Lugn em

Just nu sitter jag bara i soffan o tar det lugnt, det händer inte alltför ofta :P
Vi slötittar på reprisen från helgens formel 1...
Efter jobbet idag då käkades det pizza, gott för det var länge sen som jag åt hämtpizza :) Det är ju lill-lördag så...
Sen en stund i stallet och borsta o greja med usha, var ut o åt lite gräs med henne o bara myste lite.
Bestämde med Kim att jag ska rida hennes häst på fredag, hon ville att jag skulle prova den och det kan bli kul :) En helt annan typ än Usha, jättestor och mycket häst att rida antar jag. 170 cm häst mot lilla 162 Usha :P

Har även hunnit plocka bort lite vissna blommor ute, snart dax att plantera höstblommor...
Börjar känna att träningsvärk i armarna kommer smygandes..hoppas den försvinner under natten.

Hörs imorrn!!
Kramis

Sista dagen

på augusti nu. är sommaren slut sen? :/ Hoppas inte....
 Har nyss varit på gymmet med Susanne, har tryckt i mig frukost nu och är redo att jobba.
Idag har jag inga direkta planer på em, tror usha får vila. Ska bara dit o borsta och gosa lite :)
Slänga lite blommor i trädgården, kanske köpa lite nya idag på lunchen..
Mamma sa ju att hon skulle komma och hjälpa oss i källaren idag så vi får väl se..hon var sjuk igår..det visar sig :)

Nu ska jag jobba lite.
Hörs ikväll!
Kramis

Sonnbo runt

Idag blev det en skrittur med Tarja runt sonnbo. Usha var bäst och skötte sig hur bra som helst :) Tror hon tyckte det var skönt att komma ut och skritta på lång tygel och bara lufsa runt.
Pälsen är lite tussig på henne så jag tror att det är pälssättning på G snart.. Har laddat upp med B-vitaminer och olja nu. Hoppas det hjälper.. På lördag tänkte vi rida ut igen, kanske tar alsbo runt då och travar o galopperar också.

Annars har det inte hänt så mycket idag, ganska skönt faktiskt.. Käkat glass på kvällen med strössel o chokladsås :) Huur länge sen som helst! Å så har vi slö-tittat lite på speedway.
Ska faktiskt strax ta och krypa ner under täcket, bara fixa lite mackor till imorgon först

Nu är det verkligen beck-svart ute..o kl är inte ens halv 10.. blä..

Hörs imorrn!
Natti natti


Träningsvärk...

Morrn morrn!

Ännu en höstmorgon ute, dimma o dis..Skulle bli sol o varmt på dagen..hoppas det

Har sovit riktigt gott i natt också, skönt att vakna utvilad.
Träningsvärk har jag därimot i skinkorna o låren efter gårdagens gym. Tyckte inte att jag gjorde nå speciellt men jag tog väl kanske i lite mer...skön värk i af :)


Dax att käka frulle o göra mig klar för jobbet. Har tur som får åka med susanne idag =)

Hörs!
Kram


Flurre

Nyss hemkommen från donken :) Vi åkte dit o käkade en flurris och milkshake..mmmums :)

Var i stallet en sväng efter jobbet och grejade, jag o Tarja borstade på henne och Usha såg ut att njuta :)
Sen fick hon bara gå in och käka lite och ha det skönt. Imorgon tänkte jag bara skritta ut runt sonnbo eller nått om vi inte ska åka till säter. Vi får se imorrn.

Jobbet gick riktigt fort idag, en hel del att göra.

Lite trist att det börja bli mörkt ute nu redan :/ Tända lite ljus kanske :)

Dusha nu, hörs!
Kramis

Monday morning

Sisådär, färdiggymmad och redo för jobbet!
Är på riktigt bra humör idag, skoj :)

Idag blir det bara stallet o pussa på usha och borsta henne. Hemma hade jag tänkt att greja lite på väggen nere..mamma skulle ju komma på onsdag sa hon och hjälpa oss ;) Undra om hon vet hur tråkigt det är att sprätta hål på bubblorna i tapeten, slipa dem och spackla?! Fast det är klart, ju fler man är så går det ju fortare!

Hörs senare!
Kramis

Nöjd

Om morgonen/ fm började dåligt så har resten av dagen varit kalasbra :)
En snäll sambo som fått mig på bra humör igen, fått massor gjort hemma och kännt mig riktigt nöjd med dagen ändå! Har hunnit med o slängt blommor o flyttat om, pysslat med ljus, dammat, dammsugit o torkat golv m.m.
På kvällen var vi ut i skogen och letade svamp, gick i brovallsspåret men hittade kanske bara 5 st :/
Vi fick oss en promenad i af, dessutom kom två rådjur o ett kid (heter det så?) och studsade upp mitt framför oss =)
Sen gick vi hem till olle o lungan och fikade, blev kvar där i ngn timme och nu slöar vi i soffan. Hann fasktiskt med och göra det mitt på dagen också.
Vet inte vad jag fick all energi ifrån på em?! Eftersom jag hade tokont i huvudet när jag kom hem och var trött men det gick över med lite vila...

