Helgen

I helgen fick jag massor gjort. 
Städat på baksidan så nu går det att klippa gräsmattan 😁 
Planterat om tomat och chilli, åkt till tippen med en massa bråte, tvättat, handlat mat mm. 
Har även ridit, i lördags på banan med trav-och galoppbommar och igårkväll åkte jag och snusan till rydsgårds gods och red ut i skogen. Det var riktigt fint väder hela helgen och igår var jag ute i bikini hela dagen, det märks på ryggen idag 🙈. Sen kom det faktiskt regn på kvällen, precis när vi jade ridit klart, och sen har det regnat i natt men nu är det sol och supervarmt igen. 
Regnet behövdes för det är jättetorrt i marken. Nu ser det ut som det blir superfint i två veckor igen 😎 
Idag kommer Micke hem, förhoppningsvis så hinner vi hämta skåpet i Malmö ikväll så så möts vi där 😊 
Innan röjning 

Efter röjning 

Tomater på gång!


Kram 



Lördag morgon

God morgon!

Första helgen som jag är själv på väääldigt länge..men jag har att öga idag så dagen kommer gå fort. Först ska jag till tippen med bråte som jag packade i bussen igår kväll, massa sopsäckar, virke och annat. Det minskar lite från gården i alla fall. Förhoppningsvis så hinner jag fylla den igen och åka iväg en sväng till.
Sen vid 14.30 ska jag vara med och springa i ett stafettlag, med ridklubben. Det är Skurupsmästarna och en lagtävling där man springer 4*1000m, det ska bli roligt även om jag är i usel form just nu ;) Jag och M sprang i onsdags och så har jag börjat med gymmet igen men jag är ju inte i samma form som för ett år sedan...Gymmade igår också, nu har dom ändrat om taggen som man kommer in med så nu kommer jag in alla dagar mellan 04-02 så jag kan i princip alltid träna nu. Tidigare kunde jag bara komma in på receptionens öppettider vilket ibland gjorde att jag inte hann träna på en helg tex.

Senare efter löpningen så ska jag rida också. Jag har kollat på lite filmer hur hon gick för ca ett år sedan, innan operationen och det är ganska stor skillnad mot nu.. Där red jag framåt och ur det kunde jag ta tillbaka henne och fick en helt annan energi vilket också syndes på resultaten då. Nu rider jag för långsamt och energin finns inte. Ändring och träning på det! Det är nästan så jag funderat på om jag ska åka och träna för Bjarke, även om det är 10 mil enkel resa..men jag ska testa den andra tränaren först och även berätta för Lena att jag måste få mer energi i henne, jag tycker att jag får rida i ett undertempo även om hon bär sig själv väldigt bra men allt jag gör bli för långsamt och det straffar sig på tävlingen. Ska prata med henne och se om hon har nått tips. Vi har ju vart där en gång så nog ska vi ta oss tillbaka igen, jag måste bara hitta ridsättet igen.
Sen från juli så ska jag betala halvårsavgift på ett ridhus alldeles i närheten här som är 20*60 och med speglar mm så får jag ta mig tiden (10 min ;) ) att åka dit ibland och rida. Större bana och speglar hjälper mycket.

I torsdags vann vi ett klädskåp på en auktion också, som ska stå här nere i hallen. Hoppas att det är fint annars får vi ta och fixa till det. Samma stuk som skrivbordet och byron som vi ropade in i vintras. Det kommer att bli fint :)

Nu ska jag sätta fart!
Kram

Veckan

Tiden går så snabbt så jag ginner inte skriva så mycket 😁 i veckan har vi fixat lite på huset och städat upp på tomten. Micke började jobba i måndags och igår åkte han till karup och blir borta till måndag. Jag har lite städjobb som jag hade tänkt hinna klart och så får det bli några vändor till tippen. 
I söndags tävlade jag men det fick sådär. Ett nytt sätt att rida henne på är inte så lätt att få till på en gång men vi tränar vidare. Ska även träna för en annan tränare nästa helg förmodligen, vill testa henne också. Snusan rider för henne och tycker hon är toppen samt att hon utbildar  massa unghästar till breeders mm. I söndagskväll fick usha kolik så jag tillbringade halva natten i stallet samt åkte ut och tittade till henne med hämna mellanrum. Det gjorde att jag sov typ väldigt lite så jag tog en semesterdag på måndagen. Vi vet inte vad som var orsaken till koliken, jag kan misstänka att hon drack för lite på tävlingen. Det var varmt och hon svettades mycket så hon kanske inte fick i sig tillräckligt med vätska. Nu mår hon bra igen men jag har tagit det lugnt med henne i veckan. I tisdags skrittade jag och snusan ut en sväng på åkrarna och gick hem till oss också 😊 

Nu har jag kommit igång med gym och löpning/promenader också. Det blev lite stillestånd med takomläggningen men nu är jag på g igen 😊




Det är ju en del att städa.. 😁🙈 
Läktningen går framåt också 👌

Kram 

Baksida typ klar

Igår jobbade dom på väldigt bra med baksidan. Allt är råspontat och pappat så när det tätt överallt 😀 idag ska de fixa lite finlir och sen börjar dom att sätta läkt om dom hinner. Snart snart snart kan vi börja med tegel men det är lite plåtjobb kvar och hängrännor mm ska på plats först men det närmar sig 😊 





Det finns endel städjobb 😁

Jag red igår kväll och det gick väldigt bra! Micke kom förbi en sväng efter att han vart och köpt resten av nockpannorna så då filmade han lite. Nu kunde jag tydligt se hur självbärande hon blivit på bara de veckorna jag tränat för Lena. Jobbar vi på så här i några månader till så blir det bra 😊 idag ska hon vila och imorgon tränar jag igen. 
Ikväll ska vi städa lite och sen laga mat på muurikkan 😋 

Kram 

Torsdag!

