Helg igen

Pjuh den här veckan gick verkligen superfort. Har knappt hunnit med, tyckte det var måndag nyss.
Igår efter jobbet så blev det ett dubbelpass med S, först körde vi kettlebell i 30 min, riktigt jobbigt pass där det var 15 min träning i ett, skulle göra 6 övningar och sen började man om på övning ett igen och så skulle man hinna så många varv som möjligt på 15 min. Sjukt jobbigt men också kul! Hatar dock burpes som man skulle avsluta varje runda med, 6 burpes och sen börja på övning ett igen. Rejält svettiga var vi efter det passet och då var det bara att hoppa in i nästa sal och köra IW 30 min. Skön känsla efteråt när vi var klara!
I morgon är det bodypump och på söndag IW.

Har vart i stallet idag också, longerade henne igen. Hon är pigg som en lärka och brallade runt på linan :) I morgon ska jag nog rida henne lite lätt. Idag fick jag kommentaren i stallet att Usha är så blank i pälsen att man kan spegla sig i henne :) Det stämmer också, hon är riktigt blank o fin nu.
Ska också iväg till Väla i morrn och handla lite, och en sväng till Hööks. Ska helst hinna se lite på svt play från globen också... O greja lite här hemma, ljusstakarna ska upp!!

Kram


Onsdag!

Nu är ordningen återställd igen, 9 grader varmt ute idag. Det har förvisso småregnat ute men i morgon skulle det bli sol och varmt!
Slutade lite tidigare idag för det var dags att byta däck på hästbussen så nu har den också fått vinterskor på sig. Ska ta den till stallet i helgen och fixa iordning den lite, det är inte så ofta jag åker den just nu eftersom tävlingssäsongen är slut och träna gör jag ju på gården :)

Åkte till stallet och longerade henne, hon har fått börja trappa ner lite men hon måste röra på sig ändå annars får hon nog myror i kroppen :) I morgon får hon vila igen men i helgen sen så ska jag rida henne lite.

Igår var jag och S på core 45 min. Har träningsvärk i magen idag då det var rejält mycket planka..och det tar!
I morgon ska vi nog göra kettlebell 30 min och IW 30 min!

Kram

Kondensuppsamlare

Uuuh idag var det kallt ute, tom en liten minusgrad imorse när jag gick till bussen..brrr. Till min glädje såg jag att det skulle bli + 9 grader i veckan igen. Ordningen återställd.
Haha, på lunchen idag så beklagade jag mig för min kollega Lena, för i går när jag hade duschat klart och vart i vardagsrummet ett tag och sen gick in i badrummet igen så var det rätt mycket vatten på golvet direkt vid dörren. Tyckte att det var märkligt, hade ju kört tvätten o torktumlaren men det var ju ca 6 h tidigare och så mycket hade jag inte skvätt när jag duschade. La för säkerhetsskull en handduk på golvet i fall det skulle komma mer vatten under natten. Kollade toan, handfatet väggar m.m. men kunde inte hitta nått spår av vattnet. Lena frågade då mig om det var en torktumlare med kondens. Öhh ja svarade jag vilket jag givetvis i samma veva kom på att man borde ju tömma vattnet någonstanns...men jag kunde inte komma på att jag sett någon sånt fack. Grubblade på det halva dagen och kände mig lite småkorkad. När jag kom hem så kollade ja givetvis detta på en gång men hittade inget fack där jag trodde att det skulle vara.. Men längst ner på torkisen så kunde jag ta bort hela nedre fronten och därunder så satt en jättestor uppsamlade typ överfull med vatten :) Nu vet jag ju i alla fall vart vattnet kom i från. Tur jag har extra mammor på jobbet som har koll åt mig :)


Usha longerades idag, det var rätt trångt ett tag i ridhuset, två som longerade och två red och en gick med en häst, full fart med andra ord. För några år sedan så hade Usha blivit galen när det var stökigt och bökigt och hästar som for överallt, nu bryr hon sig inte alls utan jobbar på och är koncentrerad :) I morgon får hon vila, då ska jag och S på core.

Kram o god natt

Sol!!

