Trist dag

Med datatrubbel i princip HELA dagen på jobbet så (förutom ca 30 min mitt på dagen) så kan man lugnt säga att dagen har masat sig fram. Har inte kunnat gjort en gnutta i stort sett..lite smått oflaxigt eftersom jag har en hel del imorgon och jag kunde inte förbereda någonting idag.. Men men..hoppas de får ordning på allt till imorogn bitti annars blir det kris..

Blev simning imorse, 1000 m. hade givetvis glömt alla kort och nycklar hemma så pappa Ohlsson va så snäll och körde hem mig efter badet så jag kunde komma in på jobbet (vilket nu i efterhand känns som lite onödigt ;) )

Ska snart ta och äta lite, blir träning i Norberg ikväll. Hoppas det håller upp med regnet bara. Kom en duktig skur precis när jag kom hem..typiskt.

Hörs senare!
Tjingeling

Chokladbollar o muffins

Bakning pågår för fullt.
Gjorde en sats med chokladbollar när jag kom hem från stallet, var sjukt godissugen då..men det gick över efter att ha ätit några.
Sen fick jag önskemål om att baka nått som färdkost imorgon...det är två herrar som åker till malmö med stopp i vetlanda för att kika på speedway imorrn för att sen fortsätta och köra tävling i malmö på onsdag, och sen åka hem igen för hemmamatch på torsdag. Väldigt flängade där :) Tur att nån är hemma och håller ställningarna :)

Blev promenad till stallet och longerade Cajsa, såg väldigt fin ut. Träning för Helene imorgon och lite laddning för helgens tävling i Insjön. Hon ska gå LA:4 och Msv C:2 där, hoppas det går bättre nu än vad det gjorde i Orsa....
Tänkte ju åka till säter på tävling men kom just på att det går ju inte, hon blir vaccinerad den veckan och det är 7 dagars karens på det.. Typiskt också...måste hitta nån annan hoppetävling istället...

Har inte gjort så mkt idag annars, kikade runt lite på stan på lunchen men höll mig från att köpa nått.. Hittade en fin jacka på vero moda men insåg att jag har en del jackor, får bli en ny vinterjacka istället tror jag.
Tittat på några mer avsnitt av rena rama rolf, så sjukt kul..haha. Sånna program görs minsann inte nu längre, det var bättre förr..

Dax att packa väskan inför morgondagens simning!
Hörs!
Kram

Sjuk?

Funderar på om jag börjar bli sjuk, hoppas verkligen inte det. Har kännt mig frussen idag men det har iof inte varit sommarvärme ute heller direkt..Känner mig trött o seg och vill bara sova. Har ju sovit lite dåligt ett par nätter så det kan vara det som kommer nu kanske? Blir förhoppningsvis tidigt i säng idag så jag är pigg imorgon :)

Blev en sväng till norberg till helene och lotta på em, i spöregnet.. Mycket trevligt, blev dock bara en liten stund där.
Men hann i af kika på deras cement-rabarberblad. Skitsnygga :) Skja nog försöka mig på att göra sånna jag med.. Nu på kvällen har det blivit hämtmat, pizzerian..var dock inte så hungrig så det blev en sallad för mig.
Har också bytt gardinstång i vardagsrummet. Har ju hängt en lång (eftersom det är 4 fönster) över alla fönster, en som vi fick med när vi flyttade in. Men den är så tjock och klumpig och det är bara gardiner över de 2 fönstren  på yttern.. Satt upp två korta stänger bara , blev riktigt bra och inte lika klumpigt..

Pysa ner mig under en filt nu och värma mig!
Lyssnar för övrigt på Winnerbäck, så sjukt bra :)
Höres! 

Lars Winnerbäck - berätta hur du gör

berätta hur du gör
berätta hur du gör
det är en känsla som du lämnar
när du vänder bort din blick
berätta hur du gör

berätta vad det är
det där linjen i din hand
berätta vad det är så jag förstår
hur jag ska nå dig
berätta vad det är

det finns dom som åkt till månen
miljarder år av sten
och jag har hört hur det berättas
om en säkerhet trots alls
en känsla som är ren

berätta hur du gör
berätta hur du gör
och jag ska utstå allt
den ensamhet som följer när du går
om du berättar hur du gör

två saker har du glömt här
två saker vad jag minns
en blå, blå sjal
med svarta fransar
och nåt mer som inte syns

det finns dom som stannar tiden
det är inte bara attityd
jag har gett mig av men hjärtat
börjar svalna redan innan
jag passerat Sthlm syd


Halvtid

Nu har halva dagen gått, varför går helgerna alltid så fort? :(
Har nyss varit i stallet och gosat med Cajsa, fick vila idag tyckte hon förtjänade det.
Hon gnäggade sådär lågt och gulligt när jag kom ut till henne i hagen, behöver jag säga att man blir aldeles varm i kroppen då? :)
Var en sväng till willys och handlade, passade då på att åka in på bagheera och handla en fleeceväst, jätteskön och perfekt att ha när man rider! tror att jag ska köpa mej en till och ha hemma också. Skönt att ha ute på promenader.
Ska snart iväg igen, bara tanka i mig lite mat!
Tjing!

