vilken helg :)

Oj vilken lördag det var =)
var ju ner på taco-bowling, det var jätteskoj. Bowlade, åt och hade frågesport. Vid 22-tiden gick jag och Nattis vidare till Kingen, fick stå över en timme i kö innan vi kom in...bra för min förkylning och öron ;)
Proppat med folk där inne, träffade några gamla klasskompisar som jag pratade mycket med, skoj!
Sen var det ett band som spelade massa covers så jag och Nattis sypg och studsade på dansgolvet hele kvällen. Vid halv ett, när de slutade spela, så körde jag hem Nattis (jag var ju nykter eftersom jag äter penicillin fortfarande)
Sen träffade jag Niclas och hans bowlingkompis Curta med fru inne på hamburgeriet och där åt de lite. Curta var mycket rolig och jag tror vi alla låg dubbeövikta av skratt åt alla hans flummigheter :D
Sen körde vi hem dem men då kom Curta på att vi skulle komma med in på efterfest (han är typ 55 år...)
Sagt och gjort, det gjorde vi.
En jättesöt hund hade de, eller egentligen hade de 2 hundar, men en var sån nakenhund med lite hår på så han som ut som en punkare ;)
Sen satt vi och babblade ett tag tills hans fru kom och ursäktade sig att hon skulle gå och sova för hon skulle upp om 3 h och jobba... oj då sa vi och sa att vi skulle åka, men det gillade inte Curta =)
Men det gjorde vi i af och 03.30 (eller egenligen 04.30) så parkerade vi hemma i garaget. Tyvärr va jag hur pigg som helst och hade svårt att sova. Och inte vart det bättre av att Niclas snarkade och när jag petade på honom och bad honom lägga sig på sidan för att han snarkade fick jag till svar "jag snarkar inte nu"..nä konstigt när du pratar =)
men jag somnade till slut och sov till 11 på söndagen.

Red ut lite med pirjo igår, red och klättarde i skogen, gick så bra så. när jag kom hem igen så låg niclas och sov =) trpr han sov nästan till 5 igår, hihi.. fast han var upp lite emellanåt.
Åkte och handlade lite mat, blev tacos igår kväll (haha dålig fantasi...) sen tittade vi på bond-filmen.

Idag har det blivit shopping, nya jeans! Första gången på typ 2½ år som jag köper jeans (och inte sånna jobb-byxor) Blev ett par g-star. Jättesnygga och sköna! (Men Tesen, du får sy upp dom lite ;) )
Red dressyr idag, gick megabra trots att det blåste halv storm ute. höll på att blåsa bort när jag gick hem....

Ska hoppa in i duschen och göra lite ansikts-skrubb också! Skönt!
Tjohejj

Sommartid

Ja då ställer vi om till sommartid imorgon, lite ljusare på kvällen :D men varför är det massa nysnö ute för??
usch och fy, hoppas det går bort bums.
Ska försöka hinna med att städa och fixa klart toan idag, tror att allt är målat och klart, så kan vi sätta upp krokar och toahållare så det blir fint :)
Sen ska jag till stallet en sväng och dona lite och ikväll blir det taco-bowling! Har tagit med mig Nattis dit också, det ska bli skoj och umgåsa lite med henne, det var ett tag sen.. eller vi käkade lunch igår men det var ett tag sen som vi umgicks på en helg!

Snart är det påsk också! Jippi, lite extra ledigt igen. Och på onsdag och torsdag nästa vecka är jag på kurs i gävle, det ska bli jättekul! Så jag jobbar ingen långtorsdag förrens om tre veckor! Härligt!

Nej nu ska jag bädda och tvätta och fixa toan!
Hörs! Hoj!

Rodeo :)

Igår jobbade jag igen.
Med massa vatten och lite halstabletter så går det fint =)
Skönt att komma igång och göra nått, blev ju tokig av att bara vara hemma i en vecka, men det finns ju
inget att göra efter ett tag..
Massa låneansökningar  å sånt har jag på jobbet också så jag håller mig fullt sysselsatt :)
Longerade Cajsen igår, tror hon var glad över att komma ut och jobba och springa lite igen, men hon var ganska lugn.
Idag därimot så longerade jag henne först innan jag skulle rida och samtidigt så red Ulrica och Cecilia och då blev det fart på Cajsa, bockade, hoppade och for å hade riktig rodeo ;) Tur att jag inte satt på! Sen lugnade hon sej när jag hoppade upp och red, red inte så mkt, hade ingen lust att anstränga mej. Lät mest Cajsa jobba på och jag åkte med lite :) Ibland får man göra så. hihi.

