valborg

Idag blev det en kortdag på jobbet, söuyarde strax efter 13. skönt att ha bilen och kunna åka närsomhelst. Åkte ditekt till gymmet, sprang först 3 km på löpbandet och sen överkropp i ca 20 min. Magen har en grym träningsvärk sen gårdagens corepass. Hon hade ändrat om lite i programmet så vi skulle få ny träningsvärk, jotack det har jag :) började med 3 min planka, det svider rätt rejält sen massa annat. Det är inte något soft corepass direkt, men skönt för det svider, man darrar i kroppen, svär lite och kämpar på och så klarar man lite mer varje gång!
Igår var jag i stallet efter gymmet och gick med henne samt kylde benet som såg mycket bättre ut.vi gick på vägen vid rapsfälten och jag tycker det luktar så himla gott, verkligen vår/sommar!
Idag longerade jag henne på utebanan och det såg också bra ut. Kylde benet innan och under tiden och det är inte alls lika svullet längre. I morgon tänkte jag rida lite lätt.
Sen har jag städat, putsat fönstret på insidan och plockat undan och nu på kvällen kom mamma och pappa ner.
Micke jobbar men i morgon kommer han också, då ska vi görs sushi och egen glass!

Nu är det dax att sova, skönt med en ledig dag i morgon innan fredag och sen ledigt igen :)

Kram

29 april

God morgon,
Redan 29 april idag, sjukt vad veckorna går fort och om en månad åker jag och Nattis till London :) Wiii vad kul!
Igår efter jobbet så fixade vi klart allt på balkongen,, de sista trallbitarna som skulle sågas till, hyllan handlade vi på ikea och borrade upp och lite städning och fixande av blommor. Ska handla lite nya blommor iställetför ljungen som är där :) Sen satte vi oss på balkongen med en fruktsallad, glass och ett glas vin. Mycket bra blev det!
 
Var till stallet också och gick med Usha en sväng samt kylde benet. Provade att longera några varv i trav bara och fortfarande stel men det är bättre. Hon är pigg och glad ändå och traskade glatt på. Benet går ner när jag går med henne så ikväll efter core-passet så åker jag ut till henne och går o kyler benet.
I morgon är det kortdag och så ledigt på torsdag, åh vad skönt :)
Synd bara att värmen ska försvinna nu, det som varit riktigt sommarväder här men så är det bara april också.
 
Nu ska jag göra mig redo för jobbet, promenad till stationen på gång om ca 30 minuter.
 
Kram

Full fart

Oj, helgen har verkligen gått i ett men det har bara varit roligt för massor har blivit gjort.
Den enda som inte var kul var att Usha har fått lite lymfangit i benet igen och jag fick ställa in tävlingen idag i Ängelholm. Jag hittade ett litet sår frampå kotan och det är förmodligen boven. Hon var fick att rida både i fredags och igår men hon var svullen i benet igår men reagerade inget. Idag var hon dock öm och jag ville såklart inte åka och tävla, vi tog en promenad på både fm och kvällen och kylde benet med ispåse i ca 30 min var gång. På kvällen när jag gick med henne så var hon pigg och glad, i morse var hon lite mer seg. Ska promenera med henne några dagar och hoppas att jag kan rida i mitten av veckan igen. Det är ju bra om hon rör på sig så mycket som möjligt, i alla fall i skritt.
 
Igår började vi att måla om balkongen, hann måla den två gånger i går innan vi åkte till Gröningen med Sigrid och Gustav och grillade. Riktigt varmt och skönt ute och det var fullt med folk som grillade där :) Lite kyligt sen när solen gick ner bara men riktigt skön kväll ändå.
 
Idag kom jag ju hem från stallet tidigt igen, runt lunch, och Micke höll på att fixa med elen på balkongen och efter det så fixade vi trallen. Fattas några plattor eftersom vi fick lov att skära några men de är inhandlade nu så imorgon blir det klart. Handlade också ett balkongbord och två stolar, jättefint! Sen ska en hylla borras upp som det ska vara lite örter på.
Tomatplantorna och chiliplantorna har fått flytta ut på balkongen nu också. De växer så det knakar!
 
Nu ska jag bara vänta på att M ringer, jobbar ikväll o tidig morgonbitti så han sover i Danmark. Sen ska jag själv sova och ladda för en ny jobbvecka, med lite halvdagar och ledigt. På onsdag kommer mamma och pappa ner också =)
 
Balkongen före, gult med grön matta
 
Efter, vitt med trätrall och nya stolar o bord
 
Mina tomat- och chiliplantor!
 
