Julstakar i fönstren

Jodå visst blev det ridning idag :) vi var dock ganska många i ridhuset, typ fyra st ;) men en longerade en hoppade jag red dressyr och så en som skulle träna för rosie. Men jag var nästan klar när rosie skulle hålla lektionen.
Hur som helst så gick hon bra idag också. Eftersom det var ganska rörigt emellanåt så blev det mycket travjobb med öppna, sluta och många avsaktningar och ökningar. Resultatet blev i af väldigt bra :)

När jag kom hem så fixade jag lite med julebelysning i fönstren, tvättat lite kläder och dragit ett varv med snabeldraken. Bra o effektiv dag med andra ord! Dessutom slutade jag vid fyra idag oxå.

Imorgon är det julbord i Falun med jobbet. Kan bli så att jag åker på att köra eftersom Susanne fortfarande är sjuk o det är inte säkert att hon ska med.

Pyssla lite mer och sen gå å sussa!

Glaset på väg att bli tomt. Det är jag värd efter denna dagen ;)


Krossa alla fönster

När jag just skulle gå från gymmet imorse så började dem spela Krossa alla fönster med Maskinen så nu sitter jag och sjunger på den. Sjukt bra :) (låten alltså, inte min sångröst) Ja det blev gym imorse, körde några benövningar och resten överkropp. Hoppas jag orkar iväg på fredag också, vet inte när vi kommer hem från julbordet på torsdagkväll. Idag tänker jag nog sätta upp all julebelysning inne..har ju inte gjort det än så det ser lite tråkigt ut :/ Så hoppas jag att jag rider ikväll, eftersom hon gick så bra igår så är det lika bra att fortsätta idag också :) Nu ska det jobbas, känner på mig att det kan bli lite stressigt idag men det ska nog ordna sig, tänkte försöka gå hem i tid idag :) Hörs!

Lussekatter

Det blev lika mycket på jobbet idag också, eller nej..det var mer. Men jag kom hem ganska snabbt, var hemma strax före fem och då hade jag handlat lite snabbt också. Nu på kvällen har jag ridit. Gick väldigt bra med tanke på att hon stått i tre dagar och igår bara longerade jag. Var nästan lite seg idag (fast det ska jag väl inte säga- då sitter jag väl i sågspånet efter bocksprång imorgon) Hur som helst så gick hon riktigt bra och kändes mjuk o fin. Ibland är vila i några dagar bra för henne, så hon hinner återhämta sig. Å så är hon alltid lite jobbig att rida när hon är brunstig som hon var förra veckan. Hoppas jag hinner rida imorgon, hundarna hyr ju ridhuset på onsdagarna på kvällarna men jag tror jag hinner in innan. Annars får det bli longering igen ute i paddocken. Torsdag blir det vila i alla fall för då ska jag på julbord med jobbet i Falun direkt efter jobbet. Det har även hunnits med att baka lussekatter =) Fast det är inte jag som har gjort det mesta där. Bara snurrat några katter :) Och ätit några..Goda blev dem. Kan tyvärr då inte ta åt mig äran. Nu ska jag hoppa in i duschen och sen sova. Gymmet imorgon! En vecka sen nu och massa skräpmat emellan.. Fy. Kram

Ny dag nya tag

Hoppas denna dag blir lite lugnare på jobbfronten. Dagarna går ju iof väldigt fort men det vore skönt om man kan pusta ut emellanåt också.
Har i af sovit riktigt gott i natt :) så jag känner mig utvilad.

Får se om jag hinner ner på hm en Snabbis på lunchen, skulle behöva en ny kortärmad skjorta.
Håll utkik i tidningen förresten, för snart dyker våran julannons upp där. Såg bilderna igår, de blev ganska roliga :)

Nej ny ska jag klä på mig och göra mig redo för jobb. Hörs senare!

Tjing tjing.


Rörig dag

Oj vilken dag det var idag. Ganska körigt på jobbet och var inte hemma förens halv sex. Åkte nästan direkt till stallet och hälsade på usha och longerade henne i ridhuset. Pysslade lite och åkte hem sen och lagade mat.

Nu eldas det för fullt här inne så det är riktigt varmt och mysigt. Ska fixa min advents ljusstake som jag inte hunnit med än.

Ringde och tackade jag till stallplatsen nu på kvällen. Kändes riktigt bra när vi var där igår och det var hur fint som helst. Tror att usha kommer trivas och hon som jag kommer hyra av blev jätteglad när jag sa att jag gärna ville stå där :) å så skönt med ridhus också.

Pysseltajm nu!!
Kram


Måndag igen

Var hemma runt 20-tiden igår. Hemresan gick bra men från Sala så började det snöa rejält så då fick vi åka i typ 60 hela vägen hem.. Åkte in och handlade snabbt på ica och när jag kom tillbaka så hade N gjort en brasa så snart var det varmt o gosigt i huset :) Fixade lite matlådor och duschade, sen kollade vi lite på sällskapsresan (sun trip) men jag somnade i soffan så jag gav upp och gick o la mig istället. Skulle gymmat i morse men jag hoppade det, var på väg men ångrade mig..trött =) Sitter i af på jobbet nu och ska ta itu med alla jobbesaker.. Har bestämt mig för stallet nu och det blir det som vi tittade på, riktigt fint och jag tror Usha kommer trivas :) Ska iväg och longera och pyssla med henne ikväll, sen ska vi nog baka lussekatter :D Hörs! Kram

på väg igen

Då är vi på väg hem igen. Har nyss bytt från förarsidan till passagerarsidan. Vi har just Passerat Motala så vi är väl hemma till ca åtta skulle jag tro. Stallet var i af väldigt fint så jag ska fundera lite och bestämma mig till tisdag kväll. Kostnaden var densamma dom idag och servicen också. :) Sen åkte vi en snabbis till Niclas mormor o morfar och sen åkte vi vidare till Susanne, Sven o Anton och var där i ca en timme innan vi påbörjade bilfärden hemåt. Höres! Kramis

Söndagmorgon

Härligt att klockan ringde kvart i åtta en söndag morgon. Det stormar nästan ute och jag ska åka ut och titta på stallplatsen. Hoppas verkligen att det är bra så det är värt att gå upp nu ;)
Den åker jag tillbaka och äter frukost. Får se när vi tänker åka hemåt idag, och vad mer vi tänker göra innan det är fax att åka.

