Dax att sova

God kväll!
Snart dax för läggdax men hinner med att skriva några rader.
Efter jobbet så åkte jag hem och vi åt lite och sen körde N mig till stallet. Jag skulle ta bussen med mig hem eftersom jag måste till stallet direkt när jag kommer hem från jobbet imorgon och då har N bilen, så bussen får sova på parkeringen här i natt :)
Longerade Usha ute över bommar i trav och galopp..helst ville hon springa fort i galopp över dem och tyckte att trava var lite tråkigt :) Kul tyckte hon att det var i alla fall. Gick riktigt bra på slutet men det märks att orken och musklerna inte är där dom ska vara. Men snart ska de vara på plats igen.

Sen åkte jag hem och vi kollade på sons of anarchy och nu har jag duschat och grejat.
1 ½ dag kvar att jobba och sen är det helg! Imorgon kommer mamma och pappa ner också :)

Sova nu.
Kram o god natt

Pigg trots allt

God morgon!
Kände lite försiktigt när jag vaknade om jag hade ont överallt men förvånad att jag inte känner nått. Jo lite seg i benen men annars ingenting. Märkligt...igår körde jag verkligen slut på mig så hade nån bett mig göra 10 armhävningar igen eller knäböj så hade jag inte orkat och nu känner jag inget alls i kroppen. Tacksamt iof :)
Äter frukost nu, tar som sagt bussen till stationen. Vädret ser lite tråkigt ut men jag tror inte det regnar än.

Efter jobbet så ska jag till stallet och longera över lite bommar :)
Tänker inte bli sen från jobbet idag, igår åkte jag inte därifrån förens halv 6, tur jag fick skjuts hem av chefen så jag var hemma i hyffsad tid ändå!
Längtar redan efter att åka till stallet, det är så kul nu när hon är igång och jag kan planera vad jag ska göra! Nästa vecka ska vi ju faktiska tävla, dock en liten LB:2 bara men ändå. Bara för att hon ska få komma ut och ha kul, och jag med.

Dricka upp kaffet och slänga på mig lite kläder.
Kram o hej

Utpumpad

Ojoj vilket gympass. Kettlebell körde jag idag. 45 min intensiv träning och mina armar i ben är helt slut. En proteinshake och dusch när ja kom hem och nu ligger jag i sängen i ska sova. Det var ju ett tag den jag körde kettlebell, typ 11/2 år sedan så det kändes. Mest att jag tappat tekniken lite. Men kul var det i af :)
Medan jag tränade stenhårt så vilade usha. Imorgon får hon longeras och på torsdag kör vi vattenbandet.

Idag har vi haft strålande sol och varmt :) typiskt nog då tog jag vinter jackan på mig. Svettas hellre än fryser i af.
Imorgon åker jag buss till stationen. Tar mig en liten sovmorgon efter kvällens bravader.

Nu ska jag sova.
Kram


fint

God morgon.
Fint väder idag och det blev en skön morgonpromenad. Jobba en massa idag och sen ska jag på kettlebell senare ikväll. Hinner nog pyssla lite också innan :)
Usha får vila idag det är hon värd. C tar hand om henne. Imorgon åker jag ut igen och longerar över bommar.

Hörs senare.
Kram

Bra ridpass :)

Oj vilket bra ridpass det blev idag :)
Hon gick riktigt bra och inte alls framtung eller bråkig, snarare riktigt smörig idag. Både traven och galoppen gick superbra så jag red bara i ca 40 min. Tyckte att det var dumt att rida mer nu när hon gått tre dagar på rad i ridhuset.Mycket öppna och sluta och lägningar i traven. Tänker på tygellängden också och när jag håller så korta tyglar som jag ska ha så går hon riktigt bra så jag har en del att träna på. Snart kan vi nog börja träna för Bjarke igen :) Imorgon får hon vila!
Blev ganska sen till stallet och var inte där fören strax före 7 så jag var hemma i lägenheten igen vid 21,20. Lite sent men då hade jag ju också åkt till ridhuset som tar lite tid.

Annars så har det blåst och regnat idag :( I alla fall inge snö ute som det är uppåt, väldigt glad för det.
Imorgon skulle det inte regna på morgonen i alla fall så jag siktar på att ta en promenad.

Har pyllsta lite hemma, köpte lim idag så jag har hunnit med en liten pysselkväll trots att klockan blev mycket när jag kom hem.
Men nu är det dax att sova,
Hörs imorrn
Kram o god natt

Ny vecka

God morgon.
Idag är det höstlov för alla, enda gången man saknar att gå i skolan (och sommarlovet såklart).
Själv är det jobb som gäller, fullbokad idag så dagen går nog fort som vanligt. Måste in på Bokia på lunchen och köpa lim, jag glömde ju den viktiga detaljen när jag var in på Panduro igår. Lite svårt att pyssla det jag skak göra utan lim.. typiskt.
Blåser en del ute så jag bestämde mig för att ta bussen istället så nu kan jag sitta och ta det lite lugnt. Behöver inte gå ut förens om 30 min. Har ätit frukost som består av två ägg, en banan och kaffe. Golfbollarna (äggulorna) ligger dock kvar på bordet, äter bara vitorna :) och ett vitaminpiller också, det behövs nu när det är mörkt och trist ute.

Ikväll åker jag till ridhuset igen, det är upptaget tisd-torsd så jag passar på att åka nu istället. Då blir det tre dagar på rad som hon rids där. Imorgon ska hon vila och sen blir det antingen tömköra eller vattenband på resp onsdag o torsdag. Beror på när jag får tid på Gunnarlunda, ska kolla det idag. Sen ridhuset igen i helgen och jag kan ju åka dit på fredag också eftersom jag slutar tidigt då!

På torsdag kommer ju mamma och pappa ner också :) Typiskt att det alltid ska regna och blåsa när de kommer. Hoppas på fint väder så vi kanske kan gå i Pålsjö-skog!

Dag att borsta tänderna och göra mig klar. Snopet att missa bussen när jag haft gott om tid på mig.