Idag vaknade man upp till soligt och varmt (för årstiden) väder, härligt!! Det blev en promenad på fm, blev tom svettig när jag gick och då hade jag ändå bara fleecetröja och min tunna sportjacka på.
Lite kallare på kvällen när solen gick ner, skrittade ut Usha idag och då var det lite småkyligt men det är bara att klä sig! Usha var i alla fall pigg och glad på våran lilla skrittur. Förr så ville hon ju inte alls ridas ut och stegrade bara när man skulle gå från gården men med tiden nu så har hon bara blivit bättre, har ju trots allt haft henne i tre år. Nu skrittar hon glatt på ute med öronen fram och bryr sig inte så mycket om nått, ingen tvekan fanns det i henne i dag i alla fall.
På kvällen körde jag och S en IW pass, skojjigt och vi körde på rätt bra båda två. Blev riktigt svettig och benen darrade efteråt. Han hade riktigt tunga låtar och många semi-flex  låtar. Pjuh, men det var kul!
Kul hade jag i går också på festen. Danskt julbord har jag nu också ätit. Supa kan de också, tror aldrig jag sett sprit ta slut så fort :) Själv var jag städad och körde bil hem senare. Tur ja hade två till svenskar där för fulla danskar förstår jag inte så mycket av.
 
Patrik clinicen var superbra. Han red 4 olika hästar (för första gången) och han hade en väldigt enkel filosofi; att göra det enkelt. Det ser onekligen pluttelätt ut för honom när han rider också. Det spelar ingen roll vilken häst han rider på, uppvärmningen är densamma. Låg i formen och checka av gas o broms, lite halvlånga tyglar och hästen ska själv hitta balansen. Sen beroende på hur utvecklad hästen är så början har själva arbetet. Han pratade hela tiden när han red, typ nonstop så man fick ut väldigt mycket. Det var väldigt kul hur han fick hästarna att ändra sig när han red, det blev nästan som att se 8 olika hästar. Sen var han tydlig med att alla kan komma till grand Prix, alla hästar kan gå det, det är bara viljan och ambitionen hos en själv som kan sätta stop (typ).
Hmm undra hur långt jag och Usha kommer? :) Målet är ju Msv A / PSG.
 
I morrn är det måndag igen, lönemåndag dessutom!
 
Min utsikt från VIP-platsen :)
 
Fantastiskt soligt ute idag, och gröna gräsmattor!!
 
Kram o god natt!
 
 
                                  

Hoppar tävling

Jepp jag hoppar tävlingen i morgon, hon kändes iof väldigt fin idag så jag väljer att vara nöjd med det eftersom vi har haft delade åsikter om träningarna i veckan :) Bara dumt att börja bråka i morgon, det kan gå bra men det kan också bli tokigt så vi är hemma och tränar i stället.
Nu ska jag i väg till stallet igen för julfest!
Patrik clinicen var superbra!! Riktigt lärorikt och helt sjukt hur han får det att se så enkelt ut, men så är det ju när man är bland världens bästa ryttare :)

Hej så länge

Patrik Kittel clinic

God morgon!
Idag är det dags för Kittel clinic på Gunnarlunda!! Det ska bli väldigt skoj och lärorikt att se, börjar halv 12 och när clinicen är slut så ska jag själv rida.
Eftersom de fixade till ridhuset i går så kunde man bara rida fram till 11 på förmiddagen så jag red helt enkelt innan jobbet. Kl 7 satt jag på usha och red i ca 40 min. Hon kändes mycket bättre igår också, bestämmer mig ikväll efter dagens ridpass om jag ska åka i morgon eller inte.
Var på jobbet ca 9,15 igen så det gick smidigt. Fick lönespecen igår och jag hade visst 11,5 h komp att ta ut så det fanns lite att ta av.
Eftersom jag hade klarat av ridningen på morgonen så åkte jag på ett bodypump pass på kvällen kl 6. Riktigt skönt att göra det en fredagskväll, sen var det fredag på riktigt :)
I helgen blir det nog tyvärr inget gym för min del, ev i morgon då.. Kör igen nästa vecka för sen kommer Usha få trappa ner och ta det lite lugnare i ca 2-3 veckor. Inte vila men inget hårt arbete heller.
Har börjat tjuvkika på fina rundsydda kandar till nästa års tävlingssäsong men inte hittat nått (eller jo men de kostar ca 5000-8000 kr och det är lite väl dyrt) Ska in på den nya hästaffären när jag är upp till Avesta under julen och se vad som finns där.
Efter i morgon ska ja köra en liten sammanställning av tävlingssäsongen också, det har i af gått väldigt bra hur det än går i morgon. Helt klart bästa säsongen hittills och den som vi har utvecklats mest i. Nya mål till nästa år :)
 
En trött Usha igår morse..
 
