Fredag

Jepp fredag igen. Sjukt vd det går fort i veckorna.
Ska strax ta cykeln ner till stationen och sen jobba lite innan jag får åka hem och ta helg. I helgen är det ju sm i flyinge. Det ska bli sjukt skoj :) sen ska usha in från betet också så nu är det slut med att äta gräs dygnet runt.
Med andra ord börjar hösten snart, huh.

Nu måste jag skynda mig så inte tåget åker från mig, om det är i tid vill säga.

Hörs mer senare.
Kram


Mer vatten

Oj så det regnade på morgonen idag men som tur var så slutade det ganska snabbt och blev sen fint och varmt ute igen. Just innan jag skulle gå in på banken så blixtrade och åskade på en gång. Vi har faktiskt inte haft så mycket åska i blixt hittills i år.

Efter jobbet så åkte jag snabbt hem och bytte om och hämtade Niclas och så åkte vi till stallet.

Caroline på gunnarlunda tyckte att usha såg mycket bättre ut och idag fick hon jobba med ganska mycket vatten och hon gjorde det bra. Ska dit igen om
En vecka :)
Vi var hemma igen strax innan åtta och då hade vi köpt med oss mc donalds mat. Nu har vi tittat på du är vad du äter... Haha

Tv'n fungerar också nu så set var Inge fel på den :)
Filmtajm nu, fredag imorgon. Underbart.

Kramis


regn

Jajamänsan, idag regnar det ute. Det fick bli buss istället för cykel till stationen. Hoppas alla tåg o bussar får som de ska idag, har lite bråttom till stallet sen eftersom jag ska till gunnarlunda vid halv 7. Men det ska nog inte vara några problem hoppas jag.

Hade lite svårt att somna igår, var så uppe i varv efter Gymmet men tillslut somnade jag. Vi skulle kolla på tv i sovrummet innan vi somnade men då fungerade inte tvn.. der har varit strömavbrott under dagen igår så jag vet inte om det var det som spökade. Tvn är bara 2 år gamal så det borde inte vara fel på den.

Strax framme! Hörs sen.

Kram

"Vad får du all energi ifrån?"

Rena rama sommarvärmen idag också :)
Var på lunchen och tittade på en höstjacka på HM som var himla fin men jag kände inte för att köpa den idag när jag satt i solen och svettades.. Får bli en annan dag när jag har lite mer höstkänslor..

Annars så har det varit hästfritt idag. Vi åt lite middag när jag kom hem och sen åkte vi ner till Pålsö skog och gick en runda. Väldigt många som går och springer där, inte så konstigt för det är väldigt fint där.
Kom hem och ringde upp Nattis för hon hade ringt mig under tiden. Pratade lite och sen när vi skulle lägga på så sa jag "nä nu ska jag göra mig klar och åka till gymmet" Då skrattade hon och undrade vad jag får all min energi ifrån (hade berättat att vi nyss varit ute och gått) Vadå sa jag, jag har ju inte varit i stallet idag.. Då skrattade hon ännu mer :)

Var alltså på gymmet på kvällen men åkte inte dit fören strax före 21. Skönt att det inte var så mcyket folk. Körde igenom hela kroppen. Nu har vi nyss kopplat av lite på balkongen, tagit en proteinshake och ska hoppa in i duschen och tillslut i sängen.

Hörs!
Kram

så mycket lättare

Godmorgon!
Gick väldigt mycket lättare att cykla när däcken var fyllda med lite mer luft :) nu kunde jag tom rulla nedför och inte trampa ihjäl mig :P

Vila från stallet idag. Konstigt att usha ska vila en dag när hon inte gjort nå annat än att vila den sista månaden.. men jag behöver en dag ledigt från stall och hon ska ju i af inte gå varje dag.
I helgen tänkte jag åka till ridhuset och rida igenom henne lite, dock på hack så det blir som det blir. :)

Nu är det i af onsdag och snart har halva veckan gått. Härligt :)

Kram

Jippi :)

Jippi!! När jag longerade usha idag så såg hon väldigt fin ut och det syntes ingenting alls :) eftersom jag stog och letade efter fel så kollade Maria också men hon kunde inte se nått heller. Jag var rädd att det skulle synas på böjt spår men ingenting alltså, skönt.
Longerade även utan bett och det gick bra. Det fick bli remontgrimma med inspänning och det fungerade väldigt bra. Det var några som hoppade och galopperade över bommar samtidigt och då passade usha på att bralla och skutta runt lite och det fick hon väl göra :) hon såg så nöjd och glad ut att få komma igång igen.
Imorgon har jag vila från stallet och en annan fixar med hö till dem på kvällen. På torsdag ska jag med henne till vattenbandet.

Har även fixat luft i cykeln på kvällen. Hoppas det går lättare att cykla imorgon. För säkerhetsskull så tar jag med mig pumpen till jobbet. Den är så liten så det går ner i min väska. Ifall jag måste fylla på mer luft innan jag cyklar hem.

Blev tidig hem från stallet så vi har kollat på tv och slöat. Och lagat lite matlådor. Skönt ibland att bara ligga i soffan och ta det lugnt i några timmar.
Behövde förresten inte cykla till stallet, bilen var klar och stereon fungerade utmärkt nu. Tur att det var klar för det har regnat nu på kvällen.

Kram o god natt


mulet

Idag fick det bli cykeln till stationen. Hade dock glömt att pumpa däcken så jag fick trampa i nerförsbackarna.. desto mer träning :)
N har precis lämnat bilen, hade vi tur så får vi den idag också. Då slipper jag cykla till stallet. Lite småtrist väder. Grått o mulet men inge regn än.

I kväll ska jag longera lite, fast utan bett. Får sätta remontgimman på och inspänningen i den om det går.

Kram

Kvällsritt

Om det blev en morgonritt i solen igår så blev det en kvällsritt i solen idag :) Usha var lika nöjd och frustade i varje steg typ. Gjorde lite lätta skänkelvikningar o öppna i skritt o hon kändes fin.
Travade typ 10 steg för att känna hur hon kändes och de stegen kändes bra. Pigg och som om hon jobbade på med bakbenen fastän det bara var en kort stund.
Imorgon ska jag longera lite och på onsdag får hon vara. På torsdag åker jag till gunnarlunda på träning på vattenband.

Idag blev det lite lyxmat till middag, tacopaj :) God matlåda imorgon med andra ord.

Imorgon går N upp samtidigt som mig, han åker iväg med bilen som ska få en ny stereo insatt så vi blir nog utan bil imorgon och en bit in på onsdag. Cykling till stallet alltså.
Själv ska jag cykla till stationen och hinna med gulingbussen. Tågen har börjat vara flrsenade var och varannan dag nu så det känns bäst att åka gul-buss hela vägen till jobbet och då måste jag cykla ner till Ramlösa, det finns ingen bra anslutningsbuss mellan stationen och här hemma annars.

Annars så blev det riktigt varmt väder idag, sommarvärme på dagen så man kunde lätt gå i kortärmat. Skönt, än är kanske inte sommardagarna slut.. men på kvällarna märks det att det är lite kyligare..

Hörs imorrn.
Kram o god natt

måndag igen då

God morgon!
Nu känns det nästan lite höstigt ute. Sim tur är så skulle det bli sol och varmt på dagen idag. Måste man inse att sommaren snart är slut?
Väntar just nu på bussen för att ta mig ner till stationen. Får bli tåg idag, segade mig lite på morgonen plus att jag tyckte det regnade innan och då ville jag inte cykla till stationen.

