Helg!

En till jobbvecka är över, susat förbi som vanligt.
Varmt och kvavt har det varit, tog cykeln till stationen i morse och det var helt vindstilla och jättevarmt.
På lunchen gick jag en sväng och satte mig tillslut i gräset vid vallgraven och solade ett tag innan jag gick tillbaka och jobbade igen, härligt :)
Sen när jag satt på tåget på vägen tillbaka så kom vi till Rydebäck,som ligger mellan Landskrona o Helsingborg, och där började det spöregna och hagla och åska o blixtra. Som tur var så gick det över på några minuter för när jag kom till stationen så var det uppehåll så jag kunde cykla hem utan att bli dyblöt.
Kom precis hem och sen vräkte det ner igen :)

Skippade gymmet för jag orkade inte ta mig iväg i regnet, latade mig på soffan ett tag innan vi åkte och handlade lite till middagen och har efter det inte gjort så hemskt mycket heller, rätt skönt.

Imorgon ska jag upp till stallet på morgonen och så släpper vi ut dem på betet, ska bli spännande. Vet en som kommer att bli överlycklig :)

Kram

Bästa träningen

Pjuh vad varmt det har vart idag, sommaren är på gång :)

Träningen för Bjarke gick riktigt bra, jag red först fram lite medans han red en av sina hästar samtidigt som han hjälpte mig. Det var väldigt bra för då kunde han se hela tiden vad jag gjorde och jag kunde kika på honom emellanåt och se hur jag skulle korrigera osv. Sen gjorde han lite passage och förklarade vad och hur han gjorde. På slutet av mitt pass plockade vi upp henne i formen och så hon skulle trampa på mer framåt och uppåt och det gick bra, fick till några riktigt fina steg med mycket fluff i.
Galoppen var väldigt bra, gjorde slutor och byten och de blev väldigt bra. Han var mycket nöjd med oss och tyckte att det blivit jätteskillnad nu de sista veckorna, och så trodde han att hon kommer att kunna gå Msv A lite senare och att Msv B klasserna inte ska vara några problem alls med henne :)
Nästa träning är på tisdag igen och sen tävlar jag på torsdag.

I morgon är det hästfritt och Helena sköter henne. Själv ska jag nog till gymmet en sväng efter jobbet innan jag tar helg tror jag.

Kram

Ändring

Idag blev det ändring med Usha o träningen. När jag kom till gunnarlunda så var det visning av några hästar, det var Andreas Helgestrand som visade någon häst, att han sen är Danmarks bäste ryttare i dressyr gjorde ju inte saken sämre :) Jag kunde få vänta i ca en timme innan jag kunde träna men då bytte jag så hon fick gå på vattenbandet idag och så tränar jag imorgon istället. De visste inte när på dagen som han skulle dyka upp och nu råkade han komma just när jag skulle träna men det var ju bra att det gick o lösa smidigt :)
Hann se lite på hästen som Andreas red och den var ju rätt fin om man säger så..

Efter vattenbandet så fick hon gå ut och äta lite gräs, på lördag är det dax för betessläpp!
I morgon tränar jag och på fredag rider Helena så då har jag lite ledigt från stall.

Nu ska jag sova i tid, skippat gymmet imorgon och sover lite längre. Det får bli gym båda dagarna i helgen!

Kram

Uteritt

Idag skrittade jag och Usha ut en sväng längs åkrarna i kvällssolen, mysigt :) Hon kändes pigg o glad, låter bra inför träningen imorgon.

Var på gymmet imorse och körde axlar, biceps, triceps och mage och sen jobbet hela dagen.
Var väldigt trött när jag kom hem från stallet, även om det var tidigt. Vi åt lite glass och kollade på tv och jag somnade visst en stund :)
Har duschat nu och är pigg igen men ligger i sängen och hoppas kunna sova snart. I morgon tar jag lite sovmorgon och tar nog bussen till stationen, dvs jag sover till ca 6.40 :)

Kram

Trött

Nu ligger jag i sängen, trött men nöjd. Usha gick riktigt bra idag. Red inne för det regnade en del emellan åt, ingen duva som sällskap som tur var.
Hon var riktigt fin i traven och galoppen, tränade på byten på rakt spår och det går bättre o bättre. Ska bli kul att se var Bjarke tycker på onsdag, om han tycker traven är bättre. Imorgon ska jag bara skritta ut en stund, onsdag är det träning och på torsdag ska hon gå på vattenbandet. Nästa torsdag är det tävling så jag ska försöka att träna en gång till innan dess.