Promenad med Usha
 
Raps raps raps överallt :)
 
Grillning på Gröningen
 
Kram o god natt
 
 

Snart helg igen

verkligen skönt med kortvecka, snart är det lite ledigt igen och sen en till kortvecka :)
Idag var det träning för bjarke för mig och Usha. det märktes att hon vilat lite över påsken för hon var lite seg och inte så kvick fram för skänkeln som gon faktiskt vart ett tag. jag själv var lite sen att korrigera henne på det också och blir då mest att nöta på henne. Men efter lite kämpande från bådas sida så gick det riktigt bra. Avslutade med att rida igenom msv B4 och det kändes bra. endel saker som jag ska tänka på och som kan bli bättre såklart men i det stora hela så var det bra. Jag rider i morgon och på lördag också och jag tror att hon kommer gå bättre ju mer hon går nu, brukar vara så :)

I morgon blir det bil till jobbet igen och jag kör gymmet på morgonen :) Sen till stallet och rida efter jobb och så åker jag och väntar Micke på tåget efter det. Vi ska åka till rusta och handla lite till balkongen. I helgen ska den målas om och fixas till. Inte jättesnyggt med en gul balkong med grön platsmatta på :) den är så så mysig annars när den är inglasad och det är em/kvällssol så det är synd om man inte kan utnyttja den. Kommer nog att bli bra. Tur M är villig att hjälpa mig, han tycker bara sånt är kul :)

Nu är det dax att sova.
Kram o god natt!

Bilder från helgen

Lite bilder från helgen som var












och så en bild från ett somrigt Skåne i morse :)


rapsen har slagit ut överallt nu också, gult gult gult :)

Kram

Påsken

Nu är påsken över för den här gången.. Väldigt roligt har jag haft och det har gått alldeles för fort..
I torsdags jobbade jag halvdag och sen åkte jag direkt till Malmö och där hoppade Micke på tåget och så fortsatte vi till Kastrup.
Vi hade stand-by biljetter och chansade på att vi skulle hinna med första bästa flyg, först såg de inte ut som att vi kunde komma med men så blev det lite lediga platser så dp fick vi åka Sas-plus, dvs gratis dricka o mat :)
Pappa hämtade oss på Arlanda och så åkte vi hem till Avesta.
Där stod min nya pärla, bilen =) Var tvungen att provåka en sväng först innan vi åt mat.
Åt och drack lite vin och sen gick vi och la oss. Sov som en stock till kl var strax efter 10 på fredagen... Åt sen frukost och gick en liten sväng innan vi åkte vidare till stugan i Nornäs. Kom fram på sen em till stugan och där var redan M's bror och föräldrar.
På lördagen åkte jag, M och M's bror till Stöten och åkte slalom. Sjukt kul eftersom det var längesen som jag åkte. Perfekt väder, strålande sol, varmt, lagom med folk i backarna och riktigt bra after-ski.perfekt helt enkelt.
När vi kom tillbaka till stugan så blev det bastubad, bubbeldrickande och sen mat.
 
På söndagen var det lika fint väder och vi åkte ut och fiskade först (jag solade, de andra fiskade =P )
Sen på em så åkte vi hem till Avesta igen och sov hos mamma och pappa eftersom vi skulle åka bil hela vägen hem på måndagen, var skönast att dela upp körningen.
Åkte från Avesta ca 10.30 igår och vi tog det lugnt hela vägen hem. Strålande sol och riktigt varmt väder hela vägen ner.
Vi stannade till hos Usha och tog ut henne på en promenad och så fick hon äta lite gräs. Stannade och handlade lite mat och sen åkte vi hem till mig.
 
Idag tog jag bilen  till jobbet, skönt =) 
Åkte direkt till stallet efteråt och red. Usha var riktigt fin för att ha vilat i fem dagar. På torsdag är det träning för Bjarke och i morgon ska hon longeras då det är hoppning i ridhuset. Sen blir det ridning torsdag, fredag lördag och tävling söndag.
 
Var hemma igen efter stallet strax före 19. Riktigt skönt! Har städat lite och var ute och sprang en sväng.
I morgon är det gym på morgonen så det är bäst jag går och lägger mig nu!
 
