Första julen i huset

Nu har vi för första gången firat jul i Skåne och i huset! Det blev en grön jul med 9 grader varmt och blåsigt väder men det gick bra det också 😊 

Mamma och pappa kom ner i onsdags, jag var ledig torsdag och fredag så vi hann handla och greja en del. Jag hann även med frissan på fredagen och var även upp på ett morgon gympass innan frissan! 
Mickes föräldrar kom på fredagkvällen. 
På lördagen så fixade och förberedde vi mat mm och var även ute och donade lite. Naturligtvis blev det uppesittarkväll med Bingolotto också 😜
På julafton så tog vi en promenad på en timme (det gjorde vi alla dagar utom en då det bara blev i ca 20-30 min) Teres kom med flyget runt lunchen. 
Vi åt, drack och hade trevligt hela kvällen. Tomten kom senare på kvällen och sen spelade vi lite spel också, kom i säng vid 1,30. 
På juldagen så åkte Teres hem runt lunch (flyg) och vi andra tog en promenad runt inne i Skurup. Riktigt skönt att röra på sig. Tog det mest lugnt under dagen och slltittade på tv mm på kvällen, kastade lite pil. 
Igår åkte mickes föräldrar direkt på morgonen, jag åkte och gymmade en sväng och Micke o pappa fixade lite ute. 
Sen gick jag och pappa till usha och pusslade med henne och sen spelade vi lite spel. 
Idag började jag jobba igen, Micke åkte till Amsterdam och skulle in i simulatorn på em (klarade det) och mamma o pappa åkte hem. 
Jag stannade till på gymmet på vägen hen och körde en pass och sen åkte jag till stallet. Longerade usha för någon dag sedan och hon såg inte lika öm ut nu i hovarna, skönt 😊

Lite bilder från veckan. 


Hönsen fick gå in i växthuset och böka omkring. Det uppskattades 🤣🤣
Rutan 😊
🙄
en del av maten...

Lyktstolparna på plats

Idag har Micke satt upp lyktstolparna ute och imorgon kommer elektrikern och fixar elen! Dom är verkligen supersnygga och rejäla, inte dom små fjuttiga som vi först köpte på Clas olson. Det var värt att vänta lite extra på dom här. Ska bli väldigt spännande att se när dom lyser! 


På jobbet har vi haft julfrukost först och på em hade vi glögg, pepparkakor och ost. Mums! Julklappar fick vi också, både från banken (korg med lite div ost mm i) samt att jag och A fick bubbel från kollegorna 😊🥂

Efter jobbet mötte jag upp Micke på gymmet och så körde vi ett rätt hårt pass för överkroppen. Åkte direkt till usha och fixade med henne. Hon låg och sov när jag kom, och snarkade ☺️ hon börjar bli lite tröttare nu tror jag men det är bra att hon kan vila. Magen blir rundare och rundare. 

Imorgon kommer mamma och pappa ner och jag jobbar sista dagen innan lite julledigt, ska bli skönt! Har lite att fixa imorgon på jobbet men jag hoppas att jag kommer iväg i hyfgsat tid hem. 

Kram 

En av lyktstolparna. Supersnygga!

Helgen

I helgen har vi fått massor gjort.

Först hade vi glöggkväll med mat mm med grannarna i fredags. Vi åt, drack och kastade pil till halv två på natten, tiden flög verkligen fram! 
I lördags så var vi ute och gjöt och fixade till lyktstolparna som förhoppningsvis kommer på plats under veckan om elektrikern kan komma hit. Strålande sol och jättefint igår! 
Senare åkte vi till gymmet och körde ett pass och sen tog vinden mest lugnt på kvällen. Tittade på tv framför brasan 😁 

Idag sov vi ut och sen åkte jag och handlade lite ingredienser till godis som vi bakade senare.
Vi har också vart på gymmet idag och kört en hårt benpass! 
Jag har såklart också vart i stallet och fixat med usha. Hon är lite ömfotad efter att vi tog av bakskorna så jobbar tagit det lugnt i veckan och i helgen. Dessutom var det fruset i backen idag men det skulle bli varmare i veckan så då kanske jag kan longera henne lite. 

Dags att sova nu, jobb i tre dagar innan det blir lite julledigt. 

Kram 



Tv!

Nu har vi äntligen tv nere också! Vi har ju fixat och murat väggen som vi rev för två år sedan (det var ju då en gipsvägg) och nu är det en murad korsvirkesvägg. Där passade det perfekt med en tv. 43” blev det, något större får inte plats men det blev hur bra som helst! 

Imorgo bitti kan jag titta på nyhetsmorgon medan jag gör mig klar, lyx! 

Efter jobbet så träffades vi på Ica och handlade inför middagen med grannarna imorgon. Det blir potatisgratäng med lite plockmat, lite tilltugg till förrätt och kladdkaka till efterrätt. Kommer bli gott! Tänkte åka senast kl fyra från jobbet för att vara hemma i tid. 

