Kallt

Brrr nu börjar det bli kallt ute på mornarna. Men dagarna är fortfarande varma och sköna tack och lov! 
På väg till jobbet nu och i em blir det stallet som vanligt. Red igår och det gick väldigt bra. Trots att hon stått torsdag, lördag och söndag så var hon hur fin som helst att rida 😊 idag ska jag nog longera henne på utebanan. 

Vi kom ju hem i söndags från London och vi landade vid kl ett. Var hemma i lgh kl två och då tog vi det lugnt ett tag först innan vi började sortera lite och sätta ut lite grejer på blocket som vi inte ska flytta med till huset. Vi var även till Bauhaus och köpte flyttkartonger och packade några stycken. Bara tre veckor kvar på fredag 😃😁 

På lördagen i London så gick vi mest och turistade runt. Såg bla big ben, westminster abbey, gick över tower bridge, var på piccadilly circus och shoppade lite. Hittade äntligen en jacka till mig!!
Vi hade kanonväder och kunde gå i t shirt på dagen bara 😀
Det var en väldigt bra weekend i London, Som gick för fort som alltid. 







Kram 

Lördag morgon

Vi har det hur bra som helst här i London! Igår gick vi mycket och började i Notting Hill. Sen åkte vi tunnelbana till själva stan, Oxford street Bla och åt på en jättegod italiensk restaurang. Sen gick vi in på primark, jag skulle titta om jag hittade kortärmad skjortor som jag köpte där i fjol och som jag är supernöjd med. Vem hittade mest kläder? 😊 Micke fyndade och det gjorde jag också sen, i alls fall en svart skjorta fick följa med plus lite annat. En supersnygg polotröjan också! 
Sen tog vi tunnelbanan tillbaka till Kensington där vi bor, gick in på en riktigt gamal engelsk pub och åt lite enkel mat innan vi gick till hotellet och gjorde oss i ordning för konsert på Royal Albert hall. David gilmour. Superbra konsert som höll på i ca 2,5 timme 😊 
Lite bilder från igår











Kram 

Mycket på gång

Nu har vi mycket på gång igen 😀
Ikväll åker vi till London och blir där till söndag. Vi ska på konsert inorgon kväll, David Gilmore, på Royal Albert hall och på lördagen har vi inget alls planerat. Det ska bli jätteroligt att komma dit igen ☺️
Igår blev det även klart att vi köper hus! Vi skrev kontrakt i söndags men besiktningen var först igår och den gick bra. Lite småsaker som alltid men det är det ju på alla hus, inget allvarligt i alla fall.  Så den 23 oktober får vi nycklarna 😀😍
Huset är en skånelänga i Skurup, ca 25 min utanför Malmö mot Ystad. Jättefint hus som är totalrenoverat på nedervåningen och fint på ovanvåningen men där ska vi fixa till endel ändå. Stort tomt, ca 5500 kvm och en egen liten "sjö" 😎 men man kan nog inte bada i den. Kul ska det bli i alla fall och vi planerar för fullt här hemma hur vi ska göra för vi har massa idéer. Men först ska vi flytta in och bo in oss! 
Usha kommer också att flytta med ner så jag letar stallplats runt Skurup just nu. Ska bli så himla skönt att kunna ha mina hästsaker hemma, det som inte är i stallet alltså, och ha hästbussen mm hemma också. 

Usha har gått superbra men sista tiden och känns superfin! Sigrid red igår och idag vilar hon. Imorgon ska hon gå på vattenbandet och så blir det vila igen på  lördag och söndag hinner jag nog rida! 

Vi var ute och åt igår, firade att Micke fyllde år plus att allt med huset blev klart  ! 

Kram 

Utsikt från ett av fönstren




Helg igen

I vanlig ordning så går veckan fort och det är redan helg igen.
I veckan har jag mest vart i stallet och ridit, Linda följde med i torsdags och filmade. Usha har gått riktigt bra och känts fin! Red både i onsdags och torsdags och igår vilade hon. Sigrid skulle ridit men hon låste in sina nycklar i bilen så hon kom inte iväg =) Så det blev vila för Usha istället och så rider S imorgon, passade riktigt bra eftersom hon gick sp himla bra i veckan och annars hade hon fått vila i morgon i stället.
Idag åkte jag upp på fm och mötte pappa som kom ner med hästbussen till stallet så nu är det besiktigas, servad och gångjärnen fixade :) Bästa pappsi :)
Red Usha och hon kändes finfin idag också! 
 