Ska ringa till gunnarlunda idag och boka tid för vattenband denna vecka.
Får bli en skritt tur idag också. kanske kolla hur traven är.

Kram

Kräftis

Då har vi kommit hem från kvällens kräftskiva.
Mätta o belåtna, ligger nu i soffan och tittar på sons of anarchy i väntan på att förflytta mig in till sängen och sova.
imorgon är det en ny jobbvecka igen men det säger nog bara swich och sen är det helg igen :)

Hörs mer imorgon
Kram o god natt

Inneboende nr 2

Denna är dock sötare och håller sig till balkongen :) Hon brukar ligga här rätt ofta och det kan hon väl få göra.
 

Morgonritt

Det finns få saker som slår en morgonritt ute i solen på grusvägar med åkrar på båda sidor :)
Just en sån ritt hade jag och usha idag. Skrittade ca 30 minuter och hon känns hur pigg och fräsh som helst. Öronen spikrakt framåt och frustar nöjt i nästan varje steg :P
Det går lite uppför och nedför och hon marscherar på bra där o tar verkligen ut stegen. Hon borde inte göra det om hon har ont tycker jag.
Lite morötter och borstning efteråt och sen ut i hagen igen. Sista veckan på betet nu, from nästa söndag så börjar de stå inne. Om vädret är ok så får hon vara ute i sommarhagen hela veckan, annars kanske jag plockar in henne lite innan.
 
Nattis ringde när jag var i stallet och meddelade att de tyvärr inte kunde komma idag :(
Tråkigt, men det kommer flera helger!
Så nu sitter jag och tar det lugnt, ska dricka upp mitt kaffe och sen får vi se vad vi hittar på.
Ikväll ska vi i af till susanne och sven och äta kräftor, det ska bli gott :D
 
Kram
 
Usha med sitt cowboysar-träns :P
 
Min nya hjälm, födelsedagspresent från mamma o pappa :) Tack :) Superskön hjälm, från Lami-cell

Inneboende

Idag har det varit en riktigt effektiv dag.
Gymmet gick bra, började med 10 min på löpbandet. Är mitt inne i scobydoo som visas på tv och springer i min egen värld när nån kommer fram och pickar på mig så jag höll på att ramla av bandet. Där står P-O (min chef) och tycker jag ska springa fortare. Tur att jag inte ramlade av :)
Sen blev det överkroppen och främst axlar, mage o rygg som fick jobba hårt.
 
Hem och slöa ett tag, ligger i schäslongen och ser i ögonvrån nått gigantiskt. Japp den stora spindeln från igår hade kommit fram..nedanför soffan där jag sitter. Tur jag kände mig stark från gymmet så jag hämtade tidningar, samlade mod och dödade den (undra vardför jag måste slå 10-15 gånger när den var död efter 2 slag?)
 
Åkte och storhandlade på maxi, och in till hööks och köpte ny hjälm. Sista hjälmen i min stolek, köpte en lami-cell. Riktigt skön!
 
Sen till stallet och red ut en sväng, bara i skritt och på hackamore. Hade som tur var det här nere och inte hos mamma och pappa. Hon var lugn ute och tyckte det nog var skönt att komma ut igen.
 
Nu på kvällen har vi ätit lasagne, tittat lite halvt på GP och varit ute och gått en sväng.
Imorgon ska jag upp tidigt och rida, tänkte vara i stallet strax före 8. Nattis o Jon kommer ca 11 och senare på kvällen ska vi till susanne och sven på kräftskiva. Full fart med andra ord.
Därför tänker jag gå och lägga mig nu, eller kolla på film i sängen. en Liza marklund film, studio sex tror jag att det blev.
 
Hörs imorrn.
Kram o god natt
 
Vår numer döda inneboende
 
Nöjd Usha efter dagens skrittur ute på vägarna, tror hon väntar på att jag ska slänga ut hö :)
 

Intressant

Googlade just runt lite och hittade detta på www.euro-vets.com
 
"Hästar som har ont i vänster käkled kommer så småningom också att få ont i vänster nackmuskulatur (ofta noterat av hästägaren som ovilja att tränsa eller olust vid annan beröring av örat på vänster sida). Nackspänningar på vänster sida drabbar snart diagonalt höger sidas ryggmuskulatur och så småningom får hästen ont ända bak på insidan/baksidan av höger bakben. Munproblemet har då "drabbat" hela hästen."
 
Skulle kunna summera Ushas problem rätt bra :P

Nu då

God morgon!
Äntligen lördag. Vi somnade rätt tidigt igår så jag vaknade 7 och var pigg..
Hur gick det med usha igår då?
Jo hon gick igenom Usha väldigt noga och visst satt hon fast lite bak och lite fram i bogarna, i halsen och i käkleden (!) I käkleden knäckte hon rejält och det är troligen därför som hon tjafsat med bettet i vänster varv och känts bråkig där. Den leden hör tydligen på nått sätt ihop med atlaskotan i nacken som Sören alltid fixade till och där är det ingen som gjort nått medan jag har varit här nere i Skåne så det kan ju ha spökat lite.
Nu ska hon skrittas i helgen och i veckan ska jag smått börja rida igång henne. Det kan ju vara så att hon fortfarande ser ut att gå orent men det kan också vara hennes rörelsemönster nu när hon jobbar annorlunda med en ny sadel m.m. vilket gör (och det sa jessica också) att hon har mindre muskler höger bak och då hänger inte benet med riktigt.
Blir det inte bättre så ska jag såklart åka till veterinär för då kan det vara nått i knäet eller nått. Dock sa hon att benen var torra och fina, inga gallor eller nått och det var skönt att höra. Usha är ju trots allt 11 år
Sen jobbar Jessica även på helsingborgs djursjukhus och där hon jobbar sprutar dom ogärna direkt utan kollar vad det kan bero på och om man ska sko om dem, rida på ett annat sätt m.m. så det brukar sällan vara att spruta in cortison och sen boxvila i ex antal veckor så som många veterinärer är och det känns bra.

Så nu ska jag leta reda på mitt hackamore, tror att det hänger hos mamma och pappa i garaget :S Jag ska alltså rida bettlöst ett tag just för käkens skull. Jag har hört när hon tuggar att det ibland låter som att hon tuggar grus, det lixom knäpper till i käken.. Men bara någon dag sen är det inget igen. Spännande ska det i af bli att testa nu och sätta igång henne.

Efter stallet så åkte vi till Maxi och snabbhandlade (var inte själva direkt) Hem och lagade hemmagjord pizza och tittade på TV. Gick och la oss ganska tidigt, kollade på Tv i sovrummet tills ögonen föll ihop och somnade rätt fort.
Detta resulterade ju i att jag vaknade 7 och var pigg. N sover såklart än.. Jag ska nog äta frukost och åka till gymmet snart, de öppnar 8.
Senare ska jag ta mig till hööks, de hade 15% på hjälmar. Blir en ny lami-cell hjälm tror jag. Senare i em ska jag till stallet. Har jag hackamoret här så kan jag skritta ut, annars får jag gå med henne förhand en stund.

