Hoppsan

Oj vad dagarna går, jag hinner ju inte med :)
I veckan har jag verkligen haft fullt upp. I måndagskväll så åkte jag till Stockholm och Lidingö för två dagars kurs (tisd-onsd) Vi jobbade (kursade) hela tisdagen till kl 21.30 ca, sen stupade jag i säng... Slutade ca 16.30 på onsdagen, tog flyget från Bromma 18.30 och var hemma i lägenheten 20.15! Effektivt :) Somnade tidigt och var helt slut i knoppen..hihi.
I torsdags så åkte jag till stallet direkt efter jobbet och kände på Usha, Hon var pigg och glad att rida men vissa steg känns inte helt 100. Mycket bättre än förra lördagen men Bjarke tittade på henne också och höll med om att hon inte är helt fräsh.
Tog hand om henne och sen åkte jag hem och träffade Micke som kom hem från en veckas jobb i Norge.
I fredags så jobbade jag och sen gick vi till gymmet efteråt och körde bröst och axlar och sen tog vi fredagsmys.
 
Igår så åkte jag till stallet på morgonen och longerade Usha och det såg väldigt mycket bättre ut än när jag longerade förra vecken men det syn pysselite orent när hon får trampa på lite. Men hon bokade och brallade på utebanan och med öronen spikrakt fram. Tycker inte att hon borde göra det om hon har alltför ont..
Kylde gallan och sen åkte jag hem igen. Sen tog vi tåget till Emporia och shoppade lite. Det blev ett par nya byxor till mig och en kavaj och Micke köpte ett par jeansshorts. Sen åkte vi hem, hade tid i tvättstugan på kvällen.  Gjorde torskrygg med pepparrotssås på kvällen och tittade på ett Arne Dahl avsnitt så nu har vi sett alla!
I morse sov vi ut och sen åkte vi till Bulltofta och sprang. Jag sprang 5 km och Micke o Martin sprang en mil.
Jag har ätit pollentableter nu i en vecka och det går genast mycket enklare att andas när jag springer så det kommer jag fortsätta att göra. Sprang på 32.22 min och det är jag nöjd med, en förbättring med 2.20 från förra veckan :) Börjar tycka det är riktigt kul att springa...i alla fall 5 km som jag tycker är överkomligt :)
 
Nu har vi städat i förrådet och fått riktigt snyggt och ordning där inne!
Imorgon ska vi till veterinären med Usha så jag är ledig. Ska vara där kl 10, vi får väl se om de hittar nått. Hoppas det inte är nått allvarligt i alla fall..
 
Kram

Ändring av helgens planer

Redan söndagkväll, tyckte det nyss var fredagkväll :)
 
I fredags när jag longerade Usha så tyckte jag att hon såg lite oren ut emellanåt. Inte alls mycket men ändå inte helt ren. Provade att rida i lördags. Inte halt men lite orena steg ibland. När hon jobbade på så gick det riktigt bra men jag tyckte ändå att det inte kändes helt hundra. Bestämde mig för att hoppa tävlingen idag och bokade tid hos veterinären i stället. Hon har en galla på insidan av hasen som inte vill ge med sig, den blir mindre när jag kyler den och hon ömmar ingenting men jag vill för säkerhetsskull kolla upp den. Tror att det kan vara överansträngning, hon har ju gått himla bra sista tiden men har fått jobba väldigt mycket med bakbenen så det kan vara nått sånt. Det var inga som helst problem i torsdags när jag tränade, då gick hon klockrent och hon har inte reagerat nått innan heller.
Idag gick jag med henne i ca 20 min och hon fick äta gräs sen longerade jag i nått varv och det såg bättre ut än i fredags men inte helt ren.
Fick tid nästa måndag kl 10 på kliniken och hoppas att jag får ledigt från jobbet.
Det blir nog tyvärr ingen tävling i helgen heller, nu kommer Sigrid gå med henne imorgon och sen vilar hon tisd o onsd för då är jag i stockholm och sigrid i polen. Testar att rida på torsdag och ska se hur hon känns. Kyler benet med kylgele varje dag också och hoppas att gallan så småningom försvinner.
 
