Fortsatt varmt

Hela den här veckan har det varit ca 30 grader varmt ute och knappt någon vind alls.. det börjar bli olidligt varmt nu och det vore bra med regn.
Började jobba i måndags och det var faktiskt ganska skönt, fyra veckors semester var alldeles lagom :)
I onsdags och torsdags så var vi och kvällsbadade i Mossbylund. Jätteskönt i vattnet och det var massor med folk fast klockan var mellan 18-20.

I fredagskväll så var vi hos grannarna på kräftskiva. Vi satt ute till kl var 12 på natten och det var riktigt skönt.
Igår åkte Micke och jobbade på fm och kommer hem senare i em. Kan bli ett kvällsdopp idag också.
Jag rensade ogräs, kokade tomatsås, fixade lite hos hönsen och i landen, gymmade och var ute och Filippa igår.
Idag har vi fått in halm som vi ska ha under året, riktigt fin halm! Skönt att ha den klar nu.
Har nyss ätit och ska om ett tag gymma och sen handla mat innan jag stannar och plockar upp Micke på stationen. Senare i kväll ska vi ut till Filippa och Finezz.

Kram

I Avesta

I måndags åkte vi till Borensberg för att övernatta där. Vi bodde på ett fint vandrarhem som låg mitt emellan göra kanal och Motala ström. Jättemysigt ställe där vi kunde bada mm 👍 
På tisdagen åkte vi mot Avesta. Stannade på Vingåkers outlet, Micke behövde shoppa kläder ☺️ han vann shoppingen över mig. Haha! 
Vid 1730 va så var vi framme i Avesta. Det hade varit 32 grader ca ute båda dagarna och acn i bilen fungerade inte så värst bra 😬 nu är det inlämnad på Volvo och det lät som dom hittat felet. Vi har ju haft den inlämnad i Skurup också men det gick inge vidare. Hoppas verkligen dom fixar det nu! 
Igår var vi på stan, min tur att köpa lite nya kläder. Sen åkte vi till utsundsbadet på em och badade. Riktigt varmt och skönt i luften (ca 31 grader) och skönt i vattnet. 
På kvällen tog jag och Micke en promenad runt tjärnan. 

Idag ska ska till Sara och hälsa på, sen pler jag och Micke och hälsar på Irina 😍 därefter ska vi hem till Po och Barbro och äta kräftor!

Kram 

(null)
Innan vi åkte hemifrån så blev valvet till fönstret klart, riktigt snyggt! 
(null)


(null)
Badet i utsund 😊
 

Onsdag

Började dagen med att gymma, först lite cykling och sen rygg och ben, avslutade med lite mage. 
Efter det så åt vi och sen åkte jag och mamma till Bo Ohlsson i Tomelilla. Har aldrig varit där, fanns massor med kul saker 😊 köpte lite smått och gott och köpte äntligen så köpte jag två stycken solstolar. Hoppas jag får inviga  dom på fredag. 
På vägen hem stannade jag och mamma vid Filippa och miste lite med henne. 

Micke och pappa har fixat på ovanvåningen. Dom har fått hål på väggen, äntligen, det satt som sten! Dom skulle borra ut för fönstret och trodde det var tegelstenar men det visade sig vara mest betongstenar blandat med några tegelstenar. Dom har behållt panelen på utsidan så länge men annars så är det hål rakt ut! Imorgon fortsätter dom att mura. 
Jag och mamma åker till Falsterbo imorgon 😃🐴 

Kram 

(null)
Lite lätt dimmigt när Micke ska kapa bort stenarna. 
(null)
Tada! Hålet för fönstret är klart! 
(null)
😂😂🙈

Avmaskning

Idag har fölen fått sin första avmaskning. Filippa var riktigt duktig, först på med grimman som gick galant. Hon brydde sig inte ett skvatt! Hon har ju haft grimma på sig en gång förut men det var innan betet och då var hon desto mer bångstyrig men det var nog pga att vi hade hållt på med en massa mediciner mm så hon var allmänt trött på oss människor. Men idag gick det finfint. Att spruta in avmaskningen gick också jättebra. Hon protesterade inget alls!  Finezz var också duktig med sprutan i munnen men lite mer besvärlig med grimman men det gick bra tillslut ändå! Nästa gång det är dags för avmaskning är den 1 september. 
Nu ska vi vänja dom med grimma och leda dom lite lätt i grimskaft några dagar i veckan och göra det odramatiskt för dom. 

När jag kom hem från hagen så hade mamma och pappa kommit! Fick en födelsedagspresent av dom, en ny kaffebryggare! En röd moccamaster, supersnygg! 