Gymmade igår och gymmade även nu på kvällen, Micke åkte till jobbet nu på sen em och sover borta och kommer hem till lunch imorgon igen. Själv har jag städat lite hemma, gjort ansiktsmask och rensat bland alla grejer i badrummet så nu är det fint igen!
Har även tittat grundligt på filmen som Linda filmade i torsdags och jämfört med filmer från i våras och för några år sedan. Visst är det skillnad på henne nu mot innan operationen men däremot har jag fallit tillbaka och rider med lite långa tyglar igen, ajabaja! Min sits är däremot mycket bättre så nu ska jag bara korta tyglarna och hålla händerna nere, hade faktiskt kommit riktigt långt med det innan operationen sen har jag fallit lite tillbaka. Nyttigt att se det på film! Så det blir att fortsätta att rida Usha i friskt tempo framåt, upp med formen emellanåt och korta mina tyglar så ska nog det här bli bra!
 
Nu ska jag nog ta och krypa ner i sängen, tänkte ta gymmet imorgon fm innan det blir för mycket folk där.
 
Kram o god natt

Tisdag

God morgon. 
Tisdag idag och nu är det jobb igen som gäller. Det var det ju igår också och dagen gick i rasande fart. 
Åkte till stallet efter jobbet och red, hon gick väldigt bra igår och kändes jättefin! Idag ska hon vila och imorgon ska jag longera. 
Ikväll ska vi ta en löptur efter jobbet, dags för en ny fem km vända. 
Sprang i söndagskväll också och då gjorde vi backintervaller , jobbigt men nyttigt! 
Det blev tre löpturer förra veckan, nästan rekord för min del 😜

I lördags så åkte jag till Ullared och mötte upp mamma och pappa. Shoppade lite och sen åkte jag hem igen. Till min stora förtjusning så finns mq outlet där 😊

I söndags så började vi med en brunch med Kajsa och Martin. Sen var vi och kikade på ett hus och efter det åkte vi o hälsade på Kajsa o Martin i deras kolonistuga. 
Semesterveckan har vart riktigt bra och vi har haft det lugnt och skönt men ändå fått en hel del gjort. Tränat och vart i stallet också såklart! 

Nu är det jobb som gäller ända fram till jul med undantag nästa fredag då vi åker till London!! 

Kram 

Bornholm

I onsdags åkte vi till Bornholm och tog in på Spa (Hotell Griffen) och var där i ett dygn. Spadelen var riktigt bra, man hade fri tillgång till varm pool, olika sortes bastun, bubbelpool ute, fotbad, kalla källor typ, kaffe, frukter mm. Vi hade tur med vädret också så vi kunde sitte ute i bubbelpoolen medans solen värmde i ansiktet! Aldeles lagom med folk var det också, behövde inte köa men det var inte för lite heller.
Vi tog flyget (!) dit från Kastrup och et tog 25 min :) Det är ju den turen som M brukar flyga rätt ofta så nu fick jag åka med i det planet också :) Att ta båten över skulle dels kosta mycket mer plus att det tar mycket längre tid och att vi måste ta oss till Ystad så det här blev perfekt.
När vi kom fram till hotellet så checkade vi in, kollade in rummet (lite sunkigt, har bott i bättre rum...) och sen tog vi en liten promenad nere vid vattnet, vi hade havsutsikt från hotellet.
Gick tillbaka till hotellet och drack bubbel som vi hade med oss och åt choklad ute på balkongen innan det var dags att gå ner till spaet.
På kvällen åt vi middag på hotellet. Allt var supergott utom M's förrätt som inte smakade nått alls och som vi klagade på men i övrigt så var det jättegott. Vi fick in ett extra glas vin till efterrätten som kompensation (för att de hade glömt ge oss extra bröd sa dom, vet inte om det var för förrätten egentligen) så vi blev nöjda ändå!
 