Igår kväll vart det väldigt lugnt. Regnade å så ute så det var inte så jätteskoj att vara ute. Lugn kväll med andra ord.

Nu ska vi åka. Hörs senare!

Utsikt från hotellrummet.


På hotellet igen :)

Fullt upp idag igen :)
Igår var vi först ute och gick ca en timme på kvällen, ner till vattnet och gick runt lite i stan. Köpte med oss lite mat och åt det innan vi gick hem igen. Blev en lagom promenad och precis när vi kom in på rummet igen så började det att spö regna ute :) tur vi hade!

Sov en stund idag innan vi åt frukost, sen åkte vi iväg och tittade på lägenheten. Den var hur fin som helst :) kommer nog att blir bra att bo där!!!

Sen åkte vi in till Niclas mormor och morfar och fikade, de bor på samma område som våran lgh ligger på. var där i några timmar innan vi åkte till Malmö och träffade han som Niclas ska meka åt. Det låter jättebra det oxå och det kommer nog bli hur bra som helst.

Nu är vi tillbaka på rummet igen, det regnar ute men blåser inte så farligt.

Ska duscha nu så får vi se vad som händer senare. Vi ska i af ut och äta nått.. Hoppas det slutar regna bara.

Kramis


Malmö

Vi kom ner till Malmö vid elva tiden så resan gick riktigt bra. Gick runt lite i stan först innan vi satt oss o käkade på pizza hut. Sen pratade jag lite med personalen på Malmö regionen samt på support gruppen och det tog nästan två timmar :) men det var roligt och timmarna gick fort.
Sen mötte jag upp Niclas igen och vi gick o köpte skor till han o vantar till mig... Glömde Ju mina hemma..

Åkte tillbaka till hbg och checkade in på hotellet och vi har inte kommit iväg på nått än. Ska väl iväg o käka nått snart. Niclas har åkt på nån form av magsjuka och spytt ett par vändor :/

Nej nu ska vi gå och få i oss nå käk.

Hörs! Kramis


Jönköping

Sådär ja. Nu har man varit vaken i typ fem timmar och kört till Jönköping, har gått bra faktiskt. Kaffe och rix fm så håller man sig vaken. Men nu är det min tur att sova :)
Börjar bli lite nervös mötet i em oxå men det ska nog gå bra.

Annars så när vi åkte strax e fyra imorse så var det nio grader varmt och kändes som det var på väg att bli vår. Nu är det åtta grader, grått och blåsigt. Juligt värre men jag klagat inte.

Nu ska jag sova lite tror jag.
Hörs!

Broder Daniel kommer ur denna mun just nu :D


Packa??

Dags att börja packa kanske och sen gå och knoppa. Klockan ringer nog runt halv fyra inatt.... Siktar på att vara nere i Malmö runt lunchen ju. Har nyss pratat med en ang stallplats oxå. Låter väldigt bra så jag ska dit på söndagmorgon kl 9 (?!) och titta. Hoppas att det är nått att ha. Det fanns både ridhus och utebana och fina hagar. :)

sitter nu och väntar på att böda sand ska börja :) men tror jag hoppar in i duschen först så är det klart.

Ser ut som att det blir riktigt fint väder också och varmt. Hoppas det fast det känns nog konstigt att gå på julskyltning och det är typ 8 grader varmt ute...hehe

Nej nu måste jag sätta fart!!

Hörs!
Tjingeling


Eko

Eko är precis vad det är i köket nu när bordet försvann :) Köket blev väldigt stort också...Så just nu sitter jag i soffan och äter frullen. Har varit i stallet och longerat rödtotten. Fick longera i både trav oc hgalopp äver bommar, tror hon blev riktigt trött..hon jobbade på bra i alla fall. Ska snart åka iväg till jobbet. Långdag idag, fast det blir en timme kortare för min del =) Sen ska det städas undan lite här ikväll och förhoppningsvis sova tidigt. Rullar härifran ca 04,00 imorgon. Måste ju vara i Malmö runt halv 13. Ska träffa personalansvarige där kl 13. Hinner inte skriva mer nu, vore synd om jag kom försent till jobbet när jag får börja en timme senare :P Kram

Haha

Menade givetvis ipaden.. Bra Alex:)

I alla fall så kom han och hämtade bord och stolar idag så nu är det lite tomt i köket..
Blev lite slött idag och vi stannade på pizzerian och köpte pizza o kebab, lagom onsdagsmys.
Sen åkte jag till stallet och red. Gick bra men hon är lite brunstig och då blir hon lite tjurig men det lägger sig ganska snabbt som tur är. Tänkte ju rida på morgonen imorgon men jag tror faktiskt att jag ska longera över bommar i både trav o galopp. Tyckte att hon gick så bra idag och hon har gått bra de senaste dagarna så hon får slippa mig på ryggen imorgon ;)

Hörs imorgon.
Natti natti kram


Test

Testar att blogga från ipoden nu :) sitter o leker lite... Skriver mer snart!


Onsdagsplaner

Två dagar kvar sen åker vi till Skåne och spenderar helgen där! Det blir 2 dagar i malmö, jag ska dit på fredagen ang jobb och Niclas ska dit på lördagen ang jobb :)

Har även fått ett nytt bra stalltips så jag ska ringa dit på lunchen tänkte jag, såg väldigt fint och bra ut!

Har nyss kommit från gymmet, körde mina mördar-övningar för skuldeblad och axlar. Nu ska jag ju inte gymma förens på måndag så då har jag lite tid för träningsverk :P

Får se hur det blir med kvällen och stall. Först kommer ju killen som ska hämta köksbordet o stolarna, sen hade jag tänkt rida om jag hinner..Hundarna är i ridhuset från ca 19,30 Så hinner jag blir det ridning annars longerar jag idag igen.
Imorgon bitti ska det i af ridas, börjar 9 imorgon så jag tänkte rida innan. Sen får hon vila fredag-söndag.. Antagligen pigg o galen på måndag.