Redan torsdag igen och snart helg! 
Igår jobbades det på huset som vanligt. De har nu börjat råsponta på baksidan och blir troligen klar idag sen ska pappen på. Vi siktar på att det är klart imorgon sen behöver vi inte snickarna nå mer 😊 dom har verkligen varit bra att göra med. 
Jag red när jag kom hem från jobbet, hon kändes pigg och fin. Idag fortsätter samma jobb typ, lite mer programridning och inorgon vilar hon. Ska träna för Lena på lördag och sen tävlar jag söndag. 
Efter stallet så hann jag plocka undan lite ute. Det är mycket skräp som kommit på baksidan 😁 försätter städningen idag 😊 
Gräsmattan skulle verkligen behöva Klippan men det ligger massa bräde överallt nu så det går inte. Lämnade in gräsklipparen på service igår och kan förhoppningsvis hämta den nästa vecka så får vi klippa lite sen. Ser ut som en djungel 🙈

Kram 

Baksidan

Igår revs hela baksidan på taket. Hela första delen såg bra ut med takstolarna och inte det minsta fel på dom men på sidan vid vårt sovrum var hammarbandet avsågat och takstolarna dåliga. De har väl sågat av fär de tyckte den var i vägen när utbyggnaden (för ca 30 år sedan) skulle göras. Sen lappat överallt och vissa ställen hade ingen papp mm. Det har vart hål i taket för ca 20 år sedan också och det var bara ihoplappat med det man hade typ 😁 men nu ska det bli riktigt gjort! Idag ska de förstärka takstolarna och få fast en ny bärande leid. 
Micke är duktig och jobbar på och igår var det tre snickare med så det gick undan ändå. 
Själv handlade jag mat efter jobbet och stannade snabbt och mockade till usha. Hon fick vila igår men idag ska det ridas och tränas! 







Kram 

Tomt

Nu är det tomt hemma, bara jag och Micke nu. I 2,5 vecka har vi haft fullt hus 😊 
Mickes föräldrar åkte igår fm, Henrik kom i fredags kväll och åkte igår kväll så vi hade hjälp hela dagen igår också. Vi har haft riktig tur med vädret i helgen och inte en regndroppe trots att det sett mörkt ut på himlen. I natt har det regnat men nu är det uppehåll och det skulle inte bli regn på dagen idag.
Allt är pappat på huset, utom baksidan som vi inte börjat med än. De har riktat hustaket på läkten så det tog lite längre tid att sätta läkt där. Garaget är ju redan riktat så där går det fortare. 
Kupan är i princip klar, isolerad och råspont och papp är fixad. I vinter ska vi inte frysa där hoppas vi, det var typ noll isolering där så vi bestämde oss för att göra om hela kupan typ så det tog lite längre tid. 
Badrumsfönstret är isatt också. 
Idag kommer snickarna och jag tror att de river baksidan och börjar där. 




Mina tomater har redan fått små tomater 😊🍅 fast bara den ena sorten. 
I helgen åt vi även egenskördade rädisor! 

Usha har gått riktigt bra sista tiden också. I lördags tränade jag igen och vi gjorde många öppna och slutor och fick många bra tips! Det är bra att träna för en domare 😊 hon är riktigt bra att träna för och väldigt noggrann! På lördag hoppas jag att vi kör en träning igen 🐴😊 

Kram 

Tisdag

God morgon. 
Pust vad varmt vi hade igår! Nästan skönt att vila huden lite inne på kontoret 😜 hemma så hände det rätt mycket med taket. Snickarna reglade upp takstolarna på andra sidan garaget samt att de satt råspont på ena sidan av sovrummet. Nu är takfönstret där borta (vi ska inte ha nätt heller) och igensatt med råspont. 

Idag fortsätter de med att lägga klart råsponteb och sen kör de igång med garagedelen.
Micke och PO har gjort väldigt mycket på framsidan av huset, isolerat och lagt masonit och råspont. Vi gör även om kupans tak har de kommit fram till eftersom den är fuskgjord. Så taket ska sneddas ändå från nock och så lägger vi tegel på kupans tak också. 

Snygg råttgång i isoleringen 🙈😝

Usha vilade igår men idag ska jag longera. 

Kram 

Takarbete

Nu har lite mer än en vecka gått och vi jobbar med taket. Mamma och pappa åkte hem igår men mickes föräldrar är kvar en vecka till plus att snickarna kommer idag igen.
Vi har haft en himla tur med vädret kan man säga! Inte ett moln på himlen och supervarmt. Tror min kropp tycker det är skönt att börja jobba idag igen 😜 ska kolla om jag kan ta semester torsdag och fredag också. 
Här kommer en bildbomb från veckan. 

Etetnit rivs
Och stråtaket under eterniten

Takstolarna synliga på garaget. De ska riktas
Råspont på garagedelens ena sida
Plåt och eternkt borta på husets ena sida
Råspont på garaget
Riva stråtaket 
Ett av takfönstret är ur. Ett nytt ska dit 
Byter ut dålig råspont på huset
Såga såga

Usha går i sommarhagen nu!


Har ridit henne i veckan också och job har gått väldigt bra! Har tränat för tränare två gånger och det går bra! Vi tränar och tränar! 

Kram 




RSS 2.0