Morgonpromenad

Idag tog jag en morgonpromenad innan frukost, eller jag gick iof inte förens 8.45 men nu är det ju semester :) Blev en runda på 4 km ca, riktigt skönt ute.
Har just gjort mig klar och ska snart åka till Norberg för att äta lunch med Lotta och Helene! Ska passa på att smita in på bolaget där och köpa lite rosé också, glömde ju göra det när jag var på stan igår.
Senare i em så ska jag ämta Micke och sen ska vi grilla ikväll, och kanske spela lite mölkky!
 
Igår var jag på stan, lunchade med Susanne som jobbar på kontoret i Avesta och satt där i ca två timmar. Hälsade på Nattis på hennes nya salong och sen åkte jag och pappa iväg med min bil som ska kollas på några saker så nu har jag en liten caddy och susar runt i så länge.
På em åkte jag och pappa med mormor och morfars bil hem till dom, den har också vart på genomgång. Den bilen går nästan bättre än min bil, fast det är en årsmodell -91 men den har bara gått 8000 mil :P 
 
På kvällen tog jag och Nattis en runda med hennes tre hundar och vi blev attackerade av miljoner mygg. gaaah, så nu sitter jag här med myggbett överallt.speciellt på huvudet och bakom örat..
Idag ser det ut att bli en strålande dag, lite moln just nu men det är klarblå himmel framför mig, härligt!!
 
Kram

Karlbo

Nu har jag vaknat och ätit frulle. Just nu är det mulet ute men det skulle bli jättefint from i morgon och resten av veckan!
Kom fram vid 20 tiden igår så det tog ca 7 h att köra och då tog jag två snabba stopp på vägen upp bara. Skönt att vi är två som kör på vägen hem sen :)
Stannade till i stallet och gick med Usha en sväng, benet såg bra ut igår också. Svullet men ok. Hon ser pigg ut och traskar på. Idag ska Sigrid gå med henne och pyssla om henne.
 
Själv ska jag upp och äta lunch med en kollega på kontoret här, sen förbi Nattis en sväng på salongen. Ikväll ska jag ta en promenad, tänkte ta en i morse men det var skönt att sova ut och så kommer kanske Nattis hit ivkäll så ska vi gå en sväng.
 
Imorgon kommer Micke hit, efter att ha vart i stugan sen förra söndagen <3 Då ska vi grilla på kvällen. På onsdag fyller jag så då blir det lite kalas och på torsdag ska vi till mormor och morfar en sväng och titta om vi hittar nått roligt på vinden, där finns massa roliga saker :)
 
 
Chillin fick stå i vattenbad på en vatenmatta, förhoppningsvis så klarar de sig en vecka :)
 
Den här är riktigt på gång!
 
Kram
 

Roadtrip

God morgon,
Har just vart på gymmet, var nästan själv :) Kanske inte så konstgt en söndagsmorgon kl 8.
Körde i alla fall ett väldigt bra benpass, så nu är jag redo att sitta i bilen i ca 7 h.
Ska duscha, packa det sista, dra ett varv med dammsugaren och sen åker jag. Första stoppet blir Usha, det blir en promenad med henne idag. Tänkte ju skritta uppsuttet men jag orkar inte hålla på att krångla med att byta kläder m.m. så jag kan lika gärna ta ut henne på en promenad i ca 20-30 min.
Skrittade uppsuttet igår och det gick finfint! Benet ser ok ut men det är fortfarande svullen pga vätskan så jag tror att vi måste tömma det på vätska igen när jag kommer på återbesök men det sa ju veterinären också att det kanske behövdes, men det kan också vara så att det kommer att gå ner nu ju mer hon rör på sig.
Under veckan så kommer Sigrid att gå med henne må, ons och fre och så ska hon så på skrittbanden tis och tors. På söndag stannar vi till på vägen hem och tar en liten promenad också :)
 
Nej nu är det bäst att jag sätter fart så jag kommer iväg någongång. Har köpt en stor godispåse att ha i bilen :)
 
