Jordgubbsland

Igår var jag ute hela dagen och grejade i trädgården. Började med att slänga lite tomatplantor som står ute, har alla i tunneln kvar forfarande. Sen klippte jag ner landet med bondbönor, la på ny jord och gjorde fint så nu är landet redo för nästa år :)
Sen tog jag tag i och fixade ett nytt jordgubbsland på baksidan. Det som vi har är alldeles vildvuxet och för gamla plantor i. Vi fick ett gäng plantor av Johan i våras men dom satte jag i pallkrage i år först. Det var dom som jag nu grävde upp och flyttade till baksidan. Det blev ett land på ca 7 kvm som jag täckte med markduk och sen planterade i jordgubbarna. Behöver några fler plantor och som tur var så skulle Johan dela sina nu i veckan oc kasta om inte vi ville ha lite så till helgen kan jag nog plantera resten!
Efter det så var jag rätt slut och trött i kroppen så jag gjorde inte så mycket igår kväll, skönt!
Idag har jag jobbat och efter det har jag inte gjort så mycket heller, vilat!
Var på gymmet fredag o lördag och grejade så mycket ute igår så jag tyckte jag kunde vila idag med gott samvete.
På torsdag kommer Irina till Helene och i helgen åker jag och hämtar henne, jippi!!! Sen kommer mamma och pappa i helgen och på söndag kommer Micke hem igen :)
 
Kram
 
  (null)

(null)

(null)

(null)

 


Onsdag

Imorse gick jag upp tidigt och körde Micke till stationen. Han tog tåget 5.47 till Kastrup för att flyga vidare till Menorca och jobba där till nästa söndag då han kommer hem igen!
Efter jobbet idag så åkte jag iväg och gymmade, skönt att köra lite igen. Det blev bara ett gympass förra veckan men desto mer promenader. Ska försöka hålla igång med i all fall 2-3 gympass i veckan under hösten. Nu på sommaren har det vart skönare att gå ut o gå på kvällarna men nu börjar det ju bli mörkt så då får det bli gymmet istället. 
Idag när jag stängde in hönsen för natten så upptäckte jag att en av hönorna som kläcktes i april hade lagt ett ägg 😊 det var ett ägg utan skal och det är typiskt när dom börjar värpa, dessutom hade jag redan hämtat in fem ägg från gammelhönsen så det var definitivt en yngre som lagt. Jag och Micke har en äggtävling under tiden som han är borta. Jag tror vi får 54 ägg och han tror 42 st. Jag tror jag kommer ligga bra till på den tävlingen ✌️

Kram

Stockholm

Igår morse åkte vi till Stockholm. Flyget gick ca 8.30 från Sturup och vi landade ca 9.30 i Bromma. Tog buss till Solna centrum och sedan gick vi den resterande biten till hotellet vid friends arena, en lagom promenad på va 30 min. Vi hade tur att vi kunde checka in och få hotellrummet direkt. Sen tog vi en tur på mall of skandinavia, köpte lite nya toppar och så åt vi en enkel lunch. 
Träffade mamma, pappa, Barbro o PO när dom kom till hotellet och så satt vi oss på olearys på uteserveringen och tog öl o cider. 
Lite senare var det dags för middag på 25e våningen på hotellet och sen gick vi till arenan där roger waters spelade i nästan tre h. 
Riktigt bra konsert och många av låtarna kände jag igen från pink Floyd. 

Nu har vi ätit frukost och ska göra oss klara för utcheckning. Sen går bi ek sväng till i affärer och vid 1530 går vårt plan hem till Skåne igen. Skönt att vi är hemma runt 17 tiden. Hinner med lite hemma idag också. Misstänker att jag har nått kg med tomater att ta reda på i tunneln 😁

Kram

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




God morgon

Nu börjar det äntligen bli lite svalare ute och det har regnar en del sen i fredags, skönt för det behövdes verkligen! 
Temperaturen håller sig vid ca 22 grader nu och det är väldigt mycket skönare än 30 som det har vart bra länge. 

I helgen kom Lotta hit och hälsade på och hon åkte hem igår samtidigt som jag åkte till jobbet. 
I lördags var vi ut en sväng till Svaneholms slott och åkte på lite småvägar. 
I söndags åkte vi till Kivik och gick på kiviks musteri och sen gick vi i Stenshuvuds naturreservat. Vi gick nog i 2,5 h över stock o sten och det var rejäla höjder att gå upp på. Kändes i ljumskarna igår! Vi hade tur med vädret, perfekt promenadvädet när vi gick och när vi åkte hem började det regna. 
På kvällen när vi kom hem så lyckades jag få ett getingstick på höften (!) men dom tur var fick vi ut gadden direkt, den satt inte ens långt in och sen märkte jag inte av sticket efter nån timme så det ska inte bara någon fara. 
Igår kom Micke hem efter en vecka i Norge. Nu är han hemma i 1,5 v innan han åker till Spanien så nu blir det att fortsätta med rummet! 

Kram 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Lördag igen!

Den här veckan gick verkligen fort och nu är det lördag igen 😊 
Idag har vi fixat med en hel del och vi håller på fortfarande. 
Jag har gjort en tomatsås på massor med tomater, squash, lök, vitlök, olja, honung, salt och vinäger. In i ugnen i ca 2,5 h och sen mixat det till en sås. Det blev 1 l sås och perfekt att ha i köttfärssås, lasagne, pizzasås mm. Den blev riktigt god! Ska göra en omgång till ikväll eller imorgon. 

Nu är vi uppe och grejar i det nya sovrummet. Micke har städat ur gamal isolering i veckan och nu håller han på att fixa upp lite nya reglar mm mm och jag hjälper till med det jag kan 😁 

Varmt är det idag också, kom lite regn i tre minuter men nu är det strålande sol igen. Har vart ute och plockat bort vissnade blommor och ärtskott mm i landen och ska fortsätta senare. 
Kram

(null)

(null)

(null)

Rummet så här långt!

(null)

(null)

(null)
1 liter färdig (och god!) tomatsås som ska frysas in!
(null)

 Trött Filippa igår, väldigt varmt ute. Skönt att dom kan gå in och lägga sig i lösdriften❤️

RSS 2.0