Höst eller??

Ja inte var det varmt idag när vi var till Flyinge.. + 12 grader och regn mest hela tiden...tur vi kunde stå inne och se både framridningen och tävlingsbanan samtidigt så vi höll oss torra. Kul att se så många fina hästar och att studera framridning, det är alltid skoj :)
Vi kikade lite på hoppningen också även om dressyren var mest skoj.
Var hemma i lgh igen vid 16 tiden, tinade upp lite och åt innan jag åkte till stallet.
Kanske var det pga nya tränset och schabraket som det gick riktigt bra idag?! Eller för att jag sett så många fina rutter och fått lite tips.. Red bara i 30 min max men hon kändes riktigt lös och fin och jobbade på riktigt bra. Maria var lite imponerad av att hon såg så fin ut :)
Imorgon rider Helena och på tisdag får hon nog vila eller longeras. På onsdag är det träning för Bjarke.

Nu är det hög tid att sussa, ögonen går i kors snart =)
Kram

Laddar för NM

Usha passade alldeles utmärkt i tränset, var ju tvungen att prova det när jag kom dit på kvällen!
I morgon måste jag hinna med ett ridpass och rida med det också..hehe.
Fixar lite i stallet på morgonen i morgon och sen tar jag tåget till Lund där Linda möter upp mig och så åker vi till Flyinge och tittar på NM i dressyr o hoppning. Det ska bli jättekul, hoppas att vädret är med oss bara!
Annars har jag mest fixat lite i lägenheten, städat och grejat. Nu på kvällen har vi ätit grillat kött och tittat på GP.
 
Har laddat upp en till film från i förmiddags, den sista.
http://youtu.be/UUbp8IB_7Bc
 
Ska packa ihop lite för imorgon och sen gå och sova tror jag. Kl ringer 06.30
 
Kram o god natt
     
 
 
 
 

Så det kan gå

Hittade det jag skulle ha på ÖB och sen åkte jag vidare till hööks. Tränset var jättefint och det fanns ett ex kvar som nu ligger här hemma.. konstigt :-P En liten tidig födelsedagspresent. Och så följde ett brunt schabrak med hem..har inget brunt...och så var det på rea :)
Usch vad det regnar..ska tillbaka till stallet sen o ta in Usha och prova Tränset :)






Filmer på gång

Håller på att ladda några filmer från i förmiddags när jag red.
Passet gick bra, gjorde en del byten och öppna/sluta i traven. Hon kändes fin och gick rätt tufft i 30 min sen fick det vara bra!
När jag tittar på filmerna så önskar jag att jag red lite mer fram i både trav o galopp men annars är jag nöjd med formen som inte är för låg men lite bakom lod ibland när hon inte orkar.
Ska strax åka till ÖB och handla lite, kanske kikar in på Hööks en sväng också..det är ju rea där nu..
Har suktat efter ett träns där länge men jag tror inte att det var rea på det.. Kan titta i alla fall, kanske inte ens är fint :)
 
Trav o lite galoppjobb    http://youtu.be/OL7jkYVZzoA
Byten på långsidan http://youtu.be/sujKfSP71ic
Byten på långsidorna   http://youtu.be/-ayEWsRM66U
Ett tips är att ändra kvaliten till HD kvalité så blir det bättre bild! 
 
Kram
 
 
      
 
 
 
 

Helg!

Så var ännu en jobbvecka avklarad och nu är det tre veckor kvar innan det är dags att ta semester!
Igår rusade dagen förbi, jobbade för fullt och sen var det stallet efter det. Red ett pass som var riktigt bra. Imorgon ska Maria filma mig så får jag se hur det ser ut. Det känns väldigt bra i alla fall och traven kommer fint nu. Nu sover hon inne på nätterna också och vilar och får i sig lite mera mat men går ute i gräshagen på dagarna.

Idag åkte jag bilen till jobbet, lämnade den på verkstaden för de skulle byta bromsskivor. Jobbet har gått fort och sen var det bara att hämta bilen igen och åka hem o hämta Niclas så åkte vi och tittade på en lägenhet. Ska nog sälja denna och köpa en annan, också en trea men med billigare avgift. Vi har lite väl dyr avgift i den här föreningen så det är bättre att köpa nått annat. Väldigt fin var den i alla fall och den ligger på ett bra ställe också. Så vi får fundera lite.