Snart dax att gå och fota oss.. huh

Kram 


Lortgris

Idag när jag kom till stallet så tittade Usha som vanligt ut genom boxdörren och såg glad ut, men med hela huvudet täckt i lera :) Från mule till öron typ.. När hon rullar sig i hagen (som hon gör varende dag) så gnuggar hon verkligen hela huvudet i leran också :P Ser komiskt ut när man tittar på henne medans hon rullar. Inte lika kul när man ska borsta rent henne när hon kommer in.
Eller vad tycks...




Kom en kille nu på kvällen och köpte köksbordet och stolarna så imorgon skulle han hämta det. Han var från Avesta så det var ju smidigt :) Så nu har vi inget köksbord längre... men vi har ju matsalsbordet och soffan o soffbordet så vi överlever nog =)
Har varit hur många som helst som vill köpa detta, det trodde jag inte.

Sen har vi varit till mamma och pappa nu på kvällen, de kom hem från Kap Verde i morse. Gick dit och fikade lite. Har nästan nyss kommit hem.
Ska duscha nu och sen hoppa i säng. Upp o gymma imorgon, sista passet för denna vecka för på fredag är vi på väg ner till Hbg och Malmö så då blir det inge gym.

Hörs!
Natti!


Tisdagmorgon

Vaknade utvilad idag igen :) Skönt! Somnade som en klubbad gråsäl går och har sovit hela natten.
Var pigg efter att N åkt till jobbet så jag tänkte bege mig ut på promenad men så såg jag hur disigt och blött det såg ut så jajg låg kvar i sängen och drog mig istället!

Sitter i soffan och käkar frulle och är snart dax att klä på mig och göra mig klar för jobbet.
Igår kom Marcus tillbaka till jobbet efter 3 v semester, vilket gjorde att jag kunde jobba ikapp med det som jag bara lagt åt sidan tidigare. Det märks verkligen när en är borta så länge, speciellt eftersom vi redan är så få. Dessutom skönt med 45 min luncher igen, det är lite stressigt med bara 30 min. Det går ju men efter ett tag så är det skönt om man kan ha lite längre lunch och pusta ut lite.

Idag blir det nog en ganska lugn dag i stallet. Longering och raka färdigt. Hon har fortfarande lite fläckar med hår kvar.Inte snyggt. Sen tar jag mig nog tid och putsar lite träns och sadlarna. Kände att det verkligen behövdes nu.

Hoppas på att iPaden kommer idag, sitter nog och leker med den ikväll. Om jag får ha den..det finns ju en till som vill leka med den antar jag :)

Nej, dax att hoppa i kläderna och fixa till mig. Hörs senare!

Kram

som ett ljus

Idag var det inga som helst problem att rida. Försökte inte ens att bråka..bara lite i ena varvet när hon inte ville sätta bakbenet under sig men hon gav sig rätt fort. Hon är brunstig också och men tanke på det så var hon hur fin som helst :) imorgon blir det longering och sen ridning onsdag o torsdag. Så får det bli vila fred- sönd eftersom jag inte är hemma då. Igår la vi ut lite möbler på blocket som vi inte ska ha. Tänkte att det kan ta lite tid o bli av med dem men jag har fått många mail idag. Speciellt om köksbordet.. skönt om vi får bort lite redan nu :) Annars så har det varit en lugn kväll, var hem till mamma o pappa och tittade till huset och hade i mer frön i fågelstugan. Glupska fåglar det där. Eller bortskämda. Nu ska jag sova, inge gym imorgon. Tänkte först gå på promenad men jag tror jag sover istället :) Nassi nussi. Kram

4 dagars vecka

För på fredag är jag ledig :)
Åker till Hbg på torsdag kväll tror jag, det lutar åt att vi tar nattåget ner så slipper vi köra bil. Kan vara skönt.

Imorse blev det gym, även om min kropp är lite öm i vissa delar idag.. typ skinkan (tur jag landade mjukt..) och så har jag nog sträckt mig i sidan.. Lite träningsverk på detta imorgon gör nog susen =)

I kväll blir det en ny match mellan Alex o Usha..förhoppningsvis är hon med på noterna så vi slipper fighten :P
Rider lite senare, tror att Rosie har lektion fram till 19 så jag rider nog efter det. Synd att komma med en rodeo-boll farandes när det är lektion :)

Dags att jobba!
Hörs!
Kramis

Julklapp- check!

Nu har vi fixat våra julklapp till oss själva, beställde en iPad 2 nyss :) Så kan det gå om man är snäll!

Annars då? Jo det har varit full fräs idag minst sagt. Upp tidigt imorse och skulle rida innan 9. Släppte ut alla kusarna utom min och klädde på henne och gick ut i ridhuset. Då har en hundägare redan kommit (kl var 8). Jag gick in i ridhuset och började rida, sen efter 15 min så sliter de upp dörren och ska börja plocka fram. Då bad jag dem vänta men då fick jag till svar att de hade bokat från 8.30 men det gick bra att komma redan 8.. Hmm tänkte jag och visste att det inte alls var så..samma visa varje år med dessa hundjävlar. Som tur var så kom Peter in i ridhuset just då eftersom han hade lastbilen stod där inne. Då gick hundmänniskorna ut och peter frågade mig om de skulle vara här så tidigt. Nej sa jag.. så Peter gick ut och skällde på dem. Behöver jag säga att de inte ens tittade på mig när jag gick ut 08,55 :P Vissa hundägare blir man inte klok på..

