Julen

Då var julen över för i år. Fort har det gått som vanligt men det är skönt att vara tillbaka i vanliga rutiner igen och att slippa äta hela tiden😊
vi åkte upp till Avesta i tisdagskväll och jag kom hem igår kväll, Micke kom hem i lördags då han hade standby igår. 
Har hunnit med det mesta under julen men som vanligt hinner jag inte med i träffa alla som jag vill men vi kommer nog upp en sväng igen i januari för att åka skidor. Åkte skidor i helgen också, 7 km i lördags och 6,5 km i söndags. Nu har jag i af åkt lite inför Vasan men det behövs mer träning 😊

Här är lite bilder från helgen 








Kallt har det varit. Runt -12 grader. Brrr. 
Men det är faktiskt lite lite snö här också oh i morse var det -10 grader. Fast det skulle bli varmare igen nu så det ligger nog inte kvar nå länge. 

Nu är jag på tåget på väg hem från stallet. Har longerat usha idag. Tur det för hon var jättepigg och busig 😊
Hostade lite med henne och tog ett litet senare tåg hem. Micke blev utringd på jobb idag, hade standby idag med, och är nog hemma ungefär som jag så då kunde jag lika gärna vara kvar o pyssla lite med usha 😊
Imorgon kommer nattis och Oscar till oss och sover kvar och ska fira nyår med oss 😃👍
Men först jobb för mig imorgon! 

Kram 



Mot julfrukost

God morgon! 
Nu sitter jag på tåget med full packning med mig. Åker till Kastrup direkt efter jobbet så jag har med mig två väskor som jag ska släpa runt på idag 😝
Flyget går 18.05 och landar ca 19. Då har Micke redan landat och sitter där o väntar, sen kommer pappa och hämtar oss 😃
Nu ska vi först ha lite julfrukost på jobbet, sen jobba i några timmar och strax före tre så tar jag tåget till Kastrup. Vill vara där i god tid idag för jag misstänker att det kan vara en hel del folk. 

Igår så red Sigrid usha, det hade gått superbra! Nu ska usha få gå på vattenbandet två gånger under veckan medans jag är borta och sen rider jag igen på måndag kväll 😃
Själv fixade jag och packade mm igår kväll. Skulle på gymmet men det fanns inte riktigt tid för det. Hade full sjå att få med alla julklapparna i resväskorna plus mina egna kläder. Har eb förhoppning om att åka skidor nu när vi kommer upp. Det sprutades snö igår hörde jag så kanske att det finns konstfruset att åka på 😃 i så fall så ska vi ta en tur imorgon fm!! 

Kram 


Filmerna

Här kommer filmerna från igår.
Det är mest travjobb och en snutt med galopp och byten.
http://youtu.be/Jm8uoJxTBOA
http://youtu.be/ClPZJvMlw6Q
 
http://youtu.be/2lxaKcAd420
http://youtu.be/kB1ItmPEsPc
 
Några kort blev det också, närmare bestämt ca 180 st ;)
Här är några
 

4e advent och innelåst

Helgen har som vanligt gått fort men jag har också fått massor gjort! I går började jag med att åka till stallet och Usha skulle skos. Sen red jag och det gick superbra då också. Kändes pigg och mjuk i kroppen och inte alls så stretig som hon var i måndags. Skönt att det bara var en liten dipp just då!

Sen blev det gym på em, en rätt hårt benpass och det känns idag kan jag lova... Senare på kvällen så gick vi på bio, Dum dummare 2. Helt klart sevärd :) Trots att jag har lite svårt för Jim Carrey men den var riktigt rolig.
Bakade lite julgodis på kvällen och tog det bara lugnt sen..

