En dag kvar!

KSista dagen imorgon innan semester i tre veckor, härligt!

Idag har jag jobbat undan en hel del och har inte så mycket kvar imorgon så jag tror att jag är hyffsat ikapp med allt 😁 skönt ska det bli med semester i alla fall. På fredag ska jag iof jobba men då ska jag vara i montern i Falsterbo! Hoppas på fint väder då.

Idag red jag och Fanny ut i ca en timme. Vi skrittade en rejäl runda som går både över åkrar, i skog, klättrade i backar och sen gick vi asfaltsvägen hem och där är det också en långseg backe som dom fick klättra i. Mycket bra runda!
På vägen hem så gick vi förbi får i hagen. Ett får hade hoppat ut och stod på vägen när vi kom. Då blev han rädd och skulle gå in i hagen igen men han var för fet för hålet i staketet så han fastnade och började bäa när vi kom 😂 usha tittade på han och undrade vad det var för konstig ullig sak som lät men hon brydde sig inte så mycket. Söta var dom i alla fall 😊
När jag kol hem så böt jag bara om och sen var det min tur att springa i backe. Tre gånger och sen är man typ helt död! Det känns i ben och vader nu!

Dags att sova så jag orkar med dagen imorgon! Stannar till på emporia på vägen hem och väntar på att Micke slutar jobbet sen åker vi hem tillsammans 😊

Kram


Veckan

Oj vad länge sen jag skrev
Förra veckan bara rusade förbi, hoppas den här gör det också för sen har jag semester!! Tre veckor, det ska bli så härligt!
Micke gjorde klart läktningen på garaget och hela framsidan på huset så nu är det bara baksidan kvar. Den hoppas vi att vi kan göra i helgen, då har han stand by och hoppas han inte får jobb då. I torsdags åkte han till Karup på jobb och kommer hem i morgon.
Midsommar firade jag med Linda och Peter som kom hit! Vi grillade mat på muurikkan, spelade Mölkky och pratade. De sov kvar också och åkte hem på fm på midsommardagen.
Jag och Usha tävlade på midsommardagen i Everlöv. Superfin tävlingsplats! Det var ca 28 grader varmt ute och völdigt tuft att rida. Usha var lite seg och lyssnade inte riktigt, 56,7 % i Msc C:1 och 57,8% i Msv B4. Inte någon bra känsla direkt men värmen kanske gjorde sitt. Snusan kom upp och tittade och hon sa själv att jag red annorlunda när jag kom in på banan mot framridningen och hemma, förmodligen för att jag vet att vi gjort så mycket bättre förr och att hon gått bättre tidigare så får jag lite omedveten press på mig och så blir det inget bra alls, då backar Usha av och spänner sig och så blir det bara dåligt allting.
Så nu ska jag inte tävla på hela sommaren (hade iof bara en tävling inplanerad, samma klasser) och så ska jag bara träna och inte ha någon press alls sen kanske jag åker ut på lättare tävlingar i höst, typ LA för att bara ha skoj om jag vill. 
Sen är ändå tanken att ta föl på henne nästa år, då blir hon 16 år och det är hög tid om hon ska kunna bli dräktig. Då blir det ett föl när hon blir 17 år så jag kan inte vänta så mycket längre heller.
Så jag tror vi lägger ner dom lite svårare klasserna på tävling och trappar ner lite där, på träning kan jag ju allid träna högre men på tävling ska vi göra det som är skoj :)
i söndags skrittade jag och Snusan ut i en timme runt på åkrarna och Usha kändes pigg och glad! Idag vilade hon och det kommer hon att göra imorgon också.
 
Själv har jag varit på gymmet endel under ledigheten och så har jag rensat ogräs mm på gårdsplanen. Det såg ut som en djungel här framme men nu så är det lite bättre i alla fall. Imorgon fortsätter jag med rensandet.
 