Usha har vilat idag men jag har varit och pysslat med henne. Imorgon åker jag ut på morgonen och rider sen ska jag greja lite i lägenheten. På söndag åker jag och Linda till Flyinge och tittar på NM i dressyr o hoppning :)

Kram

Kotis

Idag var jag till en ny kotis i Landskrona, mycket bättre. Han gick igenom och kollade och började behandla bäckenet som är snett och höften. Tryckte lite på njurarna, ajaj och lite andra ställen men det kändes riktigt bra. På slutet så knäckte han lite i ryggen och det blev bättre där också, nu har jag ben som är lika långa igen och en höft som jag kan vrida på lika mycket åt båda håll :-P
Ska dit en gång till den 9 juli sen trodde han att det skulle räcka.

Red Usha senare på kvällen. hon var lite stel men det var inte så konstigt eftersom hon stått ute i regnet hela dagen, med täcke på men ändå. Gick dock väldigt bra på slutet när jag hade fått henne varm så då slutade vi. Kör ett nytt pass imorgon.
Nu sover hon inne och det känns väldigt bra för just nu spöregnar det ute hör jag.

Dax för mig att sova också, torsdag i morgon redan. oj vad dagarna går fort :)

Kram

Core

Nu på kvällen har jag och S kört ett corepass i 45 min. Magen och ryggen är lagom sega, härligt! Tur jag ska till kiropraktorn i morgon och räta till allt som är snett..hehe. Träningsvärk kommer jag att ha i alla fall.
Sen har jag handlat lite mat, ingen matkasse denna vecka, och lagat en god kycklinggryta med curry o pasta. Inget stall idag, det har Helena fixat men i morgon ska jag rida igen!

Jobbet gick bra idag, fick en hel del gjort men det ramlade in en del nytt också så jag är inte sysslolös till i morrn direkt.

Pratat med mamma på fm idag så nu är flygbiljetter bokade inför resa till Avesta på semestern. Vi flyger den 31 juli och så åker vi med mamma och pappa ner igen den 4 Augusti och då blir de här nere i en vecka.

Hög tid att sova nu!
Kram o god natt

Lugn måndag

Vaknade riktigt utvilad i morse och tog cykeln till stationen. Varmt och skönt ute, typiskt soligt när det är dags för jobbvecka.
Efter jobbet så var jag hemma en stund, vi käkade och sen åkte jag till stallet. Hon vilade idag men fick gå in och äta medans jag borstade henne. Hon hade nog ett kg lera på sig.. Släppte ut henne igen och sen åkte vi och köpte glass och sen har jag parkerat i soffan.
Ska strax masa mig in i duschen och sen till sängen.

Det blir ingen träning för Bjarke imorgon, han är i Aachen på stortävlingarna så jag tränar nästa vecka istället. Helena rider imorgon och själv ska jag på core med S.
På onsdag ska jag rida och fortsätta med mina byten och traven. Hoppas att Maria kan filma då :)

Kram

Långhelg över

Långhelgen är strax över och imorgon är det jobb igen, 5 snabba dagar innan det är helg igen :)

Bodypump-passet gick bra idag, var inte alls lika seg som i onsdags och körde hårt genom hela passet, gött.
Hem och äta, sill och färskpotatis och tvätta lite. Sen slängde jag mig på cykeln och cyklade till stallet. Nypumpade däck och nysmord kedja gjorde att det gick rätt enkelt. Hade i of medvind stora delar på vägen dit och då hamnade jag på en snittfart på 19,3 km/h och hem hade jag motvind och hamnade då på 16,5 km/h. Rätt okej ändå med tanke på min mountainbike som är typ 15 år gammal :) Det blev totalt 15 km cykling och en grymt pass på gymmet idag. Värd en glass nu på kvällen!

Usha blev longerad idag, var lite halvseg i början och travade lite nonchalant över bommarna som jag lagt ut men då tyckte jag att hon kunde få hoppa lite istället och det tyckte hon var skoj =) Hon är ändå rätt duktig på att hoppa även om detta bara var ett litet skutt.
Imorgon vilar hon och på tisdag är det Bjarketräning.

På onsdag ska jag till en kiropraktor i Landskrona som ska vara bra och som får kika på min rygg och knäcka lite. Har bara hört bra om honom så jag hoppas han kan fixa till lite.