Ridningen då? Jo det gick bra men hon var lite stressad och tjurig.. Var stressad redan inne i stallet när jag kom imorse.. Sån dag.. Så i galoppen tjurade hon ihop och jag gick på henne med sporrarna. Då blev det cowbojsar-Usha och skulle ha av mig.. Satt kvar bra länge tills hos bara stod på stället och hoppade och klämde mer med sporrarna för att få henne att gå framåt igen..men då fick jag smaka på gruset..hehe...
Upp igen och hon försökte igen men denna gång lyckades hon inte, synd för henne, bra för mig. Sen fick hon jobba i galoppen så hon ångrade nog att hon skickade av mig :P Tror faktiskt att hon fick lite panik när jag klämde mig fast och sporrade henne, det var nog därför jag fick min flygtur.. Så 1-1 blev det mellan Alex och Usha idag :)

Sen åkte vi ut till Helene med lite bullar och snackade och fikade. Blev kvar där ett tag innan vi åkte hem igen.
Har bakat bullar på em och tvättat massor...
Nu ska vi laga omelett och softa i soffan.
Hörs senare.

Kramis

Rodeo-hästen...


Hjälm??

Sitter här och funderar och letar efter ny ridhjälm. Behöver fm ny träningshjälm. Den jag har nu har jag haft i typ 7 år och har ju åkt av en antal gånger..även med huvudet in i väggen.. så det skulle vara bra o skaffa en ny. Ganska snart. Tävlingshjälmen är det nog inge fel på. Ändrade mina ridplaner idag..igen :) det var så fint väder och varmt då jag red ute i paddocken i solen och njöt :) både jag och usha blev svettiga. Riktigt varmt! Sem kom Niclas förbi, han var ute på promenad runt tjärna. När jag var klar i stallet då åkte vi till stan och köpte mat, kycklingspett. Nu väntar jag på att Sara ska hämta upp mig så ska vi till Nattis och äta tacos. Sem hem och baka lite bullar :) tänkte åka till Helene imorgon med bullar o fika! Dock Ingen träning. Har ridit för lite nu.. Hörs senare! ( jag vet att bloggen ser konstig ut..håller på att göra om den.. det går sådär...) Kram!

Taxi

Fick ju som sagt agera taxi igår kväll o natt.
Vid 23 ringde han och undrade om jag kunde köra dem från Visenten i skogsbo ner till Kingen.. det spöregnade ute så de hade ingen lust att gå. Så jag hoppade i bilen och hämtade upp tre st glada filurer och körde ner till stan.
Sen åkte jag hem igen och somnade på soffan. Nästa gång jag vaknade var när det ringde och de skulle hem, kl 2,30 typ.
Åkte iväg igen och hämtade samma 3, dock lite lugnare men fullare :) Alltid kul att retas med andra som är fulla..hehe. Var hemma igen strax e 3 och då var ju jag pigg..suck.. Men somnade efter ett tag, hade även legat och lyssnat på Niclas fylle-snarkningar :D
Sov till 10 idag och sitter nu och funderar på vad jag ska göra eftersom det bara är jag som är vaken :P

Ser ut att vara riktigt skönt väder ute, stallet får vänta någon timme tror jag. Hade glömt sätta batteroet på laddning igår så jag gjorde det nu. Jag tror jag tänkte trava lite bommar med henne idag.

Frulletajm nu :)

Kramis


Äntligen!

Äntligen fick jag till ett ridpass idag, och ett riktigt bra också! Dessutom i hoppesadeln och med vanligt tränsbett. det blir ju lite annan ridning från min del och hon går oftast i lite lägre form, tror inte det är fel att rida i annan sadel ibland och göra lite andra saker. Bytena satt fint och hela hästen kändes riktigt fin!
Efter ridningen så blev det klippning, klippte i stort sett hela Usha, har finliret kvar och tar det imorgon.
Nu får hon sitt nya vintertäcke också, fast det är 8 grader varmt ute...
Kom hem runt 9 från stallet så veckans fredagsmys blev i stallet med Usha ;) Ganska skönt och lugnt..lite hästnördigt kanske :P

Innan stallet så körde jag Niclas och Henrik till skogsbo där de skulle träffa andra från jobbet och käka.
Tippar på att jag inte håller mig vaken tills de ska hem mitt i natten, får hoppas att jag vaknar när de ringer bara :P

Just nu eldar jag, kollar på idol och har det slött.. Gött :D

Hörs!
Kramis

Fredag!

Blev inget bloggande i morse :)
Kom till jobbet, hann bara öppna upp datorn sen hade jag första kunden.
Första paus är typ nu, lunchen :)

Skönt att det bara är en em kvar, sen helg!
Blir till att skjutsa o hämta Niclas ikväll, åka till stallet och rida och klippa och sen softa i soffan..förmodligen hinner jag somna innan jag ska ut och hämta igen.

Vaknade i alla fall i morse och var utvilad och pigg, skönt.
Gick tom upp innan klockan ringde!

Blir mer skriv ikväll. Dax att jobba igen nu!
Kram

Skallebang

Den sista tiden på jobbet idag blev jobbig med skallebang och dålig luft. Åkte hem och tog piller o var vimelkantig. Orkade inte laga mat eller nått så vi åkte till vega och åt en pizza. Stannade till hos mamma och pappa och gav fåglarna lite mer frön och bollar :) åkte vidare till stallet och mockade och borstade usha. Ingen varken Longering eller ridning idag. Stackars pålle :( fast hon hat bara stått 2 dagar men det känns ändå dåligt. Jag tror inte hon lider av det men jag tycker inte om när det blir så ojämt med ridning. Fast det blir nästan alltid så på vintern.. Inget gym imorgon heller. Susanne känner sig halvkrasslig och jag med egentligen. Det har helt enkelt varit en slövecka denna vecka på alla fronter. Det blev soffläge, böda sand och nya istället..helt ok :) Imorgon är det i alla fäll fredag och sen helg :) just nu ser jag fram emot det väldigt mycket! Sova nu! Kram!

Torsdag, 2 dagar till helg

På jobbet igen, ibland känns det som att jag är här mer än vad jag är hemma :)
Långdag på jobbet, kanske bra idag så jag kommer undan med lite som ligger på hög här.

I kväll ska jag motionera kusen. Rida tänkte jag, har ju inte ridit sen lördags nu :/ Hon har bara fått bli longerad, fast jag tror hon tycker det är lite skönt också.
Sen klippning av Usha imorgon :) Måste komma ihåg att ta med batteriet hem från stallet bara så jag kan ladda det.