IceAge

det blev inte så mkt gjort på em. Va till mamma och pappa en sväng och städade bland hästgrejorna i garaget..alla som varit in i ohlssons garage vet ju hur det ser ut där...saker till förbannelse över allt ;) OCH det är inte bara mina hästsaker, de utgör faktiskt inte så stor del alls...
Slängde iväg några saker och hittade lite annat som jag hade glömt bort, bla benlindor och benpaddar :) o lite schabrak och fleecetäcken. Kom just fram till att jag inte behöver några nya täcken..

Sen sov jag en stund, blev aströt mitt på dan.. vaknade när N kom in och frågade om jag ville ha lite kebab.
Smaskade i mig lite och sen sov jag en timme till :)
Klippte halva gräsmattan och fixade mat som skulle bli lagom klar till speedwayen (GP). Men GP blev inställt och körs imorgon istället..

Så nu har jag krypit ner under filten, tagit med mig godispåsen och ska titta på IceAge! Så sjukt rolig film som jag kan se hur många gånger som helst!
Hörs!

Yes

06,45 rullade vi från stallet imorse..behöver jag säga att det var motigt att gå upp 05,50?! Cykeltur till stallet sen så var man pigg, fan va kallt det var! Stadiga +5 grader... Hade ju plockat i allt i transporten igår så det var i princip bara att plocka ut tre hästar och så in med min i transporten så det gick ju fort.
Skulle ge Cocette och Solero hö (dom skulle vara inne en stund) och Rosie hade lagt fram hö utanför boxarna.
Men under varje hö-hög så låg en igelkott och värmde sej :)
Skapligt rädd jag blev först när jag tog hela högen, tur att jag inte klämde åt på kottarna..haha
Börjar väl bli lite kallt för dem nu så då är tydligen hö aldeles utmärkt att värma sig under =)

Österfärnebo var i alla fall dagens tävlingsplats. Har då inte tävlat hoppning på ca 1½ år pga div skador på Cajsa, därför har hon ju fått gå dressyr istället. Lite pirrigt var det ändå att åka dit...hehe. fast jag har tävlat 120 så kändes 90 cm högt..haha.. Cajsa skötte sig utmärkt och var alldeles lagom framåt vilket gör att jag kan slappna av bättre och rida framåt.
Inga som helst problem inne på banan, det var bara att rulla på fram och allt stämde himla bra, riktigt roligt :)
Nu var detta en clearround och jag blev lite sugen på att hoppa 1m ocskå men jag åkte hem istället och så får jag sugen på den här karamellen en stund. har dock hittat en ny tävling i säter dit jag ev åker :)

Jag och Cajsa, Lotta fotade!


Kotten som låg under högen med hö...



Nej om man ska ta och gå ut i solen kanske, passa på!
Höres.
Tjing!

Hoppning

Var till sandra nu på kvällen och hopptränade, måste säga att det gick rent ut sagt skitbra :)
(För att vara jag och att jag inte har hoppat på typ ett år...)
Fungerade mkt bättre när vi satt fast martingal på henne, hon blev lugnare i huvudet och jag blev lignare i händerna och kunde koncentrera mig på att rida framåt!Hoppade en bana med varierad hunderhöjd men ca 1 m och det kändes jättebra. Ska verkligen försöka hålla den där känslan imorgon, bara rida framåt och sitta still i händerna. Lotta o pappa får tjata lite på mej ;)
Blir tidig morgon imorgon, åjer från stallet ca 6,45.. men är hemma igen runt 11 skulle jag tro. Ska ju bara hoppa en klass och det är typ strax efter 9. Sen tar det inte så lång tid att åka dit heller...
Nej ta och städa lite nu..kul fredagsnöje ;)
Tjing!

Nya skor

Fy fan vilket trökväder det har varit idag...kallt och massa regn :( Tur att man har ett inomhusjobb..
Blev en snabbvists på stan på lunchen och shoppade nya skor, insåg att tygskor inte är så bra när det regnar och det börjar bli kallt ute... Hittade ett par jättesnygga och skitsköna skor på Eurosko, hösten räddad :)

Dressyr på Cajsa idag, gick riktigt bra men hon har problem med v bak.. vill inte alls sätta det under sig och idag hann jag inte ens rakrikta henne på långsidorna innan bakbenet far in mot mitten och hon sätter sig på tvären.
vet inte om hon bara är på tjurhumör eller om hon försöker komma undan arbetet, men det gör hon inte ändå.. Hon har inte riktigt förstått att ju mer hon sätter sig mot och tvärar, ju mer får hon jobba :) Tillslut insåg hon väl att hon kommer inte undan och då gick hon superbra, riktigt roligt!
Imorgon blir det hoppning hos Perers, hoppas det går bra och att hon känns mycket bättre..

En dag kvar å jobba sen helg igen, äntligen...men veckorna går fortfarande sjukt fort.
Hörs imorrn!

Bild på mina fina skor :)


Nöjd med mig själv

Idag är det en sån dag som alla dagar borde vara :)
Cykling till jobbet (och hem, i regn...) lunchade med Nattis på pizzerian och hann även kika lite på MrH.
Hoppade Cajsa på em och övade på galoppombyten, ena varvet sitter ju hyffsat men fick även till ngt byte i hennes svåra varv. Kändes riktigt bra i hoppningen.
Handlat mat o har även hittat lite nya recept som ska testas på nu =) Är ju så tråkigt när det bara blir samma mat typ hela tiden.
Blev även en promenad nu på kvällen, gick runt OK vilket jag inte gör alltför ofta.
Även om jag har hunnit med och göra en hel del så har jag inte stressat eller så..det har bara rullat på. Bäst o passa på dessa dagar för sen kommer väl några dagar då jag är helseg och inte vill göra någonting.