Har målat lite mer på toan nu, täckt in det som inte hade blivit målat tidigare, tror att allt är klart nu. Hoppas det.
Kanske nått litet duttelidutt kvar bara. En dag till sen är det helg igen! Jippi!
Tacobowling blir det på lördagkväll, det ska bli skoj!
Duschtajm nu sen suss-tajm

typiskt obra

Igår em gick jag och la mig å sov en stund på soffan nere och sov i ca 2 h. När jag vaknarde hade jag skitont i höger öra så jag nästan  höll på att grina.. så jag skickade ett mess till pappa (orkade inte prata i telefon och Nilcas var i bowlinghallen) och undrade om någon av dem kunde komma och droppa örondroppar (revaxör) i mina öron. så mamma kom förbi men hon tyckte det var lika bra att åka till akuten omjag hade feber och det hade jag.
sagt å gjort så åkte vi dit och där konstaterade dom att jag hade öroninflammation... typiskt obra, bara att åka hem och knapra penicillin i 10 dagar :(
jag som verkligen kände mig pigg och skulle jobba idag...
i natt vaknade jag av att jag hade svinont igen och gick upp och tog 2 panodil (hade redan tagit 3 st innan jag la mej), tyckte väldiggt synd om mej själv, hade så ont så jag nästan började grina igen =) sen somnade jag om.
nu har jag inte så ont, fast jag har ju tagit både penicillin och panodil igen... men jag har världens lock i öronen, hör typ ingenting.. lite olustigt
idag har jag bara legat i sängen och snövlat och hostat och retat mig på öronen.
blir nog hemma imorgon också men sen får det vara nog!

ska ta och sova lite till nu.

Målning

Igår tyckte jag att jag var lite bättre, men fortfarande massa lock i öronen och på fm när jag pratade så
hade jag rundgång i öronen :) Lite olustigt. Åkte i af till isaksbo en sväng och tittade när Never hoppade :D
Han var så duktig så och var felfri! Han var jättefin, min lilla nallebjörn. Dom trivs super med honom och det är bra det!
Sen åkte jag hem igen och grejade lite. Jag och mamma åkte till flügger färg och köpte färg till toan nere,
har tröttnat på att bara gå hemma och inte göra nått.
Så jag började måla taket och listerna, de har varit bruna (taket panel) och i duschen och tvättrumemt så är taket och listerna vita, det är bara på toan som de är träfärgade.. Och gubben som bodde innan oss (han var ju sååå händig och gjorde allt själv), han har kladdat vitfärg på listerna när han målat väggarna. Hur snyggt är det?? Så det var lika bra att ta tak och lister så det blir riktigt gjort.
Idag ska jag måla listerna en gång till innan jag börjar rolla väggen. Väggen blir sand-färgad eftersom  klinkersen på golvet är lite terakotta färgad så det blir nog bra hoppas jag. Kan i af inte bli sämre. =)
Ingen ridning igår, åkte bara upp och mockade snabbt. Idag blir det inte heller ridning men jag ska nog longera lite, blir inge skoj att sätta igång henne annars efter denna lilla vila.

Var enb sväng och tittade på när niclas bowlade igår också, medans färgen torkade =)
På kvällen åt vi god mat och tittade på Wallander, båda var trötta och orkade inte göra så mkt.
Dax att klä på mig och måla lite lister sen kan jag vila lite igen :D

Öronvärk

Bättre idag i af, lite feber i morse men med panodil så försvann den ganska snabbt, asont i halsen och så fick jag lock och jätteont i ena örat. Öronvärken försvann litegrann med panodilen också, hoppas den inte kommer tillbaka :)
Börjar verkligen lessna på att bara vara hemma och inte ha något alls att göra.
När Niclas kom från jobbet vid halv 1 så åkte jag en snabbis ut till stallet och mockade och longerade henne lite. Det gick jättebra, hon var hur lugn och fin som helst!
Sen har jag läst lite på em och vi åkte iväg en sväng till Willys och handlade lite taco-saker. Blev tacos ikväll *mumma*.