Kram

Söndagkväll redan

Huh vad fort den här helgen gick.
Ny vecka imorgon men en kortvecka, eller nja.. men slutar i alla fall kl 13 på fredag!
 
Allt hanns med idag som jag tänkt. Gymmet först och ett ben- o ryggpass. Träffade en tjej där som stod i stallet tidigare så vi bestämde att vi skulle gå på ett kettlebell-pass ihop på tisdagkväll, skoj :) Så slipper jag gymma själv!
Länge sedan som jag körde kettlebell nu så det ska bli skoj.
 
Sen åkte jag till Väla, skulle ju ha några tröjor och en kavaj men jag hittade inget :( Köpte bara lite saker på panduro som jag ska pyssla med :)
 
Var hemma en stund och sen körde N mig till stallet, han skulle ev ha bilen så då körde han mig och jag skulle bli borta i några timmar. Mockade ur hagen lite, fixade inne i bpxen och med maten och sen åkte vi till ridhuset. Hon gick bra idag också, inte lika framtung som igår, lite i början men det ger sig efter ett tag och hon kämpade på bra. Lite tjurig mot skänkeln men det är brunst och brist på ork som gör att hon testar först men hon gick riktigt bra. Mycket öppna o sluta så kommer bakbenen också. Hon känns i alla fall väldigt fräsh!
 
N hämtade mig och så åkte vi till Maxi och storhandlade, skönt att slippa det en vardagskväll. Var hungriga på vägen hem så vi stannade och köpte med oss McDonaldsmat hem. Ibland är det gott, idag var en sån dag.
Har just tittat på Solsidan, fortfarande sådär kul jämfört mot tidigare säsonger. Ska snart hoppa in i en varm dusch och sen fixa ansiktsmask.
Hoppas att det inte är alltför kallt imorgon, vill ju gå till stationen. Det är nog bara att klä på sig vinterjackan nu.
Men i helgen ser det ut att bli rätt varmt igen, härligt!
 
 
Kram

28 oktober

Morrn morrn!
 
Härligt att sova ut idag och vakna och kl är 7,30 bara :) Vi låg o drog oss ett tag men sen gick vi upp eftersom ingen av oss kunde sova mer. Frukost ligger i magen sitter och dricker lite kaffe nu.
Kanonväder ute idag också, idag ska jag ta lite bilder. Hann inte med det igår för när jag kom till stallet så plockade jag in dem direkt för alla andra höll på att ta in så det var lika bra att jag hängde på :)
 
Idag ska jag till stallet, till gymmet och till Väla. Vet dock inte hur och när jag gör de olika sakerna, skönt att inte ha några tider att passa utan jag kan åka iväg när jag får lust.Lutar i af åt gymmet nu på morgonen men de öppnar inte förens kl 9 så jag får vänta lite.
 
Under den här sommaren och hösten har jag gjort någon form av helgenomgång av Usha; sadeln är bytt och passar henne, tänderna är kollade, kiropraktorer har klämt igenom henne och släppt alla spänningar som kommit utav sadeln som varit dålig, och fixade hovar med ringskor. Hoppas nu att vi kan få en hel tävlingssäsong nästa år med träning och tävling!
Hade tänkt köpa ett nytt fint träns till henne men jag tror att jag väntar någon månad, hon har utnyttjat sin budget väl om man säger så :P Hon får vänta till jul istället :)
 
Några bilder från igår här hemma hann jag ta medans jag städade på balkongen.
Pelargonien har slagit ut i dagarna..
 
Utsikt från höger.
 
och utsikt från vänster
Massa fina löv på träden och på marken!
 
Hörs senare.
Kram så länge

Full dag

Snart dax att sova. Blev en riktigt effektiv dag idag. Först gymmet, trappmaskin och sen överkroppen o främst axlar o mage. Sen kom de i hämtade soffan, tomt det ser ut nu. Haha. Åt lite, bar ner lite sommarskor och utedynorna och sen åkte jag till stallet. Först var vi iväg också å hämtade två täcken, ett innetäcke och ett fleece med hals.

I stallet så fixade jag och la undan några täcken, fyllde vatten i hagen, grejade och åkte till ridhuset. Hon kändes riktigt fin. Lite framtung men efter många tempoväxlingar så blev det bättre. Traven o skritten är mycket bättre nu än i våras tex. Kul :) ska försöka åka till vattenbandet i veckan, antingen onsdag eller torsdag.
Fordrade kvällen strax e sju och svängde förbi Ica på vägen hem.
Sen käkade vi flygande Jacob o tis och tittade på en ny Johan Falk film.

Nu ligger jag i sängen med nybäddade lakan :)
Imorgon är det gym igen och ridhus. Sen ska vi till väla också ;) lite som ska shoppas.

Hörs imorgon.
Kram o god natt


Härlig höstdag

God morgon!
VIlken härlig höstdag det ser ut att vara ute!
Klarblå himmel och löv i massa fina färger som ligger på backen eller sitter kvar på träden.
Ska strax äta lite frukost och väntar även på att de kommer och hämtar soffan någongång på fm. Sen åker jag nog en sväng till gymmet och så får det bli väla efter det tror jag. Åker inte till stallet förens runt halv 4-4. Har nämligen kvällsfordringen ikväll (det har man ca i 1 gång /18 vecka) så då tänkte jag ta in dem, åka till ridhuset och sen kvällsfordra så slipper jag åka fram och tillbaka. Får jag tid därimellan så städar jag lite i skåpen. Ska plocka lite med täcken och sånt och städa ut bussen lite. Kanske hinner jag åka till City Gross och handla spån också.
Tänkte ta med mig kameran till stallet och knäppa lite fina kort om det går. Min kamera har nog börjar ge upp så jag ska köpa en ny på mellandagsresan tror jag, en lite bättre kamera.