Kram
 

Klippan

Idag har jag vart i Klippan och jobbat, jag var där en gång i våras också så jag kom ihåg vart det låg och hur jag skulle hitta dit :)
De var bara två ordinarie där plus jag och jag höll ställningen i kassan. Rätt lugn dag överlag så det var inte alls nå ansträngande. De har öppet till kl 19 på torsdagar men då den ena fick ett avbokat kundmöte så släppte de hem mig redan kl 17,30 för då kunde de passa kassan själva, och det hade inte vart nå tryck där alls på em heller. Så jag var hemma i rätt god tid ändå, ca 18.
Usha fick ändå vila idag som jag hade planerat däremot så åker jag upp i morgon bitti och rider, planen är att jag ska sitta i sadeln kl 7! Så det blir tidigt i säng i kväll, klockan ringer strax före 6.

Har just tittat på I huvudet på Gunde Svan, han mötte ju Malin Bayard. Riktigt roligt att se :)

Kram o god natt

Burr

Idag fick jag minsann skrapa rutan innan jag åkte till jobbet. Det regnade i går kväll och så frös det på under natten så det var isigt på rutorna. Längtar till våren och sommaren.
Det var dags för Bjarketräning idag också, red fram och hon kändes bättre men inte riktigt som hon brukar. Bråkade lite i galoppen först. Sen kom Bjarke och han hade ridkläder på sig så då fick han hoppa upp och känna på henne :)
Hon frustade och pustade men det gick bra, han böjde igenom henne rätt mycket men sen så har han också två meter långa ben som kan klämma ihop henne, det har ju inte jag.. Han gjorde i alla väl väldigt mycket sluta i galopp, galoppombyten och piruettgalopp på volten och att hon skulle svara fram för skänkeln.
Han gjorde slutorna som de ligger i Msv A och St Georg och de kunde hon fint redan nu så dem ska vi väl få ordning på framöver.
Sen fick jag hoppa upp och rida och det kändes som att fronten hade växt 2 dm och hon jobbade på som bara den. Fick rida galoppen på volten och verkligen få henne att sätta sig på inner bakben och jobba runt, det var roligt :)
Några byten som var riktigt luftiga och fina och sen lite slutor.
På lördag bestämmer jag mig om jag ska tävla eller inte. I morgon får hon vila, jag ska ju jobba i Klippan då och kommer hem sent. Sen måste jag rida på fredag morgon för kl 11 stänger de ridhuset för att göra iordning för clinicen för Kittel. Men jag har lite tid att ta ut så jag ska bara kolla med jobbet så det är ok att jag kommer till ca 9,30 i stället. Då hinner jag rida på morgonen!

I morrn får ja lite sovmorgon, åker hemifrån ca 8,10 så jag kan nog sova ända till 7 :)

Nu ska ja krypa ner i sängen och värma mig, det är iof väldigt varmt här inne men ändå..

Kram o god natt

Fotboll

Där blev det mål för Portugal i fotbollen, typiskt obra.

Annars har det vart en lugn dag i dag. Jobb först och sen åkte jag till stallet och longerade Usha. Hon såg pigg och fräsh ut. Det var uppställda lite läktar-stolar i ridhuset som förberedelsen till Kittel-clinicen men hon brydde sig inte så mycket om dem idag. Blir kanske annat i morgon när jag ska rida :P
Efter tävlingen i helgen (om det blir någon) så kommer hon att få ta det lite lugnt i ca 3 veckor. Inte vila helt men kanske longeras lite mer och gå lite lugnare pass. Hon har trots allt gått väldigt hårt under året och har ändrats jättemycket så lite längre vila, eller aktiv vila, är nog bara lägligt nu.
Jag tror inte att man ska ställa av en äldre häst helt, dels är hästar gjorda för att röra sig och en gammal häst riskerar bara att bli stel om de inte får röra på sig. Sen behöver man ju inte träna hårt, det räcker med att gå på vattenband/skrittband några gånger extra eller rida och böja igenom dem. Det går ju att skritta ett helt pass också, väldigt nyttigt. Och ta igenom grunderna som tex fram för skänkeln direkt :)

Nu ska jag återgå till fotbollen och sen är det dags att sova!

