Bränner

Soligt och varmt har det varit idag ja. Det känns på kroppen nu efter att jag har duschat :)

Hämtade N i Malmö vid lunchen och så åkte vi hem. Vi bestämde oss för att hoppa K-hamn och jag var hemma en stund innan jag åkte ut till stallet. Riktigt varmt där och nu börjar bromsarna komma när nu solen och värmen kommer efter regnet. Longerade lite lätt i paddocken bara efter gårdagens fight. Tyckte inte att hon behövde jobba på så mycket idag då. Kan faktiskt vara så att hon har träningsverk efter nya sadeln, om hon nu har börjat använda andra muskelgrupper som hon inte har kunnat göra tidigare. Det är rätt vanligt att det kan bli så om man byter till en sadel som ligger mycket bättre.
Får se hur hon är imorgon, tänkte bara rida ett lättare pass då också, trava lite bommar och göra lite annat än bara dressyrarbete. och så ska Cassandra hoppa på måndag och på tisdag tränar jag igen.
Sen ska vi försöka åka iväg och bada med hästarna i havet nån kväll. Får se om det blir nått i veckan eller om det blir när jag har semester. Det ska verkligen bli skojjigt att se vad hon tycker om det :) Och så har jag hittat en liten träningstävling i hoppning som vi ska på, hon ska bara få plutta över 70 cm första gången bara för att hon ska tycka att det är roligt :)
Så lite annat än bara dressyr kommer det att bli framöver.

Får se vad vi hittar på ikväll. Kanske ner på stan en sväng eller så blir vi bara hemma och tar det lugnt. Är själv ganska så trött nu, man blir nog det efter att ha varit ute i solen hela dagen. Mockade dessutom ur vinterhagen nu också helt så nu är den klar. Hon ska få gå i en annan hage i vinter, en som är närmare både stall och vattenkran så inte mig emot :)

Kram

Sol

Yes, idag är det sol och fint ute :)
Var ut i morse till Usha och tog av henne regntäcket och gav henne mat ute i hagen och fyllde på med lite vatten. Det kan ju gå åt en del nu om det blir varmt. Ändå skönt att hon hade regntäcke på sig under natten för det regnade ganska bra igår kväll.

Ska snart sätta mig i bilen och åka till Malmö och hämta upp N där sen får vi se om vi tar köpenhamn idag eller om vi hoppar det.
Har i alla fall sovit riktigt gott i natt och vaknade utvilad i morse när klockan ringde :) Så nog ska jag kunna orka jobba 4 dagar till och sen ha semester på riktigt :D

Dax att sätta fart och köra mot Malmö, hoppas jag hittar till tågstationen.. Tur att det finns GPS.

Kram

K-hamn imorgon

Snart dax att sova. Imorgon fm åker vi till köpenhamn med mamma och pappa. Sen kommer kanske teres, magnus och barnen dit också. Tänkte gå lite på tivoli och kanske åka med kanalbåtarna, ska bli skojjigt. Hoppas bara att det är fint väder ute :)

Red Usha på utebanan idag men det gick inte så bra alls. Får det inte att fungera på utebanan. och hon vet att hon kommer lättare undan där så idag var hon extremt bråkig. Bara jag kortade tyglarna så började hon bråka och ställa sig på bakbenen och vägra gå fram men efter ett svettigt pass där jag inte gav mig så gick hon tillslut bra, hyffsat bra i alla fall. Både hon och jag var rejält blöta..
Ska hinna ut till henne imorgon innan vi åker och plocka av regntäcken, hon fick det på i natt för det skulle bli regn under natten, och regnat har det redan gjort på kvällen. Hon får i alla fall vila imorgon och så ska jag nog longera på söndag och så ska Cassandra hoppa på måndag =)

Var på gymmet på fm också, körde på rejält och maxade lite grann, skönt att ta i rejält en gång :)

Sen har vi fixat (eller N har fixat) i datarummet med mitt nya skrivbord och min dator, snart fungerar den, den ska bara formateras och fixas med virusprogram.
Själv har jag städat bland en massa papper och satt upp nya gardiner och tänkt ut lite platser för hyllor på väggarna.

Mamma och pappa kom på tacos på kvällen och lite ivn. Lagom en fredagskväll.
Nu är det sängen som ska få sig ett besök, till klockan ringer strax e 8 imorgon.

Natti natti

Mot gymmet

Sov ut länge idag, till kl 10. Hade nog kunnat sova längre också men då gick jag upp. Vi har nyss ätit frukost och N håller nu på att få ihop mitt databord och själv sk ajag åka till gymmet en sväng, bra fördelning av sysslogöra :)
Tyvärr ingen sol än så då ska jag passa på att fixa lite med gardiner inne och kanske sätta upp en hylla om jag hittar pluggen. Är rädd för att de kan ligga i en flyttlåda någonstanns i källaren, i så fall är det nog smidigare att köpa nya.

Dax att sätta fart!
Kram

torsdag

Det har verkligen känts som helg idag men det är ändå bara torsdag :)

Åkte till ikea på em, köpte ett skrivbord till mig och lite förvaringslådor och lite annat smått o gott, kom väldigt billigt undan också och det är ju tacksamt :)

Nu på kvällen har vi varit och ätit med mamma och pappa i stan, oxfilé blev det för min del. Gigantisk tallrik och proppmätt är vad jag är.

Ska snart ta och hoppa i sängen och sova tills jag vaknar imorgon, inget alarm på. Gymmet imorgon bitti tänkte jag och sen rida lite någongång under dagen också.
Kram o god natt

Svettigt

Svettigt igen var ordet. Både jag och Usha blev dyblöta efter dagens pass. Red på vanligt tränsbett dåoch hon försöker alltid komma undan först och bråkar lite men sne fick vi till det och hon blev riktigt fin på slutet. Det är verkligen effektiv träning i en timme. Medans jag skrittar emellanåt så ska det vara bra skritt och ingen slö-skritt så det gäller att vara med hela tiden. Men det går framåt också och då har jag bara tränat 4 gånger än. Nästa träning är på tisdagkväll. Ska jobba mycket med min egen sits innan dess för väldigt mycket sitter där också. Gör jag rätt så blir det lättare för Usha att göra rätt, enkel matematik.
Nu ska jag hoppa in duschen och sen ska vi till Ikea en sväng igen och in på Media Markt.

Kram

Minisemester

Äntligen lite minisemester till tisdag.
Åkte tidigt i morse till Borgeby och var där till strax före 8. Sen höll vi igång hela dagen och jag drog mig hemmåt ca 14.30. Slut i benen och ryggen och rätt kall. Det var blåsigt och ganska kyligt på fm, på em var det halvsol och det värmde lite men var ändå kall in i skelettet efter att ha stått ute i bra många timmar.
Många roliga masmkiner har jag sett, ganska intressant med skog och lantbruk faktiskt :)

Råkade somna en liten stund i sängen när jag kom hem..sen gick vi till affären och handlade lite snabbt och sen åkte jag till stallet och tömkörde Usha som såg riktigt fin ut. Tömde badkaret och skrubbade rent det oxå och fyllde på med nytt vatten.
Hem igen och så kom mamma o pappa över på fika. De kom ner till hbg idag på em och bor på hotell i stan.
Imorgon ska de följa med och titta när jag tränar.
Sen får vi se vad som händer under dagen, ingenting planerat än.

