Baksidan klar!

Igår jobbade mamma, pappa och Micke hela dagen med att få klart baksidan med all tegel. Det var va två rader kvar att lägga samt alla 99 st halvpannor högst upp som skulle skäras till passas in. Det blev riktigt bra när det blev klart och nu kan vi äntligen riva ställningen på baksidan 😀

När jag kom hem från jobbet så handlade jag mat först och sen kom jag lagom hem tills de skulle fika 😊 sen gick jag till usha och longerade henne. Nu är det inte lika supervarmt på kvällarna så det är mycket skönare i stallet nu. Det var lite väl varmt att rida så som det var i helgen. Red i lördags och var svettig redan innan jag började rida 😁.

Idag ska jag ev möta up mamma och pappa o Svedala efter jobbet och så ska vi kika lite på swedala outlet. Ikväll hade jag tänkt rida lite om jag hinner.
Micke jobbar i dag men kommer hem ikväll igen.

Kram

Baksidan klar!!

Dags att jobba igen

Nu är semestern slut för den här gången. Kan inte direkt klaga på vädret som jag haft, det var någon dag första veckan spm det regnade och blåste och även då vi jade arbetslägret men annars har det vart fint. Nu sista veckan har det ju varit kolossalt varmt ute. Sen i tisdags har det knappt regnat nått och vart riktigt varmt!

Igår började jag dagen på gymmet och sen åkte jag och handlade mat sen la jag mig på gräsmattan och jäste! Usha fick vila igår för det var så himla stekande. I så fall skulle jag ridit på kvällen men då kom Micke hem från jobbet så då lät jag henne vara. Hon har ändå gått tre dagar på rad i värmen så hon tyckte det nog var ok med vila 😊
Nu blir det jobb i en vecka och o helgen ska vi på cykelfest, det blir skoj! Micke är ledig endel i veckan och det ska bli fortsatt fint så vi åker kanske till abbekås när jag kommer hem någon kväll för ett kvällsdopp 👍😊

Kram


Mer bilder från veckan

Här kommer ett gäng till bilder från arbetsveckan som varit!

️Stranden i abbekås
Våra egna tomater!

Arbetsläger

Sen förra onsdagen så har det vart arbetsläger här igen! Mamma, pappa, PO och Barbro kom på tisdagskvällen och på onsdagen så körde vi igång med arbetandet. Det var lite att göra klart på taket innan vi kunde tegla så Micke och PO var mest på taket och vi andra bröjade röja i buskage mm så nu har vi mycket mer sol på gården samt att det blev luftigare. Senare ska vi även ta ner två stora lönnar, en på framsidan och en på baksidan, för de skuggar väldigt mycket på em/kvällen. Men det får vi ta hjälp av en som kan fälla träd, vill inte riskera att de ramlar på huset ;)
 
På lördag em så satte vi igång med tegelläggningen, vi började på baksidan och kom ca 1/3 av huset. Jag målade skorstenen vit (putsad innan) och precis när jag målat sista draget så började det regna så färgen rann av :( Fick måla igen på söndag morgon och då började dom lägga tegel på garagetaket så jag inte skulle skvätta färg på teglet på baksidan. 
Vi blev klara med garaget (ena sidan) så långt vi kunde, måste spara en bit eftersom plåtis ska fixa klart ränndalen.
Micke åkte och jobbade söndag kväll och då kom Henrik och Hanna och anslöt sig till lägret.
Vi körde igång att lägga kupan på söndagen och hade nästan lagt klart allt när micke kom hem på lunchen. Sen körde jag, Micke och pappa baksidan igen och Henrik, Hanna och PO gjorde framsidan ut mot vägen.
På tisdagen körde vi alla baksidan utom Micke och Henrik som fixade takfönstret i gästrummet uppe och takstegen till skorstenen.
På onsdagen åkte mamma, pappa, PO och Barbro hem och vi andra teglade på. Jag och Hanna på baksidan och Micke och Henrik på andra sidan kupan på framsidan. Vid l fyra gav vi upp (vädligt varmt ute) och åkte till Abbekås och badade och åt glass. På kvällen spelade vi Mölkky, grillade och spelade kort till kl 2 på natten.
Igår åkte Henrik och Hanna vidare och Micke åkte på em och jobbade. Så från att ha varit åtta stycken ett tag så var jag ensam igår kväll.. =)
Jag gymmade och var i stallet igår samt satt bara på gräsmattan i solen och hade det skönt! Riktigt varmt och skönt igår.
 
I morse kom Nattis och Mattias förbi på fika och sen kom Stefan och Marianne på en andra fika :) 
De åkte runt lunch och jag åkte till gymmet och lekte i crossfit-boxen. Sen har jag städat ur gästrummet på all bråte och har dammsugit, torkat väggar, golv och lister och ska snart plocka tillbaka alla saker som ska in i rummet, de har stått i vårt sovrum uppe och i hallen uppe..rätt rörigt :) Men rummet och fönstret blev väldigt bra.
 
