Det blir inte alltid som dom säger

Visst blåste det idag och på lunchen tog det i emellanåt men när jag åkte hem från jobbet så var det som vanligt och nu på kvällen har det varit riktigt skönt ute. Det ska alltid skrämmas upp så mycket när det ska bli storm, eller snökaos eller nått annat men som tur är så blir det oftast inte så farligt.
 
Åkte till stalle på kvällen och hjälpte Helena när hon red. Idag gick det riktigt bra och både hon och Usha blev svettiga :) Hon har hittat knapparna på Usha nu och det såg riktigt bra ut :) Usha frustade nöjt och Helena var också nöjd (och jag med!) Åkte inte dit fören till 19-tiden så jag fick lite tid hemma innan, satt mest i soffan och tittade på tv. Ovant att inte ha nått att göra direkt.
 
Sitter och tittar på Tv nu också och surfar runt lite. Imorgon är det fredag, 1 februari också. Sjukt så fort januari har gått.
Longering blir det för Usha imorgon, paddecken var fri från snö och is så det är fritt fram att vara där. Kul för henne att inte traggla i ridhuset jämt och nu var det länge sen som jag longerade. Vi får ju inte vara i ridhuset och göra det och ute har det varit fruset.
 
Nu kommer N hem från McDonalds, McFlurry till mig :) Hoppas den inte smält alltför mycket...
 
Kram
 
Sommar snart...ja tack
 

Blåsigt!

Ujuj idag är det lite småblåsigt ute, höll på att blåsa bort när jag gick till bussen.
Hästarna kommer vara inne idag, all mat blåser bort för dem och det kunde bli byar upp till 25 m/s och det är rätt mycket. Maria kanske skulle släppa ut dem på em ett tag om det hade mojnat. Tror det skulle blåsa mindre i em/kväll och om det gör det så tar Helena henne, i annat fall så åker jag ut och mockar o fixar men hon får vila, det går inte att rida om hela ridhuset håller på att blåsa bort..

Ingen direkt träningsvärk har jag heller i magen, den känns dock lite mör så nån nytta gjorde den igår.
Nästa gympass blir på lördag men då får det bli eget gym och på söndag kör vi IW på kvällen.

Kram

Magträning

Bara för att jag gnällde att jag inte hade träningsvärk i magen efter förra veckans corepass så kommer jag ha det idag. När vi gjorde plankan så tittade jag på mig själv i spegeln och såg till att jag inte fick fuska utan stå med rak rygg och sänkt rumpa och efter 4 minuter så känns det kan jag lova. Vi gör ju lite olika plankor under hela låten men det är mest att gå in och ut med benen, höfterna still då, och sen upp på händer och ner på armbågarna igen. Jobbigt och det bränner rejält på slutet. Men det är det som tar.. Vår tränare lovade 6-pack i sommar, undra om man får reklamera om det inte blir så? Så kanske jag inte så äta så mycket godis.. men det har jag varit duktig med. Lite får man äta minsann :)
Så träningsvärk i magen imorgon blir det nog. Sånt himla roligt pass, 20 min dans och kondition först och sen 30 min stenhård Magträning med ett undantag för en rygg-låt.

efter passet har jag mest setat i soffan, kikat lite på filmerna sen igår, tittat på tv och betalat lite räkningar.
Ska försöka ladda upp några filmer i helgen eller imorgon om jag hinner.

Imorgon blir det inte heller promenad, det ska blåsa rätt mycket på dagen så jag tar bussen ner till stationen.

Helena rider på kvällen och jag ska ut och titta till dem :)

Kram

Jan. 30, 2013

I natt har jag sovit gott :) vaknade tom pigg imorse så jag ska i te klaga. Snön är helt borta nu, det hade försvunnit en hel del igår kväll när jag kom hem också. Men så har det regnat under natten och nu är det 5 grader varmt. Skönt att slippa frysa, tråkigt att hagarna bler leriga bara men man kan inte få allt..

Onsdag idag, frukostmöte på jobbet. Vaknade och var jättehungrig så jag var tvungen att äta ändå.
Gym ikväll med S, core kondition, min nya favorit tror jag :)
Usha vilar, tror hon kan ha lite träningsvärk :P

Kram

Dagens träning

Pjuh vilken träning.. den som säger att ridning inte är träning har aldrig ridit för Bjarke.. Jag hade glömt bort hur intensivt det var men det blev jag snabbt varse om :)
Han tyckte att hon hade blivit väldigt fin och att galoppenj var mycket bättre och att hon jobbade mycket mer med bakbenen. Förut har jag fått rida henne i en låg fort för att få upp ryggen och få henne rund över nacken och det är hon nu så det är dax att plocka upp henne i formen och bli lättare i frambenen och få mer schvung där. Lättare sagt än gjort då det är jobbigt för henne. Hon blir lite ojäm i stegen fram emellanåt när jag tappar stödet i tyglarna och när det blir jobbigt men ju mer jag rider desto bättre blir det.
Jag har just kikat lite på filmerna som Maria filmade och visst är det en mega skillnad mot i somras. VI övade ganska mycket öppna i trav och sluta i galopp för att få loss henne i sidorna. Red hela passet utan sporrar och det gick bra men nästa gång tar jag nog dom på så slipper jag jobba halvt ihjäl mig...
Avslutade med att göra bakdelsvändningar som jag är urkass på..har alltid varit också.. Men nu fick jag hemläxa att träna på det till nästa gång :P
Väldigt nöjd med dagens träning, det tror jag att Usha var också :)

Imorgon får hon en välförtjänt vila, själv ska jag till gymmet på kvällen.. C tar hand om henne imorrn.
På torsdag ska Helena rida men jag åker ut och hjälper henne lite under passet. På fredag ska jag nog longera på utebanan om den inte ligger under vatten, annars får det bli ett litet pass i ridhuset.

Kram

Blask

Usch, idag är det snö/regn blask ute, vaknade av att det smattrade på rutan och bestämde att jag skulle sova lite till. Hann faktiskt i god tid till bussen, fick till och med vänta idag :)

Jobb igen, har lite att ta igen från igår antar jag. Sen är det tajm för träning, det ska bli kul. Hoppas Usha visar sin bästa sida så han ser nån skillnad..

Kram

Ljusare tider

idag slutade vi ganska tidigt så jag var hemma strax före fem. Hann med ett snabbtåg som gick från Malmö vid fyra, det tar bara 37 min och sen hade jag en buss som kom direkt så idag gick det snabbt att åka hem :) Idag var det dessutom ljust hela vägen hem, det var tom ljust när jag kom till lägenheten, skööönt!

Lagade mat och så åt vi innan jag åkte till stallet och red. Hade på mig nya kläder idag, ridbyxorna, tröja, vantar och ländtäcke och bra gick det att rida också :) hon var väldigt lätt och mjuk att rida och med en luftig trav.
Imorgon är det träning och jag hoppas hon är lika fin då också. Maria är med och filmar, ska bli kul att se. tror jag.

Var hemma rätt tidigt igen, så vi har mest softar i soffan och ätit glass och tittat på den nya danska serien Dikte, väldigt bra.

Sovtajm nu, imorgon är det jobb igen som gäller.
Kram o godnatt

Måndag

Måndag morgon igen, lite varmare ute idag, sköönt.
På väg till stationen och ska ta tåget till Malmö. Idag är det både jag och Susanne från jobbet som ska på kursen, eller det är egentligen lite information bara men det ska bli kul.

Ikväll är det ridning, har inte ridit sen i fredags så det kliar lite i kroppen. Ska rida igenom henne inför träningen imorgon.

Kram

IW

God kväll,
Det blev ett tufft pass på gymmet, IW med pulsband med vilket gjorde att man körde på lite mer än vanligt, ville ju inte att det skulle se lätt ut :) Resulterade i lite blodsmak i munnen emellanåt och ben som värker nu.. Det blir ingen promenad till stationen imorgon, plaskigt och dant ute så jag har ingen lust att pulsa i den.. Iof inte så mycket snö men jag ska till Malmö imorgon och jag har ingen lust att sitta med blöta fötter en hel dag.
Åker lite senare imorrn, ska vara i Malmö kl 9.