Plockas undan här hemma ska jag nog också hinna med att göra. N har varit duktig att plocka ordning i data-/gästrummet och jag ska kila ner med utedynorna och sommarskorna och ta upp vinterskor och kläder.
Innan stallet måste jag kila förbi N's mormor och morfar och hämta stalltäcket som ligger där i min låda som jag får ha i deras garage, snällt av dem :) Har lixom inte så mycket plats nu längre och i vårat garage står ju bilen numera.
Tur jag hade ett täcke kvar här, resten tog mamma och pappa med sig hem i våras och tvättade. Tur de kommer ner om en vecka så jag får vintertäckena igen :)

Nu är det dax att inte lite kaffe och vakna till liv.
Kram o hej så länge

Proppmätt

Riktigt proppmätt är jag och har varit det hela kvällen.
Vi käkade ute idag, redan vid 18 fick vi bord, det var lixom fullt överallt. Både Oasen och Haket som vi ville äta på var fullt och så blev den Bonasera och där fanns det bara bord kl 18 så vi tog det.
Mätta blev vi i alla fall som sagt och gott var det också.
Jobbet gick bra och fort idag, hann komma ikapp med en hel del och det var skönt. På måndag är jag fullbokad igen med kunder så det var skönt att komma ikapp.

Kallt har det varit ute idag och blåst lite, nästan dax att plocka fram vinterjackan.

Imorgon tänkte jag åka till gymmet och sen ska jag till stallet på em och till rídhuset och rida, längtar :) En ssväng till väla hoppas jag också hinna med annars får det bli på söndag.

Kram

busstur

Godmorgon
Det var rätt skönt att inte gå idag, bara 2 grader ute och lite blåsigt emellanåt. Skönare att sova lite längre o ta bussen istället :)
Fredag idag, hästfri är jag också. C fixar henne! Vi ska ut o äta ikväll, komma ihåg o ringa och boka bord bara.
Igår på jobbet hann jag undan med sånt som var tvunget till att vara klart idag så det känns bra. Kan ta det lite lugnare idag och jobba ikapp med annat. Men tänkte försöka gå strax e fyra.

Kram

Hagel

Usch vilket ruggväder det blev idag. Blåsigt och rätt kallt, runt 10 grader. På kvällen när jag var ute och tömkörde så började det hagla också, som tur var så gick det över ganska snabbt.
Men när jag ser på billder på facebook från avesta så är jag rätt nöjd att jag inte är där nu...snö.
Tack o lov så hoppas jag att det dröjer länge innan det blir nått här.

Tömkörde som sagt på kvällen och hon gick riktigt bra trots halv storm och hagel. Var inte lika stel idag och såg fin ut direkt från början. Imorgon ska hon vila och på lördag åker jag till ridhuset och rider.
Imorgon tänkte vi äta ute, det ska bli roligt :) Måste ringa o boka bord på dagen, det kan nog bli lite folk.

Nu har vi haft torsdagsmys med tacos och tittat på Tv.
Tänkte inte gå till stationen imorgon utan sover nog en halvtimme längre och tar bussen istället :)

Kram

sen

Idag blev jag lite sen till stationen men som tur var så var tåget sent också så jag hann med det ändå :)
Torsdag idag och dessutom lönedag vilket alltid är trevligt :)
Mörkt är det ute också, usch o fy. I helgen får vi sova en timme längre och då blir det lite ljusare på morgonen men mörkare på kvällen :/

Till stallet i kväll och tömköra, var så kul att jobba henne igen och att hon såg fräsch ut!

Imorrn är det fredag, klurar på om vi ska äta ute på stan på kvällen. Vore kul.
På lördag kommer en och hämtar soffan så då blir vi av med den.

Hörs.
Kram

Tömkörning

Idag tömkörde jag Usha nu på kvällen och det gick riktigt bra. Hon var lite stel i början men när hon fick jogga lite först så släppte det och hon blev hur fin som helst! Jobbade inte henne så jättelänge men fick jobba i trav o lite galopp och jag tror hon var nöjd efteråt att komma igång igen.
Tänkte nog tömköra imorgon igen och kanske över travbommar för att göra det lite roligare. På fredag tar C henne och sen åker jag till ridhuset och rider i helgen.

Idag har det varit lite småkallt här, fastän det har varit 10 grader varmt så känns det likte småkallt. Det som i alla fall är bra är att Usha inte satt någon päls än direkt. Ska täcka på henne nu med både stalltäcke o utetäcke så kanske hon behåller sin fina päls och jag slipper att raka henne, det vore väldigt skönt :)

Idag är det två år sedan som lilla Cajsa gjorde sig illa i benet, stackars Cajsa :(

Annars så har jag haft minispa här hemma nu med ansiktsmask o lång dusch. Fördelen med att bo i lägenhet på vintern; varmt inne, man kan ha hur varmt som helst egentligen och duscha i varmvatten hur länge som helst :)

Kram

mitt i veckan

Godmorgon
Onsdag idag, promenad till stationen är avklarad så med andra ord inget regn ännu. Hoppas det inte blir det idag heller.
I all hast imorse så glömde jag visst sätta i linserna. Tyckte väl att jag såg lite suddigt när jag gick :)
Idag fyller mami år också, grattis mamma :) bara en vecka kvar innan m o p kommer ner och är här torsdag till söndag.

Ikväll ska jag till stallet och tömköra lite, antar hon kommer spralla o busa lite :)
Hörs sen.
Kram

Ömsar skinn

God kväll!

