positivt o negativt

Äntligen har värmen kommit tillbaka :) nästan 30 grader idag. Åkte till Norberg o skulle träna för Helene idag. Provade kandar och det passade perfekt! Det tråkiga var att hon inte gick riktigt rent i skritten. Gick lite bättre i trav i galopp, gick helt ok i h varv men krånglade en del i v varv. Troligen sitt det i v bog så Sören ska snabbt få komma ut och titta på henne. Kul i af att hon tog kandaret bra :) Nu har jag i N varit ute o spelat ping- pong (beach tennis) o drygat oss (läs N drygat sig) Vattnat o plockat jordisar också. Mums. Snart dax o sussa. Upp o mocka imorgon innan jobbet. Peace and love im efter jobbet :) God natt!

Sova?

Ahhhh vad jag har svårt att sova. Var trött när jag kom hem från jobbet men efter stallet blev jag piggelin. Red en pigg usha också och hon gick riktigt bra idag :) Skojjigt! Sen har jag bars softat, plockat lite jordgubbar, plockat in tvätt och tittat på tv med N. Var nyss ute och gick en stund i hopp om att bli lite tröttare. Ska ta o försöka sova igen. Inge gym imorgon bitti, så lite Sovmorgon blir det :) Natti Natti

Måndag

Började veckan o dagen med ett benpass på gymmet, var faktiskt pigg när jag vaknade imorse :)
Jobba 4 veckor till innan det är dax för semester, hoppas att veckorna går fort..

I em blir det nog stallet o ett dressyrpass igen, hoppas på träning för Helen imorgon.

Annars så är det ju kul att det är varmt och sol ute när man börjar jobba...

solsidan

Sitter just nu i kikar på solsidan på tv. Roligt o slött en söndagkväll. I Morse blev det ridning på en pigg pålle men hon gick superbra! Tindra, Magnus o pappa kom förbi o tindra fick rida lite..sen ville hon inte kliva av riktigt.. Sen har jag rensat lite mellan plattorna ute, käkat grillat hos mamma o pappa med släkten typ, och slöat lite till :) Somnade på altan en sväng o vaknade av att tindra tittade på mig och ville att jag skulle leka med henne.. Idag blir det inte många mer knop att göra tippar jag på. Soffan är ganska skön :) Kram

Trött

Skapligt trött jag börjar bli nu.. blir snart sängen för min del : Longerade usha idag, pigg men jobbade på bra. Imorgon blir det ett lättare dressyrpass igen. Nu har hon nästan vilat i en vecka. Käkade lunch hos mamma o pappa, tacopaj :) Lite senare på em åkte vi till sonnbo på fika o grillning. När vi kom dit så började de att spöregna o höll på länge. Blev inge badande för mig men några badade alldeles innan vi skulle åka hem. Nu har jag nyss sett på GP o pratat med N en stund. Imorgon bitit har jag utsläpp i stallet därför blir det nog god natt nu.. Ögonen svider efter ca 4 h sömn inatt :) Natti natti

midsommar

Då har man firat midsommar igen. Började gårdagen med en brunch med N på stan innan R hämtade upp honom och de for till Tyskland. Själv handlade jag det sista till kalaset o fixade stallet. Nattis kom runt ett o vi började greja med maten o ordna allt. Sen kom resten runt 3. Det var jag Nattis jon Sara helmer per o Malin. Först käkade vi sill-lunch. Sen blev det 5 kamp o tipspromenad o så gillade vi på kvällen. Senare flyttade vi in, var inte jättevarmt ute direkt.. Men inga mygg i af. Kaffe o efterträtt klämde vi i oss också. Lite senare trillade de in nåra till o vi pratade en stund. Halv 4 la jag mig i sängen, men då var det då ljust så de var svårt o sova.. Vaknade i af tio o var pigg :) Nu ska jag strax till stallet o sen till sonnbo o gratta Marianne. Hörs! Kram

regn

Vilket typiskt midsommarväder det är nu... Men lite regn idag gör väl inget bara det blir fint imorgon. Gymmet i morse och körde överkropp, mest axlar. Efter jobbet blev det en sväng på stan o shoppade lite kläder. Det blev shorts, 3/4 byxa, skjorta o lite annat smått o gott. Kikade på skor men hittade inga jag ville ha... Bara att leta vidare. Mötte upp N på stan o så handlade vi lite på Ica o åkte sen hem o käkade. Fixade stallet och sen åkte vi på speedway. Bra match som dom tyvärr förlorade men det var jämt. Dessutom blev det världens spöregn mitt i så det blev lite utdraget. Nu har jag duschar varmt o ska lägga mig o läsa. Imorgon åker N o R till Tyskland, själv blir det lite midsommarfirande här med grillning å så. Så sol o värme tack :) Kram