Tyvärr blir det ingen tävling imorgon, nästan alltid när det är tävling i Åsebo så händer det nått med mig eller hästen så jag får lov att stryka mig, lite pinsamt. När jag ringde Malin nu så frågade hon om det var jag eller hästen som var sjuk. haha, hon vet vad som gäller när jag ringer :)
Nä bättre och hålla mig lugn så jag blir frisk. Får se hur jag mår imorgon om jag kanske rider lite lätt, annars får det bli tömkörning eller longering imorgon också.

Nu ska jag gå och in titta vad Niclas håller på med, han ligger i sovrummet och skrattar.....han har hittat några filmer på pappigojjisar som har kikar på :)
Duschning sen och lite film på tv. Fredagkvällen blir inte mer spännande än så!
Tjohej

suck

USCH vad det är tråkigt att bara vara hemma och inte orka göra nått, jag får nippran snart :S
Sov lite på em sen lagade jag lite mat till älsklingen kom hem (MYCKET svårlagat, pasta och falukort, haha!)
Sen sov jag lite till efter maten och vaknade med feber igen och ont i bollen igen. Blä, ska det aldrig gå över?
Sitter och tittar på gamla hästfilmer som är typ 6-7 år gamla, på lilla Glammisen =) Saknar henner lite, hon var kanske ful
och såg ut som en älg men hon var himla rolig att rida :)
Ska försöka åka ut till stallet imorgon och longera Cajsa lite, hon är visst lite vild har jag  hört, sliter sig från hagen å så... :o men det är nog bara vårkänslor som Rosie sa =)
hon är faktiskt lika dan varje vår, tramsMaja. Bäst att hon får busa av sig lite då (inte med mig på ryggen bara...)
Nä nu ska jag fortsätta att titta på mina hoppefilmer!
Tjing!

Tennisboll

Vaknade med feber idag igen *suck*. Vaknade först kl 7 och då hade täcket klibbat fast på ryggen, mysigt? Näe.. Gick upp och tog panodil och sen somnade jag om till halv 11. Kände mig fortfarande dålig så jag tog Niclas migränmedicin så jag skulle få bort huvudvärken och blev då lite piggare men det känns fortfarande som att jag har en tennisboll i min hals :(
Har surfat runt lite på nätet, hittat ett jättefint golv som skulle passa i vår hall ;)
Sen har jag städat lite i garderoben här i datarummet, sorterat in massa papper och ställt allt i ordning. Blev himla bra måste jag säga, nu hittar man ju där inne!
Blir tyvärr ingen tävling för mig i helgen, ingen idé eftersom jag inte är feberfri idag och jag har inte ridit henne på ett par dagar. Om tävlingen hade gått på söndag så hade det kanske gått me nnu är det redan på lördag så det känns lite kört.
Synd för det är på Isaxbo, och det är ju bara10 min dit...men men så är det ibland..

Dax att sova lite igen tror jag.. =)
Tjo hej

Fruktsallad

aaaaaaah, vad har jag gjort för att förtjäna detta?? Ont i hela kroppen och feber som nu stigit på kvällen, å ont i huvvet. Går inte bort med piller heller.
Mamma frågade om hon skulle köpa någon till mig när hon åkte hem, lite frukt sa jag då. (hade tänkt mig lite vindruvor och någon banan) Men nej då, mamma kommer med en ask vindruvor och 1 kg var av banan, äpple,appelsin och päron och så en ask med kivi..
Hallå? Hur ska jag få i mig allt detta??? =) Fast det var såklart jättebra!
Så det blir nog en fruktsallad med lite glass ikväll när Niclas kommer hem från bowlingen (har hört att glass är bra om man är sjuk..) :)
Dax att inta Tv-soffan igen och se om det rä nå bra på Tv. Förmodligen inte. Annars kan jag ju alltid sova en stund där, är sjukt trött..
Tjing!

