Kortdag

Jag har verkligen haft fullt upp i veckan och inte alls haft tid att skriva.
Usha har fått vila sedan tävlingen. Jag var ut i måndags till henne för hovis kom och skodde henne. Sen åkte jag hem, packade lite och tog tåget till Malmö. Micke mötte mig på stationen och så gick vi till slottsparken och satte oss i solen och hade picnick! efter ett tag så ringde pappa o sa att min bil stod o tjöt på parkeringen, polisen hade ringt hem till dom för grannarna ringde och klagade... sen dröjde det inte länge innan grannarna började ringa mig och säga att bilen pep.. så det var bara att sätta sig på tåget o åka hem igen, halv tolv var jag hemma. Då passade jag på att packa resten inför Londonresan så igår tog jag med allt till jobbet och åkte till Malmö direkt när jag slutat.
vi gick omkring lite på stan igår, Micke har haft stand by båda dagarna så efter 18 har han först kunnat slappna av.
Vid halv tolv igår kväll mötte vi upp nattis på tågstationen, hon kom från Kastrup o Italien och hon sover också kvar i Malmö tills vi åker i morgon bitti.
Låg och halvsov i soffan medans M spelade gitarr innan vi gick och mötte henne :)

Idag är det Kortdag men jag har massor att göra, ska ju vara ledig på fredag.
Ikväll ska vi ut och äta, Oscar kommer också ner så han o Nattis, jag o Micke ska ut på lilla torg ock äta, förhoppningsvis blir inte Micke inkallad på jobb idag heller, stand by idag med.


Kram

Vilken dag

Vilken bra dag det har varit!
Började med tävling i Landskrona, lagom avstånd att köra :)
Red först Msv B2 och försökte tänka på allt som Bjarke sa igår. Det gick riktigt bra på framridningen och jag lyckades hålla det mesta inne på banan också och tyckte att jag hade en bra känsla igenom hela programmet. Lite tveksam ryggning och lite hackig i formen i början men hon börjar vekligen komma upp i formen och jobba på med bakbenen och det blir ju en helt annan gång då.
Slutade på 63,95% och är jättenöjd med det!
Det var väldigt varmt så efter ritten blötte jag ner henne rätt mycket och så fick hon gå in i bussen där det var svalt och äta o dricka. Hade ca en timme att vila innan det var dags för nästa start, Msv B4. 
Fick inte riktigt till den där bra känslan som jag hade i första klassen men ändå mcyket bättre än tidigare.
Väl inne på banan så blev det några missar, galopp i en travlängning, lite halvdålig öppna o sluta i ena varvet och i  första linjen där det skulle vara byte så bytte hon hejvilt innan jag fick ordning på henne :) Domaren skrev "många byten.." och det blev 2 p med koeff 2 så det kostade rätt många poäng ;) Resten av bytena blev bra!
Slutade på 59,1% och hon var lite trött, värmen tog nog en del på henne.
Nu ska hon gå en msv b2 och b4 om två veckor sen tror jag att vi tar lite tävlingsvila till meetingen i helsingborg i mitten av juli.
 
Var hemma rätt tidigt igen så jag satt mig på balkongen och solade. Fixade till telefonen också så nu fungerar allt med appar m.m. fick lov att återställa den till ursprungsläge och sen funkade den finfint!
 
Nu på kvällen har jag vart ute och cyklat i ca 11,5 km, riktigt skönt!
Nu ska jag mest ta det lugnt innan det är dax att sova.
 
Kram
 
 

lördag

Nu ligger jag i sängen och ska strax sova. Det har vart full fart idag. Först åkte jag till väla för att lämna tillbaka ett par byxor som jag köpte igår, eller jag köpte två men ska bara ha ett par. Sen lämnade jag in telefonen och tog samtidigt med min gamla htc som de fick igång men alla apparna är ju inte uppdaterade och jag akan inte ladda ner nya appar för jag har inte den senaste systemvaran och telefonen hittar inga uppdateringar heller.. men den går att ringa med, surfa och messa, Men jag kan inte instagrama eller använda mina appar, dagens I-lands problem... haha.
Sen fixade jag med tvätten i tvättstugan och åkte till gymmet emellanåt.. Körde benen idag och lite triceps/biceps.