Nu ska jag kolla på Wallander och sen sussa.

Kram o god natt

Gymmet nästa

Snart dax att åka till gymmet för ett bp pass. Jag får köra själv idag då S inte är hemma men det ska nog gå bra det med :)
Senare i em blir det kanske en cykeltur till stallet.
Igår efter vi ätit så åkte vi ner till stranden med en godispåse. Jag skulle plocka snäckor men hittade inte så många så det blev vita stenar istället som jag nu lagt i krukorna på balkongen, så fint så.







Idag är det söndag, extra skönt med lite långhelg. Fyra veckor kvar att jobba och sen är det semester!! Det kommer att gå fort :)

Kram

Bästa Usha

Den blev ännu ett superpass idag på Usha. Red inte så jättelänge för det kändes som hon hade lite träningsvärk sen igår men jag red effektivt i 30 min. Checkade först av öppna och slutor i både trav och galopp och det gick väldigt bra. Sen började jag med lite byten och det gick bättre idag än igår, på hjälperna och i vart 5:e. Maria var med som vittne :)
Sen jobbade jag lite i trav och fick till jättefin energi och hon hamnade verkligen i uppförsbacke och fick fint steg med frambenen, synd att kameran inte var med men Maria skulle filma någon dag sa hon.
Imorgon ska hon nog bara longeras, över bommar tror jag. Hon har gått två hårda och mycket bra pass igår och idag så nu får hon återhämta sig lite. Träning för Bjarke på tisdag!
Börjar bli lite bekymrad över betet, det börjar lixom ta slut redan. Tråkigt att vi betalar för det juni-augusti men betet är slut redan efter en månad. Hon får sova inne from onsdag denna vecka och sen ända till den 7:e för då är det tävling så hon får i sig tillräckligt med mat. Hon är inte tjock nu men inte smal heller. Skulle nog säga att hon är perfekt i hullet men får absolut inte tappa mer och det kommer hon ju att göra om betet tar slut. Så troligen får hon vara inne på nätterna från mitten av juli. Lite trist. Nästa år ska jag inte ha nå bete alls. Känns som att bara kastat bort de pengarna för jag får ju inget för det ändå. Dubbeltrist.

Nu ska vi grilla lite rester från igår och sen blir det nog en tur till stranden med en godispåse :)

Kram

Seriebyten!

Ibland tror jag att Usha vilar sig i form. Har inte ridit sen tävlingen i söndags utan hon har vilat, longerats och gått på vattenbandet. Det resulterade i att hon var väldigt pigg och bra med energi så det var ganska lätt att rida. Fin trav och bra galopp, gjorde lite byten och de gick bra. sen provade jag att göra seriebyten på långsidan och klämde in 3 i vart 5e och sek testade jag igen och fick in i vart 3e också :) Usha vart riktigt svettig och alldeles löddrig, jag blev också rejält svettig. Varmt och kvavt idag, pjuh.
Sen fick hon gå in och äta massa mat



Medan hon åt så frågade Caroline om jag ville rida hennes ponny lite, så jag hoppade upp i skritt o trav och red en stund :) sen hjälpte jag henne lite och skyndade mig sedan för att ta ut Usha för jag trodde hon skulle vara hysterisk där inne när hon var själv i stallet men hon sov :)

Väl ute i hagen igen så gosade hon med Anita, de skulle tom dricka ur samma fläck i badkaret.. sen blev det den obligatoriska rullningen!







Kram

Midsommar

Sov ut i morse och det var riktigt skönt! Har sen varit o handlat lite, inte ensam om man säger så men jag skulle ändå inte ha så mycket så det gick fort. Nu sitter vi på balkongen o dricker kaffe, snart dax att åka till stallet och rida. varmt ute idag också, riktigt skönt!
Ikväll tror jag att vi tar lite picknick med oss och åker till stranden, det ska bli sol o varmt ikväll också så hoppas på det!

Glad midsommar!
Kram

Lite ledigt

Nu är det ledigt för midsommar!
Vi har haft hemskt varmt inne på kontoret idag, men ännu varmare ute. pust. Tack o lov så skulle Usha på vattenbandet och jag behövde inte svettas i värmen ;) Hon gick som vanligt väldigt bra och jobbade på precis som hon skulle. Jag fick jobba på gymmet igår i värmen och hon fick jobba på vattenbandet idag, rättvist och bra =)
Imorgon ska jag rida lite igen. Tänkte ev cykla ut då. Det skulle bli en himla åskoväder på dagen så vi får väl se hur det blir med den saken. Soligt skulle det bli på kvällen i alla fall.