Har inte gjort så mycket alls hemma nu, ätit lite glass och tittat på tv. Imorgon är jag nog hemma från stallet tidigare så då får det bli tvätt och lite städning.
Upp till gymmet imorgon bitti i alla fall så det är bäst jag lägger mig o sover nu :)

Kram

Söndag

Åh nu är helgen över igen, den gick verkligen fort. Ny jobbvecka imorgon, tur jag har kul på jobbet så veckorna går fort också :)
Idag blev det handling av mat, lite undanplock av vinterkläder (!) och en promenad i regnet nu på kvällen.
Har varit i stallet också såklart, red lite i ridhuset men vi hade sällskap av en envis duva som vägrade flyga ut och flaxade omkring o flög mot plastrutorna och Usha tyckte inte om det så värst mycket. men jag jobbade en del i galoppen och hon kändes väldigt fin, tryckte på bra med bakbenen. Red kanske bara i 30 min, det var lixom ingen idé att vara ute för det spöregnade. Imorgon skulle det bli sol så då kan vi vara ute!

Sitter med ansiktsmask nu och ska snart krypa ner i sängen. Siktar på promenad till stationen imorgon.

Usha i sitt nya schabrak o nya benskydd


Min nya ridjacka


o mina nya vanliga jacka

Kram o god natt

Shopping!

God morgon!

Igår blev det shoppande på Gekås. Jag som inte skulle ha något speciellt, förutom lite smååsaker och vardagssaker o lite sånt, men jag lyckades ju med att fylla vagnen och hitta bra saker.
Det bästa var nog ändå ridkläderna från Mountain Horse, en jättefin jacka (softshell) och en superskön tröja (mer till höst/vinter iof) men de kostade 1/4 av priset. Hittade också vita ridbyxor, två schabrak, benlindor, benskydd, lädertvål o flugskydd m.m. Det är ju minst halva priset på allt och det är samma märke som finns i andra butiker. Sjukt :)

Sen hittade jag en riktigt fin jacka till mig själv, en vit i softshell, linnen, korta strumpor, regnjacka, brasse-stolar, lakan o örngott i satin och mobilhållare som man har på armen m.m. Fanns även en hel del billig mat så jag köpte med mig lite torrprodukter eftersom jag ändå skulle handla det hemma sen. Väldigt nöjd över shoppingen.
Vi åt lunch och sen åkte vi hem, jag till mig och de till Norberg.
Var hemma runt halv 4, packade upp och fixade innan jag åkte till stallet. Var för trött för att rida så jag longerade istället och hon såg fin ut, riktigt fluffig trav!
Idag ska jag rida, med mina nya skydd och schabrak :)

När jag kom hem från Gekås så hade N dammsugit hela lägenheten, tömt återvinning, diskat o tömt tvättmaskinen och vikt ihop tvätten och lagt in den i garderoben. Lyxigt!

Dags att äta frukost. Idag står inte så mycket på schemat, stall och gym!

Kram

på campingen

Nu ligger jag i sängen på campingen på Ullared. Kom hit strax före sju och gick in i varuhuset och direkt ner på hästavd. köpte lite mat till Usha, en fin jacka till mig och lite småplock. hann inte med så mycket mer innan de stängde. sen köpte vi med oss lite mat och åkte till stugan. här har vi nu ätit, vinat och snackat en massa och ska nu sussa. imorgon blir det shopping på förmiddagen, får väl se hur länge vi sover. Lotta o Helene har ju redan stoppat hela dagen idag :)

Kram

En dag kvar

sen är det helg!
Började imorse med gym, ben och mage fick sig en hyffsad omgång. Sen en dag på jobbet som gick rätt snabbt och sen en kväll i stället. Ungefär som vanligt alltså. Red ett bra pass idag, har ju inte ridit henne riktigt sen tävlingen i helgen men hon var väldigt fin och framåt och inte alls stel o lite matt som hon kan bli av att vila. Hade en riktigt bra trav genom hela passet. Bytena gick bättre på slutet, där var hon lite seg i början men avslutade med några fina och raka byten. I morgon får hon vila igen och Cassandra fixar henne medans jag åker till Gekås efter jobbet :)
Har packat min lilla väska med sovsaker o lite annat. Siktar på att åka härifrån senast halv 6. Tar bil till jobbet imorgon så då är jag hemma i rätt god tid.

Kram

Regn

Huh vad det har regnat idag..trist men det behövs lite, men bara lite.
Usha fick nya skor idag och sen blev hon longerad. Var på utebanan mellan regnskurarna. Fin såg hon ut att vara, imorgon ska vi rida lite igen :)
Torsdag imorgon redan, och sen fredag! Då åker jag till Ullared efter jobbet och träffar Lotta o Helene :) Oj vad det ska bli kul!

Nu ska jag sova, upp till gymmet i morgon. Tror att benen ska få sig en omgång, och magen.

