Mot Stockholm

God morgon!
Nu sitter jag och Linda på tåget mot Stockholm och ska där möta upp nattis ocb Sara! Det ska bli kul med en helg där och passa på att julhandla lite! 
Igår var jag i Tomelilla igen, slutade ganska tidigt så jag var hemma redan 16.00. Hann sy klart gardinerna till sovrummet nere (julgardiner) och sätta up dom innan jag åkte till stallet. Åkte till ridhuset och red och det gick bra! Nu får hon vila i helgen eftersom jag inte är hemma men hon har gått bra i två dagar så lite återhämtning nu.
Sen packade jag och fixade klart hemma och åkte sen till Lund och sov kvar hos Linda och Peter. Hämtade upp Linda i Malmö på vägen för hon hade vart på julbord där 👍
Nu ska jag vila lite till, vi är framme om ca två timmar! 


Trött i morse 😁



Buzzador Anti Pasti

När mamma och pappa var ner för ca en månad sedan så passade jag på att Buzza AntiPasti paketet som lagom kom till den helgen :)
Vi körde plockmat med testburkarna i paketet (oliver, soltorkade tomater, tapenade oliver, kronärtskocka och paprika-röra) plus lite crositini och pinnat med smak av vitlök. Mycket gott och den personliga favoriten var tapenade och soltorkade tomater. Enkelt och mycket gott :)
 
 
 

Tomelilla

Idag har jag vart på kontoret i Tomelilla för de behövde extra hjälp, de var rätt kort på folk om man säger så 😊 åkte bil dit och fick dessutom sovmorgon då de började lite senare, men så fick jag jobba till ca 17.45 också. Kul att vara på ett annat kontor och det här är väldigt mycket mindre än i Landskrona så det är kul att se hur de jobbar. 
Jag ska även vara där imorgon för extra hjälpen som skulle vara där imorgon är sjuk 😜 så jag får lite sovmorgon imorgon också! 
I morse hann jag cykla iväg och hämta bussen innan jag åkte. Gick väldigt lätt att cykla dit (kanske berodde på attjag  hade mickes cykel och inte min.. Jag måste verkligen köpa en ny snart. Min sjunger på sista versen såhär efter 18 år 🙈) 

Åkte till ridhuset nu på kvällen. Det gick riktigt bra! Jag var själv där också, lyxigt!! Ska iväg dit imorgon igen så hon får sig en genomkörare eftersom jag inte kommer att rida i helgen. 

Nu har jag äntligen knäppt lite bilder på fönstren mm, juligt 😊
Åh just det, Micke är ledig några dagar över julen så vi åker till Avesta samtidigt, sen måste han åka hem en dag innan mig men han är i af ledig lite 🎅











Kram o god natt  

Onsdag

Halva veckan har gått, två dagar kvar att jobba. Imorgon ska jag dessutom till Tomelilla och jobba för de var kort med folk, det ska bli skoj!! Lite kortare resväg så jag får lite sovmorgon! 
Hinner dessutom iväg och hämta bussen innan jag måste åka till jobbet, perfekt 👍
Idag har jag gymmat, benen och axlarna. Stor skillnad på antal folk på gymmet här och på värnhem. På värnhem var det alltid knökat med folk på kvällen men här var det lagom mycket och man behövde inte alls trängas 😊 
Efter gymmet åkte jag till usha och mockade mm och sen åkte jag hem. Fortsatte att julpynta, köpte två amaryllislökar idag som jag har planterat och sen fixade jag med adventsljusstaken. Imorgon kommer lite bilder på allt, har inte hunnit knäppa kort än ☺️ 
Nu är det dags att sova, kram och god natt!