N är på speedway nu, sista hemmamatchen i div 1. Orkade inte riktigt gå och titta, eller rättare sagt; hade inte lust att sitta där o frysa..har ju inte varit så jättebra väder på kvällen. Sen skulle de vara kvar på nå möte nu på kvällen. Passar då på att göra en massa ego-saker :)

Strax duschen och sen lite ansiktsmask o grejjer!
Långdag imorgon igen men tror att den går hyffsat fort, har en del kunder inbokade imorgon em + en hel del att göra ändå..

Duschen o ego-tid nu!
Höres imorgon!

Cajsa :)


En bit av min promenadväg idag!


Inte hunnit

Nej, jag har inte hunnit blogga de senaste dagarna, har haft fullt upp.
Tävlingen i orsa gick inge bra alls. Hon gick super på framridningen men sen blåste det lite ute och domaren satt i en transport som stod precis vid staketet vilket fick cajsa att flippa ur totalt.
Normalt sett så kan hon givetvis titta till på domaren men sen brukar hon ge sig men den här gången var det helt omöjligt, skulle inte gå i närheten och blev bara allmänt paralyserad. Hon var ganska stirrig när vi lastade ut henne ur transporten också...Trist! Tror nu i efterhand att det är lite hormorrubbningar hos damen Kavat. Är jättebrunstig, hade stuckit med Rosie i fredags ut till hagen, bet (!) pappa i armen när jag sadlade på tävlingen (med tränset på..) och var vresig och springig i fredags när jag red. Har säkert något med att det börjar bli höst, brunst och att hon ibland blir extra känslig i päls o kropp. Detta är inte riktigt likt henne.
Men som sagt, jag tror ändå att det är någon liten fas hon är inne i just nu. Hoppas verkligen det!

Sen var jag och Nattis ute i skogen i ca 3 h på söndagen och letade svamp men hittade nada...dubbeltrist!

Har också hunnit med att tvätta fönster i vardagsrummet, såg fördjävliga ut.. Nu ser mamn i af ut och inte en massa prickar! Någon springvända har det också blivit samt lite gym.
Imorse började dessutom morgonsimningen igen så det blev 1000 m sim, sköööönt! Träffade även på Nattis där =)

Snart blir det träning i Norberg igen, hoppas att hon känns bättre idag..Longerade igår och hon såg fin ut. Fick vila i söndags så idag bli det första gången efter tävlingen som jag rider.

Laga lite mat nu, Chili con carne :)
Hörs!

Nu kör vi

Snart dag att åka till stallet. Måste knoppa å greja...hinner nog med o mocka o göra ordning allting innan vi åker också. Skönt att ha det gjort så slipper man när man kommer hem, då vill man oftast bara hem :)
Hoppas hoppas att det går sådär superbra idag, och att hon inte ska hålla på å vara uppstudsig i början.
Synd att Helene inte är med och kan hjälpa men jag har ju pappa ;) Han har faktiskt lärt dej en hel del tack vare att han är med på varje träning och får veta hur det ska se ut när det är rätt och hur det inte ska se ut ;)

Byta om nu och sen fara iväg, laddad till tusen!
Hörs!
Hej hopp

Tripp till Orsa

Imorgon är det första omg av div 2 i orsa, lite långt att åka kanske men jag startar inte förens 13,30 så vi åker inte så hysteriskt tidigt. skönt...sovmorgon ända till 8 :)
Hon kändes helt ok idag, lite trött och var lite moppsig först men gav sig ganska lätt när hon insåg att hon inte hade nått val. Har ju ridit på kandar ganska mkt nu och får tillbaka henne mer då. Nu när jag red på vanligt tränsbett så blir hon lite starkare och ångar på. Fick tillbaka henne bra på slutet och hoppas att det blir bra till imorgon :)

Nu på kvällen gick vi över till mamma och pappa och bjöd in oss själva på fika.
Imorgon blir  det kräftkalas, ett litet i af. Ev med mamma och pappa om det inte blir för sent, annars blir det i af jag, niclas o alex. Paj o kräftor, fint de!

Kika lite tv nu, med tillhörande vin!
Tjingeling!

Höstigt

Usch, nu på morgonen kändes det verkligen som höst ute och sommaren har gett upp..lite rått i luften, grådaskigt och småregn....
Men på något sätt så tycker jag om hösten också. När löven börjar falla från träden och när solen skiner och värmer lite grann..luften blir så klar och det luktar gott :)
Å så tänder man en massa ljus och en brasa, det är mysigt det.
Men sen i november och fram till mars kan jag lika gärna gå i ide känns det som...åtminstone kan dom månaderna gå väldigt väldigt fort..

Upptäckte igår att det har börjat komma tomater på mina plantor, lite sent kanske men så hade jag ju sena tomater tydligen...Får se om de klarar sig eller om de fryser ihjäl..

I em blir det stallet och en liten genomkörare av den lättare varianten med cajsa, tävling i Orsa imorgon. Ska bara gå en klass, laget (LA:4) så det blir tom sovmrogon =) Behöver inte åka förens runt 9,30. Sen är det bara att packa ihop och åka hem när jag har ridit klart! Känns som att det kommer spenderas mer tid på vägen imorgon än vad det kommer att göras på tävlingen..haha

Jobb nu så jag kan gå hem och få helg någongång!
Tjingeling

Första långdagen på länge

Nu är det slut med sommartiderna på jobbet...långdag på torsdagarna igen, dvs 17,30...Det gick med det var lite segt..Men nu är det bara fredag kvar sen helg!