Kram
 

En vecka

Japp nu har första veckan på semestern gått! På söndag åker jag upp till Avesta och blir där i en vecka. Eller nej, vi åker på fredag men tar två nätter på västkusten som en minisemester :)
 
Idag startade jag dagen på gymmet som vanligt. Var själv på gymmet ett tag innan det trillade in några andra, skönt! Tog sen tåget till stallet men stannade på Bildeve och hämtade upp bussen som de har fixat klart. Svängde förbi Hööks och köpte has-skydd till Usha som hon får ha på nu ett tag.
Sen tog jag ut Usha på en promenad, eller hon gick med mig de första tio minutrarna..vaken på alla ljud och studsade iväg några gånger men sen fick hon äta lite gräs och då blev det genast mycket lugnae :)
Pysslade med henne och satt på de nya has-skydden och sen fick hon gå in och käka och hon frustade mycket nöjt :) Imorgon ska jag nog skritta på henne i ridhuset, känns säkrast så... 
 
Igår var jag också på gymmet sen tog jag en sväng på stan. Letade jacka...hittade fina jackor men det är mest höstjackor och tjocka jackor och det känns ju lite onödigt just nu.. Sen tröttnade jag på att leta jacka så det blev en ny bikini och en ny tröja från Esprit, rea på allt =)
 
Idag har det vart riktigt varmt och skönt ute! Såg att solen hade tagit på mina armar och lämnat en fin T-shirt rand..haha!
 
Lycka att komma ut och äta gräs igen !
 
Kram
 

Jippi!

I morse åkte jag tidigt till stallet och packade in Usha i bussen och åkte till Uwe för återbesök.
Han klämde och tittade på benet och tyckte det såg bra ut. Sen fick vi skritta för hand och det var helt ok. Vi fick även trava lite och det såg väldigt bra ut, i princip ohalt men markerade väldigt lite men det var inget ovanligt två veckor efter operationen.
Sen tömde han den vätskefyllda knölen vid hasen på vätska (även vätskan var bra, ren och klar dvs ingen infektion) och så sprutade han i lite mer behandling i hasen. Nytt bandage som hon ska ha i två dagar sen får hon skrittas i tio dagar, för hand eller uppsuttet. Efter ytterligare tio dagar så ska jag böja lägga in trav mer och mer och tillslut galopp. Om 2,5 vecka så ska vi på återbesök igen och se hur hon mår då efter att jag ridit igång henne. Ev får vi tömma vätska en gång till men förhoppningsvis inte :)
På fredag ska jag ut och gå med henne i 20 min, känns bäst innan jag sätter mig i sadeln :) Men på lördag och söndag ska jag skritta uppsuttet!
Sen åker jag ju till Avesta men jag håller på att kolla med Sigrid vilka dagar hon kan ta henne och de övriga dagarna så får hon gå på skrittbandet på spa't.
Imorgon åker jag inte upp till stallet, då tar jag en dag på stan här en sväng och sen gymmet. Börjar dock med tvättstugan på morgonen.
 
Efter stallet idag så åkte jag med hästbussen till Bildeve, motorskyddet under bussen håller på att ramla av. Bäst att de sätter fast det så det inte händer nått när jag är ute och kör.. 
Väl hemma igen så tog jag det lite lugnt ett tag och sen gick jag ner och körde ett riktigt tungt och bra benpass. Nu på kvällen har jag bara slöat i soffan, ätit, tittat på Tv och pratat med M i telefon =)
 
Två dagar till med bandage :)
 
Nytt underlag i ridhuset, vitmålade väggar, tak och takbjälkar, nya spegla och nya lampor!
 