Snart dax att sussa, upp på gymmet imorgon. Har ju fått med mig Susanne (på jobbet) på gymmet! Så nu är det inga undanflykter om man råkar vara lite trött på morgonen ;)

Hörs imorrn!
Kramis 

<3

Sveden

Tävling idag i Sveden, Falun. Regn o rusk, tur det var inomhus :)
Kände direkt på framridningen att det inte var som det skulle igen, vill lixom inte gå fram och "stänger av" allt och då hjälper typ ingenting...
Inne på banan var det samma sak och kommer aldrig till bra ridning...
Pratade med Helene efteråt och det kan vara så att hon är trött i kroppen, även om hon går bra på träning så kan det kännas extra i musklerna när hon spänner sig på tävling. Samtidigt är hon väldigt gnäggig nu och stirrig så det kan även vara väderomslag som spökar. Det är så svårt o veta eftersom jag inte haft henne i ett år ännu.
Men när jag tänker efter så har hon ju gjort ett jättestort framsteg bara under sommaren, formen och styrkan har stärkts och hon har blivit mer stabil ( i af på träning ;) )
Lägg till att hon är en känslig häst så kanske det inte är så konstigt att hon känner sig trött i kroppen och behöver en längre vila än bara några dagar mellan träning o tävling.
Så ingen mer tävling under september, stryker mig från österfärnebo och tar det lugnt med träningar.
Ska rida ut lite, ut o gå med henne för hand och bara jogga i några veckor så får vi se om vi får ordning på allt!
Med på tävlingen var också Lotta o Lowe, Lowes första hästtävling och han skötte det bra

På vägen hem så åkte vi dessutom fel och kom över Hofors.. hahaha. Va fan.. vi snackade så mycket i bilen sen kom plötsligt skylten Hofors kommun... hmmm... Jo vi hade gps men den var inte påslagen...Ingen av oss hade sett nån skylt att svänga av vid men så går det när man snackar bara ;) Hem kom vi i af!

När jag kom hem stod N nere och fixade väggarna, spacklade o så. Själv hade jag en grym huvudvärk..tog kaffe och tablett och la mig i soffan.. Nu sitter vi och tittar på formel 1, räkningarna är betalda och under em tänker jag inte göra så mycket alls..

Hörs senare!
Kramis

Sommar igen?!

Snart dax att sova, upp på tävling imorgon. Kl 9,40 startar jag :) Håller tummarna för att det ska gå bra!

Blev lite handling av mat, tre maskiner tvättade och lite annat jox gjort idag!
Hemmagjord pizza till speedwayen var inte helt fel heller.
Hoppas på fint väder till imorgon också, har ju varit galet skönt idag.
Allt är packat å klart, bara matsäcken som ska i, och så usha såklart ;)

Hörs imorrn!
Natti natti


Suuuper!

Imorse (eller fm) var jag till Helene och red igenom program o så inför imorgon. Usha var fantastisk och helene var supernöjd (jag med!) Programmet flöt på hur bra som helst och ridningen kändes riktigt bra! Kul!! Hoppas verkligen att det går lika bra imorgon, skulle vara roligt om man kunde få in en fullträff nu :)

Nu har jag tvättat lite och krattat ihop överblivet gräs efter att N har klippt gräsmattan på fm. Han har åkt till brovallen på speedway, själv tänkte jag damsuga o torka golven nu. Sen åka tillbaka till stallet och duscha o knoppa henne. Åker ca halv 8 imorgon, startar typ 10 och är nog hemma till lunch igen :)

Det är ju riktig sommarvärme ute idag igen, skönt och efterlängtat :) Ut å njut så länge det varar :P

Hörs!
Kramis

Kina

Dressyrpasset idag gick riktigt bra, även om jag vissa gånger höll på att krocka med en trollslända som hade lyckats flugit in i ridhuset o surrade runt som en galning :) hon kändes i af hur fin som helst och gjorde allt som hon skulle. Efter stallet så åkte vi in o käkade på kina restaurangen. Det var ett tag sen nu som vi åt där. Med vårrullar till förrätt och en varmrätt på det så blev vi väldigt mätta.. på vägen hem stannade vi till hos Ohlsson och Lundgren och drack kaffe o blev kvar där ett tag. Har nyss duschat o tar det bara lugnt nu. Grymt skönt med helg! Hörs imorgon! Kramis

Ryggläge i soffan

Just nu ligger jag o vilar mig i soffan. Har nyss käkat lunch o börjar igen om 10 min. Orkar inte gå ut nå på stan heller, då gör jag bara av med pengar ;) roar mig med att läsa tidningen o surfa runt på mobben. Fick äta lunch själv idag eftersom vi är kort om folk.. Hörs :)

Fredag :)

Wiihoo, fredag idag! Tröttmössa imorse, kom hem halv 11 från Eskilsuna igår kväll. Lagom trött men somnade gott i sängen.
Har varit upp o gymmat nu innan jobbet, blev piggare av det. Nu är det bara att kämpa sig igenom 8 h arbetsdag innan man kan njuta av helgen.
Inga planer direkt för kvällen, måste rida lite direkt efter jobbet bara.. sen får vi se vad som händer :)

Kram

Ändring

Nu blev det visst lite ändrade planer ikväll, fick frågan om jag ville åka med till Eskilstuna i nu ikväll o kolla på första semifinalen, såklart vill jag det :D
Blir bums efter jobbet, racerfart till stallet o kolla mockning och sen iväg direkt..
Varma kläder på och hoppas på att slippa regn. om jag inte minns helt fel så är det nog tak över läktaren där..

Träningen för helene blev för övrigt flyttad till lördag fm för hon kunde inte ikväll..tajming?!

Har i af varit ner en snabbis på hm på lunchen och handlat, hann även in på coop..även om nu det inte blir mat hemma ikväll, eller jo..matlåda till imorrn kanske? Beror på när vi kommer hem :)

Hörs!


Full frys

Haha igår låg vi i soffan och kollade massa avsnitt av Full frys med Stefan o Krister :) Vaddå roligt? Länge sen jag garvade så mycket åt program på tv. Tända ljus, mörkt ute och nerkrypen i soffan med bra tv-avsnitt = helt okej kväll :)
Nacken är dessutom bättre idag, känner ingenting alls.