Kram

Klibbigt

Idag har det varit varmt och klibbigt också även om det har kommit lite regn emellanåt. Vi har nyss vart ute och gått en runda och blev riktigt varm efteråt.
Jag och S var på gymmet tidigare ikväll och körde ett BP pass- ny koreografi igen och denna var ännu jobbigare än den förra. Pjuh. Plus att jag hade träningsvärk efter gårdagens pass.. Kommer kännas fint i kroppen i morgon :)

I morrn blir det bilen till jobbet, ska lämna in den på bilverkstan i Landskrona för nån lampa i bilen har börjat lysa, typ avgasrenings-lampa eller nått sånt. Hoppas jag tar mig ända dit bara :P Det var fullt här i Helsingborg ända till i mitten av juli och så länge kan vi inte vara utan bil.

Hög tid att sussa nu.
Kram o god natt!

Värme!

Det blev riktigt varmt idag, pjuh :)
Åkte till gymmet efter jobb och träffade S, vi körde 45 min core så nu är min mage o rygg lite halvtrötta.
Har vart iväg till stallet en sväng och tittat till Usha, hon fick gå in o äta lite o jag skrubbade rent badkaret och fyllde på med vatten så det var bara en snabbvisit där. Imorgon fixar Helena och på torsdag är det vattenbandet som gäller!

Nu ska jag duscha o sen sussa.
Kram

Sommardag!

God morgon!
Idag är det en riktig sommardag som kommer bli varm, härligt :)

Igår vilade Usha men jag åkte ut och tog v henne regntäcket och tog in henne så hon fick äta lite sen fick hon gå ut och äta mer gräs :) Jag tror hon ät lite mobbad i son hage...Ginni o Anita äter för sig och Usha får stå 5 m bredvid o äta...tror inte hon bryr sig så mycket men det ser lite skoj ut :-P Stackars Usha... men om Anita eller ginni är inne så står hon o äter med den andra, kanske är hon som tycker att de två är tråkiga ihop..hehe
Hon ska vila idag också, imorgon ska Helena rida.

Igår hämtade jag en matkasse också, goda recept ser det ut att vara. Senapslax åt vi igår. mums!

Kram




Trolleholm

Idag var det dags för tävling igen i Trolleholm, 5e gången som jag är där nu :) Tycker om stället, lugnt och mysigt och bra tävlingar.
Red bara en Msv C2 idag och faktiskt med det sämsta resultatet i år (56%). Usha kämpade verkligen på och gjorde så gott hon kunde, stadig i formen (även om det var låg) och gjorde allt jag bad om men tyvärr så fanns inte energin där och då blir det genast mycket sämre. Dålig framåtbjudning och det gör att hon blir låg i formen och inte jobbar på så bra med bakbenen. Jag måste tänka om när det gäller tävling nu under sommaren. Nu fick hon sova inne i 4 dagar innan men hon behöver mer mat också. Gräset räcker inte åt henne för att få all energi som hon behöver för att kunna jobba och göra det lätt. Ska fundera hur jag ska lösa det och höra lite med Pia vad vi kan hitta på.
I veckan nu så ska hon få ta det lugnt och gå på gräset och vila lite. Nästa tävling är om tre veckor så nått ska jag fundera ut. Hon kräver ju rätt mycket mat för att orka.
Men det som var positivt var att det var inte ett enda orent steg, hon gick jämnt o fint i traven och hade en fin o stadig form. Det som behövdes var upp med formen och lite mer lätt fram. Skönt att otakten har försvunnit i alla fall.
När jag hade ridit klart så stod hon nästan vid bussen o sov när jag höll på att ta av henne sakerna, hon som alltid brukar vara lite allert o kika sig omkring.. Hårt liv att gå på bete ;)

Inspirerad

På em idag så var jag till gunnarlunda tsm med några andra från stallet plus några från gunnarlunda. Där hade vi genomgång med en grym tränare som visade oss hur vi kan stretcha och träna de rätta musklerna för oss som ryttare. Hur kul som helst och väldigt inspirerande. Träningsvärk i ryggen kommer jag att ha. Väldigt bra övningar för både rygg o mage, nu har jag nått nytt att träna på på gymmet!
Precis när vi blev klara så började det spöregna och åska. Bra tajmat :)

Stallet på fm gick riktigt bra, hon kändes fin och mjuk att rida o hoppas att det håller i sig till i morgon. Har starttid halv tolv så jag kan sova lite på morgonen.

