Kort dag!

Idag var det kortdag på jobbet men det har verkligen gått i ett. Fastighetsaffär och lite annat smått och klockan blev 13 rätt fort.
Började dagen med att gymma imorse, eftersom jag fortfarande har grym träningsvärk sen BP (mest ben) så körde jag överkropp idag och ökar förmodligen på min träningsvärk. men eftersom jag älskar träningsvärk så gör det inget :)
Åkte bil till jobbet så jag kunde vara på gymmet lite längre än vad jag brukar, ingen buss att passa.

Ska snart till stallet och longera Usha. Igår fick hon vila, för att hon var så bäst o helgen!
Ikväll ska vi nog ut en sväng på stan och titta, om det inte börjar regna ute..

Kram

Måndag igen

God morgon måndag.
Började med att jag råkade stänga av väckarklockan och som i 15 min till..min planerade promenad till stationen fick bli ersatt med cykling istället. Nu är jag på väg till jobbet, hann med bussen så jag slipper byta med tåg och grejs.
Skön vecka den här veckan, lite kortdagar och lite ledighet.

Kram

Träningsvärk deluxe

Oh vilken träningsvärk jag kommer att ha imorgon..vi körde på rätt bra på BP passet och det känns nu :)
Dessutom mockade jag ur två proppfulla skottkärror i hagen så det blev lite träning där också.
Sen hade jag tur att Maria skulle ut och gå med sin häst så jag passade på att hänga med ut på Usha, roligare med sällskap. Det blev en bra runda på ca 40 min. Usha slapp bett och fick ha hacket på och jag hoppade upp i Hoppesadeln, kändes som jag hade knäna i hakan..hehe. Imorgon ska hon få vila, jag ska fortsätta att mocka i hagen.

Kortdag på jobbet på tisdag och ledig på onsdag! på torsdag ska jag springa vårruset i Malmö, vi är tre från kontoret som ska springa. mamma Mia hur ska det gå.. för mig alltså.

Nu ska jag kolla på lite Svensson Svensson avsnitt :)

Kram

Härlig dag

God morgon.
Idag set det ut att bli en kanondag!
Solen skiner och det är varmt ute.
Ska strax till gymmet med S och köra ett bp pass. Två veckors vila från gym har det blivit..men nu kör vi igen :)

På em ska jag till stallet, det får bli en skritt tur ute idag, på hackamore bara. Skönt för henne att slippa bett i munnen. Imorgon får hon vila och på tisdag longerar jag nog. Onsdag är det träning igen för Bjarke.

Kram




Nära

Åh så nära det var att sätta ett kval till msv b idag. För det krävs 62% i msv c och jag fick 61,9%.. en halv poäng till och det hade räckt så det var väl så nära det kan bli.
Red fram lite annorlunda, mer tempo och aktivitet och det var resultat. Usha fick snurr på bakbenen och gick riktigt fint. Det resulterade i 12 st 7:or i protokollet, i stort sett hela galoppen var det 7:or igenom. Enda missen var egentligen i förvänd galopp där hon höll på att bryta av kändes det som och jag drev på lite men då bytte hon galopp. Iof ett rent byte men det skulle det ju inte vara. Så en 4:a på den och dessutom med koefficient 2 så den kostade kvalgränsen. Men oj så nöjd jag är och så fint hon gick, även traven var väldigt mycket bättre. Faktiskt första gången som jag ridit in på banan och hon har haft bjudning fram och nästan blivit lite het och vill fram. Kul :)
Nästa tävling är om tre veckor så jag har tid på mig att träna på så som jag red idag. Det blev en ny aha upplevelse :)
Tyvärr fick jag inte med det på film, typiskt.

Annars har hon skött sig väldigt bra idag. Det var 6 h mellan mina starter men hon har stått bra i transporten, ätit och druckigt vatten och var ändå pigg och glad när jag red.

Kram

Ängelholm

Nu sitter jag i bussen i Ängelholm, vi har just ridit första klassen. Det gixk ok men traven ställer till det och drar ner rätt många procent, galoppen är bra och där får jag bra poäng även om galoppen idag var lite loj men jag fick ändå bra på den. framridningen gick bra och hon hade en fin trav den mesta delen och sen glömmer jag att rida lite inne på banan.
Men nu ska vi vila lite och så kör vi nästa klass halv fem.. N kommer upp snart och håller mig sällskap i alla fall!

Kram

Härligt

Idag har det varit en riktigt härlig dag. Strålande sol, lite vind och nästan lite försommarvärme :)
Dagen på jobb har gått i ett, första kunderna hade jag 9,30 och de sista gick ca 16,30. Emellan så har jag hunnit åka iväg på ett kundbesök, en lantbrukare med en fantastisk gård.
På vägen hem åkte vi över en liten by eller vad man ska säga, Rönneberga och Vadensjö och när man är högst upp på kullen så ser man plättlätt över till Danmark/ Öresundsbron och turning torso i Malmö. Just idag var det också grönt överallt på alla åkrar och solen sken från en klarblå himmel. Där omkring hade jag lätt kunnat bosätta mig. Grymma gårdar och åker så långt ögat når typ men ändå nära till allt.
Grönt har det verkligen blivit ute nu, märkte det idag när vi åkte bil!