Kram

Kväller

God kväll.
Idag blev det en slappar dag (kväll)
Började med gym i morse, axlar, mage, biceps o triceps fick träna, sen jobb hela dagen som gick fort.
Väl hemma igen så åkte jag till stallet nästan direkt. Vilodag för Usha och jag skulle ut o äta gräs med henne men det vräkte ner regn nu på kvällen så istället fick hon 30 min massage av mig, på halsen och ryggen. Finfint tyckte Usha och kliade tillbaka på mig :) Tror att det var lika mysigt att få massage som att få gå ut och äta gräs.
 
Var hemma rätt tidigt från stall så vi har käkat och sen degat i soffan. Kom just på nu att jag glömt ringa mormor  som fyller idag men jag får ringa imorgon, ett paket är i af postat.
 
Imorgon ska Usha skos och sen ska jag longera henne.
Haha hittade ett videoklipp från en Bjarketräning där vi tränar sisten :) svårt det där...
http://youtu.be/Izdf1qwOQ0U
 
Kram o god natt
      
          
        
 

Uteritt

Idag blev det en uteritt med Maria och hennes häst. Usha tyckte nog att det var alldeles lagomt och skrittade nöjt på med öronen spikrakt fram. Väldigt kvavt ute så även om vi bara skrittade så blev hon lite svettig.
Imorgon får hon vila, äta lite mer gräs och bara ha det skönt. Börjar närma sig betessläpp nu, om två veckor så går dom nog ute dygnet runt om vädret är ok och om det finns tillräckligt med mat.

Nu ska jag packa gymväskan och fixa lite i köket. Imorgon blir det morgon-gym. En vecka sedan träning nu..huh. Har dock en väldig träningsverk i magen sen ridningen igår :)

Kram o god natt

Bästa tävlingen

Strax innan jag skulle rida andra klassen idag så öppnade sig himlen verkligen. Det hade regnat ganska mycket innan också så framridningen var tung och lite blöt. Mina tyglar blev hala som såpa fast jag hade förberett med super grip.
I alla fall så var hon väldigt fin på framridningen och traven kändes bra, galoppen ännu bättre. Inne på banan så var hon inte så spänd som förra klassen och kändes helt okej, tappade bjudningen lite i traven emellanåt men det var nog för att det var så tungt. Galoppen gick riktigt bra och fick 7:or på allt utom ökad galopp där det blev en 6:a. 6 or i stort sett hela travprogrammet också och slutade på 64.1% Låg på placering ända till näst sista ryttaren som petade ner mig...men det gör inget för nu har jag ett kval av två klart till Msv B. Det krävs ju 2 st Msv C över 62%. Nu vet jag att vi kan få till det bra på tävling också så det är bara att köra vidare.
Nästa tävling blir den 6 juni i Åsbo, samma klasser som idag.
Det blev nog den bästa tävlingen idag, med PB i båda klasserna :)
Usha har skött sig väldigt bra och varit lugn i bussen så jag har kunnat lämna henne och titta på tävlingarna också.

Har bara slöat resten av kvällen, ska belöna mig med glass och kolasås nu :)

Veckan för Usha kommer bli ganska lugn.
Måndag: Skritta ut
Tisdag: vila
Onsdag: Longera (och skoning)
Torsdag: Dressyr
Fredag: Vila
Lördag: Skritta ut eller ridning
Söndag: Det som det inte blev på lördagen

Kram

Tävling i Viarp

Nu sitter jag i bussen ocj har just ridit första klassen, en LA3. Det var första tävlingen för i år som var ute. Hon var väldigt spänd och det tog ett tag på framridningen innan jag fick loss henne. Sen blev hon väldigt spänd på banan men jag red bara framåt och tydligen tyckte domaren om det så 63,29% tror jag att det blev, tom PB för oss i den klassen :)
Det är lite rörigt här på platsen, liten parkering alldeles intill banan och två klasser samtidigt men nyttigt också att rida såhär.
Nästa start är strax e 12 och då är det msv c1. Då blir det nya kandaret på :)
För övrigt står hon väldigt lugnt i bussen och trampar inte alls mycket!
Nu ska jag vila en stund innan det är dax igen.

Kram

28 grader

Pjuh, det är varmt nu..är glad att jag var i stallet på fm och red o fixade det mesta då. Red faktiskt i ridhuset, toppen med ett ridhus i sten för det var svalt där inne :) Men det dröp svett från oss båda ändå, hon gick riktigt bra idag och det känns bra inför tävlingen imorgon.
Ska tillbaka dit lite senare och duscha henne. Duschade iof av henne efter passet men så rullade hon sig direkt igen :)

Nu på em har vi vart till fågelparken, eller djurparken och tittat på massa djur o fåglar. Sen åkte vi ner på stan o köpte glass och nu sitter jag på balkongen och smälter bort nästan. Tur att det blåser lite ute och fläktar.