Dags att sova nu!
Kram

Garaget nästan klart

God morgon
Igår blev det mycket gjort med Läktningen på huset, trots att vi sov till halv elva 😳 och att jag tränade för Camilla på dagen. Micke gjorde klart det sista med läkt på kupan och sen hade han börjat lite på garaget när jag kom hem. På fyra h så hann vi nästan allting! 





Idag gör han klart garaget, bara pyttelite kvar längst upp, och sen börjar han på den lilla vinkeln på huset som är kvar. Sen är det bara baksidan kvar!! 

Träningen för Camilla gick bra! Superfin i skritt och galopp, i traven hade hon det kämpigare och stegade emot. Förmodligen för att jag kommer åt henne hela tiden nu och ser till så bogen inte åker ut och att hon måste jobba på och då blir det jobbigt. Men hon gav sig tillslut och kändes fin även i traven så då gav vi oss också. Idag jobbar vi med samma sak igen och ser om hon är med medgörlig från start 😊 

I lördags kväll var vi på fest hos vår granne Johan. Både hans kompisar och våra andra grannar var med, superskoj! Kom hem halv ett ca och då plumsade jag i säng direkt. Hade vart uppe tidigt och hjälpt till på dressyrtävlingar som klubben hade. Jag och snusan stog i cafeterian 😊 dessutom var den i ridhuset med första parkett för att se alla ekipagen, perfekt! 

Kram 


Shoppingfredag

Fredag igen! I morse fick Usha besök av kiropraktorn, tre månader har redan gått sen sist! Hon var väldigt mycket bättre tyckte Åsa och har musklat på sig mer plus att hon var rörligare i haserna. Känns bra! Att hon går ute och rör på sig gör väldigt mycket plus att hon rids rätt ofta, det är inte så ofta som hon vilar helt. I så fall går hon ute väldigt länge på dagarna också. Så det är bara att jobba vidare! Nästa gång blir i September.
Igår fick hon nya skor runt om också så nu är hon hel-renoverad för ett tag igen :)
Jag åkte senare till jobbet idag och tog bilen dit. Passade då på att åka in på Hööks i Lund på vägen hem, köpte nya sporrar, ny nosgrimma till tränset och ett hårnät. Sen svängde jag in på Swedala Outlet och fyndade ett par sommarskor :)
Usha vilar idag och idag sover hon dessutom inne. Fanny ska tävla imorgon så hennes häst sover inne och då får Usha vara sällskap. Bra att vila emellanåt, men imorgon går hon ute igen. Jag tror hon trist riktigt bra med att vara ute dygnet runt. Nu har det ju vart så bra väder här också och inte nå blött och lerigt.
Hon har annars gått superbra i veckan när jag ridit, vi har tränat på det som jag gjorde på sista Camilla-träningen och nu är bogen mer på plats direkt. På söndag ska vi träna igen!
 
Själv blev det ett benpass på gymmet nu på kvällen. Har handlat mat och dammsugit lite. Micke är på väg hem med tåget nu så han kommer snart.
Imorgon ska jag hjälpa till på dressyrtävlingar som klubben har, hjälper till fram till lunchen ca. Sen tror jag att jag longerar Usha lite lätt och senare på em ska vi till grannen Johan på fest. Det ska bli skoj, alla andra grannar ska dit också så vi blir ett gäng :)
 
Kram

Bra riddagar

Helgen har bjudit på bra träningsdagar med usha. I fredags red jag efter jobbet och jobbade igenom henne eftersom jag skulle träna för Camilla på lördagen. 
Träningen gick superbra. Camilla tyckte att hon var mycket bättre från starten direkt och såg stor skillnad på bara en vecka 😀 jag kände stor skillnad också och hon känns väldigt bra nu. 
Jag fick fortsätta jobba med öppna och in med högerbogen som hon gärna skjuter ut och hon ska gå fram direkt när jag ber om det. Sen skulle jag hålla henne rak och rak i bogarna så hön inte ramlade ut från mig i vänster varv. Jättesvårt först eftersom hon puttat mig åt sidan också men sen fick jag allt på plats och då blir det plättlätt!  Mer att träna på till nästa gång 👍😊
Idag red jag samma sak igen men jag hade travbommar och galoppbommar som jag varierade med. Nu var hon rak nästan direkt och bogarna var på plats! Red inte så länge idag sen skrittade vi ut på asfalten en sväng. 