I morse åkte Micke till jobbet tidigt och jag sov en stund till. Det var första gången som han åkte innan mig till jobbet på den tiden som vi bott här :)
Eftersom det aldrig brukar vara någon hemma när han går så gjorde han som vanligt, låste dörren både i vanliga låset och säkerhetslåset. Inget konstigt med det förutom att när jag skulle gå till tåget och upptäckte att det inte gick att låsa upp dörren inifrån i säkerhetslåset... Jag har aldrig låst det när han vart hemma, då låser jag bara det vanliga låset.. Så jag fick ringa till Micke (som tur var inte hade börjat flyga än) och fråga om han visste vad som hade hänt men då kom vi på att vi aldrig låst upp från insidan någongång...Som tur var så hade han numret till tanten som bor två trappor ner och hon har sagt att vi alltid kan ringa henne om det händer nått...så han ringde vid strax efter 8 på morgonen och undrade om hon kunde komma upp så jag fick peta ut nyckeln ut postfacket så hon kunde låsa upp utifrån.. =) Hon var så snäll så hon kom direkt och låste upp åt mig..Haha :)
Sen sprang jag till buss o tåg och hann precis med tåget, hinner åka i fem minuter och sen blir det kontaktledsfel i Åkarp (alldeles innan Lund, skulle träffa Linda i Lund på tåget) och får stå i 45 min.. Inser då att vi missar bussen i helsingborg som ska oss ut till stallet och får då vänta i 1,5 h på nästa buss....men då tar Linda bilen från Lund och så tog vi hennes bil till stallet när jag väl kom till Lund.. Haha vilken morgon!!
Tur att ridningen gick så himla bra idag så det kompenserade det hela :D
Håller på att ladda upp filmerna nu.. Traven kommer även om det är ett tag kvar till passage såklart men det är på rätt väl i alla fall. Hon måste upp mer med formen, hon blir så jäkla stark och drar ner huvudet när det blir jobbigt.. men det är bara att jobba på!!

Har hunnit ner en sväng på stan också och fixat de sista julisarna och väntar nu på att Micke ska komma hem. Sen blir det en sväng till gymmet senare!

Filmerna kommer ikväll, och kanske kort också :)

Kram

Bästa usha!

Idag var usha riktigt fin att rida. Tränade för Bjarke idag och det gick superbra och han var väldigt nöjd med henne. 
Jag fick rida fram henne i låg form som vanligt i både trav och galopp och sen började vi med byten. Skulle rida tre byten på diagonalen sen spelade inte det någon roll hur många språng det var emellan. Det kunde vara 3,4,5, huvudsaken var att hon böt på min hjälp och att bytena var raka. 
Sen tog vi tag i skolorna och red många öppna och slutor både i trav och galopp och travslutorna på diagonalen var riktigt bra! 
Traven överlag var väldigt fin och hon kändes pigg framåt. Mycket roligt träningspass idag. Imorgon vilar hon och så rider jag både lördag och söndag. På lördag ska hon också få nya skor. 

Nu sitter jag på tåget på väg hem. Imorgon är det fredag igen. Veckan har verkligen gått fort!!
Micke jobbar ikväll och sover borta men är hemma igen imorgon så imorgon kväll ska vi pyssla lite 😃

Kram 

En vecka

Idag är det en vecka kvar till julafton 😊🎅 och på tisdag åker vi båda upp till Avesta och blir där i några dagar. Hade hoppats på att det skulle finnas snö så vi kunde åka längdskidor men det verkar inte bli nått 😕 får ut oh springa lite istället men jag behöver ju skidträningen också. 

Igår så åkte jag hem direkt efter jobbet, usha vilade och jag har tvättstugan.. Fast det var egentligen Micke som fixade det mesta för han var hemma innan mig och hann klart med en en hel del. Jag hann hänga upp en maskin i af, och det tråkiga, att lägga in ren tvätt 😊

Sen tog jag en sväng på gymmet och sen tog vi det bara lugnt.
Idag rider Sigrid usha och jag ska gymma igen. Ska först till kiropraktorn efter jobbet och kolla igenom mig. Det var ett år sedan som jag var där sist så jag behöver nog kollas igenom 😊
Kanske fixar den sista julklappen också, beror på om mina ridstövlar är klara för att hämtas ut. Då tar jag en sväng på stan samtidigt. 