Hann med mycket på jobbet idag, skönt att jag var där lite tidigare och han fixa lite innan telefonerna började ringa och så. Sen åkte jag från jobbet strax efter 4 för att hinna ut till stallet när Usha skoddes. Hovis var snabb idag så det gick med racerfart. Han började och hann bli klar med Usha innan jag kom. Nu var det ju så att jag fick stå i kö på motorvägen ganska länge för det var nån olycka med två lastbilar så det gick i snigelfart ett tag. Men jag kom fram lagom i tid att betala :P Allt såg bra ut i hovarna och idag bubblade det ingenting alls där hovbölden setat och hon ömmade inget alls. Skönt.
Mockade och fixade maten. Idag skulle stallet vara tömt på oss folk vid 19 redan för Pia skulle kastrera deras 3-åriga hingst så då ville dom ha lite lugn o ro. Så istället för att stressa ut på en promenad med Usha så fick hon stå och jag åkte hem.
Niclas hade maten färdig när jag kom hem :) Lyxigt! och igår när jag kom hem så hade han städat och dammsugit hela lägenheten, härligt :)

Tog det lugnt ett tag och sen cyklade jag till gymmet vid halv 8. Trappmaskinen i 10 minuter och sen ett överkroppspass, mest axlar och mage och avslutade i massagefotöljen i ca 20 minuter, skönt :)
Nu är jag duschad och ska snart hoppa i sängen. Fast just nu är jag uppe i varv och just inge trött men det kommer väl snart.
Gäller att smörja in mig nu efter att jag duschat för jag ömsar skinn nu...min solbränna vill försvinna :( Buhu

Hoppas på bra väder imorgon så jag kan promenera till stationen.
På kvällen är det stall och tömkörning som gäller.

Kram o god natt

Tidigt

God morgon!
Idag tänkte jag vara tidig till jobbet, tänkte vara där ca halv 8 så jag får en del undanfixat. Sen åker jag från jobbet vid fyra istället och åker direkt till stallet för idag ska Usha skos. Känns som att jag har träffat hovslagaren var och varannan vecka nu ett tag :P

Igår red jag lite på kvällen, red på utebanan. Var helt själv i stallet, brukar oftast vara det eftersom jag kommer lite sent och jag vill gärna äta innan jag åker till stallet. Plus att jag igår blev sen hem från jobbet och var hemma 30 min senare. Men i alla fall så kändes hon fin, red på hackamoret eftersom jag bara skulle skritta och trava lite. Hon var väldigt pigg och rättså stel men det kan jag förstå. Red i ca 20 min och det var lagom.
Idag ska jag gå med henne efter att hon fått nya skor och imorgon tänke jag rida eller tömköra.

Nu ska jag skynda mig så jag kommer iväg strax e som jag tänkte :)

Hörs ikväll.
Kram

pluggat in

Promenad avklarad, riktigt skönt. Ingen blåst och varmt ute. Hittade mitt headset så idag pluggade jag in dem och lyssnade på musik.
Måndag morgon är det också. En hel vecka till helg igen :( men veckan går nog fort, massor på jobbet.

Stallet i em/kväll och tänkte rida lite lätt på utebanan. Hoppas hon känns pigg o fin :)

Kram

Lugnare dag

Det blev inte fullt lika intensiv dag idag som igår.
Åkte till gymmet vid halv 4 tiden och körde ett ganska hårt pass för överkroppen,
med trappmaskinen som uppvärmning. Avslutade med en del mage också.
Sen direkt till stallet för litet stallmöte ang ridhuset. Som det ser ut nu så ska vi hjälpas åt med underlaget som är kvar, och då blir det 10-11 november och sen helgen efter och sen ska det vara klart :)
Borstade Usha lite snabb och kollade benen som såg riktigt fina ut. Fyllde vatten i hagen och sen åkte jag hem.
Åt gårdagens tacos och så har vi tittat på Solsidan. Kul men inte lika roligt som de tidigare säsongerna.
N var baksugen på förmiddagen och slängde ihop en cheezecake så den har vi ätit lite utav till Solsidan.
 
Nu har vi också nyss borrat upp hyllan i köket. Stenhårda väggar men det gick tillslut och nu sitter den där. Blev väldigt bra :) Så lite fixande har det blivit i lägenheten i helgen, nya tavlor med kort i och hyllan och lite annat.
Har lagt ut den gammla skinnsoffan på blocket igen och hoppas att någon nappar på den nu. Den står iof inte i vägen men vore ändå skönt om den kunde försvinna snart.
 
Imorgon är det måndag igen och ny jobbvecka. Promenad till stationen hoppas jag så inge regn tack. Tror inte det skulle bli nå regn fören i slutet av veckan.
 
Nu ska jag kolla på lite Beck innan det är dax att sova.
Kram o god natt
 
Lite suddig..skyller på darriga armar sedan gympasset ;)

Samlar kraft

Sitter och samlar kraft för att åka till gymmet om ett tag. Träningsvärk deluxe från igår, speciellt i magmusklerna på sidan och rumpan. Mina nya övningar tar tydligen. Idag är det överkroppens tur att jobba, och trappmaskinen om den är ledig (vilket jag hoppas på)

Var till stallet på morgonen och släppte ut fyra kusar. Tog en promenad med Usha och lite lite longering i paddocken. Det såg bra ut. Imorgon ska jag hoppa upp och skritta lite, är det fint väder så är jag hemma men är det regn o plask så åker jag till ridhuset.
Ska ju tillbaka dit lite senare på möte om ridhuset.

Nu ska det lagas käk, pasta med kycklingbacon-sås och ärtor. Hoppas det blir gott.

Kram
 
Gummistövlar är bra att ha i hagen dessa tider. Geggamojja överallt fast det har torkat upp fint nu.
 
Skitgrisen tycker om lera, helst ska det vara lera överallt på kroppen.
 
Tur att täcket sitter ivägen så inte hela Usha är som en vandrande lerhög
 
 

Slut i benen

Idag har mina ben fått jobba rejält och det känns nu.
Började med ett svettigt pass på gymmet, först trappmaskinen i 10 min, låter kanske inte så
farligt men den tar bra. Efter det lite andra benövningar och avslutade med 10 minuters magträning.
 
Åkte hem och åt lite och sen vidare till stallet. Hade lunchfordringen så jag började med det. Vid 13 kom hovis och kollade på Usha. Nu var hon mycket bättre i hoven. Ömmade ingenting och benet ser bra ut. Han tyckte att jag skulle ut och gå med henne och när hon känns helt ok så börjar jag sätta igång :)
Gick en sväng med henne efter det och linade henne lite i skritt i paddocken.
Ut med henne i hagen igen och mockade ur två kärror ur hagen..pust. Typ 5 kärror kvar. Inte bra att vänta för länge innan man mockar mellan gångerna där :P
Mocka inne i stallet och fixa allt och sen tog jag in runt 16 tiden så det blev en stalldag på ca 5 h idag..haha
Hann med och putsa lite träns och sånt också medans jag väntade att kl skulle bli dax att ta in. Orkade inte sitta och åka fram och tillbaka så då var jag kvar hela tiden.
 