Igår så åkte PO hem, han har ju vart här sen i måndags kväll. Dom har fixat massor på huset och kupan är nu klar. (Förutom plåt mm som ska på sen samt panel på insidan) dom har även satt hängrännor och takfotsplåt. Snyggt! 
Jag och Micke har läktat så nu är det bara pyttelite kvar på framsidan av huset, det gör M klart imorgon. Det går framåt 😀👍 
Gymmat har jag också hunnit med i helgen, både lördag och söndag. Skönt att komma igång med det också. 

Nu är det dags att sova, tre veckor kvar innan semester!
Kram 


Imorse kl fem vaknade jag av att den här tjockisen stog utanför sovrumsfönstret och gapade 😁 våran Fasan-kompis som bor här och har stenkoll på oss 😊 han går sina rundor flera gånger om dagen och bor här. Inte alls så rädd av sig heller. Vår vakthund. 






Kupan

Nu börjar kupan bli klar och det blir riktigt bra! Micke och PO har satt i nya fönster, som isolerar riktigt bra, isolerat runtom och fixat till massor så det kommer bli väldigt snyggt. 
Idag ska de sätta osb skivor inne och sen sätta plåtbeslag utanpå. Sen tror jag att dom kör igång med hängrännorna på huset. 
Vi ska såklart inte ha osb skivor inne sen, där ska det upp panel men det tar vi efter att taket är lagt. Nu är det tätt och isolerat så nu ska vi inte frysa där i vinter. 

Fönster ur


Nya fönster in 




Det är isolerat och klart i facken under fönstren nu och plastat så idag ska skivorna på bara! 

Igår hoppade Fanns usha, det var ca fem veckor sedan sist men det gick jättebra. Usha tyckte det var superkul. Vi hoppade inte så högt men gjorde några jobbiga övningar istället 😊 
Idag får hon vila, vi ska på AW med jobbet och några mäklare och spela boule och äta pizza 😋 

Kram 

Bra dagar

Vilka kanondagar det har vart här nu när jag varit ledig i tre dagar! Strålande sol och varmt alla dagarna.
I lördags började jag med träning för Camilla Axelsson hos henne, det är en kort sträcka på ca 15 min att köra bara. Grannen tränat för henne och har gjort det länge så jag blev tipsad och så provade jag. Det var exakt som Bjarketräningarna, dvs fram fram och fram! Hon tyckte Usha var en fin häst men hon måste fram mer och få igång bakbenen och det fick vi vekligen träna på. Även en hel del öppna och sluta och vi fick med oss massa bra tips hem. Hoppas att jag kan få tid att träna varje vecka! Det var så skönt att hon hade samma syn på träningen som jag är van med. Lena som jag har tränat för har också vart bra men där ska Usha gå superlångsamt och då tappar hon verkligen all energi och så får jag jättejobbigt på tävlingarna. Jättekul träning och Snusan,grannen, sa att det var tur att jag hade öronen satt där dom att för annars hade munnen åkt runt hela ansiktet :P (Hon tränade efter mig). 
På em läktade vi lite och var ute i solen, M tog en löptur och jag åkte till gymmet och senare på kvällen gick var vi bjudna hem till Therese och Magnus (där jag har Usha) och grilla, bada och dricka vin. Även Snusan och Patrik var med. Vi badade och hade skoj och vid midnat gick vi hem och då stannade vi til hos Snusan och Patrik och kikade in hur dom hade och en timme senare var vi hemma.
 