Snart helg igen, har ingenting planerat just.. tacos med sara o nattis på lördag. Hämta Niclas imorgon eftersom de ska ut med jobbet. Och stallet på söndagmorgon.. Hmm..jag hade visst lite inplanerat :)

Hörs senare!
Kramis

Lill-lördag

Det blev inte så sent hem idag efter jobbet, var hemma runt halv 5 men helt slut i bollen efter en dag då jag har haft fullt upp. bestämde mig ganska snabbt för att inte rida ändå...åkte ut och grejade lite innan jag åkte hem igen. I helgen har jag tänkt att klippa henne igen och sen täcka henne med vintertäcket. Nu har pälsen börjat växa ut och hon börjar bli svettig. Tror det blir klippning fredag o lördag. Niclas ska ut med jobbet på fredag så då kan jag spendera fredagskvällen i stallet ;) om jag inte hittar på nått annat skoj.

Vad har vi gjort idag på kvällen då?
Jo vi tog lite lill-lördag. Tittade på Harry Potter och dödsrelikerna del 2, åt popcorn och drack lite vin. Ganska skön onsdag :) Eldat lite också, så nu är det 25 grader inne. myyyys :D

Har även fått ett sms från pappa idag, 35 grader varmt och sol på Kap Verde.. hmm...

Imorgon ska jag åka förbi huset och kolla så allt står rätt till och mata ute-fåglarna.. de vill visst ha lite mat ibland :P

Dax å greja lite här innan det är tajm för sängen. Tänkte sova tidigt idag då jag slipper vara så sjukt trött imorgon bitti.. Även om jag sover som en stock hela nätterna så är jag ändå trött på mornarna..dumma mörker. Bättre om det är ljust på morgonen.

Natti!

Vinterjacka

Mm idag åkte vinterjackan fram...lite lätt kallt ute :/
Hade verkligen ingen lust att gå upp i morse, hade så varmt o gosigt under mitt täcke..
Inte blev det bättre av att Niclas drog av mig täcket när han skulle åka iväg så jag höll på att frysa ihjäl (nästan). Brrr...

Idag blir det full fart på jobbet, sen iväg på ett kundbesök på em men jag hoppas jag är hemma i ganska normal tid ändå.

Får se vad jag hinner i stallet idag, ridhuset är uthyrt till hundar ikväll.. får vara på utebanan och göra nått.
Longering eller tömkörning igen kanske.. bättre det än att hon vilar.

Bäst att jobba på nu!

Kramis

Soffpotatis

Så satt man i soffan igen med datorn i knäet och kvällen har gått..
Kom hem runt 17, blev inte så himla sent ändå =)
Lagade mat och sen åkte jag till stallet. Rakade klart Maiomi, fick en blomma som tack av Kim :)

Sen longerade jag Usha lite, kallt...brr... trodde jag skulle förfrysa fingrarna.. Kanske dax att plocka fram nått annat än sommarvantarna :P

Har eldat här hemma, varmt och mysigt :) Niclas har just somnat i soffan..hehe. Själv har jag skrivit lite grejs på datorn och ska strax koka ägg till imorgon.
Hoppas gymmet imorgon faktiskt.. ska iväg på kundbesök på em och orkar inte släpa på gymkläder och sen skulle ulrika köra hem mig..spar min nog till fredag.. så sovmorgon tre dagar på rad :) Wihoo!

Kram!

Planering av dagen

Idag tog jag lite sovmorgon igen, till 7 :)
Sen var det bara att masa sig upp och käka frukost och klä på mig och nu sitter jag på jobebt och väntar på att kaffet ska bli klart.
Blir nog en timme längre jobb idag, ska försöka vara hemma strax e 17.
Hinna kila iväg på lunchen och handla lite också, skönt om man slipper det efter jobbet.

Sen ska vi raka klart Maiomi, finslipa lite och sen motionera Usha på nått sätt. Hon ska i alla fall inte vila idag, då blir hon aldeles för pigg och sprallig sen :) fast å andra sidan så gör det väl inte så mycket att hon tar det lite lugnare nu eftersom det inte är nå tävlingar eller så på gång, men det är bra om hon kan röra lite på sig. Typ longeras eller tömköras i så fall. Antar att det blir lite vila sen när själva flytten blir av, så det är lika bra att köra nu medans jag kan och hinner.
Sen hoppas jag på att få lite ridhjälp i Skåne, men det ska nog inte vara några problem :)

Kaffe nu och massa jobb!
Ha de!

Kramis


Spontan-bio

Jobbdagen rusade förbi, fick väldigt mycket gjort på min lista. Fortsätter med den imorgon. Lyckades ju fylla på den innan hemgång. Handlade lite på vägen hem men när jag kom hem och skulle fixa mat så blev det bestämt att vi skulle åka på bio istället :) stannade till i stallet och mockade o så, sen åkte vi vidare till Västerås. Hann käka på thai innan bion började. Tintin var det som vi såg. Mycket bra film :) även om jag under hela filmen trodde att milou hette zoey på engelska o inte snowie..behöver jag säga att jag fick höra det ganska många gånger sen?! ;) var hemma igen strax e 9. Har duschat, fyllt i papper om lägenheten som ska postas imorgon och fixat frukost. Har även en grym träningsverk i axlar o biceps..sen i fredags... :/ kanske inte ska göra dr där övningarna på onsdag om jag blir såhär stel :P Nu är det dax o sova! Bra start på veckan även om usha fick vila... Får göra nått med henne imorgon istället, hade tänkt hon skulle vila då men nu får det bli motion istället! Natti Natti!

Måndag morgon!

Åååh idag var det sådär segt att gå upp igen..men när N väl gick upp så gick det bättre.
Åkte iväg på ett pass på gymmet, benen. Testade en ny ben-maskin idag..antar att det blir träningsverk imorgon.. den tog ganska bra.

Vi får se vad det blir med fröken rödtott idag, ridning antar jag. Vila blir det inte förens imorgon.
Insåg juat att det är mitten av November nu.. dvs 1 månad till lucia och typ 5 v till jul.

Bäst å sätta fart, har massor å göra och tänkte inte jobba över nått idag.