Kram
 
 

Fösta semesterdagen

God morgon,
Sitter och laddar i soffan med frukost, kaffe, nyhetsmorgon och ska snart gå ner till gymmet.
Igår så började dagen likadan som idag, sov ut, tog frukost och sen gymmet. Det blev biceps, triceps och mage. Skönt att vara där på dagtid, skillnad på antal människor som är där :)
På em mötte jag upp Linda på Emporia, var på jakt efter en jacka..har fortfarande inte hittat nån som jag vill ha.. Men hittade ingen ny heller, tittade iof inte supermycket heller.. Det blev ett par vit/beiga jeans som jag har letat efter, dessutom på rea :)
Sen tog ag en promenad från stan och hem. Väl hemma igen så lagade jag matlådor så jag klarar mig fram till fredag, kyckling, matvete och wookgrönsaker. Kanske varierar med någon köttfärsbiff emellanått ;)
Det regnade igår på fm men sen sprak det upp och blev sol. Idag är det soligt också men inte strandväder..
Ska bege mig till Usha lite senare i em också, imorgon är det återbesök..
 
Kram

Söndag!

Imorgon börjar semestern på riktigt :) Ska bli skönt att sova ut och bara ta det lugnt!!
Igår var vi på bio på kvällen. Jurassic World i 3D, riktigt bra film och det var spännande hela tiden, helt klar sevärd!
Imorse gick jag först upp alldeles innan Micke åkte iväg (strax före sju, han tåg tåget till Avesta 7.15) sen gick jag och la mig igen och sov till nio :)
Tog en långfrukost framför nyhetsmorgon och sen blev det ett riktigt tungt och bra benpass på gymmet. Kommer bli träningsvärk imorgon kan jag lova! 
Tog sen tåget till stallet och pysslade lite med Usha. Hon ser pigg och glad ut men jag gissar att hon vill ut ur sin box snart..hoppas det ser bra ut på onsdag! Men jag tror hon får minst en veckas boxvila till.
Väg hemma igen så handlade jag lite mat till veckan och slöade lite i soffan innan jag tog en promenad i solen på kvällen.
Sitter nu i soffan igen, har just planterat om ena chilli-växten och fyllt på lite jord i en annan blomma. Vi har två chilliväxter som det växter frukter på nu, varav den ena är riktigt stor! Sen  har vi en till chilliplanta som blommat för fullt men det har inte blivit några frukter än.
 
Imorgon har jag inget planerat direkt, gym på fm. Hade inte tänkt åka till stallet, på tisdag ska bandaget läggas om. Tar mig kanske en liten tur till stan. Självklart hoppas jag på fint väder så jag kan åka till stranden, ser dock inte ut som det än..
Nu ska jag fortsätta kolla på Morden i Sandhamn.
 
Kram
 
 

Midsommar

God morgon. 
Nu sitter jag på tåget på väg till stallet. Micke jobbar nu på morgonen, åkte redan kl 5 imorse så jag passar på att ta stallet nu 😊🐴 är hemma igen strax före två så det blir alldeles perfekt! 

Igår började jag dagen med gym, axlar, biceps och vader fick sig en omgång. Sen hem o förbereda mat innan Linda och Peter kom. På fm och mitt på dagen så regnade det skurar lite titt som tätt men lagom tills de kom så slutade det så vi kunde gå ut och spela mölkky i parken. Det blev även sol på kvällen och riktigt fint! 
Eftersom M skulle upp tidigt idag så blev det en ganska kort kväll igår. 
Vi käkade midsommar mat och spelade spel inne på kvällen. Mycket trevlig dag/kväll 😊👍

När jag kommer hem från stallet så blir det ev gym för min del. Sen får vi se om vi kanske ska gå på bio. 
Imorgon bitti åker Micke till Avesta medans jag kommer upp en vecka senare. Jag blir hemma med usha i veckan, ska ju på återbesök på onsdag. 






Kram 

Semester!

Wihoo nu är det semester i tre veckor 😊 känns lite tidigt att ha redan nu men i fjol hade jag bara en vecka senare också.. Men då var vädret mycket bättre. Säkert därför som det känns litehalvkonstigt nu, men skönt ska det bli!

Både igår och idag så var jag hos usha och pysslade med henne. Borstar och kliar o masserar henne och hon njuter 😊🐴  benet ser bra ut när jag lägger om bandaget och hon är pigg. Återbesök på onsdag så så får jag veta lite mer. 

