Woodbury common

Igår åkte vi ut till en outlet som ligger ca en timmes bussfärd bort från Manhattan, woodbury common. Den är som en liten by med 220 affärer som är placerad mitt ute i ingenstans 😊 
Vi tog bussen så vi var där halv tio ca och de öppnade kl tio. Vi gick runt o kikade lite innan de öppnade och sen var det bara att shoppa 😃 köpte tröjor på Ralph lauren, pikéer på USPA, två Levis jeans (för 360kr tillsammans!), supersköna skjortor på Calvin Klein samt handväska, plånbok o handledsväska på Ck, lite underkläder och smink från id. Också halva priset! 
Letade först efter en MK väska men jag har inte hittat nån som tilltalar mig men det gjorde ck väskan så jag to den istället! Mycket lyckan shoppingdag! Medans vi var där så var grabbarna på en bryggeri i Brooklyn och så hittade de ett gäng o speladekickball med 😝
Vi nötter upp på kvällen och käkade mat innan vi gick hem supertrötta efter att ha gått hur mycket som helst!! 
Idag får vi se vad dagen bjuder på, vi har inte riktigt bestämt än 😊








Kram! 

Framme!

Nu så är vi i new york!! 
Vi har sovit första natten och vaknade givetvis jättetidigt 😜 först kl fem oxh sen somnade vi om och vaknade vid sex. Frukosten (eller vad man ska kalla det) serverades från kl sju så då var vi redo att äta. Det var tur att vi inte betalade extra för frukost utan den ingick i priset. Det fanns te, kagge, lite smörgåsbullar, muffins och crosian. Inget pålägg eller sånt. Eller jo, smör o marmelad! Men det gick i två mackor o kaffe så det var ok för idag. Men sen kommer vi nog försöka äta nått ute i stället. 
Flygresan gick bra, likaså att komma in genom tullen. Inga konstiga frågor eller långa köer så det gick smidigt. 
Vi tog en buss till Manhattan men vi kom ju mitt i rusningstrafiken så den turen tog två timmar!! Normalt är ca 30-50 min 😊 sen gick vi från hållplatsen till hotellet, en tur på ca 20 min. 
Vi kom fram till hotellet vid sju på kvällen och då är ju kl ett på natten hemma så vi var rätt trötta. Vi gick ut och handlade lite att äta på rummet och sen somnade vi!
Nu ska vi ta på oss sköna skor och bege oss på upptäcktsfärd! Lite shopping idag hoppas jag på 😃👍
Hörs senare!
Kram 

Nu så!

Nu är det färdigjobbat och äntligen semester!! 
Kunde gå som planerat vid tre idag. Åkte direkt till stallet och red usha. Hon gick verkligen super idag!! Lätt i handened ett sug i bettet, supertryck i benen och jättefina steg! Himla roligt att rida när hon är så! 
Nu kommer Sigrid att rida henne och jag rider direkt när jag kommer hem på måndagen igen 😊

Var på gymmet på kvällen också, det blev ett benpass! 
Har packat klart, har just nu den lilla handbagage väskan tom och den ligger i den stora väskan, dvs inte så mycket kläder med mig 😜 men jag har ju sparat mig en massa och knappt handlat kläder eller annat här hemma för att kunna shoppa mycket nu! Hoppas jag hittar någonting bara 😳 

Nu ska jag försöka sova. Upp kl åtta imorgon och så åker vi till Kastrup vid tio. Vi vill vara där i god tid, planet går 12,30 så vi sätter oss nog o loungen innan 😊

Kram 

En dag till!

God morgon!
En dag till kvar att jobba och sen åker vi 😃
Jag skulle egentligen vart på facketinformation idag men jag hinner inte riktigt så jag fick vara kvar på kontoret och jobba istället 😊 annars hade jag nog fått suttit länge igår kväll om jag skulle hunnit med allt. Men jag tror jag har läget under kontroll nu och förhoppningsvis så kan jag kompa ut redan vid kl 15 idag och åka till stallet! 