I vanlig ordning så blev jag väckt i morse, kunde inte somna om när han åkt...låg o drog mig i sängen innan jag gick upp. Hann med o slita ut sängkläderna, äta frukost i lugn o ro och vila lite innan mamma kom och hämtade upp mig.

Långdag idag..handling av mat och dressyr står på kvällens aktivitet. Kolla lite speedway också :)

Höres!


Nack-ont

Kväller igen snart. Ont i huvudet (eller nacken) har jag också.. aj aj
Vila för Usha idag, ridning igen imorgon!
Har inte gjort så mycket på em alls idag. Å inte städat än heller...inge humör för det just nu. Kanske kommer sen?? Annars ligger väl dammtussarna kvar antar jag ;)

Nu ska jag lägga mig i soffan och vila lite.
Hörs!
Kramis


Onsdag

Så var det onsdag morgon igen..strålande väder, gymmet klart och nu ska det jobbas.
Är dessutom på riktigt bra humör, kan det bli så mycket bättre? :) Skulle vara att vara lite ledig då :P
Kollat startlistan inför söndag, skulle tro att jag startar strax före 10, vilket gör att man är hemma runt lunch igen :) Ingen heldag med andra ord. Å bara att hoppas på att den fina formen håller i sig.

Nu kaffe!
Tjing :)




Fy fan

Rent ut sagt! Usha gick så himla bra idag, från första början o hela passet! Satt bara o log o red på :) Red igenom programmet och lite delar ut det. Hade ingenting i handen, hon bråkade inget mot skänkeln och var bara bäst :) Sen fick jag även med mig en påse kantareller hem från tarja, så det var bara att rensa igen! Nu har jag även fryst in lite så de inte blir förstörda :) Kollat på speedway på kvällen, hängt in tvätt och bara haft det skönt. Skön kväll helt enkelt! Dock inge städning av golven.. får vänta till imorgon. Natti Natti! Kram

Morgontrött

Blev väckt med kill under fötterna strax e 6...hur trött är man inte om man somnar om under tiden som någn borstar tänderna (typ 3 min) och sen vaknar igen av att fötterna blir monster-killade? MEN kunde jag somna om sen då?? Nej då var jag minsann pigg.. Bara att ge upp o knalla upp o göra sig klar för jobbet.
Ganska skönt att äta frukost i lugn o ro och lyssna på Bandit Rock på radion bara :)

Sen ut att bli kalasväder idag :)
Hade tänkt att nöta dressyr på fröken Usha idag och sen hem o städa, damsuga o torka golv. Nu har vi ju långluncher igen så jag tänkte nästan hinna handla på lunchen. Ganska skönt o ha det gjort och det hinner man gott o väl, om man inte ska ha megamycket såklart.

Kopp kaffe nu och jobb.
Höres!
Tjingeling!


mer svamp

Visst blev det mer svamp idag men inte från mig. Det var sambon o Roger som var ute o plockade massor. Svampen är nu rensad o färdig att ätas :) Ridpass blev det oxå, dressyr på en halv tjurig usha. Men efter ett tag så blev hon medgörlig o fin, riktigt fin :) Tröttis nu så det får bli läsa o sen sussa. God natt!

mersmak

Det där med att plocka svamp kom jag fram till att det var riktigt skoj,
får se om jag kikar nått i skogen efter jag varit i stallet idag :)

Har börjat morgonen med ett riktigt gympass för överkroppen, var utvilad o pigg imorse..helt ok en måndagsmorgon när det dessutom vräker ner regn utanför fönstret...

Ikväll blir det ett dressyrpass- tävling på söndag i Falun.
Dax att jobba nu!
Kram


Jag vill bo i en svamp annars får jag kramp, svamp :)

Yepp, svampplockning idag på em! Efter lite letande och sen ett hett tips vart det fanns svamp så hittade vi en del!
Skoj när man för en gångs skull hittar lite, vissa var dessutom jättestora :D
Har rensat dem nu på kvällen och N har käkat smörstekta kantareller, de fick godkänt!
Imorrn blir det biffar med svampsås..

Hade lite städdag i stallet på fm..longerade även Usha som var jättepigg och fin.

Väl hemma igen så var jag fortfarande lite i städandet, blev slipning av ytterväggen som nu är i princip klar! Tvättning av två maskiner, storstädning i duschen, fixade till solcellslamporna ute (bytte batterier..) och nu på kvällen har jag rensat ena blom-rabatten och N har klippt gräset och städat bilen.
Riktigt bra dag med andra ord, känns helt ok att sitta i soffan och kolla på 2½ men nu :P

Imorgon  är det måndag igen...ny jobbvecka och börjar dagen med ett gympass. Sen får vi se vad som händer..

Ha de!


donken

Inte blev det sova av tidigt igår heller. På kvällen bestämde vi oss för att åka till Hedemora o äta kvällsmat på donken... :) Sen åkte vi över garpenberg o fors på vägen hem. Stannade till på macken o köpte gottis. Kollade lite tv, sen somnade vi båda på soffan.. Vaknade efter en stund o gick o la mig i sängen.. Känner mig piggare idag. Ska snart till stallet o släppa ut kusarna o rida lite. Förmodligen blir det skogen m Nattis i em. Förhoppningsvis med massa svamp hem :) Hörs senare! Kram

Feber?

Mmmm känner mig lite febrig :(
Har duschat, tagit piller och ligger i sängen o bara tar det lugnt nu. Hoppas på att det inte är nått som kommer utan att jag sover bort det..typiskt också
Var ute en sväng i trädgården, plockade upp lite äpplen som ramlat ner och grejade lite.
Kollat speedway och ätit lite lätt o nu ligger jag i sängen me en bok..skapligt lugn lördag..