Ikväll har jag vart själv hemma, Micke jobbar och sover borta i natt men kommer hem i morgon fm. På em kommer Linda och Peter hit. Tanken var att spela lite freesbeegolf i bulltofta men vädret ser inte lovande ut. Vi tar midsommarmat här i lägenheten och förhoppningsvis kan vi vara ute på kvällen och spela mölkky! 
Sen ska Micke upp och jobba jättetidigt på lördagmorgon innan han också får semester! 

Imorgon ska jag inte till usha, ska starta dagen med gym 👍 på lördag åker jag ut till henne igen och proppad henne full med morötter!

Kram

Bilder från helgen

Här kommer några härliga bilder på våran helg. 
I fredags så kom mickes föräldrar och bror ner till oss och hälsade på och de blev kvar till idag. 
På fredagskvällen så tog vi sillmacka och rosé o öl ute i parken och spelade mölkky. Typ kubb men med olika poäng på pinnarna som man skulle få mber. Riktigt roligt!! 



I lördags så åkte vi först ner och köpte torsk i fiskbodarna nere vid ribban typ. Sen hämtade vi upp en nummerlapp som inte hade kommit med posten och sen hem o äta sallad. Riktigt varmt och kvavt ute. Sen böt vi om och tog bussen till stadion där vi skulle starta malmömilen. Alla utom P-O skulle springa. Riktigt tung och varm luft ute. Jag hade som mål 1.10 och jag sprang i mål på 1.09.59 😊✌️ fick gå emellanåt så benen var riktigt som bly samt att jag ville ha vatten o svalka mig med. Men efter ca sju km så var det en som stog med vattenslang och sprutade på oss som sprang. Ja tack! Sen drack jag lite vatten, fick håll och fick gå lite men sen sprang jag de sista två km och de gick lätt! Nu ska jag ställa upp i midnattsloppet eller iform loppet också 😊 
På kvällen så åt vi bara god mat, drack bubbel och spelade spel. Alla var trötta ☺️








I går så åkte vi ner till stranden och spelade mölkky igen och solade emellanåt. Blåste lite och sen blev det mulet. På em åkte vi till Köpenhamn. Åt middag där och på kvällen var det konsert med mark knopfler på tivoli. Mycket bra! Lite kallt bara. 
Var hemma vid ca 00.30 i natt. Somnade direkt! Upp o jobba i morse men nu är det bara tre dagar kvar innan semester. 
Har vart och pysslat med usha idag. Lindat om benet som ser jättefint ut. Masserar henne i ca 30 min och borstat o grejat.  Pigg är hon också!! 

Imorgon ska jag gymma efter jobbet men på onsdag ska jag till usha igen 🐴❤️
Nu ska jag sova. Micke är på Bornholm och sover kvar till imorgon. Han råkade nämna att han sett en sån mega spindel här inne idag igen. Men när han skulle ta den så var den borta 😳 har stängt in mig i sovrummet och sover med rullgardinen uppe i natt... 😁



Kram 

Snart helg igen!

En dag kvar och sen helg igen. Och en vecka kvar innan det är semester 😀

Igår jobbade jag halvdag och sen åkte jag och hämtade usha på kliniken. Hon var pigg och glad. Fick se bilderna och så pratade jag med veterinären. Ska tillbaka om två veckor och ta stygnen och sen ser vi hur hon svarat på behandlingen. Sen ska hon behandlas igen och vila lite till. Nu är det först vila i boxen i två veckor sen kommer det bli ytterligare en vecka på Box. Hon har ett gigantiskt bandage som jag ska byta varannan till var tredje dag ca. Hon äter även lite antiinflammatoriskt. 
Hon är i alla fall väldigt pigg, skutta runt på gårdsplanen när jag kom hem med henne, kastade sig ner i boxen och rullade och småtravade hela tiden in så jag antog att hon inte hade för ont.. 

Idag borstade jag henne länge oh masserade. Hon njöt och masserade tillbaka 😊🐴 
Imorgon är det dags att byta bagaget för första gången. 

Själv har jag tränat dessa dagar. Igår sprang vi en kort vända i bulltofta, bara 2,5 km och det kändes bra. Idag gymmade jag, triceps och lite rygg. 
Micke har städat o grejat hemma, imorgon kommer hand föräldrar o bror hit o blir kvar till måndag morgon. Ser ut som att vi får strålande sol och varmt hela helgen 😀

Nu är det dags att sova! 