Dax att sova och vila upp min kropp :)




God morgon!

Lördagmorgon, nästan bästa stunden på hela veckan :) Har nyss ätit frukost och dricker upp det sista kaffet nu.
Ska snart iväg till stallet o rida, förbereda lite inför tävlingen imorgon. Sen åker jag tillbaka dit ikväll o duschar henne, lixom inte lönt nu eftersom hon rullar sig direkt hon kommer ut igen.
Ska också till gunnarlunda i em, det kommer en pt dit och ska visa lite hur man kan träna upp musklerna som behövs som ryttare och hur man kan stretcha. Så två h ska jag spendera där, det ska bli intressant.

Igår hade jag stallfri dag, Helena red och det hade gått jättebra! Själv var jag på gymmet nät jag slutat jobbet, väldigt mycket folk men jag fick plats också. Sen hem o äta och nästan somna i soffan. Typisk fredagskväll ;)

Lycklig över att hitta dessa igen på godishyllan. mums


Dom tillsammans med skärgårdsdoktorn gjorde att kvällen fick lite nostalgikänslor :)

Grönt

Usch vad det har regnat idag, hela dagen nästan men det har ändå varit väldigt varmt och kvavt ute.
Bilen gick igenom besiktningen galant, förutom att tutan inte ville tuta :) Men det var inget som vi behövde åka tillbaka för att visa igen, allt annat var grönt så det är bara att tuta och köra (eller köra i alla fall). Får väl fixa tutan sen, fast det var ändå inte så länge sen som den fungerade..konstigt.

Var hemma strax före 17, skönt att komma hem lite tidigare. Var hemma ett tag innan jag åkte till stallet. Red ett jättebra pass i ridhuset. Lite vägar som de är i programmet till helgen. Maria kom in och tittade också och hon tyckte att det såg väldigt bra ut och det kändes väldigt bra också. I morgon rider Helena och på lördag kör jag igenom programmet igen. Startar ca 11 på söndag så det blir inte så hemskt tidigt upp.

Fredag imorgon! Ska till gymmet efter jobbet tror jag. Det är student i Landskrona imorgon så det blir buss och tåg till jobbet, ingen idé att ta bilen för det kommer vara avspärrat genom halva stan..
Nu ska jag dricka upp mitt kvällskaffe och sen sussa.

Kram o god natt

Städad bil

Usha har haft vilodag idag, var bara där och tog in henne från betet för nu sover hon inne till söndag men går ut imorgon på gräset under dagen.
Ingen vila för mig, jag och S körde indoor Walking. Det var verkligen längesen som vi körde det, dessutom var det ett intensivt pass så det känns i benen nu!

Bilen har också fått sig en omgång. Tvättad på utsidan, dammsugit på insidan och polerat den fin inne också så nu ser den lite bättre ut. Det var typ ett kg sten i den under golvmattorna. Besiktning nästa!

Sussadax nu, kram

Rubrik?

Idag blev det en ridtur i kvällssolen, riktigt skönt.
Red på banan ute och hon var rätt pigg och tittig men höll sig i skinnet och jobbade riktigt bra. Även om hon var lite spänd så var hon rund i formen och jobbade med hela kroppen, oftast brukar hon bara bli kantig och sprätta runt men inte idag :)
Gjorde ganska mycket galoppjobb med galoppslutor på volt och efter det blev traven väldigt fin. Känns som att jag har fått upp henne ett snäpp i formen och att hon får under sig bakbenen mer. Bara att träna vidare :)

Satt ute på lunchen på uteserveringen idag och åt men två andra från jobbet, hur varmt och skönt som helst ute, ville inte riktigt gå in och jobba igen. Men med lite energi från solen så gick em riktigt fort!
Imorgon åker jag bil till jobbet, busskortet har gått ut och sommarkortet gäller inte förens på lördag. Blir bil på torsdag också, då ska jag besikta den på en gång i Landskrona också. Fick en tid direkt efter jobbet så det blev smidigt eftersom jag ändå måste åka bil dom här dagarna, två flugor i en smäll :P Hoppas den går igenom galant bara!