Bilen :)
 
Stöten!
Kram
 

Vårigt

Idag har det vart riktigt vårväder igen, härligt!!
Åkte till stallet direkt efter jobbet och longerade på utebanan. Det låg lite upphöjda bommar framme så det fick hon jobba över. Så himla skönt att vara ute i solen medans solen vänder :)
Lämnade hästbussen i stallet nu eftersom jag köpt en bil som ska hämtas i avesta på måndag. Så jag fick ta länsbussen hem från stallet. Det tog knappt 15 min att gå till busshållsplatsen och det var rätt smidigt att ta bussen hem ändå, det tar ju längre tid men det går att ta sog hem om bilen skulle krångla eller så. Och så har jag ju hästbussen också om det skulle vara nått men det ska bli skönt med en egen bil igen!

Nu ska jag sova, har just packat lite inför i morgon, vi flyger till Arlanda i morrn efter jobbet. Slutar kl 13 så det är kortdag! På Arlanda kommer pappa och hämtar oss och så åker vi hem till Avesta.

Kram o godnatt

Tävling igen och PB

Igår var det äntligen dax att göra säsongens första tävllingsstart, i Trolleholm och en Msv B2. Har bara ridit den 4 gånger innan tror jag, eller tre kanske, och det är ju där vi slutade säsongen sist. Alltid nervöst i början på terminen att veta om manhar tränat rätt och nu har vi ändrat lite på henne och hon han känts så himla mycket bättre också men lite nervöst var det innan. Framridningen kändes super, hon var lite stissig innan start så jag tog ut i god tid och kanske att jag skulle ridit fram ca 15 min kortare.
Väl inne på banan så skötte hon sig väldigt bra och jag red i hella programmet också. Sen kan ju allt bli bättre så man plockar mer poäng men jag är väldigt nöjd. Fick 61,7 % vilket är personbästa i den här klassen, 6,5 och 7 på bytena och egentligen 6, 6,5 och 7 or på allt utom inridningen som hon gick på dubbla spår och galopperade direkt efter halten, och en 5:a i ena slutan som blev lite sådär och de kan vi bättre.
Allt var i överlag mycket bättre än sist och det ska bli kul att fortsätta nu, bara hem och träna vidare!
Idag ska hon vila, eller jag ska ut och gå med henne en stund så hon får röra på sig.
I morgon tror jag att hon får vila helt och så longerara jag på onsdag. Sen blir det vila torsdag- måndag för då åker vi upp till Dalarna, kanske att hon går på skrittbandet någon gång. Tävling igen om två veckor :)
 
Kortvecka på jobb den här veckan också, slutar 13 på torsdag och då åker vi nästan direkt till flygplatsen och flyger till arlanda. Sover hos mama och pappa på torsdag och på fredag åker vi vidare till M's föräldrars stuga så ska vi vara där över påsken. Förhoppningsvis så blir det lite skidor i helgen :)
 
Nu ska jag åka till stallet och klappa på usha igen!
 
Här är filmen sen igår..måste lära mig att korta tyglarna ännu mer...hårdträning till nästa tävling!
 
http://youtu.be/IEvZ40PlBk8
 
Kram

Rent

Nu är bussen tvättad och fin och Usha är tvättad o fin :)
Hon gick väldigt bra idag, inte så tjurig utan mest att hon vill galoppera i traven när det blir jobbigt.. iof bättre än innan då hon istället tvärstannade och skulle resa sig. Men det gick bra och kändes bra! går hon såhär i morgon så är jag nöjd. Bytena var rena och travlängningarna riktigt fina när hon höll sig till trav :)
Skönt att duscha av henne all gammal intorkad svett och skit som suttit hela vintern. Hon tyckte det var skönt att bli schamponerad och stor och njöt. efteråt visade hon sin uppskattning genom att rulla sig i boxen direkt ;)

Nu är jag på tåget på väg till Malmö o Micke. han kom hem igår kväll från jobb men det var rätt sent o han var trött efter att ha gått upp 4 hela veckan, så då fixade jag stallet nu på morgonen och så ses vi nu istället. Boule på em/kväll, ska bli kul! Sen hem till Helsingborg senare ikväll. Skönare att sova hemma även om det är sen start i morgon, det blir ju en timme längre att sova. Tror inte vi åker från stallet fören ca strax efter tolv.

Kram

Helg!

God morgon!
Nu är det helg igen =) Vaknade av mig själv 6,30 i morse men lyckades halvsova i en timme till.. Drygt att vara pigg då.
Ska äta frukost nu och sen åka till stallet och rida, hoppas hon känns lite bättre än i torsdags då hon var brunstig,, Men hon gick inte dåligt för det men hon gör ingenting gratis och jag får verkligen kämpa för att få henne dit jag vill. Men hon gör det hon ska och har inte svårt för rörelserna, men hon kan gå mer av sig själv i vanliga fall men nu är det inte så mycket att göra åt. Hon är hemskt mycket bättre nu när hon är brunstig mot i fjol och det tack vare att hon är bättre musklad och orkar mer ändå.
Sen ska jag åka och tvätta av lastbilen en snabbis och sen tar jag tåget till Malmö och blir där över dagen. Vi ska spela boule med ett annat par i em och sen åker vi tillbaka hit igen ikväll.