Kram 

Rödtott

Idag var usha minsann en riktig rödtott. Längesen som hon var tjurig när jag red så jag ska väl inte klaga eftersom utbrotten nu är väldigt sällan mot var det var innan 😊
Red på kandaret idag och redan när jag satt upp så var hon lite seg ich ignorerade mina skänklar. Travade igång henne och baken sladdrade hit o dit för hon ville komma undan arbetet 😜 jag galopperade igång henne men hon stannade o skulle resa sig oxh inte alls jobba. Ja så höll hon på en stund tills jag fick henne att lyssna framåt. Hon fick galoppea på fram oxh så struntade jag i att hon höll på att byta galopp och hoppa lite, samma sak i traven. Hon fick bara trava på framåt och sen gjorde jag några tvära skänkelvikningar och endel öppna så hon fixk jobba med kroppen. Sen hade jag henne fint framför benen även om hon var trött så då slutade jag. Typiskt sto att hålla på å bråka så😜
Hon ska försöka alla vägar hon kan dör att slippa jobba... Men det går inte!! 
Imorgon vilar hon, skönt för henne för henne så får hon ta igen sig efter dagens pass. Hihi. På onsdag rider Sigrid och på torsdag är det lektion för Bjarke. 

Nu är jag strax i Lund och är hemma i lägenheten om ca 20 min. 
Ska bara äta och sen duscha o krypa ner i sängen! 

Kram 

Backträning

Oj vilken bra helg det har vart igen :)
I fredags var jag ju ledig och på kvällen så var vi iväg och åt fundue på Elyse, så sjukt gott och proppmätta blev vi!
I lördags så var jag först upp till stallet och red Usha. Hon var pigg och glad och kändes väldigt fin. Galoppen var väldigt rund och fin så jag passade på att träna endel på bytena som gick galant. Traven kändes väldigt bra också och jag slutade när hon gick som bäst. Snart är det nytt år igen och tävlingarna drar igång :) Det ska bli spännande men vi ska ligga i hårdträning till dess!

Sen fixade vi hemma och gjorde iordning sushi och kladdkaka till Linda och Peter som kom på middag. Vi åt och spelade spel och hade allmänt trevligt =)

Idag så sov vi ut, vaknade 9,45..hehe. Tog långfrukost och tittade lite på Tv innan vi åkte ut till Bulltofta. Jag sprang intervaller i backen igen. Micke gick en promenad då han vart förkyld i veckan och ville inte träna hårt än. Jag lånade hans pulsklocka, det var skoj och se hur mycket puls man hade på toppen av backen. men jag hade en snabb återhämtning också. Kändes väldigt bra och var fortfarande hyffsat pigg efter jag sprungit.
Sen åkte vi hem och åt o donade. Spelade bingo på kvällen och sen åkte Micke iväg och jobbade. Flyger Bornholm ikväll och sover kvar där. Själv tänkte jag gå till gymmet och köra ett armpass när han gick till jobbet men jag hamnade i soffan under filten istället =)
Nu ska jag krypa ner i sängen och ladda för en ny jobbvecka.
Sigrid har ridit Usha idag och det hade gått bra som vanligt, härligt!

Kram o god natt

Ledig dag!

Åh vad skönt att ha en ledig dag 😊
Började dagen med att åka till usha. Longerade på utebanan, passade på medans det var dagsljus. Är ju annars alltid där på kvällen när det är mörkt. 
Sen åkte vi till Djursjukhuset för att få den årliga vaccinationen och det gick så bra så. 
Var hemma i Malmö igen strax efter tolv. Åt lite lunch och sen gick jag ner till gymmet och körde ett bra benpass! 
Somnade av lite i soffan och vaknade för en liten stund sedan när Micke kom hem. Han har vart ner på stan en sväng samt fått lite behandling för sin rygg. 
Vi har just vart ner i köpt lite mat inför imorgon kväll, då kommer Linda o Peter på middag 😃
Ska vila lite till och sen ladda om för fonduemiddag på Elyse 👍

Regnat har det gjort idag och bu börjar det blåsa lite. Det ska bli storm sägs det men så mycket blåser det inte än. Men det kan ju gå fort..

