Hönor!

I fredags hämtade vi hönorna 😀 micke hämtade dom medans jag var på jobbet så när jag kom hem så fanns det fyra små gulliga hönepönor i hönshuset! Dom var blyga i början men nu är det fart på dom 😊 dom är ute lite emellanåt och är väldigt nyfikna av sig. Fassan (vår halvtama fasan) gick förbi igår och tittade nyfiket på dom 😂 

Idag såg jag att han smög omkring där och spanade när jag kom hem från jobbet. Haha. 

Helgen har annars vart rätt lugn. I fredags var vi på middag i lund hos Linda o Peter, i lördags fixade vi lite ute med hönsgården. Vi begravde nätet vid marken under en massa jord så inga rävar mm kan ta sig in. Nu får dom gräva duktigt om dom ska ta sig in! 
I söndags hjälpte jag till på hopptävling på klubben. Jag stog på banan hela dagen, det var riktigt kul. Länge sen som jag hjälpte till på hopptävling 😊 det var inte så många starter så jag var hemma igen runt 14 tiden. 

Nu har M åkt och jobbat och kommer hem på onsdag igen. Imorgon ska jag rida och på onsdag ska jag och en kollega gå och lyssna på Torkild Skjöld i Simrishamn efter jobbet. Det ska bli kul! 
I slutet av veckan kommer våra päron ner hit så på fredag och tisdag är jag ledig 😀 det ska bli riktigt skönt! Och kul såklart att dom kommer ner! Den här gången ska vi röja och elda upp en massa grenar mm. 

Kram


Hulda, Eivor, Doris och agda 🐔😂
Nyfikna på allt
Usha i sin nya fina lila grimma 😊
Och vinröda regntäcke. Tjejfärger såklart 👍
Fortfarande massor med ramslök i Kivik. Ska plocka ett lass till på torsdag

Hönorna kommer på fredag!

Igår pratade vi med Anette som säljer hönorna. Vi hade kommit överens om att hämta på lördag tidigare men nu undrade hon om vi kunde ta dom på fredag redan för dom skulle bort. Självklart kan vi det 😀😀 Micke hämtar dom på dagen och så åker vi till Linda o Peter på middag på kvällen men det blir perfekt för dom kommer vilja ha lugn o ro när som kommit. Så nu är det bara tre dagar kvar 😀😀. 

Igår snickrade vi en hel del på utegården. Micke fixar nu oh sätter förmodligen nät. Sen är det sittpinnar och värpreden som ska in i huset men vi kommer att hinna 👍😁. 
Själv så har jag även planterat om tomater, satt mer sallad och rädisa i tunneln och försått squash inne. Hann även med att rensa i jordgubbslandet. Det såg ut som ett bombnedslag där 😜 nu är plantorna fina, dom gamla har jag tagit bort och så har jag begränsat ytan. Dom växer och sprider sig snabbt! 

Jag har även vart till ridhuset med usha. Både söndag och måndag. Skönt med stor yta och spegel. Kan se att hon har förbättrats massor och är mycket mer uppe i formen än bar hon var i höstas. Det tar sig!! 
I söndags var jag även och hälsade på Heléne o Kristian i Tomelilla och gården som dom köpt där. Det ska bli jättekul att följa deras projekt! 

Kram 


Sol

Igår regnade det verkligen hela dagen, med undantag för någon timme somd et var uppehåll... Men vi var ute hela dagen i princip ändå och började bygga på utegården! Vi kom rärr långt och imorgon fortsätter vi, Micke jobbar hela dagen idag.
Det var så himla tråkigt väder igår så Usha fick vila, det var ingen idé att blir dygnsur på ett plaskig utebana, det hade nog varken hon eller jag kust med :)
Men idag ska vi åka till ridhuset, ska bara äta upp min frukost och så åker vi sen. Senare ska jag iväg och hälsa på Helene i deras nya hus i Tomelilla! Det ska bli jättespännande att se det :-)
I övigt så har jag inte så stora planer för idag och det är rätt skönt. Ska ev plantera lite mer i tunneln. Har fyra pallkrakar som jag inte har planterat nått i än, lite ska ju panteras ut här innefrån men jag har ändå inte sått allt än. Kanske ska passa på att göra det idag.
 
Kram
 
 

Bilder på hönshuset

Här kommer några bilder på hönshuset när vi byggde förra veckan. Fler bilder kommer när det är klart! 

Idag ska vi fixa utegården med stängsel mm. Det regnar ute så det blir till att klä på sig regnkläder 😊


Påsk

Nu är det lite påskledigt igen 😀 idag har vi fixat mycket med hönshuset. Lite småsaker som har blivit klart som luckan ut, dörrfoder, lister mm. Blir väldigt snyggt! Imorgon ska vi börja med utegården. Vi har grävt en bit där vi ska lägga i elledningar och det var vi tvungna att göra innan vi kunde börja med utegården. 

Jag har även hunnit med att flytta en krusbärsbuske som vi hittade bland träden på baksidan. Nu är den på framsidan tillsammans med våra andra buskar. Jag flyttade även några björnbärsbuskar som har stått nere på den stora gräsytan. Magnus har kört över dom eftersom har fyller ut med lera/jord där och då måste vi ta bort björnbären. Hoppas att några har klarat sig i alla fall! 

I tunneln växer det som bara den!! Ruccola, plocksallad och rädisa. Har även satt ärtskidor där men det tar längre tid innan de gror. Ska snart sätta lite annat också men det får bli lite varmare på nätterna först. Vill inte att det ska frysa. Inne växer tomat, chilli och broccoli hur mycket som helst! Vill ha varmt ute nu 😎 

På kvällen tog jag en promenad runt hassle bösarp, skönt! Det var länge sen som jag gick runt där nu. Men nu kan man gå senare på kvällen utan att det blir mörkt. 
Micke jobbar nu ikväll men kommer hem tidigt imorgon och då fortsätter vi! Om en vecka hämtar vi hönorna, jippi!! 

Kram 

Riktigt fin krusbärsbuske som stog ihopklämd bland plommonträden 😊

Tunneln på plats

I söndags satt vi upp odlingstunneln! Vi passade på medans det var vindstilla och varmt ute 😊 den blev riktigt bra och stor är den också. Vi har förankrat den väl med armeringsjärn, sandsäckar och träplankor så jag hoppas att den inte kommer någonstans nu 😎 det blåste endel igår men det var ingen fara med tunneln. Nu väntar jag bara på att det ska bli lite varmare ute även på nätterna så jag kan plantera lite. Det är lite för kyligt än för att jag ska våga sätta ut saker där.   

Micke har börjat med grunden till hönshuset och på lördag tänkte vi fixa med det. Om två veckor kommer ju hönsen 😀 kanske redan till påsk men vi får se om vi är klara till dess annars blir det som vi har tänkt om två veckor. 

Nu har jag även gjort klart allt inför betäckning för usha, så nu väntar jag bara på att det ska bli dags att köra henne till Kristianstad för betäckning. Prel blir det i slutet av april eller början av maj. Jag vill ju helst inte ha ett tidigt föl men det kan ju ta några gånger innan hon blir dräktig också så det är lika bra att börja nästa brunst. 
Hon är i alla fall riktigt fin att rida nu och känns pigg och glad. Jag tror jag får avvakta med tävling tills hon vart upp första gången, annas blir det väl att jag ska åka upp en helg när jag planerat tävling. Men jag är väldigt tävligssugen nu 😊 



RSS 2.0