Just det, igår hade rutan ruvat fram en till kyckling som hon hade pickat på och haft ner på golvet igen 😡 så nu har vi två kycklingar här inne men vi håller dom skilda så länge tills den lilla har blivit några dagar äldre och tuffare. Nu tar vi bort alla ägg från rutan, hon får inte ruva nå mer nu. Vi har fått tvinga ut henne från redet och stängt dörren så hon inte kommer in under dagen. 

Dags att sova nu! 
Kram 



(null)
Mini var så trött igår så han/hon somnade i matskålen 😂
(null)
Den nya lilla plutten till vänster 
(null)
Duktig tjej 😍
(null)
Vi mätte dom igår. Ca 120 cm är hon nu ☺️


Gekås

Igår gick vi upp tidigt och åkte till Ullared! Åkte hemifrån ca 7 och var framme ca 10. Rätt mycket trafik på vägen upp till Helsingborg sen avtog det.
Väl framme så började vi med hästavdelningen såklart =) Det blev regntäcke, fleecetäcke, flugtäcke och stalltäcke till Irina. Hon har ju en storlek mindre än vad Usha hade så jag var tvungen att köpa allt nytt. Tyvärr fanns inte vintertäcke med hals men det kommer jag inte behöva nu ändå. Hinner nog bli en vända till innan december :)
Hon fick en ny lädergrimma, två nya schabrak, ett par ridbyxor och en tröja till mig och lite annat.
Sen tog vi resterande avdelningar och vi ca 1630 var vi klara. Vi satt oss i bilen och skulle åka till Vilhärads camping och äta pizza med mamma och pappa och av en slump så tittade jag på kvittot vad ena flugtäcket till snusan kostande och då såg jag att dom hade slagit in två ridbyxor på mig fast jag bara hade köpt ett par. Ringde till dom medans vi vände och åkte tillbaka och då var det bara att gå in på varubytet och få pengarna tillbaka, skönt. Även om dom inte kostade mer än 320 kr så har jag ingen lust att betala för nått som jag inte köpt.
Kom till Vilshärad ca 18, åt pizza och sen åkte vi igen ca 1945 och var hemma två timmar senare.
Då var det bara att packa in från bilen, duscha och sen gå och sova.
 
Imorse åkte Micke tidigt till jobbet men han kommer hem igen i em sen har han stand by i helgen och sen semester i två veckor!
Jag ska snart ut på en promenad. Förhoppningsvis ska jag hämta bilen (Volvon) i dag. Ac'n är fixad och jag hoppas att dom löst problemet med att det låter illa i bilen, dom trodde att det var ett hjullager som behövde bytas.
 
Just det, igår innan vi åkte på morgonen så hörde vi en av småhönsen som övnings-galde :) Så en till tupp är det i flocken. Det är bra så Harry kan få bli pensionär, eller mat.. =)
Massor med tomater håller jag på att plocka av nu också, det blir fler och fler som blir röda varje dag nu och stora är dom också!
 
Dags att plocka upp kassarna från igår och sen göra mig klar för promenad.
 
Kram

Varmt!

Oj oj, det har verkligen varit riktigt varma dagar nu (eller ja ända sen i maj egentligen) men igår och idag har nästan luften stått stilla. Igår började jag dagen med att gymma och sen hämta upp Micke på tåget. Sen åkte Teres och ungarna till poolområdet här i Skurup och jag och Micke var hemma och planterade persikaträdet och tittade såklart på fotbollen! Senare på kvällen så åt vi muurikamat och gjorde egen glass som vi åt! 

Idag åkte Teres och gänget på fm och jag o Micke åkte en sväng till ystad. 
Nu har jag vart ute och gått en timme, skapligt varmt.. och har nyss duschat. Senare ska vi till Simrishamn och gå på jazz under stjärnorna med kontoret, alla har med sina respektive och det ska bli kul! 
Imorgon åker vi till Ullared och shoppar lite 🤪🙈. 

Nu ska jag vila lite innan det är dags att göra mig klar för kvällen. 

Kram 

Födelsedag

Igår var det min födelsedag 🤗 av Micke fick jag en persikoträd och ett par solglasögon 😎 det behövs nu när det är så soligt ute! Den åkte vi alla ut till stranden och var där i ca tre timmar. Riktigt skönt även om det blåste lite mot slutet. Tom jag var i och badade, faktiskt rätt skönt i vattnet. Sen åkte vi alla utom Micke ut till hagen och hälsade på hästarna. Micke var hemma och fixade jordgubbstårta! Efter hagen fikade vi och spelade svarte Petter som Julia fick av mig. 
Senare på kvällen så grillade vi och sen blev det lite käpphästtävling mm. Somnade tidigt igår som vanligt. 
Idag ska Micke åka och jobba, kommer hem imorgon fm igen. Jag, Teres och ungarna ska till friluftsbadet i Skurup och bada. Det är ett poolområde med tre pooler och det finns minigolf mm där. 

Kram 

RSS 2.0