Julpyntat

Eftersom jag är borta i helgen så satte jag upp adventsstjärnor och ljusstakar igår. Säljarna hade även lämnat julgardiner till kök och vardagsrum så de åkte också upp. Som tur var så hade de lämnat samma ljusstakar som vi hade innan 😊👍 idag ska jag fortsätta ochfixa  med adventsljusen. Blev jättemysigt i fönstren, annat sken än vanliga lampor 😊 

Longerade usha igår också. Det regnade och blåste ganska mycket men just när jag skulle vara ute så var det uppehåll 👍 banan har hållt sig riktigt bra med tanke på hur mycket vatten som kommit de senaste dagarna. 
Jag hoppas att bussen blir klar idag eller i morgon så jag kan åka till ridhuset imorgon. Idag är det lektioner där och usha ska vila, själv ska jag till gymmet 😀

Kram 

Veckan

God kväll!
Vi grejar så mycket på kvällarna så jag hinner eller orkar inte sitta framför datorn.. Rätt skönt faktiskt :)
I helgen har vi gjort massor, packat undan i garaget och inne i huset. Micke har vart upp på vinden och fixat lite med isoleringen, satt upp ytterbelysning nere i andra garaget, grävt runt lite runt garaget så det inte rinner vatten in i garaget (vilket det gjorde i fredags men inte nu!), fixat med tröskeln in i badrummet så det blir ventilation ut mm. 
Vi har även funderat på hur vi ska göra på övervåningen, vi måste köpa lite element til sovrummet, det är iskallt där inne nu (det har vart ganska kallt här nu och de är inte jättebra isolering just där) så nu har vi flytatt ner och sover i vår andra säng nere i gästummet. Riktigt mysigt :) Men vi ska i alla fall köpa element och koppla in men sen har vi lite andra ideer också, vi får kolla och fundera lite.
 
Jag har vart med Usah till ridhuset båda dagarna i helgen och hon har gått superbra! Det blev lite sådär med ridningen i veckan, longerade några dagar och sen fick hon vila några dagar. Det har vart rätt blåsigt och regnigt i veckan och jag har haft bussen inne på service så jag kunde inte ta mig till ridhuset men det gör inget.
Ska köra dit bussen igen i morgon bitti innan jag åker till jobbet så har de förhoppningsvis fått hem det som ska bytas. Hoppas jag kan hämta den på tisdag. Imorgon ska vi ändå jobba kvar alla efter jobbet och jag kommer nog inte hem förens runt 22-tiden..pust. Jag får hjälp med att fixa usha i stallet så jag behöver inte åka dit.
 
Vi var även på gymmet igår och körde lite överkropp och testade lite i crossfit-boxen. Kul =)
Det har blivit lite sådär med träningen på gym sista tiden men snart är jag igång där igen, håller ju iof igång hela tiden hemma så träning blir det ändå!
 
Nu ska jag gå och sova. M sover redan, han åker till Norge imorgon bitti och åker redan 03.20 hemifrån, kommer hem nästa måndag morgon igen.
 
Lussebullar med vit choklad...
Påpälsad inför skånska vintern :)
 

Förra helgen rakade jag henne!
Skönt med ridhus när det är busväder ute!
 
Kram
 

Bra helg!!

Vilken bra helg det har vart 😃 började med att sova ut igår. Sen åkte jag till ridhuset och red. Tåg typ fem minuter att åka bara 👍 usha gick superbra! Red på kandaret och mycket galoppjobb. Kanonpass verkligen. 
Sen åkte jag hem igen och fixade lunch. M var iväg till Höör och köpte lite verktyg. Sen käkade vi och gjorde oss iordning och vid tre åkte vi in till Malmö för att gå på Ägd av Henrik Schyffert och Fredrik Lindström. Innan vi åkte så upptäckte vi musen i skafferilådorna. Han satt där så sött och tittade på oss 🐭👋 men snart ska han dö. Han är tyvärr inte död än... Han är listig 😠😐
I alla fall så var ägd jättebra!! Tror jag skrattade hela föreställningen 😊 sen tog vi tåget till hyllie och hoppade av på emporia och handlande lite snabbt, fogskum bla så vi kunde täppa till mushål i köket. 
Väl hemma igen så käkade vi, drack lite vin och grejade i köket. M tätade överallt och jag packade upp lite saker. 

Idag började vi fm med att vara ute. Eller jag var ute och M fortsatte täppa till för musen. 
Jag rensade i landet, som var helt övervuxet med ogräs, och så satte jag tre rader med vitlök. Ska vli kul att se till sommar om det blir nått! Sen ska vi sätta potatis och morötter men det blir till våren. 
Körde M till tåget för han jobbade em och sover borta och jag åkte till ett gym här i Skurup som verkar jättebra. Fick ett kort att prova på tre gånger så idag gymmade jag gratis 😊 den blev ben och mage som fick sig en omgång! 
Efter det då åkte jag bara hem och böt om och åkte till usha. Åkte till ridhuset idag också och det fick ännu bättre att rida idag!! Riktigt fin trav, sugen på att tävla nu men det får bli nästa år. Träna träna träna 🐴. Passade även på att klippa henne idag. Hann nästan klart hela henne innan batteriet dog så det blir finslipa imorgon! 