Långt inlägg men jag orkade inte skriva nått i gång, var rätt trött på kvällen =)

Hörs sen!
Kram

Spindlar

Hmm det första jag såg i morse när jag klev upp var en jättespindel i hallen. Med jättespindel menad jag en typ långben fast med svart tjock kropp och tjockare ben. Väldigt äcklig. Samlade mod till mig och skulle ha ihjäl den men då kröp den under en påse som låg i hallen, petade lite men den kom inte fram :S

Gick in i badrummet och skulle göra mig klar och där på mattan så ser jag ännu en spindel, tror inte det var samma tyvärr. Detta var nog en normal långben med liten kropp. Den lyckades jajg i af göra mos av så det var ju synd att det inte var samma.
Den andra har inte kommit fram än..
Undra hur jag, som är 167 cm lån kan vara livrädd för en spindel som är ca 6-7 cm och rätt tanig. Den kan definitivt inte göra mig nått (förutom att krypa i ansiktet när jag sover) Ändå tycker jag att de är sjukt äckliga. Det märkliga är att jag tycker de är äckliga när jag dödat dem också för så blir de platta och vidriga.. Konstigt.

From nu så stänger vi alla fönster, vi har rätt gott om spindlar utanför, på balkongen o fönster för det är ju rätt mycket träd och buskar omkring så de trivs väl. Nackdel med att på bo längst ner.

Nu ska jag åka till jobbet och jobba undan några timmar och sen mot stallet.

Hörs!
Kram

sovtajm

Länge sedan som jag jobbade långdagar på torsdagar, vi har ju inte det på kontoret nu, jobbar sitället till halv 5 varje dag ca. Men idag hade jag kunder och åkte inte från jobbet förens kvart i 6 och var då hemma i lgh ca halv 7.
Givetvis så började det att spöregna när jag cyklade hem och blåste...väl hemma så slutade det att regna men då var jag redan dyngsur. Åt lite mat och satt på mig torra kläder och så åkte jag och N till stallet och gav Usha o Anita sitt hö. Ställde in longeringen för jag blev sen till stallet och var rätt trött.

Imorgon åker jag bil till jobbet och försöker komma därifrån ca 14.15. Åker direkt till stallet då och väntar på veterinären. Får se om hon kan hitta nått imorgon eller om jag måste ta mig till en klinik.

Nu ska jag i af gå och lägga mig i sängen och kika på tv.
Hörs imorrn
Kram o god natt

blåsigt

Idag blåser det igen men än så länge är.det sol o fint. Hade givetvis motvind ner till stationen, blir så när man cyklar mot havet. Hoppas det går lättare på vägen hem. Kommer nog hem en timme senare idag jobbar in lite plus att jag har kunder sent. Ska ju gå redan strax e 14 imorgon så det gör inget.
Sen till stallet och longera lite och se hur hon är idag. Hoppas verkligen att jag kan börja rida snart.

Kram

så det så

Regnet försvann snabbt idag och resten av dagen blev solig och fin, men det har ocskå blåst en del, därför bestämde jag mig för att ta bilen till stallet.
Longerade henne idag, inspänd denna gång för att se om hon gick annorlunda då. Hon går i af bättre, i den ena varvet syns inget alls men i vänster varv så ser det ut som att hon sitter fast lite men det är bättre än i måndags. Det tyckte Maria också när hon kom ut och kikade.
Usha däremot sprallade runt och busade och såg inte alls nå besvärad ut av nått, tuggade fint på bettet, var pigg och såg väldigt nöjd ut.

Just det, när kl är 16 idag så ringer veterinärer och undrad om adressen till stallet. Så jag sa den och frågade sen om hon var på väg ut dit nu. Ja svarade hon, vi sa ju efter 15. Ja men på fredag svarade jag då. Ojdå sa hon, då har jag nog skrivit fel tid (på smset) Hmm tack för det.. Kunde ju lixom inte åka ut idag eftersom jag satt på jobbet. Men hon löste det och kommer ut på fredag istället. Tur jag hade smset kvar för där står det fredag em/kväll, så de så :)
Så nu slutar jag vid 14 på fredag och tar bilen till jobbet och ser till att vara i stallet vid strax före 15.

Kram

onsdag

Vilken tur jag hade, precis när jag kom till stationen så kom några regndroppar. Tror dock inte att det blev nå mer. Tur jag slapp cykla i regn i af. På bussen nu på väg till jobb. Snart har halva veckan gått igen, härligt!
Får se om det blir cykel ikväll till stallet igen eller om jag måste ta bilen. Har ingen lust att cykla om det regnar ute. Oj det regnar visst nu såg jag när jag tittade upp..
Mörkt över Danmark, stackars dem.

Göra senare.
Kram

Mördat en mördare

Javisst, jag cyklade över en mördarsnigel idag, försökte väja för att inte klyva den på mitten men jag råkade visst köra på huvudet istället. En mördarsnigel mindre.
Cyklade till stallet idag, lagom varmt ute och ingen blåst. Jag och Usha gick på en promenad och sen borstade jag henne länge och hon stog mbara och myste :) Lite morötter och sen kvällshö i hagen och så var det dax att cykla hem.
Snart är det dax att ha med reflexväst när jag cyklar hem,börjar bli mörkt nu. Kl var i of 20.30 när jag kom hem och det va inte mörkt än men snart så.. Och köpa cykellampor också. Biltema i helgen.
Så totalt ca 2 mils cykling idag är helt okej.

Nu sitter jag och tittar på Hollywoodfruar och har just ätit knäckemacka med kaviar.. Galet gott.

Mina två <3

andas

Idag kan man andas ute i alla fall, lite bättre luft även om det fortfarande är varmt. Varmt får det gärna vara bara det inte är klibbigt o jobbigt.
Dessutom är det brunt överallt för det är så torrt, har nog inte regnat på väldigt länge. Gör iof inte mig nått alls :)

Tisdag igen och på väg till jobbet, på bussen. Har kommit på att det är väldigt skönt att åka buss hela vägen. Inga byten och jag hamnar precis utanför jobbet.

Nästa helg åker jag o Linda till Flyinge och tittar på dressyr sm. Ska bli väldigt kul :D och nu till helgen kommer Nattis o jon på besök, på söndag. Det ska också bli väldigt skoj :)

Kram

Färjan

Haha, idag började Färjan på Tv igen :) Lagom skoj att titta på medans vi åt..skapligt speciella personer som är med där :P

Bilen var klar idag, eller det ska in nästa vecka igen för att byta stereon så jag tog bilen till stallet. Det var så himla varmt ute så jag orkade inte cykla...30 grader, hög luftfuktighet och ingen vind alls. Lite smått jobbigt faktiskt, dessutom var det tokvarmt inne på jobbet för ac'n fungerade inte eller nått. Hoppas det är lite bättre imorgon.

Longerade Usha några varv, såg typ lika ut som igår. Kansks lite bättre men hon går i af orent. Så vi gick ut på en promenad i 20 min ca och sen ut i hagen och äta igen.
Gör samma sak imorgon också. Dom ska gå ute i sommarhagarna i ca 2 veckor till, till den 2 september. Sen är det stall och vinterhage som gäller igen.

Nu ska jag sova.
Kram o god natt

hot hot hot

Den fantastiska värmen håller i sig.. Pjuh vad varmt redan nu på morgonen. Love!
Igårkväll åkte jag på någon form av urinvägsingektion, eller jag kände nog att det var på g redan på morgonen men det gick över. Så när jag skulle lägga mig så var det rätt drygt o jag kunde inte sova. Niclas var snäll och åkte o köpte tranbärsjuice och jag knaprade naproxen och sen blev det bättre. Bättre idag med men jag har tagit naproxen och har juice med mig. Hoppas jag slipper penicillin.

