Bron

Jag har precis börjar kolla på Bron. Micke såg serien för några år sedan men jag har inte sett den än så nu har vi börjat kolla från början. Det är tre säsonger och den fjärde börjar nästa år. Sjukt bra serie och snart ska vi se ett avsnitt till 😊 Micke kom nyss hem från jobbet, han blev utringd till jobbet imorse och kom hem nu. 


Jag gymmade direkt efter jobbet, eller nästan. Först var jag till polisen i Ystad och skaffade pass och sen åkte jag och gymmade. Det blev ett pass med biceps och triceps. Har rätt rejäl träningsvärk i benen efter gårdagens backträning. 
Precis när jag gymmat klart så skickade snusan ett sms att hon hade fixat usha idag så jag behövde inte åka till stallet. (Hon visste att jag skulle vila usha idag). Snällt av henne 😍 så jag åkte hem och åt och nu har jag dammsugit och torkat golv och sitter nu i soffan och tittar på min nya hästkanal som vi skaffat på Tv; horse and country 👌😊  väntar på att M ska göra sig klar så vi kan kolla på Bron! 

Kram 

Snödropparna har kommit!
Utsikten från sovrummet i lördags morse!
Tjockis-fasanen 😊
Mina kokosplättar 😋😋
Snuttisarna Kalle och Usha 💕

Backintervaller

Idag startade vi morgonen med kokospannkakor, riktig goda! Ägg, kokosmjölk och lite vaniljsocker och sen blåbär och banan till. Ringlade lite lite honung över också. Blev supergoda och höll mig mätt länge. Vi kollade lite vinterstudion och sen stack vi ut och sprang Backintervaller. Det var längesen jag sprang där sist och det kändes 😊 men tre gånger upp och sen var vi slut båda två! Skönt att sätta sig i soffan sen med kaffe och titta på skidorna från Falun. 

Nu har jag precis vart i stallet och ridit. Tänkte åka till ridhuset men när jag kom till stallet så såg jag att banan var supermjuk och fin så jag plockade fram lite bommar och så travade vi bommar. Fick sällskap av snusan och fillemon också. Hann med att tvätta lite täcken mm så nu kan jag lägga undan sommartäckena. Haha de ska väl snart fram igen 😄
Nu kollar jag på hoppning på tv och snart ska vi äta. 

Igår hade vi superväder här. Strålande sol och vindstilla, riktigt vårväder. Vi gick en promenad runt hassle bösarp och sen var vi upp på loftet och planerade lite inför när vi ska börja renovera för. Eller renovera....vi ska börja bygga rummet som ska bli vårt sovrum. Planen är att det ska vara klart i december i år. Vi får se om vi hinner men det hoppas vi. Vi börjar att ta hit en murare och hör hur vi får in fönstret på bästa sätt på gaveln och hur vi ska regla upp gaveln. Det ska bli kul att börja greja där uppe!

Kram


Snart helg

Nu är det bara fredag em kvar och sen är det helg igen 😊

Åker direkt till gymmet efter jobbet och träffar M där och så kör vi ett träningspass. Sen blir det stall och lite longering för usha!
Har ridit i paddocken onsdag och torsdag och hon var gått super. I onsdags så travade vi bommar och jobbade med galoppombyten. Igår fortsatte jag med byten och hon gjorde stadiga ner till vart tredje 😀 fem stycken på långsidan med byten i vart tredje flera gånger! Sen slutade jag för hon gick så bra. Nu bär hon sig själv mycket bättre och allt blir så  mycket lättare då. Hon har verkligen fått nya muskler på halsen och en rejäl hals med nacke nu under vintern, även rumpan har musklat sig rejält!ska bli jättekul att komma ut på tävlingar i vår! 

