Måndag

Måndag igen och idag är jag ledig. Är kvar i Avesta men åker hem i em och landar strax innan 17 :) Ikväll blir det stallet och longering av Usha så hon får rasta sig lite.
Själv har jag vart ute och gått i 1 h nu på fm, samma runda som vi gick igår, ca 6 km.
Riktigt skönt ute i solen men lite kallt i skuggan än!
Snart kommer pappa hem från jobbet och då ska vi äta lite och sen åker vi till Arlanda strax innan 13.
Sitter just nu med en kopp kaffe och bara tar det lugnt, har lite koll på uppdateringarna från Öppet Spår, Nattis åker ju det idag =)
Det ser ut som de har riktigt fina och bra spår i dag också, härligt! Men jag är nöjd över att jag bara åkte Tjejvasan i år, ha inte hunnit träna så mycket som jag skulle behöva inför 9 mil men det kommer att bli en annan gång!
Har just packat ihop väskan, får knappt i allt och får lämna en tröja och mina vinsterskor kvar här..Har lite mer kläder med mig ner än vad jag hade upp.. Dels så har jag köpt kläder men så hade jag skidkläderna kvar här sedan sist också och de vill jag ha med mig hem nu, har de när jag är ute och springer också. Väskan gick ihop men den blev full :)

Kram

Tjejvasan

Igår ringde kl 04.20 och  det var dags att gå upp och äta frukost. Kl 05.00 åkte vi mot Oxberg och allt gick bra i trafiken (tror jag, jag sov i of ;) ) Vi var framme redan 7.30 och jag hade starttid 9.30 men hellre i god tid.
När vi kom fram var det -12.5 grad ute..brrrr. Satt i bilen och åt det sista av min frukost och sen var det dags att gå mot starten. Strålande sol och inte så superkallt när det var dags att starta.
Hamnade tyvärr lite långt bak i startledet, skulle givetvis gått och ställt mig där tidigare så i början gick det lite långsamt men efter ett tag så löstes fältet upp och då flöt det på bättre.
Första stoppet var i Höksberg och där stod mamma och pappa också, åt lite snabbt och tog energidryck och blåbär och sen susade jag vidare till Eldris. Sträckan mellan Höksbegr och Eldris är väldigt lättåkt och mest nedför och sen fina stakpartier. Jag hade riktigt bra fäste och bra glid, möjligen att tejpen satt för långt fram så den tog lit av glidet men där jag åkte och höll upp tårna och "lyfte" upp skidorna fram så gick det fortare. Hade vi satt tejp lite kortare fram så hade det förmodligen tagit bort fästet lite också.. svårt det där men de gick helt klart riktigt bra!
i Eldris så tog jag bara snabbt lite energidryck och sen var det sista biten mot mål.
Målet var ju 3 h (och då hade jag vart riktigt nöjd) 3.15 hade jag också vart nöjd med och nu åkte jag in på 2.49.03! Supernöjd såklart!!
Var oförskämt pigg när jag kom i mål också, förutom ett megaskavsår på höger häl..trots skavsårsplåster mm.
Jag böt om i bilen och sen gick vi och åt mat innan vi åkte hem. 
Vädret var kanon hela tiden, solen värmde härligt och det va klarblå himmel hela tiden!
 
När vi kom hem så bastade vi och tog lite bubbel och sen blev det pizza på kvällen. Somnade i soffan och vid 21.30 gav jag upp och gick in och la mig och sov.
Nyss vaknat och jag känner ingenting i kroppen än, lite öm i ljumskarna men inget annat.. Det kanske kommer :)
Ska ta en promenad runt tjärnan idag, tror att benen kan behöva röra på sig.
Skönt att ha en dag som ingenting är planerat på, bara slappa och ha det skönt!
 
Hemma så har Micke haft muraren på plats och nu är kaminen installerad och reda att användas när en sotare ahr slutbesiktat den, hoppas de kan komma i veckan!! Då kan vi elda till helgen, jippi!!
Han har även vart duktig och mockat mm till Usha, fick en bild på en hel-lerig Usha :) Hon leker spa-behandling medans jag är borta.. Tur jag kommer hem imorgon och kan pyssla om henne!
 