Efter jobbet så åkte jag ner på stan direkt. Hade lite tid över innan jag skulle knäckas så jag shoppade lite på hm, en skjorta o en tröja.
Knäckandet gick bra, knäcktes ungefär som sist och det var bättre nu. Diskuterade också att jag inte kan gå så många gånger som han vill och även om han var påstridig och tyckte att jag skulle gå i alla fall varje vecka så lyckades jag fixa så det blir om ca 3 v till nästa gång. Jag har fem behandlingar som jag kan få ut mot friskvårdspengen på jobbet men sen får jag betala allt själv och då kommer det bli ännu längre mellan gångerna :)
Jag kör väl var tredje/fjärde vecka nu några gånger och sen får vi se. Bättre blir det i alla fall.

Nu är det tajm att duscha och sen sussa typ.

Kram

Bra träning!

Oj vad bra det gick idag på träningen. Inte ett enda steg som var otakt och hon hade ett sug fram hela tiden som jag kunde rida i också. Jag tänkte mycket på min egen sits och det gick bättre också. Jobbade en hel del i galopp och med slutor och byten där jag bestämmer var bytena ska vara, lite skänkelvikningar i traven och lite annat pill och det kändes riktigt bra.
Imorgon rider Helena och på fredag ska jag rida igenom programmen inför lördag.

Torsdag imorgon, jag ska till kiropraktorn igen men sen ska jag säga stopp. hann vill att jag ska gå 2 g i veckan i 4 v tis och sen en gång i veckan i ca 4 v men jag kan inte betala 450 kr per gång. jag ville ju bara bli knäckt en gång och det känns riktigt bra nu så jag ska säga ifrån de andra gångerna. jag kan tänka mig att gå ca en gång i månaden eller varannan månad för att underhålla men inte så ofta som han vill. Lite annat har jag att lägga pengarna på :)

En trött Usha efter träning, sov på gången medans jag mockade

rullade såklart direkt hon kom in i boxen..




Promenad

Prommis avklarad för dagen. Riktigt skönt väder att gå i, vårjacka, solen skiner och värmer, pippifåglar kvittrar och våren har exploderat för nu börjar det bli grönt överallt! Knopp i buskar o träd, gröna gräsmattor och blommor som ploppar upp, härligt!

ikväll är det träning för bjarke!
Kram

Snabbt

God kväller.
Det blir lite snabb uppdatering här nu.
Var till frissan efter jobbet, blev väldigt bra! Nu är jag blond igen även om det är en massa slingor men det ser mer blont ut än nån annan dassig färg. Nöjd :)
Kom hem ca 20.00, fick vänta lite på buss o tåg innan jag kom hem. Åkte direkt till stallet och mockade o fixade maten och sen hem o äta själv. N hade fixat tvätten och lagat mat nu ikväll :) Lyx!
Båda deklarationerna är klara nu också, skönt.
Ska studsa i säng nu, imorgon satsar jag på promenad till stationen. Ska bli fint imorgon, i alla fall inget regn på morgonen som det var imorse. På kvällen är det träning för Bjarke!

Kram

Skönt

Idag knäckte han verkligen! Först gick vi igenom resultatet efter testerna förra veckan. Jag är rättrejält sne i rygg och bäcken och på min högersida i ländryggen o bröstryggen jobbar musklerna ca 400% mer än på vänster sida pga felbelastning. Jag kommer behöva ett antal behandlingar innan det är klart.
Sen fick jag ligga på bänken och andas in och så sa han "Nu knäcker det" (i bröstryggen) jaha tänkte jag och väntade men det blev inget allvarligt. Skönt tänkte jag att det inte var värre. En gång till sa han och jag andades in och pang så knäckte det rejält och ända upp i huvudet, en gång till fast på andra sidan och det small lika där med. Sen fick jag ligga på sidan och så knäcktes det i ryggen, hela vägen upp på båda sidor. Lät som fyrverkeri i min rygg :) Men jag kände direkt att nått släppte och framförallt så kan jag andas utan att det är jobbigt att dra in luften, och jag faller inte fram lika lätt med överlivet när jag sitter så nått lossande han i bröstet. Skönt. Jag var mest glad över andningen :) Torsdag kl 18 ska jag dit igen, en behandling tar bara ca 10 min.

Efter jobb åkte jag och hämtade bussen och sen till stallet. Usha fick longeras idag, jag ville inte rida direkt när så mycket hade ändrats. Hon var väldigt fin och lugn, ute i kvällssolen var vi också.
Imorgon ska hon vila men jag ska ändå ut en snabbis efter att jag kommit hem från frissan.

Nu är deklarationen inskickad, jag är färdigduschad och ska strax krypa till kojs. KÄnner mig nästan som en ny människa :)

Kram o god natt

Knäckas

God morgon.
Nu sitter jag på bussen på väg till kiropraktorn, hoppas att han tänker knäcka nått idag och inte bara prata..

Har varit och lämnat hästbussen på Volvo och hem igen o äta frukost och göra mig klar så ingen sovmorgon för mig fast jag kommer senare till jobb idag.

I em ska jag rida lite igen, ingen hårt pass utan bara få traven att stämma och lite sånt. Imorgon ska jag till frissan äntligen. Lutar åt att jag blir helblond igen. Inte jättenöjd med håret nu. Så blond med mörka slingor blir det nog om jag får bestämma.