Nu är jag i af på bussen o strax på jobbet. N har just lämnat in bilen så de får kolla varför stereon inte fungerar. Får tillbaka den imorgon så jag cyklat ikväll till stallet. Har inget annat val så det blir inga bortförklaringar nu :P

Kram

söndag kväll o varmt än

Halvt död i soffan, varmt har det varit och benen känner att de lever =)
Åkte bil till stallet ändå, blev lat tillslut.
Longerad henne en liten liten stund idag och hon var bättre i den varvet som hon var sämst i igår, men inte helst bra. Den syns att hon inte tar ut steget riktigt även om det idag var mest i det andra varvet..
Tog in henne och duschade av henne, tror hon tyckte det var skönt. Gav henne morötter och smorde in benen med arnika.
Släppte ut i hagen och gav de hö innan jag åkte hem igen.

När vi var ute och gick på dagen så fick jag sms från kriopraktorn som jag försökte få tag på tidigare i veckan men då var hon på semester. Nu kunde hon komma på fredag och hon är både veterinär och kiropraktor så det kan nog bli bra. Om hon inte kan fixa det med kiropraktik så måste hon ju sprutas eller nått och det bör hon veta. Bra att hon kunde så snabbt :)
Men jag håller igång henne ändå och kollar av varje dag hur hon ser ut. Skrittas för hand eller skritta ut en sväng ska jag också göra. Longerar nått varv för att se om det blir bättre eller sämre, Men även om hon skulle bli bra till dess (vilket jag inte tror) så får hon komma ut ändå och titta igenom henne riktigt.

Jobb imorgon igen, 7 veckor till Cypern! Härligt.
Oj måste ta in tvätten som är på balkongen, kanske inte så bra att den är kvar ute i natt..

Hörs imorrn
Kram

2 h senare

Blev ett gympass för benen, ganska varmt på gymmet så det var lite jobbigt. Sen tänkte vi åka ner på stranden men då skulle en killa komma på em och köpa blue rayen så då bestämde vi oss för att stanna hemma, vi visste ju inte när han skulle komma.
Tanken var då att gå ner på stan istället o fylla på mitt busskort, de har ändrat zonerna nu efter sommaren så därför var jag tvungen att fylla på nu första gången på kundcenter. Sagt o gjort, vi traskade ner på stan i megavärme och snabbt nån blåst alls. Köpte glass på vägen ner. Ju närmare stan vi kom så började det svalka lite mer men det var knappt..
Fyllde på kortet och sen köpte vi en korv och satt i solen och åt. Han hade fortfarande inte hört av sig så då besämde vi oss för att gå hem också (hade tänkt ta bussen annars)
Det blev en promenic på 2½ h (med mat)

Sitter på balkongen i solen och steker nu. Funderar på om jag ska orka ta cykeln till stallet sen eller om det blir bilen..haha..
Cykeln hoppas jag. mina ben kommer vara döda imorgon.

Kram

Gym

Snart på väg till gymmet. Ska köra ett pass där och sen åka hem o lägga mig på gräsmattan tror jag. Ikväll tänkte jag ta cykeln till stallet. Måste ner och fixa busskortet idag också..
Undrar just hur varmt det kommer bli idag, eftersom det var väldans varmt igår och det skulle bli ännu varmare idag...ser ut att vara helt vindstilla också. Kanske byter ut gräsmattan mot stranden? :)

Nu ska jag i af dricka upp mitt kaffe och sen göra mig klar för gymmet. Benen blir nog plågade idag!

Kram

Varmt!

Pjuh vad det är varmt ute. Vi har varit ute och gått i ca 45 min nu sent på kvällen och det är helt vindstilla och hög luftfuktighet. Var tvungen att gå i t-shirt bara o ändå blev jag rätt svettig. Duschat och kylt ner mig lite nu efteråt :)

Innan idag så åkte jag och N till stallet och kollade till Usha, fick hö och fyllde vatten i karet. Usha var tom svettig för att det var varmt ute. Imorrn ska jag ta in henne, kanske skrubba henne och tvätta av henne. Det skulle ju bli riktigt varmt och skönt imorrn. Bilen visade på 28 grader här idag :D

Förresten, att rida Bilbo gick riktigt bra idag. Red ju bara ut runt åkrarna men han var mysig. Tyckte dock att kossorna var lite otäcka :P

Kram

Hmmm

Det blev inte så mycket bättre idag med Ann. Usha var fin i kroppen och inte alls nå sen som igår men vi tog ut och linade henne och då är hon halt. Syns mer nu än tidigare men nu är hon helt rätt i bäckenet o så så troligen sitter det nått i bakknä eller nått annat. Det är inget som Ann kan göra utan jag måste nog till veterinär. Ska ringa å måndag tunn Jonas tornell, han är ju landslagsveterinär och överlägset bäst. Risken finns att det tar lång tid innan jag får komma dit. Om det är för lång tid så åker jag till ugglarp till kliniken där.
Fr se om vi hittar på nått. Skulle hon vara fräsch på måndag så behöver jag inte ringa för då är det bara en smäll hon fick igår i hagen men det tror varken jag eller Ann. Det är nog nått annat så det är lika bra att ringa och kolla upp det på riktigt.

Har varit och handlat mat och sånt. Ska snart ut på promenad och ikväll blir det tacos :)

Kram


snett

Hej hopp!
Vilken lång dag det blev igår. Åkte till stallet direkt efte jobbet. Ann kom vid 17 och kollade igenom Usha. Mycket riktigt så var det mesta snett och vint, bäckenet var först roterat åt sidan och sen dessutom framåt på ena sidan så hon var rätt sne. Släppte på det och usha började gäspa och tyckte det var väldigt skönt.
Det var kul att Ann tyckte att hon var finare i ryggen och mer avslappnad framtill. vilket gör att min nya sadel är mycket bättre och att den andra varit kass (vilket jag iof visste)
När jag tog ut usha i hagen igen så var hon pigg och busig vilket hon inte brukar bara. Tyvärr så halkade hon på vägen ut så högen bak hamnade långt under magen och hon satt sig nästan på baken. Haltade när jag släppte ut henne i hagen medans hon brallade runt så jag ringde Ann igen (tur hon bor 1 min från stallet) och hon kommer ut idag och knäcker till det igen.
Troligen så har det väl legat så fel innan att när hon halkade så åkte det snett igen. Typiskt otur men tur att hon kommer redan idag igen :)
Sen ska jag börja rida lite och så kommer hon ut på torsdag igen för att kolla så allt är ok. Skönt att vi troligen hittat problemet. Nu gäller det bara att hålla ihop det och bygga muskler och stärka henne. I af skönt att jag troligen kan börja rida och träna så smått igen :)
När jag kom hem så var klockan redan halv 8 (stannade och handlade lite då)
Vi käkade och sen kollade vi på Prime Time, skönt att kolla på film i sovrummet nu sen vid halv 12 somnade vi.