Kram

Det är över nu

Helgen alltså.
Eftermiddagen passerade fort...
Stallet, longerade över galoppbommar som gick bra,
Å så hjälpte jag Kim att klippa Maiomi, som också gick hur bra som helst. Vi hade väntat oss det värsta, men hon stod så snällt och efter ett tag så sov hon nästan :) Tyvärr hann vi inte klippa klart för batteriet dog så det blir en vänta på tisdag igen.

Hemma här så käkade vi tacos nu på kvällen och títtade på The Rock. Niclas har just lagt sig med huvudvärk och jag tittar på Disney Chanel =)
Ska strax packa väskan för imorgon och sen hoppa i säng jag med.
Gymmet imorgon, har fortfarande träningsverk i axlarna sen i fredags..Bra övning som jag kom på :P
Det blir nog benens tur imorgon..

Å så är det ju fars dag idag, grattis pappa :) <3
Var ju där igår med en fars-dag present (tröja) och käkade middag.
Nu är dom nog på arlanda och åker till Kap Verde imorgon. Hmf..Men det ska ju bli varmt här också...

Hörs imorrn!
Kram

Pappa o Usha

Bilder från igår

Här kommer lite bilder som Linda knäppte igår, ett urval av alla 250 som jag fick :) Tack Linda!











Mitt i byte :)


Förbereder nästa byte...


Bytt :)


Ute i hagen igen :)

städning

Ah, Sovmorgon imorse :) vaknade halv 10 och var utvilad! Käkat frulle och tittat på madicken! Sen åkte jag med retur saker, plockat ner tvätt, städat tvättstugan. Haft på en ny maskin m tvätt och städat lite i garderober. Nu kom just Niclas hem, han har satt på vinterpjucken på bilen! Nu ska vi äta omelett och sen fortsätta städandet. Hörs senare! Kram

middag på G

Ca 250 kort blev det idag :) ska lägga upp några när jag sitter vid datorn. Har bara mobben nu. Ridningen gick bra. Byterna sitter fint när jag rider som jag ska! Hann med lite prat i stallet innan de åkte vidare. Har varit iväg till stan en snabbis och handlat farsdag present och lite annat. Städat undan lite i källaren, kollat sånt som ska slängas och städat upp o tvättstugan. Har också brassat på en brasa så det är varmt och gosigt inne. Snart ska vi gå till mamma och pappa och äta middag. De åker till värmen på måndag...lyx. själv blir man hemma i gråtrista Sverige :/ Ska göra mig klar nu så ska vi snar gå.kramis

Foto-tajm!

Snart är det dax att åka till stallet och vara redo till kl 10 då Linda o Peter kommer. De hade lite bråttom iväg så bäst man är klar om man ska få nå bilder :) Igår somnade vi i soffan till Titanic. Jag vaknade och masade mig in i sängen och somnade om direkt. Lät Niclas sova kvar i soffan för han sov så sött :) men efter ett tag vaknade även han och la sig i sängen. Vaknade innan klockan idag , den stod iof på halv 9.. men ändå :) grått o trist väder ute också.... Fick förresten papperen på lägenheten igår. Känns konstigt att vi ha köpt lägenhet 60 mil härifrån.. ingen av oss har fattat det än. Det kommer nog. Sen gäller det att rensa bort det vi inte ska ha kvar.. allt får ju inte plats.. åka det tar vi sen. Nu ska jag hoppa i ridkläder och åka iväg! Hörs!

Premiär

Helg :) Åkte till stallet efter jobbet. Longerade lite o pysslade med henne. Sen lagades det mat, tacopaj! Så tog vi oss en promenad till ok, köpte lite gott. Nu har vi faktiskt inte ätit nå gottis alls i veckorna! Och knappt på helgerna :) Gick i Af hem igen och gjorde säsongens första brasan i spisen så nu har vi typ 25 grader här inne och det är väldigt varmt och gosigt! Imorgon fm kommer Linda till stallet o fotar, ska bli skoj! Känner även att jag kommer ha träningsverk i axlarna imorgon..min nya övning ger dig till känna :) Nu ska jag fortsätta titta på Titanic. Nostalgi :P Ha de! Kramis

News

Fredag :D Ännu en vecka har snart gått.
Gymmade imorse, lite nya övningar för rygg och axlar. Antar att det blir träningsverk imorgon :)

Hann inte skriva nått igår kväll. Efter jobbet så började jag fixa mat (N jobbade länge- stoppdag på bruket)
Så precis när jag var klar med maten så ringde han och ville äta ute.. Det blev lite extra matlådor :) Åkte till rest vid stationen i Krylbo åt. Det är ju så himla gott där.
Efter det åkte vi hem till mamma och pappa och tittade på Böda Sand :P
Så det blev vila för Usha igår...tur det inte är nå tävlingar på G nu så det gör inget om det blir lite lugnt emellanåt!

Annars då?
Jo vi har köpt lägenhet i Helsingborg! Blev klart med köpet igår. Vaddå tänker ni säkert.
Men ja, vi flyttar ner under början på nästa år. Prel 1 feb men senast 1 mars lite beroende på jobb och sånt.
Så nu är det full rulle att kolla och fixa allt. Men nu när boende blev klart så är det bara att leta stallplats, har fått tips på bra ställen så jag ska ringa i helgen. Jobb söker jag för fullt, flyttar ju inte förens jag har ett jobb inom banken där. Annars får jag bo hos mamma och pappa så länge och jobba kvar här :P Det löser sig!
Niclas har kontakt med en speedwayförare i Malmö så det löser sig också.

Nästa braiga nyhet.
Niclas fick förlängt (!) på bruket, skulle ju fått gå hem sista dec men har nu fått till sista jan och kan ev få februari också om vi är kvar.

Sen huset då?
Ja det håller också på att lösa sig hoppas jag :) Mer om detta senare.

Ja så ligger det till just nu!