Träning för Helene på kvällen i Norberg, gick suuper! Helene red lite först för att sätta tillbaka henne i galoppen och balansera upp henne lite sen red jag igen efteråt. Red igenom programmet som ska vara på lördag, gick bra men hon började på soppatorsk på slutet...hon kämpar på bra min lilla skrutta.
Faktiskt så moppsar hon inte upp sig längre när hon blir trött utam försöker verkligen jobba vidare och går hela tiden med öronen framåt. Det var skillnad förr när hon la av så fort det blev jobbigt och i början av varje träning så var det en fight innan hon gav sig och jobbade på istället. Det går med andra ord framåt!

Orkar inte skriva så mycket mer nu, ska lägga mig i sängen och läsa Ridsport innan ögonen ramlar ihop!
Nassinussi!

Trasdockorna

Haha, har nyss degat i soffan och kikat på trasdockorna =) Varför var det alltid bättre barnprogram förr??

Dressyrade på Cajsing idag, gick så där skitbra som det bara kan gå ibland=) Riktigt roligt att rida och ville egentligen inte sluta men det är då jag ska sluta. Tror dock att hon börjar bli lite brunstig...hoppas verkligen att det inte stör något på tävlingen i helgen..ibland blir det tom att hon går bättre när hon brunstar..lite olika det där.

Hunnit med och handlat massa mat en sväng på kvällen också, samt en liten springtur.
Orkade springa hela slingan idag förutom ca 150 m över skolgården som jag faktiskt gick...vet dock inte varför jag gick... Sen när jag närmade mig hemmet så kände jag att jag skulle nog kunna springa längre för jag är inte direkt trött och flåsig, mest att benen känns tunga men själva kondisen känns helt ok.
From nästa vecka blir det Tjärnan runt, nu känner jag mig redo för det... Ska även försöka ta mig till brovallsgården och springa i spåren där.

N skulle ju åkt på speedway i Hallstavik idag men det blev tyvärr inställt pga regn så ikväll blev han hemma.
Dricka upp vinet nu sen krypa ner i sängen och glo på Tv igen...två dagar på rad nu....

Cajsa :)


Jag o Cajsa



Go Natt!
Kram

Beröm till mig själv

Måste faktiskt ge mig själv lite beröm efter att ha hoppas Cajsa idag. Pappa va med och hjälpte till lite.
Satt helt still me händerna innan och efter hindren och satt bara o väntade. När Cajsa fattade att det var hoppning på g och dessutom lite bana så blev det krut i henne ;) Sporrarna av och bara å sitta still men det gick super :)
Mest nöjd över att jag inte krånglade någonting utan bara lät henne vara. Bra Alex...

Jobbet har varit ganska lugnt idag, har börjat genomföra det årliga uppdateringen på försäkring och rådgivarbiten. Ganska kämpigt men det ska tas igenom.

Skulle ju varit och hämtat ved idag men vi fick inte loss släpkärran då den var nere med kusinMats o Emelie på ikea och blev fylld me golv :) Sen blev det så sent så vi tar det i helgen eller nästa vecka istället.
Ska ju förhoppningsvis inte börja elda än...

Blev en ganska så lugn kväll för mig idag då...ovanligt men ganska skönt. Har bäddat rent och bara grejat lite hemma. Funderar på när och hur det ev ska börjas måla om tak i kök, hall o badrum.. det är ju sån trist träpanel där..men vill inte riktigt börja än eftersom man fortfarande kan vara ute och greja.
Men börja kika på lite olika alternativ kan man alltid göra =)

Duscha nu sen ska jag nog faktiskt kika lite på Tv, händer inte alltför ofta för mig...=)
Tjing!

Tisdag

Då sitter man här igen och väntar på att kaffet ska bli klart...undra vad jag gjorde på den tiden då jag inte drack kaffe? :)
Ska nog hoppa lite i em, hoppas att papi kan hjälpa mig lite. Sen åker nog han och jag ut till mormor och morfar och hämtar lite ved..måste börja bunkra upp inför vintern.
Blir det inte vedhämtning så kan det nog bli tvättning av fönster, såg hur skitiga de var.
Tror att det kan bli vila med träningen idag, förutom promenixen till stallet.
Gymmade ju igår och det kändes bra..känns tom i mina armar idag :)
Ingen löpning idag, det får bli imorgon istället.
Dessutom, om jag ska hämta ved så lär jag få mig ett litet gympass.

Dags att jobba nu!
Tjing

Glad

Idag är en sån där dag då jag bara kännermig glad och nöjd med livet.
Kan inte riktigt sätta fingret på vad det är men allt känns bra, den där magkänslan som man kan ha och känna av ibland känns bra. Konstig känsla som jag inte kan beskriva men det är väl bara att suga på karamellen så länge det går för någongång så vänder det väl neråt igen!