N kom och hämtade upp mig, eftersom jag skulle bli där så länge så körde han mig dit o hämade mig ifall han skulle ha bilen. Vi åkte till coop och handlade käk, tacos :)
 
Ätit, kollat på tv och slöat i soffan. Vi var nyss ute på en promenad, väldigt varmt.
Gick förresten i t-shirt på dagen idag, det var 18 grader och sol ute!
 
Imorgon har jag utsläpp så då är jag i stallet strax före 8. Promenad med Usha och sen hem så jag är nog hemma tidigt. Ska visst dit på em igen för då ska vi ha möte om ridhuset :) Det börjar närma sig att det blir klart, än ropar jag inte hej förens det verkligen är klart men nu är tvp helger bokade som vi alla hjäper till med underlaget och går allt som det ska så kan vi skritta där om 4 veckor! Längtar!
 
Kram

Stall-dag

God morgon.
Lördag idag, jippi!
Har nyss ätit frukost och sna snart bege mig till gymmet. Dax att börja träna igen nu, för mycket latande och mat den sista tiden :P
Sen ska jag till stallet, hovid kommer till kl 13 och sen har jag insläppet också runt 16 tiden så det får bli några timmar i stallet idag men det gör inget :)

Igår efter jobbet ¨så åkte jag direkt in till stan men tåget och N kom dit o mötte mig så gick vi en sväng i affärerna. Köpte bla ett gummiband med klämmor som nu sitter på väggen med foton på. Igår kom nämligen korten som jag beställde i onsdagskväll. Snabbt :)
Sen käkade vi på Harrys, hann med Happy Harry. Mysigt att sitta där inne. En gammal banklokal faktiskt, och toaletterna är nere i gamla bankvalvet :)

Sen svängde vi förvi Susanne o Sven och pratade en stund och lånade med oss en borr, en hylla i köket ska borras upp idag.

Kvällen gick mest åt till att fixa med kort, spika upp nya tavlor och sen en promenad senare på kvällen. Riktigt skönt ute.

Idag ska det bli runt 16 grader och sol, bäst man passar på att vara ute o njuta!

Hörs
Kramis

Fredag!

Det blev ingen promenad imorse, det regnade lite. Kanske blir promenad hem istället sen. Fredag är det i af idag, grymt skönt.
Vila från stallet så vi får se vad vi hittar på ikväll.
Men först jobb till strax e 16 och en massa att göra.
Hörs senare.
Kram

Pjuh

Dagen gick riktigt fort på jobbet idag. Har inte kommit ikapp efter semestern än och jag vet att det kommer ännumer kommande veckor. Ska försöka jobba på imorgon så jag får undan lite småsaker som ligger och väntar.
Riktigt varmt och skönt har det varit idag, lite för varmt att ha halsdukoch vantar på vägen hem...när ja åkte hem från stallet vid 19,30 tiden så var det fortfarande 15 grader ute :)
Ser ut att bli sol och fint både imorgon och på lördag! Bäst att passa på att vara ute då, i alla fall på lördag.

När ja kom hem så stod N och lagade mat så det var nästan bara att sätta sig o äta direkt.. Lyx!

Vi kollade lite på Tv och så innna jag åkte iväg snabbt till stallet och fixade klart det. Ingen promenad idag, nu väntar jag till Uno kommer och kollar hoven på lördag innan jag gör nå mer. Men benet ser bra ut, hon ömmar lite när hon svänger in i boxen men annars ser hon pigg och glad ut. Förhoppningsvis så tar det inte så lång tid till innan jag kan börja rida igen. Men hovbölder kan ju ta lite tid beroende på hur de läker. Får nog höra mer på lördag.

Efter stallet så har vi bara kikat på tv och slöat. Riktig slapparkväll :) Pratade lite med Nattis i telefonen och snart ska ja ghoppa i säng och sussa.. Inte van att gå upp tidigt nu när man haft det lite slött i en vecka :P

I alla fall så är det snart helg och dax att vila ut lite igen. Då ska jag ta mig till gymmet i alla fall, båda dagarna.. Usch, alldeles för länge sen som jag var där nu. Måste komma igång nu igen, speciellt nu när Usha inte går så mycket.

Hörs imorrn. Kram o god natt.

torsdag

Godmorgon torsdag.
Sov som en stock i natt o vaknade med ett ryck när klockan ringde. Pigg var jag i af. Har just gått ner till stationen, riktigt skönt väder. I helgen ska vi tydligen få varmt, det tackar vi inte nej till :)

Stallet som vanligt efter jobb. Hade bokat tid på Vattenband idag men jag vet inte än om jag kan åka pga hoven. Troligen väntar jag till nästa vecka, har kollat med Caroline och ska höra vad hon säger. I annat fall blir det promenad med henne och pyssla som vanligt. Imorgon har c henne så då är jag fri.

Kram

Dagen

Idag blev det en snabb dag på kontoret och som vanligt när det är kortdag så är det massor som ska göras. Har en hel del som väntar till imorgon. Vi åkte strax e 12, mötte upp Anna på knutis och så tog vi en snabblunch innan vi började kl 13.
Slutade sedan strax före halv 4 och hade enn buss som gick precis så jag var hemma i lgh strax före 16 :)

Pratade lite med N och sen åkte jag till stallet och fixade där. Gick ut med Usha, Maria o hennes häst. Usha såg mkt finare ut och benet var fint. Men bra att hovis kommer ändå på lördag och kollar hoven utifall att..

Var hemma strax e 18, lyxigt! Vi käkade, lax o pommes och sen åkte vi iväg till Maxi och handlade så nu har vi mat igen för ett tag framöver.
Har framkallat lite kort på nätet också, en del på Usha och från Cypern.