Igår var jag och Sigrid på bodypump, lite seg i kroppen eftersom jag hade huvudvärk hela dagen på jobbet. Vi har så himla dålig luft där inne emellanåt och igår var vi tre stycken som tog huvudvärkstablett på slutet av dagen, trist.

Kram

Torsdag

Oj vad veckorna går fort, dagarna rusar ju bara förbi. Men det är bra att det blir helg för då kommer M hem igen!

Igår var jag i stallet på kvällen o longerade Usha på utebanan. Lite småkallt, blåsigt och lite regn men det är ju hoppträning i ridhuset. Hon gick väldigt bra i alla fall och jag såg väldigt tydligt hur hon nu lyfter bakbenen riktigt och jobbar med dem även på lina. Innan har hon mest bara slödragigt benen efter sig men nu var hon riktigt fin.
Ikväll är det träning för Bjarke!

Sen ägnades kvällen åt att kika på bil. ska nog ha en bil ändå..förhoppningsvis hittar jag nått runt Avesta som jag kan ta med ner igen i påsk.Hittade några fina igår, hoppas nån av dem är kvar :)

promenad har det blivit till stationen idag på morgonen, perfekt väder att gå i. Inte för varmt och inte för kallt och helt vindstilla.

Mina tomatplantor börjar komma upp nu också!


Kram

Lugn kväll

Idag har jag haft en ganska lugn kväll efter jobbet. Usha vilade idag, igår red jag och det gick riktigt bra. Känns bra inför tävlingen i helgen. Hon ska longeras i morgon och sen tränas vi på torsdag.

Jag och Sigrid var på core idag. Det var några veckor sedan som vi körde corepasset på tisdagarna och de är alltid de tuffaste. Idag var det 4 st plank-låtar, varav vi började passet med att stå statiskt i 2,5 min. Dom andra plankorna är mer variation och inte bara statiska men grymt dryga det också. Efter 45 min övning så var vi rätt rejält möra i magen. Antar att jag har en del träningsvärk i magen i morgon och i ländryggen..Ska strax lägga mig på spikmattan.

När gymmet var klart så blev det mat, lax sallad och keso, och Ryttareliten på tv! Har tvättat lite, plockat in ren tvätt i garderoberna och kört diskmaskinen. Rätt skön kväll =)
Det blev en promenad till stationen i morse också. 11 grader varmt redan när jag gick kl 7, härligt! Men sen har det regnat på dagen...

Nu blir det spiken innan det är dax att sova!

Kram

Effektiv dag

Oj vad effektiv jag blev idag. Gick först hem från stationen, vilket tar ca 25-30 min att gå. Varmt va det ute också så jag fick lov att ta av mig jackan, vår :)
När jag kom hem så fick jag en impuls att börja städa undan lite, rensade bland en massa papper och plockade in en hel del i flyttkartonger och ner med det i källaren.
Passade även på att slänga lite saker från källaren i grovsopcontainern som stått här i helgen. Skönt att bli av med det..det finns mer men jag orkade inte fixa allt.. Containern står här om några veckor igen.

Sen åkte jag till stallet och red. Usha gick kanonbra idag med. Red linjer ut MsvB2, framförallt bytena och travskolorna vilket flöt på riktigt bra. Hon hade en supertrav från första början idag så jag red inte jättelänge, ca 35 minuter.
Rider en sväng i morgon med, på tisdag får hon vila och på onsdag longeras hon. På torsdag ska jag träna för Bjarke igen.

Senare på kvällen var jag och Sigrid på gymmet på IW pass. Jobbigt med skönt! På tisdag ska vi på core.

Har lagat matlådor nu, lax, keso och sallad. Nyss pratat med Micke och nu ska jag lägga mig på spikmattan och snart sova så jag är redo för en ny jobbvecka!

Kram o god natt

Musikal

god morgon.
eller god förmiddag :) På väg hem nu från Malmö. M ska iväg och jobba nu och flyger till övik nu för att jobba mellan övik o Arlanda och sen hem fredag em/kväll så då blir jag alldeles ensam i veckan... nä det blir jag ju inte, har ju Usha :) så i veckan ska det ridas o tränas extra mycket, tävling om en vecka!