Senare på em åkte jag till stallet och tränade för Bjarke, red ganska många öppna och slutor och fick en del nyttiga tips att ha med i morgon. Så fort jag kortar tyglarna och får upp henne i nacken så får hon en fin trav och skolorna blir genast mycket bättre. så korta tyglar ska jag bara tänka i morgon, som alltid iof...
Har packat i det mesta i bussen, åker ca 10.15 i morgon från stallet. Kan ändå sova till ca 8 =)

Kram o god natt

God morgon

Vaknade vid halv 9 och var utvilad men låg och drog mig till 9 innan det var dags för frukost :) Härligt med sovmorgon.
Ska till gymmet om ca en timme, sen har jag tvättstugan på em och ska även passa på att åka till väla och lämna in min telefon som det bara ekar i när jag pratar med någon.
Vid 17-tiden ska jag rida för Bjarke, vi sköt på det från igår för han var inte hemma. Blir ännu bättre att ha det dagen innan tävlingen, då är hon förhoppningsvis riktigt genomriden till i morgon!
Både i torsdags och i går gick hon superbra. Har ridit på vanligt tränsbett för att hon ska slippa kandaret några dagar. Hon har också tagit det lugnt måndag-onsdag så hon har verkligen varit pigg och framåt vilket gör att jag fått till en väldigt fin trav med lite passagesteg emellanåt. Bjarke såg mig i torsdags för då var han inne samtidigt och red och när jag var klar så sa han att hon såg väldigt fin ut :) Det tar sig!
Åker ca 10,15 från stallet i morgon så jag tänkte packa allting idag så jag bara har att knoppa och fixa henne på morgonen.

Kram

Pjuh

Idag när jag kom hem från jobbet så bestämde jag mig för att ta en löptur ute. typ rätt varmt...25 grader, rätt jobbigt att springa ;) men jag tog mig runt en kortis på bara 2,5 km innan jag var tvungen att duscha, byta om och äta och nu är jag på tåget till Malmö. Micke jobbar nu men slutar om en timme ca så vi kommer nog dit samtidigt nästan. I morgon åker han till Avesta och blir borta till söndagkväll så då passar jag på att åka ner idag. Usha skulle ändå vila idag. Hon har fått två dagars vila efter tävlingen. I måndags longerade jag henne så hon fick röra på kroppen. På fredag är det bjarke träning igen. Själv har jag vart på gymmet både i måndags och igår, igår var det core med Sigrid. M skulle med på core men det blev fullt så han tog en löptur istället och satt sen på balkongen i solen o tog en öl när jag kom tillbaka :)
Riktigt sommarväder har det varit också, härligt!!
Om en vecka åker jag och Nattis till London!! galet roligt ska det bli :)

Kram

Pb igen

vilken bra tävling det blev, trots att det spöregnade ute och både jag o Usha var dyngsura rakt igenom.
som tur var så kunde man rida fram inne men det hjälpte inte så mycket när det vräkte ner när det var dags att vara inne på banan.
I första klassen, msv b2, så fick vi 63% och nytt pb! lite dåliga skolor annars var allt bra. fina byten som domaren kommenterade! lite spänd i början men det släppte.
i andra klassen msv b4 var hon inte alls lika spänd och jag tyckte det flöt på bra. blev lite sega skolor som drog ner poängen, bytena satt alla fyra! en miss på en annan linje när gon blev rädd för nått och bytte galopp, som inte ingick...
nu regnade det så myckey så mina tyglar bara gled och jag gick inget grepp om henne emellanåt men vi slutade ändå på 61%, bara 4 p från kval till msv a och det känns bra med tänkte på att det blev dåliga p på skolorna. Måste träna på dem i veckan!