Jobbet gick riktigt bra, fick undan en hel del och känner mig nöjd med dagen, hann med allt jag skulle och lite till. Bra det för i slutet av veckan ser det ut att bli ganska tufft..
Cajsa gick också super idag, en sån där dag som jag skulle kunna rida hur länge som helst, satt mest och log när jag red...den känlsan gillar jag när allt bara fungerar :)

Har promenerat till och från stallet, strålande väder och har mest bara njutit..
Nu har jag nyss lagat klart middagen, tortillaslasagne blev det.
Det enda som förstörde min annars så perfekta dag var att mamma nyss ringde och frågade om en datakabel som vi lånat för 100 år sen och att hon behövde den helst nu ikväll för att kolla så jobbdatorn fungerade hemma eftersom hon skulle jobba lite hemma på onsdag.
Men hallå, om det är den sladden som jag tror att det är så går den mellan niclas datorer och rautern eller så..och känner inte för att dra ut och fixa en massa när jag inte ens vet om det är den...
Det där får jag nog från N om inatt när han kommer hem.
Sen hade ju mamma kunnat kläck ur sig det tidigare och inte 20,10 på kvällen...
Framförhållning på hög nivå ;)

Ska snart ner och gymma lite och sen lägga mig på spikmattan och slöa :)
Hörs!
Tjing

Bättre

Efter en naproxen igår så blev huvudvärken mkt bättre.
Somnade strax före 10 tror jag...vaknade när N kom hem och var vaken en stund och pratade med honom innan vi båda somnade. Sen var jag faktiskt hyffsat utvilad imorse, trevlans :)

Sitter och väntar på att min morgon-kaffekopp ska bli färdig, även om jag inte är så spec trött så är det alltid gott me kaffe på morgonen.

Em kommer nog att bestå av promenix till stallet, dressyrpass antar jag att det blir idag.
Kan nog bli ett litet gympass på kvällen också...

Nej nu är nog kaffet klart, dags för en kopp och sen jobba!
Hörs, tjing!

Skallebang

Har haft ont i huvudet hela dagen idag, började egentligen igår kväll sen har det bara nött på...Tråkigt tråkigt
Tog mig en springtur nu på kvällen och då blev det faktiskt lite bättre.
Tror jag druckit o ätit lite dåligt under helgen när det varit så varmt ute

Idag har det fixats lite ute i trädgårn, planterat om lite o så, sen städat och donat inne.
hann träffa N en snabbis från det att han kom hem från Gp (sov i norrköping i natt) tills han skulle åka och jobba igen.
Red Cajsa idag, kändes bra och hon va inte nå svullen i benen nu...märkligt..men från å me nu så är det äppelförbud :) Tappade ju några dagar i träning nu så hon har inte gått dressyr sen förra söndagen..
Blir nog ganska mkt nu i veckan eftersom det är tävling på lördag. Ska också hinna med att åka till Sandra o hoppa lite :)

Jobb igen imorgon då..men som vanligt så går väl veckan hyffsat fort, tur det.

Kommer lite bilder från de senaste dagarna...

I baksätet på saab-caben på väg till Sala



Ena stallkatten har lagt sig på ett lite udda ställe....



På promenix med Cajsa




Det var nog allt för idag.
Greja lite till innan det blir sängen och lyssna på Aldrig fucka upp!
På återseende.
Kram


godispåse

Liger i soffan nu med en stor godispåse och kikar på Gp :) Tur att det är svalt o skönt nere i källaren.
Va så himla varmt i sovrummet i natt att jag trodde jag skulle simma i sängen..

Klippt gräset idag, riktigt varmt..jag brukar inte svettas så mkt men nu rann det vekligen av mig..
efter det blev det i af hängmattan i solen bra länge innan promena till stallet.
Longerade idag, hon var mkt bättre i benen idag och imorgon rider jag som vanligt.
Long igår också men då var hon lite stel och det syntes att det gjorde lite ont fortfarande. benen var då lite svullna men det blev bättre efter att hon rörde på sig.

Igår blev det också en tur med rosie och cecilia i caben till sala. en saab 93 -10, skitfräsig att åka i :)
Kommer lite bilder på lite allt möjligt senare..måste ladda över dem först :)

Återgår till gp-tittandet!
Hörs!

Fredag den 13:e

Slog mig just att det är fredagen den 13:e idag :S Undra hur det ska gå?
Brukar dock inte hända nå spec...peppar peppar..
Sjukt trött är jag i af, kunde inte somna igår. Låg länge och vred o vände på mig och har vaknat flera gånger i natt. Var hyffsat pigg imorse ändå men nu börjar jag bli trött.
Just satt på kaffe, hoppas på att piggna till.

Till stallet på em och kika till cajsa, ser hon ok ut så blir det nog longering idag. Är nog dumt att rida idag med tanke på hur benen såg ut igår.
Har inga planer alls för helgen, skulle bli jättevarmt och fint imorgon så det blir väl ut i solen.
Kanske åka å bada :) Gäller att passa på.
N åker till Målilla i em för GP och kommer hem söndag.
Ska försöka ta mig ut och plocka blåbär och svamp i helgen, svampstuvning... mmmm...

Nej jobba lite nu, 8h till sen är det helg!
Hörs senare kanske.
Tjing!

Blandade känslor

Har varit på speedwaymatch nu på kvällen, den första på ganska länge faktiskt, tror inte jag varit ner sen i våras någongång. Fick dessutom se en riktigt bra match mellan Masarna och Hammarby där masarna vann med 49-47. Riktigt jämt och bra åkning, spännande in i det sista :) som det ska vara! Riktigt roligt!