Stallet gick bra, Usha testade Helena lite först för att se om hon kunde komma undan jobbet men det kunde hon inte :) Sen gick det så bra så! På torsdag ska hon rida henne igen, hon fixar allt först och sen åker jag ut och kikar när hon rider ifall hon vill ha lite tips om hon börjar trilskas igen.
Imorgon ska jag rida och på tisdag ska jag träna för Bjarke :) Maria ville följa med så jag ska be henne filma då om hon vill.

Kvällen har mest spenderats i soffan framför tv'n och lite i tvättstugan. Skönt att allt är tvättat och rent, sängen är renbäddad och lägenheten är dammsugen och städad. Nöjd.

Kram

Söndag

Idag sov jag ut och vaknade strax e nio, skönt. Efter att vi käkat frukost så åkte jag och storhandlade mat, lika bra nu när jag shoppat så mycket i helgen, då kunde jag lika gärna fortsätta med det ;) så nu är kyl, frys och skafferi påfyllt. Har skaffat självscanning på citygross. Det ligger nära jobbet så det är smidigast om jag ska handla på lunchen, annars tar det sån tid att köa. Sen har de alltid rabatt på frukt o grönt med kortet och eftersom jag är storkonsument av frukt så passar det bra :) Det blev med andra ord storhandla på citygross idag.

Nu har jag satt in lite kort i en ram som jag köpte igår och den ska snart upp på väggen. Om en timme ska jag till stallet, Helena ska rida idag så jag ska med och hålla koll :)
Senare ikväll är det IW med S.

Usha var väldigt nyfiken på mitt äpple igår...


Hon fick det tillslut..

Kram

GeKås

Pust, nu sitter jag i soffan och pustar lite efter en hektisk med väldigt rolig dag :)
Vi kom fram till GeKås strax e 9 och gick rakt ner på hästavdelningen. Tur vi var tre stycken häst-nördar som åkte dit ;) Fyndade två st supersköna och jättefina Jacson-ridbyxor, helskodda för 299 kr /st som kostar ca 700 annars. Köpte även lite annat smått och gott där men inga stora saker. Gick snabbt förbi schabrak och lindor för att inte köpa på mig nå mer :) Köpte dock ett väldigt fint ländtäcke i fleece för en billig peng. Nöjd.
Sen bliev det lite annat shoppat, schampoon, hudvårdsprodukter mm mm. En lampskärm (29kr..) och två lampfötter, dörrmatta, skosnören eftersom jag drog av mina igår.. (7 kr för 7 par..) batterier och lite annat som alltid går åt.Hittade faktiskt två svarta jeans som var jättesköna att ha o jobba i och några fina tröjor och linnen och sport bh. Tja det blev ju endel men ingen onödigt alls.
Vi var hemma igen strax e 15. Packade upp och var hemma en stund innan jag åkte till stallet igen och mockade och fixade klart det jag inte hann i morse.
Tyvärr har det blåst ganska kallt idag så att gå ut och gå med Usha var inget alternativ, vi tog en promenad i ridhuset istället. Tyckte inte att hon skulle behöva jobba hårt idag igen plus att jag kände mig lite seg. Men jag var sugen på att rida i mina nya kläder :)

Idag är det exakt ett år sedan som vi flyttade ner, sjukt vad tiden har gått fort :) Men trivs det gör vi allt, ångrar inte att vi flyttade.

Nu ska jag fixa lite mer korten som jag framkallade förra veckan, beställde i söndags och fick dem i tisdags :) Nu ska de in i mitt nyinköpta album :)

Hörs.
Kram

:)




Lugn tur

Snart dax att sova så jag orkar shoppa imorgon :)
Ska först upp tidigt och släppa ut hästarna, tur att det går fort. Linda o Johanna kommer halv 8 till stallet och så åker vi direjt därifrån till GeKås. Förhoppningsvis så hinner jag mocka lite innan så är det klart sen. Ska tillbaka dit på em och motionera Usha. Det blir nog en promenad ute imorgon, vill passa på när det är ljust ute.

Idag blev det ett litet lättare pass i ridhuset på ca 35 minuter. Red mest framåt och inga konstigheter alls, red bara igenom henne lite i trav och galopp utan några större krumelurer och ansträngningar, både hon och jag tyckte att det var skönt.
Betydligt varmare blev det på kvällen också, eller redan mitt på dagen. -2,5 var det när jag åkte från stallet, lite behagligare.

Nu ska jag packa ner mig i sängen, uppdatera inköpslistan lite som jag just kom på och sen sova.
Imorrn shoppas det!

Kram

-11

Burr, idag var det lite kallt. i lgh är det nästan tvärtom, för varmt. De brassar på riktigt med värme, inte mig emot, jag tycker om när det är varmt inne.

Fredag idag, dessutom lönefredag. Det gör fredagen ännu trevligare :)

Stall ikväll, hoppas att det inte är lika kyligt. Det går ju att klä sig mot det men det är bökigt med underställ under ridbyxorna, varmt o skönt blir det i af.

Imorrn är det Gekås som gäller! Hoppas det finns det jag vill ha. Annars finns ju en hel del annat men jag ska inte köpa nå onödigt nu. Tänker på mitt nyårslöfte och under januari gick det bra :) inga onödiga köp alls..

Kram

Bra ridning

God kväll.
Usch, idag har det varit lite kallt ute. Riktigt soligt och fint men på kvällen blev det lite kallt när jag åkte från stallet, -10 grader nästan.
Som tur var så var det inte nå kallt att rida men jag hade klätt mig bra också.
Fick till en riktigt bra trav på henne. Idag var faktiskt traven bättre än galoppen. Det är en sån stor skillnad på nu och i somras tex hur hon är att rida. Nu bjuder hon framåt och mosar på i traven och jobbar med hela kroppen så jag kan mest sitta still och bara låta henne arbeta. Jag känner verkligen hur hon tar i med frambenen och får höga knäluft samtidigt som hon sträcker ut dem riktigt. Skulle vara skoj att filma lite snart... Tror jag ska försöka få till det i veckan som kommer. Det är synd att det inte finns speglar i ridhuset än så jag ser mig själv men det känns i alla fall väldigt bra. Sen ska jag ju träna för Bjarke på tisdag och då får jag höra om det är bra eller inte :)
Usha såg nöjd ut med sig själv efteråt och halvsov på gången medans jag grejade lite. Stretschade henne och sen fick hon gå in och sova.

Sova ska jag också göra strax, fredag imorgon och jag tänker inte gå till stationen. Ser ut att bli en kall natt...jag tar lite sovmorgon och sätter mig på en varm buss istället.
Imorse glömde jag busskortet hemma...tur jag kom på det innan jag hoppade på tåget så jag hann köpa biljett på stationen med 30 sek till godo innan tåget kom...de brukar aldrig kolla biljetterna på tåget på morgonen för det är alltid så mycket folk men idag kollade de. Hade jag inte haft biljett så hade det blivit 1000 kr i böter.. Tur för mig.
Nu ligger kortet i väskan redan, ska inte glömmas imorgon.

Kram o god natt

Trött

Vaknade och var trött men efter att jag väl gick ut på promenaden så blev jag pigg. Övervägde att ta bussen till stationen och ligga kvar i sängen ett tag och sova där det var varmt men ändrade mig och masade mig iväg. Tror inte att 20 min längre sömn hade gjort mig pigg, det gjorde däremot promenaden.

Torsdag idag,snart helg ned andra ord. Lite besviken över att jag inte har träningsvärk magen efter gårdagens pass.

stallet i em och ridning, kandaret på och fortsätta med det jag gjorde i måndags, dvs få henne att jobba med bakbenen och bli kvick i benen. Dax att börja ta i lite till nu. Tittat på bilder hur hon såg ut innan vi flyttade ner, för ett år sedan alltså och hon var så himla fin då. Nu när jag har ridhuset så har jag all möjlighet att rida henne riktigt igen.