Lite bilder från igår.
 







 
Kram

Avesta

I morse ringde klockan tidigt och det var dags att åka till Sturup. Micke var snäll och körde mig dit så strax före 6 åkte vi, vid 6.25 hade jag gått genom säkerhetskontrollen och att vid gaten och väntade på planet :) Väldigt smidigt! Planet gick kl 7 och landade på Arlanda kl 8.05.
Pappa hämtade mej och vi var hemma i Avesta ca 10, slumrade till lite på vägen hem..
Fin soluppgång fick jag se från luften!
 
Vilade lite när vi kom hem och sen åkte vi till Dalahäsen och åt och senare på em åkte jag en liten tur på skidorna i Åsbo. Hade bra fäste och bra glid, åkte en vända på a 3,7 km och det kändes bra! Känns bra inför imorgon.
 
När mamma kom hem så åkte hon och jag till Franzéns, jag hade med mig mitt presentkort som jag fick av kusinerna m familj när jag fyllde så jag passade på att nyttja det idag. Det blev två tröjor, en scarf och strumpor (välbehövligt!!). Sen åkte vi vidare till "Butiken på landet". De hade rea samt ta 3 betala för 2. Fick med mig två gant tröjor och en gant skjorta, superskön skjorta!
 
 
Nu har jag bara slappat på kvällen, ätit mat och ligger nu i sängen och ska sova.
 
Har pratat med Micke som har grejat massor hemma, köpt en bänkskiva till köksön, monterat ihop skåpen, slängt lite bråte m.m. Han har även vart i stallet och fixat Usha :)
Hon vilar idag och helgen sen longerar jag nog på måndag. Igår red jag på utebanan och det gick super! Finfin trav och hon abetade på bra med ryggen. Då är hon värd lite vila nu så kör vi igen nästa vecka.
 
Dags att sova nu, klockan ringer 04.20 imorgon och vi åker 05.00. Jag startar 09.30. Målet är att åka på runt 3 h, vi får se hur det går!
 
Kram och god natt!
 

Vår

Ja nu är det vårlikt här 😊 inte supervarmt men det är ljusare på mornarna och kvällarna och vårfåglarna hörs! Kan få bli lite varmare också! 

Igår skrittade jag usha ute i paddocken, det är ju bäcksvart ute när jag kommer till stallet och jag har ingen lust att skritta ut i mörkret på våra vägar. 
I söndags red jag på utebanan i solen och hade det jätteskönt! Travade bommar och hon bsr superfin. I lördags longerades hon över bommar och få var hon lite halvgalen emellanåt och busade 😊 när jag kom till stallet i måndags så var hon lite svullen på ena bakbenet men jag kunde knappt se nått när jag tog ut henne på lina och hon fick trava några varv. Det var i ena varvet som hon tog ett litet kortare steg så hon fick vila och jag lindade benen över natten.igår hade jag med mig ispåsar som jag lindade benet med innan jag skrittade och även efter. Benet såg bättre ut men det var fortfarande lite svullet. Hon var pigg när jag skrittade och travade iväg av sig själv några gånger. 
Jag testade att trava ett varv åt båda håll och kunde inte känna nått konstigt. 
Om benet ser ok ut idag också så rider jag men tar det väldigt lugnt. Hon kommer få vila fredag-söndag eftersom jag är uppe och kör tjejvasan då. 

Igår när jag kom ut ut sadelkammaren så kikade jag ut mot stallet och såg nått som kom. Grannens gosiga katt tänkte jag men sen när jag tittade igen så var det en megaråtta!!! 😱😱 Den var ca 2 dm med svansen och riktigt fet. Den lunkade fram och kröp sen in under dörren till rummet där vattenberedaren står 😳😳. Det är på riktigt den största råtta jag sett. Jätteäcklig svans och riktigt fet. Skickade sms till snusan (grannen) och frågade om hon sett vårt nys husdjur i stallet. Jodå, hon hade sett den på gödselstacken och trodde också det var en katt först 😁

Hemma har Micke fixat massor medans jag jobbat! Kaninen kom igår så på lördag kommer muraren och installerar den sen ska sotaren slutgodkänna allt. 