Dags att sova. 
Kram 


Fick en tidig julklapp av mamma och pappa igår, en ny ridjacka 🎅🏻😃

Blåsigt och strömavbrott

Idag har det vart riktigt ruggigt ute, blåst, kallt och lite regn nu på kvällen. När jag var på väg hem från jobbet så fick jag meddelande att det var strömavbrott i huset och att prognosen var satt till kl 22.
Åkte direkt till stallet och som tur var så kom Magnus ut med en bygglampa så jag kunde se nått när jag mockade :) Precis när jag hade mockat klart så kom strömmen tillbaka.. typiskt!
Väl hemma så tände jag en brasa för det hade hunnit bli lite kallt inne men nu är det varmt och skönt igen. Strömmen han gå en snabbis igen nu efter att jag kommit hem men kom tillbaka igen nästan direkt.

Har inte gjort så mycket nu på kvällen, fixat lite med tvätten och bara tagit det lugnt. Imorgon kommer Micke hem igen och sen kommer en installatör till Tv'n. Det ska bli spännande att se när den är på plats sen!
Efter jobbet (Kivik) imorgon så möts vi upp på Ica och handla inför fredag, då kommer grannarna över på glöggmys med lite lättare käk. Det ska bli skoj :)
Nu jobbar jag bara en vecka till och sen är det ledigt inför julen. På tisdag ska vi ha julfrukost på jobbet och på em kör vi lite glögg mm, det blir trevligt!
Nu är Micke hemma en hel del innan jul, tror han har någon dag stand by men annars är han ledig så nu kan vi fixa det sista hemma!

Kram

Halvledig

Idag har jag jobbat hemifrån lite. Började med att fixa usha och två andra hästar med skoning. Nu har usha bara skor på fram och går barfota bak. Hon rids ju inte superhårt längre och därför tyckte hovis att vi tar av bakskorna så hovarna hinner vänja sig. Så nu halvsmyger hon fram när hon går 😊 

Sen har jag suttit hemma framför brasan och jobbat i ca fem h. Tänkte inte jobba så mycket men jag fick en hel del gjort så jag fortsatte av bara farten men vid halv fem så slutade jag. Tog och städade lite och sen åkte jag till gymmet. 
Hönsen har fått vara ute och lekt idag. Vi har dom ju bara ute på gräsmattan när vi är hemma och kan titta till dom. Dagarna är ju så korta nu så även om jag kommer hem runt sex så är det mörkt och då vill dom inte alls gå ut. Därför får vi passa på att ha dom ute så mycket som möjligt när det är ljust. Fem ägg har vi fått idag i alla fall. Dom lägger i princip 4-5 ägg om dagen fortfarande, lyx! 

Dags att sova. Imorgon ska jag tillbaka till jobbet igen i Simrishamn 😊

Kram


Dom ska alltid trängas i redet... 🙄🐔
Vår fina julgran ute 😁

11 decembee

Dags att skriva lite igen tror jag. Det var ett tag sen nu och jag har kommit på att det är rätt kul att läsa i efterhand vaf man har gjort     .  

Nu är jag i alla fall på tåget på väg till ystad för att därifrån åka med en kollega till jobbet. Tog bilen till jobbet i fredags men lämnade den hos en annan kollega i Simrishamn då vi var på julfest på kvällen. 
På jobbet är det full fart minst sagt men det är kul 😊 imorgon jobbar jag hemifrån för usha ska skos på fm. Dessutom har jag egentligen över 20 h komp att ta ut men jag kommer jobba undan lite hemma ändå. 
Ska hinna fixa lite inför julen också. Alla tomtar och julgranen är framme men det är lite annat som ska fixas också. På fredag ska vi ha grannarna över på glöggmys och lite lättare mat så jag tänkte förbereda lite inför det. 

Micke åker iväg på jobb idag och kommer hem torsdag en, det har varit så i några veckor nu, att han åker iväg i början av veckan och kommer hem to/fredag men då har han istället vart ledig på helgerna. Nu är det sista gången för ett tag som han är borta sen är det mest ledigt/Stand by. På torsdag när han kommer hem så kommer en tv installatör till oss och fixar tvn på nedervåningen. Vi köpte en tv i veckan och den ska sitta på vår nya korsvirkesvägg som är klar. Sen kan vi sitta nere framför brasan och titta på tv 😍 
Ushas mage växer och hon börjar bli lite tjock nu! Jag rider/longerat henne ca 3-4 dagar i veckan men mest lättare arbete. Det har vart rätt tråkigt väder emellanåt med regn/blåst och lite hårt i backen så då har hon vilat. Hon har gått halva tiden nu och det är bara 5,5 månad kvar. Jippi 😃 

Kram



RSS 2.0