Kram

Hyfsat bandage 😳


Usha övade på selfies 😝





Frissan

Idag blev det äntligen ett besök hos frissan igen. Ljusa slingor och lite lätt klippning av topparna! Blev väldigt bra och jag är nöjd som vanligt :)
Kom hem vid halv åtta (klipper mig hos en frisör i Landskrona), åt lite och sen gick jag ner till gymmet och köpte ett biceps-och axelpass.
Nu sitter jag och väntar på att kycklingen ska bli klar i ugnen (matlådor till imorgon!) och sen ska jag gå och sova.
Micke jobbar ikväll och morgon bitti så han sover borta.
Imorgon jobbar jag bara till strax efter ett ca, sen åker jag och hämtar Usha, Veterinären ringde nu på kvällen och operationen hade gått bra men de hittade lite andra delar i benet som var skadade pga inflammationen så jag skulle få veta mer i morgon. Den är svårt att förstå allt när han pratar på engelska och ska försöka förklara allt med enkla ord :P Det är bättre jag får se det imorgon. Han trodde i alla fall att hon skulle bli helt okej men det var lite för tidigt att säga eftersom det beror på hur hon repar sig och hur dåliga de andra skadorna är... Jag ska i alla fall tillbaka med henne igen om två veckor för en ny koll samt att hon går på antibiotika under tiden. Men jag vet nog mer i morgon kväll. Ska bli skönt att få hem henne i alla fall :)

Kram

Måndag

Måndagskväll och slöar i soffan just nu i väntan på att se klat på Invasionen (Beck) som vi började kika på igår!
Idag har jag kört Usha till kliniken, imorgon em/kväll ska hon opereras så hon ska stå där över natten. Ingen mat får hon äta innan op..stackars Usha :( Hon ska få många morötter sen :)
Hoppas verkligen att op går bra och att jag får hämta hem henne som planerat på onsdag!
 
Igår blev det en riktig träningsdag för mig. Först gymmet och körde ett hårt ryggpass på fm. Sen åkte jag till stallet och körde Usha till hovis, bara 20 min bort. Hon fick på nya skor fram och så får hon gå barfota bak nu tills vi vet när jag får rida igen.
Hem igen och pysslade lite med Usha och sen åkte jag hem till mig. Micke hade då kommit hem från jobbet. Vi körde igång nåra tvättmaskiner och sen åkte vi ut till Bulltofta och sprang. Det blev 5 km för mig. Gick ritkigt tungt men jag sprang hela (förutom en kort gå-sräcka på nåra sekunder). Förbättrade tiden med ca 50 sek från förra veckan och hamnade nu på 31.35. Målet är att ta mig under 30 min till hösten. Kändes riktigt skönt efteråt men det var tyngre att soringa nu mot förra veckan, kan säkert bero på att jag vart lite halvsnorig och täppt i näsan under veckan...men nu är det på bättre!
 
Imorgon ska jag änligen till frissan igen, det behövs verkligen :) Sen blir det gym på kvällen. Om jag får hämta hem Usha på onsdag så slutar jag strax efter lunch, har lite timmar som jag måste plocka ut ändå.
 
Kram

Effektiv dag

Idag har vi vart riktigt effektiva här hemma!
Började med att sova utan att ha alarm på, vaknade ändå strax efter åtta och låg o lyssnade på lite åskmuller och regnet som slog mot rutan.
Sen gick vi upp och käkade frulle framför Tv'n (som vanligt) och spelade Yatzy. Vi har nu startat en tävling, bäst av 100 yatzy :) det står just nu 1-1...
Sen satt vi igång och städade. Jag plockade ihop massa papper, Micke fixade sin gitarr som legat på matbprdet i två veckor ;) Sen dammsög han och jag torkade golv m.m. Satt också upp en hylla i hallen (tavellist).
Sen gick vi u och köpte en sallad och satt oss i parken och åt den. Riktigt varmt ute och solen lyste, det blev preimär för shorts ute för min del!
 
