Två ägg

Efter jobbet idag så åkte jag med Snusan upp till K-stad för att lämna Fillemon på hingststationen och i samma veva hämta hem Usha. Men Usha var inte redo att åka hem än, hennes ägg har inte släppt riktigt så hon blir kvar några dagar till och insemineras igen. Kroppen tror fortfarande att hon är dräktig och då släpper hon inte äggen men snart så ska det väl vara dags. Så nu går både hon och Fillemon där uppe, Usha behöver inte känna sig ensam längre :-)

Hemma igen så hjälpte Snusan mig med att ge Hjördis (en av hönorna) sista antibiotikasprutan så nu hoppas vi att hon blir frisk! Hon låter mycket bättre tycker jag, rosslar inte alls lika mycket i luftrören längre. Micke åkte ju med Hjördis till veterinären i fredags och där fick vi antibiotika som hon skulle ha i fyra dagar. Hjördis hade vart så snäll hos veterinären :) Hon har vart lite rosslig i ca fyra veckor så det var dags att kolla henne tyckte vi.
Nu har vi två hönor som ger ägg så idag när jag kom hem så låg två fina ägg i samma värprede! Micke är ju borta på jobb till den 6 juni så har jag tur så kan jag få en massa ägg själv..hihi. Snart början även småttingarna (som inte är så små längre) att värpa också, inom fyra veckor skulle jag tro och då blir det nog en 5-6 ägg om dagen!

Kram

Tåg

Nu sitter jag på tåget till jobbet. Länge sen som jag åkte tåg nu 😊 kortdag idag och efter jobbet ska vi tillsammans med fyra andra kontor iväg till sövde äventyrscamp ocj ja femkamp och äta buffé! Det ska bli riktigt roligt! Det är typ första dagen på flera veckor som det regnar ute, typiskt. Men det skulle bli bättre på em. 

Imorgon är det ledigt och då ska jag iväg till Kristianstad igen med usha. Hon var ju dräktig i onsdags när jag var upp, hade två foster varav det ena klämdes bort. Men vid kontroll i helgen så såg det ut som att även det andra fostret var på väg att försvinna, troligen pga att hon stressade så i transporten på väg upp på onsdagen. Så nu fick jag domesedan utskriven och ska ge henne det varje gång jag åker upp så hon inte stressar upp sig. 
Det positiva är att jag slipper få ett föl som är fött i april, det är på gränsen till tidigt. Helst vill jag ha ett i maj/juni för det är bättre klimat för fölet. Så imorgon är det återbesök och så kollar vi hur hon ligger till o brunst och ser när vi kan insiminera igen. 

Eftersom usha ska ta det lite lugnt nu så har jag hunnit med både gym och promenader på kvällarna. Vi har en stegtävling med jobbet som pågår i en månad så det gäller att gå  många steg! 😁 

Kram 

Ute i gräshahen nu!
Harry och rutan ligger och vilar 😊
Det växer! Många av tomaterna blommar nu 😀😎 Och nej bordet är inte snett... det är i våg men allt annat är snett eftersom marken lutar

Värme!

Äntligen har det blivit varmt ute! I helgen har vi haft kalasväder. Igår blåste det lite men det var ändå väldigt skönt ute, idag har det nästan vart vindstilla och ca 20 grader. Har vart ute i linne och shorts bara, härligt!! 

Vi har bara vart hemma och fixat o donat ute. Igår grävde vi den sista biten för elkabeln från hönshuset och ner till garaget så nu kan elektrikern komma och koppla in el. Medans vi grävde så gick hönsen runt och pickade efter mask. Tydligen smaskens att äta mask 😊. Har planterat och flyttat ut det mesta av tomaterna nu, det är varmt på nätterna nu och i tunneln blir det ju väldigt varmt. Idag fick jag lov att vädra rejält där inne för annars blev det alldeles för varmt. 

Usha har fått motion också, igår red jag lite lätt och idag har hon longeras. På onsdag ska vi tillbaka till Kristianstad och kolla om hon är dräktig eller inte! 

Dags att sova nu. Gym imorgon bitti 👌😊

Kram 


Hatthyllan på plats! Nu slipper vi den provisoriska klädhängaren 😊
Rädisorna växer så det knakar i tunneln
Härligt väder idag!!
kvällspromenad
Raps överallt!
harry letar mask 😋

Ojdå

Hoppsan, det var länge sen som jag skrev nått. Dagarna lixom bara rasslar förbi och vi har fått så himla mycket gjort! 

Vi har bla hämtat ytterligare tre höns och en tupp (Australorp). Jättestora och fina! En värper dagligen och förhoppningsvis kommer de andra igång snart när det är varmare ute. 
Våra föräldrar var ner över sista april och då städades det rejält på gården. Vi eldade, kapade ved, byggde vedhögar, planterade träd mm. Väldigt bra blev det med allt! 
Sen har jag kört usha till Kristianstad för betäckning med Firenze. Körde dit henne 1 maj och hämtade henne två dagar senare. Nu ska vi tillbaka igen nästa onsdag och se om hön tagit sig. 
I helgen så har det vart kanonväder och vi har vart ute o grejat hela tiden. Det växer i tunneln och vi äter sallad och rädisor varje dag. Rädisorna är jättestora! 

Lite bilder från de senaste veckorna. 



RSS 2.0