Nu ska jag i alla fall sova. Ögonen svider, har blivit alldeles för lite sömn de senaste dagarna.

Natti natti så länge.
Kram

utomlands?

Äntligen hemma :)
Åkte ju direkt till Malmö efter jobbet och träffade tre andra tjejer som gick kursen tillsammans med mig i våras.
Vi åt på en restaurang som ligger på lilla torg och där är det rest runtomkring som i en fyrkant och massa folk på uteserveringarna och med infravärme och sånt. Riktigt mysigt så vi satt ute och åt. Lite utomlandskänsla :P

Hade tur och kom precis till stationen när ett snabbtåg gick så det tog inte alls lång tid innan jag kom hem. Prick en timme från att jag hoppade på tåget till jag var hemma i lägenheten och då fick jag åka buss från knutpunkten. Så det är helt okej restid.

Har duschat lite snabbt nu och ska snart sova. Imorgon ringer klockan lite tidigare, 06.00 och jag ska åka till Borgeby fältdagar för att gå omkring bland en massa bönder och lite annat :P Sjukt mycket folk brukar det vara där så det ska bli väldigt kul. Ska dock vara där strax före 8 och det kan vara köer dit så det gäller att vara ute i tid. Normala fall så ska det ta 30 min att åka men jag får nog räkna lite till.
Hade tänkt att smita därifrån vid 14-15 tiden, sen är det lite semester :D Wihoo vad skönt. Och bara 4 dagar kvar på kontoret innan min riktigt semester början :)

Nu är det god natt. Hörs imorrn.
Kram

nästan sol

Efter 4 dagars regnande så är det idag uppehåll och nästan sol. tack o lov.
På väg till stationen nu. Jobba sista dagen på kontoret för denna vecka. imorgon ska jag vara med på en skog och lantbruksdag som vi är med och sponsrar sen är jag ledig!
Efter jobbet idag så ska jag till malmö och äta med några från kursen som vi har gått under våren så jag åker direkt efter jobbet dit.
Åtterkommer ikväll. Kramis

Finfint

Träningen gick super idag. Red i min nya sadel som är superskön och jag sitter bättre och Usha får ett bättre steg.
Idag red vi henne i ganska låg form och upp med ryggen så hon fick jobba på lite och attans så bra hon gick sen. Avslutade med en hel del sluta i skritt eftersom hon tycker det är jobbigt att sätta benen under sig men tillslut så gjorde hon det hur bra som helst också. Och så det eviga tjatet om mina långa tyglar :P Men det blir bättre!
Torsdag kör vi igen nästa gång.

När jag kom hem så käkade vi middag och sen kollade vi lite speedway från england och nu är det hög tid för mig att sussa.

Hörs imorrn.
Kramis

Surt

Idag är det träning igen, dessutom i min nya sadel! Lite surt att pynta upp 14 000 för den när jag inte får nått alls för min gamla och när det dessutom inte är mitt fel att bommen är knäckt :( Men men så är det. Hoppas i af att sadeln blir bra! Grymt skön är det.
Spöregnar gör det här också, det har varit lite både och med vädret idag. Lite sol och sen spöregn. Tur det finns ridhus.

Skriver mer sen. Ska snart hoppa in i bilen och åka hem. Blev bil imorse, har varit ute på lite kundbesök. Hade råkat ta med N's nycklar till Malmö också så jag fick åka till stationen i Landskrona och ge honom nyckeln på lunchen på perrongen :) Men det gick finfint.

Kram

Good day

Jag tror att det har regnat heeeeela dagen idag, inte ett endaste uppehåll :/
Vi åkte i alla fall till ikea på lunchen och träffade syster, magnus, tindra, minna och julia och åt lunchen där. Massa folk men efter lite köande så fick vi mat. Handlade lite sen, det blev två st golvlampor och en taklampa och så tittade vi på påbyggnad av datorbordet men konstaterade att vi inte skulle få med oss skivorna in i volvon så vi får åka ut med hästbussen och köpa det.
Gick in på media markt också och tittade på en dataskärm men hittade ingen bra, beställer från nätet istället.

Åkte hem och böt bara om och åkte till stallet. Tindra och Magnus kom in och hälsade på och klappade på usha sen åke vi till ridhuset där Tindra fick rida lite. Usha var lite skeptisk först när Tindra kom upp på henne. Prasslande galonisbyxor brukar inte jag rida i :) men sen var hon hur lugn o snäll som helst och gick fram jätteförsiktigt med henne på ryggen.
När dom åkte därifrån så red jag ett tag, svårt att rida dressyr i hoppsadeln så det blev mest en check inför imorgon. Lite galoppöppna, byten, travöppna och skänkelvikningar.

Min dressyrsadel kommer imorgon så jag tar en träning då oxå så kl 19 är det dax att svettas igen =) Ska fråga om Bjarke vill rida henne en gång, de brukar inte ha nått emot att rida tydligen. Bra det så han vet hur hon är att rida och kan hjälpa mig mer.

McDonalds mat blev det på kvällen och så har vi haft tvättstugan. Tvättat sängkläder, handdukar och badrumsmattor. Inga hästsaker denna gång :)

Nu är det dax att sussa. Vi ska nog halvkika på en film i sängen, gissar på att jag somnar rätt omgående.
Jobba månd-onsd sen semester tords,fred o månd :) Najs!

Natti natti. Kram

Söndag

God dagens!
Dagen har börjat med ett gympass, benen. Så nu sitter jag här med darriga ben och tar en proteinshake. Ska snart göra mig klar och åka in till Ikea där vi ska träffa syster och Magnus o barnen. Tror det får bli en lunch där. Ska titta på ett till databord, eller förlägning av det vi har och så ska jag få en egen staionär dator så jag har lite plats att sitta när jag håller på med datorn. Lite drygt att ha en bärbar och bara flytta runt överallt. Och Niclas superdatorer vill jag inte sitta vid :) Tur han har en över så jag kan få den.
Sen ska jag till stallet och åka till ridhuset och rida. Det får bli ridning i hoppsadeln idag, kanske lite små hinder också, vi får se hur det ser ut i ridhuset, om jag är själv eller inte.
Ska ringa och kolla om min sadel kommer imorgon också och om jag ska träna imorgon eller om jag ska ta det på onsdag eller torsdag istället.

Igår så tömkörde jag ute i paddocken över cavalettibommar. Hann precis ut mellan regnskurarna. Det har nästa regnar hela helgen här nu. I fredags sprack det upp och blev klarblå himmel på kvällen. Igår regnade det nästan hela tiden men lite korta uppehåll. Idag regnar det också, typiskt.

På kvällen så var det lugn kväll med GP tittande och soff-slöande :)
Skönt!

Nu ska jag byta om och göra mig klar.
Kram

Mot stallet

Har just ätit lite och ska strax åka till stallet. Tänkte ta cykeln men rätt som det är så spöregnar det ute, regnar visst nu också såg jag så det får bli bilen.
Hade tänkt att tömköra men jag vet inte hur underlaget är i paddocken, om den ligger under vatten. Vi får se vad det blir av.