Igår va vi på musikal på Malmö teater, ingen av oss hade vart på det innan så det var lite nytt men väldigt roligt o bra. Innan så åt vi jättegoda pizzor på en restaurang, vi hade vår ätardag igår :P Nu har jag kommit i mina tre byxor som jag inte kom i för tre veckor sedan! Kul att jag fått tre "nya" byxor.

Idag ska jag åka till stallet o rida, igår gick hon riktigt bra! ska rida igenom lite i programmet så det sitter. Hon har fått en sån fin trav och jag hoppas att jag kan visa upp den i helgen också.
Senare ikväll ska jag o Sigrid till gymmet o h köra ett IW pass. Har bokat in ett pass på tisdag också, core, det var ett par veckor sedan nu..



Lite bubbel i pausen!


nu börjar det bli riktigt grönt ute!!

Kram

Amitiös

Idag blev det en kortare dag på jobbet, slutade strax efter 15 för att hinna till hovis kl 16,30. Skönt att sluta tidigare emellanåt och idag var det dessutom väldigt soligt och fint ute!
Usha fick nya skor och stod snällt som ett lamm. För nått år sedan så stod hon inte alls still när hon skulle skos, eller jo det gick bra i början men sen krånglade hon och ville inte så still. Förmodligen då mår hon mycket bättre i kroppen nu och det gör inte alls lika ont att lyfta benen länge eller belasta lite olika. Hovis sa det idag också, att det hade blivit stor skillnad på henne. Kul =)
När han var klar så red jag ett pass. Hon vilade både igår och i tisdags eftersom hon gick så fantastiskt på träningen i måndags. Idag körde vi igen, jobbade lite med samma sak som på träningen, dvs byten och seriebyten. I början var hon så överambitiös och laddade för byte så fort jag vände in på diagonalen och bytte iof väldigt fint men inte på min hjälp utan mest som hon själv ville :) Synd att bli arg på henne när hon faktiskt vill och försöker göra rätt, även om hon ibland vill för mycket :) Så jag gjorde enkla byten istället, ner i skritt och fatta ny galopp och någon diagonal red jag bara igenom i förvänd galopp och sen efter en massa avsaktningar och fina fattningar så blev bytena väldigt bra. 5:or och 4.or sitter bra, i treorna hänger jag inte riktigt med själv i räkningen men när jag gör det så sitter de.
Avslutade med trav, öppnor och mellantrav och de gick superbra. Kanonfina längningar där jag bara ska komma ihåg att hålla korta tyglar och sitta kvar uppe så går hon som tåget.
Red ca 35 min bara för hon gick så bra.
I morgon vilar hon igen, då ska jag ha fredagsmys. Vi ska göra egen glass igen, hallon och lakritssmak denna gång :)
På lördag åker jag ut och rider igen!

Nu ska jag lägga mig och kika i Ridsport som kom idag och sen är det dags att sova!

Kram o god natt

vilken häst jag har :)

Wow vilken bra träning det var igår. Bjarke frågade om jag hade ridit Seriebyten på henne någongång. nja bara lite sa jag. så jag fick börja med tre byten i vart femte språng och det gick bra. Sen gick vi ner på fyror och tillslut tre i vart femte vilken också gick bra. Hon kan byten hur bra s helst, jag måste bara komma ihåg att rida fram hela tiden och sitta kvar uppe. vill gärna släppa iväg henne på slutet, bara att träna!
Sen gjorde vi öppna och slutor med slutor in till mitten, både o trav o galopp och den har verkligen lossat nu.
På slutet fick jag trava på volt och ta upp henne ännumer i formen och då kommer traven väldigt bra.
Han avslutade med att säga att St Georg inte är några problem för henne, vi ska bara få till piruetterna också och det kommet när hon orkar bära sig mer.
Så målet för denna säsong är klar, kvala msv A och sen starta msv A / st Georg till hösten. Säljplanerna ligger på is så länge :) det är det här jag kämpat för sen jag köpte henne och nu är det riktigt kul!
Det roliga med henne är att ju svårare rörelser vi gör, desto bättre går hon. Är lika förvånad varje gång vi testar nått nytt för det verkar inte finnas nått stopp i henne på vad hon kan :)

Efter stallet så kom Micke och vi åt fruktsallad med hemmagjord glass och tittade på mästarnas mästare.

Nu har jag tagit en promenad till stationen och sitter på tåget påväg till jobbet. Efter jobbet ska jag till frissan, sen till stallet och longera. M jobbar sent idag men i morgon åker jag dit till Malmö.

Kram


RSS 2.0