Kram

Bråkig

Måndag idag, sovmorgon och bil till jobbet!
Jobbet gick fort som vanligt, fick veta att jag ska vara i Klippan på torsdag för de behövde hjälp (fick först frågan om jag ville vara där såklart och det ville jag). Var ju där en gång i våras också, kul att se lite annat med. Såg dock till min fasa att de har öppet till 19 på torsdagar, gaaaah. Men det ska nog gå bra =)

Åkte till stallet sen, vet inte vad Usha hade ätit idag, bråkpiller kanske. Hon började med att vara livrädd för en matta (!) som hängde över sargkanten. Fick tillslut hoppa av och ta bort den men då hade redan melon-ögonen kommit fram och tillslut var hon rädd för sin egen skugga typ. Skrittade länge och böjde igenom henne.
Traven var fin och se började hon strula i galoppen. Korsgalopp, inte galopp alls, tjura ihop och strejka, slå mot skänkeln ja allt provade hon med. Nog för att jag vet att hon är brunstig men hon ska i alla fall lyssna framåt för skänkeln. Så jag la ner alla krumelurer och fokuserade på att bara få henne fram och sen tillbaka utan att tappa bjudningen, efter 40 min så gav hon sig och hon blev väldigt fin och lyssnade. Jag förstår dock inte vitsen med att hoppa runt som en jojo, fladdra ut med bakbenen överallt eller tjura ihop.. Typiskt det där att hon inte är ärligt framme för benen men efter den här vinterträningen så ska hon vara det. Väldigt nöjd att jag fick igenom det och traven blev riktigt bra efteråt. Massa klapp och beröm och Usha frustade nöjt när hon fick trava av på långa tyglar.
Efteråt stretchade jag hennes bakben och rygg och masserade henne vid manken, halsen blev modell giraff och mulen gick runt runt som en visp. Helst vill hon klia tillbaka på mig så mulen for runt i håret, i nacken, över ryggen och på magen.
Det kan vara bland det bästa hon vet, att bli kliad :)

I morgon ska hon bara longeras och på onsdag rider vi för Bjarke. Hoppas jag får lite ordning på henne innan tävlingen på söndag, annars hoppar jag den. Men det ska nog gå :)

Kram

Hårdträning

Idag fick både ja och Usha träna hårt.
Först ut var Usha, hade lagt fram lite travbommar som jag tänkte att vi skulle trava över. Hon är tydligen väldigt brunstig (tack o lov nu och inte nästa vecka) och då sprätter hon alltid med bakbenen i galoppen åt alla möjliga håll och blir lite småseg för skänkeln. Efter att jag väckt upp henne och galopperat på fram ett tag så började hon lyssna. Innan dess så gick hon mest och bytte galopp hela tiden och bakdelen for som en ål fram och tillbaka :) Sen fick jag verkligen rida så svetten rann nerför hjälmen och Usha var inte torr på ett enda ställe. Men jag fick ordning på det och hon blev väldigt fin på slutet och kändes bra. Eftersom jag fick ta tag i galoppen så mycket så blev det inte så mycket trav över bommar, avslutade lite med det i alla fall. Ska försöka få en tid att träna för Bjarke i veckan också.

Efter det träningspasset så mötte jag upp S lite senare och så körde vi ett IW pass på 45 min på gymmet. Idag gick tiden superfort och jag ändå en hel del ork kvar efter passet, brukar vara som spagettiben annars. Bra musik var det också, säkert därför det gick så fort :)

Den här veckan åker jag bil till jobbet så det blir lite sovmorgon varje dag!

Kram

Ont!

Idag är det träningsvärk som härjar i kroppen igen, främst bröstmusklerna och rumpan. Hon berättade på bodypumpen igår att det är utfall 2 min på varje ben, pumpandes.. Innan dess har man kört benböj i någon minut och passet startar med en låt i 5 min med benböj. Inte att undra på att det bränner i lår/rumpa när vi kommer till utfall :) I kväll kör vi IW 45 min.

Red Usha igår och det gick riktigt bra, hon fick mest mata på framåt, samma som Bjarketräningen sist och sen blev det en del byten. Idag ska jag, om jag är ensam i ridhuset, trava över bommar :)
Åkte vidare igår till ridhuset och tittade på GP'n, och Int IB. Fina hästar och man lär sig mycket av att titta. Får se om jag hinner åka ut nått idag också och titta, har lite annat att stå i idag.
Strålande väder är det ute, sol och varmt :)

Hörs senare.