Kul hade vi igår i alla fall, åt massa sill o jordgubbar och sånt. Sov till strax före 10 idag, skönt.
Har varit iväg och handlat, hade rätt tomt i kyl o frys och idag var det ganska lite folk på maxi också, tyvärr ganska lite varor med :P men jag fick det vi skulle ha.

Får se var som händer ikväll, är lite trött o seg nu så det blir nog bara gp tittande. Vi får väl se.

Nu ska jag i alla fall till stallet.
Kram

Vilar lite

Snart dax att göra mig iordning för lite midsommarmat. Skulle ju till systemet men det var visst stängt idag..tur vi har lite hemma men jag va sugen på cider istället för vin idag men det går i vin också.
Åkte till stallet och tog in usha så hon fick äta och satt på henne regntäcket.regnar ju lixom här...skulle bli fint ikväll men vi får väl se. Varmt är det i alla fall.
Har dragit ett varv med dammsugaren, slängt lite kartonger och nu duschat. Sitter på balkongen och äter choklad och lyssnar på regnet o fåglarna, rätt mysigt ändå :)

Nu ska jag börja fixa mig, ska vara där till ca halv sex.
Kram

Midosmmar!

Orkade inte blogga igår. Stack till stallet direkt efter jobbet, hade osm tur var bilen hemma så jag slapp cykla. In med Usha i bussen och åkte till Gunnarlunda för träning. Fick låne en sadel av dem där, en wellington. Såå himla skön att rida i, satt som en smäck i den =) och den låg bra på usha okcså men hon ska för säkerhetsskull ha en storlek större för hon kommer väl att bredda sig lite och få mer muskler över ryggen.
Hon fick en bättre gång, mer friare också. Träningen gick superbra, bättre än dagen innan. Gjorde jättemycket öppna i trav och galopp och det gick hur bra som helst. Och korta mina tyglar...ständigt ett problem men han var nöjd och tyckte att Usha var bättre och mjukare igår och det håller jag med om.
Maria var med också och hon satt bredvid honom där han satt så de småpratade lite också. Hon tyckte att jag nästan har fått en helt ny häst nu som rör sig helt annorlunda, det är kul :) Synd att jag glömde kameran igår, måste komma ihåg den till nästa gång.

Förhoppningsvis så kan jag ha sadeln på måndag eller tisdag nästa vecka om den finns i Köpenhamn, han skulle ringa och kolla idag.

Nu ska jag åka ut till stallet och kolla till henne, tror inte att jag gör nått med henne idag. Kanske lite tömkörning men jag tror hon är så trött i kroppen så vila är nog det bästa och så tömkör jag imorgon.

I em ska vitill N's mormor och morfar och äta lite midsommarmat. Ska förbi systemet först också.

Glad midsommar på er!
Kram

alarm

God morgon!
Hade glömt att ställa larmet på mob igår så kl 7 vaknade jag..brukar pka till stationen ca tjugo över 7.men nu tog jag ett tåg som gick 10 min senare så det hann jag precis till.
Jobbar vanlig dag idag, efter jobbet så blir det cykel till stallet och iväg direkt på ny träning och kolla sadel samtidigt. Hoppas nån passar. N åker till malmö och grejar så jag har ingen bil, men det är kanonväder så jag har inget emot att cykla.
Somnade som en stock igår, tror jag var trött efter träningen :)
Framme nu. Hörs senare.
Kram

Pjuh

Oj vilken dag, eller kväll kanske jag ska säga.
Åkte ju och tränade för en tränare idag, tur att Maria var med för jag var alldeles salig när jag åkte därifrån :) Med enkla och små tips och knep så hade han ändrat på både mig och Usha och hon gick kanonbra! Så mycket bakbensaktivitet har hon nog aldrig haft, och jag har aldrig svettats så mycket i hela mitt liv :P Maria filmade en del och det var ritigt roligt att se.
Efter passet så gick han igenom och kollade hennes rygg o sadel eftersom hon spänner till lite ibland. Men sadeln låg helt ok, tryckte lite på manken men inte så farligt. Sen kom en annan och tittade hur sadeln passade och han hade jobbat med sadelprovning åt prestige i Danmark (vilken tur att jag har en prestige då :) ) och han upptäckte att bommer var knäckt :S Inte av men knäckt. Eftersom det inte är några märken på sadeln som tyder på att hon ¨gått omkull med den el dyligt (och det har hon ju inte heller) så frågade han pm jag hade värmt om den någongång och det gjorde jag i höstas, breddade den två storlekar.
Då sa han att om man breddar den två storlekar så ska den som gör det vara jätteförsiktig för är bommen för kall så spricker den vilken den uppenbart har gjort. Han kunde nästan säga säkert att det var pga av detta.. Kul.
Hur som helst så blir det nog en ny sadel till Usha, han skulla kolla om det går på garantin (vilket han trodde) men det tar ändå ca 3 mån innan jag får sadeln för den ska till italien och plockas isär så då är det bättre om jag käper en ny och kan de i Italien fixa bommen på garantin och att jag inte betalar nått alls så kan jag alltid sälja den sen lite billigt..
Så imorgon ska jag dit igen och prova sadel och samtidigt rida en till lektion. Har jag tur så hittar vi en som passar och så kan sadel-mannen ta hem en från köpenhamn ganska fort..
Vem har sagt at det är billigt med hästar?? Jaja det är som det är. Sjukt bra gick hon i alla fall och det va riktigt roligt att träna. Han tyckte att det kunde bli hur bra som helst och att komma till Msv B var inga problem bara vi får igång styrkan och kraften i bakbenen.

Men nu ska jag sova så jag orkar imorgon också! Men först lite jobb..sen träning! :)
Kram o god natt

dax för träning

Idag blir det träning för första gången på länge :) det ska bli riktigt spännande. Hoppas att han kan hjälpa oss mycket och att han är bra att träna för. På väg till jobbet nu, bara jobba idag o imorgon och sen ledig i tre dagar igen :) Nu är det också bokat o klart, Cypern v 41 :) mamma, pappa, teres, Magnus o barnen och jag o Niclas. Längtar som en tok. Det ska bli skönt :) förlänga sommaren lite. Måste komma ihåg att säga till om sem på jobbet bara.. Sol o varmt idag också, ingen jacka på. Tror jag fick färg i ansiktet igår, det hettade i hela ansiktet o på armarna när jag la mig i sängen och idag såg jag nästan ut som en tomat. Hörs efter träning ikväll. Kram

11 h senare

Nu har vi kommit hem från en superrolig dag i Köpenhamn!
Vi gick på Zoo i ca tre timmar och har gått o gått o gått. Sen tog vi bussen tillbaka till själva centrum och gick en lång runda vid ströget och platser runtomkring, vid kanalen osv. Satt i solen och åt mat och bar ahade det skönt.
Sen tänkte vi gå in på tivoli en sväng men vi var så trötta efter att ha gått så himla mycket så vi åkte med tåget hem och då var kl strax e 19. Var i helsingör strax före 20 och tog färjan över till Hbg. Strålande sol och varmt ute så vi satt ute på däck på vägen hem och tog en cider :)

Orkar inte skriva så mycket, lägger in lite bilder istället =)

Pölse :)


snygg stil med bakbenen

Ännu en skön stil

=)

Är man stor så når man upp till gräset

Badkruka

Coola djur

Hbg på andra sidan

Mmmm

En toppendag med bästa <3

Mot köpenhamn

Gymmet är fixat, var jättelugnt med folk där, skönt. Blev en rejäl överkroppsträning i ganska högt tempo.