Tur att jag har Linda i Lund så jag inte blir helt ensam :) Kan vara så att du får ta hand om mig i början Linda ;)

Men nu ska jag suga i min det mesta utav allt här uppe för tiden kommer då fort...det är ju bara 3-4 månader kvar...
Bäst jag sätter igång och jobbar :)

Ha de!
Kram


Piggelinus

Idag var jag faktiskt pigg när jag vaknade :) Låg o drog mig ett tag innan jag gick upp..torsdag=lite sovmorgon så jag sov ända till 7 :P

Långdag idag, men det kan behövas för jag har endel att göra.. bla en inlämningsuppgift som ska lämnas in imorgon ang kursen som jag går. Det är två uppgifter som man ska göra, en är klar och den andra är i princip klar så jag hoppas jag hinner. Har hört nu i efterhand att huvudsaken är att man gör en av dem. Men jag försöker göra klart det andra, det ska nog gå.

Ikväll blir det i af longering över bommar med fröken rödtott.
Sen kanske städning hemma :P Jo det måste det nog bli..o plocka undan lite..

Hörs!
Kram

Ändrade planer

Det blev ingen Longering av usha idag, däremot hann jag in i ridhuset och rida ett bra dressyrpass! Det var ingen lektion och ridhuset var inte uthyrt förens senare på kvällen, perfekt! Det blev ganska mycket galopp idag. Har ju inte ridit riktigt sen förra torsdagen så hon var pigg men gick bra! Bytena satt fint och kämpade med bakdelsvändningarna som jag har svårt för. Bara att träna vidare! Det får bli Longering över bommar imorgon istället, skönt när jag har långdag. Orkade inte städa efter stallet. Myste ner mig i soffan och tittade på tv istället. Tror inte världen går under om jag inte städade idag ;) körde i Ah disk maskinen :) Sussa-tajm nu. Lite sovis imorgon! Nassi nussi!

Onsdagmorgon

Ahh lika seg var jag i morse också, fattar inte.. Kommer väl kanske efter från helgen :)
Somnade en liten stund i soffan igår mellan 20,30-21 typ sen var jag ju ganska pigg när jag skulle lägga mig..men somnade tillslut ändå!

Masade mig i alla fall väg till gymmet idag, blev ett ganska tufft pass med arm och axlar och det kändes riktigt bra :) Imorgon tänker jag ta mig lite sovmorgon, ända till kl 7!

Efter jobbet så är det stall, longering som gäller sen kan det bli lite städning hemma, behövs dammsugas :/
Kaffe nu!
Tjingeling!

ägg

Brr, sitter lite halvfrussen i köket o väntar på att äggen ska koka klart. Bra med äggkokare :) Har ridit lite på em, lite halvkallt. Tack o lov att det finns ett stort ridhus på gården! Hat också hunnit med att tvätta två maskiner, varav en med ridkläder... När jag kom hem från jobbet då stod N och fixade nere i källaren med väven. Inte mycket kvar nu :) Imorgon blir det gym först och sen jobb. Longering över bommar blir det för usha. Redan halva veckan imorgon :) Wihoo. Nu ska jag gå å knoppa! Kramis

Trrrrrrrött

Vadå tröttmössa imorse? Somnade om när klockan ringde, sen var det bara att studsa upp och hoppa i gymkläderna. Dessutom var pappa tidig att hämta mig så det blev lite stressigt.
Ben o mage idag, nyss käkat frulle och ska nu sätta fart med dagens jobb.

I em tänkte jag dressyra lite. Jag har tur för i helgen kommer Linda hit och fotar mig när jag rider :D
De skulle upp från Lund och hälsa på och ville komma ut och kika när jag rider :)

Kanske blir säsongspremiär för eldning idag? Vi har ju inte ens börjat elda i spisen än, har inte behövts.

Hörs sen!
Kram

Några bilder från Linda i somras.

Titta så  grönt o fint det var :/


Helgen i bilder

Här kommer lite bilder från helgen :)

Lite drickbart på en pub på fredagskvällen


Promenad på lördagfm i solskenet




Promenad i skogen på söndagen :)


Så mycket roligare bilder än så blir det nog inte..

Idag åkte jag ut till stallet efter jobbet, longering idag efter att hon stått i tre dagar :P
Imorrn är det dressyr igen, kanske ska lägga in lite bommar och ett litet hinder i veckan? Så det inte blir att nöta dressyr bara..

Hoppa in i duschen nu, koka ägg till imorgon och sen sussa. Lite trött efter helgen!

Hörs imorrn!
Natti natti      

Back at work

Åh vilken superhelg det har varit :) Hela helgen har gått väldigt fort men vi har också hunnit med hur mycket som helst. Dessutom gjorde det ju inte saken sämre att det var strålande sol och värmt på lördagen och varmt igår även om det var grått och mulet.

Hemresan gick bra, vi var hemma va halv 11 så det blev bara att knoppa i säng direkt.
Sovit gott hela natten och var lagom trött när jag vaknade imorse.

I em blir det massage, skönt! Lite stel i rygg och axlar efter allt i helgen.
Men men skoj har vi haft och tiden har (tyvärr) gått aldeles för fort..

Nu är det dax att jobba :)
Hörs ikväll med massa bilder!

Kram


På väg hem

Snart är vi i Jönköping tror jag :) kom iväg lite tidigare än beräknat, skönt. Har nyss suttit och poppat maskinen och krossa alla fönster :) Vad har vi gjort idag då? Gått promenad i pålsjö skogen, varit på väla och fönstershoppat, varit till kyrkogården o tänt ljus och lite annat smått o gott. Bilder kommer nog imorgon kväll. Nu ska jag köra, chafförs-byte :) Kram

Sunday morning

Bara för att jag somnade hyffsat tidigt igår så vaknar jag ca halv 9 o är pigg..den andra hotellgästen ligger o snarkar :) Ska väl duscha lite och sen äta frukost innan vi hittar på nå skoj idag. Har sett sådana sjukt snygga ljusstakar, jättehöga i typ smide, i grått. Kostade ca 750 men var galet fina :) får bli köp senare, vi ska ju ner igen om ca 3 veckor. Julmarknad :) Får se om det hinns med en sväng till ridklubben här, det är ju sm finaler i dressyr! Skulle vara kul och se nån. Har även sjukt ont u min ena ljumske. Fick det när vi hade gått så mycket igår så när vi var i Köpenhamn så började det huxflux att göra ont. Har väl sträckt mig eller nått. Hörs senare :) Kramis

Dagen!