Nu är det dax att sova. Två dagar kvar på jobbet innan det är helg igen, fort går det :)

Kram o god natt

kortis

Idag blir det en kortdag på kontoret som först börjar med möte o frukost. Sen massor att göra i några få timmar och sen åker jag o chefen till Helsingborg.
Skulle tro att jag är hemma runt halv fem idag, skönt :) stallet sen och ev promenad med usha.
Tänkte åka till Gymmet också först men jag tror jag sparar det till helgen. Har lite att pyssla med hemma än.. n fixar tvätten i alla fall så snart är allt tvättat och klart. Föresten så har N förmodligen fått jobb, i alla fall extra jobb. Skriver mer om det senare när det är riktigt klart :)
Nu kommer tåget! Hörs sen.

Kram

Solsidan

Överlevde första dagen på jobbet, en del mail hade minsann kommit och en hel del annat att läsa så dagen gick väldigt fort.
Imorgon ska jag bara vara på kontoret till ca 12 sen åker jag till helsingborg och stora kontoret här för en info inför lönesamtalen, fackligt ombud som jag är :) Innan dess hade jag tänkt hinna äta lunch med en tjej från Ängelholm som också ska på den infon.
Ska bli kul att se hur kontoret ser ut här också. Så imorgon slutar jag nog ca 16 och då är jag ju redan i stan :)

När jag kom hem från jobbet så hade N lagat mat så det var bara att sätta sig ner och äta. Så som jag gjort hela veckan tidigare :P

Åkte till stallet sen och gosade med Usha. Tog ut henne på en promenad, tyckte hon ömmade lite i hoven i början men sen gick det bättre. Kontaktade hovis ändå så han kommer ut på lördag för att kolla så bölden inte är på väg tillbaka. Annars så var hon väldigt pigg, öronen framåt hela tiden och såg inte alls ut att ha nå ont. Skulle tigga morötter av alla som gick förbi henne på gången och såg allmänt busig ut :)
Imorgon får det bli en promenad igen tror jag.

En kvällspromenad har jag o Niclas hunnit med också, givetvis började det regna när vi var som längst bort..typiskt.

Nu har vi precis sett solsidan eftersom vi missade det i söndags och ska strax hoppa in i duschen och sen sussa.

Kram

på stationen

Godmorgon!
Nu är jag på stationen igen på väg till jobbet. Promenad ner i riktigt skönt väder. Ser ut att bli sol idag och det är ca 10 grader ute så det är helt ok.
Skönt att sova i egen säng inatt. De på Cypern var lite väl hårda, vi fick lov att få in extra madrasser för att kunna sova :)
Efter jobbet ska jag till stallet. Var där en snabbis o pussade på usha igår innan vi åkte och snabbhandlade lite mat. Idag ska vi ut på en promenad. Hon åkte på en hovböld i torsdags, tur att jag har bra stallkompisar och en bra hovslagare som fixade det. Det är förmodligen den som har spökat den senaste månaden men nu hoppas jag att det ska vara bra igen.
Hörs mer ikväll.
Kram

Hemma :)

Borta bra men hemma bäst :)
 
Veckan har varit bra (såklart) Galet varmt, 39 grader de senaste dagarna och runt 30 i havet :)
Ätit alldeles för mycket (all-inclusive), äter fast man inte ens är hungrig..haha
Solat, badat, ätit och solat lite till. Har inte så mycket alls att klaga på. Har tom varit så varmt de senaste dagarna så det känts som att solen ska bränna upp huden..det blåser inte så mycket där direkt.
När vi landade så regnade det faktiskt så första dagen så fick vi se ett regnigt Cypern (men ändå varmt) Det sprack upp och blev fint på kvällen ändå. Sen en kväll efter att vi hade ätit middag så blev det ett väldigt åskväder, spöregn och blixtar. Men då kröp vi ner i sängen och tittade på Tv :) Sen var det fint dagen efter igen.
 
Annars har vi inte gjort så mycket. Jag och Niclas gick in till Ayia Napa en kväll och kikade lite, annars är det mest stranden och poolen som har gällt.
Orkar inte skriva nå mer nu, ska snart sussa för att orka till jobbet imorgon.
 
Lite bilder kommer i alla fall nu.
 
 
Det var allt för nu.
Kram o god natt
 

sturup

I bilen på väg till Sturup. Elin är snäll och kör oss. Jag hade självklart glömt mobilladdaren så vi fick vända men vi hann inte så långt som tur var.
Men nu är vi på g igen. Grymt skönt ska det bli i af.
Kanske skriver nått under veckan annars hörs vi när vi kommer hem. Kameran är med i alla fall så massa bilder kommer det att bli :)

Kram o hej så länge!

Är vi redo?

Packat o klart, allt med hoppas jag. Lite smått som ska packas imorgon bara. Elin kommer och hämtar oss och kör oss till sturup. Flyget går 9,10 och så landar vi kl 14 (13 svensk tid).

Dagen med Nattis var jätterolig (såklart)
Vi började med att gå runt lite i stan och kollade diverse saker och sen tog vi bussen till Väla. Där gick vi runt i 3½ h, käkade och kikade i massa affärer. Köpte lite smått som ska med på resan och Nattis hittade lite också. Sen åkte vi hem och tittade på lägenheten och var här hemma en liten stund. N kom hem med bilen så då åkte vi först till stallet och hälsade på Usha och jag skulle fixa en grej som jag inte hann på fm. Sen åkte vi Råå tillbaka till stan så hon fick se stranden och lite annat.
Strax e 19 kom hennes tåg och jag åkte hem igen.

Har packat, städat undan lite och grejat. Nyss duchat och nu ska jag lägga mig i sängen och sova i sisådär 6 h innan det underbara ljudet av alarmklockan ringer igen..