Nu sitter jag med en proteinshake, har nyss duschat och ska göra mig klat för avfärd mot Köpenhamn och Zoo :)
Vi tar bussen ner till stan och sen åker vi färjan över till Helsingör (tar ca 15-20 min) och sen tåg direkt därifrån till Köpenhamn. Jättesmidigt så slipper vi krångla ner till Malmö för att sen ta bron över, dessutom är detta billigare.
Varmt och soligt är det ute också, hoppas att vi slipper regn för det är några mörka moln på himlen.. Paraply med och givetvis kameran. Hoppas på att få se en massa fina djur, och bebis-girafferna :)
Återkommer ikväll, säkert med en massa bilder!

Kram så länge

Ledig :)

Lill-ledig imorgon, härligt! Dessutom ska det bli fint väder så vi åker till Köpenhamn och går på Zoo tror jag. Tänkte först ta ett morgonpass på gymmet och köra lite överkropp igen. Usha ska nog få vila imorgon också. På onsdag åker vi till dansken och tränar, det ska bli kul (tror jag..) Tror att Maria följer med så kanske jag kan få lite filmsnuttar från träningen oxå, det vore super!

Fixat lite i stallet idag bara, fyllt på med nytt vatten i badkaret och gosat lite med Usha ute i hagen. När jag kliade henne på halsen så stog hon och kliade på mig också med mulen hur länge som helst :)
Har laddat upp filmen från tävlingen också, länken är här nedan för den som vill titta.

Ska ta och slöa lite nu innan det är dax att slöa till på riktigt!

Länk till film från Trolleholm
Kram

måndag igen

På väg mot jobbet. Bara jobba idag och sen vara ledig imorgon och sen jobb onsd och torsd. Kort vecka, skönt :) usha får vila idag men jag ska åka ut och titta till henne och fylla vatten i badkaret och göta rent det först. Va lite skitigt igår. Ska ringa dansken på lunchen också. Hoppas jag kan få komma och träna i veckan. Det vore roligt :) det ligger bara tio min bort från mitt stall. Hästspa och sånt finns också där så där kan jag få hjälp med allt :) såg en bra film igår innan vi somnade, nobels testamente. Riktigt bra, har ju läst boken för ett tag sedan. Hörs senare ikväll. Ska lägga upp filmen från igår också. Tänk att det alltid går bra när Niclas är med. Snart får han alltid följa med :P Kram

Bättre

Vaknade utvilad imorse och gick upp vid halv tio. Åkte till gymmet och körde ett överkroppspass med mycket mage och rygg.
Åkte till stallet och fixa för tävlingen och hämtade sen upp N så åkte vi till trolleholm.
Precis när jag hade tagit ut henne och på med all utrustning så började det spöregna. Som tur var så fick vi rida fram i ett av ridhusen också men innan jag kom dit så var både jag och usha dyblöta :(
Som tur var så slutade det regna när det blev vår tur och solen sprack upp :) jag var sist på hela tävlingen så det var verkligen lugnt runtom tävlingsbanorna. Och som tur är så bryr hon sig inte om vattenpölar för dom var det gott om.
Hon gick mycket bättre idag, fortfarande lite spänd och visar inte sina bästa gångarter men det kommer väl. Jag glömde tom en halt o ryggning idag så det blev avdrag på det. Men vi fick 57,5 proc och det är jag nöjd med såklart. Bättre kan det bli oxå.
Har fått kontakt med en tränare nu också så jag ska ringa dem imorgon. Danskar så jag hoppas jag hör var de säger :P

Nu blir det filmtajm här.
Kramis


Uppdatering

God kväll!
Har inte hunnit skriva på ett tag..
Igår efter jobbet så tog jag cykeln till stallet och longerade Usha. Sen kom N och hämtade mig så jag slapp cykla hem för vi skulle då till ett annat par och titta på fotbollen och dricka lite öl. Hem och duscha och svira om lite och så tog vi bussen ner till stan och gick hem till dem och var där bra längre. Jag och N gick sen vidare ner på stan och in på ett uteställe och tog en öl o cider, satt på uteserveringen med infran på :) Mysigt.

Idag blev det lite sovmorgon innan jag åkte till stallet vid halv 10. Fixade Usha och så o vid halv 12 så åkte jag , Usha och Maria till Åsbo på tävling. Det låg bara ca 20 min bort, perfekt.
Jättefin och mysig anläggning och Usha gick super på framridningen. Jobbade verkligen på bra med bakbenen och kändes riktigt fin, det var hon också för maria filmade och det såg bra ut!
Väl på banan så blåste det ganska mycket så de hade ställt sandsäckar överallt på utsidan av staketen som Usha fick huxflux syn på och började kasta sig och greja sen var hon spänd resten av programmet och hoppade till för allt. Typiskt. Proc blev futtiga 52. Det enda som var bra var att hon jobbade på med bakbenen igenom hela programmet och endast vid ett tillfälle så kommenterade domaren att hon tappade aktivitet i bakbenen. Hon var också hög i formen vilket jag haft problem med innan men dessvärre drar hon in näsan när hon blir spänd och kommer bakom lod så det var det som drog ner det hela idag. Nästan bakom lod i stora delar av programmet. Synd.

Var hemma i lägenheten igen vid 16. Jag och N började möblera om lite i gästrummet, flyttade ut garderoben där till sovrummet och ska ändra lite till i gästrummet så det blir bättre att sitta där med datorn. och lite mysigare där.

Nu har vi ätit och slötittar på Tv.
Imorgon är det start 17,20 så då åker vi från stallet vid 15 ca. Tävling med båda mina favortitisar, N och Usha :)

Hörs!
Kram

15 juni

Mitten av juni och var är sommaren? Iof soligt ute men inte så jättevarmt.. 14-16 grader är inte mycket att skryta med. I alla fall fredag idag vilket är väldigt skönt. Igår frågade N om jag kunde vara ledig i början av nästa vecka för han har ingen speedway på hela veckan. Så på tisdag har jag semester och då ska vi hitta på nå skoj. Kanske köpenhamn om det är fint väder och gå på zoo, eller bara vara där. Jag tävlar ju hela helgen och nästa vecka är.det midsommar så det passar bra att vi gör nått mitt i veckan :) det ska bli skoj och skönt att vara en dag ledig. Idag åker han till Malmö o tvättar så vi får se om jag tar cykeln till stallet. Det ska bara longeras och mjukgöras idag. Putsa o det gör jag nog imorgon fm. Nu kommer tågkonduktören, bäst att visa kortet. Kom just på att jag glömt kvittot på det..hoppas det går bra ändå. Annars får de slänga av mig i farten. :) det gick bra :) Kram

I ett

Idag har det verkligen gått i ett. Efter jobbet så åt jag lite snabbt, som tur var så hade jag en färdig matlåda att bara värma. Åkte sen till stallet och lastade i usha och åkte till ridhuset. Väl där så gick hon ett skitbra pass. Såg verkligen hur hon jobbade med bakbenen och hon blev riktigt svettig där men samtidigt så kändes hon pigg och framåt och inte alls trött. Fick till bra öppna i slutor och fina längningar. Hoppas att hon kan gå så här fint på tävlingen också. Skulle vara så skoj om det släppte på tävlingarna också nu. Sen åkte vi tillbaka till stallet och ut i hagen. Åt lite först och jag fixade vattnet.
Sen åkte jag och handlade lite snabbt på Ica och när jag kom hem då lagade jag matlådor. Hade lagt fram köttfärs ur frysen igår så jag var tvungen att tillaga idag. Det blev fem matlådor med fetaost biffar och färskpotatis :)
N ringde också för ett tag sedan och de är på väg hem då han kommer om några timmar. Matchen hade gått ok, oavgjort blev det.