Cajsa fick vila idag, hon var dock lite (eller ganska) mycket svullen i bakbenen. Turligt nog liak svullen i båda bakbenen. Acke var där och skodde på em men han trodde inte att det var någon skada, mer att hon hade ätit nått i hagen, då sätter det sig tydligen i bakbenen. Typ ogräs eller nått...låter mräkligt men så är det.. Var ute och gick med henne i ca 20 min och hon var pigg och glad som vanligt.
När jag kom hem så ringde ulrica och sa att hon krafsade med frambenen, typ liknande koliksymptom. Eftersom hon har känslig mage så blev jag livrädd att det skulle bli en tur till strömsholm igen så för säkerhetsskull ringde jag dit och rådfrågade dem lite. De tyckte att jag skulle avvakta och se vad som händer under kvällen.

Efter någon timme (när vi satt på speedwayen) så fick jag mess av ulrica igen (efter att jag hade checkat av med henne innan också- annars hade jag inte åkt iväg) och allt såg då bra ut igen. Hoppas att det inte blir nått mer och hoppas att svullnaden i benen går över. "Tur i oturen" att det inte blev någon tävling i helgen då.
Så efter att ha varit skapligt orolig på em så hoppas jag att det slutade bra.

Är också överlycklig för att jag kommer i mina favvojeans igen. Tänkte slänga dem när jag städade ur garderoben men jag sparade dem tillslut...det var ett par år sedan som jag kunde ha dom..eller närmade bestämt typ 4-5 år sen. men så sjukt sköna!

Bingen nu, sista dagen imorgon sen helg! Jippi!

Hörs!
Natti natti

Rensa tankar

Hoppade Cajsa lite idag, det gick bra.Hoppade iof inte så jättehögt, ca 80-90 men det gick bra mot och efter hindren och det är det som jag jobbar med nu.
Därimot va hon lite brunstig och lita halvtjurig mot skänkeln när jag red fram och så så jag fick inte den där känslan som jag hade sist när jag hoppade.
Tror att jag hade lite stora förhoppningar innan jag red, att det skulle gå så där klockrent som det gjorde sist ¨så jag bara kunde sitta och le när jag red..så jag blev nog själv lite irriterad..inte på Cajsa utan på mej själv..
Konstigt, för några veckor sedan så hoppade jag inte så mycket alls och nu har jag redan krav på mig själv att jag ska göra allting rätt och bra. Måste nog sluta ha så mcyket krav på mig och bara rida å ha skoj, då brukar det gå som allra bäst =) I af just nu i hoppningen.

Mamma och pappa kom förbi på kvällen och fikade lite. De gick typ 21 sen satt jag länga och funderade på om jag skulle orka ut å springa. Efter 30 min så masade jag mig ut och sprang, så skönt att bara rensa bort tankarna som jag hade på Cajsing och bara springa. Sprang hela vändan idag! (dock bara ca 3 km men ändå!) och var egentligen inte så himla trött när jag kom hem igen. Den här gången sprang jag skolbacken uppför och nerför Ok,  kändes som att det var bättre.

har nyss duschatoch känner mig himla nöjd =)
Torsdag imorgon redan! Fy vad veckan har gått fort!
Hänga in tvätt nu och sen försöka sova, är väl så uppe i varv nu plus att jag druckit kaffe på kvällen.... får se när jag somnar :)

Go natt!

muppigt

skrev nyss ett långt inlägg men allt försvann... dumma dator...

Orkar inte skriva om allt igen... Har i af nyss ridit ut med Ulrika runt sonnbo, härligt att bara skritta och snacka en massa :) dessutom rktigt skönt väder!
Lite trist att det börjar bli mörkt ute nu igen..hoppas att det får vara sol och varmt ett bra tag till..

Nä tappade lusten att skriva när allt försvann... ska gå och duscha istället!
Hörs imorrn med ett längre inlägg hoppas jag...
Tjing!

Bra väder....

Är ganska nöjd att det har spöregnat på min första jobbdag efter semestern, känns genast lite lättare att börja jobba då :)
Var dock väldigt jobbigt att gå upp i morse, snoozade en stund innan det blev väldigt bråttom...2 koppar kaffe på fm sen var man igång igen. Dagen har gått väldigt fort, en hel del att göra. Måste ändå säga att jag trivs sjukt bra på jobbet och med mina kollegor. Alltid mycket skratt och väldigt bra stämning vilket gör det hela mycket lättare att komma tillbaka från en semester!

Cajsa fick vila idag, jag och Ulrica skulle ha skrittat ut men himlen öppnade verkligen sig ett par timmar så vi ställde in ritten.Hade ingen lust att nöta på henne i ridhuset heller eftersom hon har gått hela veckan och gjort det väldigt bra. Då blev det vila istället, skritturen blir imorgon.
Tyvärr blir det ingen tävling i helgen, inställd pga för få anmälningar. Typiskt också..
Åker ev till Perers och hoppar lite istället.

Slutade regna nu på kvällen så det har blivit en springtur, orkade mycket mer än sist vilket känns himla skoj! Nästa runda tror jag att ska ska öka ut lite och springa nästan hela vändan eller om jag tar tjärnan runt på en gång men med promenad på vissa ställen.. får se... Ska försöka hinna ut på onsdag!
Sitter just nu i soffan och är ganska nöjd med mig själv och med dagen, mer sånna dagar tack!

Förhoppningsvis cykling till jobbet imorgon, skulle bli sol och varmt!

Hörs imorgon!
Tjing!