Jag ringde en sadelutprovade i tisdags och hon skulle titta på henne en snabbis igår (hennes dotter står i samma stall som mig så hon skulle ut dit på dagen) sen skulle vi höras efter semestern så för vi se om hon hittat några sadlar som kan passa både mig o usha. 
Idag ska jag rida o greja lite med henne och sen kommer Sigrid att rida henne några dagar och resten får hon vila 😊 sen blir det hårdkörning när jag kommer hem igen! 

Igår var jag även på gymmet och körde armar o mage. Det kommer nog bli ett pass ikväll också. Ska lägga mig sent ikväll i hopp om att kunna sova på planet imorgon! 
Packa klart ska jag också göra. Ska inte ha med mig så himla mycket men endel grejer måste ju med :) 

Kram



Löpning

God morgon. 
Tisdag och tre dagar till innan vi åker 😊

Igår jobbade jag en timme extra för jag måste bli klar med en hel del. Tror jag hinner med allt nu 😊
När jag kom hem så stack vi ut på en löptur i bulltofta på 4,65 km. Riktigt härligt väder ute så det gäller att passa på o vara ute 👍 jag ska ju snart springa en mil så jag måste ju träna... Två löppass i veckan ska jag försöka klämma in. Åtminstone ett ute och sen löpbandet på gymmet. 

Idag blir det stallet efter jobb och promenad med usha ute. Det skulle bli riktigt varmt idag! 

Kram

Tävling igen

Jepp, idag var det dags för tävling igen. Den här gången en LA:3, som jag inte ridit på två år :) 
Ville ha en tävling innan usa eftersom jag tyckte att jag red så dåligt i lund för några veckor sedan och det skulle gå så långt mellan gångerna annars så därför fick det bli en LA:3 nu för att träna på min programridning.
Det gick väldigt bra tyckte jag. Usha skötte sig bra och gjorde det hon skulle göra. Domaren tyckte dock att hon hade för kort hals och även om alla rörelser var bra så blev det "men för kort hals". Fick ändå 6,5 på gångarter och en hel del 6,5 på andra saker också och en sjua. Rätt dåligt betalt egentligen tycker jag för så dåligt gick hon inte. Vi fick högre betyg förut fast hon då kunde hacka i traven och inte alls var lika fin.. Konstigt det där med bedömningssporter :P Jag är i alla fall väldigt nöjd med Usha och nu tränar vi vidare för Msv B igen! Nästa start blir Msv C och Msv B den 10 maj.
Här är filmen från idag
https://youtu.be/1pc1EWck1dQ
 
Hästskötaren skötte sig också! Han tog och gick iväg med Usha, de blev omkörda av moppe, bilar och cyklar men det är tur att Usha är så snäll och inte gör nått!
 
Igår var vi på Kalle Moraeus i Helsingborg. Riktigt bra show som höll på i nästan tre timmar! Innan den började så var det även filébuffe som var riktigt god! Kom hem strax efter 02 i natt så det blev inte så många timmars sömn idag även om jag inte åkte härifrån supertidigt. Har sovti en stund nu på em och är rätt pigg nu men det är dags att så och sova snart igen.
Haha Kalle är inte så lång :P
 
 
I veckan jobbar jag månd-onsd och på torsdag ska jag på facketinfo i Malmö. På fredag åker vi!! Jippi :) :)
Imorgon vilar Usha, jag ska ev ut och springa lite. Sen blir det stall tisdag och torsdag, ska nog bara skritta ut på tisdag och torsdag blir det vanlig ridning. När jag kommer hem från Usa så ska jag ta ut en sadelprovare och kolla hennes sadel ige. Hon har breddat sig så himla mycke så  jag tror den böjar bli för trång och kan komma att klämma över bogen. Bättre att kolla nu och i så fall byta innan det börjar klämma för mycket.
 
Nej nu är det dags att gå och sova!
 
Kram o god natt
 
 

Onsdag

Huh vilket blåsväder det blev på kvällen nu, och regn :/ Hoppas det blir bättre genast!
 