Hörs imorrn!
Kramis

Lördag em

Vart tog den här lördagen vägen?
Stallet på fm o mockade o så. Sen åkte vi en snabbis till västerås, strosade lite snabbt i affärer men hittade ingen så vi åkte hem igen.
Sen har jag varit ute hos Helene i stallet och snackat med henne, marcus o sofia. Där slår man lätt ihjäl några timmar!
Tvättat lite och tänkte jag skulle pyssla o städa lite nu på kvällen. Trökväder har det varit idag så man har inte kunnat göra nått ute direkt :(
Kanske går ut en sväng sen. Har kännt mig lite yr idag ocskå, hopaps verkligen inte att det är nån förkylning på gång.

Kram

Hahahahahaha

Sitter och tittar på småstjärnorna på tuben..Vadå roligt?! Det bästa är att jag nästan kommer ihåg allt också..
Scatman är ju klockren :D
Varför går det inga sånna roliga program längre? Fast Ice Age är ju också ganska skoj..
:)

Tacos

Fredagskväll o det regnar :/
Åkte till stallet en snabbis efter jobbet, hade tur som hade fått mockat idag :)
Sen åkte vi in till stan och handlade lite mat, tacos blev kvällens mat.
Har kännt mig lite dålig de sista dagarna, lite seg, snurrig i huvudet o trött.
Tog en ipren, tacos och drinkar och nu känns det bra igen ;)
Hoppas jag inte håller på att åka på nån förskylning bara.
Inget större planerat i helgen än så länge så vi får se vad som händer!

Kram

Hösten

Fredag :D
Benen har fått sig en rejäl omgång på gymmet, tog i extra mycket när det är fredag :) Så just nu har jag lite spagettiben..
Slog mig imorse att det börjar likna höst ute nu..lite ruggigt på morgonen, dimma o dis men sen sol och varmt på em.
Har iof inget emot hösten, kan tycka att den är riktigt mysig om det får vara sol och lite värme..inge kul med regn o rusk..Å är luften så mycket klarare också.
Sen blir det ju mörkare på kvällarna och då är det så mysigt att tända ljus inne och bara sitta o mysa :)
Dessvärre tycker jag inte om årstiden som kommer efter..dvs vinter.
Vintern kan vara bra om det är plusgrader och inge snö..eller bara pyttelite snö och lite sol o fint.
Får hoppas på en sån vinter

Nu är frukosten uppäten, dax att börja jobba.
Sista dagen Elin jobbar hos oss (sommarvik.) Tråkigt!

Hörs!
Kramis

Natti natti

Sådär ja, då var torsdagen avklarad också :)
Eftersom det var "stopp-torsdag" på bruket idag så var vi hemma samtidigt ungefär, typ strax före 6.
Käkade fisksoppa, fast utan fisk o med räkor istället :P
Kände mig lite halvseg idag, åkte till stallet men väl där så bestämde jag mig för att rida en liten stund ändå.
Ganska lätt pass på 30 min och checkade bara av henne eftersom hon var lite trött på tävlingen,
men nu var hon samma glada Usha. Mer mat och vitaminer verkar ha gjort susen :)

Efter stallet så åkte vi till Donken och åt en mc flurry, handlade lite på hemköp och åkte hem. Hann ju bli mörkt innan vi kom hem :/

Nu är jag i af färdigduschad och ska hoppa i säng. En dag kvar sen helg igen :)
Har inga driekta planer för helgen, leta lite svamp med Nattis kanske om det är väder.
Annars får det bli lite jobb i källaren, det blir det nog ändå förresten.

Nassi nussi

Morgonpromenad

Ännu en morgon när jag inte kunde somna om efter att N väckt mig..fast det är ju ganska skönt att vakna utvilad ändå. Drog på mig kläderna och gick en morgonpromenad på ca 30 min. Skönt, å lagom tills jag kom in nu så började det regna. Tajming ;)
Frkosten är intagen, ska strax göra mig klar för jobb.
Hittade en massa på pandura igår..Ska gå in på bokhandeln idag, kom just på att de har utförsäljning av en del pandurosaker, 50%. Kan ju vara bra att kolla det först :)

Ha en bra dag!
Tjingeling!

Panduro

Fick hem nya panduro-katalogen idag :D
Har setat och kikat igenom och klurat en massa, finns en del som jag ska beställa och göra =)
Inte riktigt just nu kanske men inom kort, ingen idé att jag börjar med nått nytt innan källaren och det är klart.
Appropå källaren så har det slipats lite till idag, väggen under trappen är nu färdigslipad och redo att få lite spackel på sig på sina ställen! Väggarna börjar se riktigt fina ut nu, kul att det märks lite skillnad i af...släta väggar istället för bubblig struktur...

Stallet gick bra, longering i paddocken. Inge avancerat utan fick mestrulla på och det såg bra ut.

Nu sitter jag med ansiktsmask (som luktar choklad...mums!) och tänkte ta o relaxa lite. Mannen i huset har somnat tror jag så just nu sitter jag och kuckilurar för mig själv :)
Blir nog att gå in på panduros hemsida och kolla lite mer..hehe

Imorgon är det första långdagen igen på bra länge för min del..Har dock bokade kunder hela em så dagen kommer nog att rulla på fort misstänker jag. Sen är det ju faktiskt snart helg ;)

Hörs imorgon!
Kramis

Onsdag

Morrn morrn!
Onsdag morgon, snart har halva jobbveckan gått..
Nyss kommit från gymmet, överkroppens tur idag :)

Annars har jag inte några direkta planer för em, stallet o longering.
Kanske lite slipning, eller fixa ute i trädis.. det skulle ju bli varmt o fint idag :)

Hörs!

myskväll

Sitter här o myser i fotöljen med vindruvor o en bok. Mycket najs! Har gått en promenad runt sonnbo med usha, Lotta o Lowe. Riktigt skönt väder oxå :) När jag kom hem från jobbet stod N och grejade nere i källaren :) så när jag kom hem från stallet så fortsatte jag också lite. Just nu hör jag hur nån står i köket o sjunger... :P Imorgon blir det gym igen, överkropp denna gång. Longering står på stallschemat tror jag.. Nu ska jag läsa vidare! Kram o god natt när det blir dax!