Fredag imorgon. Longering av usha och fixa inför tävling i helgen. Tur jag inte behöver åka så tidigt så det blir sovmorgon :)

Nu är det dax att sova, kroppen känns lite trött i seg :P

Kram i god natt.


på tåget igen

Torsdag och snart helg, härligt. Bara två dagar kvar att jobba, dessutom är det snart semester och jag har endel att göra så jobbdagarna som är kvar innan semestern bör gå snabbt. Tror jag jobbar 12 dagar till. Härligt! Tänkte först cykla till stallet i em men så ska jag ha med all tvättas tvätt och det blir lite problem så det får bli bil istället. Åker till ridhuset och tränar en sista gång innan tävlingen i helgen. Ser ur att bli regn på lördag :/ finare på söndag.. N åker till Eskilstuna på match idag, hoppas det inte blir inställt idag igen. Midsommar om en vecka, härligt :D tiden har verkligen gått fort här sen vi flyttade ner, men så trivs jag som fisken i vattnet också! Hoppas på en fin sommar och massa latande på stranden och annat skoj. Nu är jag framme i Landskrona. Ha en bra dag. Kram

Ledigt

Ledig kväll idag!
Kom hem lite senare från jobbet, runt 18-tiden. Jobbade på lite eftersom jag ändå inte skulle iväg och så hade jag lite att göra. Väl hemma så tvättade jag schabrak i tvättstugan och sen gick vi till affären här och handlade lite mat. Åt och så och sen gick vi ut på en promenad, riktigt varmt och skönt ute. Soligt och fint och nästan ingen vind.
Nu har jag tagit en proteinshake, ätit en piggelin och tittar på fotboll. Ska snart upp och hämta de sista schabraken. Nått pucko har haft sönder torkskåpet så jag måste ändå ta ner alla och hänga upp dem på tork här inne, fast jag ställde ut torkställningen på balkongen så får de stå ute under natten. Tror jag hade 8 schabrak att tvätta... och 8 benlindor och en flughuva.
Går åt mycket nu när det blir svettigt och skitigt så fort.

Imorrn åker N till Eskilstuna och jag åker till ridhuset och trimmar det sista inför tävlingen. Hade fina ridsår i knävecken igår efter stövlarna men dom sitter bra nu och är riktigt sköna så jag hoppas jag kan ha dem i helgen. Har satt plåster i knävecken så det kanske läker så småningom. Sved ganska bra i duschen igår.

Nu ska jag vara social och fortsätta kika på fotboll :)
Kram

tisdagen

Hej hopp.
Igår hade jag fullt upp så jag orkade inte blogga när jag väl var hemma.
Började med att N kom på besök till Landskrona på lunchen och vi åt ute och sen gick vi på en promenad. Mycket trevligt :)
När jag slutat jobbet så cyklade jag direkt till susanne och sven där N redan var. Var kvar där och pratade ett tag och så ville Anton följa med oss hem och äta vilket det också blev. Efter middagen så gick N och Anton till deras mormor och själv åkte jag tilll stallet. Klockan var då redan halv 8 så det blev en kvällstur. En riktigt bra sådan, hon gick hur bra som helst. Redan från början nu så jobbade hon på ben bakbenen och det var en stor skillnad. Eftersom det blev ganska sent så åkte jag inte till ridhuset, dessutom var det varmt och skön ute.
Tror jag tar ridhuset imorgon istället. Idag är det vila för henne så jag åker inte ute dit nått.
Hade tänkt att gymma senare ikväll och så har jag tvättstugan, schabrak ska tvättas :P

Lite frukost nu och sen trampa iväg till stationen.
Kram

Guling

Idag åker jag en gulingbuss till jobbet iställetför tåg och buss så nu tar jag mig hela vägen till jobbet. Ganska skönt, ör framme samma tid ändå. Men den går lite tidigare från stationen i ramlösa men jag var lite tidig idag så då testar jag denna :) Niclas kom hem vid tolv inatt. Han ringde när han åkte från Malmö strax e elva och frågade då om jag sov, nej svarade jag då alldeles nyvaken...undra varför man alltid säger så? :) Tisdag är det i alla fall idag, träning i ridhuset tror jag eller im jag rider på utebanan. Vi får se. Ser ut att bli fint väder och varmt så kanske ska passa på att vara ute ändå. Kram

Heja Sverige

Ja jag gör väl som halva Sverige gör just nu, kikar på fotboll. Kan dock inte påpeka att jag tittar så värst mycket men tv'n är i alla fall på och jag lyssnar med ett halvt öra.

Cyklade till stallet idag och där blev det en helkväll. Mockade ut vinter/vårhagen, städade skåpet och kastade en massa skit och la undan en hel del som jag inte använder. Hittade lite skoj som jag hade glömt bort också :)
Longerade Usha och hon gick superbra, fick henne att jobba på väldigt bra med bakbenen, lite svprt annars i longering men det gick väldigt bra idag.

Fixade och smorde cykeln så den inte skulle låta som en gnällspik när jag cyklar, fick leka mekaniker själv idag eftersom N är i Danmark på speedway, som förövrigt blev inställt då banan var för dålig så de är på väg hem igen nu. Så nu gick cykeln som på räls :D
Får se om det blir cykel till stallet imorgon också, tror jag har bilen hemma då men det är skönt att cykla på kvällarna när det är varmt och nästan vindstilla..Gäller att passa på då.

Har just druckigt en proteinshake, ätit lite glass och ska hoppa in i duschen nu.
Måååål av Sverige o Zlatan. Kankse väntar lite med duschen ändå..
Åh nej, mål av Ukraina. Nu blir det dusch.

Kram

piggis

Vaknade kl 5 och var pigg..suck..men lyckades nog somna om en liten stund och var pigg igen när klockan ringde halv 7. Har cyklat ner till stationen på sega ben :P undra hur det känns att cykla till stallet ikväll :) klibbigt är det ute också, åska i luften? Kollade mina starttider för i helgen. Kl 14 på lördag och 18 på söndag :) sovmorgon med andra ord! På tåget till jobbet nu. Återkommer ikväll. Kram

Hoppelihopp

Söndagkväll igen.. 
Fyra veckor kvar att jobba och sen semester :) Ska dock hinna ha en liten semester innan dess också på tre dagar plus midsommar så det kommer nog att gå fort ändå.

Åkte ju till hfrk och hoppade idag, både Usha och Cassandra var  jätteduktiga :)
Hoppade lite linjer och sen lite bana på slutet. Fick med en film, enda bommen som hon rev också, typiskt :P
Men hon var lite trött på slutet men hon kämpade på bra ändå den lilla myran :) Bästa Usha.