Igår så blev det såklart hotellfrukost, riktigt bra! Checkade ut vid 11 och så gick vi runt lite i Rönne, åt en sallad nere vid hamnen och sen flög vi tillbaka vid 15. 
Väl hemma igen så svirade vi om och gick ner till gymmet och körde ett bra bröstpass för min del. Måste vara all extra mat som gjorde att jag kände mig så stark :)
 
På kvällen slöade vi bara i soffan och tog det lugnt, rätt trötta båda två!
 
Sigrid red Usha och det hade gått bra! Jag ska strax åka dit och rida och kl 13 kommer hovis ut så får hon nya skor. Jag ska även ta och städa ut hästbussen eftersom mamma och pappa tar den upp från Ullared imorgon. Så imorgon blir det GeKås för min del :) 
 
Efter stallet så ska vi ut och springa idag igen, 5 km blir det. Nästa söndag är det ju iformloppet för min del!
 
Kram
 
 

Tisdag

God morgon!
Lyxigt att sitta framför nyhetsmorgon med en kopp kaffe på en vardag och vara ledig! 
Jag ska snart ta och åka till stallet och se hur det är med Ushas ben idag, beroende på hur det är så blir det en skrittpromenad eller en lättare ridtur. 
Senare i em så ska vi ut till Bulltofta och ta en löptur, jag ska ju springa iformloppet nästa helg och det var himla längesedan som jag sprang. Bäst att fräscha upp löpningen så här 1,5 vecka innan loppet :)
 
Igår var vi ner på gymmet och körde ett ryggpass. Sedan tänkte vi ta en sushi och äta med suhirestaurangen här nedanför oss hade stäng så då ändrade vi oss och gick till Rosegarden inne i stan och åt istället. Den är buffé med allt möjligt gott, suchi, mongoliskt, div andra rätter och ett supergott efterrättsbord. Lyckades ändå äta så jag inte blev fullständigt proppmätt, bara lagomt proppmätt.. :)
Skönt med en promenad hem sen igen!
 
Imorse sov vi utan väckarklocka på och vaknade utvilade 8.30. Dags att spöa Micke i yatzy och sen ska jag åka till Usha!
 
Kram
 
 

Ingen tävling

Nej det blev ingen tävling igår. Hon var tjock i hasen (tjockare än vad hon brukar) samt lite tjock på benet.
Gick med henne en liten stund och longerade något varv men såg at hon var stel i bakbenet, som att hon inte vill ta upp benet tillräckling högt för att hasen tar emot. Avanmälde mig såklart och åkte hem i stället.
Idag när jag kom till stallet så var hon tjock igen och nu var hon tjock i benet också. Ringde Uwe och frågade vad han trodde att det var men han trodde att det var en överansträning efter träningen i tisdags och att benet har reagerat på träningen eftersom musklerna inte är vara med hårdare träning. Han rekomenderade att rida på som vanligt men inte lika hårt och sen kyla benet efteråt.
Så idag var jag ute och gick med henne och hon fick skritta på i raskt tempo i 30 min sen kylde jag benet i ca 20 min. Det såg bättre ut efter promenaden och ikväll lindas hon på bakbenen och får stå med lindor över natten. Hon travade iväg några steg på asfalten och det såg inte nå konstigt ut.
Troligen har hon fått en lymfangitkänning också.
Så det blir att backa tillbaka och inte rida så hårt som vi gjorde på träningen sist så får hon bygga upp sig. :)
Pratade med Caroline också och hon tyckte att jag skulle röra på henne så mycket som möjligt, linda och kyla benen. Sen har även några hästar i stallet fått svullna ben pga bytt hö vilket Usha också kan fått såklart. Det är svårt att röra benet om hasen och benet är svullet så Caroline menade på att det är inte säkert att hon har ont i benet men att hon inte kan röra sig fullt ut pga svullnaden. Skönt att jag ringde Uwe i alla fall och han tyckte inte att jag ska vara orolig än. Skulle höra av mig om någon vecka om det inte är bättre så ska vi få komma tillbaka.
 