Kram

Söndagkväll

Hej hej.
Idag har det gått i ett nästan. Började med sovmorgon till halv 10 igen. Sen lite frukost och segade mig ett tag innan det blev till att dammsuga och torka golv. Sedan åkte vi och tittade på en lägenhet på Råå men den var inget att ha. Vi trivs egentligen väldigt bra i vår lägenhet, den är stor och fin och lugnt område. Lite dyr månadsavgift men vi får ganska mycket för pengarna också. När vi ändå var nere vid Råå så gick vi en runda till stranden och runt campingen och så. Så himla fint där nere och idag har solen skinit och värmt mycket. När vi kom ner till havet så luktade det tång riktigt, sommar!!
Sen hem och äta och iväg till stallet. Red ute idag också, riktigt varmt! Tänkte ta av mig till t-shirt men jag behöll tröjan på..bäst det annars är jag väl sjuk igen.
Idag var traven mycket bättre,knappt nån oren takt alls. Lite bara när jag är där och drar i vänster tygel. Fattar inte hur svårt det ska vara att låta bli vänsterhanden för mycket. Gjorde en del galoppjobb med byten och slutor och avslutade med trav. Struntade i vart hon hade huvudet eller hur långa tyglar jag hade och fokuserade bara på traven och då gick det bra.
Fortsätter imorgon med samma jobb. På tisdag vilar hon och onsdag är det Bjarketräning. Helena rider torsdag och sen är det fredag igen!

Har tvättat nu på kvällen, lite benlindor och schabrak. Hoppas jag fick bort all hästhår i maskinen...körde en tom maskin efter och sen var jag petnoga med att skura rent..

Nu är det dax att sova. Imorrn ska bussen lämnas in på volvo igen strax innan 7, sen hem och äta och så till kiropraktorn till 9 och sen jobb.

Kram o god natt

Kvällstur

Idag blev det en kvällstur i solen. Vi har em/kvällssol i paddocken och det är jätteskönt att rida där. har iof sol där hela dagen kom jag på. I alla fall så red jag ett kvällspass på utrbanan och det gick väldigt bra. Har inte ridit sen i lördags på tävlingen, försökte tänka på det bjarke sa i tisdags med traven och på slutet gick hon riktigt bra. Maria tittade också och även hon tyckte att det såg bra ut på slutet, ingen oren takt och hon hade en fin trav. I galoppen gjorde vi lite slutor och öppnot och både enkla och vanliga byten men mest var det travjobb idag. Imorgon ska jag stämma av traven igen men jag kommer jobba mer med galoppen. Det ska bli lika fint imorgon med så vi blir nog på utebanan :)

Annars har vi hunnit med mycket idag, rensat lite i förrådet och slängt en del saker, gått på promenad, varit till handelsträdgården och köpt penséer och pelargonier och planterat dem, städat på balkongen så nu är alla löv borta. Plockat upp stolsdynorna och odlat basilika också :) Bra dag med andra ord.

Speedwaygp på kvällen och nu ska jag spöa N i backgammon :)

Kram
Blommor på vår promenad!

Gräset börjar bli grönt


Havet :)




Helg!

Lördagmorgon och helg igen!
Kändes bra att jobba igår, fick någon hostattack men annars så gick det bra, lite hes kanske. Det känns lite mer som helg när jag jobbade fredagen.

Efter jobbet så var jag bara hemma och fixade lite, åkte en sväng till Råå och ner till havet och kikade, lite kallt att bada kanske ;)

Sov länge idag, 9.45, skönt med sovmorgon. Ska börja plocka fram skräp som ska slängas. Vi har en container ståendes här idag som man får slänga massa jox i. Vi har lite som ska iväg. Sen ska vi (eller i alla fall jag) åka till Ljusekulla och köpa lite penseer och fixa på balkongen.
Senare i em är det stallet, har kvällsfordringen ikväll och tänkte åka ut senare så gör jag allt på en gång.
Helena red igår och det hade gått jättebra!

Igår noterade jag även att det börjar bli riktigt grönt på gräsmattorna och att vi har knopp i buskarna utanför vår lägenhet, härligt!

Kram

På väg

Nu är jag på väg till jobb igen, skönt att komma ut och få göra nått. Helg snart och då får jag vila lite igen.
Inget stall idag, Helena rider och fixar Usha.
har inget planerat i helgen heller, rätt skönt. ska hålla mig borta från gymmet har jag tänkt. S är ändå bortrest så jag väntar till hon är tillbaka igen, lika bra det.

Sol och fint är det idag också, härligt :)

Kram

fin

God kväll.
Usch vilken seg dag idag. men nu är det kväll och imorgon ska jag jobba!

Usha fick massage av Ann idag, Ann har inte sett henne sen i september ungefär och hon tyckte att det var en helt annan häst nu. Mycket finare och hela hästen håller ihop muskulärt. Inga konstigheter på henne, lite öm i halsen och nacken på två ställen men inget allvarligt. Lite massage så var det fixat, det kan jag massera sen också. Skönt att hon var så pass fin eftersom hon gått väldigt hårt nu ett tag och vi har börjat men svårare saker. Bara att träna vidare.
Imorgon rider Helena och jag ska vila!
På lördag ska jag försöka rida lite igen, jippi!

Kram

Rastlös

Ja jag är hemma idag också, rösten var minimal i morse men halsen är bättre och jag hostar inte alls lika mycket idag. Imorgon ska jag till jobb, riktigt rastlös här hemma. Känner mig ändå rätt pigg och de få ord jag pratat idag nu på em så är det lite bättre.
Har sovit stora delar av fm, just ätit lite och ska inte göra nått speciellt alls nu.
18.30 ska usha få massage så då ska jag ta mig ut till stallet en stund. Brukar alltid bli piggare när jag är där =)

Kram

Bättre!