Sjuk

Usch, idag är jag hemma och är sjuk. Var iväg till jobbet en sväng i morse men jag kände mig febrig, ont i huvudet och halsen så jag åkte hem vid halv 10 igen. Gick in på apoteket och köpte lite piller bara. Sen hade jag lite feber när jag kom hem och sov i 2 h. Har fortfarande ont i hals och huvud så det blir ingen john-träning för mig ikväll =(
Bättre och vara hemma och kurera  mig så jag kan tävla på lördag.
Synd att vara hemma och inne när det är sånt fins väder ute...men så är det ibland.
Det är faktiskt första gånger som jag är sjuk sen jag började jobba (alltså över 2 år)
Har ätit lite flingor och yoghurt också.
Köpte också piller för magen, har kännt mig så uppblåst i magen som om jag har svalt en ballong eller så och den är
jättespänd, får väl se om det hjälper.

Igår så gick jag i af till stallet i solskenet =) Hann rida och hoppa lite och sen gå hem igen medans det var ljust ute! Underbart!
Sen ringde Niclas och undrade om jag kunde komma med mat till honom (han åkte direkt från jobbet till bowlinghallen och jobbade där eftersom en av ägarna har åkt till usa och den andra hade kalas hemma) så då åkte jag in till hallen och åt lite med honom sen fick jag bowla lite också, men det gick inte så himla bra. Orkade knappt hålla i kloten kändes det som så förmodligen hade min förkylning (eller vad det är) börjat redan då.

Det är så himla tråkigt att vara hemma.. finns ju inget att göra och inte orkar jag göra så mycket heller. Nu kom posten i af, ska ut och titta om jag har fått nå roligt sen ska jag nog kika lite på Tv om det finns nå bra där!

Titta så fint snön smälter bort =)
Titta så fint det smälter bort nu! Snart kan man sitta vid väggen och sola sej!

Tjohej

Sicket väder!!!

Oj vilket väder det är idag! Underbart och massa varmt!
Har nyss varit ute med Pirjo och ridit, travade och galoppa lite i sonnbo och skogen, hur härligt som helst! Blev svettig fast jag bara hade västen på mig! Tror att Cajsa och Livia tyckte det var skönt, dom såg jättenöjda ut!
Sov ut imorse, det var riktigt skönt. Är inte alltför ofta som jag gör det, men jag vaknade utvilad vid 9 =)
Har plockat undan lite tvätt och fixat lite, ska snart hoppa in i duschen och göra mig klar för födelsedagsfika! Kusin fyller år så vi ska dit på fika.

Igår var jag på 25-års kalas i brovallsgården, det var Nattis som höll i det. Mycket roligt, supergod mat och allmänt trevligt, skoj att träffa Sara Englund också, det var lixom inte igår. (eller jo-haha!)
Tyvärr så hade jag så himla ont i huvvet hela kvällen så jag åkte hem vid 12, det var synd men det är inge kul att ha skitont i huvudet heller....

Ikväll blir det hemlagat pizza och bara slappning som gäller! Måste ladda upp inför annu en hård arbetsvecka :)
Tjo hej!

Aha-upplevelse

Ha, idag när jag red så fick jag en aha-upplevelse =)
Har ju läst i massa böcker och hört mina tränare sagt att man behöver inte driva på så mycket framåt hela tiden eller ta så mycket i tyglarna när man ska sakta av, utan att det räcker med att "tänka" trav å galopp osv, vilket jag aldrig testat någongång.
I alla fall så fick jag för mig att prova det idag, jag hade lite balansövning och red utan stigbyglar och så tänkte jag bara skritt från trav och vips så skrittade hon. Jaja tänkte jag, det va nog bara tur...dessutom är det ju alltid lättare att få hästen att stanna om man bara sitter upp och sitter still. Men så tänkte jag trav och Cajsing börjar  trava utan att jag gör nått =) Blev så paff så jag förökte några gånger till och det fungerade hur bra som helst.
Å så tänkte jag galopp och hon börjar galoppera, jättefin galoppfattning, hon som annars brukar kasta upp huvudet och springa iväg i galoppen när jag gör galoppskänkeln. Det är nog så att jag gör hjälperna lite för mycket när jag ska galoppera och trava.. Antagligen så gör jag någon minimal hjälp omedvetet när jag bara tänker och Cajsa är så känslig så hon känner av det.
Himla skojjigt va det i alla fall så jag satt där och gjorde massa övergångar mellan skritt-trav och galopp fast jag bara tänkte hjälperna. =)
Hmm varför har jag inte testat tidigare?? Det   var ju hur smidigt som helst!