Ska titta om jag hittar någon lokal hopptävling nu i sommar som vi kan åka på. Jag blev själv lite sugen att hoppa så jag kanske börjar hoppa lite smått här hemma också =) Skulle vara roligt.

Ätit tacos på kvällen och varit ute och gått en liten vända. Snart dax att krypa ner i sängen och sussa.
Imorgon tänkte jag longera Usha, tar nog cykeln till stallet då.

En liten filmsnutt från idag i hoppningen. Duktig va?! Faktiskt bara tredje gången som de hoppas ihop men det märks inte. Usha har nog hoppat en del innan också för hon är helt med på vad som ska göras så hon är nog inget blåbär i hoppningen..

Usha hoppar

Kram

Mat?

Benen har nu blivit tränade. Cyklade dit i medvind, vilket menas att jag hade motvind på vägen hem. Tur att jag inte har så långt till gymmet.
Satt i massagestolen i 15 minuter också, grymt skönt. Med extra massage i svanken för där har jag grym träningsverk sen igår.

Nu har jag oxå varit duktig och beställt lite extra vitaminer och proteinpulver till mig själv. Jag är ju duktig på att ge Usha det hon ska och kan köpa hur mycket som helst nästan till henne men själv så hinner jag knappt äta ibland. Inte undra på att jag är lite snurrig i kolan ibland. Jag äter bara extra vitaminer för sportande just nu men jag har beställt mer supervitaminer samt proteinpulver. Åt ju det förut och det märktes skillnad i orken men sen det tog slut någongång så har jag inte köpt nytt. Men nu ska det bli ändring på det igen. Skulle jag äta allt som jag gör av mer så skulle jag nog äta hela dagarna emellanåt.
Nu ska jag i alla fall strax äta upp fisksoppan sen i fredags.

Annars tänkte jag nog bara vänta på att klockan ska bli halv 4 så jag kan åka till stallet. Under tiden så ska vi kika på tv och bara ta det lugnt, om jag kan =)

Kram

Söndagmorgon

Morrn morrn!

Har nyss ätit frukost och dricker nu kaffe. Ska iväg till gymmet om ett tag och köra benen idag.
Armarna har fått sig en rejäl dos träningsverk nu, känns bra att kroppen får jobba lite igen :)
Kan bli så att jag sätter mig i massagestolen efteråt oxå..glömde det igår.

I em/kväl åker jag och Cassandra med Usha till Hfrk och hoppar i ridhuset. Ntt ställe för Usha och massa nya hinder, ska bli roligt att se :)

Annars har jag inte direkt några planer för idag, N sover än och var inte alls nå pigg igår. Gissar på att han har fått min feber och förskylning som jag hade i början av veckan.
Vi tittade bara på GP igår och tog det lugnt. Åkte inte ner till stan nått heller, tog en liten promenad häromkring och åt en varsinn piggelin-glass istället :P

Kram

Glass

Yes, äntligen ett pass på gymmet imorse. Överkroppen fick jobba och jag åkte därifrån med darriga armar :P
Var hemma ett par timmar och höll på med att ta fram lite kort som jag ska framkalla snart.
Sen åkte jag till stallet och red. Hon var mycket bättre idag och jobbade på bra med bakbenen, svettig och löddrig blev hon och hon såg lite nöjd ut fast hon under passet var lite arg för att det var jobbigt men hon protesterade ingenting. Tränade byten och fattningar. Byten sitter riktigt bra nu så nu kan jag nog börja på att byta i vart fjärde och få det att rulla på innan det blir nå mer. Jag har ju inge bråttom med det egentligen eftersom det inte ingår i mina program än.
Det blev öppna och sluta oxå och med mer tempo i, kändes bättre.

Släppte ut henne i hagen igen och det blev såklart rullning mitt i jorden som hon har lyckats få fram under gräset så hela hon blev jordig. Eftersom jag duschade av henne innan hon släpptes ut så fastnade jorden ännu bättre..

Sitter och dricker kaffe nu och snart ska vi nog åka ner på stan och äta glass. Niclas är inte så pigg just nu, kan det vara så att min förkylning har hoppat över på honom?? :P Han har sovit nästan hela dagen både igår och idag och det känner jag ju igen.
Tydligen många som är förkylda och iochmed det sover hur mycket som helst. Tur jag frisknade till ganska snabbt igen :) Att vara sjuk är inget för mig.

Kram

ladda för gym

God morgon!

Igår när jag kom hem från frissan, vid 19-tiden, så lagade vi bara mat och åt och sen somnade vi båda två runt 21 (!) vaknade lite senare och gjorde mig klar för natten och sen kröp jag ner i sängen och somnade bums igen! Vaknade först kl 6 imorse och var pigg men somnade om till 8 och gick upp då.

Ska äta lite frukost nu och sen åka till gymmet tänkte jag. Många veckor sedan sist och det börjar märkas..
men det ska det bli ändring på nu.

Är väldigt nöjd med håret i alla fall. Det gick väldigt snabbt och smidigt och när jag var klar så hade jag tur att både buss och tåg kom några minuter efteråt så att ta sig hem gick smidigt. Behövde inte vänta någonting alls!

Ska till stallet senare och antingen longera eller rida, har inte bestämt än. Fint väder är det i alla fall :)

Frukost nu och ladda för gym!
Kram

8 juni

Fredag igen, studens är det här. Såg en massa vitklädda människor på vägen hit.
Här i Landskrona springer de tydligen ut här vid torget alldeles där vi sitter så på em brukar hela banken stå och titta på studenterna :)
Själv har jag kassan nu på fm och det blir nog rätt lugnt. På em med.
Efter jobbet ska jag till frissan och fixa utväxten, äntligen. Gör det här i Landskrona så åker jag hem direkt sen, hoppas det inte blir alltför sent bara. Ska inte tills tallet nått idag, det blir vila för henne efter två tuffa dagar =)

I helgen har jag ingenting planerat. Hoppas jag beger mig till gymmet båda dagarna, är bättre i förkylningen så vi får väl se. Lite lätt kan man alltid köra. Nu börjar jag återgå till det normala igen, vaknar före klockan och är pigg och går inte omkring och är dödstrött hela tiden. Skönt :) Eller så var det för att det är fredag...

Nu ska jag dricka kaffe och jobba.
Hörs ikväll
Kram

Svettigt

Jag som bara skulle rida lite lugnt idag och galoppera bommar men usha ville annat.
Hon var pigg, tittig och for iväg för ingenting alls så det blev ett rejält pass men attans så bra hon gick.
Hon trampade på riktigt bra och galopperade på fint på slutet. Det blev galopp över bommar och sen övade vi på byten bara för att hon skulle lyssna på skänkeln och bytena satt fint, böt i vart fjärde på slutet och det gick bra :)

Jobbet gick som jag anade, fort..och hade massor att göra. En dag kvar nu och sen helg, riktigt skönt.

Nu ska vi kiak på film innan vi somnar.