Gillar sovstilen :)



AW

Idag blev det aw med Anna från Ängelholms kontoret. Vi har ju försökt få till en kväll länge och idag blev det av! Strålande väder och riktigt varmt, uteservering självklart. Riktigt god mat, oxfilé och så vin såklart :) Nu ligger jag dock i soffan och är halft död.. Ska upp tidigt imorgon och Fordra och släppa ut hästarna. Passar på att rida på fm och sen ska vi nog åka och till fågelparken på em. Ska bli lika fint och varmt imorgon med. På lunchen var jag ute på en promenad ner till havet och stranden :) Det ligger ganska nära kontoret, tar max fem min att gå.Kram

Blåsigt

Idag har det blåst en del, tur man är inne o jobbar. Men det har varit riktigt varmt ute och vindarna har varit varma så det gör inget.
Var hemma ganska tidigt idag, runt halv fyra. Satt på balkongen en stund innan vi åt och den åkte jag till stallet. Maria var lite hängig och skulle inte ut med sin häst så jag longerade Usha istället. Hon fick ha pessoalongen på och hon jobbade riktigt fint. hon som inte brukar skumma i munnen så lätt skummade hur mycket som helst och fick med sig bakbenen väldigt bra. Efter det fick hon gå ut o äta gräs :)

Blev tidigt hem från stallet, jag och N åkte ner till Raus och gick en promenad i dalen, där blåste det ingen alls. Blev en vända på lite mer än 3 km.
Nu är det dax att sova, imorgon ska jag upp till gymmet.






Helsingborg

Nu är jag på väg till Helsingborg o till banken där. det är lite facklig info på em.
Strålande väder och väldigt varmt ute, härligt :) Nu har alla raps på fälten slagit ut också så det är gult överallt!

Det får bli en skritt tur med Usha ikväll. hon behöver inte gå nå hårdare idag, slöar lite utomhus och sen äta gräs. Det tycker nog hon också om.

Kram

Full fart framåt

Idag var det dags för Bjarke träning igen.
Det gick riktigt bra, vi har höjt oss ett litet snäpp på några månader så det går framåt. Skritten o galoppen är bra, framförallt galoppen och traven kommer. Ibland blir det otakt men när jag rider går det genast bättre.
Idag jobbade vi mycket med att få igång bakbenen, 10 m volter i galopp i hörnen och full fart fram i galopp på långsidorna för att samla ihop galoppen in i volt igen. Lite segt i början men sen gick det riktigt bra. Fick göra några tvära skänkelvikningar också där hon verkligen fick sätta bakbenen under sig och de gick riktigt bra.
Avslutade passet med att rida igenom msv c, Usha var riktigt trött då och jag fick kämpa för att få fram henne. Det gick med det blev lite av och på men mest för att bensinen tog slut innan.
Det rann svett av både henne och mig, vem har sagt att det är enkelt och inte jobbigt att rida?
Nästa träning är om två veckor.

Sen fick jag meddelande av Helene, hon o Lotta ska till Ullared näste helg och frågade om jag ville komma dit också :) Så det blir att åka dit fredagen efter jobbet, sova på hotell o dricka vin och sen shoppa lite på lördagen =) Ska dock inte handla så himla mycket men det ska bli riktigt skoj att träffa dem!

Nu ska jag sova, imorgon ska jag vara på lite info i Helsingborg efter lunchen!
Kram

Slöar i soffan

Javisst, nu har jag tagit kväller och slöar lite i soffan.
Blev lite sen från stallet idag, blev sen dit också. Var först tvungen att åka och köpa mat till Usha innan de stängde, sen hem och äta och sen iväg till stallet.
Red i ridhuset idag, hon var lite seg och hade inte sån jättelust att jobba i början men på slutet gick hon bättre och hon kom igång och fick en väldigt fin trav, men så fick ju jag rida som en galning också...kanske är det jag ska göra för att det ska gå bra :)
Imorgon är det träning för Bjarke igen, hoppas hon är på lite mer samarbetsvilligt humör redan från början :)
 
Film från senaste träningen för honom
http://youtu.be/ynAzKRjbS1I
 
Kram o god natt

Filmer laddas upp

Håller på att ladda upp en film på senaste Bjarketräningen men det är typ 90 min kvar..
Här kommer i alla fall en till film från igår
http://youtu.be/arZGVHd0HIw
 
och en från idag när jag var ute och betade med henne.
Hon såg så rolig ut för i 15 min gick munnen i ett och hon tittade inte upp en endaste gång.
Det såg så kul ut så jag var tvungen att filma en snutt
http://youtu.be/oEoRZRtI3S0
Hon vilade idag men själv var jag rätt flitig i stallet. Mockade hagen, fixade vatten i hagen och städade lite i skåpet (var tvungen att kika vad jag behövde från Gekås, Linda ska dit i helgen)
 
Har inte gjort så mycket annat nu på kvällen, skönt :)
Ska hoppa in i duschen nu och sen är det sovtajm.
Ny jobbdag imorgon igen, idag gick det väldigt fort.
 