Ja nu på kvällen är det bättre, har mest varit tyst idag och det har kanske hjälpt :)
Halsen gör inte lika ont och hostan är nästan borta också, imorgon blir det jobb igen!
Synd att jag ska vara krasslig på en av de varmaste dagarna hittills...var till kiosken en sväng på dan och köpte honung och halstabletter och det var så himla varmt och skönt ute.
Sen var jag i stallet lite senare på em, jag och Usha åkte till Gunnarlunda för att hon skulle få gå på vattenbandet. Hon jobbade på riktigt bra idag, det var nästan en månad sedan vi var där sist.
Hon går inte lika ofta längre men jag vill inte släppa det helt heller så hon får gå ca var 3:e vecka för att underhållas och hon tycker det är jättekul :)

Har inte gjort så mycket alls idag, mest tagit det lugnt.

Kram

Åhhhh

Åh vad jag hatar att inte vara frisk. Jag som aldrig brukar vara sjuk har varit sjuk till som tätt nu senaste 6 månaderna. Drygt. Vaknade imorse med väldigt ont i halsen (ingen vanlig halsonda- mest som jag har sår i halsen pga att jag hostat mycket) Hostade en del i natt men jag tog lite Nipaxon så blev det bättre. Hade ingen röst i morse så jag bestämde mig för att vara hemma från jobb och vila rösten.
Åkte dock till kiropraktorn och han kollade igenom mig. Jag är tydligen ganska sne och vind på höger sida i ländryggen och stel i nacken men eftersom jag gått så länge så viste han inte vart han skulle börja riktigt utan jag fick göra lite prover som han ska få svar på (Typ ekg fast på ryggen??) och så ska jag dit på måndag igen.
Kan väl inte vara så svart att käcka till lite? =) Fast de vill nog göra det riktigt från början.

Nu ska jag äta lite. ska nog passa på att deklarera idag också, hann inte det i helgen.

Kram

Jobbigt sa Usha

Em på jobbet gick fort, jag försökte vara tyst och inte prata så mycket men det går sådär. Dricker te nu och hoppas att halsen är bättre imorgon.
Bjarke red Usha idag :) Hon blev arg i början när hon insåg att hon var tvungen att jobba, och jobba rätt också..men sen gick det bra ocxh han fick fram en fin takt i traven. Jag fick hoppa upp sen och rida och det är skillnad, stor skillnad. Nu ska jag försöka rida så också men det kan nog hända att han får hoppa upp emellanåt och rida lite. Det var en trött usha jag åkte hem med men han red nog inte mer än 30 min totalt.

Imorgon bitti ska jag till kiropraktorn innan det är dags för jobb. Knäckas till lite i ryggen tror jag minsann, det ska bli skönt, i alla fall efteråt.

Kram

Kävlinge

God förmiddag.
Nu står jag på stationen i Kävlinge och väntar på tåg till Landskrona. har varit här på kontoret för lite info om enskild näringsidkare och lantbrukare, mycket roligt :) men nu ska jag tillbaka och jobba em innan det är dags att åka hem igen.

Ikväll är det träning för bjarke, jag hoppas att han rider en del och känner på henne idag. själv låter jag som en kraxande kråka och har knivar i halsen så om jag inte rider så mycket gör inget just idag. Halsen har smällt till under natten, jag försökte fråga lite under infon men dom tyckte att jag skulle vara tyst :P

Varmt är det ute också även om det är lite mulet idag men solen skulle komma på em, lagom till man slutar!

Våååår!

Åh imorse skrev jag ett långt inlägg men så blev telefonen knäpp och kunde inte ansluta till bloggen så allt försvann..
I alla fall så var vi och grillade hos susanne och sven igår och det var sjukt gott =)
Idag har det varit riktig vårvärme, 16 grader och sol på em =) När jag skulle cykla till stationen imorse så tog jag vantarna på mig som vanligt men det var visst +9 grader ute och några vantar behövdes inte.
Nu när jag åkte hem från stallet var det +13 grader och kl var 20,30,härligt!
Nu har vi varit på ica och fyllt på matförrådet igen, köpte färsk basilika också och det luktatr gott i köket nu.

Usha har longerats idag, hon såg mjuk och fin ut. Fönstret var öppet hos henne på em och gissa om hon gillar det, hon stog och halvsov där när jag kom.
Sen när jag borstade henne så ville hon bli kliad på halsen och medans jag kliar henne så vänder hon på huvudet och kliar tillbaka på mig med mulen =) så stog vi och kliade ett tag..haha.
Både kiroprator för henne och mig är bokad, jag ska på onsdag-morgon och Usha på torsdag kväll. Min rygg är lite ajaj just nu, spikmattan hjälpte lite igår. Ska lägga mig på den nu ocskå ett tag.

Kram

Filmer o grillning

Nu mamma kommer några av filmerna från igår :)
 
Framridning till LB http://youtu.be/M1LcxWFjztY
LB http://youtu.be/D6K4v3AGnNI
 
Framridning LA http://youtu.be/9Cf9rcNkhQ4   ,   http://youtu.be/QO3QndOnUW0
LA http://youtu.be/VTphVSuLaLs
 
Nu ska vi åka och grilla!!

