biten.

sovmorgon imorgon :) vaknar säkert halv 8 och kan inte somna om. brukar ju vara typiskt...
ska till mormor på fika, hon fyller nämligen år imorgon annars är det inget alls inplanerat. Härligt! Hoppas på bra väder bara!

Tjohej




aldeles aldeles ensam

idag har jag ridit ut på cajsa helt ensam runt sonnbo (nåja, mamma och pappa cyklade med, men helt ensam utan annan häst med!) Kankse inte låter som någon jättegrej, men hon har ett tag varit helt hopplös att rida ut på och idag gick det galant utan nåra som helst problem! Ska rida ut imorgon också, lika bra att köra på när det går bra. Travade lite och hon kändes pigg. Har ju fått vila i två dagar nu eftersom det har varit mkt träning och tävling, hon ska få hela den här veckan och bara ta det lite lugnt. Därför tänkte jag passa på att rida ut när det går (om det inte spö-regnar vill säga)

Cyklade både till och från jobebt idag, fick välbehövlig massage i morse på jobbet. Tror att det var 3 månader sen sist och det märks. Har jätteont i axlarna men hon mjukade upp en hel del nu.

Mamma hade rensat ur garderoberna hemma med massa jackor å sånt i som jag hade förut, så jag åkte hem och tittade om det var något jag skulle ha vilket jag redan var förbered på att det bara var skit. Men jag hittade en hel del som jag hade glömt bort att jag hade :) Å lite ska jag lägga ut på tradera tänkte jag, bättre det än att det hänger i garderoben och samlar på sig damm. Men tradera vill inte riktigt fungera just nu, går inte att ladda upp bilder *morr*
Får låna niclas dator sen när han kommer hem.

Nej nu ska jag ut i trädgårn och pyssla lite!
Tjohej!

Regn regn

Oj så det har regnat ute idag :(
Men imorse höll det upp så jag cyklade till jobbet i af, skönt. Det blåste inget så det var bara att
trampa på! Jobbdagen gick fort, bara 1½ dag till sen är det lite ledigt igen, och imorgon har jag fullt upp.

Mamma och pappa var på stan när jag slutade så pappa hade in cykeln i bussen så jag fick åka med dem hem, tur det för annars hade jag nog regnat bort. Jösses vad det regnade ett tag.

Har inte gjort så mkt idag på em, riktigt skönt. Pulat lite hemma och gymmat en sväng med mamma och hälsat på Cajsa en snabbis.
Imorgon tänkte jag försöka ge mig ut själv runt sonnbo med henne, eller pappis ska gå med, men själv utan häst.
Men jag tror att det kan gå bra, hon han blivit mkt bättre på att ridas ut nu och vågar på fram överallt för det mesta.

Tror att det blir sängen nu, skönt att somna i tid för en gångs skull!
Nattinatti

Dressyrmupp

Vilket bra helg det har varit!
Igår åkte vi till Skinnskatteberg på dressyrtävling.
I första klassen red vi på 64% och kom 7:a av 17 startande (Var 5 placerade) men hon var jätteduktig.
Lite spänd när vi väl kom in på tävlingsbanan men det gick över ganska snabbt. Precis innan jag skulle in i ridhuset
så började en häst gnägga vid transporterna och Cajsa blev helt galen och gnäggar och början stå på bakbenen och härja, typiskt när det just blev min tur, men som tur var så lugnade hon ner sig när hon kom in.

I den andra klassen som var lite svårare så red vi också på 64% och kom 3:a av 15 startande =) Fick ett jättefins fleecetäcke i mintgrönt, hon blev jättesöt i det. Det var ju verkligen bra med tanke på att nästan alla som rider där rider bara dressyr å så kommer jag med min Cajsing och kommer 3:a =) Så lite stolt är jag minsann. Domaren tyckte om henne jättemycket och det är skoj! Så det blir väl kanske lite dressyrtävlingar framöver nu, i af någontill lär det bli!

På kvällen åkte vi till västerås och åt på pizzeria och gick sedan på bio, Änglar och Demoner. Hur bra som helst! Att rekomendera! Sen var det bara hem och sussa!

Idag har jag hunnit med massor. Plockar bort maskrosor från trädgården, har typ en miljon st... Åkt iväg med returgrejer, handlat mat, gått tjärnan runt, grejat lite med Cajsa och sen slappade jag i solstolen och somnade en stund på em. Skönt!
Fick grillad mat hos mamma och pappa, farmor var också där. Sen spelade vi lite kubb innan vi gick hem.
Snart är det dags för sängen, men först ska jag hoppa in i duschen. Bränner verkligen i ansiktet idag, känns att solen har tagit! Kortvecka denna vecka också, slutar strax efter 13,00 på onsdag sen är det ledigt på torsdag och sen jobba fredag igen å sen helg =) Härligt.
Hoppas på bra väder nu så jag kan fortsätta att cykla till och från jobbet, det är faktiskt himla skönt, man blir piggeluring då!
Go natt!