Kram 



Onsdag

Idag har det verkligen gått i ett på jobbet men det är bara kul =)
Dagen swichade förbi och sen var det dags att gå till frissan och fixa håret. Blev som vanligt nöjd och vi la bara i slingor och klippte lite. Nu får det hålla i ca 8 veckor till.
Var hemma strax före 19, lagade mat och har sen bara suttit i soffan och slöat. Är lite halvtrött så jag ska snart ta och krypa ner i sängen.
Imorgon tänkte jag nog jobba över lite för på fredag ska jag vara ledig!! Men jag ska försöka att inte bli så sen alls för imorgon kommer Micke hem så jag tänkte i alla fall vara hemma när han kommer hem :)

Blåsigt var det i morse och det regnade endel men det avtog till eftermiddagen och när jag gick till frissan så var det klarblå himmel och ingen blåst alls.
På fredag skulle det bli ännu mer blåst så vi får väl se om det blir kaos då..

Kram

Ändrade planer

God kväll!
Det blev ändrade planer för mig idag. Min frisör var sjuk och dom hade glömt ringa mig 😁 men jag fick en ny tid imorgon hos en annan tjej istället så får hon lägga i lite ljusa slingor bara så tar jag resten sen efter jul med min ord frisör. Typiskt.. Men jag slutade ju ändå kl fyra så jag åkte hem och fixade två till julklappar på stan istället 😊👍
Sen har jag vart ner på gymmet och mosat axlar så dom är alldeles darriga! Nu ligger jag i sängen o väntar påsatt Micke ska ringa. De fick lov att landa på en annan flygplats idag pga att det blåste så mycket (Norge) och nu hör jag att det blåser rätt rejält här också. 

Usha fick vila idag, vi red lektion för Bjarke igår och det gick superbra! Han var väldigt nöjd med henne och tycker att hon blivit hemskt mycket bättre och positiv till arbete nu mot innan. Jag hade ju planerat in vila på henne idag och hade tänkt jogga imorgon men nu får jag nog ändra om det också till vila. Men om det ändå ska stormankmorgon så är det ingen idé att åka ut dit heller för det för knappt att rida då. 
Ska rida lektion igen nästa vecka så jobbar vi vidare. Igår gjorde vi många bakdelsvändningar och galopp direkt ut ur dem för att få igång bakbenen och få dom kvicka och det svarade hon fick på. Traven blev finfin efter det 😊 duktig usha, det tar sig verkligen!

Kram 

2a advent

Idag blev det en effektiv dag. Först sov jag ut och vaknade utvilad vid 9. Tog långfrukost i soffan och sen stallet. Blåste och regnade endel så det var riktigt ruggigt väder ute. Red Usha och det gick bra! Mjukade upp henne inför träningen för Bjarke imorgon, det ska bli kul. Min dragkedja i mina stövlar gick sönder i veckan och jag måste lämna in dem nu i veckan för att få den bytt. Så nu har jag mina andra stövlar men de är mycket mjukare och jag får inte alls samma stöd som i mina dressyrstövlar. Man kan inte tro det kanske men det är stor skillnad, tycker mest jag sitter och fladdrar med benen nu :) Har fått tips på en bra gubbe som byter dragkedja billigt och snyggt i Helsingborg. Åker dit på fredag när jag är ledig och tar bilen till stallet.