Kommer en liten film på Usha och hennes rullning idag :)
Hon blev rätt svettig så hon fick duscha och sen åkte täcket på, skulle bli ganska mycket regn inatt och imorgon..hon ville helst inte ha dte på sig antar jag.. Märk väl hur hon gnussar in huvudet och pannan i jorden :P

Film på Usha

Kram o godnatt

Bilder

Här kommer lite bilder från igår på framridningen :)







Torsdag

Nu är jag på väg till jobbet. misstänker att det är en del att göra idag. Två dagar och sen är det helg igen :) stallet i em och rida lite och sen bara ta det lugnt. Måste försöka få tag på en färgtid till håret också, om det finns nå ledigt nu framöver.. Laddar upp kort ikväll från tävlingen. Fick en massa fina kort på mailen nu på morgonen av Linda :) det syns att hon går i högre form och jobbar mer med baken på framridningen så jag ska nog korta ner tiden på framridningen sen så hon kanske orkar gå i samma form på tävlingen också. Nu är jag strax på stationen. Kram

Lund

Idag är jag riktigt nöjd med tävlingen även om det bara blev 56,17%. Klassen var en Msv C:1 och hon kändes hur fin som helst på framridningen. Inne på banan så blev hon lite spänd som hon alltid blir men hon gick bra ändå. Det syns på filmen att hon tappar aktivitet i bakbenen, vilket fungerar på framridningen men hon orkar inte riktigt och så blir hon lite framtung då. Det som är bra är att på de tre senaste starterna så är det ingen domare som skrivit att hon har för låg form/ bakom lodplan eller att jag har för långa tyglar så då måste den träningen gett resultat. Därimot skriver de alla att hon måste jobba med med bakbenen och det vet jag ju och det är det vi jobbar med men all ork finns inte. Men det kommer men det dröjer nog säkert till hösten innan hon har den orken igen.
Nästa tävling ska jag rida på vanligt tränsbett och inte kandar för att se skillnaden. Det kanske är så att hon kryper lite tillbaka på kandaret just nu. Ska prova i alla fall så fram till nästa helg rider jag bara på vanligt bett.
Vi fick kommentar från domaren "Mycket sympatiskt ekipage" och att jag rider mjult och trevligt :) Därmot måste hon jobba mer med bakbenen för att få högre poäng men det vet jag ju redan.
Fick 7:or på skritten (!) (som vi har haft svårt för) och 7:a på ryggningen (4:a där sist..) och sen 6:or i hela galopp-programmet. Får 5:or på öppna/sluta för jag rider nog lite mesigt in där och tappar bjudningen.
Ändring på det.
Får se om jag hinner åka och träna för dansken innan nästa tävling eller så tar vi det efter den för då kan Jenny följa med också så åker vi samtidigt.

Tror inte att hon får vila imorgon, utan tänkte rida lite över bommar i både trav och galopp. Vila blir det på fredag sen åker jag och Cassandra till ridhuset och hoppar i helgen, det ska bli skoj att se :)

Film från idag, tur jag har Linda med :)
Film
Lite foton kommer senare.

Nu ska vi äta våffla och så köptes det även en chokladkaka..mmm
Jobb imorgon, nu får det vara nog med sjukstuga. Två dagar sen är det ju helg igen, det får jag stå ut med.

Kram

Grattis Sverige

6 Juni och en extra ledig dag, det tackar vi för :)

Piggare idag, vaknade tom före klockan som jag hade ställt på 9, vilket skulle innebära 10 ½ h sömn,
nu blev det bara 9½ h :P Lite snorig och hostig men bättre. Det måste vara jordgubbarna och glassen som gjorde susen.
Ska plocka undan lite här hemma innan jag åker till stallet. Putsa och packa o fixa allt där innan jag och Usha rullar mot Lund och dagens tävling. Tur att Linda kommer dit och hjälper mig :)

Hörs senare ikväll.
Kram


Bubbelbad

God kväll!
Ridningen gick riktigt bra idag, fick dock byta till mina gamla stövlar då jag insåg att jag inte kan rida i dem nya imorgon så då tog jag de gamla idag också. Hon kändes riktigt fin. Lite slö ibörjan innan hon kom igång men det är väl inte så konstigt. Startar 15,20 imorgon så jag åker inte till stallet fören ca elva. Bäst att jag ställer klockan på nio eller nått så jag inte sover över :P

Nu har jag kurerat mig lite genom att ligga i bubbelbadet, i 38 gradit vatten och disko-lampor på :) Och sen ätit jordgubbar med glass. Nu ska jag väl ändå bli frisk snart. Har ju varit sjuki två dagar nu så nu är det nog :P Fast jag känner mig mycket piggare nu på kvällen så hoppas det är på väg att ge sig.

Hörs imorgon!
Kram



<3


Hemma

Hemma idag också, tyckte det var lika bra men jag är i af piggare. Inge feber men förkyld som bara den.
Somnade ca 23 igår och vaknade 11,30 idag (!) Lite ont i huvudet bara men annars är jag rätt pigg. Snorar o nyser men det ska nog gå över.

Ska snart åka till ridhuset och rida igenom henne. Ta en ipren så ska det nog gå bra. Tur jag har sen start imorgon så jag kan vila lite på fm. Åker från stallet ca halv 2. Linda kommer dit och hjälper mig och så har jag tur som blir både fotat och filmad :P
Får se hur det går att rida med stövlarna idag, har skaffat kilar som jag har i. Ska rpova idag annars tar jag de gamla stövlarna imorgon.

Hörs sen.
Kramis

Snorigt

Åkte hem från jobbet strax efter 10. La mig och sov och vaknade igen vid halv 2. Åt lite mat och somnade om igen och vaknade vid halv 4, lite yrslig och vimmelkantig.. Satte igång en tvättmaskin och städade undan lite i köket. N åkte till hans mamma och sven och hjälpte dem med poolen som kommit. När han kom hem så åkte jag till stallet. Red ingenting idag som jag först hade tänkt utan det fick bli longering i paddocken över galoppbommar. Gick runt i mina nya stövlar för att gå in dem lite. Imorgon åker jag till ridhuset och rider om jag känner mig piggare. Febern är nog borta nu men jag hostar, nyser och är snorig och det killas i halsen.
Jag blir hemma från jobbet imorgon också, ingen idé att sitta där och nysa som en tok. Bättre att jag kommer på torsdag och är piggare.

Nu ska jag nog krypa ner i sängen igen, om jag nu kan sova efter att ha sovit så mycket på dagen :P

Kram

förkyld

Vaknade upp imorse med ont i halsen, täppt i näsan och lite feber tror jag. Är i af på väg till jobbet nu men vi får se hur länge jag jobbar, om jag orkar hela dagen eller om jag åker hem till lunch. Förmodligen det sista. Rida måste jag nog göra ändå om jag ska tävla på onsdag. Hörs mer sen. Kramis

Aaaaaaaaaj

Så kan man sammanfatta mina knäveck nu.
Åkte till ridhuset och red, nya grejer på både mig (stövlar) och Usha (skydd o schabrak).
Stövlarna skavde satan på knävecken..har sår där nu och ändå så längde jag lädren ännumer.
Har bett N åka till hööks imorgon och köpa ilägg som man har under hälen så foten kommer upp lite innan skaften sätter sig som de ska. Får se om jag kan rida i dem på onsdag eller omjag får ta mina gamla så länge.
Ridningen gick i alla fall väldigt bra, hon kändes hur fin som helst och det kändes mycket bättre när jag fick padden under sadeln. Gjorde många öppna/slutor nu när jag hade spegeln till hjälp. Mycket galopp blev det också för då satt jag bäst med skänkeln och det skavde inte liak mycket :P
Får se hur vädret blir imorgon o på tisdag men jag ska nog i af en dag till till ridhuset innan tävlingen.