Ska snart till stallet och rida, senare kommer M hem men åker igår och jobbar imorgon.
Då kommer Lotta förbi och vi ska ta en promenad runt Hassle Bösarp!
 
Starten på baksidan
Första dagens takläggning på baksidan
 
Garagetakets ena sida klar
 
Baksidan med takstegen
Framsidan och kupan
 
Jag och Usha kom såklart förbi och hälsade på :)
 
 
Kram

Måndag

I morse började jag med en ridtur på Usha. Skrittade hem hit först och sen travade och galopperade vi fram och tillbaka några gånger på grusvägen som går nedanför oss och bort till nästa gård, kul tyckte både jag och Usha :) Sen skrittade vi hem till stallet igen och det blev en liten enkel tur på ca 35 min.
Väl hemma igen så blev det en tur till tippen och slängde lite mer virke m.m..
Sen röjde vi lite grenar och träd som står vid infarten och senare på dagen kom Linda och Peter på cykel så då fikade vi på Mickes goda rabarberpaj som han gjort! 
Gräsmattan har blivit klippt överallt och jag röjde lite mer av grenar m.m. i buskarna, alla lönnträd som vi har sprider sig så himla mycket så vi måste hålla efter där för annars blir vi igenväxta :) Vi ska även ta ner lite större grenar och träd så vi får mer jusinsläpp på gården. Just nu skuggar det så himla mycket..
Har även vart till Ystad och handlat på willys och ÖB så nu har vi bunkrat upp mat inför arbetslägret som kör igång på onsdag :)
 
Nu har vi flyttat över hästarna till en annan sommarhage så dom har lite mer gräs att äta på, blir lite längre för mig att gå att hämta henne bara :P 
 
Imorgon har jag typ fullt upp... Jag måste hinna till emporia och byta ett par byxor innan bytesrätten går ut, städa och fixa ordning här hemma, till Camilla och träna med Usha och förhoppningsvis hinna med en morgonpromenad när jag vaknar :) Micke åker till Amsterdam imorgon och ska vara i simulatorn hela dagen men kommer hem igen på kvällen, då har förmodligen slavarna kommit också :)
 
Kram

Bra jobbat

De senaste dagarna har vi jobbat på väldigt bra på huset och på tomten.
I torsdags kom Linda och Peter och hälpte mig att flytta den stora högen på baksidan så det blev rent på gräsmattan. De små bitarna la vi in i bussen direkt och de långa plankorna la vi vid de andra högarna på framsidan, så nu är allt samlat på ett och samma ställe!
 
 
Sen fick vi lite tid över och då började vi att lasta upp teglet på baksidan. Där ligger det bara på eupallar och där måste vi lasta upp det för hand. Det som ligger på framsidan ligger i pallkragar och dom kan Magnus lyfta upp med trucken, puh!
1000 tack för hjälpen Linda o Peter :) :) 
 
 
I fredags var jag i Falsterbo och jobbade i vår monter. Vi hade tur med vädret och det var riktigt härligt! När vi satt oss i bilen och åkte hem så började det regna, tajmning :)
I fredags kväll kom också Micke hem.
 
Igår så åkte vi först till tippen med all bråte och en massa sopsäckar, stannade och köpte en hängränna på vägen hem, fick laom plats i bussen :)
 
Jag plockade och rensade ur en annan hög med bråte som vi haft på framsidan och fyllde bussen igen med ett lass samt plockade i lite annat småskräp. Tippen måndag morgon och tömning igen :)
M har satt upp hängrännor vid kupan och nu är det bara baksidan kvar och det fixar vi idag!
M jobbade igår kväll och kommer hem om någon timme, då sätter vi fart igen! Just nu regnar det ute men det skulle bli fint på em.
Jag ska strax till gymmet och sen hämtar jag M på vägen hem. 
 
Usha har gått riktigt bra sista dagarna, jag har fokuserat rätt mycket på min egen sits och det går framåt. På tisdag ska i träna för Camilla igen!
 
 
 
Kram
 
 
 