Nu är jag framme.
Kram

Let's dance

Jepp, nu har jag och S varit på gymmet på ett core/konditions pass i 50 minuter. Konditionsdelen består utav ca 20 minuter dans blandat med knäböj och hopp och avslutas med att springa samt hopp. Kan lova att den delen är jobbig. Idag var det även tre killar med (tror inte de visste att det var dans med) Korreografin var väl inte sådär jättelysande på dem :)
Sen kör vi ca 25 minuter hård mag/rygg övning med bla ca 5 minuter plankan i olika former men utan vila. Det mest jobbiga är att gå upp med raka armar och sen ner på armbågarna igen, efter ett antal sånna så är man rätt mör och det är då man inser hur tung man är :)
Sen kör vi även sidoplankan och pulsa upp med höften för att avsluta med att pulsa med ett ben rakt ut/upp, den tar i häcken kan jag lova.. Även under plankan så hängde inte grabbarna med utan la sig ner och vilade.. hehehe.

Proteinshake är intagen och nu äter jag lite russin, onsdagsgodiset :) Nästa träning blir inte förens på söndag, då antingen funktionell träning (massa olika stationer med styrka) eller IW på kvällen, vi har inte bestämt oss än.

Imorgon är det promenix till stationen och sen är det ridning på kvällen! Träning får jag ändå även om det är i en annan form.
Lyckades dra av skosnöret idag också, så stark har jag blivit...eller så var det för att de hängde ihop med tre trådar..Köpa nya ska jag göra i alla fall.

Duschen nu.
Kram

onsdag

somnade tidigt igår och vaknade kl 6 o var utvilad, somnade om i 20 min till klockan ringde och var fortfarande pigg :)
ingen promenad nu, jag ska iväg på ett kundbesök direkt och går dit o tillbaka så det får bli lite motion där. Sen är det gymmet ikväll oxå :) Fast jag är riktigt sugen på att rida men hon måste vila idag. Imorgon kör vi igen,och på fredag tror jag.

Onsdag är det idag, halva veckan snart avklarad. snart är det februari oxå, och sen kommer våren :) jippi! hoppas den kommer fort i år och massa sol o värme :)

Kram

Sängdax

Nu ligger jag i sängen och halvslöar och tittar på tv innan det är dax att sova.
Idag var det strul med tågen på vägen hem, det är verkligen inte ofta som det strulas men nu var det en kontaktledning som hade rivits ner mellan Lund och Malmö så alla tåg stod stilla.Som tur var så hade inte min chef åkt hem än, han bor också i Hbg så när jag insåg att inget tåg skulle komma (det stog att tågen baa var lite försenade först) så ringde jag och fick åka med honom hem så jag vart bara ca 40 min sen hem tillslut ändå.

Åkte till stallet direkt typ och red. Hade kandaret på idag och jobbade mycket med att få fram henne riktigt och jobba med bakbenen. Mycket galopp och bara rida fram och många volter för att aktivera bakbenen. På slutet så fick hon en riktigt bra trav där hon jobbade riktigt bra med bakbenen och längde jättefint i traven och fick en fin takt, men jäklar vad jag fick rida. Fastän jag rider utan sporrar så går hon väldigt fint och svarar bra framåt.
Imorgon har hon säkert lite träningsvärk och hon ska få vila. Jag ska inte vila, core/kondition på gymmet på kvällen.

Ska faktiskt ta och sova nu.
Kram o god natt

Jan. 22, 2013

God morgon!
Sovit som en stock i natt och är rätt pigg nu. Sitter på bussen till stationen för jag tog lite sovmorgon.
Inget speciellt händer idag, jobb och ridning. Glömde säga att jag bokade träningstid för bjarke nästa tisdag, det ska bli spännande o se om han tycker att hon (och jag) har blivit bättre, eller sämre...

Ikväll blir det i af lite skänkelvikningar och galoppjobb, jan hända att hon har lite träningsvärk sen igår men vi joggar ur det idag och så vilar hon imorgon :)

Kram

måndag kväll

Hej hej
Måndagen har just passerats i en rasande fart.
Efter jobbet åkte jag direkt till stallet och iväg till gunnarlunda. precis när jag kom från så fick jag ett sms från Caroline att vattenbandet hade frusigt, men eftersom jag redan var där så fick hon gå på det vanliga skrittbandet och jobba i uppförsbacke :) jobbigt tyckte Usha :) dessutom fick jag den gången som en extra gång :)

när jag åkte därifrån och skulle ut på motorvägen så pratade jag med mamma samtidigt och råkade åka på det fel.. så jag var på väg till Ängelholm, alltså åt helt fel håll.. dessutom hade tanklampan börjat lysa.. det fi k bli stopp i Ängelholm och tanka och sen åka hem igen.haha.. typiskt mig..

väl hemma i lägenheten sen så åt jag lite pizza som N hade sparat åt mig och sen skulle jag göra rent i badkaret lite så det inte var stopp i avloppet och fick upp en massa hår.. blä.. nu är det i af inte bara mitt hår som ligger där :)

Nej nu ska jag sova.
Kram o god natt

V 4

Tror jag att det är?? Ny vecka är det i alla fall. Det blev promenad till stationen, friskt o skönt. Tycker dock att det kan få bli vår och varmt istället.
Full fart på jobbet i 8 h innan det är dax att åka hem och iväg till stall och gunnarlunda med Usha. Då ska jag boka tid till bjarke träningen nästa vecka också och då skippar jag vattenbandet den veckan. Det får bli varannan vecka nu ett tag.

Annars händer det inget speciellt i veckan. Ridning, gym och jobb. Och Gekås på lördag :D Shoppinglistan är lagom lång. Det är ju så nära nu så man behöver inte köpa så mycket, bättre att åka fler gånger under året :) Fast sist jag var där var i juni, det blev inget under hösten..

Nu är det dax för jobb, tåget kommer just in till Landskrona.

Ha de, kram

Glass i stora lass

Söndagkvällen spenderades mestadels i soffan med tv, mat o glass. Det blev varma mackor samtidigt som vi tittade på kontoret. Inte så kul egentligen men måste ändå titta..slötitta :) Tittade också på kungaserien, den är i af lite rolig.
Tvätten är fixad, allt är rent o fint o luktar gott :)
Måndag imorgon, promenad till stationen. På kvällen ska Usha till vattenbandet och jobba, själv får jag vänta till tisdag med att rida.

Sovdax, benen värker så träningen idag gjorde susen.Härligt.
Kram o god natt


vår soliga promenad igår




Em i stallet

Det blev stallet nästan hela em. Helena red och det gick bra! Hon ska rida igen på söndag, men jag är med och kikar även då. Usha såg nöjd ut även om hon testade en gång först..typiskt henne, men det redde H ut bra :)
Mockade och fixade allt annat, sen hade vi ett litet stallmöte innan jag åkte hem.
Har tvättstugan nu till kl 22, ska åka iväg till ica och handla lite snabbt sen oxå. Vet inte riktigt vad vi ska äta, pannkaka kanske :)

Gymmet gick bra, det kändes rejält i axlar/nacke efter gårdagen men vi kämpade på med bodypump passet. Skönt att köra slut på sig. Nästa pass blir på onsdag, core/kondis.

Nu ska jag slöa ett tag innan det är dax att käka lite.