Det gick :)

Så bra att det fungerade! Blev gymmet morse..körde ett ben- pass..känns som det blir lite träningsverk imorgon. Efter jobbet åkte jag in på bygg- max o köpte lite markstenar och fixade till hemma vid trappen. Runt 6 kom N hem och då åkte vi in till stan o käkade pizza. Svängde förbi hos mamma o pappa o hämtade lite dekorations stenar som också hamnade vid trappen. Blev himla bra tycker jag. Bild kommer sen..får inte om det nu. En sväng till stallet har det också blivit. Men det blev vila för henne idag också... Bara lite borsta o så... :) En dag kvar o jobba innan långhelg. Upp o gymma imorgon igen. Sen kan de bli en sväng på stan o leta lite kläder efter jobbet. Hoppas att mitt paket från Hööks kommer imorgon. Nytt träns o grimma :) Lägga mig o läsa lite nu innan det är dax att sussa. Kram o god natt

test

Ska bara testa o blogga från mobben...

Onsdag

Inte hann jag med o blogga igår heller...
Var ju först till Nattis och fixade frissen, skönt!
Lagade mat efter det och sen gick vi på en långpromenad igen, stannade till vid stallet och
gjorde klart allt där innan vi gick hem igen. Blev riktigt roligt och fint på kvällen!

Var ute och plockade jordgubbar(massor!), vattnade och rensade i landet med elefantgräset.
Hade tänkt att åka till byggmax efter jobbet idag och köpa kantstenar dit och sen lägga dekorationsgrus
där också. Tror det kan bli bra...bild kommer sen när det är klart :)

Tänkte longera Usha idag, hon har ju som sagt lite vila denna vecka men det skadar inte att röra på sig lite..
Annars blir det nog lite städning och greja lite hemma..

Hörs!

Tävling mm

Oj oj oj vad länge sen jag skrev...veckan har gått sjukt fort och har haft massor att göra så jag har inte hunnit blogga..
I helgen var jag ju och tävlade i Örebro, tävlingen startade inte förens 14.00 och jag startade 16,00 o 18,00, helt perfekt :)
I första klassen (LB:3) så skötte hon sig bra och gjorde det hon skulle men vi fick bara 52%..det var dåligt betalt men samtidigt kändes hon lite trött och seg o lyssnade inte riktigt på skänklarna..Men hon var helt lugn och avslappnad hela tiden. När hon blir trött så kryper hon gärna ihop i halsen och det drar ju ner poängen direkt..
Sen stod hon jättesnällt i transporten mellan starterna och var helt lugn.
Till andra klassen (LA:3) så red jag inte fram just nå, gjorde lite förvänd galopp o skänkelvikningar och sen gick in på banan. Försökte rida upp henne i formen och ibland orkar hon inte. Lite seg här oxå, tog några steg innan det blev galopp osv men fick ändå 58% och hon var jätteduktig.
Hästen som stod utanför ridhuset och väntade gnäggade hela tiden men hon brydde sig inget alls.
Transporten dit och hem gick också jättebra, stog i princip helt still hela vägen.
Nu ska hon få ta det lite lugnare i veckan..i söndags skrittade vi ut och igår vilade hon.

Annars så har det rullat på för fullt, efter tävlingen (var hella ca 21) så åkte jag ut till alsbo när N och Roger var o tvättade cyklar. Blev där ett par timmar innan vi åkte hem o sussade.
Söndagen blev en riktig röjardag för min del. Fixade nere vid tv-delen, städade, tvättade, rensade ogräs m.m.

Igår var det vila för Usha, åkte till mormor och hämtade lite blommor o smultronplantor som jag planterade sen. O så var jag och N ute på en långpromenad på kvällen. Stannade till vid stallet och klappade hästarna bra länge innan vi gick hem igen.

Idag blir det frissan för min del, sen ska jag fortsätta att rensa lite i landet o ev sätta dit kantsten.. Måste förbi byggmax först bara...

Jobb nu!
Hinner kanske skriva lite mer ikväll :)
Kram

Träning

Idag blev det träning för Helen på kvällen. Eftersom Usha kändes lite stel o så igår så kom vi överens om att bara jogga runt henne idag. Troligen är hon lite muskelöm, hon har ju gått superbra och vi har ju tränat mycket på öppna, sluta, byten m.m. och då känns det ju i kroppen såklart. Många svåra och styrkekrävande övningar.
Men hon gick i af bra idag, vi pressade henne inge mycket utan checkade mest av så hon var med på noterna, och det var hon. Imorgon blir det vila, jag och N åker till e-tuna. Eftersom Roger o Alex fortsätter till direkt efter så måste ju N komma hem på nått sätt :) 
Kommer nog bara att skritta henne på torsdag också och sen rida lite på fredag och så är ju tanken tävling på lördag. Hoppas hon känns fräsh igen då.  Lite magnesuim och B-vitamin gör nog också susen!