Åkte lite tidigare från jobbet idag, hämtade upp bilen som fått på sommarpjucksen (hästbussen) Sen till stallet och red Usha. Det var hoppning samtidigt men det gick bra att rida där ändå. Hon kändes riktigt fin och hade ett fint sug i handen, precis som jag vill att det ska vara. Både traven och galoppen var riktigt fin. På lördag ska jag träna för Bjarke och  på söndag är det tävling. Startar ca 14 så det blir inte nå tidigt den här gången!
Imorgon coh på fredag så vilar hon.
 
Imorrn ska vi iväg med jobbet efter jobbdagen är klar. Vi vet inte vart vi ska (jo såklart att två på kontoret vet det men inte vi andra...) så det ska bli spännande.. Mat blir det i alla fall!
 
Var upp i morse och gymmade igen, benen den här gången. Tänke gymma imorgon också men så såg jag att det skulle bli en lång kväll så jag sover nog de extra 40 min på morgonen :)
 
Nu är det dags att sova, imorrn kommer Micke hem också efter tre dagar i karup!
 
Kram o god natt

Bilder

Oj nu var det ett tag sen som jag skrev men dagarna har bara sprungit förbi... Kursen i Stockholm var hur kul som helst! Ska bli kul med kurs igen om ca 6 veckor 😊 helgen med M var också hur bra som helst! Gymmade faktiskt på lördags morgonenen sen gick vi på stan och shoppade lite. Drack vin o bubbel o firade att vi köpt ringarna nu 😊 eftersom han friade i Ystad så var det ju dags för ringar men då skulle jag själv få vara med och bestämma 😊👍
På kvällen var vi på stiftelsen som var superbra som vanligt!
Var hemma igen söndag kväll och igår o idag har jag vart i stallet efter jobbet. Usha känns riktigt fin och pigg. Igår fick hon nya skor också. Ska rida imorgon igen sen vilar hon torsdag o fredag. 
Besiktade bilen igår och lämnade in hästbussen för däckbyte idag och ska hämta den imorgon efter jobbet. 
Var på gymmet imorse och sprang på löpband och körde lite mage. Imorgon bitti är den benen som ska jobba.. Fullt upp kan man väl säga att det är! Men nedräkning till semestern har börjat 👍😃

Bilder från helgen 






Just det. Rapsen börjar blomma nu också!! 

Kram o god natt 

Mot Stockholm

Kl 14 går planet mor stockholm och kl 17 börjar kursen som jag ska gå på. Vi ska vara ute på Lidingö till fredag och slutar sen fredag em. Lägligt nog så ska jag och Micke på Stiftelsen i helgen i stockholm så han kommer upp och så bor vi på hotell. Det blir massa god frukost för mig den här veckan :)
Idag gick jag upp tidigt och gymade först, benen fick sig en omgång. Hem och duschade och böt om och ner med bilen till däckverkstaden så fick den sommarpjucksen på.
Har nu tagit det lugnt i någon timme, packat klart allt, städat lite och ska snart äta innan jag tar bussen till stationen och blir där upphämtad av en till tjej som ska med till stholm. Vi åker hennes bil till Sturup och så flyger vi därifrån, sen får det bli rami från arlanda till Lidingö. Kommer bli riktigt roligt :)
Ser dessutom ut som att det kommer bli strålande väder så nu åker vårjackan med! Här skulle det bli 16 grader i helgen...hoppas det är liknande där uppe också.

Usha logerades på utebanan igår, såg riktigt fin ut. Idag vilar hon och imorgon ska hon gå på vattenbandet..Sigrid rider fredag och lördag och så får hon vila igen på söndag. På måndag är jag tillbaka i stallet igen! Då ska hon skos, och på morgonen först ska jag besiktiga bilen..puuh full fart! Men snart är det semester!!! 2,5 vecka kvar innan vi åker till New York, jippi!!

Kram

Påsken!