Last day

Mmm nu är det slut på semestern om några timmar...huh :(
Men dagarna går ju så himla fort så snart är det helg igen...tänka positivt...
har tränat för helene idag, gick väldigt bra. hon tyckte att traven hade blivit mkt bättre än sist och det
är jättekul att höra eftersom jag verkligen har tränat på att samla traven och galoppen hemma.

Sen blev det ev sväng till Sara med Nattis på lite fika och snack. På hemvägen åkte jag förbi Perers och kikad epå hennes nya häst... 67 cm höga Nemo :) Så sjukt söt så det finns inte. Vi gick ut med Nemo och Elvis (typ 80 cm hög) till Brunnbäcks herrgård och tillbaka. Kändes som om vi var ute och gick med hundar.. haha

Ska ta med Cajsa dit och träna lite hoppning nu också, blir antingen i helgen eller nästa vecka, beror på om jag ska tävla i helgen eller inte. Det är dessvärre inte så många som är anmälda till söderhamn så jag vet inte om det blir nått :( Typiskt för det var så bra klasser för mig där, LA:6 och Msv c:2

Nu på kvällen har jag bara lagat matlådor och städat upp lite...förbereder mig mentalt för imorgon..haha

Sängen nu, väntar på att N ska komma hem från målilla, han har ju varit där hela helgen med Alex o familj på speedway och minisemester!

Go natt, hörs imorrn.

Nemo o jag :)


Hoppetävling?!

Har just anmält mig till en hopptävling igen...jag som sa att jag inte skulle tävla hoppning nå mer... :)
Jag kanske säger samma sak igen efter denna...haha.. Den 28:e i österfärnebo...90 cm :)
Blev så inspirerad när Ulrica hoppade henne igår så då var jag tvungen att hoppa idag också...
Tittade mycket på hur ulrica red och försökte rida lika jag med och det gick väldigt bra. Hade inte större krav på henne utan lät henne galoppera på och "åkte" faktiskt med lite. Lät henne hoppa av stort om det blev så eller krypa inpå men det blev mest bra hela tiden. Hoppade en liten bana på 90-1m och det var riktigt kul!
Men som sagt, sen kommer kanske tävlingsnerverna in och vad som helst kan hända... Det visar sig :D

Nu har jag och Nattis just bakat klart massa bullar och muffins. Stooooora kanel- och vaniljbullar samt hallon- och blåbärmuffins! Så sjukt goda måste jag säga själv!
Ikväll blir det grillning hos Nattis och Jon sen en liten utgång.
Ska duscha nu och sen bara ta det lite lugnt innan det är dags att göra mig redo..

Lite bilder från de senaste dagarna:

Nattis spelar minigolf


Dagens kanelbullar




Cajsa o jag på en tävling, förra året



Duschen nu!
Hörs!

Minigolf o kräftskiva

Igår blev det årets första minigolf med Nattis och Jon. Delade segern med Jon, väldigt roligt att spela :)
Innan det så hade jag varit hos Nattis och fixat frissen, sen lite lätt mat där för att ladda upp inför golfen (vilket var en bra uppladdning...)
Dressyrade på Cajsa igår och det gick rent ut sagt skitbra igen, så himla kul!

Idag vaknade jag tidigt och gick ut å målade staketet...efter ca 3½ h så blev det klart! Bara några plankor kvar men där är det så mycket brännässlor just nu så måste ta bort dem först. Annars så är hela staketet färdigt! Skönt! Riktigt skönt väder ute också idag, vart ute i bikini mest hela dagen :)

Ulrika hoppade Cajsa på em, gick jättebra, alltid kul (och nyttigt) att se någon annan rida ens egen häst.
På kvällen har vi haft lite kräftskiva här. jag, Nattis, jon, sara, helmer o misen (och hera -hund)
Kanontrevligt och mycket gott.
N är på väg till målilla för match på söndag, åkte redan idag för de stannar i örebro och ska bada imorgon sen åker de vidare till målilla och kör på söndag.

Imorgon blir det bak (igen) med Nattis. Kan bli en till omgång med kanelbullar och ev lite pizzabullar....
Får se vad som händer på kvällen, inte riktigt bestämmt än.
Söndagen blir nog mest slappardag, ska i af iväg och träna för Helene och ska själv försöka mig ut på en springtur...sen är semestern slut...huh :(

Nej, gå och knoppa nu. Upp till stallet imorgon bitti sen kör vi igång med bakandet!

Hej o go natt!

Mycket idag

hann med en hel del idag...
*morgon-springrunda
*lite städning av en garderob
*en sväng till mormor och morfar för att kika på massa saker på vinden och äta middag
*dressyr på cajsa
*1½ h kvällspromenad med Sara
*chokladbolls-bakning :)

Ganska nöjd med dagen.
Springrundan på fm gick riktigt bra, sprang mer nu än sist i af..det går frammåt :)
Ska snart utöka rundan och ta tjärnan runt som är ca 5 km..men inte riktigt än..några veckor till så..

Åkte sen till mormor på em och kikade igenom en massa saker på vinden, där finns verkligen allt!
Hittade i af ett litet bord som jag nu har målat vitt och som ska stå nere, där alla sladdar å skit till
modemed o routern och telefon o djävulskap ska finnas, (det var en hylla under själva bordsskivan oxå)
På bordet tänkte jag bara ha en lampa och två ljus, det var inte så stort bord utan aldeles perfekt. hoppas jag =)
Hittade lite annat smått och gott också, tackade även nej till en massa annat..jag vet ju vart det finns om jag skulle vilja ha..