Kram o god natt

Mot jobb

Det är klart jag skulle vilja vara mer ledig o rida o göra skojiga saker men det är skönt att jobba också plus att jag trivs himla bra på mitt jobb så det går lätt :)

Har just tagit en promenad ner till stationen. Första gången jag mätte sträckan och det var 3,2 km. Bra sträcka att gå på morgonen. Nu går jag inte så fort så jag blir svettig men lagom morgon promenad.

Ikväll ska Usha vila, vi ska ut o käka gräs. Gissar att hon blir överlycklig :)

Kram

Några filmer

Några trav- och galoppfilmer.
http://youtu.be/qul3u2ukRuM
http://youtu.be/7eB0nzTVU1o
Liite långa tyglar kanske... :)
      
          
        
 
      
          
        
          

Slut på ledigheten

God kväll.
Idag har jag gjort massor känns det som. Först sov jag ut, det har jag gjort väldigt länge nu :) Jag och S var på gymmet på fm och körde ett BP pass, vi ökade på minst 2 kg på det mesta idag. Det var inte så farligt som vi trodde, men svettigt var det och det lär kännas i kroppen imorgon.
Sen har jag varit i stallet och grejat. Red på utebanan och Maria filmade. Traven var faktiskt ren den största delen, det syns när jag håller för mycket i vänster så blir det ojämt men som tur var så är det inte så ofta. Hon gick riktigt bra idag men var lite matt och trött, säkert pga värmen men hon har gått rätt mycket den senaste veckan. Imorgon ska hon få vila och vi ska ut och äta gräs. Laddar kanske upp lite filmer imorgon, orkar inte ikväll.

Nu har vi delat på en pizza och tittat lite på Tv. Pallrade mig ut på en promenad i ca 3 km. I samma veva som jag skulle gå så insåg jag att mina hörlurar låg i tvättmaskinen... Det fick bli en prominix utan musik men när jag kom hem så hade maskinen blivit klar och jag testade lurarna o dom fungerade som tur var :)

Nu ska jag hoppa in o duscha och slöa lite till o ladda för en ny (och hel!) jobbvecka. Det var varit två sköna jobbeveckor nu men nu är det slut på ledigheten..

Kram

Glad

Ridningen gick riktigt bra idag, red på utebanan igen i värmen. Hon är så himla rolig att rida,nästan så jag blir lite besviken när passet är klart och jag längtar redan till nästa pass. Precis som det ska vara :)
Red en del i trav och nu tar det inte så lång tid innan jag får in takten, sen en del galoppjobb med början till piruetter, slutor och byten. Bytena var idag rena och exakt när jag ville att de skulle vara. Imorgon ska Maria filma lite så jag får se om det ser lika bra ut som det känns :)

Sen åkte vi ner på stan och träffade Nattis och Oskar. Vi fikade länge och sen åkte N hem och jag gick med dem en bra runda på stan, en runda som tog ca 1 1/2 h :)
Sen skulle de iväg och äta och jag åkte hem.
På kvällen har vi bara segat oss och ätit god mat. Vi har nyss kommit in från en promenad på en timme. Riktigt skönt väder ute. Vi gick lite nya vägar, genom fina bostadsområden som jag inte sett förut med gigantiska hus.

Nu är jag trött så det blir nog att sova till Tv:n!






God morgon

Frukosten ligger i magen, dags att åka till stallet och rida Usha :)
Det får bli ett dressyrpass med ganska mycket galoppslutor, förvänd galopp och byten.
Tänkte bli klar med stallet på fm så jag har em redo att träffa Nattis!
Det blir nog ingen gym idag, men en promenad säkert senare i kväll. Imorgon kör jag och S ett bodypump pass igen.

Nu när det börjar bli sommar o fint ute så tänkte jag och Linda åka till Flyinge och titta på den fina anläggningen. Det är öppet så man får strosa runt där som man vill på dagarna och det tänkte vi göra. Om två veckor förhoppningsvis, det ska bli kul. Så fint där borta :)

Dagen

Vi åkte ner på stan på em och gick en sväng vid stranden. Köpte världens största glass tror jag..men den gick i :)


Sen gick solen i moln och det blev lite kallt så då åkte vi hem igen.
Jag böt om och åkte till gymmet, mycket folk där. Körde ett rätt hårt överkroppspass, ökade på lite vikter.
Efter åkte jag till Ica och handlade och sen har vi mest slöat här hemma.
Imorgon är det lördag, ska till stallet och rida på fm och den träffa Nattis på em :)