Efter träningen satt jag o N kvar och pratade med fam Ruist och Helen o Marcus. Under tiden stod Usha i lastbilen och stod jättesnällt, lite imponerad :)

Nej nu ska jag göra mackor och plocka ur diskmaskinen. Gym imorgon bitti!
Go natt

Tisdagmorgon

Vaknade ca 6 när N gick upp och inte kunde jag somna om sen heller. Låg och drog mig till kl ringde 6.45.
Åkte emd mamma till jobbet idag, lämnade cykeln hemma :) Bäst att jag kommer hem i tid eftersom jag ska iväg o träna ikväll.
Dressyrade på henne igår och det gick bra efter att ha bråkat lite på henne. Hon kändes lite stel och så i ryggen och ville inte riktigt jobba på och tjurade emot i början men sen blev hon hur fin som helst :)

Sen gick jag o N på en promenad på kvällen efter regnet, men inte var det nå bättre i luften ändå..Tycktde det var ganska klibbigt ute..

Hörs!

Minigolf

Idag blev det årspremiär för minigolf. Jag och Nattis va det som spelade, tyvärr vann inte jag  :( Men kul hade vi ändå :) Får se om vi hinner spela en gång till nästa söndag, lite revansch-sugen..
Vi hann även med team sportia (de hade massa rea, men hittade inget) och sen till jysk. Spanade in solstolar som jag önskar mig till jag fyller, och köpte lite annat bla galgar (förstår inte varför de hela tiden tar slut???), handdukar, fotoalbum och fotoramar.
Nu på kvällen har jag satt in alla Cajsa-korten i ett album <3

Det blev longering av Usha idag, hon gick så bra igår och i fredags så hon förtjänade lite lättare jobb tyckte jag. Imorgon är det programridning som gäller, tävling i helgen ju. Och det bästa av allt, klassen börjar kl 11 :) Sovmorgon me andra ord..även om det är i örebro så det tar ju en stund å åka.

Sitter här o väntar på att N ska komma hem efter deras roadtrip över helgen.
Matlådor är fixade och väskan packad, gym imorgon innan jobbet. Sen blir det massage efter jobbet.. ahhh skönt!

Vaknade förövrigt av att åskan dånade imorse och sen blev det skyfall. Men under dagen så har det varit sol och varmt igen. Me like.

Natti natti

Grym

Idag har jag varit grym, på ett elakt sätt..Rensade rabatterna lite och som vanligt grävde jag i myr-boet som är där (mitt i rabatterna) Eftersom vi inte hade nå myrr hemma och hällde jag kokhett vatten i omgångar i gropen som jag hade grävt upp (mammas tips....) Tror det hjälpte, myrorna tog sina äckliga ägg och skulle kuta iväg med dem till nått annat ställe men då råkade vattenkannan ha ur sig lite mer het-vatten över dom. Tillslut tror jag att de flesta myror försvann.. Dumma djur (om de nu är djur.) I af så kände jag mig lite elak i någon sekund när jag dränkte dem.. men det försvann snabbt.

Tokhett har det varit idag ocskså, släppte ut hästarna i morse och åkte sen o tränade för Helen. Det gick kanonbra, Usha var fin. Svetten rann av både henne och mig..
Sen åkte jag och Nattis ut till mormor en sväng, fikade och mormor blev klippt. Undertiden åskade det lite och kom minimalt med regn innan det blev klarblå himmel igen och kokhett. 29 grader har temp stått på idag.
Det var "bara" 20 grader imorse när jag åkte till stallet.

Rensade lite i rabatterna nu på kvällen och svetten bara rann...och då är jag ändå en som inte har alltför lätt att svettas..

Nu sitter jag ute på altanen och kikar på speedway gp på datorn, ganska skönt faktiskt :) O inte en mygga så länge ögat når!

Kram

heeeelg

Så var det lite ledigt igen, najsigt värre!
Gymmade imorse en sväng innan det var dax för jobb sen blev det cykling hem i hettan efter jobbet.
Idag har det verkligen varit kalasvarmt igen, och nästan inte blåst nå alls.
La mig och jäste ute på gräsmattan en sväng innan jag åkte till stallet men jag höll typ på att smälta bort.