Hörs nog en snabbis imorgon bitti :)

Kram kram

mot stan

Nu sitter jag på bussen mot stan för att träffa Nattis! Ska visa henne stan lite och sen åker vi till väla en stund :)

Halv nio satt jag på usha och red i ridhuset, har varit väldigt effektiv på fm måste jag säga :) hon gick bra idag också men lite träningsverk sen igår. Nu ska hon få vila igen i en vecka och sen kör vi efter Cypern igen. Hoppas kotis kan komma ut sen efter det o köra igenom henne. Men hon känns pigg o glad och löddrar fint i munnen, öronen framåt och känns mjuk. Idag tog orken slut efter ett tag och det är inte så konstigt. Muskler o kondition är inte som de ska än. Får bygga försiktigt.

Appropå träningsverk, själv har jag träningsverk deluxe från gårdagen och säkert från trappmaskinen. Baksida lår och rumpa ömmar och jag var skapligt stel ur sängen imorse :)

Kram

Träning!

Det blev en riktigt träningsdag idag.
Först promenaden imorse på 60-70 minuter. Sen gymmet vid lunch och körde både lite ben och rygg/mage och svalutade att gå i "trapp-maskinen" i 10 min. Riktigt drygt men det tog bra i vader och rumpa. Skulle tro att jag har träningsverk imorgon :P Svettigt var det i alla fall.

Sen har jag varit i stallet på em, fixat en hel del där inför resan. Åkte till ridhuset och red och hon gick hur bra som helst. Inga konstigheter alls så troligen är det utebanan som är så dåligt underlag i just nu när det har regnat så den är för hård för henne. Ingen idé att rida där för mycket innan det torkar upp och det harvas o blir mjukt igen. Då kan jag lika gärna åka till ridhuset och rida där. Längtar ihjäl mig till vårat ridhus blir klart när det nu blir det... Annars får jag väl börja leta efter nått annat men det är inte så lätt att hitta nått nära som har ridhus och bra stall. Stallet i sig är ju jättebra men just nu fungerar det inte att rida på banan och ridhuset är ju inte klart. Tur att den andra ridhuset bara ligger 10 minuter bort så det är ju inte så farligt men mycket skönare att slippa lasta, packa i och ur och åka fram och tillbaka.. Men det går ju det också.

Käkat har vi gjort nu, pommes och kyckling med philadelphia. Halvkollar på speedway och ska nog börja packa lite sen.

Imorrn ska jag upp till stallet på morgonen, släppa ut mina hästar och sen till ridhuset och rida och sen pyssla lite med henne. Vid halv 1 kommer Nattis så jag ska möta upp henne vid Knutpunkten så ska vi kolla stan och sen Väla :)

Kram

Uppfriskande

God morgon!
Vi har nyss varit ute på en promenad på ca en timme. Gick till ett konditori och köpte frukostbullar och sen hem igen.
Nu ligger frukost och kaffe i magen och jag laddar för att cykla ner till gymmet om någon timme.
Riktigt skönt väder ute är det också. Solen skiner och det är rätt varmt.

Stallet på em och iväg till ridhuset troligen. Sen ska vi nog börja packa lite, i alla fall tänka igenom vad som ska med.
Städa lite och så för imorgon kommer ju Nattis hit och är här hela eftermiddagen :)

Just nu sitter vi och lyssnar på Stiftelsen, N spelar lite på XBox och jag surfar runt på datorn och halvslöar lite. Najs.
Hörs senare!
Kram

Semester :)

Äntligen semester, till den 16 oktober :)
Fick jobba undan endel idag och kom inte från jobbet förens strax innan 17. Väl hemma så var det helg. Cassandra fixade stallet, skönt för det har spöregnat på em/kvällen och att rida ute i paddocken hade ja inte gjort.

Vi käkade pizza, kollade lite på segemyhr och lite senare åkte vi till maxi och köpte glass och tidning. Så ja la mig i badet när vi kom hem och läste ny träningstidning.
Imorgon är det gymmet först och sen tänkte jag åka till stallet på em och åka till ridhuset och känna på hur hon känns där.

N åkte och fixade lamporna på bussen idag, de stängde redan 16.30 så det var tur att han kunde åka ut för ja hade inte en chans att hinna det. Så nu har ja i alla fall lysen på bussen och behöver inte köra olagligt längre =)

Hörs imorrn
Kram

Fredag!

Wihoo, fredag idag och snart semester! Promenad idag till stationen. Riktigt skönt ute, hoppas det kan vara sol idag..
Efter jobbet åker vi till Volvo med hästbussen och fixar lamporna fram så jag ser nått :) tur de har öppet till 18.
Sen tar vi helg. Packning gäller i helgen och så besök av Nattis på söndag :) blir nog en bra helg!
Men först jobb o tusen saker att göra innan jag kan gå hem med semesterkänsla.

Kram

Kanelbullens dag

Hmm uppenbarligen kom inte mina inlägg upp imorse.. försökte med tre stycken men det ville sig inte på tåget.

Dagen i Malmö idag var i alla fall väldigt rolig och dagen gick hur fort som helst. Fick sällskap på tåget hem också av en som bor i Ängelholm så vi åkte samma tåg hem, kul :)

Åt lite när jag kom hem och sen åkte jag till stallet och red lite i paddocken. Väldigt blött och plaskigt var det där men hon fick skritta och trava lite. Känns inte helt ok i vänster varv, i höger är hon hur fin som helst. Men paddocken är också väldigt hård och blöt ochhon reagerar bara ibland så det är lite konstigt. Annars är hon hur fin som helst och rör sig rörligt.. Jag åker till ridhuset på lördag och provar henne där, kan vara så att hon ska gå på mjukare underlag ett tag men jag har också kontaktat kiropraktorn som hjälpte mig för ngn månad sedan och som jobbar på djursjukhuset ifall hon kan komma ut efter Cypern eller om jag ska åka in med henne till sjukhuset och ev röntga eller kolla upp henne. Tror ändå att det sitter fast någonting eftersom hon är hur fin som helst i benen och inge svullen eller så. I alla fall ingen idé att göra nått innan vi åker. Och hon är pigg och glad och har inte ont i övrigt så det går ingen nöd på henne.

