Helgen

Vilket väder vi hade i fredags och lördags! Riktigt varmt och utomlandskänsla 😎👍
Startade lördagen med en promenad runt hassle bösarp, sen städade jag lite och fixade hemma innan det var dags att åka till stallet och förbereda inför tävlingen.
Tävlingen var i flyinge och jag startade ca 15.
Den här gången var hon mycket piggare och påverkbar inne på banan så jag är supernöjd med henne. Hon kändes glad och var med på noterna hela tiden.
Domaren har aldrig dömt mig högt någonsin och jag tror ändå det här är det högsta hon dömt mig på även om det är rätt lågt 59,3%. Hon vill ha lite mer sportiga hästar med lätt front och energiska steg vilket usha inte direkt har och definitivt inte nu. Men jag var väldigt nöjd med henne i alla fall!

På kvällen var vi ut och åt på Sara, kunde sitta ute och äta för det var så himla varmt och skönt!
Den var första helgen på en månad som vi var lediga tillsammans en lördagkväll! M slutade iof på em och var hemma runt halv fyra, jag kom hem från tävlingen ca 18 men vi hann ändå äta gott!
Igår åkte han och jobbade på fm igen och jag gjorde gelé, städade, målade vindskivorna, gymmade och red 😊
Vi hade världens åskoväder på morgonen så hästarna fick vara inne till ca 10.30. Vi ville inte så gärna släppa ut dom i ovädret.
Idag och imorgon ska hon vila.

Idag ska jag hjälpa Micke med nocken, får se hur långt vi kommer idag ☺️
Imorgon och på onsdag ska jag på kurs i Malmö!

Kram

På restaurang Sara
Björnbärsgelé
En väldigt stor polkabeta 👌😋

Härlig morgon!

Vilken härlig morgon idag! Det är ca 18 grader ute och riktigt härligt varmt ute. Cyklade nu på morgonen och det var nästan varmt att ha en tröja på. Det blir nog varmt och skönt idag också!

Igår började Micke sätta nockband och nockpannorna så nu är det klart fram till skorstenen på huset och hela garaget. Idag gör han resten av taket när han kommer hem från jobbet. Det blir så himla fint!
I förrgår målade jag vindskivorna igen, lite mörkare så de blir samma färg som vindskivorna på kupan.
Har några kvar som jag ska måla och det gör jag i helgen.

Igår red jag usha, red på banan och förberedde oss för tävlingen i helgen. Hon gick så himla superbra så jag red inte så länge och kag bestämde mig för att bara longera henne idag och så rider jag imorgon igen och känner av henne då. Hon har börjat få mer mat och energi nu så jag hoppas att det ger lite resultat på tävlingen så hon inte känns så tom. Men igår var hon verkligen fin och hade bra bjudning fram och jobbade väldigt bra. Länge sen nu som jag hade den känslan på henne. Ingen ide att nöta för mycket så longering idag blir perfekt. Nu sover hon inne i veckan också och får extra mycket lusern och hö samt olja för energins skull.

Kram


Klart!

Nu är taket färdiglagt med allt tegel 😊 det som är kvar nu är nockbrädan på garaget, nockband och nockpannorna på garag och hustak. Sen är allt klart 😊 sen ska vi sätta panel på kupan och vindskivor på huset samt stuprören.
Igår var plåtisarna och fixade den sista plåten runt kupan och skorstenen. Nu kan dom inte göra nått mer förens ställningen är borta.

Plåt och vindskivor vid kupan

I lördags så tävlade jag ju, en LA3. Eftersom hon har lagt av den sista igen när hon kommer in på banan så hade jag som mål att hon bara skulle gå fram på banan. Hon var rätt seg men eftersom det inte är några krusidull i programmet så kunde jag bara rida henne framåt. Hon stänger helt av när hon känner press vilket hon säkert gjort tidigare så nu måste jag bara få henne att hitta bjudningen på banan igen. Det kommer bli dom lättare klasserna nu ett tag framöver. Slutade på 60,7% så det får jag bara nöjd över nu.
Hon har även tappat en del i vikt och muskler då betet inte vart tillräckligt så energin fanns nog inte riktigt där. Nu får hon lite annan mat, vi stödfordrar dom med hösilage på morgon och kväll och hon får lusern och lite annat. Fr.o.m. Idag sover hon inne eftersom vi ska tävla på lördag igen. Igår och idag vilar hon sen ska vi rida igen. Red på åkern i söndags och då kändes och pigg och fin!