Sen fick hon sitt nya fina regntäcke på sig i hagen, ifall det blir lite kallt inatt.
När jag stod och fyllde på bakaret med vatten så satt jag på huk och vilade lite och Usha gick och betade. Efter en stund så skulle jag titta var Usha var och då såg jag inte henne utan bara fyra ben som sprattlade i luften och hon höll på att rulla sig flr fullt. Gräset är så högt så man såg inte henne. Det såg väldigt roligt ut :D

Nu ska jag ta och sova, lång och bra dag idag. Blev dessutom serverad god mat när jag kom hem, lyx :)

Kram o god natt

Fyndat

Idag gjorde jag ett superfynd på ulla. Jag ska ju ha nya dressyrskydd till Usha och har tittat på många men inte köpt några än. VIll gärna ha Catago-skydd men tycker att 1000 kr är lite dyrt för dem..Iof 4 pack och väldigt bra men ändå.. Så kom jag ner på hästavdelningen idag och där hade de exakt Catago-skydd (de har aldrig ens haft vita dressyrskydd när jag varit där)för 450 kr :) Nöjd? Ja :) Köpte även ett ofodrat regntäcke eftersom mitt andra är lite sisådär, plus lite annat smått o gott till stallet.
Sen bara lite bra och ha saker så det blev inte så mycket idag, det var mest hästsaker jag skulle ha.

Efter Ulla åkte vi till Lindas mamma och pappa och åt lunch och sen åkte jag hem, Linda blev kvar där en stund och skulle ta tåget hem lite senare.
Hmm vi lyckades ju åka fel också innan..Vi pratade på så glatt i bilen så vi kom på motorvägen som går till st.holm. Efter ca 40 min säger Linda "Öhh jag känner inte riktigt igen mig" och då när vi började kika omkring så upptäckte vi att vi kommit till skåneporten, på väg till småland.. hahahah. Så vi åkte genom örkelljunga och kom ut i Laholm på motorvägen där.. :D Men det gick bra, vi slapp i af vända och åka tillbaka.

Nu ska jag åka till stallet. Tror jag lastar in och åker till ridhuset idag om hon ser fräsh ut. Nya skydd och schabrakk och mina nya stövlar på.. Får väl se hur det går.. hehe

Hörs
Kram

Laddar för shopping

Sitter och skriver ner min lilla shoppinglista för imorgon :) Inte så farligt mycket..mest hästsaker :P
och lite annat smått o gott.

Em idag blev en riktigt slö! Somnade i hästens-sängen i några timmar och vaknade vid halv 2 :) Fixade och städade undan lite i lägenheten. Har sorterat ut en massa kläder som jag inte använder längre, ligger bara och tar en massa plats i garderoben. Jag har ju fyllt på med en del nytt nu så då får jag kasta ut lite annat som jag insett att jag inte kommer att använda.

Det blev en till middag i fritören, pommes bli ju sjukt gott! Nu har vi bara kikat på tv/film och tagit det lugnt.
Laddar inför imorgon..hämtar upp Linda på stationen strax e 7 så det blir ingen sovmorgon imorgon heller!

Hoppas Usha sover gott i hagen bland allt gräs. De kanske får sällskap av lite rådjur som skuttar förbi..det är ju gott om dem :)

Hörs imorrn efter shoppingvändan!
Kram o god natt


Betessläpp

Nu går Usha ute och mumsar gräs för fullt. Hon och Jasmine går ihop och de är verkligen som humle och dumle och går efter varandra hela tiden :P
När vi släppte dem först så trodde vi ju att de skulle fara runt och springa o så men nej, de störtdök ner i gräset och började äta. Travade några steg och sen åt de igen. Tyckte dock att Usha såg lite stel och halt ut på ett bakben så jag tog in henne och longerade lite men det var nog ingen fara. Eftersom det blåste ganska rejält igår och då hade de busat en del i hagarna så kan hon ha sträckt sig eller så då det varit lite lerigt och blött i gräset.
Men sen när jag släptte ut henne igen till Jasmine så hade fler hästar kommit ut i hagarna bredvid och då sprang de och galopperade runt och tyckte det var väldigt roligt och då syntes det ingenting.
Mockade ur boxen och städade ihop lite. Ingen mer packa hö-påsar fören i september :) Skönt det ska bli att hon får gå på lite bete och jag får också lite ledigt emellanåt. Givetvis så ska jag rida som vanligt men hon ska gå ute dygnet runt.

Nu är jag hemma igen och slöar i sängen. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på idag. Soff- och filmmys kanske? En sväng till gymmet kan det också bli..var ett tag sen nu.
Slöa ska jag i alla fall göra :D

Äta äta äta


Har knappt tid att titta upp


Jasmine

Friterat

Trött var jag imorse på jobbet men som tur var så har jag haft att göra i princip hela tiden så dagen har gått fort och jag har hållt mig pigg.
Lite trist att cykla hem från stationen i blåst (motvind så cykeln stod nästan still) och regn från sidan blandat med sol.. Knepigt väder.
Var ju hästfri idag så när jag kom hem så vilade jag lite och sen åkte vi till Väla och gick på media markt och elgiganten. Köpte en fritös (äntligen, har pratat om det länge men det har aldrig blivit av) och några dvd-filmer.
Handlade lite mat till middagen och åkte sen hem. Kl var strax e 20 när vi var hemma men det kändes som den var runt 18 bara.. Friterade pommes (supergott!), bläckfisk-ringar och stekte lite kött till. Blev verkligen gott :)

Nu har vi suttit och tittat på Luftslottet som sprängdes. Jag har nyss duschat och N håller på att fixa med sladdarna (som köptes idag) till några högtalare och snart ska vi titta mer på svensson svensson :P

Imorgon åker jag till stallet vid 8 tiden och så släpper vi ut dem i beteshagarna. Mockar och så inne så tar jag nog och rider/longerar och gör klart allt. Nu blir det inte så mycket mocka alls eftersom hon kommer sova ute och inga höpåsar att göra iordning.. Bara att åka ut och rida och kolla hagen med vatten osv och ge henne vanligt krafft-foder. Hoppas det kommer att fungera bra.

Hörs imorrn!
Kramis

Fredag!

Tog lite sovmorgon imorse och åkte med sena tåget in. Så nu sitter jag på bussen från stationen till jobbet. Äntligen fredag, hästledig och N är hemma. Får se vad vi gör ikväll. Himla skönt ska det bli med ledigt. Imorgon släpps hästarna ut på bete, men usha ska ridas som vanligt ändå men hon äter flrhoppningsvis upp sig. Longerade igår och hon gick väldigt bra. fick gå i låg form men använda bakbenen och ryggen. Gick riktigt fint och såg nöjd ut! På kvällen år vi lite mat bara o sen tittade vi på en del svensson Svensson avsnitt. Sjukt kuliga :P nu är jag strax framme. Kramis

RSS 2.0