Vaknade vid halv 9 idag och var utvilad. Ska snart åka till stallet, vid ca 11 skulle Ann komma och sen ska jag låna Bilbo och rida på honom en sväng. Ska bli skoj. Hon är så sjukt söt, det största huvudet som jag någonsin sett på en häst, han är verkligen som en nallebjörn =) Ska bli jättekul att rida. Tror jag rider ut över åkrarna :)

Hörs sen o håll tummarna för Usha att det blir bra.
Kram

Lakritsklubba

Idag hade jag lite beslutsångest vad jag skulle ha för kläder på mig. Satt först på mig vit tröja och vita byxor men ågrade mig. Så när jag stod i sovrummet och böt om så vaknade N till och frågade varför jag böt om. För att jag inte vill se ut som en snögubbe svarade jag då.
Så jag böt till mina hallonröda byxor och en svart skjorta. Då svarade N att jag nu såg ut som en hallonlakrits-klubba :)

Nu ska hallonlakrits jobba lite.
Kram

God kväll

Strax dax att hoppa i säng.
Varm och skön dag har det varit idag igen :)
Efter stallet (blev bil dit...) så satt jag ute på balkongen ett tag och hade det skönt, riktig skön kväll.
Sen tog vi en promenad på 40 minuter och nu ska vi kolla klart på American pie-filmen, den senaste. Sjukt rolig.
Imorrn är det fredag, jippi!

Kram

Torsdag

Skönt att gå upp i tid och ta det lugnt innan det är dax att åka. Tar ju bilen Idag så då åker jag inte fören strax e halv åtta. Har nyss kikat i kingsland katalogen, många fina ridsaker där. Kan nog bli er par nya ridbyxor senare, men först ska usha igång så jag ser att vi kan träna :)

Är nog hemma strax före fem idag, får se om jag tar cykeln ut. Lika varmt och fint ser det ut att bli så jag kanske ska passa på.

Packa maten o lite sånt nu och sen åka iväg. Hörs sen.
Kram


Äntligen

Idag har det varit riktigt varmt och skönt ute. Vi var nyss ute på en promenad i ca 45 min och det var hur skönt som helst. Än är inte sommaren över..

Tog bilen till stallet, ville få en tidig kväll hemma idag. Gav dem hö och de blev som vanligt hur glada som helst och kastar sig över maten. Usha har fått lite mage nu.. =) Men det är bara bra så hon har lite att ta utav sen.
På lördag ska vi byta till hennes gamla sommarhage. Där har gräset vuxit upp fint och det finns lite mer mat till dem där.
Om vädret är fint så kan det förhoppningsvis vara ute hela augusti ut, skulle vara kanon om de kan vara ute i september en bit också men vi får se hur vädret blir. Framförallt nätterna.

Maria tipsade om en annan kotis idag som hon hittat på nätet, en tjej som också verkade bra men hon var utomlands när jag väl fick tag på henne...
Tillslut så ringde jag till Ann (som har varit ute hos usha tidigare) och nu kommer hon på fredag. Jag ville ju inte ha henne först eftersom hon tar ju inte i och knäcker men samtidigt så är hon ju diplomerad equiterapeut så hon har ju kunskapen även om hon använder sig av andra metoder. Vi får se om hon kan lösa nått eller om jag måste ha ut nån annan men nu börjar jag med henne i alla fall. Hon har ju hjälpt mig två gånger innan och det har blivit väldigt bra efter det.

Imorgon får det bkli bil till jobbet, mitt busskort gick ut idag och jag köper inte nytt förens på måndag. Två dagar kvar och sen helg! Wihoo.

Nu ska jag lägga mig och kolla i pandurokatalogen..på pysselhumör.

Kram

usha

Morsning!
Orkade inte skriva nå mer igår. Efter jag kom hem från stallet så åt vi middag och gick sen till Karin o Jan o lämnade vattenpasset som N lånade för att sätta upp tvn på väggen. Där blev vi kvar en stund så det var bara att sova och krypa till kojs efteråt.
Hur gick det med usha då? Jo hon var väldigt lugn o fin på vattnet så vi ökade vattnet lite och hon trampade på. Sen longerade jag henne lite för att se hur det såg ut och både bjarke o Caroline tittade. Hon går inte rent, det är lite bättre men inte bra. Vet inte vart det sitter heller. Han vara h fram som gör att hon belastar v bak annorlunda och vrider h bak under sig.. väntar på att Katja sk ringa så jag får en tid när hon kan komma. Hoppas hon kan nästa vecka. Den andra kotisen kan inte fören nästa lördag...så det blir vila fram till dess och vi skippar vattenband tills vi vet vad det är.

Idag tänkte jag ta cykeln till stallet. Ska vara dit o ge hö så då kan jag ta en träningsrunda med cykeln på en gång :)

Sol o fint o varmt är det också, finare nu än vad det var i juni o juli. Härligt!

Kram


god morgon

Idag var det lite kyligt om fötterna att cykla i bara sandaler...skulle dock bli varmt under dage, fast varmt i solen är det redan. Och till min glädje skulle det bli ca 27 grader i helgen vilket innebär stranden :)

Ikväll åker jag direkt till stallet och till gunnarlunda för vattenband igen.
Ska bli spännande att rida henne igen sen och se om jag känner nån skillnad.
Avanmälde mig på tävlingen den 1 sept, blir nog för tight om tid, dessutom finns det tävlingar hela hösten. Så jag tror att jag o linda åker till Flyinge och tittar på sm för seniorer istället :D

Kram

Kliar kliar

Idag blev det cykling till stallet. Helt perfekt väder, ca 21 grader, sol och i princip vindstilla så 14 km cykling kändes helt ok.
Gav dem mat, orkade inte gå ut och gå med henne :) Hon ska ändå på vattnet imorgon så då fick hon vara i hagen bara.
Det va två glada hästar som kom galopperandes när de såg att jag kom med höpåsarna och sen kastade de sig över hösilaget :) Tror dom tycker om det.. haha

Fick tag på kiropraktorn på lunchen men hon hade fortfarande semester och kunde tidigast under nästa vecka. Men då tar jag nog ut en annan istället i slutet av denna vecka om han kan, Cassandra ska också ha honom till en av sina. Dessutom kan jag inte få nått på försäkringen än för jag hade inte tecknat tillägget som man behövde ha, men jag ska göra det när nästa period på försäkringen börjar så då kan jag lika gärna vänta. Skulle tro att hon är mycket dyrare än han också.. Vi får väl se vem som kan komma ut först :)

Börjar klia lite efter ridning nu så Cassandra är snäll och lånar ut Bilbo i helgen :) Han är som en stor nalle-björn så det ska bli skoj att rida ut en sväng :)

Ska dricka upp mitt kaffe nu och sen duscha.
Hörs.
Kramis
 
Bild från häromdagen.. Usha vill ha allt hö själv..Även det Anita har i munnen.

Mot Landskrona

God morgon!
Vaknade 4,30 och var pigg..somnade dock om och vaknade av kl 6,30. Hade inte behövt gå upp så tidigt eftersom jag ska åka bil idag men skönt att ta det lugnt på morgonen.
N ska till Malmö en sväng så han tar busskortet så då tar jag bilen istället, bättre att göra så än tvärt om.
sol o fint ute så idag tror jag att jag cyklar till stallet. Ska gå en promenad med Usha tänkte jag, så hon får röra lite på sig. Det gör hon iof ändå eftersom hon går ute hela dygnet och vägen till o från hagen är ganska lång men kul för henne att se nått annat.
Jakten på kiroprakton fortsätter idag...

Packa matlådan och sen åka iväg. 8 veckor kvar att jobba innan semestern igen :)

Kram

Dax för en ny vecka

Snart dags att sussa innan det är dags för att jobba igen.

Kollade på handbollen på tv innan jag åkte till stallet. Tog in och borstade Usha och pysslade om henne lite. Sen böt jag vatten i hagen och gav dem hö och åkte sen hem.
Lagat lite lätt mat och sen inte gjort just så mycket mer alls.
Strukigt lite skjortor och nyss duschat.