Nu ska jag sova så jag orkar med en jobbvecka igen! 

Kram 



En fasan gick förbi på gräsmattan i morse 😊


Fredag!

Äntligen fredag igen 😀 ska bli skönt med helg och sova ut och ta det lugnt! 
Igår red jag igen, hade kandaret på och red på utebanan. Den var riktigt bra nu, lite småblöt på vissa ställen men inte alls som häromdagen. 
Red många byten och försöker så mer lift i bytena. Eleonor gav mig några bra tips när jag tränade för henne för några veckor sedan och bytena blir mycket ner luftiga när jag gör dom övningarna. 
Sen var det mycket öppna och sluta i både trav och galopp. 
På slutet så fick hon en väldigt fin trav med nacken på plats och hon gick riktigt bra! 
Idag ska hon få vila och imorgon åker jag till ridhuset på morgonen. 

Hämtade M på stationen strax efter halv nio på kvällen så nu är han hemma igen 😊
I morse när jag gick upp så upptäckte kag spår av möss i skafferiet 🐭 de hade tuggat sönder lite burkar så det låg lite plastbitar i lådan. Micke skulle ta och göra rent o dra fram hela lådsektionen för att se vart de kommer ifrån och sen ut med musfällor 👍😳 tur att han kom hem igår. 😁 

Kram 

Snart helg

Två dagar kvar att jobba och sen är det helg igen! Ikväll kommer M hem från Norge också 😊 
Igår fick jag ändra på mina ridplaner, det regnade ganska mycket på kvällen så hon fick vila igår och så rider jag idag istället innan jag hämtar honom på stationen. Så jag var bara i stallet och fixade och borstade henne och sen åkte jag och handlade mat så slipper jag det idag 🙂
Det kom även en och köpte en säng igår så nu jag vi bara en säng och två soffbord kvar att sälja! Skönt att det minskar på saker så vi får mer plats till vårt eget. 

Kram 

Mmm äpple är gott 😁🍎





Duktig!

Usha är så duktig och fin att rida nu. Trots att det blåser en del ute och det är mörkt på kvällen när jag rider i paddocken (lampor finns ju men det ä skuggor och mörka partier på vissa ställen) så bryr hon sig inte ett dugg utan tuffar på och jobbar riktigt bra!
Igår var det ganska blåsigt och regnigt ute så jag longerade bara men hon brydde sig inte ett dugg, lite besvärat att springa i motregn kanske ;) Hade tänkt att åka till ridhuset men det var strul med tågen så jag blev en timme sen hem så då longerade jag bara.
Idag så red jag igen och det gick riktigt bra. Red mycket öppna/sluta i både trav och galopp och på slutet blev traven riktgt bra! Lite blött på banan kanske men det gick bra ändå och Usha var riktigt nöjd med sig själv. Tror hon är nöjd över att vara ute så länge som möjligt och benet ser bra ut! Imorgon har jag också tänkt att rida om vädret tillåter och sen ska hon vila torsdag och fredag. I helgen tänkte jag åka till ridhuset och rida där :)
 
I övrigt så har jag tvättat och grejat lite hemma, så skönt att kunna tvätta när jag vill och när det behövs!
Imorgon är det onsdag och halvvägs till helg och på torsdag kommer M hem också :)
 