Kram


Torsdag

Det blev cykling imorse också till stationen, skönt 😊
Torsdag idag och snart helg igen! På lördag ska jag tävla men på söndag har jag inte nått planerat alls. Ska nog fixa lite i trädgården. Nu har jag inte så mycket som jag kan göra själv på taket. Micke fixade klart allt med ränndalen igår, vindskivorna är på plats på kupan och han håller på att sätta nockbrädan på husdelen. Plåtisarna har varit hos oss några gånger och satt klart plåt på kupan. Idag kommer de kanske och sätter lite plåt på baksidan. M jobbar idag men kommer hem ikväll så idag blir det lugnt för våran del på taket. Men nu är all tegel på, lite kvar längst upp på baksidan av garaget där det ska skäras också men det är nästa steg. Han ville ha klart nockbrädan först så plåtisarna kunde göra klart runt skorstenen mm på huset.

Usha vilade igår, i förrgår red vi dressyr på åkern igen. Idag ska ju rida på banan, första gången på typ två veckor 😁 sen ska hon även sova inne i natt så hon får vila upp sig lite.

Kram

Dressyr på åkern med utsikt till havet!
Vi gjorde plommonmarmelad i förrgår
Ränndalen klar nu!
Vindskivor på plats på kupan och plåtarna på plats

Cykling

God morgon!
Idag blev det premiärtur för cykling till stationen 😊 Micke har stand by idag så han behöver bilen henne och istället för att ta hästbussen till stationen så tog jag cykeln. Det tog 15 min och då cyklade jag ändå lugnt. Härligt väder ute och helt vindstilla också.

Igår vilade usha, gick bara ut och hälsade på henne i hagen och gav henne massa äpplen och kliade henne överallt 😍

Vi lagade bara mat och grejade lite ute i trädgården på kvällen. Micke la en del i ränndalen under dagen, och godkände även mitt jobb på baksidan 😀👍
Om han inte blir utkallad idag så lägger han klart ränndalen, tror det är ca tre rader kvar där och sen börjar han skära pannorna högst upp. Efter jag har ridit idag så sätter vi några vindskivor på kupan och resten imorgon.

Kram

Poppis när man kommer med äpplen 😁
❤️🐴
Den lilla björnbärsbusken..

Klar

I helgen har jag inte haft nått alls planerat vilket har varit väldigt skönt.
Körde Micke till stationen i lördags morse och sedan började jag fixa lite.
Plockade massa björnbär som jag skulle ha till sylt och marmelad 😀 så i helgen har det blivit både marmelad, sylt och rabarberchutney.
Jag har även lagt klart taket på baksidan av garaget så nu är all tegel lagt! Bara småfix kvar som att skära högst upp, fixa nockband och nockpannorna och lite annat smått. Hade bara tänkt lägga några rader men det gick så bra och så är det kul så jag la klart allt. Sparade dock två översta raderna och två längst ut så vi kan gå upp och fixa med nockbräda mm.

Har ridit i helgen också. I lördags red jag och snusan ut och kantrade på åkern. Mycket galopp på långa sträckor! Igår red jag dressyr på åker och det gick riktigt bra. Man kan ju rida hur mycket öppna, sluta och skänkelvikningar som helst, det tar aldrig slut 😃
I lördags flyttade vi tillbaka dom till våra hagar igen så nu är hon på baksidan av huset igen 😍

Idag kommer Mixke hem, ev sätter vi vindskivorna ikväll. Kunde ju inte göra det i fredags för det regnade ute.

Kram

Björnbär!
Kokar sylt
Färdigt :) blev även fyra burkar marmelad
I lördags fm..
Och söndags em. Klart!