Han har också börjat med köksön och igår gjorde han ramen som skåpen ska stå på och satte dit benen. Idag ska han skriva ihop skåpen! Hoppas att bussen blir klar från verkstaden snart så vi kan ta den till Malmö och hämta bänkskivan som ska på sen 😊 den kommer att bli jättebra! 


Ungefär såhär kommer det att bli sen. Det är bara en test nu hur de kommer att stå. 

Ramen är klar 😊

Kaminen!! 



Kram 


Busväder

Huh vilket busväder det är här nu. Det blåser, regnar/snöar ute :( Men det skulle bli bättre på em så jag går till stallet då. 
 
Igår red jag ute i paddocken på kvällen och det gick riktigt bra, hon kändes hur fin som hels på slutet! I torsdags longerade jag ute och det gick också bra, aningens hårt i backen då men det gick bra ändå! Hon vilade må-ons eftersom jag var i Stockholm. Kom i of hem i hyffsad tid i onsdags (ca 1930) men jag var så slut i knoppen så det blev vila för henne och sängen för mig =)
Bussen är på verkstad (igen) så  jag kommer inte till ridhuset den här helgen, men nu är det mjukt i backen i alla falls åd et går att vara ute i padocken ändå. Idag hade jag kanske önskat att jag kunde åka iväg men så är det ibland. Jag kommer att longera henne idag över bommar så får hon lite varierad träning och imorgon rider jag nog över bommar. 
Jag skulle åkt till Helsingborg och skott henne imorgon och tränat för Eleonore men nu kan jag ju inte åka... Tur jag har världens bästa hovis som åker ner och skor henne (12 mil enkel resa..) Han skulle som tur var sko en till i Malmö så då kunde han ta henne på samma gång. Snällt! Såklart får jag betala mer i körersättning men det gör jag gärna eftersom vi redan skjutit på skoningen i en vecka och nästa helg är jag och kör tjejvasan och jag vill inte att hon går över tre veckor så då betalar jag gärna extra.
 
Micke håller på för fullt här hemma med murstocken och det är nu bara den sista putsen kvar och det fixar han ikväll. Sen ska det torka riktigt och om någon vecka så målar jag den vit. Kommer bli jättesnyggt!
Kaminen har kommit till Malmö och vi får den hemkörd på tisdag som det ser ut nu. Sen ska en murare koppla in den och sotaren ska slutbesiktiga allt så har vi riktig tur så kan vi elda om ca två veckor :)
 
När det är klart så sätter vi igång med köksön. Vi har köpt det mesta men vi fick inte med oss bänkskivan i bilen förra veckan så vi får vänta tills bussen är klar så kan vi köra hem skivan i den. Så inom en månad borde köksön vara färdig också!
Sen är allt här inne som vi hade tänkt fixa klart. I alla fall de största sakerna.
Tv'n har vi flyttat upp nu från nedervåningen till soffan på ovanvåningen och jag vet inte om vi kommer ha någon tv på nedervåningen sen.
Just nu har vi rivit väggen där tv var (väggen mellan sovrummet nere och allrummet) och där kommer vi sen mura upp en vägg och ha synliga stockar, typ korsvirkesvägg, som gränsar av sovrummet och vardagsrum. Det kommer bli jättesnyggt! Grannen Johan hjälper oss med att kapa till stockarna och sen murar vi med lecablock.
 
Sen är det bara att börja ute ;) Två drivbänkar ska byggas och sen är det stora projektet taket såklart. Vi har köpt tegel och åker och hämtar det imorgon. Grannen Magnus är snäll och fraktar hem det till oss och hjälper till att palla av dom. Först tänkte vi bara byta på garagetaket eftersom det är där det läcker men nu är vi inne på att ta allt på en och samma gång. Vi har tegel så det räcker till princip allt, måste komplettera lite bara så vi får se.. Garaget blir det i alla fall!
 