Ja nu är påsken redan över..Oj vad fort helgen har gått. Har inte suttit så mycket framför datorn eller telefonen och det har vart rätt skönt!
Jobbade ju halvdag i torsdags och åkte direkt till stallet och red. Gick riktigt bra och var sen hemma runt fem, härligt! Hann ner på gymmet och körde ett bröst- och axelpass och sen väntade jag på att Micke skulle sluta jobbet, han kom strax efter 23.
På fredagen så åkte jag till stallet och red, gick riktigt ba då också och hon känns väldigt fin nu. Red på kandaret och fick till riktigt fin galopp!
Åkte sen hem och så gjorde vi oss i ordning för middag i Lund hos Linda o Peter. Åt supergod kalkon och massa annat gott och drack vin o lite annat =)
Kom hem runt ett på natten och så sov vi länge på lördagen. Det blev ett benpass på gymmet, riktigt bra pass, och senare tog vi bilen till Ystad och till spaet. Har aldrig vart i Ystad så det var kul att åka åt det hållet, väldigt fint är det i alla fall.
Väl på Ystad Saltsjöbad så checkade vi in och så tog vi på oss morgonrockarna och gick ner till spaet. Tog ett glas bubbel och sen satt vi oss i bubbelpoolen (haha) och avslutade med bastu.
Sen tre rätters middag med fönsterbord ut mot havet..najs! Att det dessutom var strålande sol gjorde ju inte saken sämre. Supergod mat och vi blev verkligen proppmätta!
Sen gick vi ut en stund längst stranden. Helt vindstilla och faktiskt riktigt skön ute!
När vi kom tillbaka igen efter en timme ca så hoppade vi i morgonrockarna igen och gick ut i de varma källorna där det var 40 grader varmt. Tog ett till glas med bubbel och jag tror vi satt ute till klockan var 23.30. Då såg vi ut som russin och gick till vårt rum o sov istället :)
På söndagen så hade vi bokad behandling, the creek experience. 80 min behandling i lite olika former och väldigt skönt. Man var verkligen bebis-mjuk efter det!
Åt lite lunch och sen åkte vi hem igen. Var hemma runt 16-tiden igår och då fick vi ryck och började rensa ut ena förrådet (stora garderoben) och la ut lite saker på blocket som redan ä sålt så vi blev av med lite skräp och fick mer plats!
 
Idag så gick vi upp rätt tidigt, Micke åkte vid halv elva och skulle jobba, blir borta till onsdag. Själv gick jag ner på gymmet och körde rygg och sen till stallet och red ännu ett superpass på Usha! Riktigt fin i traven och hon tog verkligen i för kung och fosterland :) Lite vilal i två dagar gjorde henne gott! 
Sen har jag pluggat och läst lite inför kursen som jag ska gå onsdag-fredag i stockholm och nu ska jag strax sova.
Jobbar imorgon, stall efter det och sen åker jag och en till tjej till stockholm på onsdag lunch. På fredag kommer micke upp (eller lördag beror på om han blir utringd på standby på fredag) och så blir vi kvar i stockholm till söndag, ska på Stiftelsen på lördag!!
Hektisk veckan men den kommer garanterat att bi vädligt rolig!!
 
Lite bilder från helgen
 
utsikt från vårt rum
 
utsikt från restaurangen
 
Dags att sova!
Kram
 

Snart påsk!

Yes, en halv dag kvar innan det är lite påskledigt! Har haft fullt upp på jobbet hela veckan och jag hoppas verkligen att jag kan sluta till kl 13 eller strax därefter imorgon. Jobbar ju bara en dag nästa vecka och har typ massor att göra...men det ska nog gå.
Känns som att spahelgen i ystad kommer alldeles lämpligt just nu!

Igår red jag Usha, gick riktigt bra. Red på tränsbett och ingen större press på henne men hon tog i för kung o fosterland i traven och var riktigt riktigt fin! Red mycket skänkelvikningar och tempoväxlingar och hon var verkligen pigg o glad. Sigrid har ridit idag och det hade gått bra det också!
Själv var jag på gymmet idag och körde ett benpass och sen har jag bara slöat. Micke kom hem nu på kvällen efter att ha jobbat igår och idag. Imorgon jobbar han också och kommer hem vid midnatt men sen är vi ju lediga!
Jag åker till stallet direkt efter jobbet imorgon och sen ska jag till gymmet, kommer nog att komma hem rätt tidigt eftersom jag slutar tidigt.
På fredag ska vi till Linda och Peter på middag :)

Kram

RSS 2.0