Kram

Gymmet nästa

God morgon!
Sov länge idag, till strax före halv 10:) Vi somnade visst med tv'n på i natt så jag vaknade till nyhetsmorgon på tv 4.
Låg och halvslumrade och gick tillslut upp halv 10, magen började skrika efter frukost.
Nu ligger frukosten i magen och ja laddar upp inför ett body pump pass som börjar 11.15. Idag ska jag inte komma i sista sekunden som jag gjorde igår.. Vilket resulterade i att jag fick ta en 12 kg kettlebell (brukar varja mellan 12 och 8 men nu var alla 8:or slut) och det känns idag..gaaaaah
 
Det blir stallet i em. En tjej som var medryttare åt en häst som stod i stallet tidigare ska prova att rida Usha. Hon frågade mig om jag visste nån som ville ha hjälp med sin häst.. Ja jag :) Jag har ju C som mockar och fixar mat men hon rider inte Usha så det blir att hon vilar dessa dagar. Skulle vara super om nogon kunde rida henne någon dag i veckan (vila gör hon också såklart). Bra med någon som kanske vill rida ut henne eller bara göra litte lättare arbete ibland så behöver jag inte ha så dåligt samvete för att hon måste vila 2 eller 3 dagar i veckan. Vi får se hur de fungerar ihop. Dessutom jobbar hon i Landskrona också så vi åker ibland samma buss och tåg dit och hem :)
Egentligen fungerar det rätt bra med Usha nu, jag har faktiskt ridit henne varje dag och hon har haft en vilo dag och en dag på vattenbandet, det har ju blivit mkt bättre sen ridhuset blev färdigt och jag är inte alls lika sent i stallet men ibland är det skönt att ha två vardagar fria men jag vet ändå att hon får motion.
 
Oj nu börjar passet om en timme, bäst att jag förbereder mig, måste åka härifrån om 40 min så jag hinner hämta ut min biljett. Soligt och fint är dte idag också. Härligt!
 
Kram

Soligt =)

God eftermiddag!
 
Första gången som jag sitter vid datorn idag typ.
Var i stallet imorse och fordrare och red. Travade bommar och gjorde en del öppnor och slutor i både trav och galopp. Red utan sporrar idag också och hon svarar riktigt fint för skänklarna nu.
Tycker det är så skönt att rida på morgonen, hade gärna gjort det varje dag om jag kunnat. Var hemma från stallet igen strax innan halv 11. N var vaken och vi åt frukost (min andra) och sen åkte jag iväg till gymmet.
Det blev ett core/kula pass, man körde ca 25 min kettlebell och sen 30 min core direkt efter det.
Hade en grym träningsvärk i magen efter onsdagens pass och det kändes när vi gjorde plankan. Vi gjorde en massa plank-övningar så träningsvärken är nog där imorgon med. Imorrn kör vi bodypump på fm!
 
Efter gymmet så gick jag och N ut på en promenad.Superskönt väder, strålande sol, ingen vind och ca -4 grader ute. Gäller att passa på!
Sen har vi kollat på film, nya bondfilmen Skyfall, riktigt bra.
Nu gör jag inte så mycket, kollar lite på tv och slöar i soffan. Får se vad som händer ikväll. Imorgon får jag i alla fall sova lite, passet på gymmet börjar 11.15 och stallet fixas på em.
 
Hörs sen.
Kram

Kul

Det var en riktigt rolig dag i Malmö. Vi var bara nio stycken på kursen, eller träffen. Det var en träff för oss som varit anställda i en annan regionbank utanför RM. Det var en till från Uppsala och som tillhört samma regionbank som mig innan också och hon flyttade ner i april. Lite lustigt, vi har gått nån kurs ihop i Gävle innan :)

Slutade i lagom tid så jag var hemma i lägenheten strax före fem. Åt lite mellis och sen åkte jag till stallet och red. Hade bättre väntar på mig idag :)
Red ett ganska lätt pass med lite byten och öppnor o slutor i galopp. Kändes jättefin. Red utan sporrar och med vanligt träns.

Sen åkte vi och handlade lite smått och nu har vi ätit och tittat på massa musikfilmer på Youtube, bla med Wiehe. Han kommer hit den 1 maj så det ska vi nog gå på.

Imorgon är det min tur att ha morgonfordringen så då är jag i stallet ca halv 7. Släpper sen ut mina och rider Usha. Siktar på att vara hemma strax e tio igen. sen ska jag och S på core kula vid halv tolv. Najs! Vad jag ska hitta på sen har jag ingen aning om.

Kram o god natt

mot malmö

På väg till Malmö nu. tog ett tåg som gick en timme senare än vanligt så jag sov till strax e 7 :)
Lite småkallt idag också men idag är det ingen sol :(
Hoppas att jag kommer hem ganska tidigt så det inte blir någon lång em. Till stallet sen och rida lite, hoppas jag inte fryser ihjäl bara.

Igår noterade jag att när jag var på väg hem med tåget vid ca 17 tiden så var det inte helt mörkt ute. Skönt! Någon vecka till och så är det ljust ute när jag slutar och kommer hem också.
Längtar till våren och värmen, någon månad till sen så..

Kram

I badet

Ligger just nu i badet och har det skönt.
Jag mitt smarthuvud red i bara sommarhandskarna idag, bär jag hade ridit klart passet och skulle trava av henne så gjorde det djävulskt ont i Nina fingrar, nästan så jag kunde börja grina men jag bet ihop. I samma sekund kom Maria ut till ridhuset så jag fick låna hebber vantar :) imorgon har jag mina tjocka vantar på mig, trodde jag hade dem i skåpet men de ligger nog i bussen...

Ridningen gick i af bra. Red på kandaret och utan sporrar så hon skulle ta skänkeln direkt. Gjorde många byten för att få loss henne, hon var lite stel i början. Efter ganska mycket galopp o många byten så var hon finfin!
Imorgon tränar vi mer på traven och skänkelvikningar.

Malmö imorgon, lite sovmorgon blir det också då jag inte börjar förens 10. Ska sluta vid fyra så jag hoppas jag är hemma tidigt.

Dax att kliva upp innan jag ser ut som ett russin :)

Kram

Friskt

Idag var det friskt ute, -7 grader. Helt vindstilla så det var riktigt skönt att gå ner imorse till stationen.
Tror det skulle bli lite varmare ikväll, annars får jag klä mig riktigt när jag ska rida.
om hon inte är alltför spattig idag så ska vi fortsätta med bytesträning och slutor i galopp.

Nästa helg åker jag o Linda o hennes kompis till Ullared :) Shoppinglistan börjar bli lång.

Kram

Kvarg

Efter träningen idag, som bestod av core kondition, så testade jag ännu en gång kvarg. Denna gång spädde jag ut med vatten och hade i lite koncentrerad saft. Blev genast mycket godare när det blev lite mer fil-aktigt. Nu slank det i hur lätt som helst :)

Träningen då, core och kondition i 50 min. Först 20 min kondis med allt möjligt, slut och flåsig blev man. Efter det 30 min mage,rygg och lite rumpa. Det känns i magen nu.. Gillar core, ganska lugna övningar men de tar som fan.

Nästa träning blir i helgen, core/kula på lördag ( core och kettlebell) och bodypump på söndag.

Imorgon är det stall igen, hoppas att det blivit lite varmare ute. Kan tro att dammen är rätt pigg imorgon, vila två dagar och dessutom dagar när det är kallt ute :P

Torsdag imorgon, min sista jobbdag för veckan. På fredag är det Malmö och ek typ rundvandring mm för oss som kommer från annan regionbank :) ska få se regionskontoret och lite annat, det har jag ju iof gjort redan ett antal gånger eftersom jag varit där på kurs men jag skulle gå den ändå tydligen.

Kram

Brrr

God morgon.
Idag var det kallt, -8 nu på morgonen, kanske lite kallare. Var seg imorse o sängen var varmt så det fick bli bussen :) Ska ju på gymmet ikväll också så mina ben fick vila upp sig till ikväll..core kondition, ska bli spännande.

Onsdag idag, mitt i veckan. Vila från stall men imorgon kör vi träning igen. From imorgon får vi också börja hoppa så i helgen blir det nog bomövningar tror jag. Funderar på att prova rida på kandaret snart också, det var ett tag sen nu.