Började med hotellfrukost. Sem gick vi på promenad i solskenet, riktigt varmt har det varit. Ca 13 grader och sol! Har åkt runt och tittat lite också. Åkte runt lunch över till Danmark och Köpenhamn och gick där nästan hela em. jag har ju aldrig varit i köpenhamn, bara på tivoli en snsbbis för ca 3 år sedan... Strosade runt lite och åt lite innan vi tog tåget tillbaka. Nu ligger vi utslagna på sängen och hämtar energi :) ska väl ut och äta nått senare :) det var allt för nu. Kram

hbg by night

Ca halv 9 var vi framme vid hotellet och checkade in. Snabbdusch och fixade oss iordning och gick sen ut o prövade stans öl och ciderutbud. Helt ok :) dessutom riktigt skönt väder ute. Nu har vi precis käkat kebab m bröd och kom just in på rummet igen. Skriver nog mer imorgon för nu ska det sovas! Natti!

värnamo

Sitter i bilen, just kommit till Värnamo. Åkte hemifrån ca halv 2, stannade för en liten stund sen i Jönköping och käkade. Är väl framme om ca en timme. Ska bli skönt :) får se vad vi hittar på ikväll. Har nyss diggat Kent och nu är det Scorpions :) hörs sen!

Hollywood Hills

Kan inte sluta lyssna på låten, den är fortfarande sjukt bra :)

Nu sitter jag i af på jobbet, 5h att jobba i dag sen blir det bil i massa timmar innan vi är framme!
Åka bil är faktiskt ganska kul, brukar bli roliga diskussioner då :)

Var sjukt trött i morse men efter lite kaffe så är jag nu piggare. Väntar på att min andra kopp för dagen ska bli färdig.
Såg ut att bli riktitgt fint väder också, sol och 10 grader varmt!

Hörs senare!
Kram



Ledig em

Ja efter jobbet idag så blev det ju en ledig em eftersom jag red imorse. Kom hem runt halv 6, lagade mat å så käkade vi, chili con carne och sallad :) sen tog vi en promenad runt tjärnan och gick in till mamma o pappa på vägen hem. Blev kvar där en stund och drack kaffe och tittade på Böda :P Nu har jag packat väskan inför helgen, åket direkt efter jobbet imorgon, slutar ju strax e 13. Borde vara nere runt 8. Hoppar gymmet imorgon bitti eftersom Niclas hämtar mig när jag slutat. Onödigt att ha gymkläder med mig ner. Blev ju en prominix nu istället! Nej nu är det nog snart dax att sussa. Kram o god natt.

Lite sovmorgon

Nja, kanske inte men jag började inte jobbet förens 9.
Åkte till stallet och red och grejade klart allt där. Gick ännu ett mkt bra pass med byten och superfin lägning i traven. Dessutom kämpade hon på riktigt bra fast hon var lite småtjurig och brunstig, det går framåt! Verkligen!
Me nu blir det lite vila, kommer inte till stallet fören måndag kväll :/ Men ska ju göra massa roliga saker i helgen i Hbg istället. Och "otur" har jag, dressyr-SM går visst i Hbg i helgen ;) Kankse åker och kikar lite om jag hinner :)

Måste jobba nu, hörs mer ikväll!

Kramis

Mitt <3

 


byten byten byten!

Ja så har denna dag också försvunnit.
Slutade som planerat vid 16 idag =)
Åkte hem och åt och sen vidare till stallet. Red ett dressyrpass men bytesövningar som gick riktigt bra!
Det blev byten på serpentiner och på diagonalen, tre byten i var 5:e språng. Fortsätter imorgon bitti sen får hon vila fredag-söndag då vi åker till Helsingborg.
Börjar 9 imorgon så jag passar på att rida innan, så skönt att rida på morgonen.

Nu ikväll har det tagits väldigt lugnt, tvättat en maskin, käkat fruktsallad och bara slöat. Skön kväll med andra ord!
Dax att sussa nu så jag är piggelin imorgon!
Kramis

Onsdag!

Så sitter man här igen då, känns som att det inte var så länge sen :P
Har nyss gymmat, armar o överkropp. Blir bara 2 pass denna vecka men det kan vara bra det också..vila lite :)

Riktigt varmt ute, 10 grader i morse :) Sommar?! Nästan i af.

I em tänkte jag rida och nöta på mina byten igen, om nu inte ridhuset är upptaget men jag tror inte att det skulle vara det.. Annars kanske det blir lite longering ute. Vi får väl se.

Nu ska jag i af jobba, och tänkte gå hem 16 idag :)

Hörs!
Kram

1 November

Kom hem strax e 17 idag också, men jag hann med en hel del på jobbet!
Käkade lax och romsås med sallad när jag kom hem, vi åkte och handlade en snabbis och sen åkte jag till stallet och grejade. Det blev vila för henne idag, tänkte först longera och låta henne vila imorgon men min massage imorrn blev inställd och ridhuset var inte uthyrt som det var tänkt imorrn så då får det bli ett dressyrpass imorgon kväll istället :) Nöta på med mina byten :)

Imorgon bitti kommer det i alla fall att bli gym.
Är faktiskt lite trött nu så jag tror jag ska läsa lite och sen sova. Vore skönt att somna tidigt och vakna pigg o alert imorrn :)

Förresten, väldigt skönt att det är den 1 november och det är 12 grader varmt ute, riktigt najs. Fortsätt så!

Natti!

Inget gym

Nope, hoppade gymmet idag. Fick sms av Susanne att hon kände sig förkyld och jag var inte långsam med att säga att jag var trött och stannade i sängen istället =) Får bli imorgon!
Tänkte åka lite tidigare till jobbet om jag hinner så kanske jag inte behöver sitta så länge i em.

Idag är det ett år sedan som vi tog bort Cajsa :( 1 November 2010.
Men hon har det nog bra i himlen och skuttar runt en massa <3

Frulle och sen åka iväg!

Kram

Cajsa <3

RSS 2.0