Kram

Söndag

Ännu en bra helg har det varit! Vi har sovit ut båda dagarna och tagit långfrukostar och bara planerat i huset :)
Igår åkte vi till Landäng (typ granngården) och köpte lite bra att ha saker, jag köpte lite nya borstar till Usha, insåg att jag inte hade så många längre.. Så tre nya borstar fick det bli. Riktigt bra utbud på hästsaker där!
Sen åkte vi iväg och slängde återvinningssaker och sist handlade vi på Ica.
Väl hemma så kom en och köpte en av sängarna som ligger ute på blocket så blev vi av med det från garaget.
Vi tog tag och krattade ihop lite löv som fanns på framsidan, en hel del vill jag lova!
Sen gick jag iväg till stallet och pysslade om Usha och red henne på utebanan, lite spänd och bråkig först men sen gick det bra :)
Fortsatte att greja i garaget på kvällen och sen tog vi lördagkväll med god mat och vin.
På kvällen började det regna och blåsa upp också så vi ställde in trädgårdsstolarna och ljuslyktor som stått ute. Det blåste en del i natt men allt stod kvar i morse, bara soptunnorna som blåst omkull. Tror det var värre i nv skåne.
Imorse gjorde vi inte så mcyket mer än att äta frukost och bara vara. Vid halv ett körde jag Micke till stationen, han åkte till Norge och blir borta till torsdag em. Själv åkte jag till stallet och lastade in Usha och körde till Gunnarlunda och red i ridhuset först och sen kom Uno och skodde henne. 
Hon gick superbra idag, kandaret på och hon kändes väldigt mjuk och fin i kroppen! Hon har faktiskt inte känts nå stel alls nu sedan hon har börjat gå ute så mycket i hagen och hasen är mycket bättre också :)
I veckan ska jag troligen raka henne. Tog fram rakmaskinen igår och efter mycket om och men så fick micke fart på den. Jag har inte använt den på tre år så den hade fastnat, tur han är händig och skruvade isär allt och fick fart på den igen! Nu ska jag bara kolla så skären fungerar eller om jag måste lämna in dom på slipning,
 
Nu ska jag kolla på solsidan på tv4 play, vänta på att M ringer och sen är det dags att sova!
 
Kram
 
 

Onsdag

God kväll,
Ligger i sängen och ska strax sova men jag är inte riktigt trött än...det kommer nog =)
M jobbar kväll ikväll också och sover borta även i natt. Han gjorde det igår också, kom hem på dagen idag och sen körde jag honom till stationen igen nu på kvällen så det blev en liten halvkonstig dag för honom med jobb på både morgonen och kvällen idag. Efter att jag kört honom till stationen så åkte jag till stallet och longerade Usha. Hon fick longeras över travbommar idag också, hon såg väldigt fin ut!
Både i måndags och igår så har jag ridit henne och det har okcså gått riktigt bra. Igår kändes hon väldigt fin så därför fick hon longeras idag och så ska hon vila imorgon. Det är så kul att bara gå typ tre minuter till stallet och så är jag där. Ingen stress alls och kan fixa med henne i lugn o ro och ändå vara hemma i bra tid på kvällen, skönt!!
Hoppas också att det inte blir någon kall vinter utan att det gpr att rida på utebanan i stort sett hela vintern så slipper jag åka till ridhus i veckorna. Tänkte nog åka in till ridhuset på helgerna emellanåt men så länge det fungerar ute så är det kanon!
 
Har även hunnit med att packa upp lite mer här hemma, det minskar med saker nu även om det fortfarande är en del som står ouppackat i garaget.
 
Nej nu ska jag försöka sova.
Kram och god natt
 
 
 

Arbetsläger

Vilket arbetsläger vi har haft i helgen! Våra föräldrar jag jobbat på superbra så vi har kommit i ordning i massor, saker har blivit sålda (soffor mm som stog kvar i huset) lägenheten är helt tömd, saker har blivit ställda på som plats, vi har fått tvättmaskin och torktumlare fungerande och en massa annat! 
Jag har hämtat usha och installerat henne på det nya stället och det gick bra. Hon blev överlycklig av att vara ute i hagen. En jättestor och fin hage som de går fem st i och det fungerar super (hittills 😜🙈) stallet är jättemysigt och hon verkar trivas bra! 

Igår när alla hade åkt hem så longerade jag henne på utebanan. En fin utebana med belysning och bra underlag. Hon fick trava över bommar som låg på backen redan och det gick bra. Lugn och fin var hon, ska bli kul att rida henne där idag. 

Först så ska jag ju jobba, sen hem och byta om och gå till stallet 😊 M kommer hem lite senare ikväll så jag hinner fixa stall innan han kommer. Sen ska jag fortsätta att packa upp lite hemma. Har några saker som jag saknar och som jag inte har hittat i lådorna än, typ min plattång till håret 😁








Kram

RSS 2.0