Kram


Helgen

Den här helgen fick vi också massor gjort! Väggen blev klar inne i hallen och den blev verkligen superbra!
Nu ska det göras en hatthylla och sen är hallen klar =)
I lördags tränade jag även för Camilla, jag och Snusan tränade ihop den här gången. Det fick iktigt bra och vi har börjat komma åt Usha ännumer nu och nu sätter hon sig riktigt på bakbenen och bär sig själv. Galoppen är riktigt fin och även traven. Hon kan om hon vill men hon tycker att det är superjobbigt, hon ställde sig på bakbenen några gånger i lördags så tillslut fick jag rida med gramanen hängandes löst och det är som att hon skärper till sig och jobbar på i stället. Riktigt bra gick det i alla fall och jag är väldigt nöjd!
 
Sen åkte jag och Micke och tränade på gymmet och sen blev det storhandling av mat på vägen hem. På kvällen så tog vi det bara lugnt och tittade på Tv.
 
Idag så tog vi långfrukost och sen åkte jag till ridhuset och red. Red liknande pass som igår men inte lika tufft och långt. Hon kändes fortfarande väldigt fin så på slutet övade vi mer på seriebyten och dom blev riktigt bra, lite vingliga emellanåt bara :) Träna träna träna.
 
Väl hemma så gick vi ut och röjde nere vid översvämningen. Vi röjer bort alla ruttna träd som knappt står upp av sig själv och röjer allt snårigt som är mellan de stora träden. Det är massor med jobb men det går framåt.
Har även städat och ändrat om lite inna, upp med lte saker på väggen och fixat lite på ovanvåningen.
Det blev även en promenad runt HassleBösarp nu på kvällen och det var riktigt skönt ute.
 
Nu är det en veckas jobb igen och sen är det helg igen :) Ska nog vara i Kivik må on och fre den här veckan, lite kort om folk så då får jag vara lite mer där.
 
Kram

Kurs

Igår och idag har jag vart i Malmö på kurs,Ny chef. Väldigt rolig och lärande kurs. Vi ska ha två sammankomster till men det blir lite senare i vår. Åkte hem igår och sov hemma, rätt skönt att landa hemma mellan dagarna, jag har ju ändå bara 30 min med tåget in till Malmö. Ett bra gäng som jag går med också och flera har jag gått kurs ihop med sedan jag började här i Skåne så vi har liksom följts åt genom massa kurser och är nu chefer 😊

Imorgon är det dags att jobba på kontoret igen, två dagar till och sen är det helg igen. Den här veckan har hittills gått superfort! 

Idag var jag till ridhuset och red ett riktigt superbra pass på henne. Tränade på det som jag fick göra för Camilla sist, hon ska börja trava med bakbenen och inte bli lång som en korv och orka bära sig själv. Idag gick det riktigt bra och hon var rätt trött efter passet. imorgon tror jag att jag är ute i paddocken och fortsätter övningen där. Ska försöka få träning för Camilla i helgen också. 

Oh ja just det, i måndags bokade vi hotell i newyork också så nu är allt bokat. Bara att åka och shoppa 😝😝 

Kram


Ny leksak

Igår var Micke iväg och köpte en ny iPad till sig själv, en iPad PRO som är gigantisk, så då fick jag ärva hans gamla 😃 sitter nu och leker med den och hämtar appar mm. M har just åkt iväg till jobbet, kommer hem imorgon FM igen. 


Helgen har vart riktigt bra. I fredags åkte vi till Malmö direkt efter jobbet och checkade in på hotell och sen såg vi på Skifs/Körberg. Riktigt bra show men de flesta som tittade var pensionärer 😂😂 men det gjorde inget för bra var det i alla fall! 
Sen tog vi en drink uppe i skybaren på hotellet innan det var dags att sova. På morgonen blev det hotellfrukost såklart, mums 😋
Sen åkte vi hem och grejade med väggen i hallen. Pärlsponten är på och M åkte iväg och köpte lister mm som ska på. Så snart är väggen helt klar, listerna ska bara torka lite och sen ska en annan sak målas. 
Jag och Usha åkte till ridhuset och red ett pass, gick riktigt bra! 
På kvällen kollade vi på film (Dirty dancing) och fredagens avsnitt av på spåret. 