Kram

Semester

Yes, idag har jag semester :)
Har klarat av stallet, det blev longering för Usha på utebanan. Efteråt så fick hon beta lite gräs. Hon hade fullt upp att äta så munnen gick som en liten gräsklippare, hade varken tid att titta upp eller andas, det var verkligen all in. Lite besviken blev hon nog när jag tog henne från gräset och in i hagen igen.. Men snart så släpper vi dem i gräshagarna :)

Kvällspromenader

God kväll.
Två promenader har klarats av nu på kvällen. Först en här hemma där jag gick den vanliga rundan sen hann jag knappt hem och så ville N åka ner på stan och gå lite där. Det var så himla skönt ute, vindstilla och varmt. Så vi åkte ner och gick en bra runda. Stannade vid Gröningen som är ett stort grönområde precis vid havet. Där finns bänkar o lite annat så vi satt oss på en varsin "solstol" och tittade ut över havet mot Danmark. Riktigt skönt ute och inte ofta det är så vindstilla.
Två timmar senare så är vi hemma och ska strax krypa ner i sängen.

Vi var iväg till Ikea en snabbis också och handlade lite smått. Ett litet bord som skrivaren står på, lite plastbackar med lock till bussen och lite annat bra att ha.






Lunch på balkongen

Srallet är klart, lagom tills jag kom dit så slutade det regna och det bliev skitvarmt ute. Kvavt o svettigt. Red ett dunderbra pass på utebanan. Perfekt underlag nu när det hade regnat. Det är så kul att rida Usha nu för hon tycket verkligen det är kul och vill jobba, det märks att hon har blivit så himla mycket starkare och orkar mer och har inte ont någonstans. Vattenbandet har verkligen hjälpt enormt mycket, värt varenda krona.
Hon travade på jättefint idag och takten börjar sitta nu. Förr kunde hon protestera när det blev jobbigt, och helst innan det blev jobbigt också men nu kämpar hon på med öronen framåt och blir nästa het och vill verkligen, så kul :)
Svetten rann av både mig och henne, mest för den tryckande värmen tror jag.
Duschade av henne och sen rullade hon sig noga igen :)

Fina Usha


Har just ätit lite lunch på balkongen, lyssnar på när det småmullrar ute. kanske därför jag haft så ont i huvudet idag. Solen skiner än i alla fall.
Blir nog Ikea lite senare.


Mot stallet

God morgon!
Vi har nyss käkat frulle och segar lite i soffan nu. Ska klä på mig och åka till stallet för ett träningspass, det får bli i ridhuset idag för det regnar lite ute. Kandaret åker på idag igen.

Sen blir det ikea en sväng, ska ha lite plastlådor med lock att ha i bussen, ett litet bord till skrivaren och ett hjul till skrivbordsstolen som har lossnat..
Förhoppningsvis så slutar det att regna så jag kan ta en springtur senare. Gymmet stänger tidigt idag så det blir det nog inte.

Igår så var jag på vattenbandet med Usha, hon fick gå i mycket vatten, nästan över knäna. Jobbade på bra med bakbenen, de lyfte hon nästan över vattenytan ändå, Caroline sa att hon jobbade på riktigt bra :)
Sen tog jag och N en promenad på kvällen, så skönt ute och jag blev nästan varmt fast jag bara gick i fleecetröjan. Det var över 20 grader igår och rätt kvalmigt ute. Testade min nya träningsapp, endomondo, och den fungerade bra :)

Nu är det dags att byta om och åka iväg.
Kram

Ledig!

Nu är jag ledig fram till måndag!
Gynnade imorse, rätt hårt pass och ganska länge. Regnade på morgonen, rätt rejält men det var nog bra för det är riktigt torrt här. Nu har det slutat och det är 21 grader varmt och kvalmigt. Känns som åska i luften.
Ska vila lite innan det är dags för stall, Usha ska vara på vattenbandet kl 17 så det är gott om tid dit.
Pratade med Nattis i telefonen på vägen hem. Idag kommer hon ner till Helsingborg o blir kvar till söndag morgon. På lördag ska vi träffas och förhoppningsvis nått mer :)

Grönt o fint ute nu!



Uteritt

Det blev en Uteritt idag igen med Maria o hennes häst som sällskap. Vindstilla och varmt ute, helt perfekt. Matias häst skrittar på ganska fort så Usha har full sjå att hänga med :) men det är bra för hon behöver gå på rätt friskt i skritten. 40 min var vi ute på fälten i alla fall.
Sen snabbstädade jag i skåpet, putsade mina träns och fixade mer vatten i hagen. Hon dricker som en svamp nu när det är så varmt.