Sovmorgon

Idag tog jag minsann en välbehövlig sovmorgon och sov till 10.45 =)
Avanmälde redan igårkväll Bodypumpen idag, S är fortfarande sjuk och jag är lite hostig så jag beslöt mig för att vila istället. Dessutom har jag ont i kroppen, men mest ont i lederna. Både i händer, armar, knän och tår (!). Får det ibland, vet inte om det blir värre när det är kallt ute men det är lite drygt. I alla fall när jag vaknar på nätterna och det värker i fingrarna. Inte bra.
Idag är det sol och varmt ute :) Ska kanske ta med mig N på en promenad. Usha ska nog bara longeras lite idag eller vila..vi får se.
Ska försöka mig på att deklarera också, både husförsäljning och aktier ska med in..Krångligt.
 
Usha har full koll medans jag spänner sadelgjorden inför start :)

Trolleholm

Idag var det tävling i Trolleholm. 4:e gången jag är där på ett år =) Tycker om det stället, alltid bra tävlingar, bra framridning och ridhus med bra underlag.
 
I Lb'n så ville jag nog lite för mycket och försökte få upp formen på henne eftersom jag förra veckan fick kritik för att hon gick för mycket i framvikt. Jag lyckades iof idag, ingenting bakom lodplan eller låg form, därimot hade jag för höga händer. Sen mitt i programmet så var det 4 ungar som började skrika på läktaren (bara dom som satt p läktaren, alla andra satt inne i cafeterian som man ser ut över banan också) så Usha regerade och ville inte så gärna vara på den kortsidan så det blev några onödiga 4:or i protokollet och en spänd Usha. Vi slutade på 59,1%, dåligt för att vara en LB men jag tror domaren var rätt snål överlag.
I La'n så gick det bättre, Usha var avspänd, jag hade låga händer (mestadels) och formen var riktigt bra. Vi hamnade även här på 59,1% och det som drar ner poängen är ojämnheten i traven. Domaren pratade faktiskt med mig efteråt och ville bara berätta det men efter galopp-programmet så gick hon bra i traven och då fick vi 7:or så det är i början som jag rider lite för mesigt och håller tillbaka henne. Ändå bra kommentarer från domaren och kan vi få bort ojämnheten så blir det riktigt bra.
 
När jag tittar på filmerna så ser jag att jag rider i lite lusigt tempo och jag tror att det är för att hon har fått sån fluffig trav som jag inte kan sitta i och då håller jag tillbaka henne och håller min balans i tyglarna = hon blir ojämn. Jag ska börja träna på min sits, vilket jag också gör och som Bjarke ofta är på mig om. Det är alltså jag som måste träna också och inte bara Usha :) Jag ska börja med att ta mig till kiropraktorn, tror nämligen att jag är rätt sne.
Jag är i all fall väldigt nöjd över att formen är där den ska på Usha, i fjol gick hon väldigt för lågt men nu bär hon sig själv och går som hon ska.
 
 
 

Bra ridning

Oj vad min mage inte mår bra, proppat i mig en massa gottis nu på kvällen och magen har ont :)

Red i alla fall idag efter jobbet och det gick riktigt bra. Traven kändes superfin och hon var hög i formen, blev lite stark emellanåt och orkade inte vänta men dett blev riktigt bra tillslut ändå. Red igenom programmen helt och det kändes bra. Avslutade med några öppnor och hon väntade och stegen blev mer luftiga och lugna, annars brukar hon vilja springa igenom dem bara men nu börjar styrkan komma. Efteråt var det en svettig Usha som fick gå in i boxen och äta :)

Ska kika lite på tv nu och sen gå och sussa. Har starttis 11.56 och 14.30 (tror jag) imorgon. Kameran är på laddning och matsäck är köpt. Linda möter upp mig på tävlingsplatsen så jag får hjälp där =)

Hörs! Kram

Välkommen fredag!

Åtta snabba h sen är det helg. Stället ikväll och ridning, rida igenom programmen lite, eller i alla fall delar ur programmen inför imorgon och checka av så hon känns okej.
Ligger fortfarande kvar på min starttid vid 12 på första starten och i så fall behöver jag inte åka fören strax e 10 från stallet så jag har god tid på mig på morgonen.

Regnigt idag med, trist men kanske bra då det sätter igång och växa när det blir sol och varmt sen. har varit torrt här väldigt länge.

Snart dax att gå till bussen. Tog sovmorgon idag igen, kör gymmet på måndag morgon igen. och ett BP pass på söndag :)

Kram

Snart helg!

Huh vilket ruggväder det har varit idag, kallt och regningt, kan mer tro att det är på gång att bli höst ute :(
Har gymmat idag i alla fall, 30 min IW och sen 30 min core efter det. S var sjuk idag så jag körde själv. Tänkte först skippa träningen men så tog jag mig i kragen och åkte iväg. Skönt det nu efteråt för jag tänkte hoppa gymmet imorgon bitti och sova lite istället :P
 
Fredag imorgon och snart helg, hoppas verkligen att det inte tänker regna i helgen. Det vore ju typiskt.
Redan en vecka sedan som mamma och pappa kom ner, sjukt vad tiden går fort.
 
Helena har fixat med Usha idag så jag har haft lite stall-ledigt. Hovis har fixat skoningen på Usha också, det blev tom lite billigare än vad jag hade räknat med så några 100-lappar tillbaka i plånisen, helt okej :)
Nästa skoning är i slutet av maj, då måste det baskimej vara varmt ute.
 