Pratade med hovis igår och vi ska nog testa att sätta lite tyngre skor på henne för att se hur stegen ändras. Nu sätter man inte på ett kilos skir direkt utan det blir typ 250 g skor istället för 200 g men det brukar bli skillnad. Ringskorna är ju tyngre redan och där har jag märkt stor skillnad, ska prova bak också. Inte ringskor men tyngre.

Framme vid stationen strax.
Hörs.
Kram

Träning

Idag var det en kort dag på jobbet. Slutade strax e tolv, åkte hem o åt och sen iväg till stallet. Hovis var lite sen pga den stora olyckan ute vid Åstorp så han fick vända o åka en annan väg men då hann jag ta det lugnt hemma bara så det var skönt. Det gick bra o sko, ringskorna är kvar fram, dom får han inte plocka av nu ;)

Det blev ingen promenad alls idag, rätt kallt ute, -8 när jag åkte från stallet så hon fick vila :) Imorgon vilar hon med och C tar henne.

Var hemma en stund och sen träffade jag S vid gymmet och vi körde ett IW pass. Benen var lite sega sen i söndags men det var bara att mosa på. Imorgon ska vi på core kondition. Ett nytt pass, ska bli spännande.
Var hemma tidigt från gymmet också, passade på att laga matlådor som kan frysas in. Bra att ha så slipper man laga mat alla dagar.

Nu ska jag sova, siktar på promenad imorgon bitti.

Kram o god natt

Snö

Nu snöar det ute och det har det gjort i natt också så ingen promenad idag. Jag ska ju ändå på IW ikväll så det får räcka. Gick i alla fall upp tidigt och tog det lugnt. Bara fm jobb idag och sen hem igen, skönt med lite komp som jag har att ta ut. Fast det blir det sista sen måste jag jobba in lite igen :)

Får se om jag kan ut och gå ned henne eller om det har snöat för mycket och är för halt. har ju inga broddar i. Annars får hon vila både idag o imorgon. Säkert skönt för henne eller så går jag en sväng i ridhuset men det är så tråkigt..Mel bättre att hon rör på sig lite efter gårdagens pass och hon rör sig säkert inte så mycket i hagen nu.

Bussen går i alla fall hem strax e 12 och så är jag henna ca tio i ett. Äta lite och sen till stallet, hemma tidigt därifrån sen också och så börjar IW sju tror jag, bäst jag kollar det :P

Hörs
Kram

Jan. 14, 2013

God kväll. Strax dax att sussa.
Idag har det faktiskt snöat lite här, inte så att det ligger kvar så mycket men några flingor kom det under dagen. imorgon skulle det tydligen bli mer snö, vi får väl se.

När jag kom hem från jobb så hade N fixat mat, köttfärssås och spagetti :) så det var bara att äta och sen åkte jag iväg igen. Usha jobbade superbra på vattenbandet och Caroline var nöjd med henne. Hon går med ganska mycket vatten nu, 22 cm för att vara exakt ;) så det blir upp till knäna på henne ungefär.
Medan jag mockade så stod hon på gången och nästan sov, ögonen åkte igen och hon småblundade :) Tror hon blev lite trött. Tur att vi bara ska gå en liten promenad imorgon efter skoningen och sen ska hon vila på onsdag.

Väl hemma så böt jag julgardinerna i köket till de vanliga och upp med kökslampan, strök lite skjortor och dammsög lägenheten och gjorde rent toan. Att dammsuga tar inte mer än tio minuter typ, behändigt :)

Nu ska jag sussa, får se om det blir prommis imorgon eller om det är massa snö.. Kortdag har jag i alla fall, slutar tolv!

Kram o god natt

God morgon

Skrev inlägg på bussen på vägen till jobb men det kom aldrig upp.
Det blev i alla fall promenad till stationen imorse och jag hann även med gulingbussen så jag åkte bus hela vägen till jobbet, inga byten. Skönt :) Ibland hinner jag slumra till då men inte ida. Var faktiskt rätt pigg imorse när klockan ringde och piggnade till efter promenadne.

Efter jobbet åker jag och Usha till Gunnarlunda så ska hon få jobba på bandet. Skönt för henne att slippa mig på ryggen nu när hon har gått rätt hårt fredag-söndag.

Men nu är det dax att jobba. Hörs mer ikväll.
Kram o hej

The end

God kväll.
Nu börjar helgen lida mot sitt slut. Här varit en riktigt bra helg och mycket har blivit gjort o stallet har gått bra :)

Vi åkte till Susanne o sven på em och åt lite lunch/fika och pratade. Var där nästan ända till jag skulle till gymmet, var bara hem och böt om i princip.
Det var ett tufft IW pass,svetten rann och benen värker nu..som det ska vara :)
Åt lite lätt på kvällen, fyllde på proteinförrådet. Inte med kvarg denna gång utan ägg, lite godare :P

Sen har vi mest såsat i soffan, kollade på den nya serien på tv4 med Johan Ulveus, det är ju han som är med i segemyhr så var ju tvungen att titta på detta också. efter det gick vi en liten promenad, skönt att röra på benen som hade stelnat till i soffan.
Nu ligger jag i af i sängen och ska sova strax. Imorgon är det promenad som gäller. Slut på sovmornar..
Har även anmält till pass på gymmet på tisdag o onsdag, IW på tisdag och core kondition på onsdag. Nått nytt, det ska bli kul att prova.

Hörs imorrn.
Kram o god natt

Igår körde vi två rätters middag här hemma med denna förrätt, mums.



Byten igen

Idag blev det lite bytesträning igen. Hon var lite tjurig först när jag red. Det kom en ny häst igår som bara stog och gnäggade i stallet under tiden som jag red och då blev hon lite ofokuserad så jag fick nästan rida i galopp direkt efter att jag skrittat fram henne så hon gick framåt och slappnade av.
Sen gick det riktigt bra. Fina byten, lugna och bytte rent. Traven på slutet var väldigt fin och jag gjorde lite skänkelvikningar och längningar bara sen fick hon vara. Tyckte att hon jobbat på riktigt bra både igår och idag, hela veckan med förresten. Jag fick ett sms av Caroline på Gunnarlunda också och hon undrade om jag kunde komma imorgon istället för torsdag och det passar bra så får hon jobba utan ryttare på ryggen. På tisdag ska jag bara ut och gå med henne. Passa på när det är ljust eftersom jag slutar till lunch :)
 
Passade även på att städa ut bussen idag, mockade rent och sopade, tog bort all hösilage som legat kvar och plockade undan alla saker som jag inte behöver använda nu. Onödigt att de ligger däri och det blir fuktigt och mögligt.
 
Maria var snäll och fotade mig lite idag. Niclas fixade med inställningarna på min kamera och nu blev det mycket bättre kort än vad det varit innan :)
 
Tjurskallen :)
 
Nu ska jag duscha snabbt och sen ska vi åka hem till Susanne o Sven. Senare ikväll är det IW -pass!
 
Idag har jag för första gången ätit kvarg. Ska vara rikt med protein, smakade sådär men det gick i :)
 
Kram
 

Foton

En till film från går, lite mer galoppjobb
http://youtu.be/1nKhQuKxMmw
 
och bilder från Linda :) Tack Linda!

Filmer

Två av filmerna har jag laddat upp nu.
En på lite travjobb och en på bytesträning.
 
Travjobb: http://www.youtube.com/watch?v=W8L6igs-SuQ
 
Bytesträning: http://youtu.be/dODTsoi8UsA
 
 

Duktiga jag

Idag har jag varit duktig fastän jag inte hann till gymmet :/ Hade väl hunnit om jag hade stressat ihjäl mig men det orkade jag inte göra.. blir nog en promenad senare ikväll. Imorgon är jag i allal fall anmäld till Indoorwalking på kvällen.