Imorgon blir det bil till jobb, kortdag och slutar kl 13! Först blir det gymmet.
Usha ska på vattenbandet imorgon, tror det var kl 17.. bäst jag kollar det så jag kommer i rätt tid.

Nu lite läsning innan det är dax att sova!

God morgon

På väg till jobbet nu. Har massor att göra idag, det är ju bara kortdag imorgon och på fredag är jag ledig.
Tog cykeln ner till stationen, ingen vind alls idag så det var helt perfekt. Varmt kommer det att bli också :)

Stall ikväll, ska städa lite snabbt i skåpet så jag får plats med allt. Bort med vinter grejorna tex. Nått hittar jag på med Usha, skritta ut i värmen är ju rätt skönt. Kan nog bli det

Kram

Nya kandaret

Usha var så fin i sitt nya kandar, mjukt o fint läder var det också. så nu är mina julklappspengar spenderade :)
Hon har sån tunn pannlugg så pannbandet ser så stort ut på henne..haha




Red faktiskt lite inne idag fast det var så soligt o varmt ute. Det var vattnat o harvat så det var perfekt. Usha gick superbra och jobbade på som attan, blev tom löddrig mellan bakbenen. Allt flöt på idag och hon kändes riktigt fräsh. Red bara i ca 30 min, ingen idé att nöta för mycket.
Imorgon blir det antingen vila eller skritta ut och på onsdag är det vattenbandet.

Dagen i klippan var riktigt rolig och tiden flög fram. Trevligt litet kontor, tom med ett litet akvarium med fiskar i som jag kunde kika på :)


Klippan!

Nu är jag i Klippan o jobbar, kul att vara på ett annat ställe och se hur det ser ut. Vi är bara tre stycken här idag, litet o mysigt kontor. Har precis ätit min matlåda och ska vila i 25 min innan det är dags att köra em igen.
Fick sms om att kandaret har kommit nu, wiii! Ska hämta ut det på vägen hem :)
Jag son jade planerat att rida med träns idag men det får bli premiär med kandaret istället.
Fantastiskt varmt är det också, sommar på G!

Kram

Ingen springtur

men gym istället :)
Åkte till gymmet senare på em och körde ganska mycket rygg, skulderblad och axlar. Lugnt med folk men så var jag ju där en timme innan de stängde.
Tog en promenad på dagen, väldigt varmt ute och jag har även legat i gräset och solat länge. Blivit lite brun i ansiktet och fräknarna kommer som ett brev på posten.
Sen blev det premiär för att äta på balkongen för i år. Satt och läste där i solen också, härligt.

Imorgon ska jag till Klippan och jobba, de var kort med folk och jag bor ju rätt nära ändå, det ska bli kul :)
Hoppas att mitt kandar kommer imorgon också så jag kan hämta ut det med posten :-D

Nu ska jag fortsätta läsa, Liza Marklund- du gamla du fria. Grymt spännande.


Skönt tyckte Usha att slippa täcke, så hela kroppen kan gnussas i jorden...



Varmt igen

Idag red jag ute i bara T-shirt och det var riktigt varmt och skönt.
Red på utebanan och hon gick riktigt bra, fin trav på slutet. I ena varvet är det inga problem alls medans i vänster varv är det lite mer jobb innan det blir bra, men bra blev det!
Gjorde endel byten och galoppslutor också och mycket öppna i traven.
Sen duschade jag av henne lite och släppte ut henne utan täcke i hagen. Lycka tyckte Usha och rullade vid väldigt noggrant så inte ett enda hårstrå är rent...Nöjd var hon i alla fall.

Nu går tvättmaskinen för fullt, ska nog ut på en springtur em/kväll tror jag :) Råkade tycka att det var lite roligt att springa, får se hur länge jag tycker det..

Kram

T-shirt väder

Det blev ett tufft BP pass idag men nästa gång ska jag öka på ännu lite till, det går :)
Efter gymmet så var jag hemma en liten stund och sen gick jag och N ut en runda på 1,5 h. Vi gick till Ica och köpte lite mat till middagen, kött och lite annat. Riktigt varmt ute, en glass slank ner också.

Sen åkte jag till stallet. Longerade ute i paddocken och nu var det t-shirt väder ute. Riktigt härligt! Usha gick jättefint, var lugn och jobbade på bra. Hon Har börjat jobba mer med bakbenen nu även på linan, har haft lite svårt med det innan.

Nu på kvällen har vi ätit gott kött och sitter nuoch tittar på speedway go från Göteborg.
Imorgon ska jag upp till stallet på fm och rida. Vad vi hittar på på em har jag ingen aning om. Skulle behöva åka till biltema och köpa nu slang till cykeldäcken, N ska få fixa till den :)





Lite dåsig i värmen :-P

Ledigt igen

God morgon!
 