Kram

Varm dag

God kväll,

Idag har det varit ännu en varm dag, typiskt när man början jobba efter helgen igen..
Usha har blivit longerad idag, såg lite slö ut men inte som förra veckan. Hon får ändå väldigt avslappnad och fin ut och jobbade på bra med bakbenen. Imorgon ska det dressyras lite och ska försöka lära in mig det andra programmet som jag ska rida på söndag (msv c2) Länge sen som jag red det..
Hon får gå ute i natt och imorgon natt och sen får hon sova inne o vila upp sig till söndag.

Efter stallet så åkte jag hem o hämtade Niclas och så åkte vi ner på Örby ängar igen och satt på stranden i solen :) Många som va ute och sprang / gick. Inte så konstigt för det var en väldigt fin och skön kväll.

Kram

Segsöndag

Dagen började segt, var mest trött och orkade inte göra nått. Men så tog jag mig i kragen och åkte till gymmet och avslutade med att ligga i massagestolen i 20 minuter :)
Tvättade lite och lagade mat och sen segade jag lite i soffan innan jag åkte till stallet. Hur seg man än är när man är på väg till stallet så blir man alltid pigg direkt man kommer dit, konstigt..
Red på utebanan och det gick riktigt bra. Inte alls nå seg idag fast hon sovit ute sen i torsdags. Gick riktigt fint och lyssnade bra på hjälperna så jag kunde passa på att koncentrera mig på att korta tyglarna och sitta rätt över henne. På slutet så gick hon i sån fin trav med en bra egen framåtbjudning så jag slutade när det kändes som bäst. Hon fick gå in och äta lite och jag passade på att mocka ut halva vinterhagen. Sen fick hon gå ut i sommarhagen igen och smaska i sig massa gräs.
I morgon får det bli longering, tisdag dressyr och onsdag vila. Tävling på söndag igen!

När jag kom hem från stallet så hade N plockat i ordning en massa i lägenheten och började precis på att dammsuga =) Jag passade på att hänga tvätt och torka golvet så nu har vi så fint här inne så.

Vi åkte ner på stranden nu på kvällen i kvällssolen och jag plockade med mig lite snäckor hem. Ska ha dem på ett ljusfat tänkte jag men jag måste nog plocka några till, blev lite för klent..

Dags att duscha och sen sova.

Kram

Gårdagen i bilder

Igår var vi i Laholm och hälsade på teres o Magnus o barnen som har hyrt stuga där i en vecka. vi började med att fika o fira att Julia fyllde ett år i fredags. sen var vi ute i solen och jag studsade studsmatta med minna o tindra :)
Grillade på kvällen och satt ute och åt, riktigt gott. Sen åkte vi hem och var hemma ca nio. Halvt död så parkerade jag i soffan och somnade senare till tv'n :)

Lite bilder från igår












Lite fler kort

Några fler kort från framridningen i LA'n och inne på banan
 
 
Lördagmorgon och jag är uppe och tvättar lite schabrak, började bli tomt på dem på tävlingsfronten. Sen blir det nog gymmet en sväng och troligen ut till Usha och hälsa på en snabbis. Bara kolla så hon har vatten och så vill jag klappa lite på henne :) Senare under em åker vi till Laholm och blir där! Hoppas på lika fint  väder idag också, lite mulet nu men det skulle bli soligt på dan.
 
Hörs!
 
Kram

Helg igen

Då var det dags för lite ledighet igen efter en dags jobb :)
Har varit hästfri idag, Helena har varit där och pysslat o ridit henne. Imorgon får Usha vila, själv har jag tvättstugan imorgon bitti och ska tvätta rent några schabrak och benskydd.. Sen ska vi till Laholm och hälsa på Teres och Magnus som är där, grilla på kvällen :) Det ska bli skoj! Har inte träffats sen Cypern och det är ju ett tag sen.
 
Linda har just skickat över lite (hmm 300 st) bilder från tävlingen igår.
 