Hoppas jag får tag på kiropraktorn imorgon, sugen på att börja rida snart. På tisdag är det dags att åka till vattenbandet igen. Ska kolla om jag kan komma dit på torsdag också :)

Nej nu ska jag nog sova.
Hörs imorrn.
Kram o god natt

Datorfri

Idag har jag inte alls setet vid datorn. Rätt skönt. Nu sitter jag dock här och inväntar handbollen på os. Efter det ska jag till stallet en sväng och borsta Usha och ge hö i hagen.

Gick upp vid 7 och satt på första tvättmaskinen, somnade om och gick upp 8 igen och satt igång torkskåp + en till maskin. Höll mig kvar uppe då och slöade bara i soffan.
4 maskiner tvättades, tre med schabrak i och en med mina tävlingsskydd :) och så blev den en tom maskin så jag fick bort håren..städade sedan torkskåpen noga och skurade golvet.. Hoppas ingen märker nått :P Det var 9 schabrak, en flughuva och mina tävlingsskydd så nu har jag lite rena saker igen.

Sen åkte vi en snabbis till Väla och bytte vägg-fästet till Tv'n, hoppas att detta blir bra.

Var hemma och slöade och sen åkte jag till gymmet och körde ett pass för överkroppen. N mötte mig på vägen från gymmet så togo vi en extra runda.
Tänkte cykla till stallet nu för vi trodde handbollen började kl 18 men det blev fel. Så nu är jag hemma och tar sen bilen dit istället.

Hörs
Kram

ben

Fick till ett riktigt dunderpass på gymmet.
Cyklade dit, sprang på löpbanden i 10 min och sen ben-träning i ca 30-40 minuter. Avslutade med lite mag-övningar och sen in till massagestolen innan jag cyklade hem igen. Det börjar kännas i benen nu.

Vi åkte och köpte väggfäste till sovrummet till tv'n men sen när niclas skulle sätta upp tv'n så passade det inte.. byta imorgon. Men jag vet inte om vi kan ha den på väggen heller för där är det inte betong i väggarna och reglarna sitter lite knäppt.. Vi får kanske ha den ståendes på byrån ändå.. den fyller ju sin funktion trots allt :)

Åkte till stallet på em, skrubbade bussen invändigt, både där usha står och i förarhytten. Blev riktigt fint :)
Ska tvätta av den utvändigt sen också. Gick ut med hö i hagen till henne och Anita, båda kom i full galopp och kastade sig över höet :) Alla hästarna älskar det nya höet som de tatt in.

Riktigt varmt och skönt har det varit idag. Härligt!
Imorgonbitti bokade jag tvättstugan, dax att tvätta schabrak igen :P
Gymmet imorgon igen antar jag, överkroppen då, benen får nog vila :)

Kram

Sovmorgon

Somnade nog runt halv elva i soffan igår. Vaknade och masade mig sen in i sängen och slocknade igen. Vid halv nio vaknade jag och kände mig pigg och utvilad. N sover än, jag ska käka lite frukost och sen cykla till gymmet. Benen ska bli tränade idag. Det blir nog en sväng på löpbandet förts och sen styrka. Efter gymmet åker vi kanske en snabbis till väla. Fixa ett till väggfäste till tvn så vi kan sätta upp tv'n i sovrummet på väggen också.

Åker nog till stallet lite senare i em. Ser ut att vara riktigt fint väder så jag kanske passar på att städa och skrubba bussen invändigt :)

Nu ska jag i af äta frukost och ta vitaminpiller så jag orkar med gymmet

Kram


Njuter

Sitter på balkongen och slöar. Har tittar på handbollen , perfekt syn härifrån till tv'n :) Niclas fixar maten, bra fördelning av sysslor :) ris och kyckling med ostsås blir det. Mums.

Har varit i stallet också. Pratade lite med Pia och usha ska byta box, till en bättre box enligt mig :) så det var snällt att hon frågade om jag ville det. Sen ska vi möblera om lite i sommarhagarna så usha i Anita går i ushas gamla hage för där har gräset växt upp igen. Men nu får de även hö ute på kvällarna så de inte börjar falla ur.
Kiropraktorn behagar inte svara, har troligen semester. Provar på måndag igen.

Nu ska jag fortsätta att göra ingenting och vänta på maten.
Imorrn ska jag sova ut och sen gå till gymmet. Och göra så lite som möjligt efter det :)

Kram


grus i ögonen

God morgon. Rätt trött efter gårdagen. Drack kaffe ganska sent så jag hade lite svårt att somna. Tur det är.fredag, imorgon får jag sova ut.
Känns som det är höst i luften idag, men det är nog bara tillfälligt. Igår var det varmt och skönt.
Ska ut till usha efter jobbet. Borsta lite på henne. Försöka få tag på kotis igen, telefonen avstängd igår så hon är kanske på semester.
Ska vila lite innan bussen släpper av mig vid banken. Väldigt skönt att slippa köra bil själv måste jag säga. Det tar ju ändå lika lång til som med buss eller tåg.

Kram

Lasse

Ja vad ska man säga? Lika bra som alltid :) Tredje gången som jag ser honom nu. 2005, 2009 och idag och ena gången bättre än den andra.
Nu har jag krypigt ner i sängen och ska sova, upp o jobba imorgon innan helgen kommer.
Skönt att det bara tar 15 min att åke hem från konserten. helt okej :)
 
Lite bilder från kvällen
Väntan
 
:)
 
God natt!

Winnerbäck

Ikväll är det dax för Lars Winnerbäck på Sofiero :) Det ska bli skoj, 3 år sedan som jag såg honom sist. Hoppas på bra väder, men det är sol och varmt nu så hoppas att det håller i sig.

Har redan jobbat 1½ vecka efter semestern..sjukt vad tiden har gått fort. Och snart är det helg igen dessutom, mycket bra.

Ska ringa kiropraktorn idag också och kolla när hon kan komma ut. Så snart som möjligt hoppas jag :P

Nu ska jag dricka mitt kaffe och börja jobba.
Hörs senare
Kram

Dagens snällaste

Idag får N står för dagens snällaste och bästaste. Varför då då?
Jo för när jag åkte hem från jobbet så stannade tåget i Rydebäck (stationen innan Ramlösa- tar ca 5 min mellan stationerna) och där fick de ett signalfel och fick inte köra vidare. Visste sedan innan att det var strul på tågbanan efter Helsingborg men att åka in till Helsingborg skulle gå bra. Men stopp där alltså och visste inte när vi kunda åka därifrån. Som väldig tur var så stod en gulingbuss på väg till Helsingborg inne på stationen så typ alla på tåget hoppade på bussen. Nu skulle ju den åka runt i Rydebäck lite först men skulle komma till Ramlösa 17,24 och mit buss från ramlösa o hem gick 17,22... Tänkte att jag kanske hinner för ibland är bussarna tidiga men nej... Som tur var så kom då N och hämtade upp mig, tog med sig mina stallkläder och buss-nycklar, jag skulle ju vara på Gunnarlunda 18.30. Lämnade av honom hemma och susade till stallet snabbt.. In med Usha från hagen och in i transporten och iväg. Kom fram med 7 min till godo :)

Vattenträningen gick bra idag med. Hade på lite mer vatten, så det täckte hovarna och redan då jobbade hon på bättre, Blev upplyst idag om att de samarbetar med försäkringsbolagen och har man veterinärintyg så får man alltså kostnaden tillbaka på försäkringen, eftersom de anser att det är rehab.
Och som tur är så är det som jag ska ha ut som kotknackare även veterinär och får skriva intyg. Så hoppas att jag kan få en del betalt :) Ska ringa henne imorgon, har inte hunnit idag.
Nästa träning på vatten är tisdag..