På kvällen blev det ju jättefint väder, lagom till jag skulle till stallet. Cajsa gick rent ut sagt skitbra idag! Så himla roligt att rida när hon är sådär, det märks att träningen ger lite resultat nu.
Kom lagom hem och hann måla bordet en gång så messade sara och ville gå på promenad.
Hoppade in i bilen och åkte till stan så gick vi älvpromenaden mot krylbo, en ganska lång runda så det tpg ca 1½h, benen värkte lite när jag åkte hem :) Fast mest värker det i min atår, glömmer ju att ha i iläggen..måste verkligen börja ha dem igen nu, nu börjar det göra riktigt ont.. Hoppas bara att det är en period nu och att det ger sig igen annars kan det bli lite drygt.

Snart dags att hoppa i säng och fortsätta lyssna på "Aldrig fucka upp". N har köpt ljudboken så nu lyssnas det för fullt! Chokladbollar blir det ikväll också..mummi.

Hörs!
Go Natt

Springtur

Snart dags för springtur igen..hoppas att vädret håller i sig bara.
På em blir det nog en sväng till mormor och gå igenom allt grejs som hon har på vinden,
nått skoj hittar jag alltid :)
Senare blir det stall och ridning, blev ingen hoppning för Ulrika idag, tar det på fredag istället så det blir nog lite dressyr istället.
Kvällen ser hyffsat lugn ut, hittills.Kan bli en gympass om jag inte slöar till :)

Imorgon ska jajg till Nattis och få håret fixat, såååå skönt! Sen drar vinog ut på en minigolf-runda efter det och vädret är fint! Sjukt länge sen som jag spelade minigolf..Vi har ju alltid gjort det en gång per år förut typ men nu har vi kommit av oss..

Dags att klä på mig!
Hörs!

Förbannat skönt

Efter att ha klippt gräsmattan, som såg ut som en urskog så somnade jag i den nya hängmattan och sov i 1½ h :) Vadå härligt och skönt?! Va dock lite vimsig när jag vaknade och visste inte riktigt vart jag var..haha
Fasen vad skönt man sov i den :) Kan nog bli livsfarligt om det är sol ute...hej tomat typ.

Har varit med Nattis i Verket på nån café-musik-grej. Riktigt bra och mycket folk. Synd att vi var tvugna att gå i pausen bara så vi inte hann med att höra allt.

Nu är det bullbak på G här...fick önskemål om kanelbullar...tur att det är gott och inte så svårt att göra. Tar bara en förbannad tid.

Longerat Cajsa imorse, över trav och galoppbommar. Såg jättefin ut, bästa Cajsa :)

Nej nu ska snart bullarna gräddas. Kika lite i resekataloger under tiden och drömma mig bort till värmen.. Drömma kan man ju alltid!

Hörs!

Lite bilder från idag.
Longering av Cajsa



Jag mitt i bullebak






Morgonpromenad

Har nyss ätit mitt matbröd till frukost och det var faktiskt riktigt gott :)
Lite imponerad av mig själv måste jag säga...
Fick en beställninf på kanelbullar....får se om jag hinner med att baka det ikväll.
Nybakade bullar med mjölk :) Mums!

Ska ta mig en morgonpromenad till stallet nu, longera Cajsa och hjälpa Tina att lasta sin häst...
vilket kan ta lite tid.

Idag blir det förhoppningsvis målning av staket...skulle inte bli nå regn..
Ikväll blir det en sväng till Verket med Nattis, några som skulle spela där. Kan bli kul :)

Dags att gå! Hörs, Tjing!

Se hela bilden

Roxette, vin o bakning

Så kan man sammanfatta min kväll :)
Det har blivit bakning av scones, matbröd och kardemumma-kakor..
Bra musik och ett glas vin är finemang när man bakar!

Annars har det blivit lite hoppning av Cajsa, lite studs å sånt. Gick väldigt bra. Ulrika ska nog hoppa henne lite större i veckan.
Blev en morgonpromenad imorse också, har lite träningsverk i låren sen jag sprang igår.. haha

Går förövrigt in på min sista semestervecka nu..Huh... men det ska bli lite skönt att jobba igen..har dock inget emot att bli hemmafru och bara glassa runt och göra det som passar in... funderar på om det ska bli mitt nya yrke när jag vinner massa pengar...

Dags att duscha nu, asvarmt här inne efter att spisen har stått på i 4 h..
Imorgon blir det förhoppningsvis målning av staket, skulle bli fint väder! och dessutom varmt igen...jippi.

Så här fina blev mina scones och matbullar :)




Duschen nu sen sängen!
Kram o go natt





Mycket skratt

har det blivit i domartornet under fredag - söndag :) Dagarna har gått sjukt fort å nu är hela tävlingen över för denna gång... Bara att ladda om till nästa år!
Hann tom med att rida Cajsa idag :) Fick gå dressyr och gjorde det riktigt bra. Imorgon blir det nog lite hoppning igen!

Har även varit ute och sprungit en vända ikväll..kom just på att det bara är 56 dagar kvar tilll Lidingöloppet..måste ligga i om jag ska orka springa nått överhuvudtaget.. Är ju så värdelös på att springa så det finns inte.
Massa bra musik i öronen måste jag ha och ett himla pepp på mig själv..

Ska ta och pyssla lite nu sen blir det nog sängen och sova länge imorgon, skapligt trött nu... :)

Tjing!

RSS 2.0