Lite bilder på murstocken..
Så här såg den ut direkt vi tog fram den, lite lagad sedan tidigare
 
Väggen riven =)
 
Börjat laga med murbruk
 
Putsad och nästan klar för målning
 
 Nu ska jag gå ner och laga mat, omelett :)
 
Kram

Lidingö

Nu är jag på kursgården på Lidingö och blir här till onsdag em. Jobbade till ca två idag och sen tog jag tåget hem för att packa det sista och fixade klart stallet.
Taxin hämtade mig strax före 18 och jag var på Sturup 20 min senare 😊 
Vid 20,46 så var jag här på kursgården så det tog ca 3 h från dörr till dörr!
Har duschat och läst igenom lite material till imorgon och ska strax sova. Imorgon får jag sova till ca sju och sen blir det lite hotellfrukost! 
Jag tror vi håller på hela em och kvällen imorgon och är nog inte klara förens ca 21 så jag ska passa på att lägga mig tidigt och sova. 

Micke hade fått besked att kaminen är på väg nu!! Hoppas den kommer imorgon eller på onsdag 😊 inte för att vi kan använda den än men ändå.. 

Kram

Shoppingdag

Idag började jag dagen med att släppa ut hästarna. Åkte till ridhuset och red ett riktigt bra pass på usha! Kandaret har åkt fram nu igen och nu börjar jag träna inför tävlingar i vår. Var hemma strax före 12 och då bytte jag bara om så åkte vi till landäng först och köpte mat till usha och sen inpå XL bygg. Fortsatte sen till Ystad och var in på ÖB, XL bygg (handlade det som inte fanns i Skurup) och sist in på Willys och handlade mat. 
Åkte "havsvägen" hem så vi åkte längst med haven hela vägen nästan 😍 vi har bara ca 6 km ner till havet från oss!
Väl hemma så började Micke fixa med murstocken, slipa lite och fixa till inför murning och putsning. 
Själv fixade jag lådinsatser i ena skåpet som ska vara i köksön. Vi har satt i utdragbara lådor istället för hyllor. Blev riktigt bra! 

Imorgon tar jag stallet på fm igen och sen hjälper jag till här hemma med murstock och lite annat. Tänkte springa en vända också. 





Fredagsmys på Ikea! 

Kram 

Bio

Igår invigde vi bion i Skurup 😊 en fin och mysig liten bio, skönt att det finns på orten så vi slipper åka till Ystad eller Malmö när man ska se en film.
Igår såg vi En man som heter Ove. Väldigt bra och rolig film, verkligen sevärd!på vägen hem så stannade vi till hos usha och jag fixade mat och mockning lite snabbt. Usha fick en vilodag igår. Ikväll ska vi till ridhuset och i tisdags longerades hon. 
Tyvärr har jag fått skjuta skoning och träning för Eleonor till nästa helg för vi måste lämna in bussen för nått elfel så jag kan inte åka längre sträckor med den. Till ridhuset här går bra men att åka roll Helsingborg är väldigt onödigt. Men då hinner jag träna lite själv innan bästa helg 😊 
Imorgon är det fredag igen! Då ska vi mötas upp på svågertorp och handla lite saker till köksön så ska Micke greja med den i helgen!!
Idag åker han med ena grannen till Österlen och till en som kapar virke och ska kolla på takstolar mm. Johan (grannen) håller också på att renovera och byter ut takstolar och han hade en som han kände som kapade till takstolar mm så då fick Micke hänga på dit och kolla. Har vi tur så får vi också köpa virke därifrån 😊

Kram 

Tisdagmorgon

God morgon!
Tisdag idag, lite halvtrött än men snart piggnar jag nog till. 

I söndags åkte jag och nattis längdskidor i Åsbo, det var varmt ute men det är ju konstsnö där och faktiskt väldigt bra spår! Åkte 7,1 km så det blev  en bra runda ändå. Totalt blev det 3,3 mil under helgen 😊 
På em åkte jag och pappa till Arlanda, åkte förbi ich släppte av Teres hemma hos henne eftersom hon också sov hos mamma och pappa i helgen 😊 
Planet var lite försenat hen men bara ca 20 min. Micke hämtade mig på Sturup och vi var hemma ca 20,30. 
Helgen har vart riktigt bra, hann både träffa kompisar och träna en hel del! 
Jag hoppas jag kan åka lite på fredagen innan tjejvasan. Baga några km så jag får åka lite igen och känna på skidorna och  snön. 