Tävling på en onsdag :)

Jobbade bara till kl 12 idag, sen cyklade jag hem (hann lagomt innanför dörren sen började det spöregna ute!)
Åt lite och sen åkte jag vidare till stallet och red lite lätt på henne i ridhuset, red programmet en gång också, kändes lite trött/seg, men det gör hon nu när jag rider inomhus. Det blir alltid bättre när jag är ute.

Ca 15,15 så åkte vi mot fagersta, jag, Rosie och Tina. Kom världens hagelskur när vi kom fram.. sen när jag skulle lasta ut och hade precis fått på henne alla grejorna så kom nästa regnskur så det var bara å lasta in henne fort och hoppa in i transporten själv och vvänta ca 5 min, sen blev det uppehåll och lite sol igen =)

Tävlingen var ju ute med staket å allt, å domaren satt så fint i sin lilla bil på kortsidan av staketet! När jag red fram i  början så va hon sådär studsig och sparkade mot andra och var jätetspänd men det släppte efter va 5-10 min, då var det som att trycka på en knapp så blev hon som "vanligt" igen, märkligt.

Väl inne på banan så skötte hon sig hur bra som helst, har inget alls att klaga på faktiskt. Hon hade iinte kunnat gå bättre. Fick 60,3% och det är jag fullt nöjd med. Rosie kom 2:a med 62% och 8p mer än mej och 3:an hade 7p mer. Så med tankte på att det var första dressyrtävlingen och att hon bara är 5 år så var det hur bra som helst =) Red en LB:3.

Sen har jag städat lite, damsugit, dammat och torkat golv och nu ska jag och Niclas ta och äta lite flingor med mjölk =)
Hej hej


Trötter

Nu sitter jag här och är himla trött i kroppen. Har just ridit ett dressurpass för Helene, gick super. Red dressyrprogram. Första vändan som vi red sprang hon bara och var rädd för allt och höll på, men sen andra rundan så gick det bra.
Ska ju på tävling imorgon i fagersta =) mitt enda mål där är att komma runt programmet och att hon inte hittar på en massa bus, försöka få henne lugn och avslappnad så ska det nog gå bra!
Slutar typ 12 imorgon, skööönt!

Idag blev det simning med sara och marika på morgonen, sen skulle jag cyklat hem men jag hade så ont i huvudet och trött i kroppen så jag orkade inte, åkte med pappa hem istället =) och tur var väl det för det regnade när vi åkte hem.

Nej nu är det dax för duschen och sen sängen. Tror att John-blund kommer och hälsar på snart =)

Hej hej!

Kristinehamn m.m

I lördags var jag i Kristinehamn och tävlade, cajsas uppfödare bor ju där så de ville gärna att vi skulle komma och visa upp henne :)
Hoppade 2 st 1m och hon skötte sig hur bra som helst :) Bästa hon har gjort tror jag. Felfri och hoppade hus i första klassen, i andra klassen hoppade hon bättre, lite mer rytmiskt och på sista hindret slappnade jag av och bara åkte med och gav henne överdrivet mkt eftrgick på tygeln så hon rev, typiskt mig =) Ska inte tänka så när det bara är ett hinder kvar. Men men, supernöjd ändå och Anneli tyckte att hon var hur fin som helst. Tyvärr kunde inte Janne följa med, han var i uppsala och höll i hovslagarutbildning.
Sen åkte vi hem till dem och Cajsa fick gå i en gräshage och äta lite medans vi fikade. De hade ett föl som var 10 dagar och en tre-åring hemma. Sen har dom också en ettåring efter Jaguar Mail som jag är så himla sugen på att köpa :) Dom har sagt att dom skulle vilja att jag köpen en till av dem, vi får väl se :)

Igår vart det inte mkt gjort, promenad på morgonen, longerade lite på em men hon var trött. Rensade maskrosor på gräsmattan, typ 4 hinkar. Borrade och gjorde klart nere på toan så nu finns det toapappers-hållare och handdukskrokar och en tavla där också :)

Idag har det varit jobb, cykling från jobbet och en promenad med Niclas runt tjärnan. Sen har han varit och köpt en gräsklippare så han är ute och klipper gräset nu =) Själv har jag målat en tavellist svart, som har varit träfärgad och snart ska jag och mamma åka och gymma lite.
Ska ut och måla på en gång till!

Tjohej!


Tacos

Äntligen helg. Den här veckan har gått sjukt fort!
Simning imorse 750m, lite sen så jag han inte 1000 m :( men jag cyklade hem också, trodde att jag skulle blåsa bort...
(å såklart hade jag motvind också, vad annars???)
Cyklade iväg till stallet nästan direkt och byggde en liten bana, lagom till jag hade värmt upp och skulle hoppa så började den störtregna ute.. suck.. Men hon hoppade jättefint, lite sprallig mot hindren och lite stelare i v. varv men det gick över sen när hon blev tröttade. Tror att hon börjar bli lite brunstig, då brukar hon tjura ihop...
Pratade med Anneli (uppfödaren) idag också, hon kommer och kikar imorgon på tävlingen :) Hoppas Cajsa kan sköta sig då och visa upp sin bästa sida =) (Å jag me!)