Eftersom det inte blev någon tävling idag så begav jag mig ut på en löptur i 5 km i Bulltofta. Fullt med folk och strålande sol. Det var tydligen någon form av familjedag där så det var verkligen folk överallt :)
Löpningen gick bra och 5 km kändes ok att springa..tom lite kul :) Ny löpning igen i helgen med Micke. Har med löparkläder till Lidingö också ifall jag orkar masa mig upp..hehe
 
Imorgon ska jag jobba fm på kontoret, sen åker jag till Malmö för ett studiebesök på våran kundsupport och sen vid halv sex hämtar Emma upp mig och så åker vi till Sturup och tar planet som går vid 19 tror jag.
Kursen börjar på tsdagmorgon och om vi inte åker upp imorgon så får vi ta planet som går 6.30 på tisdag morgon..nej tack =)
 
Ska föbereda lite inför kursen nu och packa väskan.
Fyra veckor kvar (eller 3,5) innan sommarsemester, sjukt!! Går på semester vid midsommar, kul det ska bli. Vår första sommarsemester ihop :)
 
Kram
<3
 
 

Fredag!

Äntligen fredag och snart helg igen! Ser dessutom ut som att det ska bli superväder i helgen 😊 
Igår tränade jag för Bjarke och det gick riktigt bra! Red igenom msv b2 programmet och det kändes väldigt bra. Innan så hade vi nötigt på med öppnor och slutor. Bjarke höll med om att hon såg väldigt fin ut och programmet var bland de jämnaste och bästa vi ridit för honom. Då får jag rida så på söndag också! 
Idag ska hon longeras ute bara och så rider jag lite imorgon igen innan tävlingen. 

Kram 

Milen

Igår sprang jag, ok tog mig runt, milen ute på motionsspåren i bulltofta. Sprang fem km spåret två gånger. Fick inte rätt på runkeeper först och min pulsklocka visar ingen distans så jag sprang för fort för att orka hela tiden. De sista tre km så mötte Micke upp mig, eller jag ringde och bad han springa/ gå de sista med mig 😝. Då sprang vi i det tempo som jag borde sprungit i och visst hade jag sprungit alldeles för fort innan. Men nu fick jag i stället titta på vilken puls jag låg på och försöka hålla den när jag springer och inte kuta för fort så pulsen åker upp. 
Ska försöka springa milen två gånger till innan själva loppet som är om fyra veckor. Och sen km med några fem km också. Konstigt nog börjar jag tycka att det är rätt kul att springa nu 😊 
Ikväll är det träning för Bjarke och jag ska rida i den nya sadeln igen 😀 
Micke åker till Norge idag och jobbar i en vecka och själv åker jag till Stockholm på måndag kväll och kommer hem onsdag kväll så det är inte så många dagar som jag blir själv. Har fullt upp med stall och tävling i helgen 😊👍

Kram 

Ny sadel

God morgon. 
Nu har jag bytt sadel igen 😊 jag provred ju en först för två veckor sedan och tyckte att den var superskön oh passade även usha perfekt. Men så blev jag lite snål och beställde budgetvarianten av den och har haft den hemma nu i över en vecka. Den ligger jättebra på usha men jag sitter inte hundra i den. Skillnaden var de stora benstöden som finns på sadeln på den jag testade först. Pratade med hon som hjälpt mig och då var hon snäll som sa att jag fick byta till den jag provade först om jag la emellan lite. Det är en demo sadel och knappt använd. Så jag provade den igår igen och den var verkligen så skön som jag kom ihåg! Hade kunnat rida hur länge som helst i den igår 😊 så nu har jag bytt sadel igen men den här gången blev det riktigt bra för både mig och usha! 
Usha gick även super igår när jag red. Hon har gått riktigt bra hela helgen också och i måndags red Sigrid. Idag ska hon vila och imorgon är det troligen träning för Bjarke om han hinner hem från tre års testen. 
Idag ska jag och M ut och springa. Ska försöka mig på milen idag 😁 bara för att få testa på distansen. Har ju inte sprungit en mil på fem år. Å det var väl knappt att jag sprang det då heller... 


Sköna knästöd!! 

Kram 

Fredag!