Kram

Längtar till tävlingen på söndag :)

Somnade i soffan

God morgon!
Sitter och väntar på att frukosten ska bli klar (dvs äggen) sen är det dags att hoppa i gymkläderna och möta S så går vi till dagens bodypump-pass. Träningsvärken från förra veckan har just försvunnit..haha.
Sen ska ja iväg och titta på dressyrtävlingarna. Vet inte riktigt när eftersom alla bra är här så det kvittar när jag tittar men jag ska i af se Grand Prix ikväll så jag stannar till efter stallet. Ev en sväng innan också :)
Igår när jag kom hem från jobbet så pratade jag med Lotta i telefon i ca 1½ h, under den tiden hann jag åka till stallet, longera Usha och typ ta in henne i stallet igen innan vi hade pratat klart. Haha. Det får nog inte gå så långt mellan gångerna :)

När jag kom hem igen så blev det mat och fotboll, vi hade tippat på jobbet men jag tippade ju fel...var ju tvingen att kolla i af. Somnade på soffan när det var några minuter kvar, vaknade en stund senare och stupade i säng i stället. Rätt skönt att somna på soffan faktiskt.

Frukost nu och sen muskelträning.
Kram o hej

Torsdag!

God kväll.
Idag blev det två pass på gymmet, IW och core. Riktigt bra genomkörare! I morgon är det vila och på lördag kör vi bodypump och på söndag är det IW igen :)

I går blev det aldrig någon after work, det blev många avhopp och tillslut hoppade vi också av. Åkte hem och myste ner mig under filten, tittade på webb tv från hoppningarna i Flyinge och åt glass med kolasås istället! Helt okej det också faktiskt.

I morgon är det fredag, tänkte köra bil så jag tar lite sovmorgon.
Sen ska jag ut till stallet och rida Usha, ev åker jag förbi ridklubben och tittar på dressyrtävlingarna som börjar i morrn och håller på hela helgen. Ska i af dit lördag och söndag och titta. Massa bra ekipage med och grand Prix klasser varje dag!

Nu ska jag hoppa i säng och sussa. Ögonen svider (kanske mest för att jag fick schampo i ögonen när jag duschade nyss...)

Kram o god natt

Lugn dag

Idag har det vart en lugn dag på alla sätt och vis. Rätt lugnt på jobbet och har hunnit med sånt som jag lagt åt sidan tidigare.
Usha har fått ta det rätt lugnt också, longering och fick springa på och ur den eventuella träningsvärken från igår. Hon såg väldigt pigg och glad ut och inte allt för besvärad från gårdagen :)

Var hemma igen vid 20 tiden och har fortsatt ta det lugnt! Drog ett varv med dammsugaren och plockade i ordning lite och ska nu kika lite på tv.

I morrn är det onsdag, morgonmöte med frukost på jobbet :) Sen är det AW i Helsingborg tillsammans med 4 andra kontor. Det blir skoj! Så inget stall i morgon och inget gym heller.
Usha får vila på torsdag också och då ska jag och S till gymmet, förmodligen IW och core-pass.

Kram

Träning!

Wii det blev träning för bjarke redan idag :) det fick superbra, fick rida på mycket i galoppen så hon skulle gå fram riktigt mycket, sen direkt öppna och sluta i galopp vilken gick mycket bra. slutorna var fina och hon trampade på. fick sen göra sluta in till mitten, några steg rakt fram o så sluta ut till spåret igen och det gick också riktigt bra. Avslutade också med travöppna o slutor, jag fick verkligen jobba på eftersom kg slarvade med den på tävlingen sist :)
Usha var inte torr på en fläck och jag var också riktigt svettig! dessutom rider vi i ett ridhus som är isolerat och inte direkt kallt. I morgon får hon longerats och på onsdag vila! Då ska vi på AW med kontoret och 4 till kontor. Det ska bli skoj!

Själv har jag en grym träningsvärk i rumpan efter gårdagens bodypump. gaaah. men härligt :)

Kram

Träningsvärk nr 2

Jodå, träningsvärken efter dagens bodypump pass kommer att komma till i morgon. Härligt att köra igenom hela kroppen igen, det var ett nytt program så det var lite kul med nya övningar. Speciellt utfallen tog rejält..ajajaj.