God morgon!

Inte kunde jag sova efter att N åkt till jobbet heller..gick upp och åkte med pappa till gymmet (ja, pappa gymmade inte..) Körde ben o magpass. Har fortfarande fokus på ben o tänkte ha det ett tag till..

I em kommer Lotta o Lowe till stallet så tänkte vi ta en promenad med Usha o Lowe runt Sonnbo, så inge regn tack!
Kan vara skönt för fröken Usha att bara röra lite lätt på sig idag.

Frulle nu o jobb!
Höres!

Kramis

Första dagen

Första dagen på jobbet idag efter semestern då..Tur man hade att göra så dagen gick fort :P
Nädå det har gått bra och kul o träffa alla igen.

Efter jobbet blev det käka av, vi väntade på glassbilen som skulle dyka upp men det kom ingen.. Gav upp och åkte till stallet. Borstade och myste lite, blev ju vila idag.
Har varit ute i trädgården nu och fixat lite och strax tänkte jag gå ner och greja lite i källaren..eller lägga mig på soffan och slöa en stund först :)

Imorgon tänkte jag gymma innan jobbet, dax att komma igång igen. Nu är det slut på latandet och godisätandet :P

Hörs!
Kram

Seg som kola

Sista timmarna på semestern nu.. Känns helt ok att börja jobba igen ändå :)
Tävlingen då?
Jo hon var seg som kola på både framridning o bana...gick fint och gjorde det jag bad om men hade inte den där extra bjudningen som behövdes. Slutade jag att driva så tappade hon lusten direkt..
Väl inne på banan så var det samma sak, det hon gjorde bra fick vi bra betalt för ( en 8:a och åtta st 7:or!) men emellanåt så dog hon helt och var matt, vilket gav en del 4, 5 o 6:or också och tyvärr så drar det ner helhetsintrycket där vi bara fick 4 o 5. Som domaren skrev "verkar inte vara helt nöjd idag" (hästen alltså)
Efter samtal med Helene så beslöt jag mig för att fordra upp Usha, mera mat och B-vitaminer.
Det som var possitivt var att hon var fin i formen (ingen negativ kritik där!) och att vi faktiskt fick riktigt bra betalt för det som var bra :)
Så egentligen så är jag nöjd även om procenten inte alls var bra. Bara att bita ihop o komma igen.
Nu ska hon i af få vila några dagar, sen bara ta det lite lugnt och ev blir det träning i helgen om hon känns pigg o glad. Nästa tävling är om två veckor i Falun.

Handlade lite med N när jag kom hem, sen har vi bara snackat o slöat i soffan framför tv'n.
Nu blir det sängen så man orkar jobba imorrn :)




Tävling på gång

Undra varför jag alltid ska vakna så tidigt när jag kan sova..
Sol o fint är det idag i af, hoppas det är det i Söderhamn också och inte spöregn som de sas först.
Tävlingen är ju ute idag..kom just på att jag bara ridit en utomhus-tävling med henne tidigare..Annars har resten varit i ridhus..Men det ska nog gå bra :)
Ni kan ju alltid hålla en tumme eller så kl 15,17 för då startar jag :P
Packade det mesta igår så jag ska bara knoppa henne, mocka och packa i lite mat sen är vi färdiga för att åka.

Blir hemma här ett par timmar till, skönt :) Undra vad jag ska göra nu??
Gå å våldskilla N under kanske?? Eftersom han killade mig som en galning igår kväll/natt??
Risken är ju att jag får tillbaka allt 1000 gånger värre sen...ibland kan det vara värt det :D

Frukost först i af!

kvällssol :)

Sitter i kvällssolen i njuter tillsammans med en cider :P Uppladdningen inför morgondagens tävling blir grillat, cider, speedway gp på tv tillsammans med Niclas o Alex. Åket ju inte så galet tidigt imorgon, Typ halv 12 :) Ja, eftersom man gick upp tidigt idag o hade käkat frukost innan 9 så hans det ju med en del... Slipa hela långa ena väggen, blev jättebra! Tvättat, fixade komposten, N klippte gräset, in på glasbanken o greja i stallet! Bra dag med andra ord! Dessutom riktigt varmt o skönt ute. Red igenom prog inför imorgon o det kändes jättebra :)håller tummarna att hon går lika bra imorgon oxå...å att domaren är på våran sida....

Hemma igen

Kom hem igår runt 18-tiden. Seeegt att sitta i bilen länge men jag sov den mesta tiden :P
Handlade lite igår också, hittade bla lite mer hästsaker :) Haha
Är i af nöjd med shoppingen och har nästan packat upp allt nu.
Stallet får bli på em idag, genomkörare av programmet, packa bussen lite, duschning och knoppning av Usha o putsning måste göras idag. Åker inte så tidigt imorgon, runt halv 12 så det blir lite sovmorgon :D

Vaknade halv 8 idag av att N var vaken och inte kunde sova mer så nu kan jag inte heller sova...
Funderar på att käka frulle och sen gå ner och fixa lite i källaren, slipa det som ska slipar klart och sen måla taket en vända.