Nu på kvällen har håg verkligen inte gjort mycket, tittat på tv, slöat i soffan o bara varit!
Väntar på att Micke ska ringa snart, sen blir det att sova. Ligger på spikmattan nu, så himla skönt!

bästa Usha!




Tävlingsdags

Oj vilket härligt väder vi har haft under helgen hittills. Idag är det dock mulet ute :(
I fredags slutade jag vid lunch och åkte direkt till Malmö. M hade stand by till kl 118 så vi var tvugna att vara hyffsat nära lägenheten ifall han skulle bli inkallad.
Vi tog en tur på stan och åt glass och gick bara runt, kollade runt på lite områden där det fanns lägenheter till salu för att veta på ett ungefär vart man vill på sen.
När klockan blev 18 så gick vi till lilla torg och tog ett glas rosé och åt lite mat på uteserveringen, fullt med folk! Fortsatte sen till bishops och tog en öl/cider innan vi köpte lite godis och gick hem och tittade på film. 
 
Igår tog vi det lugnt först på fm sen gick vi till sats och gymmade, överkropp körde vi igår. Sen hem och duscha tog tåget till helsingborg. Åkte till Usha och red igenom henne, hon blev riktigt riktigt fin på slutet, tänkte på vad domaren sa att hon skulle vara mer loss i sidorna så jag bröjade med många skänkelvikningar, rätt tvära, i både skritt och trav och sen öppnor o slutor och på slutet blev det riktigt bra.
Byterna var det inga problem med så de nötte jag inte så mycket på.
Hon fixades i ordning med dusch och sånt, jag putsade och förberedde inför tävlingen idag.
 
När vi kom hem så gjorde jag mig klar för att gå ut och äta lite. Vi spelade yatzy på balkongen och tog ett glas vin, riktigt härligt på balkongen när solen skiner in fast klockan var ca 19,30. så könt med em/ kvällssol.
Sen gick vi ner på stan och åt en hamburgade på Harrys, satt ute där också och vid 22,40 gick vi hem igen och avsutade med yatzy igen. Vi spelade 4 gånger och jag förlorade alla..haha.
 
Idag är det tävlingsdagx igen, efteranmälde mig till Hästhagen. Tyvärr är det inte så många som är med i mina klasser för det går en stortävling i Laholm samtidigt men den var full så jag kunde inte anmäla dit.
Men jag startar 14,20 och 15,45 och ska starta både Msv B2 och B4, för samma domare och det kan vara bra.
Åker själv dit för Micke börjar jobba i em.
 
Kram
 
 

pay and ride

Idag var det dags för träningstävling i Åstorp. hade aldrig varit där innan, men det tar bara 20 min max att åka dit och de har tre ridhus :) perfekt underlag i ridhuden också. Red msv b4 för en riktig domare, en som jag brukar döma mina klasser ibland. Usha kändes riktigt bra och jag vågade rida på inne på banan. Allt händer ganska snabbt i det här programmet och jag har inte riktigt ridit in mig på det än. Men överlag kändes allt bra, alla fyra byten satt som en smäck. 7 or på dem :) det första domaren sa när jag fick prata med henne efter ritten var "alla bytena satt ju perfekt!" Byten är ju bland det lättaste på Usha och de är nästan alltid rena och raka bara jag rider fram i bytet.. sen kan de ju alltid bli bättre men de är tillräckligt bra just nu.
Allt annat i programmet gör hon också bra och hon kan allt och nu ska vi bara få till rörelserna bättre, lite mer loss i ryggen o sidorna så hon blir med elastisk och mjuk, precis som bjarke säger också och det är det vi jobbar på. Slutade på 63,04% och det är alltså över kvalgränsen till msv a! hade detta vart en riktig tävling så hade vi vart färdigkvalade nu eftersom jag redan har ett kval. Men det känns inte helt omöjligt i alla fall!

Nu ska jag sova, i morgon jobbar jag bara halvdag! ledig på em, ska bli riktigt skönt!

Kram o god natt

Ja!