Köpte med mig lite kanelbullar efter jobbet så nu har vi ätit bulle och druckigt kaffe. Pratade med Nattis nyss oxå och på söndag kommer hon hit och hälsar på :D Wiii :)

Nu ska jag duscha!
Kram

En dag kvar

Dag två avklarad i Malmö. Idag slutade vi ganska tidigt så jag hann med ett tåg som gick 16.08 från stationen och var hemma strax före 16.45, eller i alla fall på knutpunkten då. Niclas var ute och åkte så han kom förbi och plockade upp mig och så köpte vi med oss lite kina-mat hem :) Första gången som vi köper med det här nere. Gott var det i alla fall.
Åkte till stallet lite senare, runt halv 7. Jag var helt själv där idag, sista bilen åkte när jag kom.
Longerade henne ute på banan i regnet, blev utan bommar idag ändå. Så plaskigt ute så hon fick gå som vanligt istället.
Sen strechade jag henne, mockade och fixade mat och vatten ute i hagen och i boxen och åkte sen hem.
Nu har jag slöat i soffan, ska strax hoppa in i duchen.

Imorgon är det Malmö igen och kontaktombudsträff. Tror vi håller på till ca 17 så jag är väl hemma strax e 18. Tänkte rida lite på kvällen i paddocken så jag hoppas att det inte regnar nått.
Varmt har det varit idag i alla fall, runt 15 grader så det är ju helt okej.

Tajm att göra mig klar för att sussa.
Kram

dax igen

Dax att bege mig mot Malmö igen och sista dagen på kursen. Imorgon när jag ska dit så är det med facket.
Hoppas vi slutar i hyffsad tid idag så jag inte blir så sen hem. Ska ut till stallet sen och longera tänkte jag. Lägger ev ut lite bommar som hon kan få jobba över så det blir lite roligare :P åker iof gärna ut vid halv sju tiden för då börjar de flesta att droppa av. Vi ärså många där nu och de allra flesta är där mellan ca 5-7 och då ädet skönt att vara där lite senare så blir det inte så trångt överallt. Å så kan jag ta det lugnt hemma och inte stressa iväg direkt efter jobbet heller.

Nu kommer nog strax tåget. Höra senare ikväll.
Kram

Sängen

Ligger just nu i sängen och surfar runt på ipaden innan det är dax att sova.
Dagen har varit riktigt rolig och den har gått fort. Vi avslutade med middag och strax efter åtta började alla åka hem så få tog jag tåget hem oxå och var hemma strax e nio. Niclas mötte mig, han hade varit i lånat reseväskor av hans mormor som bi kan ha med oss. I helgen blir det tvätta av. Och leta reda på badkläderna :)

Imorgon börjar vi nio så jag åker med tåg som går 7.54 och så slutar vi ca fem. Hoppas dagen blir lika rolig :)

Nu ska jag sova, lite trött i bollen efter att ha lyssnat hela dagen. Är ju inte van att bara sitta still o lyssna. Men imorgon blir det grupparbeten.

Kram o natti natti


tur

Vilken tur jag hade, gick ner till stationen och precis när jag dit så började det spöregna ute :) jag slapp bli blöt.
Lite Sovmorgon imorse, gick ändå upp halv 7 men hade gött om tid på mig innan jag skulle gå. Skönt att inte stressa och jag kunde gå lugnt ner och inte halvspringa sista biten :)
Kurs i Malmö idag alltså och middag där ikväll så jag är nog inte hemma fören mellan 20 och 21. Tur C fixar stallet. Det gör hon på fredag med så då är jag ledig direkt efter jobbet.

Nu sitter jag i en tyst vagn på tåget, riktigt skönt så nu ska jag vila lite så jag orkar med kursen :)

Hörs. Kram

Måndagkväll

En dag kvar att jobba på kontoret innan det är dax för värme och Cypern! Om en vecka är vi där :P
Idag var det full fart, hade hur mkt som helst att göra. Åkte bil imorse och tänkte åka hem lite tidigare men nejdå, snarare tvärt om.
Var i alla fall hemma ca 17.15. Hoppade i princip bara i ridkläderna och åkte till stallet och fixade med Usha och åkte iväg till Gunnarlunda för vattenträning.
I början tyckte Caroline att hon vred höger bak som hon alltid har gjort men sen på slutet så gick hon betydligt bättre och det var det bästa hon sett henne jobba. Så hon är säkert lite stel i början och behöver mjukas upp. Kul att hon tyckte hon var så fin. Dessutom är hon lugn nu och jobbar på jättebra med hela kroppen. Ny tid är på torsdag om två veckor.

Har ätit mat och så nu, blev en del matlådor också, bra att ha i frysen :)

Imorgon åker jag till Malmö, ska vara där strax e 9 tänkte jag så jag åker tåge som går 8.18 från Ramlösa. Hoppas på regnfritt imorgon så jag kan promenera ner dit. Middag efter kursen imorgon och sen åker jag hem igen. Cassandra mockar och fixar Usha imorrn så jag är hästledig i alla fall.
På onsdag ska hon dock få jobba igen, antingen ridas eller på lina. Vi får se då :)

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite.
Kram o god natt

Oktober

God morgon.
1a oktober idag, sjukt vad tiden går fort. somnade vid halv elva igår och vaknade när klockan ringde strax e sex imorse, skönt att vara utvilad :) tyvärr så regnar det lite ute så jag struntar i att gå till stationen och tar bilen istället. Ska ändå ha med lite saker hem eftersom jag ska till Malmö nu i tre dagar så jag slipper kånka på allt på tåget o bussen.

Efter jobbet nr det och till gunnarlunda och vattenbandet igen. Hoppas hon inte har alltför mycket träningsverk sen igår :) imorgon får hon vila i alla fall för jag kommer nog sent från Malmö då. Onsdag i torsdag ska hon ridas/ longeras igen och i helgen åker jag nog till ridhuset båda dagarna, sen har hon en veckas semester igen.

Nu är det dax att åka.
Kram


RSS 2.0