 
Tack så mycket för bilderna Linda! :)

Filmer o kvällspromenad

Har fixat lite med filmerna från idag. Tyvärr så tog minnet slut i mitten av LA programmet. Nu har jag rensat bort lite filmer, en del har jag laddat upp på youtube så de finns sparade där så nu är det plats på minnet igen :)
 
Lite framridningsfilmer till MsvC
http://youtu.be/bKTHKJZ9Fj8
http://youtu.be/QKgzuKLwlwo
 
På banan, MsvC
http://youtu.be/si1Et9R5Gg0
Lite på framdelen på banan  och några missar men nöjd ändå =)
 
Framridningen till LA3. Mycket bättre i formen och mer framåt.
http://youtu.be/aidqADPDkTQ
 
Vi har också varit ute och gått 5 km nu på kvällen. Gick en runda i jodbodalen, jättemysig dal med massa träd, vatten, lite ankor och sånt.
Nu ska jag faktiskt ta och sova, imorgon ska det jobbas igen innan det är dags att ta helg!
 
Kram

PB igen!

Det blev en rätt tidig morgon idag, var i stallet halv sju och fixade iordning Usha. Linda kom och så åkte vi till Åsbo. Red först msv c, hon var lite seg i början och lite på bogarna på framridningen. Blev bättre på banan men fick två missar, galopp i ena slutan och krångel i ena enkla bytet. Lite matt överlag men hamnade på 60%. Lågt dömt och många låg runt 61%, hamnade i mitten eller strax över. Hann vila lite och Usha fick gå in o äta innan det var dax för la'n. Red inte fram så länge, max 25 min. Kändes bättre och piggare. På banan kunde vi inte göra nått bättre idag med den dagsformen och vi fick 65,3% och pb igen i den klassen! Var kvar en stund tills jag åkte ut ur placeringen då åkte vi hem.
Usha kämpade på riktigt bra trots värme och lite brunstseg så jag är jättenöjd!

Vi har haft kanonväder så jag och Linda satt och solade ett tag, fin bränna jag hat fått...haha.
Nu sitter jag på balkongen o solar, blir nog en promenad senare med N annars blir det lugnt idag!

Nu är Usha ute på betet igen och får nog gå där till onsdag sen får hon sova inne igen. Imorgon rider Helena henne oxhpå lördag får hon vila!

Lycklig häst på betet igen :)


Linda glassar i solen



Bättre

Idag var Usha bättre, piggare och med direkt på hjälperna fram. Att sova inne och vila magen lite från gräs gjorde nog susen, hoppas hon känns lika fin imorgon igen. Endast lite protester när jag satt tillbaka henne ganska mycket, det var jobbigt så då var hon tvungen att försöka slingra sig ur men när inte det gick så gick hon riktigt bra, fick en jättefin trav och nu fick jag ett vittne på det då Maria just kom och tittade :)
Klockan ringer tidigt imorgon, 05.40 och då är det bara att äta frulle och åka iväg, tänkte vara o stallet halv 7 och åka därifrån senast 7.15. Det ska ta ca 30 min till tävlingen, har inte varit där men det ska nog gå bra o hitta. Jag har Linda med mig och hon kan läsa kartor o gps, iaf bättre än mig :)

Tajm att sova.
Kram o god natt

Hubbabubba

Idag var Usha seg som tuggummi på träningen. Lite betesslö kan man säga ;) fick jobba livet ur mig för att ens få henne att gå fram sen var det bara fram som gällde. Synd att vi inte hittade den där fina formen som vi haft länge nu, idag hade jag allt i handen och ingen egen framåtbjudning alls. I natt får hon sova inne och sen gå i vinterhagen imorgon och sova inne imorgon natt igen. Förhoppningsvis vilar hon riktigt och känns pigg igen på torsdag, och kanske piggare imorgon redan. Det är ju alltid värst såhär i början av betet sen vänjer de sig plus att gräset inte alls är lika kraftigt om någon vecka. Ska tävla nästa söndag också så då planerar jag att hon får sova inne från onsdagen redan för att vila upp sig. Det löser sig :)

Tänkte gymma imorgon men jag hoppar nog det, blev sent i säng nu. Tar cykeln till stationen istället. Stundent här imorgon så då får man se upp så man inte hamnar mitt i nått studentfirande.