I morse ringde de från Åstorps Rf och meddelade att de hade fått in en sen strykning till morgondagens pay and ride så jag fick plats =) Startar ca 20,50 och ska rida en Msv B4. Mycket bra genomgång inför helgens tävling, då ska jag rida Msv B2 och B4. Den här domaren som dömer i morgon brukar jag dessutom att rida för på tävlingar så det är ju extra bra.

Hade först tänkt longera idag bara eller bara skritta lite på utebanan men nu la jag om planen och red henne ordentligt inne istället. Åkte lite senare eftersom det är hoppträning först, så jag tvättade ett hästtäcke och grejade lite innan men sen kunde jag ändå komma in runt halv 8 så det blev inte så sent.

Idag gick hon på kandaret och jag red delar ur programmet och det gick riktigt bra. Bytena satt allihopa, bara jag rider fram så är det hennes säkraste del i programmen. Det känns skönt. Sen fick jag till en riktigt bra trav som hon längde fint i och i ena upptagningen så blev det några passagesteg igen =) Det kommer lite emellanåt. Jag tror vi båda var riktigt nöjda efter passet! Hoppas att jag kan rida så i morgon också, jag skulle så gärna vilja veta hur de dömer då och vilka betyg jag då kan få.

Nu är det dax att sova!
Kram

Tisdag

Idag har jag ridit igen.
Red på vanligt tränsbett och tänkte bara jobba henne lite lätt men hon hade andra tankar och protesterade lite och höll på som hon kan göra ibland så det blev att ta igenom allt och sen var hon finfin. Genomsvettiga båda två!
Hoppas på att det inte är hoppning i morgon, så jag kan rida igen inne, annars får jag vara på utebanan bara den inte är för blöt. På torsdag ska vi i alla fall träna på programmen igen, tror jag åker ut lite senare då så jag kanske får vara själv i ridhuset. Skönt om jag ska rida program =)
 
Har haft tvättstugan också så nu är överkast, handdukar o kläder tvättade o rena. Skönt att få det gjort på en och samma gång o slippa ha tvätt hängandes här inne. Men skönt med egen tvättmaskin o tumlare ändå såklart =)
 
Är hemma i Helsingborg nu. M blev utringd på jobb idag igen, precis när min klocka ringde i morse så ringde hans telefon men han skulle inte vara på Kastrup förens kl 10 men sover kvar på Bornholm och flyger lite i morgon igen. Åker till Malmö på fredag, slutar vid lunch :) Så nu ska jag passa på att rida igenom Usha ordentligt till tävlingen på söndag. Och så ska jag rida bättre då också...
 
Duschen nu och sen spikmattan!
 
Kram o god natt
 
 
 

Ruskväder

Huh vilket ruskväder vi hade igår. Det regnade nästan hela dagen men emellanåt varvdet små solglimtar innan det blev regn igen.. Hoppas det blir bättre snart.
Efter jobbet så åkte jag till Malmö. Vi gick en sväng ner till ribban o kollade lite så det blev en promenad på ca 1h o 20 min.
sen gick vi hem och åt och tittade på mästarnas mästare på SvT play, missade ju det i söndags.
Usha vilade igår men idag ska vi rida igen. Tyvärr kom jag inte med på träningstävlingen på torsdag, det var fullt :( får rida hemma istället.

Kram

Hemma

Ja nu är jag hemma i soffan. 
M blev utringd på jobb lagom tills vi hade kommit hem från gymmet och satt och åt lunch. Som tur var så skulle han inte vara på Kastrup fören på kvällen så det blev ingen stress men han sover på Bornholm i natt och flyger några turer i morgon bitti igen.
Jag åkte hem strax efter 17 och åkte till stallet. Usha fick longeras idag, ville vara på utebanan men den var bara blöt och geggig så det blev i ridhuset. Som tur var så fanns det ett litet hinder där så hon fick hoppa vilket hon tyckte var jättekoj =) Lagom ansträngande efter gårdagens tävling.
I morgon får hon vila och så rider vi på tisdag igen. Ska försöka få plats på en träningstävling i Åstorp på torsdagkväll och passa på att rida MsvB4 för domare, bra genrep inför tävlingen kommande helg.
 