Nej nu ska jag faktiskt gå och sova så det blir inte roligare än såhär.
 
Kram o god natt
 
 

På tåget

God morgon.
Regn idag, första gången på väldigt många dagar. Kanske välbehövligt men tråkigt.
Idag får Usha nya skor, Helena rider och jag ska till gymmet :) Tog lite sovis imorse och sov till halv 7. härligt. Så nu är jag pigg igen.
Snart helg, tävling på lördag och Linda följer med :-D På söndag ska jag nog inte göra nått speciellt. Köpa lite penséer och plantera på balkongen kanske. Börjar bli dags att göra fint där också.


Dags att sova

Trött är jag så det är strax dags att sova.
Red idag, det gick riktigt bra. Fick till en finfin trav på slutet dör hon jobbade mycket bra plus att hon höll formen uppe och framme med näsan. Red på kandaret och med lite längre sporrar och det gick riktigt bra. Imorgon rider Helena och på fredag rider jag igen, lördag är det tävling i Trolleholm.
Red ganska mycket idag mest för att jag ville få till traven. Hon har inte blivit riden sen tävlingen i söndags men ändå kändes hon mjuk och fin.

Imorgon ska jag och S på gymmet, först IW i 30 min och sen core i 30 min. Jag som var så kaxig igår att jag inte hade trräningsvärk efter combaten men idag har jag.. både efter combat och efter mitt pass igår morse. Värst är ryggen, ska nog lägga mig på spikmattan en stund nu innan jag somnar (vilket jag gör rätt fort på den ändå)

Kram o god natt

ny dag igen

god morgon.
onsdag idag, morgonmöte med frukost på jobbet. tog lite sovmorgon och skippade promenaden idag och tog bussen. ibland får man vara lite lat :)

ikväll är det ridning igen, träna lite programdelar inför helgen. samma klasser som sist. imorgon rider Helena och Usha ska även få nya skor på em. själv ska jag tvätta lite schabrak och sånt imorgon..

kram

Vår tack

Nu tycket jag att det kan få bli varmt och vår. Det har varit soligt idag men det är ändå inte supervarmt ute. Nästa vecka ska det bli varmare i alla fall, hoppas på det.
Efter jobbet idag åkte jag och hämtade hem bussen och sen åkte jag till stallet. Det fick bli longering på utebanan. Hon såg lugn och fin ut. Skulle varit på vattenbandet men jag hann inte få hem bussen så jag avbokade tidigare på dagen. Imorgon ska jag rida igen. Skulle tränat för bjarke men han kunde inte imorgon så vi får skjuta det till nästa vecka. Får rida lite program i ridhuset.

Förresten så heter jag visst Alex_858 på instagram. Bra att jag vet vad jag heter..

Kram

Instagram

Jaha nu har jag skaffat instagram eftersom mamma tjatade så i helgen :P
alex858 heter jag. tror jag..
nu ska jag bara förstå mig på hur man gör

verkligheten

Tillbaka till vardagen igen, att vara ledig lite oftare skulle vara fint :) fast jag har ju ett jobb jag trivs med så det gör inget att jobba heller.
Har nyss varit på gymmet, ingen träningsvärk idag förutom lite på sidan av ryggen..lite besviken :(
Körde axlar, biceps o triceps och mage idag. Men nu blir det ingen morgonträning förens på fredag.Sovmorgon imorgon och på torsdag med andra ord.

Idag ska jag till gunnarlunda tror jag, om jag hinner få hem bussen. Det är Usha som ska dit och gå på vattenbandet. Annars får jag kolla om jag kan komma nästa vecka istället. Imorgon ska jag i alla fall dit och träna för bjarke.

Kram

Helgen i bilder

Har nyss svettats igenom ett grymt roligt Body combat pass med S, pjuh. Det är jobbigt men roligt att boxas och sparkas, kan nästan döda en människa nu..hehe
 
Här kommer lite bilder från helgen
 
Idag hann vi med en hel del. Lunch på stan i solen, lite shopping på stan, fika hos oss innan mamma och pappa åkte. När de hade åkt så åkte jag en snabbis till Väla, hittade två st kortärmade skjortor till :) Sen hem och iväg till gymmet.
Nu sitter jag med ansiktsmask och ska snart spöa N i backgammon.Packa väskan inför imorgon också. Siktar på gym sen får vi se hur mycket träningsverk jag har..
 
Kram

Min nya skrivhörna

Alldeles lagom åt mig :)


Idag är det sol och fint, perfekt när jag är ledig! Usha ska vila idag, ska bara upp och fixa klart allt. Sen får vi se vad vi hittar på. En sväng på stan kanske eller nått annat. Har nyss lämnat in bussen på service.
Ikväll är det träning med S. body combat :) Då får vi slåss och sparkas igen :)

Klippan

Tävling i Klippan idag, lagom avstånd- 30 minuter =)
Det blåste endel idag och framridningen var ute på en stor bana, trodde Usha skulle flyga i luften när det blåste och prasslade överallt men hon höll sig lugn som en filbunke. Det började snöa (!) mitt i framridningen till första klassen, rätt rejält också.. I LB'n fick vi 62,1% och jag red lite mesigt, åkte mest runt lite även om allt gick jämt och det såg bra ut men det där lilla extra fattades. Hamnade någon plats utanför placering.
Till LA'n så satt jag lite mer tryck i henne och hon protesterade först lite men sen gick det bättre på banan och vi fick 63,1%. Faktiskt det bästa i LA på bra länge. Hon var jämn men även här behövs mer tryck och upp med framdelen mer för att få bättre poäng men det är på väg åt rätt håll. Två stadiga ritter idag och en Usha som skött sig väldigt bra, bra söndag =)