Galopp på fälten

I måndags red jag och snusan ut på åkrarna och galopperade 😍 Magnus har börjat skörda så nu är det finfin stubb att rida på! Det är ju gigantiska fält som vi har omkring oss här så det är riktigt lyxigt att få rida på dom.
Igår tog han även fälten precis runt vårat hus så nu kan jag rida precis vid huset också 😊👍
Igår vilade hon, hovis var och skodde henne fram. Eftersom hon hade tappskor mm i våras och så bytte jag hovslagare så har vi kommit i otakt med fram och bakskorna så igår skodde han bara fram, det var bara fyra veckor sedan han skodde bak så vi väntar där. Tillslut så kommer vi ikapp!
Idag vilar hon också och jag åker hem och hjälper till med taket.
Micke fixade en hel del igår sen åkte han och jobbade på kvällen men kommer hem på fm idag igen. Nu är jan ledig till lördag så då blir det en ryck igen! Vi börjar närma oss läggning av nockpannorna och då är det nästan klart 😃
Själv gymmade jag en sväng igår när jag kört M till stationen, skönt att jag har kommkit igång igen med träningen 👌😊

Kram


Måndag igen

Ny vecka igen och helgen gick som vanligt superfort men jag fick endel gjort ändå.
I lördags städade och skurade vi stallet typ hela dagen. Gymmade på morgonen och sen var det städning resten av dagen 😊 på kvällen åt jag grillbuffé med grannarna på ett ställe i Skurup. Jättegott och mycket mat. Hoppas Micke kan vara med nästa gång, han jobbade ju nu.

I går målade jag först vindsskivorna som ska sitta vid kupan, roslagsmahogny 😊
Sen åkte jag till Camilla för att träna med usha. Camilla red idag för att kunna hjälpa mig lite till och det gick riktigt bra. Usha var lite lat först men hon väckte upp henne och fick igång henne och sen gick det bra. Det är höger bog som ska på plats, sen får allt mycket enklare. Fick några tips med mig hem som jag ska träna på nu och sen blir det ny träning om två veckor.

Jag var ner och plockade björnbär i vår gigantiska björnbärsbuske. Hur mycket bär som helst! Och massor till blir det också 😋 plockade igår och hade i filen bla i morse.

Nästa helg ska jag göra lite sylt och marmelad på björnbär och saft och ev chutney på rabarber!

Kram

Björnbärsbusken 😁
Polkabetorna börjar bli klara!

Onsdag

God morgon!
Sitter på tåget på väg till jobbet. Nu är det sista veckan som jag måste åka med det extra tidiga tåget, nästa vecka kan jag åka som vanligt med det lite senare så det blir lite längre att sova på morgonen 😊

Förra veckan hade vi mamma och pappa här hela veckan nästan, de kom på måndagen och åkte på lördag em. Vi hann med massor med taket, hela baksidan är klar och ställningen är borta, pappa och Micke gjorde klart ena sidan i vinkeln på garaget och påbörjade sista sidan (baksidan av garaget) samt att de fixade lite småsaker som skulle göras. Så skönt när man snart börjar se ett slut på jobbet 😀

I lördags var vi på cykelfest med ca 50 st andra par. Superkul idé! Man fick en rutt tilldelad som man skulle cykla till. Vi skulle till två andra par på huvudrätt och efterrätt (vi jade förätt) och på alla ställen så träffade man nya par. Vi var ca tre par på varje ställe.
Efter efterrätten så cyklade man tillbaka till lokalen där vi var och där var det dans och efterfest. Vi var kvar till sist typ så cyklade vi med Therese och Magnus hem (det var dom som var med och höll i festen)
Tror vi var hemma halv tre.
Vaknade åtta på söndagen och var pigg (!). Vi grejade någon timme med taket och sen skulle vi till stranden men då blev det mulet. Sen blev vi jättetrötta och sov en stund. Senare gick jag till usha och red och sen blev det pizza 😋

Veckan har gått fort hittills, gymmade i måndags och var i stallet igår. Idag ska vi lägga tegel när jag kommer hem, Micke ska jobba på taket hela dagen också. Han åker till karup imorgon och blir borta till måndag.

Kram


RSS 2.0