Nu på kvällen har vi grillat och ätit pepparbiff med potatisgratäng! Hur gott är inte det då? Massa!!!
Ska ner och kika på tv nu!
Hoj

Typiskt äckligt

Haha idag när jag kom till stallet så hittade jag min dunväst på golvet i sadelkammaren, iof inget ovanligt eftersom stallkatterna alltid brukar leka med mina saker *morr*. (har alltid mina kläder i stallet och jag byter om där)
I all fall så ser jag att det ligger en råtta som är ca 1 dm lån och jättefet på min dunväst, på rygg och saknar fram-och bakben samt svans. Hur mojsigt är det egentligen?? BLÄ.
Om dom nu ska ta och döda råttan så behöver dom väl inte lägga den på min jacka, och dessutom bara ta av benen och svansen?? Va tvungen att ringa Niclas och berätta (som om han skulle kunna hjälpa mig, han va ju på väg till bowlingen, men han skrattade bara.. hyggligt!)
Jaja, jag fick i af bort den och lär nog ta hem jackan för tvättning....
Dressyr var det idag, gick bra. Pigg var hon men gjorde strålande skänkelvikningar. Roligt! Poletten har kanske trillat ner nu?

Dax att duscha och sova lite så jag orkar upp och simma imorgon bitti. Hade tänkt hinna simma 1km imorrn, då gäller det att inte ligga och dra mig imorgon bitti =)
Go natt!

Hata snö

Dagen började med simning som vanligt. Blev lite sen så det blev 750m isätllet för 1000m. Men det är ju så himla skönt å simma på morgonen =)

På em har vi åkt till mormor och morfar och ätit smörgåstårta, mums =) Morfar fyller nämligen år idag. Sen skulle jag rida efteråt men jag kom lite sent så då hade de precis fodrat, så det blev en vilodag extra idag. Det gör inget för jag va lite trött och så behövdes de städas här hemma så då åkte jag hem och städade lite och grejade.
Hade tänkt att slumra in i tid idag så jag ska strax gå och och lägga mig i sängen.

Å när i all sin dar ska all snö försvinna? Det är ju helt sjukt vad mycket snö det är och mer kommer det bara.
Nu går jag och kryper ner i sängen så jag slipper se skiten.
Go natt

Metallica?

Ja igår skulle vi då på konsert-trodde vi....
Niclas hämtade upp mig på stationen i st.holm när jag kom, så åkte vi till Anders (N.bror) och Susanne och
gcik på en typ sportbar och åt. Jättegod mat  =)

Sen tog jag och Niclas tunnelbanan in till Globen (vi hade hoppat över förbandet, gick hellre ut å åt med Anders å Susanne) så när vi kom till globen var kl 20,30 ca och förbandet började spela 19,30.
Men så möter vi en himlans massa folk från globen, märkligt tyckte vi...
Fick i af tag på ett par vakter utanför och frågade vad som hände och då visade det sig att det var inställt pga sjukdom.
Men hallå?? Hur skoj va det? Men inget att göra åt så vi åkte tillbaka med t-banan igen och tog bilen å for hem.

Det positiva med det var att vi inte kom hem mitt i natten, nu var vi hemma ca 23 och det var helt okej. LIte trist väglag bara, snöblask hela vägen hem. Tur att det inte var jag som körde :)
Biljetterna gäller till nästa gång de kommer och det blir troligen i Maj, hoppas på bättre väder då!
Å då kanske det kan bli på stadion också? Vore trevligt!

Idag har Cajsa fått vila. hon var ju så himla duktig igår! Tog cykeln upp och mockade lite och gav henne morötter bara.
Sen åkte jag och gymmade själv, mamma strejkade idag, hon sa att hon för förkyld =)

Har fått min sadeln såld nu också, äntligen! Skönt att ha det ut världen, den satt ju bara i sadelkammaren till ingen nytta alls...
Dusch-tajm nu!