Har vattnat gräsmattan nu på kvällen och setat ute på altanen och bara slöat.
N är på en liten roadtrip med roger o alex. Tyskland idag, köpenhamn och Gp imorgon och match i Målilla på söndag. Själv var jag i stallet nu på kvällen, var för varmt innan. Hon kändes väldigt fin och rörlig efter Sörens ingrepp tidigare i veckan. Gjorde fina byten :)
Imorgon har jag utsläppet på morgonen och sen åker jag till Helen och tränat. På em tänkte jag o Nattis spela lite minigolf efter att hon varit hos mormor och klippt henne..hoppas det fina vädret fortsätter i helgen också!

Igår var jag i Brovallen på match, tror det var det bästa matchen på länge. Spännande och bra åkning och dessutom vinst. Och sol :) Kunde inte bli bättre.

Duschen nu!

De fina jordgubbarna som börjar bli lite röda :)


Några av tomatplantorna :)


Vatten

Idag har det inte varit lika galet varmt, det gick att sova inatt och att vara ute normalt på dagen..
Äntligen har våran pump blivit ilagd i älven också (alla på våran gata delar på en pump så vi kan ta älv-vatten under sommaren) N hade åkt iväg och fixat en ny vattenslang o koppling till kranen sen vattnade han gräsmattan med vattenspridaren, hoppas det blir lite grön snart- just nu är det brun :) Under tiden som vattenspridaren gick så var det tre st fåglar som hoppade omkring i vattnet och blev lite duschade, såg väldigt roligt ut =) De höll säkert på så i en kvart innan de gav sig..

Blev gym imorse igen och cykling hem efter jobbet. Haft massor att göra, märks att vi är en man mindre nu..men det är bara skoj med saker att göra..bara det inte blir för mycket så man inte hinner med..

Usha fick vila idag. Sören var och tittade på henne, tyckte ju att hon varit lite stel fram och lixom inte riktigt tagit ut stegen med frambenen. Hon satt fast i nacke-hals-höger bog och höger bakben och allt detta hörde ihop. Förmodligen har hon gått omkull i hagen trodde han, eller rullat fast och knäckt till sig. Annars såg hon jättefint ut och som han sa "Det är jättekul att se en sån fin och musklad häst" och det var inga andra skavanker alls. Skoj!
Bara att rida på som jag har gjort nu tyckte han.

Nu på kvällen har jag bara slöat, somnade en stund i hängmattan ute :) satt ute ganska länge på altanen och bara läste oxå, skönt!

Sussatajm nu.
Kramis

Värmebölja

Mamma mia vilken värme det har varit idag.. redan i morse när jag åkte till gymmet så var det asvarmt ute.
När jag åkte från stallet vid ca 19-tiden så va det fortfarande 27 grader.. =)
AC'n går just nu på här hemma så man kan sova på nätterna.. Ingen risk att behöva gå upp och elda för att man inte ska frysa ihjäl i af, som man fick göra för ca 4 månader sedan.. Sjukt.

Det blev ett dressyrpass idag på fröken Usha, i hoppesadeln =) Den är så himla skön att rida i och det är nog bra att variera sadlarna lite. Hon gick i af suuuuperbra (det gjorde hon även igår) Nu börjar jag få upp henne i formen, slutorna går finfint och idag låg jag på ett 8-volt och gjorde galoppombyten som gick väldigt bra!
Tror hon är ganska mör i kroppen efter två rejäla träningsdagar. Tur att kotis-Sören kommer imorgon och känner igenom henne.
I helgen är det planerat att det blir träning för Helen igen, sen är det tävling nästa helg. Anmälda mig till en ny tävling idag också, i Strängnäs i mitten av juli.

God natt!

60-års kalas

Igår var det då dax för 60-års firandet av pappa (det firandet som innehöll massa alkohol o sånt :) )
Det var mest jobbarkompisar till pappa med sina resp., jag, N, syster, magnus, stefan o marianne.
Galet skoj var det!
Åt massor, sjöng och hade allmänt roligt. En på mammas jobb kom och spelade och hade bla knåpat ihop en låt om pappa, skojjigt =)
Konstigt nog så mår jag nog bättre än vad jag egentligen förtjärnar idag men det tackar jag ju inte nej till..

Bilderna får tala för sig själv...



Lekar. =)




:)


Pappa gömde sig i ett hörn för att slippa spela bas..


