Nyår

Sista dagen på 2016 nu!
Ikväll kommer Linda och Peter över på middag :)
Vi har just tagit långfrukost och ska snart börja stäa undan lite och förhoppningsvis få dit skohyllan på plats. Micke har ju gjort en skohylla och sen ska han göra en hatthylla så nu kan vi äntligen slänga ut den stora hallgarderoben som stå och tar massa plats. Den fick vi med när vi köpte huset och där har vi haft kläder och skor mm eftersom vi saknade en hel del garderober när vi flyttade in, men nu åker den ut!
Förhoppningsvis kommer det en och köper den imorgon, under tiden så försöker vi baxa ut den i garaget.
 
Sen ska vi ut på en löprunda, eller backträning rättare sagt. går var vi på gymmet och körde ett pass. Nu har vi kommit igång på riktigt och gymmat, känns väldigt bra. Nu hinner jag tom gymma direkt efter jobbet och sen åker jag till stallet och fixar Usha. 
 
Usha får vila idag tror jag, imorgon åker jag nog till ridhuset!
 
Kram

Nyår närmar sig

God kväll

Nu är julen slut för den här gången men snart är det nyår! Då kommer Linda och Peter hit på middag, det ska bli jättekul 😀😀
I torsdags åkte jag till Avesta för att fira jul, hem igen i måndags kväll. 
Hann även med att träffa nattis en snabbis, fixade håret på fredagen och sen spelade vi Bingolotto, tradition med uppesittarkväll 😊. 
Teres och barnen kom också och firade jul hos mamma och pappa. 
Åkte en sväng och hälsade på mormor på sjukhuset, morfar och farmor var hos oss på julafton. 

Det var en kort julhelg i år och åkte hem redan på måndagen igen. Hade tur som landade innan den värsta stormen hade kommit men det var blåsigt och vi kunde landa på andra försöket. Tur det för annars hade vi landat på Kastrup istället för Sturup. Drygt att åka till Kastrup när vi bor 20 min från Sturup. Men det löste sig  😊 
Micke hämtade mig, han slutade lagom till jag landade. 

Eftersom Micke jobbade hela julen så firade vi lite jul innan jag åkte. Av honom fick jag en DW- klocka, en väckarklocka (så jag inte ska försova mig igen!), nagellack och godis 😋 

Dags att sova nu! 

Lite bilder från helgen. 

Kram

Min nya klocka😊
Vårt lilla julbord här hemma!
Uppesittarkväll hos nattis
Julbild 😊
Tomten 😜🎅🏻
Nya stövlar till stallet!
Julgodis....

Försov mig

Igår försov jag mig. Eller nästan, jag skyller på telefonen som inte laddats under natten så batteriet var dött och därmed ringde inget larm. 

Jag brukar alltid vakna någongång på natten och kolla på klockan och sen somna om. När jag vaknade igår så skulle jag kolla klockan men telefonen var då död. Tänkte att klockan är väll 3-4 nått och låg vaken medan jag väntade på att telefonen skulle få i sig så mycket ström så det gick att få igång den. Men efter 10 min ca så fick jag fortfarande inte igång telefonen och bestämde mig för att gå ner och se vad klockan var (har ingen annan klocka på ovanvåningen) 
Kikar ut genom ena fönstret på väg ner och ser att grannen åkt till jobbet. Hmmm insåg då att klockan var dags att gå upp. Kollar på klockan i köket och det vad 7.10. Normalt går jag upp 6.20 och åker ca 7.20-7.30. 
Hoppade i kläderna, fixade mig snabbt och satt i bilen 7.32 😊 
Var på jobbet ca fem minuter senare än vanligt så det var ingen fara. Som tur var så hade vi frukost på jobbet så det löste sig också! 

Efter jobbet så åkte jag och Micke och tränade, benen fick sig en rejäl omgång igår och det känns idag 👍😊 
Stannade sen och mockade mm hos usha och sen tog vi det lugnt bara. 

Usha kommer vila fram till söndag nu. Longerade i måndags och så gick hon fyra dagars riktigt bra i slutet av förra veckan så nu får hon ta det lugnt över jul.
Jag kommer hem igen på måndag em och longerar ev henne lite då.

Ikväll ska jag och M ha lilljul med julmat mm hemma och i morgon åker jag till Avesta. 
Skönt att vara lite ledig nu även om det är en kort jul i år. 

Kram 



Veckan

Oj, där gick ännu en vecka utan att jag har skrivit nått..
Det har vart rätt stressigt fram till i onsdags då jag hade min examen på kursen som jag gått hela hösten men nu är det klar och nu kan jag släppa allt och fira jul :)
 
Förra veckan så var jag först på julbord med mitt gamla kontor på fredagen. Det var riktigt kul och vi pratade, spelade julklappsspel och åt god mat. Vi var hemma hos en av kollegorna i Åkarp. Micke hämtade upp mig efter att han vart på jobbet och vi var hemma strax efter 1.
På lördagen så åkte vi till Mossbylund i Abbekås och spaade! Det var ett riktigt fint och mysigt spa med flera utomhuspooler, en innomhuspool, bastu, relax mm. På kvällen kom två kompisar och så åt vi julbord. Jag och Micke sov kvar där och åkte hem igen på söndagen (skönt att vi bara bor 20 min bort =) )
 
Veckan på jobbet har gått bra. I onsdags hade jag examen och var då i Malmö. Det gick riktigt bra och vi avslutade med middag och prat, var ändå hemma runt 21 sådet blev inte så lång kväll.
I torsdags åkte Micke till Norge och blir kvar där till tisdag så han missade tyvärr glöggmyset som vi hade hos grannarna igår (Snusan och Patrik).
Det var riktigt trevligt, vi åt, drack glögg mm och pratade. Var hemma strax efter 1 i natt. Tur att det är nära hem :)
 
Usha har fått ta det lite lugnt efter tvälingen för två veckor sedan, har mest longerat henne och så har hon vilat några dagar. Nu har jag ridit sen i torsdags och hon känns hur fin som helst. Ibland måste man vila sig i form.. Var till ridhuset igår och ska snart åka dit igen. Hon kommer få lite vila över julen, jag åker till Avesta på torsdag och hem igen på måndagen och då får hon vila.
 