Igår sov vi länge och sen var det bara att äta frulle och sen åkte Micke till jobbet. Jag åkte till stallet och jag, snusan och Fanny åkte ill Rydsgårds gods och red i skogen. Härlig tur med trav och galopp i solen. Usha var lite småseg i kroppen så det passade utmärkt att sträcka ut i skogen.
Sen var jag ute och grejade endel och så blev det gym på kvällen och sen kom Micke hem. Grillade hamburgare och hade en slökväll.
 
Idag hann vi med och ta det lugnt på fm innan Micke åkte till jobbet idag. Rensade lite i landet och Micke plockade lite på marken. Satt ute i solen på en filt och åt lunchen, såg nu när jag skulle duscha att ryggen har blivit ganska röd, trots att det inte vart mer än ca 22 grader ute (har haft mellan 28-30 hela veckan typ..) men det var riktigt skönt ute idag.
På em gick jag till stallet och red, tränade på min läxa som jag fick av Camilla :) Usha kändes riktigt bra idag. Imorgon ska hon få vila, nu har hon gått hårt i tre dagar så lite återhämtning måste hon ha. På onsdag ska Fanny hoppa henne tror jag.
 
Det har blivit en kvällspromenad runt området här också. Nu sitter jag och väntar på att Micke ska komma hem från jobbet och han är även och hämtar P-O som kommer med flyget till Sturup. Han ska vara här och jobba på taket igen :) Micke är ledig nu fram till lördag så då ska dom passa på att läkta klart, sätta hängrännor och byta fönstren i kupan.
 
Kram







 
 

Fredag!

Idag är det fredag igen, härligt! Dessutom långhelg för på måndag är vi ju lediga 😊
Igår red jag på kandaret på första gången på väldigt länge och det gick riktigt bra. Jag red lite tuffare och lite mer framåt och tog sen tillbaka henne därifrån och då tar hon i väldigt bra med bakbenen. Var noga med att hon tog skänkeln direkt annars petade jag lite med pisken för jag ska inte behöva nöta med skänklarna hela tiden men hon svarade fint fram tyckte jag. Idag ska hon vila och imorgon tränar vi för Camilla. 
Micke jobbade i natt men är ledig ikväll och imorgon sen ska han jobba söndag och måndag men kommer hem på kvällarna. Jag har tänkt att greja på tomten i helgen, ev hjälpa till att sätta i fönster imorgon i kupan och så ska jag gymma. Ser ut att bli en helg med fint väder! Lite kallare och bara 19 grader 😜 vi som haft runt 26 grader hela veckan nu! 

Skåpet som vi ropade in på auktion 

Usha ute i kvällssolen ❤️🐴

Igår kom grannen Johan med hans kompis och hämtade all takplåt! Hans kompis behövde till nått uthus och de tog allt, vilken tur!! Vi slipper frakta bort det i alla fall 😀 Micke har vart två vändor till tippen med mer skräp också så det börjar faktiskt se helt ok ut nu! 

Kram


Uteliggare

I natt var första natten som alla hästarna som ute 😊 det är så varmt och skönt nu så alla nätter som det ska vara varmt och fint så sover dom ute nu. Skönt för dom 😊 
Igår longerade jag henne, sen fick hon gå in och äta lite innan jag släppte ut henne igen. Hon såg rätt förvånad ut att komma ut igen fast klockan var sent och egentligen dags att gå in ☺️
Idag ska jag rida och träna vidare. På lördag jag jag fått tid att träna för Camilla på fm, det ska bli spännande! På kvällen ska vi över till Therese och Magnus på grill och bad i poolen! 

Micke har nu klippt gräsmattan på baksidan så nu är det ingen djungel där länge. Han klippte så gott han kunde, det är ju lite bråte och tegel i vägen men det blev ändå stor skillnad 😁 

I måndags var vi ockå och hämtade skåpet som vi ropade in på auktion men det ska vi luta av och måla med linolja innan vi använder det. Kanske blir mitt projekt under sommarsemestern 👍

Kram 

RSS 2.0