Regn

Usch, idag vaknade jag av att det spöregnade ute :( Somnade om och vaknade av att M gjorde i ordning frukost vid 9.30 :) 
Idag blir det mest innomhusjobb, typ städa och sätta upp krokar i badrummet. På em åker M till Karup och blir kvar till fredag kväll, själv ska jag till gymmet på em och sen till stallet senare i em. Solen skulle kika fram på kvällen så jag tar stallet då.
Igår hade vi riktigt härligt väder på dagen, varmt och soligt. Jag rensade ogräs och plockade undan virke och M höll på med taket och det sista jobbet så allt är klart till plåtisen kommer imorgon. 
På kvällen åkte jag till Camilla och tränade, det gick bra och vi övade på skänkelviningar. I ena varvet gör hon hur ba som helst men i andra varvet så ramlar hon bara iväg och bogen försvinner ut. Höger bogen ställer till det i alla övningar nästan, har jag inte den på plats så smiter hon undna jobbet och bara ramlar iväg men när bogen är där den ska så blir övningarna mycket bättre. Basic-övningar bli det att träna på. Usha har kommit på ett sätt att komma undan jobbet..men det ska jag nog snart fixa till. I övrigt så kändes hon bra. Vi diskuterade lite om min senaste tävling och kom överens om att jag ska rida lite LA-klasser ett tag och helt utan press på både henne och mig. 
Har börjat kika på hingstar at betäcka med också och har några att välja på men jag ska kika lite till och kontakta en avelsrådgivare också, det ska bli spännande!! Om två år kanske hon har ett litet föl :) :)
 
Kram

Första semesterdagen

Igår böjade jag dagen med att åka till Landäng igen, de hade nämligen 50 % på alla ridbyxor och efterosm jag stod och valde mellan två ridbyxor att köpa i lördags så tänkte jag att jag kunde åka tillbaka och köpa de andra. Så ribyxorna som kostat 1100 kr var nedsatt med 50% och dessutom hade jag en rabattcheck på 200 kr så 350 kr för ridbyxorna var helt ok :)
Sen tog vi bilen och åkte in till Malmö, vi hade lite ärenden på Jägerso, Svågertorp och Micke skulle till Siköauktioner och hämta en gitarr som han ropat in.
Det blev mer shopping till mig, ett par ridskor på hööks. Dom jag har nu är det hål i sulan och det läcker in vatten. Inte så värst skönt. Vi handlade också på Bauhaus, krukor att plantera om chilin i, och lite annat smått och gott. Blommor på Plantagen blev det också så nu har vi lite fint på tomten och lite annat smått och gott.
 
När vi kom hem så fortsatte vi läkta, nästan klart nu. Måste rikta sista raden bara och sen är vi klara. Förhoppningsvis så blir vi klara med det idag. Sen ska det sättas hängrännor. Jag ska åka till tippen med lite skräp och städa iordning på gården.
 
Usha vilade igår men idag ska vi träna för Camilla på kvällen! Hon gck superbra på lördags och söndags så hoppas hon känns lika bra idag också :)
 
Kram
 
 
Red hem i söndagskväll efter ett pass på banan :)
 
Läkta läkta läkta...snart klart
 
Ärtorna har kommit nu :) :)
 

Semester

Nu är det äntligen semester igen i tre veckor!
Direkt efter jobbet igår så åkte jag till Emporia och väntade på att Micke skulle sluta jobbet och komma dit.
Gick runt i lite affärer, köpte ett nytt sportlinne, sportshorts och sportunderkläder. 
När M kom så gick vi och tog en frozen yoghurt, i stället för tårta :) Sen ville jag in på MQ för där hade vi (Micke..) en rabattcheck som var tvungen att nytjas. Hittade ett par supersköna G-star jeans, svarta, som satt som en smäck! Dom blev det och dom fick jag av M i födelsedagspresent :)
Sen åkte vi hem och handlade med oss sushi från en restaurang i Skurup. Väl hemma så fick jag gå på skattjakt efter mina andra presenter..haha, sprang upp och ner i huset som en jojo och letade efter lappar som han lagt ut och tillslut hade jag hittat alla paket! 
Sen kollade vi på fotbollen och somnade i soffan!
 
Idag börjae vi med långfrukost och sen åkte vi iväg och handlade lite. Jag var in på Landäng och skulle ha nya ridbyxor. Köpte ett par som jag spanat på länge, med silikongrip i stället för helskoing. Jättesköna och väldigt bra grepp att rida i. Köpte också två schockemöle pikéer på rea!
 
Väl hemma så började vi med baksidan, ströläkta det som inte var gjort och sen läktade vi lite. Eller M läktade medans jag åkte till Usha. Men då hade jag hunnit plocka undan en hel del på baksidan och hjälpt till med förberedelserna. 
Åkte till ridhuset idag för det regnade nästan hela dagen så jag bestämde mig för att åka dit plus att jag hínte har ridit henne inne på ca 3 månader. Hon gick i alla fall superbra och kändes jättefin! Red väldigt mycket basic och tänkte på min egen sits och Usha jobbade på jätteduktigt! Imorgon är vi på utebanan igen.
 
Har kört M till tåget nu på kvällen och sen åkt jag till gymmet för ett biceps, triceps och magpass. Nu sitter jag i soffan och halvtittar på tv, ska snart sova. Imorgon börjar jag med gym och så hämtar jag upp M på vägen hem, sen ska vi fortsätta att läkta!
 
Kram
 
Mina nya ridkläder!
 

RSS 2.0