Var till stallet på fm och Linda kom och filmade och fotade. Vet dock inte hur korten blev, om det var för mörk. Filmerna blev bra, håller på att ladda upp lite nu men det tar ju sån tid.
Blev ganska mycket galopp och när Linda filmade så passade jag på att göra en del byten för att se hur de ser ut, och hon byten rent på varje byte tror jag :) I alla fall vad jag kan se. Kanske lite efter bak ibland men riktigt nöjd. Har inte tränat byten på länge nu.
Fina travlägningar blev det på slutet också och en del skänkelvikningar men där tappar hon ibland baken och ibland går det före. Tränar på..
Jag måste sitta mer still med skänklarna och hålla nere händerna (fuskade och höll mig i snöret och då går det bra) Formen på Usha är lite låg men hon jobbar rätt och formen kommer när orker kommer, jag vill inte lyfta upp henne så hon tappar rygg o bakben utan hon ska jobba rätt. Bättre på slutet. Imorgon tränar vi mer på det!

Efter stallet åkte jag till hästaffären och köpte mat och lämnade in lite täcken på tvätt. Lämnade in 4 st nu, ska prova hur de är innan jag lämnar in några mer.
Sen hem och tvätta, hade tvättstugan på em. N hade börjat med en maskin redan. Handlade lite mat och städat bort julen. Nu sitter jag mest och surfar runt lite, ska snart gå ner med julsakerna i källaren och sen ska vi nog äta.

Imorgon har jag utsläpp och så passar jag på att rida då också. På kvällen är det IW och på dan tror jag att vi åker till Susanne och Sven en stund.
Kommer i alla fall kunna tränapå gym både tisdag o onsdag i veckan. Tisdag slutar jag dessutom till lunch. Har tagit leldigt halva dagen för hovis kommer. Hade lite kom att ta ut så jag tyckte det kunde vara skönt att sluta lite tidigare :)

Kram

Fototajm

Good morning
 
Strax dax att hoppa i ridkläderna och åka till stallet. Linda kommer ut vid 10 tiden och då ska det fotas och filmas.
Förhoppningsvis känns Usha bättre än igår och inte så stel.
Ska åka förbi hästaffären och köpa lite mat också, hon äter ju som en häst nu när hon går mycket..höhö.
 
Sen ska jag hem och plocka ner julen och tvätta lite. Hoppas jag hinner till gymmet sen också :)
Nu ska jag göra mig klar och åka iväg, hörs sen. Kanske med en film o lite fina kort.
 
Kram

Helg :)

God kväll!
Äntligen helg. Veckan har gått sjukt fort och jag har fått massor gjort på jobbet, roligt =)
Jag och Susanne gick ut och åt på lunchen idag, hamburgare blev det. Supergoda är dem och väldigt stora fastän vi brukar ta miniburgare.
 
Åkte hem med tåget som går ca halv 5 så jag var hemma i lägenheten strax före fem. När jag väntade på tåget så var det inte mörkt än och det var inte ens svart när jag kom hem, härligt :) Nu har det iof varit soligt ute idag men ändå. Riktigt skönt att det börjar bli ljust när man slutar jobbet!
 
Åkte till stallet direkt och red. Hon var lite spänd idag men det var troligen träningsverk sen igår så det var nog bra att hon fick röra på sig lite. Red i ca 40 min och mest bara att lossa henne. Galopp-premiär i ridhuset också!
Imorgon kommer Linda och fotar och filmar. Kom just på att jag måste sätta i laddaren i kameran och ta med mig minneskortet!
Nu har leras frusigt i hagen så hon var inte alls så skitig om benen idag, skönt.
 
När jag kom hem så åt vi, rostade mackor och räkor. Mumma. Och sen var vi ute och gick en runda på ca 40 min. Det var lite småkallt men när vi fick upp farten så gick det bra. Skönt att röra sig lite i alla fall. Har mest varit en latvecka för mig, tur att jag har ridit i alla fall.
 
Imorgon ska jag plocka bort julen också, har bara stjärnorna och ljusstakar och ett par röda julgardiner. Sen har jag bokat tvättstugan på em också.
 
Hörs imorrn!
Kram

Fredag

Fredag idag :)
Jobba och sen iväg till stallet och rida ett litet pass, med galopp :) C brukar ju ha henne på fredagar men idag vill jag rida :)
Sen är det fredagkväll. Ska försöka åka tidiga tåget från Landskrona så jag är hemma strax före fem istället.

Lite kallt var det idag också Mel det är bra nu för då fryser det i hagarna, det är lite geggeigt just nu.. Och nu kan det få frysa eftersom vi ändå rider inne och inte är beroende av utebanan.

kram

Kallt

Nu har det blivit kallt här också igen, fast det bara är -2 grader så är det kallt och skillnad mot förra veckan då det var + 9 grader..

Idag var det dax för vattenbandet igen och hon jobbade verkligen superbra. "Vad har du gjort memd henne" sa caroline och tittade lite allvarligt på henne när hon gick. Vadå, sa jag.. Ja men hon jobbar ju på riktigt bra nu :) Kan det vara min ändring på ridningen kanske? Eller så var det bara en lyckträff att hon jobbade på bra idag.

Eftersom jag har varit slö på morgonen hela veckan så fortsätter jag med det imorgon med och sover lite längre. Ibland får man göra så =)

Nu ska jag krypa ner i sängen och lägga mig o kolla på tv.
Kram o god natt

Torsdag

God morgon!
Undra varför jag alltid ska bli sen när jag åker buss på morgonen. Idag fick jag springa till bussen igen. kanske idé att gå upp fem min tidigare. vaknade innan klockan imorse och var pigg men låg ändå kvar till den ringde, skönt :) Fast jag fick ju stressa sen istället..

stallet i em och vattenbandet för Usha. imorgon rider vi dressyr igen :) ska börja rida igenom lite programdelar plus att jag måste lära mig nytt program.

Headsettet glömde jag hemma också, typiskt.. då blir det inte nå musik nu :(

Kram

Tävlingar

Nu har jag anmält mig till årets första tävlingar. 10 feb i Malmö och 16 feb i Helsingborg :) LB och LA klasser båda helgerna, det ska bli skoj :) 5 veckor har vi på oss att finslipa formen, eller 4 och en halv vecka för att vara exakt.

Fixade frissen på em, riktigt skönt. Mer slingor i och toppade håret lite också. Mörka och ljusa slingor blandat så utväxten syns inte alls som när jag bara var ljus. ser lite mer naturligt ut.

var inte hemma före strax innan halv åtta så jag skippade gymmet. hade ju inte ätit då heller så vi åkte och handlade tacos och lagade det, sen har vi bara tittat på tv och slöat. Den här veckan har varit en slövecka hittills för min del, får ta igen det i helgen med gym o träning då istället!

Sovtajm. Imorgon är det redan torsdag :) vattenträning för ushas del.

Kram

Äntligen

God morgon.
Idag är det äntligen dax för att fixa barret igen. Slingor och lite klippning. Har en grym utväxt även om den inte syns lika mycket nu när jag har mer slingor och inte bara blond. Men skönt ändå att fixa till det, det var 8 v sedan sist så det är hög tid :) går dit direkt efter jobbet eftersom hon håller till i Landskrona.

Usha vilar idag och jag behöver inte åka ut sig alls. Jag längtar redan till nästa pass att rida men det blir inte förens på fredag. Imorgon jobbar hon på vattenbandet.

Hörs ikväll.
Kram

God kväll

Det blir en snabb uppdatering innan det är dax att sova.
Stället gick riktigt bra idag med och som jag misstänkte så var hon nu fin direkt från starten och med på noterna. Maria var ned och tittade när jag red och hon tyckte att traven var mycket bättre och att hon såg lätt och fin ut och det var så det kändes också. Ska se om jag kan få till en filmsnutt i helgen :)

Efter stallet så har vi mest tagit det lugnt här hemma, tittat på tv och N har somnat i soffan tror jag :) Jag har nyss skrubbat ansiktet och gjort ansiktsmask så nu är det lent och skönt.

Nej nu ska jag sova. Imorgon är det frissan efter jobbet. Skönt! Sen gym, förhoppningsvis hinner jag med BP passet kl 8 annars gymmar jag lite själv. C fixar Usha så hon får vila imorgon. Nästa gång jag rider i ridhuset så får vi galoppera, dvs på fredag :) Jippi!