Kram o god natt

Matkasse

Nu har jag hämtat o provat matkassen från citygross. Fin mat och fräsha grönsaker mm. Receptet som vi lagade idag var riktigt gott och kul var det också :) Imorgon får det bli sen mat eftersom jag ska träna för Bjarke direkt efter jobbet.

Blev rätt sen till stallet men det gjorde inget. Skönt att vara där i kvällssolen. Tog in henne och longerade, lite betesslö idag. Hoppas det vänder till torsdag :)
Hon såg i alla fall fin ut i övrigt. Skönt att bara ta in från hagen, fixa i ordning och sen släppa ut igen. Hon äter visserligen lite kraftfoder innan hon går ut men jag var nog inte i stallet i mer än 1 h o 15 min idag och då hann jag gott o väl med allt i lugn o ro. Så även om jag var sen dit så blev det rätt tidigt hem.

Nu ska jag i alla fall sova i tid. Tänkte gymma imorgon men jag hoppar det eftersom jag har sån grym träningsvärk sen igår :-)

Kram

Det vi fick med i matkassen idag.



Måndag igen

Med nya pjucksen på så sitter jag o väntar på bussen nere på stationen. Har nyss cyklat hit, skönt väder men lite blåsigt.
Till idag har jag bokat en matkasse via citygross, brist på fantasi på nya maträtter...så jag tänkte testa detta. En på jobbet har det och hon tycker det är jättebra :) Ska prova med varannan vecka och första gången är idag. Spännande :)

Kram

Nybäddad säng

Finns det nå skönare än en nybäddad säng? Har bäddat med de nya satinlakanen och örngotten som jag köpte på Gekås. Riktigt sköna. Lakanen var drapå lakan, väldigt smidigt. Ska köpa fler sånna sen och slänga de gamla o slitna som vi har, men ibland har jag svårt att slänga gamla saker om de inte är väldigt trasiga...

Ridningen gick bra, red i ridhuset för de var några ute o hoppade på banan. Men det var vattnat och bra underlag så det gjorde inget :) Usha gick väldigt bra och kändes fin och pigg trots att hon sovit ute. Sen fick hon äta mat och så gå ut igen. Noga med att hon får i sig salt och magnesium nu när hon går ute, ffa salt eftersom hon inte slickar på saltstenen som de har i hagen. I morgon ska hon longeras bara, tisdag är det träning för Bjarke, onsdag ska jag rida lite lätt och torsdag tävling!

När jag kom hem så åt vi och sen tog vi en kvällspromenad på 40 min, härligt men lite blåsigt emellanåt.

Mina nya skor!



Slösöndag

Nja nästan i alla fall. Sov ut i morse och sen käkade vi frukost o tittade på Tv. Vid 11 var det dags att åka till gymmet och ett BP pass med S. Vi körde på rätt hårt, även om jag hade lite träningsvärk sen igår. Träningsvärk = bra värk.
Stannade kvar en stund efter passet och pratade med S innan jag åkte hem igen. Tvättstugan stog på schemat och tvättning av lakan och handdukar. Blir så mycket mjukare när man kan tumla dem =)
Vi åt lite glass och tittade lite mer på tv innan jag tog mig i kragen och åkte till Väla för att fixa min telefon (stänger av sig själv plus att ljudet har slutat fungera, iof rätt skönt men det kan vara bra att höra när någon ringer!) och så skulle jag ha ett par nya skor att jobba i, lite mer somriga.
Skor hittade jag men det var sån himla kö på Telenor så jag gav upp. Åker dit i veckan innan stängning så är det nog inte så mycket folk.
Ska snart åka till stallet och se hur Usha har det, rida lite och träna på det som jag fick göra sist för Bjarke (traven och galoppslutor) sen hem och slöa igen. Kanske blir det en promenad senare med N.

Kram

På betet

Nu är hästarna äntligen ute på betet. Usha går med samma som i fjol plus en till så tre kusar på väldigt mycket mat :) När vi släppte dem så drog de iväg och galopperade runt ett tag, stannade o tog en tugga gräs och drog iväg igen men sen lugnade de ner sig och gick o betade. De verkar komma överens allihopa, skönt.
Usha får vila idag men imorgon kör vi igen, träna träna träna. Helena red ut i går så hon fick trava o galoppera av sig lite så hon kan gott vila idag.

Hmmm..närgången

alla tre skulle dricka samtidigt, helst på exakt samma ställe också.




RSS 2.0