Red Usha på eftermiddagen, det var små hinder uppställda i ridhuset och en vattenmatta framför ett av hindren. Ushas ögon blev modell apelsiner men hon gick förbi och vågade tom gå på mattan :) Red över några bommar också när de ändå var framme.
Hon gick väldigt bra på slutet, lite segstartad i början och skulle krångla lite men det släppte rätt fort, fick till en bra trav och en fin och bärig galopp. Alltid lättare i ena varvet men så är det oftast. Väntar på svar från Bjarke om när jag kan träna i veckan.
Två veckor kvar till sista tävlingen för i år. en msv c1 och en msv b4. Den här gången ska jag inte mesa inne på banan som jag gjorde sist, så nu är det hårdträning fram till dess :)

Kram

Träningsvärk

Nu börjar träningsvärken från dagens corepass att komma. Tyckte inte att det var så farligt jobbigt när vi väl höll på men under dagen så har det börjat kännas i mage och rygg :)
I morgon blir det nytt pass, body pump denna gång. Det var nog nästan 1½ månad sedan som vi var på ett BP pass, troligen så blir det träningsvärk även i morgon kväll!
 
Ridningen gick strålande idag. Vet inte om Una satte på superskor i går eller om hon bara var riktigt fin idag. Visserligen så satt han på bakskor som hette GrandPrix-skor så kanske fick hon dunderskor på...
I alla fall så kändes hon super från första början, lätt och fin trav och upp med frambenen. Kanonfina längningar och jag kände verkligen hur hon tog i med frambenen och sträckte ut dem. Hon är ju fortfarande lite öm i trakterna fram (inte alls så mycket som hon var i fjol, det har blivit mycket mycket bättre) men eftersom hon nu fick på sig helt nya skor så kan det ha känts lite bättre ändå för henne vilket gör att hon vågar ta i mer.
Galoppen var väldigt fin också och jobbade en hel del öppna och sluta i galopp och korta ner galoppen för att rida fram lite och sen korta igen. Avslutade med byten.
Har börjat rida i mina tävlingsstövlar också som jag köpte för 1½ år sedan men inte använt så mycket...dags att rida in dem nu. Tror dock att jag ska måttbeställa tävlingsstövlar senare och ha dessa som träningsstövlar..vi får se.
I morgon rider vi vidare och tränar på samma som idag, ska försöka få in en träning för Bjarke i veckan också.
Det är ju ett till par förutom jag som är inhyrda i stallet. De har ca 5-6 hästar, hopphästar, som de rider och säljer. Han är tydligen hästtandläkare också så han skulle titta på Usha någon dag :) Vilken tur jag har :)
 
Hämtade även ut mitt paket från fitnessbutiken, proteinpulver. Supergott, jordgubbssmak, tror dock chokladsmaken är godare men den här går i också!
 
 
Kram
 

Lyx!

Idag blev det lite sovmorgon, tog bilen till jobbet eftersom jag skulle sluta tidigare och åka direkt till stallet.
Har vart en strålande solig och hyffsat varm (11 grader) dag. Noterade när jag åkte hem att det börjar bli grönt på åkrarna igen.. För två veckor sedan när jag och Linda åkte till Ängelholm så såg vi raps som började bli gula igen..haha, lite tidigt kanske, sisådär 6 mån för tidigt.
 
Fick ett sms av Caroline på gunnarlunda vid lunchtid, Usha hade skött sig på vattenbandet i går och så hade C lite tid över så hon hade ställt henne på gåbandet idag så jag behövde inte rida om jag inte ville :) Lyxigt en fredag! Men nu skulle jag ju dit ändå men det var väldigt snällt tyckte jag. Och hade jag velat så hade jag kunnat rida ändå, att hon gått på skrittbandet i 30 min gör ju inte så mycket, hon hade orkat ett pass ändå.
Skötte sig bra på skoningen, fick nya ringskor fram. Nästa gång blir den 28 dec, skumt att önska god jul redan nu.
 
Var hemma ca 16,30 så det blev nästan vanlig tid ändå. Slöade lite först men gick sen ut på en promenad på 40 minuter, riktigt skönt!
Nu på kvällen hade det mest blivit degande i soffan och mat i magen.
 
Ingen planerat i helgen, ridning och gym. I morgon kör jag och S core 45 min. Magen och ryggen ska få sig en rejäl omgång. Måste komma ihåg och hämta ut mitt paket med proteinpulver som jag beställt också, whey complete. Kom till kiosken idag :)
 
Kram
 
Usha spanar in hingstarna som står mitt framför nosen på henne, men både de och hon var lugna :)

Benen igen

Idag blev det en långdag på jobbet, vi stod med en monter på ett evenemang som slutade kl 18 så jag var hemma strax före 19.
Slängde bara i mig några ägg och sen åkte jag till gymmet för ett tungt benpass. Har börjat göra djupare knäböj med stången och det tar rätt rejält. Gjorde en hel del andra övningar också och avslutade med att gå i trappmaskinen i 10 min.
Sen åkte jag till citygross och bunkade upp med vanlijkvargen så nu har jag så jag klarar mig ett tag :)

Inget stall idag alltså men Usha har fått jobba på vattenbandet så ingen vila för hennes del.