På gymmet idag så började vi med att springa på löpbandet, jag sprang i ca 25 minuter, sen körde vi massa ben och pressade rejält. Avslutade med diverse magövningar. Kul att gymma ihop :)
Sen hann vi med en tur på stan, köpte en kavaj på Gina Tricot som jag spanat in, lite mjukistyg typ. 
 
Nu är det dax att sova, först en sväng på spikmattan!
 
Här är filmen från igår, lite missar här och var och fortfarande långa tyglar..
 
http://youtu.be/PmOOLFa3y4U
 
Kram o god natt

Tävling

God morgon. Igår var det tävling igen, jag bytte ju dag från söndag till lördag och även klass från msv b4 till msv b2. Det var första tävlingen utomhus så jag valde att rida fram ute också, det gick att rida fram inne med. Hon gick riktigt bra på framridningen, tyvärr var det väldigt tungt underlag på utebanan eftersom det hade regnat så jag gick in tillslut ändå och red, alla andra red fram inne.
Hon tyckte det var jobbigt att gå på banan ute och blev lite seg, bättre inne sen var tävlingsbananbanan mycket bättre som tur var.
Vi började med en 7,5 på inridningen :) sen 6 på det mesta i traven förutom ena öppnan o slutan som blev 5.5, fick inte fram henne riktigt. Galoppen var bra men med två stora missar, fel fattning efter det enkla bytet och i ena bytet böt hon direkt när jag vände upp på linjen, rent men på tok för tidigt byte, 4or på båda dessa med koeff 2. andra bytet fick vi 6,5 på. en miss i skritten men koeff 2, hon travade iväg nått steg..5a där. och en 5.5 på ryggning som vi brukar få bra på. Summa 58,14% men mycket var bra men hon kan bättre, lite seg igenom hela programmet och så drog ju missarna ner rejält. Nöjd ändå.
Efteranmälde mig till msv b2 och b4 på söndag då vår planerade Ullareds resa med Helene o Lotta blev inställd :(

Nu är jag i Malmö. Micke har standby hela veckan så då måste han vara i närheten av lägenheten hela tiden. Vi ska en sväng till sats idag och gymma, en snabbis på stan och sen åker jag hem en vända på em och kommer tillbaka på kvällen. Gäller att utnyttja buss o tågkortet när jag har det :) En sväng till Usha blir det också! Ska longera henne en sväng så hon får röra på sig.

Nu frukost!

Kram

nya hästskötaren ;)





Torsdag!

Snart jobbat en vecka igen :) Fredag i morgon och sen är det helg!
Igår var jag hästledig och åkte till Malmö direkt efter jobbet. Vi var ute och gick en sväng på kvällen, det var riktigt skönt väder ute efter att ha spöregnat hela dagen. Sen gick vi in på Bishop Arms och åt en hamburgare och tog en cider/öl. Smög in på hemmakväll på vägen hem och köpte med oss lite godis..hihi

Idag har jag tränat för Bjarke, hon gick verkligen superbra! Jag ändrade klass till helgen tidigare idag, från en MsvB4 till en MsvB2. Eftersom jag missade tävlingen i Ängelholm så tyckte jag att det blev för svårt att gå in i B4 direkt när jag bara startat en tävling innan i år. Så nu blir det tävling på lördag istället för söndag =)
Red igenom programmet lite idag och lite delar ur det och det kändes riktigt bra. Gör samma sak i morgon också och hoppas på att det går lika bra.
Åker bil till jobbet i morgon så jag tänkte passa på att gymma på morgonen.

Nu ska jag lägga mig på spikmattan en stund innan det är dax att sova.