Vid 16 åkte M till jobbet, själv grejade jag lite med datorn och sen gick jajg ner till gymmet och körde bröst och axlar. Har nu på kvällen grejat lite med nytt kost- och träningsschema som jag ska köra med till sista aug, fokus ben :)
 
Sigrid har tagit hand om Usha idag, de var ute på en promenad och Usha var glad att komma iväg ut! Imorgon lastar jag in henne i bussen och åker ut till hovis. Hon skulle egentligen skos på tisdag men nu blir det operation den dagen så då var han snäll och ställde upp att sko imorgon och jag erbjöd mig då att köra hem till honom (bor bara 20 min bort) eftersom det är en söndag.
 
Har setat och titat på massa hästfilmer på youtube och följt lag-sm från strömsholm och nu är jag riktigt träningssugen. Hoppas att operationen går bra och att hon snart kan börja sättas igång så smått igen! Sugen på att rida och träna!! (fast det bara är en vecka sen jag red sist...)
Igår körde vi picnic ute i Rörsjöparken som ligger alldeles bakom oss. Vi köpte med oss sallad och rosé och satt där i någon timme :) Lyx!!
 
Kram
 

Hemma redan!

Jag har vart på en träff nu på em, mellan 12-15 i malmö, för alla oss (9 st) som går chefskursen från RM. Vi har diskuterat och så vad som har vart bra och mindre bra när vi vart upp till stockholm på de andra kurserna. Eftersom det är så många som går den här utbildningen så har vi också vart uppdelade i fyra gruppen och då från hela sverige. Men nu träffades vi från Skåne/halland och pratade bara, väldigt roligt :) Vi kommer ha två träffar till i höst men då blir det bara vi nio härifrån.
Så jag är redan hemma, ska greja lite och om en stund ska jag ner och möta upp Linda för en liten fika innan hon åker till sitt stall och jag till gymmet.
Skulle vart ut till Usha igår men det regnade och var så kallt och så jobbade jag lite längre så jag hoppade det. Kände mig lite frusen och är lite halvförkyld (bättre idag) så jag åkte hem och kurerade mig istället. Imorgon ska jag till henne och gosa o greja, har ju inte vart där på två dagar nu.
Sjukt, jag jobbar i två veckor till och sen är det semester! Till helgen skulle det bli 20-25 grader varmt, hoppas verkligen att det blir lite bättre sen för det är riktigt tråkigt väder här nu. I of har det var rätt soligt och varmt idag men det är inte nå sommarväder..

Kram

Veterinär

Igår va vi till veterinären med usha. Kliniken ligger bara fem min från stallet 😊 eftersom hon har en galla på vb så kikade han lite först och sen böjde vi det benet. Fick longera lite efter och hon är absolut inte superhalt men det ser ut som hon tar ett pyttelitet kortare steg. Vi röntgade hasen och där upptäcktes en lös benbit som var orsaken till gallan (inflammation) och varför hon haltar emellanåt. Den hade säkert vart lös i 2-3 år men först nu när hon jobbar ordentligt med bakbenen så gör den ont. Det blir operation på tisdag om en vecka. Sen vila i två veckor innan stygnen ska tas och sen skritt i tre veckor innan upptrappning. Så till hösten ska vi vara tävlingsklara igen om inget annat händer. Skönt att det var en sån okomplicerad operation och att det inte var värre. Det förklarar en hel del i ridningen, varför hon skjutit på okänt ibland med bakbenen, svårt ibland i slutorna, svårt med längningar o kort i steget. Så det blir nog väldigt mycket bättre sen 😊

Efter stallet så gick vi till gymmet och körde rygg o mage! Sen slöade vi bara i soffan, skönt.
Nu är jag på väg till jobbet. Förhoppningsvis så hinner jag till stallet efter jobbet, tror jag har kund kl 16 så vi får se hur sent det blir. Tänkte bara åka ut o borsta o pyssla med henne. Kanske äta lite gräs 😊 (usha alltså, inte jag) 

Kram 

RSS 2.0