God morgon!
Fredag idag och en jobbdag till innan ledigt igen 👍 
Igår natt så kom mamma och pappa ner, efter massa bilköer i stopp på vägen ner så kom de vid ca ett på natten till igår. 
Vi sov ut igår och sen gjorde vi oss iordning för att åka till Landskrona flygklubb för mamma skulle få sin 60års present. 
Tomas, som skulle flyga, kom och så åkte vi dit. Vi hade tur med vädret för det var riktigt fint ute. Pappa fick också följa med så de tre stack iväg på en tur på ca en timme. De flög ner mot Lund, Lomma och Malmö och runt Landskrona oxh södra Helsingborg sen blev det för mycket moln för att kunna se norra Helsingborg och Möller. 
Efteråt så drack vi lite bubbel och åt rabarberpaj innan vi åkte hem igen 😊 
På kvällen var det inte så mycket aktivitet.. Lagade mat och spelade lite yatzy. 
Nu är jag på väg till jobbet, tåget som vanligtvis är fullt med folk är nästan tomt idag så det märks att det är klämdag! 

Sigrid rider usha idag och själv åker jag kanske direkt till emporia efter jobbet, beror på var de andra är, om de är kvar där eller inte :) 




Kram

Superduper!

Oj vilken jäktig dag det blev på jobbet idag. Kort dag (slutade kl 13) och kort med folk på jobbet och massor med kunder... Men det gick även om allt jag skulle göra blev helt ogjort..men då har jag ju desto mer att göra på fredag ;)
Åkte till stallet direkt efter och tränade för Bjarke. Red i min nya sadel och det gick hur bra som helst! Måste få Usha (och mig själv) att komma ur comfort-zone, dvs Usha måste gå i ett högre tempo för att få igång och aktivera bakbenen och verkligen jobba på och jag måste lära mig att slappna av i det tempot eftersom hon rör sig så mycket så blev det svårt att sitta på henne i traven. Galoppen är enklare. Det är bara att kämpa på. Hon gick i alla fall väldigt bra när hon jobbade och när hon slutat protestera för att det var jobbigt :) Nästa träning nästa torsdag igen och innan dess så ska jag kämpa på med tempot!
Nu sitter jag i soffan och väntar på att M kommer hem från jobbet, har just städat och grejat lite här hemma och senare ikväll kommer mamma och pappa. De blir lite sena pga en olycka i stockholm så klockan blir efter midnatt innan de kommer. Tur vi har en massa Arne Dahl avsnitt att kolla ikapp =)

Ledig imorgon, härligt! Då ska mamma ut och flyga, wihoo!
Kram

Måndag

Idag har jag vart på kurs i malmö, sovmorgon för min del :)
Granskningskurs stog på schemat hela dagen. Slutade vid 15.30 så då tog jag en promenad hem i solen.
Var hemma en stund och sen gick vi ner till gymmet och körde ett rygg- och magpass. Avslutade med intervaller på löpbandet som idag kändes riktigt bra och hyffsat lätt.
Nu kollar vi på hockey och har just invig får juicepress som vi köpt!
Usha har vilat idag och kommer göra det imorgon också.
På onsdag ska jag dit igen och då är det träning för Bjarke som gäller.
 
Här kommer filmerna från gårdagens tävling
Msv C1
https://youtu.be/TeyoB1-kJao
och Msv B2
https://youtu.be/WRrQt_5PlFA (kommer snart att kunna ses från mobil också..)
 
Och lite bilder från Linda också :)
 
 
Kram o god natt
 

Tävling Klippan

Idag var det dags för tävling igen, äntligen :)
En msv C1 och Msv B2  i Klippan, 16 min att köra från stallet, perfekt!!
 
Första klassen (MC1) gick inomhus men jag red fram ute. Red i min nya sadel och den känns riktigt bra! Lite omställing för mig med sistsen m.m. bara men det kommer bli bra när jag vänjer mig och sitter som jag ska! Inte så enkelt att ändra sig bara :)
Hon kändes fin och inte större missar förutom i de enkla byterna där hon dök lite. Men det blev ett mellanläge hela programmet, inget dåligt och inget riktigt bra utan lte halvtråkigt såg jag när jag såg filmen. Slutade på 59,7% och det är väl sådär i den klasser egentligen men just då red jag inte bättre. Skulle ridit med mer energi framåt för att få bättre poäng.
Kikade igenom filmen mellan klasserna och sen bestämde jag mig för att rida mer framåt och bestämt i andra klassen och så fick det bära eller brista. De klassen gick ute och jag fick lite mer bjudning då också. Det blev två missar som gav två fyror, galopp i ena slutan och galopp efter första halten. Annars gick hon bättre och det blev både sjuor (bla på gångarter!) och en åtta :) Slutade på 62,1% och det kändes väldigt mycket bättre även om det inte är helt så som det brukar vara på träning men mycket bättre än de senaste tävlingarna. Nu ska jag träna nvidae och verligen rida inne på tävlingsbanan också.
Nästa tävling är om två veckor så nu ska det tränas!
Hade Linda med mig idag som både filmade och knäppte en massa kort :) Kommer både film och kort senare.
 