Idag ska jag bara rida, gymma och åka och handla mat. Ska storstäda och julpynta det sista hemma. Alla julklappar är klara nu, så himla skönt!!
 
Kram
 

Onsdag

Idag har jag vart i Simrishamn igen och ska vara det resten av veckan. Skulle egentligen till Kivik på fredag men eftersom jag ska på julbord med Landskrona så vill jag kunna åka tåg direkt från jobbet så då blir det Simrishamn, tågstationen ligger Max fem min bort och går hela vägen till Lund där vi ska vara. Inga byten!
Dagen har rullat på bra, börjar komma in mer och mer i jobbet nu. Det tar sin lilla tid ju 😊

Åkte med usha till Skönabäck och red. Hon var riktigt pigg efter att ha stått i två dagar men jobbade på bra! Imorgon tror jag att det blir longering ute och på fredag får hon vila igen. I helgen blir det hårdkörning 😊
Jag och Micke ska på julbord med ett annat par på lördag. Micke överraskade med att ha bokat rum på spaet, som är på samma ställe, så vi ska sova kvar och gå på spa och sen äta julbord på lördag 😊 det ligger bara 15 min härifrån men det är bara skönt att komma iväg lite och spa är ju aldrig fel!

Dags att sova.
Kram


Kivik

Nu är jag på kontoret i Kivik, igår var jag i Simrishamn 😊 det är samma personal på båda ställena men vi cirkulerar på kontoren.
Dom här två dagarna har det mest handlatom att ta sig in i alla system men det verkar ha fungerat bra!
I em ska vi ha verksamhetsplanering och avslutar med en middag innan vi åker hem.
Det blir med andra ord en lång dag idag men det gör inget.
Usha vilade igår och får även vila idag.
Igår var jag och M på gymmet och körde ett benpass sen tog vi det bara lugnt hemma. Stannade och köpte lite julblommor på vägen hem från jobbet och fixade med dom igår.

Dags att jobba igen 😊
Kram


Sista tävlingen för i år

Idag åkte jag och Usha till Trelleborg och tävlade. Anläggningen ligger ca 100 m från havet!
Red först en Msv C:1, hon var pigg och faktiskt lite tittig men det tar jag som nått positivt eftersom hon vart så himla seg på banan tidigare i år.
Slutade på 62,1 % och är nöjd med det, fick en 8a i protokollet :)
Till andra klasse, en Msv B2, så red jag på kandaret och får ihop henne på ett bättre sätt. Hon gick bättre på banan men det blev ett litet avbrott i galoppen och fick en 4a då. Slutade på 61,8% och supernöjd, både 7or och 7,5 or! Nu är de bara att träna vidare under vintern och så tror jag att första starten för nästa år blir i början av februari.
 
Åkte inte så jättetidigt i morse så vi hann ta en frukost ihop och sitta framför brasan en stund. Micke åkte till jobbet ca 10 min innan jag kom hem från stallet men han kommer hem imorgon igen.
Han hade lagat lasagne så jag hade färdig mat när jag kom hem, lyx!
 
Själv har jag städat, plockat in tvätt, bäddat rent, handlat mat och grejat här hemma. Nu har jag bara setat i soffan i en timme och ska snart gå och lägga mig.
 
Imorgon börjar jag mitt nya jobb och ska vara i Simrishamn, på tisdag ska jag vara i Kivik! Åker hemifrån ca 7.20, skillnad mot innan då jag åkte tillt åget ca 6.10 så en timmes längre sovmorgon men kommer hem samma tid som innan eller lite tidigare.
Usha får vila imorgon och vi ska nog ner på gymmet en sväng!
 
Kram
 
 
 
Fina ljusstakar som jag fick av kollegorna i fredags!
 

Sista dagen

Imorgon är det dags för sista dagen i Landskrona. Det känns lite konstigt eftersom jag har vart där i fem år nu, det är ändå rätt lång tid...men vem vet, jag kanske kommer tillbaka dit igen framöver. Skåne är ju inte så stort =) 
Men på måndag så är det dags att åka österut och inte väster, får inte köra åt fel håll när jag ska till jobbet.. :)
Det ska bli spännande med nytt jobb och nya utmaningar men jag kommer sakna alla i L-A, förmodligen kommer jag träffa några av dom framöver på kurser m.m. ändå!
 
I måndags till onsdags var jag i Malmö på kurs, sista delen av Företag 2 som gått hela hösten, det har verkligen gått fort och det kändes som vi nyss började kursen men det var i slutet av augusti! Om två veckor är det en liten examen och middag och sen är det slut på riktigt.
 
Idag åkte jag till ridhuset med Usha, hon har vilat i tre dagar men idag var det dags att jobba igen. Hon kändes riktigt fräsh och pigg, tränade på mycket som Camilla tipsade om i helgen när jag tränade. Det är svårt men det blir bättre! På söndag ska jag på sista tävlingen för i år och det är i Trelleborg, en Msv C1 och Msv B2.
 
Nej nu är det dags att sussa så jag orkar med morgondagen =) Imorgon kommer Micke hem också! Han har vart i Danmark några dagar och jobbat, hämtar upp honom i malmö när jag åker från jobbet. Vi kommer nog dit samt
 
Kram

RSS 2.0