I morse gick jag upp ganska tidigt och släppte ut hästarna och sen åkte jag och tränade för Camilla. Gick riktigt bra och vi fortsatte med förra veckans träning. Det blir bättre och bättre och vi är på rätt väg. 
Sen har vi vart ute hela EM och grejat på tomten. Vi tog in all virke som har legat ute för att torka, nu är det snart dags att använda det så det fick flytta in i garaget. Sen rensade vi upp där Magnus och Micke har röjt så nu ser det lite bättre ut. Det är massor med ris som ska eldas upp i vår och vi kommer få massor med ved att elda med inne! Alla julsaker tog vi ut i garaget och jag har planerat om lite blommor mm. Riktigt bra helg och vi har fått massor gjort. Kanonväder har det vart idag också, sol och vindstilla och riktigt skönt ute.
Nu ska jag sätta mig och läsa lite framför brasan, lyx 😊

Kram


Snöoväder

Igår när jag skulle hem så var det blåst och snö som yrde runt. Åkte lite tidigare från jobbet så jag kunde köra medans det var ljust ute. Vid Ystad så hade det lugnat ner sig och regnade ute istället men blåste lite fortfarande. 

Hade tänkt att longera usha men hon fick en extra vilodag igår. Hon gick superbra både torsdag, lö, sö och må så hon fick extra ledigt! 
I lördags tränade jag för Camilla, vi samlade henne ännu mer och krävde lite mer av henne, jobbigt tyckte usha men jobbade på! 
Idag blir det longering istället och inorgon får hon vila igen, då ska jag och M till Malmö och se på Skifs/Sjögren och sova på hotell (min julklapp) 😊
På söndag ska jag träna för Camilla igen. 

I helgen var vi och bowlade med grannarna på olearys i Ystad och åt efteråt. Riktigt kul hade vi! Vi körde tjejerna mot killarna, tyvärr förlorade vi men det var för att M hade sån tur och slog 4 strike på rad... fast det gick rätt bra för mig också, bowling är kul 👌😁

I fredags var jag och Snusan (ena grannen) på flyinge och kollade på Kyra-clinicen. Har sett henne en gång tidigare och den här gången var minst lika bra som förra. Kul att "min" veterinär var med med två hästar varav en red Kyra.  Jag brukar rida med Eva ibland i ridhuset så det var kul att se henne där!

Hemma så håller vi på med hallen. Skohyllan är ju klar och en liten vägg har byggts så vi avskärmar lite mot vardagsrummet. Den ska bara panelas nu och det gör vi nog i helgen. Panelen ligger inne och torkar just nu. Sen blir det en hatthylla 😊 

Kram 


Blåsigt

Idag blåser det en del här i Simrishamn men inte så farligt hemma i Skurup. Ingen snö i alla fall och den får gärna utebli också 😊 

Ikväll ska jag och usha åka till ridhuset och träna. Det var faktiskt ett tag sen som jag var där sist. Har kunnat rida ute i paddocken nu när det inte vart så kallt men nu är det dags att komma igång igen på riktigt! 
Micke åker till karup idag och kommer hem på lördag morgon igen.  Själv jobbar jag bara halvdag i morgon och är ledig fredag, skönt! 
Då ska julen städas bort hemma, det ska faktiskt bli ganska skönt. 
Vi fick just en fråga från grannarna om vi ville med på bowling och mat i Ystad på lördag och det vill vi gärna såklart så då ska vi alla åka dit och bowla 😀 

I lördags fick Micke klart skohyllan och nu är den på sin plats i hallen. Vi har sålt iväg det stora klumpiga skåpet som stod där så nu är det borta också! 
Nu håller han på med att sätta upp en liten vägg mellan hall och vardagsrum och sen ska det göras en hallhylla också! Kommer bli jättefint i hallen sen 😊👌 


Kram 

Skohyllan!
Nyår hos oss med Linda och Peter. Lika kul som alltid 😀
förrätt
Egen beasås till köttet

RSS 2.0