Sitter och äter hemmagjord glass nu och ska strax hoppa in i duschen.

Dessutom hade Niclas tvättat en maskin och sålt hemmabiosystemet idag :) Kom en kille från Malmö och köpte det. Nu är det bara blue-ray spelaren och en soffa som vi ska bli av med.

Kram
 
Snällis

onsdag

Onsdag igen :) dvs snart helg! Lite lugnare på jobbet idag, i af med bokningar så hinner jag komma ikapp med övriga saker. Hem och snabbt byta om och iväg till stallet o hämta usha för ett nytt vattenträningspass :)
Ska ringa till kiropraktorn också.

Imorrn är det torsdag och då ska vi kanske på winnerbäck. Ska kolla vädret, blir det fint så köper jag biljetterna idag. Har ingen lust om det spöregnar ute.

Kram

Två gånger spa

Det får bli ett kort inlägg, ska strax se på film :)

Åkte till Gunnarlunda idag med Usha och gick på vattenbanden för första gången. Sist gick hon på vanligt löpband bara. Hon var lite tveksam först att gå på det farliga svarta bandet men med viss tveksamhet så gick hon på rätt omgående. Fick först gå utan vatten och sen hade Caroline på lite vatten så det plaskade lite bara. Ingen rekation från Usha så efter ett tag så hade hon på pyttelite till. Stänkte lite på hennes mule och då funderade hon i en sekund men sen brydde hon sig inte alls. Så där fick hon gå i 30 minuter. Caroline tyckte att hon lite bättre men ju mer hon gick desto bättre jobbade hon och hon jobbade verkligen med hela kroppen.

Efteråt kände hon på henne och hon reagerar på manken där den gamla sadeln legat och tryckt och det kan vara det som hör ihop med höger bak så jag ska ringa ut kiropraktorn nästa vecka. Lika bra att ta allt på en gång :) En ny kiropraktor för mig men som ska vara väldigt duktig, typ som Sören i Avesta :)
Ska tillbaka till Gunnarlunda imorgon igen för ett nytt pass. Sen kiropraktor emellan och sen ut igen nästa vecka och förhoppningsvis så kan jag rida också snart. Hon är i af väldigt pigg och pälsen börjar bli glansig igen.

Eftersom Usha varit på spa-behandling så gjorde jag ansiktsmask o grejer nu på kvällen också..så nu luktar jag choklad och har len hy :)

Det var allt för idag, kan berätta att det blåst en del idag, hade medvind på vägen hem (som går i uppförsbacke) Mycket tacksamt!

Film nu!
Kram

vindruvor

Hur drygt är det inte att vakna mitt i natten och vara grymt kissnödig men man är för trött att gå upp och tänker, äh jag kan nog somna om...men är ändå för kissnödig för att kunna somna om. I natt var det vindruvornas fel, åt massa druvor på kvällen :)

Vaknade i alla fall när klockan ringde och var pigg. Inge ont i örat eller så så hoppas det gick över.

Ikväll ska jag till gunnarlunda igen för vattenbandet. Hoppas hon går bättre, och är bättre i kroppen.

Idag när jag cyklade till stationen så kändes det nästan lite höstigt ute, lite kyligt på morgonen men solen värmer ändå. Om en månad ca så är nog hösten här på riktigt . Huh. Fast hösten är ganska mysig ändå :)

Hörs senare ikväll. Kram

Två nya kompisar

Idag har jag fått två nya kompisar, ipren och panodil :)
Tror dom tyckte om mig för all värk försvann, fast efter att ha knaprat sex piller så borde det också ge med sig.
Varit mycket piggare från lunchen och inge ont i örat alls. Hoppas det fortsätter så.

Kom hem som vanligt runt halv 6. N fixade maten, köttfärssås och spagetti. Jag kan verkligen inte laga köttfärssås... Själv fixade jag tvätten i tvättstugan. Rätt skönt att få två omgångar med sängkläder, 6 stora handdukar och några småhanddukar tvättade på en och samma kväll. Dessutom helt torra så det bara är att lägga in dem.
Dax att tvätta lite schabrak sen igen.

Medicinerat Usha ute i hagen. Cecilia var ute och red på Anita så då ifck Usha äta sin mat i hagen också. Ville absolut inte ha medicin idag men det gick tillslut.. Imorgon ska vi till Gunnarlunda och gå på vattenbandet. Ska bli spännande och se om hon går annorlunda.

Nu ska jag sova.
Kram o god natt

måndag morgon

Mår lite bättre idag. 2 panodil på morgonen ihop med frukost, hoppas värken ger med sig. Vaknade i natt o var sjöblöt, feber troligen men kände inget nu på morgonen. Det går nog över :) tog i af bussen till stationen idag så idag får jag pka tåg. Efter jobbet ska jag ut till usha och spruta lite medicin..näst sista dagen nu. Sen har jag bokat tvättatugan också. Sängkläder o massa habddukar ska tvättas. Skönt att tvätta det i tvättrummet så slipper vi ha en massa stor tvätt hängandes överallt.

Märks btw att folk börjar jobba idag. Mer på bussen och troligen mer på tåget också.

Strax framme vid stationen nu, hörs ikväll.

Kram

Seg

Efter jag vart på gymmet idag så blev jag seg när jag satt mig i soffan för att vänta på os. Somnade av lite när hoppningen började med såg alla svenskar. Har haft lite ont i vänster öra de senaste dagarna, eller egentligen i käken. Fick ju ont på jobbet i fredags efter att jag ätit en dajm efter lunche, då fick jag nästan kramp i käken. Hoppas det inte är öroninflammation på gång. Har tagit piller nu på em i kvällen och varit väldigt seg i kroppen. Hoppas det ger med sig.

Efter hoppningen återigen i alla fall ut till småbåtshamnen och köpte rökt makrill som senare åt på macka som kvällsmat . Köpte glass också och satt på en bänk och bara tittade ut på båtarna. Luktar ju så gott när man är vid havet, salt och tång :)

Sen åkte jag till stallet och fixade med usha. Borstade, friserade manen och medicinerade henne. Ska bli spännande och se på tisdag pm hon sätter under sig bättre då. Hon ser i alla fall piggare ut tycker jag. Men vi får väl se.

Nu ska jag i alla fall sova så jag orkar med en till jobbevecka.
Lasse Winnerbäck är planerat på torsdag på sofiero :)

Kram o god natt

Massage

God förmiddag!
Sitter i soffan och väntar på att hoppningen ska börja, 40 minuter kvar.
Har nyss gymmat, överkroppen. Har inte varit på gymmet på nästan 2 v...nu måste jag igång igen. Efter passet så la jag mig i massagestolen i 15-20 minuter, skönt :) En proteindrink nu och jag är pigg igen.
Tyvärr ser det inte ut som att det blir segwayför oss idag, det regnar ute.. och dessutom har vi inte fått tag på dem men eftersom det regnar så ringer vi inte nu heller.
Får ta det en annan dag när det är bättre väder.