Igår var det jobb igen och stall efter jobbet. Micke följde med till ridhuset och filmade lite. Usha var lite bråkig, eller lat, först men sen gick hon väldigt bra 😊 hon ser fin ut på filmerna! I helgen ska jag träna för Eleonor, passar på eftersom hon även ska skos då. 

Micke har planerat köksö mm så på fredag möts vi nog upp på svågertorp för att gå på Ikea och lite annat som behövs för att fixa köksön. Det kommer att bli väldigt bra om det blir som vi tänkt oss 😊
Ikväll blir det longering av usha och Micke ska jobba ikväll och sover borta. Imorgon ska vi på bio, en man som heter Ove ☺️

Kram 

12 km

Idag sov jag först ut och sen blev det frukost. 
Sen åkte jag in till stan och mötte Lotta, Heléne och Kristian och fikade ned dom på Waynes coffe. Eller det blev en lunch för mig, laxsallad 😋

Pratade en hel del såklart och efter två timmar så var jag tvungen att åka hem och åka vidare till Falun för skidor. 
Nattis följde med också och vi åkte upp till samma ställe som igår.
Det var varmare idag (ca 4 grader varmt) och småregnade lite. Spåren var lite sådär, lösa oh sladdriga men exakt som de brukar vara på Vasan så det var ät bra träning ändå 😜 först åkte vi ett varv på 6 km. Värdelöst före och inget glid just. La på lite till glid till nästa varv och då gick det lite bättre men fortfarande så man fick staka i nedförsbackarna för att inte stanna ☺️ men det blev totalt 12 km idag och det kändes trots allt bra. 
Imorgon hoppas jag på att kunna åka några km i Åsbo på konstsnön innan det är dags att åka hem till Skåne. 
Har just ätit älgfärsbiffar och ska snart äta glass med jordgubbar!

Hemma har Micke vart och tittat på tegel som vi ska köpa och så har han tagit fram murstocken och förbereder för kaminen!






Murstocken!


Det blir puts på den sen så blir den snygg!! 

Kram 

Skidor!

Igår åkte jag upp till Avesta för att åka lite skidor inför tjejvasan som går om tre veckor.
Taxin hämtade mig hemma 7.45, kl 8.05 var vi på Sturup :) en timme senare gick flyget och vid 10 landade jag på Arlanda och dä hämtade pappa mig. Vi åkte direkt till mammas jobb och åt lunch ute sen gick vi runt lite på banken och kikde, måse snoka hos konkurrenterna :P
Vi var i Hedemora ca 12.30, hade vi isället åkt hem direkt så hade vi vart hemma ca 11.45, så 4 h ca gick resan på. Väldigt smidigt!!
Efter lunchen så åkte vi och tittade på spåren i Rembo men det fanns inga alls så vi bestämde oss för att åka till Norberg och vinterstadion. Där fanns fina spår på konstsnö men det var bara en vända på ca 2,5 km som gick mest upp-och nedför så det blev inte så mycket stakträning. Men jag åkte två varv och det kändes bra.
 
Idag så började jag först dagen med att fixa håret hos Nattis, nya slingor i =) Sen ner på stan och äta lunch med Susanne på kontoret i Avesta och sen åkte jag hem och böt om och så åkte jag och pappa till Falun (Stångtjärn) och åkte skidor. Jag åkte ett sspår först på 8 km och sen tog jag lilla spåret på 2 km så totalt 10 km blev det. Bra spår och ganska mycket stakning. Kändes bra i kroppen och vallningen var bra. Imorgon åker vi dit igen och då följer Nattis med! Tänkte åka 8+6 km då om vädret och föret är ok. Skulle bli varmt och ev regn :(
Först ska jag upp på stan och luncha med Lotta och Helene en sväng och sen åker vi.
Jag har i alla fall fått två dagar med sol och fin åkning!
 