Imorgon ska jag vara i Malmö på kurs så jag får lite sovmorgon! Sen blir det gymmet efteråt, Usha vilar imorrn.
Kortvecka den här veckan också med kortdag på onsdag coh ledigt på torsdag :)
 
Kram

Jippi!

Idag har min nya sadel kommit!! Jag fick reda på det nu på kvällen så imorgon ska vi passa in den till usha och den ska jag rida i den 😊 hoppas den blir bra! 
Usha vilade idag, imorgon och på lördag ska jag rida o på söndag är det tävling. 
Igår red Sigrid och som vanligt så hade det gått bra.
Själv har jag vart på gymmet både igår och idag. Har grym träningsvärk efter gårdagens benpass. Idag blev det biceps, triceps o lite mage så jag lär nog känna av det imorgon också 👍😊

Imorgon är det äntligen fredag igen, veckan har gått riktigt fort. Nästa vecka är det kortvecka också och jag börjar veckan med att vara på kurs i Malmö på måndag, dvs lite sovmorgon! 

Dags att sova!
Kram 

Hemma

Nu är vi hemma igen!
Landade kl 7 imorse och då hade man ju liksom gått miste om en natts sömn ca... Lyckades sova ca 1,5 h på planet lite till och från men inget mer..Tog en dusch när vi kom hem och sen blev det att sova en stund. Hade alarmet på kl 12.30 och låg kvar i sängen till 13 sen tvingade jag mig upp för att inte sova bort hela dagen..
Packade upp väskorna, åt lite och sen tog jag bilen till stallet.
Pratade med sadelutprovaren på vägen till stallet och jag fick testa en sadel som redan fanns i stallet och som borde ligga bra på Usha. Den var helt fantastisk att rida i, jag fick en mkt bättre sits på en gång och Usha fick mycket bättre gång med mer rörlighet, stor skillnad. Dessutom låg sadeln som en smäck på henne!
Så jag bestämde mig för den sadeln och förhoppningsvis så får jag den i slutet av den här veckan eller början av nästa vecka!

Har inte gjort så mycket annat idag, ska strax ta och sova igen så jag orkar upp o jobba imorgon. Tur att det snart är helg igen ;)
Ridning imorgon igen efter jobbet!

Kram

Mer bilder...

Från top of the rocks 
9/11 memorial, halvt krossad brandbil
Det ena "hålet" där ett av tein towers stod. Nu är det ett litet vattenfall med minnesstenar runt om. 
Från toppen av empire state building 

På restaurangen The View. 
Grand central terminal. 
Lite av vår shopping...
Pannkaksbrunch!!
Central park i full blom 😊



Bilder från NY













Dags att åka hem

God morgon!
Nu har vi packat allt, väskorna är proppfulla efter all shopping som vi haft 😁 vi har haft det så himla bra här och dagarna har verkligen bara rusat förbi! 
Vi har sett fantomen på opera, vart upp på toppen av empire state building och top of the rocks, shoppat, vart på en restaurang som ligger på toppen av en skyskrapa och där rest.delen sakta snurrar runt, vart på Brooklyn bridge, gått i parken, shoppat ännu mer och gått ännu mer 😊 vi har nog gått ca två mil om dagen. 
På kvällen när vi var på fantomen på opera så åkte jag på matförgiftning och direkt efter att det var klart så kutade jag till toan och spydde upp dagens mat 😖 
Dagen efter så hade vi köpt NY passet, dvs man måste göra alla turist attraktioner på just den dagen. Typiskt. Men jag var med på top of the rocks på morgonen sen hade jag ont i varenda muskel i kroppen så jag gick hem o sov i fyra timmar medans de andra åkte båt runt Manhattan. Sen blev jag piggare och mötte upp de igen sen så var jag med på allt det andra. 9/11 museum var häftigt och ofattbart att det stått två skyskrapor där. 

Nu ska vi äta frulle och sen bege oss om en timme!
Bilder kommer senare. 

Kram 


RSS 2.0