Kram o god natt

Vårruset

Igår sprang jag Vårruset i Malmö. Det gick riktigt bra och jag är nöjd med mig själv. Det var stopp i början typ och det gick i 8,25 min/km, inte så speciellt fort med andra ord. Men sen gick det bättre och jag sprang på strax över 6 min / km. Slutade på ca 32 min och är glad för det. det var inte alls så jobbigt att springa utan riktigt kul. Ska anmäla mig till iform loppet i augusti också. 5 km där med :)
Sov i Malmö i natt, skönt att bara gå hem :) kom på att jag inte vart i Malmö sen innan påsk..vi har mest vart i Helsingborg eftersom vi fixat i lägenheten o sånt..
Ikväll ska jag rida, träning för bjarke på torsdag. starten i helgen är på söndag och inte fören halv 4!

Kram

4 Maj

Ja då var det några dagar in i maj redan och som vanligt så går dagarna riktigt fort.
Mamma och pappa har vart här sen i onsdags kväll och Micke har vart här sen i torsdags med undantag att vi båda jobbade i fredags.
Massor har vi hunnit göra, vädret har varit riktigt fint även om det inte vart 20 grader varmt men allt som oftast sol och varmt i solen.
I torsdags var jag och pappa först ut till stallet. Jag red och Usha kändes fin igen :) Sen tog vi en lunch nere på stan och hämtade upp Micke på knutpunkten, han hade kört några flighter på morgonen så han kom lagom till em.
Vi tog en promenad i Pålsjöskog innan vi åkte hem, fikade på balkongen, spelade lite yatzy och sist gjorde vi sushi och egen glass. Man gick inte och la sig mätt den kvällen...
På fredagen så åkte jag och M till jobb först, efter jobbet så tog jag en snabbis till stallet och kylde benet på Usha och tog en snabb promenad. Benet ser fint ut nu och hon är pigg och glad :)
Sen bllev det fondue på Oasen, proppmätta där också... Tog en promenad hem som innehöll diverse atletiska hopp under tiden, jämfotahopp, tresteg och lite annat. Promenaden blev lixom lite roligare då :)
Avslutade kvällen med yatzy, vin o wishey på balkongen.
På lördagen så åkte jag, mamma och pappa ut till stallet medans M sov en stund till. Usha gick riktigt bra nu också. Jag hann även med att tvätta lite täcken medans jag red. Det är dax att tvätta upp leriga vinter/höst täcken och packa ner dem sålänge..Himla smidigt att ha tvättmaskin i stallet!
När vi kom hem så sprang jag och Micke en runda. Vårruset i morgon ju.. Gick dog ut lite för hårt först och blev jättetrött och orkade inget alls..så vi tog det lite lugnare tills jag var uppvärmd och sen gick det bra igen. Måste komma ihåg att värma upp först sen när jag kommer in i andra andningen så kan jag springa bättre men jag kan inte springa fprt på en gång (okej jag springer kanske aldrig fort men fort för mig..)
Hem o käka och sen åkte vi till Väla. Alla shoppade utom jag ;) Hittade två pikétröjor på stadium som jag köpte iof. Har ju allt och behöver inget ju.. Spar mig till London!
På kvällen åt vi lax, ost o kex oc hspelade spel, Rappakajla som jag är typ sämst på. Kan ju aldrig hålla mig för skratt på vad som de andra har skrivit... :)
 
Idag så gick jag och Micke ut o sprang igen efter frukost. Värmde först upp i 1 km ca och sen höll vi ett okej tempo och körde ytterliggare ca 4 km. Kändes mycket bättre nu!
Lagade lite mat och en kladdkaka och sen var det dax för mamma och pappa att åka och jag körde Micke till tåget för han ska iväg och jobba nu ikväll.
Åkte till stallet direkt och red Usha, hon gick väldigt bra idag med, brunstig igen men inget jag märkte av i ridningen direkt. Tvättade ett till täcke och har packat ihop lite saker som jag tagit med mig hem till källaren.
 
Har mest softat nu på kvällen, packat lite för i morgon och snart ska jag sova.
 
Lite bilder från helgen.
 
 
 
Kram o god natt
 

RSS 2.0