Stallet senare, får se om jag tar cykeln eller om det blir bil, beror på vädret. Tänkte frissera henne idag, hon har fått lejonman. Dessutom vill hon nog bli lite ompysslad :)

Kram

Kalasat

Nu har vi kalasat klart för idag (nästan)

Innan kalaset så hann jag med en sväng till jysk och köpte dynor till balkongmöblerna, varför måste alltid dynorna vara dyrare än stolarna?? Sen till stallet och gav medicinen. Hon fick den i hagen idag, hon anade vad som var på g när hon såg sprutan men jag överlistade henne och fick i henne. Fick lite hatiska blickar efter och hon gick och ställde sig bakom Anita och surade i två minuter. När jag kallade på henne senare så kom hon direkt igen :) Inte så värst lång-tjurig.

Sen har vi fikat på cheezecake, singoalla och muffins. Mycket gott.

Nu ska jag och N fortsätta att kalasa, på räkor och kräftstjärtar och titta på OS.
Har ju givetvis sett hoppningen också, det hans med. Heja Sverige!
Imorgon tänker jag åka till gymmet på morgonen, eller förmiddagen i alla fall. Sen ska vi hyra segway om vi får tag i dem som hyr ut. Idag svarade de inte :/

Kram

Uppskattat

Idag är det lördag, första helgen efter jobbveckan. Alltid uppskattat :)
Sov ut idag, vi vaknade halv 9 båda två.
Sitter nu och samlar kraft för att köra igång, baka muffins och städa. Fast jag tror att N får baka för då blir dom godast.
Ska hinna en snabbis till stallet också.

Dax att sätta fart.
Kram
 
Snutt snutt
Trött i värmen

helg :)

Oj vad fort veckan och denna dag gick på jobbet! Dessutom strålande sol och massa värme så det gjorde ju inte dagen sämre direkt.
N kom och mötte mig när jag cyklade från stationen. Stannade på Ica och handlade lite till cheezecaken, och glass :)
Åkte nästan direkt till stallet efteråt, plockade in usha och gav henne sin medicin. Idag gick det mycket bättre men hon biter ihop läpparna först :)
Gjorde rent badkaret och fyllde på med vatten och släppte ut henne igen.

Käkat gott på kvällen och har tittat på os. Nu ska jag nog knoppa i sängen. Imorgon får jag sova utan att nån klocka ska ringa o väcka mig.

Kram

Fredag!

Fredagen är här :)
Sol och varmt ute, lite halvklibbigt. Hoppas att helgen tänker sig bli fin också, skulle lixom vara trevligt.
Det blev en gulingbuss till jobbet idag med, rätt duktig som har hunnit med den varje morgon nu. Skönt att åka den ibland för då slipper jag byten och får hoppa av precis utanför banken.

Efter jobbet åker jag till stallet en snabbis för medicinering. Sen vet jag inte vad som händer ikväll.

Kaffe o jobb nu, hörs senare.
Kram

2 mil

Idag har jag cyklat 2 mil totalt. Först tur och retur till stationen (6 km) och sen tur o retur till stallet (14 km). Direkt när jag kom hem från stallet så gick vi ut på en promenad också i ca 50 minuter. Träning har jag fått idag, somnar nog gott ikväll.
Klibbigt som bara den är det ute. 27 grader men ingen sol.

Gick bättre att medicinera Usha idag men hon visste vad som var på gång och försökte knipa ihop munnen men jag lyckades lura henne :)
Fyllde på lite vatten i hagen och så fick hon äta mat. Tror hon tycker det är lite skönt att komma in en sväng på kvällen, dels för att äta mat såklart men också för att slippa flugorna ett tag.
Tycker inte att nått flugmedel hjälper speciellt bra men sprayar på i alla fall. Lite måste det väl hjälpa. Sätter nog på flugtäcket igen nu, hon har fått gå utan ett tag nu igen för att lufta pälsen lite.

En dag kvar på jobbet nu och ssen helg, sjukt fort har veckan gått. Kanske är för att jag har kul på jobbet :)

Inga tjuriga miner idag
 
:)
 
Kram
 

trött

Veckan går fort, två dagar kvar o sen helg igen. Nu när semestern är slut så uppskattas helgerna mer :) däremot måste jag lära mig att sova i tid, går och lägger mig så sent och är dötrött när jag vaknar, blir pigg när jag ätit men är dödens när klockan ringer.

Igår glömde jag dessutom gelesadelöverdraget på cykelsadeln och trodde direkt att den skulle vara borta när jag kom hem från jobbet, men icke. Den satt kvar :) tur för mig.
I em tänkte jag nog cykla till stallet. Ska ju bara dit o ge henne mat och spruta och sen cykla hem igen.

Kram

Bra och dåligt

Träningen för Bjarke gick sådär idag. Hon bråkade en hel del och var väldigt knackig. Vi gjorde inte så mycket alls med henne och han tror att det kan vara en infektion eller inflammation i kroppen, hon går orent på höger bak och vad det kommer ifrån kan man inte säga nu. Det kan vara från ryggen och efter den gamla sadeln, eller så kan hon ha gjort nått i hagen, eller så kan det ha legat länge och kommit fram först nu när jag har börjat kräva mer och ridit hårdare och kräver mer med bakbenet. Caroline på vattenbandet sa ju också att hon vrider höger bak under sig och det gör hon ju av en anledning, att nått inte är som det ska.

Så nu ska hon vila fram till tisdag och få finadyne (antiinflammatoriskt) och på tisdag har jag ju bokat tid på vattenbandet igen. Då kommer hon ha smärtstillande i kroppen och då ser vi hur hon rör sig. Sen ska hon nog få gå på vattenbandet lite oftare i början för att bygga sig rätt. Förhoppningsvis så kan jag rida som vanligt om ca 14 dagar.
Lika bra att ta det riktigt från början nu så vi kan bygga upp nått sen. bjarke trodde att det ska lösa sig med finadyne och vila så det rensar ur kroppen. Annars får man kolla med veterinär om man hittar nått annat men troligen så behöver det inte gå så långt.
Så jag får helt enkelt lite vila igen..får bli gymmet istället då.

Var inte poppis hos henne när jag skulle ge medicinen i munnen. Hon knep ihop munnen och körde näsan i vädret och vägrade låta mig spruta. Tur det finns pall så jag blev högre än henne och sen lirka lite så fick jag tillslut in två sprutor. Sur blick fick jag av henne, synd att det ska vara i 6 dagar till :P
Försökte ge henne godis efteråt men det gick inte. Hon knep igen munnen allt vad hon kunde :)
Så det var ju dåligt att jag inte kan rida just nu men bra att vi troligen har hittat nått och det är därför som hon varit ojämn och knackig emellanåt.

Nu är det hög tid att sova. Klockan ringer om 7 h...jippi..

Kram

semestern

På gulingbussen igen, mot jobbet. Men snart har halva veckan gått :) och i helgen ska vi hyra segway om det är fint väder. Det ska bli skoj att prova på :) och så blir det lite mer kalas för Niclas också. Bara för att jag börjat jobba så behöver man ju inte ha tråkigt för det, en tur till Liseberg är också planerat någongång men det blir nog kanske i september då det inte är så mycket folk. Funderade just på vad vi gjort under semestern och kön fram till att det var en hel del. Falsterbo, en sväng till Avesta, Köpenhamn och tivoli, på campingen på råbocka, legat vid stranden, tränat med usha och tränat själv och fixat en del i lägenheten. Har hunnit med en hel del :)

Hoppas att augusti och september blir fina också så vi kan förlänga sommaren lite.
Idag är det sol och varmt och i em är det dressyrträning.

Kram

RSS 2.0