Metallica :)

Började med att åka till stallet imorse och tömköra henne lite. Kollade så start och stopp fungerade och att hon trampade över riktigt med bakbenen och det gjorde hon!
Sen lastade vi och åkte till fagersta på en pay'n jump. Typiskt så började det att snöa ute också :(
Hon hoppade i alla fall skitbra och var felfri i båda klasserna =) Nu känns det som att 90 cm behöver jag inte hoppa längre, och i 1 m idag så låg endel hinder på 1,10 och det gick galant.
Så om allt känns bra så tror jag att jag hoppar 1m och 1,10 när det är tävling i Fagersta i påsk, det är ju ca 5 veckor kvar så det ska väl inte vara några problem hoppas jag. Har bara anmält till 1m dit men det var inte dyrt att efteranmäla så då blir det till att göra så i så fall.

Sitter här och väntar på att klockan ska gå. Mitt tåg går 16,38 mot st.holm så hämtar Niclas upp mig på stationen. Han har åkt ner med bilen tidigare idag och skulle borra lite nya bowlingklot så då bokade han en tågbiljett till mig så kommer jag ner sen. Ganska skönt för då har jag tagit det lite lugnt här hemma och så kan jag sova en sväng på tåget.
Antar att det blir jag som kör hem inatt eftersom Niclas går upp tidigare än mig imorgon, om han ska jobba. Han hade feber igår och somnade jättetidigt igår kväll. Men han lät piggare idag.

Vi ska ut och äta med Niclas bror och fru så fort jag kommer också. Konserten börjar inte förrens 21,00, förbandet börjar 19,30 men det behöver vi inte se.  Roligare att gå ut på restaurang å äta =)
 Måste ringa å gratta farmor idag också, å imorgon  fyller Nattis 25 :) Häftigt.

Dax att göra mig klar lite så jag slipper stressa sen som vanligt!
Tjohej

Johnträning

Imorse bar det av till Björklinge och träning för John. Han skulle hjälpa mig lite tyckte han...även om det inte går dåligt på de vanliga träningarna på klubben så ville han ändå att jag skulle komma ner så han fick hjälpa mig.
Och det var ju snällt tycker jag. Hoppade inte så mycket, gjorde mest arbete från grunden. Hon ska ta skänkeln direkt och stanna när man tar i tyglarna. Hon gör lite som hon vill, ber jag om trav eller galopp så går hon extra steg och börjar när hon tycker istället.
Å så är hon lite lat och vill inte jobba, försöker komma undan hela tiden ;)
Men vi löste det på ett bra sätt tycker jag.
Jag ska longera och tömköra lite innan jag sitter upp på henne så hon får springa av sig och samtidigt kan jag kontrollera att hon lyder mig. För lyder hon inte mig från backen så blir det svårare när jag sitter på ryggen.
Bra tips där som jag fick! Bara hem å träna.

Sen åt jag lite hos mor och far för Niclas har varit och bowlat.
Tänkte jag skulle åka iväg och köpa lite godis till oss ikväll =) Det är ju faktiskt lördag!
Har varit ute och gått en sväng nu, det var jätteskönt ute. Hoppas bara att snön försvinner snart så man slipper halvt halka ihjäl sig...

Imorgon blir det pay'n jump i Fagersta och sen blir det Metallica-konsert på kvällen =)
Tjohej

Falun och iskallt

Imorse bar det iväg till Falun på tävling. -17 grader ute. Brrr kan man säga.
Pappa har satt i sån där kamera i transporten så vi ser Cajsing inne i bilen medans vi åker,
mycket skoj =) Hennes öron gick som små propellrar medans vi åkte :)




Hoppade 90 o 1m. Gick himla bra, hon var lugn och sansad och hoppade fint. Ett skitpet i 90, men jag fick hoppa om samma bana igen och då var hon felfri =)
Sen i !m så hoppade hon ännu bättre med det blev två pet, ena gången kom vi i korsgalopp på ett räcke, och
den andra gången så gick det lite fort så då slank en bom ner.. men efter det hoppade hon upp sig och hoppade superfint. Mycket nöjd!

Har städat huset idag, dammat, damsugit å torkat golv, blev så fint så =)

Sen var det bio på kvällen. Män som hatar kvinnor. Gick me niclas, mamma o pappa. Mycket bra film. Rekomenderas!
Nu ska jag gå och sussa!
Natti natti

RSS 2.0