N kom direkt från Motala


Min roliga faster var givetvis där med sin lika roliga andra hälft (Stefan)


Trött! Dax att gå hem


Gårdagen

Okej jag ska inte klaga på värmen...28 grader inne i v-rummet :) Men mycket hellre såhär än kallt och snö ute.
Ska strax bege mig mot stallet och hitta på nått med usha idag. Antingen dressyr eller lite mer bommar som vi gjorde igår.. Igår var det hoppesadel på och travbommar o galoppombyten. Gick riktigt bra och den "nya" hoppsadeln är helt underbar att rida i och ligegr perfekt på Usha. Måste bara leta reda på min hoppgjord, vet inte vart jag gjort av den :( Typiskt obra och typiskt mig.

Igår var det en riktigt kanondag. Började med gymmet och körde ganska hårt. Sen på stan en sväng och handlade till kvällens grillning. Fixa stallet och hemma igen lagom tills N slutade jobbet. Då åkte vi till matsjons-gården och handlade kött, systemet och handla dricka, hem till mamma och pappa en snabbis och hjälpte till med borden inför festen och tillslut hem o hoppa in i duschen och börja förbereda maten.

Ulrica kom och vi grillade och läskade :) Riktigt skönt ute hela kvällen, gick in vid 22 och tittade på BB. Riktigt skönt att gå ner i källaren och titta på tv, svalt och skönt.

Nu har N åkte iväg till Motala på speedway och jag ska just bege mig till stallet, fixa en tvättmaskin med alla ridkläderna först.
Ikväll blir det kalas hos mamma och pappa, då kommer jobbarkompisarna och firar att pappa fyllt gubbe, kan bli skoj.

Hejsvejs!

Läskandet igår



Slöis...

Sooooool

Ledig idag! Ser ut att vara kanonväder ute, ska strax klä på mig och åka till gymmet, handla lite inför kvällens grillning och sen åka till stallet. Tror det blir lite trav- och galoppbommar idag.
Det ser ut att vara helt vindstilla också, em kan bli en skön dag i trädgården bara :)

N började en timme tidigare idag så han är hemma ca 14.30 istället. Sen kommer Ulrica till kvällen och det blir grillning!

Bortsa gaddarna nu och hoppa i gymkläderna.
Hörs :)

Träning mm

Började dagen med sovmorgon, härligt :) vaknade typ 10 och var utvilad.
Grejade lite ute i trädgårn och städa undan en hel del inne medans N gick till mor o far o hjälpte dem lite inför helgen. Sen gick vi till karlfeldsgården och hälsade på mammas kusin Joel som ställde ut sina fina tavlor. Pratade en stund med honom innan vi gick till Ohlsson igen men den här gången fick vi mat ;) Grillat kött och potatissallas (hemmagjord) mumma!

Väl hemma igen så planterade jag lite nya blommor i krukor, ändrade om tomatplantorna och växthuset så det hamnade mer i solen, vattnade landen och jordgubbarna (kommer massa gubbar nu!) och plockade ner tvätten.

Sen var det dax för stallet och packa in Usha, hämta upp N och åka till Helen för träning. Träningen gick super, slutorna var mkt bättre och öppnorna med. Gjorde byten också och det gick också finfint :) Så nöjd med henne så.
Ska ändå ta ut Sören (kotis) vilken dag som helst för att kolla igenom henne.. det var ett tag sen nu och mycket har hänt sen sist.

Imorgon är jag ledig :-) Då blir det gym, stall och lite annat smått o gott..

Ha det!

Lite bilder på bästa usha och Fionas lilla föl.







htc

Wihoo, nu har min nya mobbe kommit, eller rättare sagt så kom den igår så jag har redan hunnit leka lite med den :) Hittills fungerar det perkfekt, har inte fått mitt telenor abbonemang än bara så jag kör med mitt telia än så länge. Det skulle flyttas över till telenor nästa tisdag så jag får vara utan internet tills dess. Eller interner har jag ju men då får jag betala massa för det så då kan jag lika gärna vänta 6 dagar :)

Annars rullar det på för fullt här. Igår longerade jag ute över både trav- och galoppbommar och det gick bra,
sen gick jag och N en svnäng till ok och köpte glass, megavarmt och klibbigt ute. Hade 28 grader i går när jag kom hem från jobbet! Igår började jag även på den "nya" gymmet, och körde ett pass för överkroppen. Blev mycket axlar. Var där 06,50 =)

Idag blev det ett till pass, ben denna gång. Lika tidigt imorse. Himlans skönt och smidigt, bara att knalla ner de ca 300 m till jobbet sen!
Kortdag på jobbet, stängde ett. och som vanligt på kortdagar så är det stressigt som bara den men vi överlevde det också :)

Nu ska jag gå till stallet o mocka, vilodag för henne idag. Eller så tar jag bilden dit...ja så får det bli.
Kanske blir en prommis med N senare!

Hörs!
Kramis

RSS 2.0