Har nyss käkat frukost bestående av nybakade frukostbullar och kaffe!
Åkte iväg lite snabbt och handlade på konditoriet, galet goda bullar där så nu är jag redo för ett BP pass om ett tag.
 
Igår var det lite strul innan jag kom hem, någon hade slängt sig framför tåget igen (3:e gången på 3 veckor) och tågtrafiken stod stilla. Bussen som jag tänkte åka hem med var proppfull så den stannade inte ens på hållplatsen... Men tillslut kom tågen igång och jag var hemma strax e 19..
Anna mailade på dagen och hon hade migrän så våran AW blev inställd igen..haha.. Nu siktar vi på nytt om 2 v.
 
Jag och N åkte och köpte McDonalds mat och åkte ner till Råå och satte oss på stranden och åt. Sen gick vi en liten runda innan vi åkte hem.
 
Idag ser det ut att bli lika fint väder igen, varmt och soligt redan när jag åkte och köpte bullarna. Dessutom hade de klippt gräsmattorna ute så det doftade nyklippt gräs = sommar :)
 
Kram

Fredag!

Fredag igen! Verkligen kortvecka denna vecka, härligt. Och nästa vecka är jag ledig på fredagen och ska till Klippan på måndag o jobba.
Nu sitter jag på tåget, tog lite sovmorgon och så skulle det vara någon tekniker o fixa våra datorer nu på morgonen så jag kan ändå inte göra så mycket.
Cyklade ner till stationen, skönt att trampa ur benen. Har ändå ingen träningsvärk direkt, lite i ena höften men inget annars.

Ikväll är det Aw med Anna, det är 5e gången typ som vi försöker få ihop det nu och denna gång verkar det fungera :) Hoppas vi kan sitta ute, skulle bli riktigt varmt idag!

Kram

Nöjd

Nu har jag klarat av Vårruset, 5 km på 35 min. Vi sprang hela tiden och kondisen våt det inge fel på, lite trött i benen på slutet men flåset var helt ok. Sprang ju inte jättefort men vi ville hålla ett jämt tempo. Nu ska vi springa iform loppet den 22 september :)
Har duschat nu och krupit ner i sängen, somnar nog gott ikväll.

Idag tog jag tag och beställde ett nytt kandarträns till Usha. Har tittat på ett länge som jag tycker är fint men jag har aldrig tryckt på köpaknappen..men så fick jag nys om att det var 30% rabatt nu så då passade jag på :) Hoppas det kommer snart och att hon kan ha det!

Nu ska jag sova så jag orkar med att jobba imorgon!

Kram o god natt







Fina omgivningar att springa i!

Vårruset

God morgon.
Idag eller ikväll är det dags för Vårruset i Malmö, 5 km ska jag ta mig igenom. Målet är under 35 min. jag har inte sprungit många meter den senaste tiden, mest till bussen. Har som tur är ingen träningsvärk efter gårdagens klättrande.
Men först ska det jobbas och sen åker jag och en till på jobbet till Malmö. Fint väder verkar vi få :)
Usha får vila idag och imorgon rider Helena henne. I helgen ska jag rida båda dagarna och kämpa vidare med det jag gjorde igår för Bjarke.

Nu kommer strax bussen.
Kram

Utflykt

Började dagen med att träna för Bjarke. Det gick bra, både jag och Usha var dyngsura av svett efteråt. Maria var med och filmade så nu ser jag själv vilken skillnad det har blivit på två månader :) Fick till en bra trav på slutet och hon jobbade på fint fram, jag måste fortfarande släppa min vänstra hand lite, i höger varv så går det hur bra som helst att rida men i vänster så vill jag gärna fastna i vänster hand. ajabaja.
Nästa träning är om två veckor, hoppade nästa vecka eftersom hon ska på vattenbandet då.
 
Nu på em har jag och N varit på utflykt till Kullaberg och tittat på Nimis, nån form av konstverk nere på stranden. Vägen dit var en spännande upplevelse, brant nedför i ca 1 km med stenar, rötter och löv sen skulle man hela vägen upp igen också, pjuh. Det blev dagens träningspass som varade i typ 1½-2 h. Benen darrar skapligt, lite klantigt kanske och gå där idag när jag ska springa imorgon.
 
Ska lägga mig i soffan och vila lite nu, härlig ledig dag har det varit! Strålande sol och varmt, nästan ingen vind alls. Och så har jag köpt årets första glass!
 
Lite bilder från vår lilla utflykt:
 
Långt ner ska vi..
 
Nere..
 
Hur skönt som helst i solen, satt på en stor sten och solade ett tag
.
 
 
 
Dit upp ska vi igen..
 
Stenigt och bökigt första biten upp
Blev lite bättre på slutet
 
 
 
 

RSS 2.0