Kram o god natt

God morgon

Tisdagmorgon idag, har sovit som en stock i natt. Har dock ont i lillfingrarna efter att jag pressat ner händerna när jag red igår så jag har nog setat och spänt mig :)
Jobb idag och en hel del att göra som vanligt. Sen hem o äta och iväg till stallet och rida ett sånt där bra pass igen.

Just nu duggregnar det lite med i slutet av veckan skulle det bli någon graf kallt vilket gör att det borde frysa ute och inte bli lika geggigt. Nu får det gärna frysa lite när vi har ridhuset att vara i ändå :)

Strax vid stationen.
Hörs senare.
Kram

Det fungerade

Måndagkväll redan. Dagen har gått fort, som alltid.
Åkte till stallet direkt efter jobbet, bara hem och byta om. Vi hade ett litet möte kl 18 så därför åkte jag direkt.
Efter mötet, som mest handlade om lunch-fordring i hagen, så gick jag ut i ridhuset och red.
Satt balsnören fram i sadeln som jag kunde hålla mig i och sen red jag.
Stilla händer (märkte stor skillnad på en gång), underskänkeln fick jobba och Usha fick bära upp mig och inte tvärt om. I början gick hon i en lite lägre form men efter några skänkelvikningar och öppnor så kom formen upp och jag kunde automatiskt korta tyglarna och hon blev rund och hög i nacken och jobbade på med ryggen och traven blev riktigt bra :) Ännu svårare att sitta i den än vad den var innan.En liten form av aha-känsla. Det kan bli bättre såklart men det är definitivt på rätt väg.
Eftersom vi inte får galoppera förens på fredag så red jag iskritt o trav i ca 40 min och det var alldeles lagom för henne för hon blev trött. Jobbigt att jobba på rätt sätt men hon frustade och var nöjd.
Hon undrade nog varförö hennes matte huxflux satt stilla med händerna och lät henne jobba på och störde henne så lite som möjligt :) Enkelt var det idag. Imorgon jobbar vi på på samma sätt igen. Anar att hon kommer vara högre i formen direkt då.
På onsdag vilar hon, torsdag är det vattenträning och på fredag ska jag rida. Egentligen brukar C tar henne på fredagar men nu vill jag eftersom vi får galoppera då :) Måste ju göra det... På lördag kommer Linda o fotar så det blir det ett pass igen och på söndag ska hon antingen longeras ute eller ridas ut en sväng.
Nu har jag ökat på maten också eftersom hon går mer och ska sätta mer muskler. Tävlingspremiär om ca 5 veckor är det ju tänkt =)
 
Nu ska jag strax krypa till kojs. Tänker ta sovmorgon imorgon också, ser ut att bli lite regn på morgonen och jag tänker vara lite lat och inte gå till stationen. Det får man ibland.
 
Kram o god natt
 

Måndag

God morgon
Vaknade idag och var pigg, skönt! Hann med bussen precis och fick springa sista biten. Typiskt att jag alltid är sen när jag ta bussen.

Första måndagen att jobba på tre veckor, första hela veckan också. Nästa vecka slut jag lite tidigare på tisdag för Usha ska skos och sen är jag på kurs i Malmö på fredagen så jag får väl köra hårt denna vecka.

Stallet i kväll och travarbeta o tänka på alla saker :) Det ska bli intressant.

Hörs efter stallet.
Kram

spikmatta

God kväll.
Ligger just nu på spikmattan och har det gött. Det bränner i ryggen och musklerna börjar slappna av. Snart sover jag nog på den också :)
Har inte gjort så mycket mer på kvällen nu. Vi delade på en pizza och sen bärs kikar på tv o suttit i soffan.
Imorgon ät det jobbvecka igen. en hel dessutom.. sen är det stall och ridning :)

Hörs imorgon. Skippar promenaden till stationen och tar bussen dit istället o sover några minuter längre.



infra i ridhuset, gött.


kram

Inspiration

Sådär, nu har jag varit hemma i ca en timme och huvudet är proppfullt med tips, ideér och inspiration till att träna vidare. konstigt hur man kan bli så inspirerad bara av att se andra träna och få tips. Det var 6 ekipage som red ca 30 minuter var och Kyra berättade hela tiden vad hon tittade på och hur man skulle göra allt bättre och det är så enkla medel som behövs för att det ska bli sån stor skillnad. Även konstigt att 6 h tittande på olika ryttare och hästar kan vara så fantastiskt kul :)
Hon red även en häst själv och det var också kul att se. Ekipagen som red var allt från elever på Flyinge till OS-reserv så hästarna var på olika utbildningsnivåer lixom ryttarna.
Sjukt kul och jag vill bara iväg och testa tipsen på Usha nu men idag blir det inget. 
Jag har stationerat mig i soffan nu och tänker inte ta mig så långt idag. N har just åkt iväg för att hämta pizza :) 
 
Även väldigt skönt att ridhuset var uppvärmt med infralampor så frusigt har vi verkligen inte gjort.
I helgen kommer Linda troligen och fotar mig och Usha i ridhuset =) Nu är det hårdträning som gäller för oss om vi ska ut på tävlingsbanorna senare. Slut på latsidan..hehe. Usha kommer hata mig för att jag var iväg på denna clinic och kom hem med en massa nya träningsformer...Jobbigt för henne, och för mig.
 
Pizza nu, återkommer.
 
Kram

Mot Flyinge

God morgon!
Nu sitter jag på tåget mot Lund där Linda hämtar upp mig och så åker vi till Flyinge! Kl tio börjar clinicen, oj vad roligt det ska bli :)
Jag slapp gå imorse.N tyckte jag kunde väcka honom så körde han mig ner istället :) Så då fick jag sova en halvtimme längre. Vaknade dock två minuter före klockan och var pigg.
Det håller på till kl 16 idag och sen tar jag tåget hem så jag är nog hemma ca 18 igen.

Hörs mer ikväll.
Kram

Jan. 05, 2013

Nu ligger jag faktiskt i sängen, kroppen är lite mör och träningsvärk har jag säkert imorgon.
Stallet gick bra. Red ca 40 min i trav, mycket lösgörande men inte så hårt eftersom hon blev vaccinerad igår. Men hon kändes riktigt fin och fram för skänkeln. Längtar till fredag då vi får börja galoppera :) imorgon får hon vila och C tar hand om henne medans jag är och hämtar inspiration och lärdomar i Flyinge hela dagen med Linda :)
Det gick lite dåligt med bussar till stationen imorgon bitti så jag tror jag tar en promenad ner dit, alt cyklar. Skönast att ta promenad för då slipper jag passa in ett tåg som stannar i ramlösa på vägen hem. alla tåg stannar inte där nämligen. Tåget går i af 8.24 så det räcker att jag går 7.45

Nu på kvällen har jag bara tagit det lugnt, vi har ätit räkor och faktiskt inget godis. Russin o vindruvor har hamnat i min mage.

Nä nu ska jag slökolla lite på tv och sen sova.

Kram o god natt

Pust

God middag.
Sitter o samlar energi för att åka till stallet. Har varit på ett IW pass i 45 min och sedan core i 30 min. IW passet är som ett spinningpass med intervaller mm. De första tio min är lite jobbiga men sen när man kommit in i andra andningen så är det bara att mosa på medans svetten rinner. Finns ingen härligare känsla än när man efteråt är helt slutkörd i kroppen.
Cyklade hem på skakiga ben och lagade mat o efter det ville N gå på en liten promenad så vi gick i ca 35 min också.

Nu har jag ätit lite mellis och ska hoppa i ridkläderna, tanka bussen och åka till stallet.
Ikväll blir det lugnt.dör nog i soffan tidigt :)

Hörs.
Kram

Fredagkväll

Det blev en rätt kort dag på jobbet med effektiv och en hel del blev gjort.
efter jobbet åkte jag bara hem och åt mellis och sen cyklade jag till gymmet. pumpade däcken först för jag hade ingen lust att cykla ned minilite luft i däcken.