När vi kom hem så åkte vi och tvättade bussen, N och pappa bytte till sommardäck och jag passade på att tvätta bilen och sen åka och handla lite. Sen åkte vi och köpte Kinamat och tog med oss hem. Mamma och pappa har åkt tillbaka till hotellet nu, jag har flyttat ut mitt databord till vardagsrummet och in med en fotölj till datarummet. Jag vill hellre sitta här ute och skriva och så slipper jag ha min bärbara dator lite överallt.
Ska strax duscha och sen gå och knoppa in.
Imorgon är jag ledig! Vi ska först lämna in bussen på service och sen blir det kanske en runda på stan.

Kram

Vilken tur jag har

Gick upp kl 7 imorse och åt frukost, skulle ju släppa ut hästarna idag. Tog utsläppet eftersom jag ändå ska iväg och tävlaa me nu behöver vi inte åka från stallet fören 11.15 ca. Men när jag äter frukost så skickar Jenny ett sms att hon har släppt ut så jag kan ta det lugnt. Vilken tur jag hade =) Kröp ner i sängen och som 1½ h till och gick upp 8.30 istället!
Tänkte åka iväg till halv 10, fixa klart allt i stallet. Longera henne lite snabbt och sen knoppa och åka iväg. Mamma och pappa kommer strax före 11 och sen åker vi. Det tar bara 30 min till tävlingen och jag startar 13.30 och 15.15. Bra tider och det borde inte bli sent hem.
Hoppas på en fin dag. Framridning ute men tävlingen är inne.

Kram

Monty Roberts

Oj idag har det gått i ett, som vanligt :) Började med stallet på fm, skulle rida igenom programmen men när jag hade ridit en liten stund bara så var Pia tvungen att harva ridhuset så jag fick gå ut. red lite på utebanan så länge men det rasslade från harven i ridhuset så Usha tyckte inte att det var skoj. väntade tills ridhuset blev klart och sen gick jag in igen. då var hon redan spänd och det grejades endel utanför ridhuset som hon lyssnade och for iväg för men jag red igenom ett program i alla fall. mamma filmade och tack o lov så såg det bättre ut på filmen än var det kändes.
Lunchade hästarna och sen åkte vi till rycketofta till hästbutiken och köpte mat. Mamma hittade en väska och jag fick en väst och Usha ett vitt schabrak :) vilken tur vi hade jag o Usha :)

Sen hem och efter ett tag kom de förbi och fikade och sen åkte vi till Flyinge för att titta på clinic med Monty Roberts. mycket inspirerande och häftigt. han fick in en häst i transporten under två minuter och den hästen hade de försökt att lasta i 5 år, hon gick tom till tävlingar med den. Jättekul att se och det var verkligen fullsatt.
Var hemma runt tio och nu har jag packat för imorgon och kikar lite när N spelar tv spel nu. ska strax sova. Hoppas Usha känns lite bättre imorgon än idag.

Kram

På plats i ridhuset



Haket

God kväll.
Har nyss duschat och krypigt ner under täcket och ska snart sussa.
Vi åkte ner på stan strax före sju för att träffa mamma och pappa på deras hotell och sen gick vi vidare till haket där vi skulle äta. Var vrålhungrig när jag kom dit men var verkligen inte hungrig när vi gick därifrån. Megastor portion, entrecote med potatis, rödvinssås och fetaoströra..mums! Nästan allt gick i också men lite fick jag lov att spara.
Sen gick vi med dem till hotellrummet och stannade en stund innan bussen gick hem. Imorgon är det en ny dag, först blir det stall på fm och dags att trimma inför tävlingen på söndag. Sen ska jag mamma o pappa till Flyinge på kvällen på clinic med Monty Roberts, det ska bli kul :-)

Har fått rapport från Helena att det gick väldigt bra att rida idag, de hade varit på utebanan och dressyrat o Usha hade varit jättefin!

Nu svider ögonen, bäst att knipa ihop dem och sova.
kram o god natt

Fredag

Fredag igen :) veckan har gått riktigt fort. Är ledig på måndag också så det blir långhelg för mig :)
Har nyss varit på gymmet och kört ett ryggpass. höll på att glömma bort tiden men jag hann med bussen ändå. På morgonen när jag gymmar så blir det bara i 30 min så jag får koncentrera mig på en muskelgrupp att träna, det blir bäst träning så. Idag var det ryggens tur men med några biceps o triceps medans ryggen vilade. Effektiv träning.

Försöker åka från jobbet strax e 16 idag så jag är hemma när mamma och pappa kommer :)

Kram

Skogens konung

När jag stod och fyllde vatten i stallet nu på kvällen så kom en älg och gick över åkern :) det var stooor, tur att jag var en bra bit ifrån. Första älgen jag ser i Skåneland.
Ridningen gick bra idag, i början ville gon inte jobba utan hängde mest på bettet och ville inte ta stöd på höger tygel men efter lite öppna och skänkelvikningar gick det bättre och traven blev riktigt fin sen. Hoppas det kan hålla sig till helgen. Lite spänd i baken men det släppte ju ner jag red. Hon har ju tagit det lugnt i två dagar så förhoppningsvis så var hon bara lite stel i början.