Ikväll är det GP som gäller på TV- från Målilla :)

Kramis 


shopping

Ligger i sängen på vandrarhemmet o är helt slut i mina ben.. otippat nog gick jag först till hästavd och hittade en hel del :) Sen hittade jag väl lite inredningssaker o då också. Mamma som inte skulle ha så mycket (som vanligt...) sprang såklart runt mest och jag o pappa fick vänta på henne nedanstående vi var klara sedan länge... :P Imorgon ska vi in en snabbis på fm innan vi åker hem..tror inte jag ska gå kort mer. Känner mig nöjd. Sista dagen på semestern imorgon oxå..snyft. Läsa lite nu innan jag slocknar :) Natti Natti

På G

Japp nu sitter jag i bilen på väg mot ullared o shopping. Ska snart försöka sova lite..har bara kommit till Västerås än :( Har just läst lite i min bok, kokain. En bok att rekommendera! Ska försöka sova lite nu... Hörs! Tjingeling

filmis

Snart är det dax att sussa.. imorgon ringer kl 05.30 och kl 06.00 rullar jag mamma o pappa mot ullared! Hoppas vi slipper se nå rånare bara... Å inte blev de nå räkor idag heller...de hade inte fått in rökta räkor än :( så vi handlade pizza, godis o hyrde film istället.. o lite vin till det oxå :) Blir ett kort inlägg nu bara..ögonen är trötta o vill sova! Hörs imorgon! Kram o god natt

Mysväder

Regn är ju typiskt vara-inne-och-mysa-väder, och det är vad jag tänker ägna resten av dagen åt :)
Har nyss kommit hem från ett träningspass för Helene, gick riktigt bra. Nötte inte så mkt utan red igenom programmet inför helgen och småfilade lite på det bara. Känns riktigt bra!
Fikade och småpratade en stund innan jag åkte hem igen.
Har nyss käkat och tänkte bara slöa nu och göra så lite som möjligt :)

Ikväll blir det nog rökta räkor, vitlöksbröd o lite vin, låter helt okej för min del..
Ska ta och studera insidan av ögonlocken en liten stund nu..bara en liten stund...

Våra tomatplantor :) Hmm tomaterna syndes inte så mkt men det är FULLT av dem :)



En nyfiken Usha...o närgången


Bättre :)


Hörs!
:)

Mörker

Usch vad det är kolsvart på himlen nu, har nyss varit åska, blixtar och spöregn :S Me don't like.
Dessutom sitter det en stor fet harkrank på fönstret o glor på mig nu..urk.

Longerade Usha idag, hon såg lite loj ut men gick bra ändå..vart ganska varmt mitt på dagen så det tar nog musten ur dem lite. Sen fixade jag till manen o öronen..inga lodjurs-tofsar längre :P

På em fixades det lite till här hemma, lagade god tisdagsmat som sköljdes ner med några cider :) Satt ute på altanen o käkade medans det regnade lite, mys :)

Har kollat lite speedway nu på kvällen samt setat uppkrupen under filten o studerat lite blixtar..

Imorgon fm är det träning för Helene igen, hoppas Usha känns pigg och fin..finliret inför tävlingen..

Fixa lite till innan det är dags att knoppa in.
Kramis

Påfyllt

Nu är kyl, frys, skafferi och min mage påfyllda med mat :)
Mätt å belåten ska jag strax åka till stallet och greja lite. Longera över bommar o frissera manen så hon slipper skämmas på tävlingen i helgen :P Det blir i af lättare för mig o knoppa..
Har även krattat ihop en stor papperskasse med äpplen som får följa med till stallet.
Tvättmaskinen går för fullt, tyckte inte att det var så mycket tvätt men det blir nog en maskin till idag :)

Hörs!
Tjing

Ajajaj

Har återigen varit vaken sen Niclas åkte imorse..det är iof bra att jag är utvilad.
Vaknat flera gånger i natt och haft ont i min stortå, eller knölen vid stortån och det blir inte bättre fast jag har mina ilägg i. Ibland blir det perioder som det gör riktigt ont men sen kan det gå ganska lång tid innan det känns av igen. Drygt är det i af när det gör ont.

Ska strax börja damsuga och torka golven här uppe och sen gå ner och fortsätta på väggarna, dock inte slipa... :P
Sen ska jag förbi pappas jobb o tvätta bussen, åka till stallet o longera lite och ikväll får det bli storhandling av mat. Känns som att dagen kommer att rulla på..som vanligt :)

Nu är det dessutom inte långt kvar till Ullared..tjohoo! Listen med hästsaker och inrekdningsgrejer är lång... Kanske blir nudlar resten av måndaden?! ;o)

Kram

Måndagkväll

Idag blev det en hel del gjort nere i källaren, 2 väggar slipades och i stort sett all tapet är borta!
Tyvärr så är det liiite slipdamm typ överallt....Har städat o tprkat golv o grejat så jag hoppas det blir bra :)

Stallet gick super idag, eller dressyrpasset ska jag väl säga. Red inte så mycket men red igenom programmet och det kändes bra och Usha var kanonfin :)

Sen har vi varit och handlat lite mat, vi har blivit lite insnöade på rökta räkor men dem var slut :( Skulle få hem mer imorgon..Käkade våfflor o kollade på weeds..så har typ kvällen sett ut. Gick ner och rev ner lite mer tapet men nu får det vara nog för idag!

Kan bli sängen o en bok resten av kvällen.

Natti natti 

Morgonpigg

Aaah vad är detta? Kl är strax före 7 och jag är pigg... N har just åkt till jobbet och inte kan jag somna om så nu ger jag upp..Det kanske blir en gubblur i em istället :P

Igår var det verkligen en vara-inne-och-greja-dag. Hann precis rida innan regnet kom, blev ett mycket bra dressyrpass med fokus på enkla byten, ryggning och övergångar.