Nu på kvällen har jag ätit tacos med Emma och snackat massa och tittat på Tv. Hur kul och trevligt som helst!
Niclas är i hallen och jobbar, det är korpfinal i bowling så det håller på en stund, sist kom han hem 03,00 på morgonen :)
Själv ska jag gå och sussa nu så jag orkar upp imorgon, men vi ska inte åka så himla tidigt. Blir nog runt halv 8 från stallet så jag får sova till ca 06,15. härligt ;)

Tjohej!

summering

här kommer lite summering av  veckan som gått:
Torsdag
stängde 13,00 på jobbet och var hemma ca 14,00, cyklade hem. Hur skönt som helst.
Emma red lite dressyr på Cajsen, jag och Niclas åkte till st.holm med niclas bowlingkompis och hans fru (Micke "masfan" Nilsson!) Åkte ner för att se på speedway, masarna mot bajern.  Ingen av oss tyckte att det var kallt ute så jag tog bara med mig en polotröja att ha på kvällen. Men när vi väl kom fram till st.holm så var det bra mkt kallare i luften och jag frös redan när matchen började ;)
I af så var det en spännande match men tyvärr så blev det torsk... hemma igen runt 23. Då kikade vi lite på BB innan vi gick och la oss.

Fredag
Fått en massa gjort, rensat i rabatterna och målat lite stenar till nyckelpigor. =) sen när niclas vaknat så åkte vi ut till mormor och morfar och fikade lite och jag var upp på vinden och hämtade ner ett litet bord som passade perfekt till stolen och spegeln i hallen. På vägen hem så åkte vi en runda runt by och stannade till på ica i horndal och handlade lite grillmat :)
Blev grillning på kvällen och hade det allmänt slött och skönt, såg lite på BB men sen somnade vi.

Lördag
Hade stallet på morgonen, Longerade Cajsa och grejade klart i stallet, sen cyklade jag hem idag. Var hemma 9,30 (!) snabb idag.... gick då ut och la mej i bikini på gräsmattan och åt frukost och läste lite. Hur ofta ligger man i bikini i början av maj? Sen kom Niclas ut när han vaknade och så satt vi ute en stund, sen gick vi hem till Tina och Per  och hälsade på papegojorna =) Sååå söta (har förresten "beställt" två st nu, får hämta dem i början av juli om allt går som det ska!)
Sen pratade jag lite med Nattis och då bestämde vi att hon och Jon skulle komma till oss på grillning å så på kvällen. Sagt å gjort, grillning och lite drinkar ute på altan. hur trevligt och skoj som helst! sen åkte vi in till stan med nattis pappa och gick på kings arms. lite lite folk i början men sen kom det mer. Nattis och Jon gick hem vid 23 men jag och Niclas stog och dansade tills det vart slut. haha. skitskoj. Sen kom pappa och hämtade oss.

Söndag
Inte gjort så mkt, sov till 11... grillade lite korv på lunchen och rensade jordgubbslandet. Red ut en sväng med Pirjo på em/kvällen. Läggdags tidigt =)

Måndag
Morgonpromenad först =)
Jobb och direkt efter jobbet så åkte vi till st.holm på metallicakonsert (äntligen!) Hur bra som helst! Började spela vid halv 10 sen höll dom på i ca 2 h. Tyvärr va vi tvungna att gå vid 23,15 för vi hade bilen i ett p-hus som stängde 24,00 och det var en bit att gå dit. Var hemma ca 01,30. Tur att Niclas körde hela vägen hem, jag sov lite :) Han hade tagit ledigt till 12 dagen efter.

Tisdag
Sov till 8 och åkte till jobbet va 8,45, lite sovis i af. dagen gick fort som tur var, sen direkt efter jobbet så åkte vi hem till annika (på mitt jobb), hon har fyllt 60år så vi blev ditbjudna på middag. megagott! var hemma ca 20,00, då åkte vi iväg en snabbis och handlade lite mat sen blev det duschen och sängen för mig!

Idag
Jobbat jopbbat och jobbat! Cyklade hem från jobbet, lagom när jag kom hem så började det att spöregna ute! Bra tajmat!
Red i ridhuset med Tina, dressyr, hon gick himla bra. Har ju inte ridigt riktig dressyr på över en vecka.. å så ska jag tävla nästa helg!
Nu sitter jag här och äter upp mitt godis som jag köpte på den jättestora godisaffären i enköping =) usch. bullebulle :)
Nu ska jag duscha och greja lite!

Tjo hej

RSS 2.0