Imorgon är det fredag, gym på morgonen och sen jobb. Mamma och pappa kommer på kvällen och då ska vi ut o äta. Helena rider imorgon.

Kram

Fixat

God morgon!
Igår hade jag vilodag från stalllet och hann med en hel del här hemma. Tvättmaskinen gick när jag kom hem, dammsög lägenheten och plockade undan lite. Senare på kvälen blev det ett grymt pass på gymmet, bodypump. Ny realise i helgen som var och den här var nog lite tuffare än den andra BP. Jag som brukar ha svårt att svettas på gym fick det svettigt igår. Det känns ändå inte så farligt i kroppen idag, lite seg i axlarna mest. Idag är det vila från gym, stall och ridning istället. Programridning och fortsättning med travarbetet som jag fick göra för Bjarke sist.

Dax att sätta fart, promenad till stationen väntar om 35 min.
Kram

onsdag

Promenad avklarad, sol o fint ute. blir nog varmt idag också.
Usha har vila idag, jag har inte vila. Bodypump med S ikväll. imorgon är det inget gym men på fredag kör jag på morgonen. sen är det lugnt i helgen, då är det massa annat som ska hinnas med :)
Nästa vecka ska tydligen värmen komma också, inte en dag försent.

Kram

Skönt

Idag skrittade jag och Usha ut en sväng. Det är ju lite dåligt med ridvägar men jag brukar ta en väg mellan åkrarna och det tar ca 35 min så det är lite lagom. Hon hade nog lite träningsvärk i baken idag, kändes lite stel :P Tur att hon fick röra på sig. Hon brydde sig inte alls nå om omgivningen, tom gubbar på åkern och bilar i vägkanten gick hon förbi utan att bry sig alltför mycket. Annars kan ju just sånna saker vara livsfarliga enligt Usha och närsomhelst komma och äta upp henne.
Det var tom ljust när jag kom hem från stallet idag, det är jag verkligen inte bortskämd med :)

Det är faktiskt strax dax att hoppa i säng, bara borsta tänderna när N duschat klart och sen krypa under täcket. Inget gym imorgon på morgonen, ett pass på kvällen istället med S. Usha vilar imorgon, på torsdag kör vi hårt igen!

Kram

Färdiggymmad

God morgon.
Gymmet är klart, jag tog mig upp idag och iväg. Hinner med bussen i god tid också :) Körde överkropp och mest rygg, skulderblad. axlar o mage. En banan ligger i magen, resten av frukosten får vänta till jag kommer till jobbet.

Ikväll ska Usha få ta det lite lugnt, antingen longeras lite eller skrittas ut. jag hoppas på att skritta ut. borde hinna innan det blir mörkt, det är ju ljust till åtta i af.
Igår somnade jag i soffan halv nio :) kan beropå att jag sov dåligt natten innan. tydligen så hade N pratat med mig i soffan och jag har svarat men det kommer jag inte ihåg. Vaknade vid tolv och gick in i sängen :)

Nu kommer bussen.
Kram

Glasklart

Hmm, putsade fönstren på em och ja de var rätt skitiga innan...Nu är de dock rena och fina och man ser ut riktigt bra ;) Smidigt att ha fönster som man bara snurrar runt på för att tvätta utsidan. Nu får de duga ett tag till.

Har varit med S på IW nu på kvällen, chickenrace kördes och instruktören hade kycklingdräkt på sig...hon hälsade att det var rätt varmt och att hon inte skulle ha det nästa år.

Imorgon kör jag gymmet på morgonen, testar med bussarna så jag hoppas att jag kommer i tid till jobbet.

Kortvecka den här veckan, bara fyra dagar :) och på fredag kommer mamma och pappa ner :) de är kvar till måndag så jag är ledig nästa måndag också, lyx!

Nu ska jag faktiskt slöa i soffan och titta på tv.

Måndag eller söndag?

Var upp och släppte ut hästarna imorse igen, fixade ushas saker och putsade sadel o träns och sen åkte jag och Usha till Gunnarlunda för träning. Det gick riktigt bra idag också, galoppen är väldigt fin och jag bad om lite hjälp i traven för jag vet inte hur jag ska få till den. Hon går knackigt ibland men är inte halt. Så vi gjorde travöppna på halva långsidan, volt 10 m och sen sluta in till mitten, tillslut fick jag till några riktigt bra slutor där hon bar sig själv och blev hög i formen. Sen skrittade vi ett tag och sen när vi skulle göra det igen så var hon knackig igen. Då provade vi med att rida öppna hela långsidan och rida framåt, upp med formen och korta mina tyglar så hon fick snurr på bakbenen och vips så blev det hur bra som helst. Hon är alltså lite lat och lägger sig i handen och blir då ojämn men när hon får jobba som hon ska så är det inga problem alls. Så nu gäller det att rida henne framåt, upp med näsan och baken under henne så ska det bli bra. Det blev en helt annan trav nu, stor skillnad. Både Usha och jag var helt svettiga efter passet. Den som säger att ridning inte är jobbigt har aldrig ridit.. pjuh. Nästa träning nästa onsdag =)

Nu har jag ätit lite, ska snart ta och tvätta fönstren, grymt skitiga.
Ikväll är det IW med S också.
Just det, N har fått det stora äran att få min kräksjuka..hehe.

Kram

RSS 2.0