Väl på gymmet så tänkte jag först köra rygg o mage men sen kom jag på att jag och S ska på 45 min IW (crosstrainer) och den 30 min core (rygg/mage) imorgon så efter några ryggövningar blev det ben och arm istället. Avslutade iof med lite mage som vanligt. Sen la jag min i massagestolen i 20 min innan jag cyklade hem.

Sen har vi bara ätit, wook,kyckling o ris och tittat lite på tv o slöat i soffan.

Imorgon börjar passet strax e elva så det blir sovmorgon, stallet tar jag på em.

Hörs imorrn.
Kram

Mot jobb

Nu sitter jag på tåget på väg till jobbet. Jag hann med att göra mig klar på ca 25 min, ibland kan jag vara snabb när det gäller :)

Vaccinationen gick bra, veterinären kom efter ca tio min och sen tog det 10 sekunder och så var det klart. Fick lite panik när jag åkte dit och jag åkte av vid fel avfart och hittade ingenstanns att vända fören efter ett bit o mitt i allt så började tanklampan lysa i bussen. Som tur var så klarade jag mig fram och tillbaka :) Nu blir det inte lika mycket åkande alls i alla fall.

Eftersom stallet är klart så är jag ledig därifrån ikväll. Tror jag åker och gymmar en sväng, inget pass men lite eget gym får det bli. Tänkte ta cykeln dit och måste komma ihåg att pumpa däcken innan bara. 9 grader varmt är det här idag, rätt skönt :)

Kram

Väntan

Nu står vi här på parkeringen och väntar på vaccination.


Allt är klart o stallet. Bara hem och duscha och sen åka till jobb.

Kram

Travpremiär

Jupp, idag blev det travpremiär i ridhuset. Joggade henne i ca 30 minuter i trav för att få ur ev träningsvärk sen igår men hon kändes väldigt pigg o fräsh. Idag var jag extra glad att jag hade ridhuset då det blåste halv storm ute men där inne hördes det knappt nått alls. Riktigt skönt :) sen att vi höll på att blåsa bort mellan stall o ridhus, som är ca 20 meter är en annan sak..

Imorgonbitti ska jag åka in till djursjukhuset med henne så hon får sin vaccination, dax för den nu. så jag kommer senare till jobbet imorgon. hoppas att jag är där ca halv elva. ska vara på sjukhuset 9 och det tar ca 20 min att åka dit. tänkte mocka o fixa allt på morgonen så behöver jag inte åka ut på em. Sen är det helg igen :)

Nu ska jag läsa lite och sen sova faktiskt.

Kram o god natt


God morgon

Liten sovmorgon idag till halv 7 och sitter på bussen till stationen nu, det småregnar lite så det var nog skönt att inte gå.
Torsdag idag och snart helg igen, konstigt :) fast nu är man bara ledig i två dagar.
I helgen ska jag o Linda till Flyinge och titta på Kyra Kyrklund clinik. Det ska bli jättekul :)

Ikväll ska jag rida i ridhuset igen och nu får vi trava också. Wiii och om en vecka får vi rida galopp så då kan jag rida som vanligt igen. Bommar o hinder får vi ha först om två veckor.
Idag blir det nog ändå mest jogging o lite lösgörande eftersom hon jobbade på hårt igår på vattnet.

Kram

sovtajm

Nu är det strax dax för att sova.
Torsdag imorgon, Nice :)

Åkte direkt till stallet efter jobbet och så iväg till gunnarlunda och vattenbandet för Usha. Hon jobbade på bra som vanligt och Caroline har inte sett henne på ca 4 veckor och tyckte att hon var fin! imorgon joggar vi lite i ridhuset och nu får vi ju börja trava from imorgon!

När jag kom hem så åt jag lite lätt och sen mest slöat i soffan medans N har städat lite i datarummet :P

Imorgon tar jag sovmorgon och tar bussen till stationen. Det skulle bli lite regn på morgonen så det är nog ingen idé att försöka gå.

Sova nu! Kram o god natt

Galen

Ahh hade skrivit ett jättelångt inlägg så försvann det bara...

Igår blev det en riktig slappardag. Var först tidd stalet och fixade o grejade och skrittade i ridhuset i ca 30 minuter på lång tygel bara. hade sällskap av maria, skoj att inte alltid vara själv nu =)

Sen åkte jag hem och jag och N gick ut på en promenad. Jag var hemma från stallet ca 15,20 och då sken solen fortfarande även om den var på väg att gå ner. När vi kom tillbaka från promenaden en timme senare så hade det precis blivit mörkt. Så skönt när det blir ljusare ute på eftermiddagarna nu.

Sen lagade vi lite mat, hemmagjord pizza :) och senare på kvällen så tittade vi på film och åt godis, Smala Sussi fick det bli. Den filmen är ju så sjukt rolig även om man sett den massor med gånger.

Firade 6 år gjorde vi igår också <3 Sjukt vat tiden går fort, men det går ju fort när man har roligt :)

Nu är det jobb som gäller i tre dagar, sen helg igen.
Ikväll ska jag till Gunnarlunda med Usha, vattenträning. Nästan fyra veckor sedan sist så det är dax nu!

Hörs senare ikväll.
Kram

Summering 2012

Ja mycket hände under 2012 kan man väl säga.
Det största som hände var ju att vi flyttade från Avesta till Helsingborg i slutet av januari.
Allt var ju nytt; jobb, hem, stall, kompisar, gym, stan.Ja allt. Men vi överlevde det och det har inte varit några som helst problem :)
 
När vi kom ner sista helgen i januari så var det några minusgrader och lite snö på backen
 
I början av mars blev det nästan lite vårigt ute
och i slutet av mars började det bli grönt ute :)
 
I april blev det tävlingsdebut i Skåne och nu var det också vitsippor överallt
 
I Maj blev det grönt och varmt, tom så varmt så det blev en dag på stranden
Tävlingar var det också såklart
 
 
I juni, juli o august gjorde vi många roliga saker; Danmark, zoo, stranden, tävlingar och semester bl.a.
 
Under hösten rullade det mesta på. Usha hade problem med hovarna så det blev ingen tävling förens i november. Men i oktober var vi på cypern och i december åkte jag upp en snabbis till avesta o hälsade på.
och nästan det bästa av allt, ridhuset är klart :)
 
Hoppas att 2013 blir lika bra, lite bättre på tävlings-fronten nu när jag har henne fullt igång och vi har bott in oss här. Målet är att kvala Msv B under året, och att hon får vara frisk och pigg såklart :)

2013

God morgon och gott nytt år.
Har nyss vaknat nästan, sitter i soffan och försöker piggna till.
Vi var hos Niclas mormor o morfar igår kväll och åt jättegod mat, ren- och hjortkött och potatis som var hur gott som helst.
Sen efter tolvslaget åt vi kräftor och ost o kex innan vi gick hem strax efter 2 och vid 3 knoppade jag nog in i sängen.
Vädret var inte det bästa, det småregnade lite och det var nog runt 5-6 grader varmt hela natten. Massa fyrverkerier ssåg vi också =)
Men nu är det helt tyst ute, inte ett ljud hörs någonstanns.

Var på gymmet på morgonen igår, massor med folk. Det är ju utbyggt nu och jag trodde att jag såg allt häromdagen när jag var där uppe men det hade jag inte gjort, det var en till del med massa roliga maskiner och annat som gämde sig där. Ett bra pass för hela kroppen och det känns idag i triceps framförallt.

Sen åkte jag till stallet, lagom till jag kom dit så slutade det att regna så jag passade på att vara ute i paddocken och longera. Pigg var hon och hoppade runt och bockade lite men lugnade sig efter ett tag och jobbade på fint.
Idag tror jag att det blir ridhus och skrittarbete. På torsdag får vi börja trava =)

Återkommer.
Kram

RSS 2.0