I morgon tänker jag sluta lite tidigare och åker direkt till stallet, hovis kommer kl 15 och skor och sen ska jag rida. Jag hade ju tagit fel på dag.. trodde att det var denna fredag som vi slutade 13 och inte förra fredagen då när jag bokade in tiden men det gör inget, jag har en del komp att ta ut nu så jag åker två timmar tidigare bara, kan vara skönt en fredag :)

Kram

Långpass

Idag blev det ett långpass med Usha. De var nämligen visning av några hopphästar när ja kom till ridhuset men det gjorde inget. Vi red fram och Usha fick kika på hinder och hoppande hästar :) När de hade ridit klart så tog jag galoppjobbet, slutor i galopp, korta och länga galoppen och sen byten på slutet. Att länga och korta galoppen är bra på henne för då får hon verkligen sätta bakbenen under sig och det är ju hemskt jobbigt...men det går och det blir riktigt bra! Traven blev fin sen och hon hade ett bra stöd på bettet och kämpade på bra. Red på vanligt tränsbett idag.

När jag tog in henne i stallet igen så sov hon nästan på stallgången medans jag fixade henne, svettig blev hon också.. Tur att det finns varmvatten att snabbduscha dem med. Hoppas att jag slipper raka henne. I fjol slapp jag det för hon fick inte alls nån tjock päls så jag hoppas det blir lika i år. I morgon får hon gå på vattenbandet på dagen och jag kommer senare hem från jobb. Hinner jag så blir det ett pass på gymmet!

Har provat Lindahls nya kvarg, vanilj. Mmmm supergod. Det blir att bunkra upp med dem i kylskåpet!!

Kram
 

Pressat ben

God kväll.
Idag gick dagen sådär rysligt snabbt på jobbet igen! Väl hemma så var det tajm för tvättstugan så nu är allt rent o torrt igen! Lagade chilli con carne och sen var det dags att åka till gymmet och pressa benen. Jag har fokus på benen denna månad så nu ska de pressas. Det var på darrande ben som jag cyklade hem från gymmet :)

Usha vilade idag men i morgon ska det ridas igen! På torsdag får hon nog vila får då ska vi ha en liten aktivitet med monter i Landskrona och det slutar vid 18 så jag blir nog lite sen hem från jobb, bättre hon får en extra dags vila.

Kram

jackan

på väg till jobbet med min nya jacka :)



Åhh

Skrev nyss ett inlägg så försvann allt, eller ja blev utloggad bara sådär. Irriterande.
Därför orkar jag inte skriva om allt igen..longerade i alla fall Usha idag. Medans jag longerade så hade Patricia lektion i ridhuset, mycket intressant och nyttigt att lyssna på. I alla fall det jag förstod, första lektionen var på svenska, den andra på danska :P
Tycker ändå att jag har blivit rätt bra på att förstå danska nu, alla pratar ju det i stallet och det är i princip bara bjarke, Patricia och caroline som pratar svenska även om de bryter en del på danska ändå. Rätt mysigt språk :)
I morgon får hon vila om inte jag får tid på vattenbandet, börjar bli dags för det igen!

Kallt har det vart idag också, och regnigt.. brrr.tur jag köpte mig en ny och tjockare jacka i helgen!

Kram

Sportsöndag

Det blev en aktiv söndag för min del.
Började med en promenad, solen kom nästan fram och det var riktigt varmt och skönt ute.
Sen var jag hemma och slöade en stund innan jag åkte till stallet och red. Fick rida på nyharvat underlag- lyxigt :) Red samtidigt som Patricia också, har inte sett henne rida så mycket innan. Väldigt inspirerande och nyttigt i alla fall. Usha gick väldigt bra. Jobbade en hel del i galopp och med byten, lite seriebyten och vanliga byten. Bytena sitter ju bra men jag måste få lite mer gest i dem så vi får högre poäng, vinterns träning bl.a. Det blev även en del öppna och sluta i galoppen. Skrittade sedan ut en stund, gäller att passa på när det är ljust ute. På kvällen är det beckmörkt ute där för det finns inga lampor och det kommer bilar i full fart lite då och då så jag ger mig ogärna iväg på vägarna då även om jag har reflex.