Nu är det dags att sova så jag orkar åka mer imorgon!
Kram och god natt
 
 

Packat och klart

Nu ligger jag i sängen och ska strax sova. Allt är packat och klart inför resan imorgon bitti, taxin kommer och hämtar mig kvart i åtta och kör till Sturup! Hoppas den kommer bara 😁
Går ändå upp kl 6,30 så får jag ta det lugnt på morgonen och packa ner badrumsgrejerna och en tröja som jag tvättat ikväll. Och drick kaffe såklart 😊

Landar på Arlanda 10.10 så jag är väl i Avesta till lunch. Sen blir det en tur på skidorna på em 😀

Idag var jag till ridhuset med usha. Hon har vart lite halvseg de sista dagarna, eller inre seg egentligen utan mest som att vi vart i ett mellanläge där jag inte riktigt nått fram till nästa steg och det jag vart lite jobbigt så hon har stretat emot lite. Men idag så red jag fram precis som vanligt och sen många öppnor där hon verkligen fick sätta inner bak under sig och det var rätt jobbigt tyckte hon men hon kämpade på ändå. Rätt som det var så fick jag in bakbenen och hon lyfte upp ryggen precis som hon ska och upp med nacken, det är det som jag haft svårt med henne och säkert därför hon stretade lite i helgen. Men nu plötsligt så fick vi till det och hon blev jättefin i galoppen. En rund galopp där jag verkligen kände hur ryggen jobbade och kom upp. I traven gick det också bra men hon har jobbigare där plus att jag jobbade henne mycket i galoppen så hon var rätt trött. 
Nu för hon välförtjänt vila i fyra dagar och sen jobbar vi vidare på måndag! 

Kram 

Naket

Igår glömde jag min mobil i bilen på tågstationen, dvs jag var utan mobil hela dagen 😁 ganska skönt faktiskt och jag saknade den inte alls på jobbet, mest på tåget på vägen dit och hem men det gick bra det också 😊 jag kände mig dock ganska naken utan mobil..
Idag är det med och nu kan jag slösurfa lite innan jag kommer till jobbet. 

Efter jobbet igår så var jag och en annan kollega på info i Malmö om visma, det slutade ca halv sju så då tog jag tåget hem och var hemma strax efter sju. Usha vilade men jag åkte dit och mockade och gjorde ordning maten. 
Ikväll ska vi till ridhuset igen, var där i måndags också och det gick bra. 
Sen får hon vila torsdag- söndag och så rida hon igen på måndag. Flyger upp till Avesta imorgon, tänkte åka skidor i helgen så jag hoppas att det finns snö kvar 🙊
Idag stormar det ute, det blåste även rejält i natt men det skulle lugna sig till kvällen. Hoppas det är lugnt imorgon 😐.  
Micke åkte iväg och ska hålla i utbildning idag till fredag så vi ses igen på söndag 😊 
Nu ska jag vila lite! 
Kram 

Nya PB

Igår var vi på gymmet och körde benpass. Passade på att sätta tre PB också 😊 utfall (60 kg), baksida lår med stång (60kg) och frontsquats (35kg). Frontsquats har jag ju nyss börjat med och det är mycket att jobba med tekniken där men det går framåt. Det känns i benen idag 😊

Åkte till stallet på em och red i ridhuset. Hon kändes bra, lite stel efter lördagens cavaletti övningar men det är förståeligt. Ikväll blir det nig en tur till ridhuset igen, ev rider jag på utebanan. Beror på hur mycket det blåser ute. Just nu är det nästan vindstilla. 

Hade en riktigt skön dag igår. Vi sov ut och tog långfrukost. Sen gymnet och sen hem och äta och ta det lugnt innan jag åkte till stallet. När jag kom hem så höll Micke på att fixa glappet mellan diskmaskinen och lådorna. Efter en del pysslande och fixande så blev det riktigt bra! 

Glappet på höger sida innan han fixade. 



Efter blev det såhär 😊

Den här veckan är det kortvecka för log. Åker till Avesta på torsdag morgon. Hoppas det finns snö i spåren så jag kan åka skidor 😁

Kram 

RSS 2.0