Sen åkte jag hem och och vilade lite först i soffan men sen började jag fixa i gästrummet och stora garderoben så nu är det riktigt ok där inne. Gästrummet är väl i princip klart, vi kan nog inte göra så mycket mer där.. I garderoben går det väl att dona om lite men det är bra nu som det är tycker jag, får väl se om Micke tycker samma sak när han kommer hem =)
Tvättstugan har jag också haft så nu är allt rent..åååh kom just på att jag måste bädda i nya sängkläder...typiskt.

Det blev gymmet på kvällen, skönt ryggpass som avslutades med intervaller på löpbandet. Köp tabata, dvs hårt i 20 sek och vila 10 sek och 8 varv. Efter det 7e varvet så är jag rätt slut och efter sista så är det nästan blodsmak i munnen..då vet jag att jag tagit i =)
Det blev nämligen ingen backträning ute idag pga vädret. Inte så skoj att springa i spöregn och snålblåst och det regnade dessutom från sidan.

Nu sitter jag i soffan och slötittar på Hamilton och väntar på att M ska ringa, sen ska jag sova. Bädda först bara...

Kram

Filmer

Här kommer små filmsnuttar från gårdagens ridpass på Usha.
Hon gick tyvärr inte så bra som hon gjort den senaste tiden men hon var också väldigt brunstig och svansen gick som en trumvirvel =) Däremot så kämpade hon på bra och utan protester men hon blir för kort i steget och jag får kämpa för mycket för att få henne fram för skänkeln direkt och då blir hon ofta lite ojämn i bjudningen men jag är väldigt nöjd med henne ändå!
 
Här är två travfilmer
https://www.youtube.com/watch?v=qxHWUA9inQk&list=UUeP_XVAWLhMjps3Fbsp8stA
http://youtu.be/f0jrfGTdb4A
 
Och två galoppfilmer med lite byten
https://www.youtube.com/watch?v=zeq-X3mogSQ&list=UUeP_XVAWLhMjps3Fbsp8stA
https://www.youtube.com/watch?v=cWI6kvFmDRw&list=UUeP_XVAWLhMjps3Fbsp8stA
 
Idag så var jag upp på lite julmys i stallet. Sen fick hon gå på vattenbandet, jag brukar ju inte vara med när hon går eftersom Caroline tar henne på dagen så det var kul att se hur duktig hon har blivit! Hon jobbade på superbra och såg väldigt koncentrerad ut där hon gick :P Ko-lugn var hon också med tanke på att det var rätt mycket folk där inne och hundar o barn som sprang runt överallt men hon bara knatade på.
Imorgon ska jag rida igen och på måndag ska jag träna för Bjarke.
 
På vägen hem så stannade jag till och köpte endel julklappar. Klarade av de flesta faktiskt, har några kvar bara!!
 
Snart ska jag bege mig till gymmet, biceps, triceps och mage står på tur idag. Sen ska jag köpa lite mat och laga matlådor till kommande vecka. Så trist att laga mat själv på veckorna nu när Micke inte är hemma så jag kör matlådor så är det smidigt att värma på bara.
 
Kram

Äntligen

Nu är det äntligen fredag och snart helg 😊 imorgon ska jag sova ut och sen ska jag upp på julmys i stallet, ska bli skoj! 
Idag ska jag till stallet också och Linda följer med och filmar! Ska bli spännande att se och jag hoppas att det går lika bra som det gjorde förra veckan att rida. 

Igår hade vi verksamhetsplanering på jobbet och jag var hemma strax före 20. Böt bara om och så gick jag ner till gymmet och körde ett benpass och det har jag känningar av idag... Det var bra kraft i benen igår så jag körde på bara 😊💪
Idag blir det vila från gym sen kör jag igen imorgon och på söndag! 
I helgen ska jag också ner på stan och fixa lite julklappar. 

Igår fick Micke schema över nyår och han är ledig på nyårsafton men jobbar nyårsdagen. Men då kan vi i alla fall fira nyår 😊❤️

Kram 

Lite skillnad på ca 10 veckor

Jag har ju fotat lite före o efter bilder under tiden som jag håller på o träna nu. Dessa bilder är från 25 september 



Och de här är ifrån igår 3 december 


Lite skillnad har det minsann blivit, och mer ska det bli 😊 det går framåt. Jippi!