Städade lite hemma och senare så gick jag iväg till gymmet och körde överkroppen och avslutade med att ligga i massagestolen en stund!
Nu är jag redo för en ny arbetsvecka, och stallvecka såklart! Ska lägga mig och läsa ridsport som jag fick i torsdags men som jag inte hunnit med än att läsa, bara kikat igenom lite snabbt.

Kram o hej.

Sovmorgon

Ja, nu har ja ju sovmorgon nästan varje helg eftersom jag inte har nått utsläpp eller morgonfodring i stallet längre, det är bara när jag ska tävla som jag är uppe tidigt. Oftast vaknar ja ändå kl 8-8,30 och går upp men idag sov jag till 9,10 och gick inte upp fören strax före 10! Längesen jag sov så länge.

Har inte nått speciellt inplanerat idag, stallet och gymmet och städa hemma. Plocka ner lite smått i flyttkartonger som har blivit liggandes sen flytten, hmmm i 2½ månad. Ska åka till stallet medans det är ljust ute så jag kan skritta ut en sväng också, trist att bara sitta i ridhuset och rida annars men det är ju den tiden nu.. Tur det finns ett ridhus i alla fall annars hade det inte alls gått så bra.

Nu är det frukosttajm!

Kram

Full fart

Som jag misstänkte så blev det full fart idag.
Började med Väla och letande efter en jacka. Gick runt i alla affärer typ men hittade ingen som jag ville ha, antingen var de för tjocka eller så var det fel modell. Höll på att ge upp men så gick jag in på Intersport innan jag skulle åka hem och där längst in i ett hörn så hittade jag precis en sån som jag letat efter :) Kostade dessutom bara 600 kr! Sen när jag kom till kassan och skulle betala så upplyste kassörskan mig om att det var 20 % på alla jackor, så 480 kr blev det :)
 
Sen blev det en sväng på gymmet och körde benen och ryggen och lite mage. I morgon ska överkroppen få jobba mer men benen blev rätt darriga idag så de fick sig en rätt hård omgång.
 
Åkte till stallet och red efter det, hon var superfin att rida idag och jobbade på riktigt bra. Traven efter galoppjobbet har blivit riktigt fin och idag var det snäppet närmare lite passagetrav, hon var alldeles svettig efteråt men kändes inte alls trött. I morgon ska vi jobba vidare med det och så ska hon nog bara longeras på måndag.
 
Har inte gjort så mycket på kvällen, kikat på Tv och lagat storkok på lax, köpte färsk lax idag som Linda tipsade om och har nu gjort mat och massa matlådor som är i frysen nu :) Gjorde bara på halva laxen men det blev ändå ca 700 g.
 
 
Tände ljus så det blev lite mysigt på balkongen 
 
Kram
 

God morgon!

Lördag fm igen :)
Dagarna har rusat förbi och jag har inte hunnit skriva nått alls..
Igår var det kortdag på jobbet och vi slutade strax e 13. Hem och åkte till stallet och red en pigg usha men hon kändes väldigt fin. Gjorde mycket öppnor/slutor i trav o galopp och en del byten som blev bra och luftiga.
Hon har fått ta det lite lugnt i veckan och longerats två dagar och vilat tre dagar. Har frisserat henne så hon ser hyffsad ut igen och inte som ett lejon i manen. Det bästa hon vet är ju när jag borstar och grejar med henne så när jag frisserade henne så stog hon och sov på gången :)
 
Efter stallet igår så åkte jag bara hem och duschade och sen vidare till Linda i Lund på middag. Kändes som jag kom dit jättesent eftersom jag både jobbat och vart i stallet men klockan var bara 18.30 men det kändes som hon var typ 21.
Åt jättegod mat, fick lite recepttips, och sen satt vi o pratade. Åkte hem ca halv 12 och var hemma strax e 12 igen.
Hade svårt att somna eftersom jag drack kaffe sent, att jag aldrig lär mig... men när jag väl somnade så sov jag gott och vaknade strax före 9 i morse.
 
Snart ska jag till Väla och kolla på vinterjacka (lite tunnare vinterjacka), in på Panduro en snabbis och lite annat.
Hoppas jag hinner med gymmet också, såg att de stängde 15 idag men det borde jag hinna och sen blir det stallet.
 
Hörs senare.
 
Kram
 
 
 

RSS 2.0