Em ägnades åt att riva tapet och spackla nere, nu är det inte mycket kvar!! Resten river jag klart idag och slipmaskinen står nere, så det är bara att köra väggarna sen..spännande.. Hoppas det blir bra bara :)

På kvällen kollade vi på en film, Love and other drugs.. nja sådärbra kan man väl säga..ingen av oss fattade egentligen vad den handlar om. Skulle vara en komedi men jag vet inte?? Vi gav i af upp efter 1½ h (den var 1.50 lång), får se om jag ser klart den senare.

Sista semesterveckan nu då..trist men ändå kil att komma tillbaka till jobbet. Även om jag inte skulle ha nått emot att bli hemmafru på heltid :) Kanske ska lägga fram det som förslag här hemma..hoppas det gillas :P

Kaffe-tajm!
Kram

God morgon!

God morgon världen. Vaknade nyss och är pigg som en lärka :)
Eftersom det bara är jag som är vaken i huset så pyser jag iväg till stallet och gör klart allting där.
Dressyr och programridning står på stallschemat idag.

Efter stallet blir det tapetrivning igen och kanske slipande väggarna. Hade oxå tänkt att göra lite saft...Har aldrig provat innan så jag kom fram till att jag gör en sats först så jag vet in det går å dricka eller inte.... :P
Har ju så sjukt mycket svarta vinbär..dumt å kasta bort dem. Nog kan jag få massor att göra idag om jag vill =)

Hoppa i kläderna och trampa iväg till stallet!
Hörs senare förmodligen.

Hej hopp

Segdag

Idag har det varit en halvseg dag..hade nog kunnat sova bort hela dagen om jag velat :P

Var till mormor imorse, eller på fm.. med Nattis. Klippte och fikade lite.
Eftersom det var trökväder först så började jag att riva tapet på den sista väggen oxå (som vi trodde att vi skulle behöva bredspackla hela väggen) men upptäckte att det behövs nog inte :D Så det var bara att riva ner tapeten istället..haha. Som tur är så lossnar det finfint.

Usha fick vila idag, åkte bara dit o mockade först, sen var vi förbi en snabbis och gav henne lite äpplen.

Tacos har det blivit på kvällen :) Gick en sväng till ok och köpte mjukglass och nu ligger vi i soffan och tittar på film.

Imorgon hoppas jag att väggen blir helt fri från tapeter, sen är det "bara" lite slipning och enklare spackoing kvar innan taket kan börjas målas :D

Kramis

Fredagen

Igår blev det en riktig kanondag :)
Började med gym- ben o mage, fortsatte till rutbo och handlade lite växter till "stenlandet".
Fixade och grejade i trädgården, planterade om och flyttade elefantgräs från kruka till landet vid trappen..
Gjorde klart stenlandet, blev riktigt nöjd!

Åkte till stallet o longerade och gosade med Usha. Kom hem samtidigt som N, vi kikade klart på filmen från  i torsdags. Sen somnade vi av båda två i någon timme :)

På kvällen åkte vi till Norberg till Helene o Markus och käkade grillat, drack vin/öl och badade jacuzzi i  2½ h. Russin?? Ja! Men superskönt och mysigt, mörkt ute, regnade pyttelite ibland och 38 grader i jacuzzin..helt ok :)

Var hemma halv 2 i natt o då somnade jag ganska ovaggat :P
Nu ska jag en sväng till mormor, Nattis ska klippa henne. Sen är det ju lite mulet ute så det kanske blir att fixa lite nere..Vi får se!

Kram!

Fredagmorgon

Jaha, så har nästan ännu en vacka gått.. Varför måste det gå så fort när man vill att det ska gå sakta??
Sol o fint ser det ut att bli idag också :) Har inga direkta planer på dagen heller..
Ska snart iväg och gymma ett snabbt pass, tänkte åka till rutbo och kolla lite stenparti-växter. Sen faktiskt hem och bara slöa på gräsmattan, kanske plantera lite.
Det blir longering av fröken Usha idag.

Ikväll ska vi på grill. och badkväll i Norberg, kul som fan :D
Sitter och lyssnar på min absoluta favvolåt med Roxette- Almost Unreal, så galet bra :)

Fick hjälp vid höet igår av Mysan..som skulle vara med och jaga hö-strån :P


Kramis

Lovely

Oooh vilken bra träning det blev idag :) Min lilla häst är helt fantastiskt underbar :)
Idag satt jag bara och log under hela passet...gjorde byten, öppnor och slutor. Det var egentligen det enda och hon gick så himla bra så vi gav oss.
Satt och snackade ett tag med Helene innan jag åkte hem till stallet igen.

Sen har jag tvättat, dammsugit och setat ute i solen :) På kvällen åkte vi på speedway och efter det blev det film =)
Men nu är det nog sussa-tajm här tror jag.

Hörs imorrn!
Kram o god natt

Buzzador- Dove balsam

Måste ju passa på att berätta om min första Buzzador-grej som jag fått själv :)
Dove Express Intensivbalsam



Måste faktiskt säga att det var ett riktigt bra balsam, eftersom jag har ett hår som inte går att ens kamma ut efter att jag har duschat om jag inte har balsam (och ibland fungerar det inte ens med balsam...) Håret blev riktigt bäbis-mjukt :D Dessutom lätt att kamma ut så jag kanske får behålla mina hårstrån på skallen nu :P

Summa: att rekomendera :)

Detta var som sagt min första buzzador-grej som jag själv fått, har fått vara med på andras saker innan.
Nu är det bara halvvägs in innan det ska slutrapporteras och än så länge har jag bara hört bra om dem som jag gett balsamet till, skoj :)

Morgonpromenad- check

Dagens morgonpromenad är avklarad, dessutom med Sara som sällskap idag.
Blev Tjärnan runt för omväxllings-skull. Men mamma mia vad varmt det är redan nu!
Om en liten stund är det dax för stallet, acke kommer och skor. Och efter det åker jag och tränar,
gissningsvis så blir det as-varmt ute.
Behöver verkligen dra en varv med snabeldraken också, gräs o grus överallt känns det som. Tyvärr lockar det inte lika mycket som att ligga ute och sola...Å andra sidan tar det inte så lång tid heller så jag får väl fixa det efter träningen :)

Morgonprommisens väg.