Ledig dag

Idag har jag vart ledig! Har lite semesterdagar kvar som jag måste plocka ut så då fick det bli en ledig dag idag och så har jag en nästa fredag!
Började med sovmorgon och sen åkte jag till däckverkstaden och fick på vinterdäck på bilen. Hem igen och handlade till bakningen som vi körde igång med. Det blev lusse-längder och några lussebullar. Micke är iväg på glöggkväll med kollegor nu på kvällen och skulle ha lite bakat med sig. Riktigt goda längder blev det, vi mixade ihop recept och det blev supergott. Till fyllning hade vi smör, socker och riven vit choklad och sen pärlsocker ovanpå :) Det blev rätt många så jag hade tur som fick en halv längd kvar här hemma :)

Sen gick vi iväg till gymmet och körde ett bröst-/ axelpass och sen åkte M iväg. Själv så körde jag igång och bakade de goda saffransskorporna och sen lagade jag mat. Har hunnit att dra ett varv med dammsugaren och torkat golv också och sitter nu i soffa och tar det lugnt.
Sigrid har ridit Usha idag och det hade gått bra! Imorgon får det bli vila för henne för vi ska ha verksamhetsplanering på jobbet efter stängning så jag är nog inte hemma fören runt 20.
Men på fredag ska jag rida och då följer Linda med och filmar =)
Red igår och det kändes bra, brunstig har hon blivit nu men var väldigt positiv till arbetet ändå och kändes bra även om svansen gick som en visp och hon var lite irriterad men hon kämpade på riktigt bra ändå!

Imorgon åker M till Norge och jobbar i en vecka och är tillbaka nästa torsdagkväll igen så det passar ju bra att jag är ledig på fredagen. Då ska vi ut och äta fondue tänkte vi..mums!
Själv ska jag vara i stallet rätt mycket och även på gymmet! Kör sista rycket nu innan jul så jag ska vila lite (kanske eventuellt...) sen är det hårdkörning igen!

Kram

1 december

Tjoho, nu är det första december och snart jul 😊👍
Igår blev det en riktig träningsdag. Vi började med långfrukost och sen åkte vi till bulltofta och sprang backträning igen. Det var stor skillnad mot förra veckan för min del. Det kan ju bero på att vi hade ätit julbord dagen innan och att kroppen kändes tung som bly 😉
Igår kändes det väldigt lätt, okej inte lätt men bra,  och det var roligt. Dessutom var det strålande sol ute som värmde. 
Sen åkte vi hem och åt och grejade lite hemma innan vi på kvällen gick ner till gymmet och körde ett ryggpass. Körde några pullups och jag klarade tre stycken alldeles själv 😃💪 det går framåt med andra ord! 
På kvällen så slöade vi i soffan till så mycket bättre och gjorde inte så många knop. 
Sigrid red usha igår och det hade gått jättebra! 
Jag la om planeringen för usha i veckan. Hon får vila idag eftersom hon gått hårt i fyra dagar. Imorgon rider jag och på onsdag rider Sigrid, trots att jag är ledig då. Men då ska vi baka o greja 😊

Ikväll ska vi till gymmet igen när jag kommer hem. Micke är ledig fram till torsdag, då åker han till Norge igen i en vecka. 

Igår när vi hade lagt oss och nästan somnat så hörde vi världens smäll och funderade på vad det var. En bomb sa Micke på skämt och tittade ut men såg inget. Idag när jag vaknade så läste jag att det smällt en bomb vid tingsrätten som ligger bara en liten bit från oss. Läskigt. Ligger iof inte supernära men tillräckligt så vi hörde smällen rejält. 

Kram 

Första advent igår 😊


Mina nya löparkläder


Kram 



RSS 2.0