Nu ska vi snar gå ner till gymmet och köra bröst/axlar. Riktigt soligt och fint ute, kan bli en promenad senare ikväll!
Kram
 
 
 

Semester

Jaa nu är det semester i en vecka igen :) Det ska bli ruskigt skönt och vi ska bara ta det lugnt i veckan.
Fick ett sms i förmiddags att M hade bokat spa i Rönne (Bornholm) onsdag till torsdag :) :) Det ska bli roligt, flyger dit gör vi också, hihi.
Sen åker jag till Ge-Kås på lördag och möter mamma och pappa där, tar med mig hästbussen då och så tar dom den med hem till Avesta för den ska fixas lite och jag får ta pappas bil tillbaka till stallet.
Inte för att jag ska ha så speciellt mycket på GeKås men nått behövs säkert ;) I alla fall standardsaker till Usha som liniment, schampo mm
 
Red idag ett riktigt bra pass på kandaret. Hon kändes mycket mjukare än i förrgår då hon var stel överallt efter träningen. Red inte så länge men checkade av så hon gick framåt och att skolorna och byten fungerade bra.
Imorgon ska jag rida ett lugnare pass och bara få henne att lyssna fins framåt.
Efter passet så fick hon bli schamponerad med linimentschampo och så stretchades hon, hoppas hon inte blir lika stel till imorgon :)
 
Nu slöar jag bara i soffan, väntar på att M kommer hem från jobbet om någon timme. Imorgon ska jag sova ut!! Sen blir det en sväng på gymmet och ett benpass.
Igår var vi ner och gjorde ett bra bröstpass, Usha vilade men själv fick jag slita :)
 
Kram 

London

Nu har vi bokat resan till London. Vi flyger torsdagkväll den 24 sept och hem igen söndagen den 27 på fm så vi får hela fredagen och lördagen i London! Nu ska vi bara hitta hotell till ett bra pris också men det får bli morgondagens uppgift, eller helgens. Skönt att det är bokat i alla fall och det ska bli riktigt kul! Vi ska ju på konsert i Royal Albert Hall på fredagkvällen och sen ska vi nog bara strosa runt på lördagen, inget annat är planerat i alla fall.

Idag red jag Usha igen, hon var minsann stelare än ett kylskåp efter gårdagens pass. Så jag red verkligen helt utan krav och ville bara att hon skulle få röra på kroppen. Trots att hon var stel och kantig så var hon positiv till arbete och försökte inte alls bråka så som hon kunde göra innan. Efter några varv i frisk galopp och bara flyta på framåt så blev hon mjukare i kroppen men hon var nog bra öm i bakbensmusklerna.. Red i max 20 min och sen tog jag in henne och masserade in anrika på hela rumpan och lite över ryggen. Jag tänkte ju rida imorgo men jag fick lägga om min plan så hon vilar imorgon och så rider jag på fredag istället. Tror hon behöver vila och återhämta sig..
Micke är på jobb idag och sover borta, själv ska jag gå och sova nu!
Imorgon får det bli gym efter jobbet för mig nu när det inte blir någon ridning :)

Kram och god natt

Gjort min läxa

Igår tränade jag för Bjarke igen och usha var genast mycket bättre 😊 jag fick fortsätta att rida framåt i både trav och galopp och vi gjorde inga krusiduller utan red bara fram hela passet. Gjorde lite volter för att bibehålla takten och att hon inte skulle backa av. Kändes riktigt bra! Idag ska jag rida lite lugnare och imorgon ska hon ridas som igår. 

De har målat om inne i boxarna, på väggarna och usha står gärna och piskar med svansen när hon äter. Tydligen var inte väggarna helt torra för hon har vit färg längst ner på svansen 🙈🐴 
Tjusigt tycker usha och vill också ha slingor 👍



Onsdag idag igen och strålande sol ute, bara tre dagar kvar och sen semester i en vecka 😊😊 

Kram 

RSS 2.0