Nu har halva semestern gått...huuuu. Tur att jag har 1½ vecka till :)
Jag kan ju i af inte klaga på vädret så här långt, legat ute i solen hela em och bara stekt o läst bok.
Funderade på badning på em men vädret såg lite dåligt ut, sen somnade N på soffan och jag i sängen.. :P
Vaknade och åkte iväg och köpte lite godis, var så himla gottissugen.
Tänkte gå ut och plantera om elefantgräset som står i kruka och plantera det direkt i jorden istället men jag tror jag gör det imorgon..orkar inte nu.
Regn har vi i af inte fått nå här, men det är klart..det regnar ju aldrig i Karlbo :)

Imorgon bitti kommer Acke o skor, sen åker jag till Helene o tränar lite igen..
Hörs!
Kram kram

sol sol sol!

Ännu en stekhet dag! Me like. Har gymmat på morgonen o sem åkte jag direkt till stallet där jag fortfarande är kvar.. Sitter i solen o solar o har inte orkat ta mig hem än :) blev ett lättare dressyrpass ute idag, i hoppsadeln :) det var så himla varmt att rida så det tog musten ur både mig o usha. Hoppas på badning i em igen, dock inte i vattenspridaren denna gång :P Nej nu ska jag mig bege mig hemåt och äta lite, sen åka o lämna tillbaka tapetproverna. Har inte riktigt bestämt oss än, men nästan. Hörs senare! Tjing tjong :)

Underbara väder :)

Det blev ett ben- o magpass på gymmet imorse. Sen hem och riva lite mer tapet, den lilla väggen som är under trappen. Blev nästan klar med hela, tror jag ska göra resten nu om jag orkar.
Sen iväg till stallet och rida, blev ett dressyrpass..har inte ridit ett riktigt pass sen i torsdags så nu var det dags.
Gick riktigt bra! Bytena satt fint, när jag skulle öka galoppen på diagonalen (utan byten) så har hon blivit så lydig o känslig så när jag hamnar lite snett i sadeln eller tar mer i ena tygeln så byter hon så fint så...å då kan jag ju knappast bli arg på henne. Jag får väl helt enkelt lära mig att sitta still så hon inte byter när hon inte ska :)

N kom hem lagom efter jag var klar i stallet. Jag la mig ute på gräsmattan och solade ett bra tag, skulle även vattna gräsmattan med vattenspridaren. Det var bara det att när jag gick och slog på vattnet så hade N gömt sig bakom en buske med vattenspridaren och sen var ju hela jag dränkt med vatten...varav en stråle gick rätt in i örat.. :P
Så det var bara att lägga sig o sola igen tills jag blev torr.
Efter middagen så blev den en promenad och nu har jag bara legat i soffan och läst.

Har hört att det ska bli ännu varmare imorgon och sooool :D
Fixar gym o stall på fm, sen tänker befinna mig i solstolen hela em.

Kramis

Gym :)

Om en liten stund bär det av mot gymmet! Om jag känner mig själv rätt så blir det nog ett rejält ben- och magpass idag så får det bli överkropp imorgon.
Förhoppningsvis har solen letat sig igenom molnen när jag kommer ut från gymmet också så det bara är att lägga sig i solstolen några timmar innan det bär av mot stallet.. Annars får det bli städning eller nått..men det är ju inte lika skoj.
Kram

Badning

Jepp, det blev badning idag oxå :) och i först var jag oxå :P
Nu på kvällen har jag inte gjort så mkt, ätit mat och slöat i solen. slumrade till en sväng i sängen också
o vaknade för en liten stund sedan.. Jobbigt o vara ledig..hehe

Imorgon ska jag i af pallra mig iväg till gymmet, och sen köra ett dressyrpass. Tror inte det skulle bli lika galet varmt som idag..fixa lite till nere också..börja slipa på väggarna kanske?

Nej nu ska jag kika lite på tv, vilket knappast händer alltför ofta!
Hörs!
Kramis

ibland är livet grymt

Bra! :) sitter ute i solstolen o steker. Galet skönt. Har tillbringat fm i stallet med högtryck och ska snart dit igen i spåna upp boxen. Låter även som om vi åker o badar när Niclas kommer hem :) Blev longering idag igen, tror hon tyckte det var lite varmt ute.. Nej nu ska jag steka lite till. Tjing!

Måndag morgon

Aaaah vilket fint väder ute :D sola sola sola.. hoppas vi åker o badat någonstanns när Niclas slutat jobba..
Själv ska jag strax bege mig mot stallet och skura boxen..jippi... Men med högtryck så går det ganska fort och medlet får verka medans jag rider.
Sen måste jag in till stan en sväng o handla lite smått å gott.

Har just setat och kollar flygresor till Amsterdam, tror jag hittat en som passar nu. Nu fattas bara hotell, men jag har hittat lite olika där också så det blir nog en bokning snart :)

Nej om man ska ta och åka iväg innan det blir för varmt för att orka med nått.
Kram


RSS 2.0