100% bättre

Det blev ett dressyrpass idag, med öppnor, slutor och enkla byten och några vanliga byten. Slutorna gick mycket bättre idag, typ hur bra som helst :) Det är bra att man kan gå hem och fundera på hur man ska göra och sen nästa gång så fungerar det kalas, då är det roligt :)
Hon var (är) brunstig och då blir hon altid lite tjurigare att rida, sparkar mot skänkeln osv i början men jag gör inget åt det och när hon väl kommer in i arbetet så slutar hon. Det är nästan så hon är lite bättre när hon är brunstig :) Inte för att jag vill ha henne det på tävling men... Får hon bara galoppera av sig först då går hon hur fint som helst sen.

Jag har även varit in och skaffat mig ett gymkort på work it 24 h. så nu kan jag gymma närsom helst på dygnet ;) Imorgon blir det en sväng innan jobbet och kollar hur det ser ut. Tanken är väl att jag ska gå mån ons och fred innan jobbet- 3 pass avklarade och eftermiddagen fri ändå :) Låter bra, får se hur länge jag orkar..haha

Dax att dra ett varv med snabeldraken här inne. N har varit duktig och både klippt gräset i helgen och kantklippte allt annat idag..Ligger just nu lite i lä...

Hörs imorrn!
Kramis

Skallebang

Har haft ont i huvudet hela natten och vaknade med huvudvärk.. Blä.
Har tagit naproxen nu så jag hoppas det släpper...o glasögonen är på. Misstänker att det är för att jag inte haft dem på hela helgen..måste bli bättre på att använda dem hemma också, annats får det bli linser.

Trökväder ute idag, skulle ju cykla men åkte med mamma istället. Blåst o regn är ingen höjdare direkt.

Nu har vi beställt P&L biljetter också, ska bli galet skoj. Insåg just att jag inte kan åka till gagnef o tävla den helgen, men det finns ju massa andra tävlingar att välja på så det får bli P&L istf Gagnef :)

Hoppas förövrigt på att min mobbe kommer idag.
Jobba nu!
Tjing

Mors dag

Utgång blev det igår, åkte till kingen och mötte upp Ulrica o Tina där. Blev snabbt ganska fullt och det var väldigt roligt :) Massa folk och tiden gick fort.
Idag sov jag till 10,30..käkade frulle och åkta iväg till stallet och löshoppade Usha. Blåste halv storm ute, tur att hon är snäll o löshoppa med så jag klarar det själv.
Hon tyckte det var megaskoj, sen har hon ju inte världens bästa teknik men helt okej.
Hon har även fått gått halva dagen på gräs idag, blev lite besviken när jag släppte ut henne i vinterhagen efter hoppningen igen med en påse hö.. :P

Sen har vi varit till mamma och pappa på lite morsdag middag med farmor, mormor och morfar och blev där hela em typ.
Somnade en sväng på altanen, skönt :)

Nu har jag sovit en stund på kvällen också, varit ner och gymmat och städat lite.
Är bara BB kvar och kika på nu innan jag förmodligen somnar ovaggat i sängen.. Kortvecka nästa vecka!! Har tagit ledigt på fredag. Tjoho :)

Kram

Dåligt med bloggande

Oj vad dåligt det varit med bloggandet i veckan. Det har varit fullt upp på dagar och kvällar.

Idag har jag i af varit hos Helen och tränat, gick bra. Tror jag var svettigare än Usha :) Tränade mycke på enkla byten, öppnor och slutor. Kul att vi kan träna på lite mer rörelser nu, allt gick bra förutom slutorna som hon (eller mest jag) hade svårt för. Men det kommer :)
Sen fikade vi lite innan vi åkte hem.

Eftermiddagen har varit ganska lugn, grejat lite ute i trädgård och varit lite halvseg.
Nu sitter jag och väntar på att N ska skjutsa mig ner på stan, speedway på tv just nu :P

Imorgon tänkte jag ta och löshoppa Usha, det var ett tag sen nu. Sen har jag inte så mycket inplanerat..en sväng till mamma och pappa och fira mors-dag, kanske hinna med och gymma lite här hemma också.

Strax dax att åka.
Hörs!

Ny telefon

Sitter här o kikar på en ny mobbe, ska byta abonemang till telenor och då tänkte jag ta en ny mobbe på samma gång. Blir i princip samma kostnad som nu fast jag får en telefon också :) Eftersom N har telenor och det är ju han jag ringer mest till, då kommer vi ringa gratis till varandra.
Lutar åt en HTC incredible S..sen är det ju det där med pekskärm...om mina klumpeduns-fingrar klarar av det ;)
Provade ju en xperia mini i höstas men det fungerade inge bra...men den är ju så himla liten också, det här är större.. I annat fall får jag väl använda min gamla telefon ändå =)

Skulle tränat för helene idag, men hoppade det, blåste lixom storm ute.. Blev ute och longerade istället.höll nästan på att blåsa bort på riktigt.

Imorgon måste jag mocka och greja innan jobbet, ska iväg med jobbet direkt när vi slutar. Så det blir att klova upp kl 6 o mocka lite..hääärligt.
Sova nu!
God natt

Storm

Vilket stormväder det är :(
Som tur var så hade jag sidvind och lite medvind igår när jag cyklade hem så det gick ganska smärtfritt :) Idag lät jag dock cykeln vara...ser lite gråmulet ut. Sen ska jag ganska snabbt hem och iväg o träna  Norberg.
Dressyrade igår, hon var pigg men gick bra. Plockade upp henne lite i formen och nötte på med slutor.
Hon har lite svårt för det, tycker det är lite jobbigt. Öppnor gör hon hur fint som helst, men det hade hon också svårt med i början så det är bara att göra korta övningar och upprepa ofta så sitter dem snart.
Ska inte rida msv c förens i juli, men det är lika bra att öva i tid :)

Igår kväll åkte vi iväg till donken och köpte en milkshake/ mc flurry...muuumsi :) Lagom en måndagskväll.

Kram

Söndagkväll

Så var det söndagkväll igen..Oj vad fort helgen har gått, men det har varit en riktigt rolig helg :)
På fredagkvällen var vi till västerås på bio, åt på en thai-restaurang innan. Vi såg pirates of the caribbean 4, på 3D. Coolt :) Den va lite seg men ändå rätt bra.

Igår var jag först på gymmet, hårt pass :) Sen grejade vi i trädgården, åkte ut till mormor och morfar på em eftersom mormor fyllde år. Fikade å så, busade med Tindra. Sen åkte vi till mamma och pappa och grillade med teres och magnus o barnen. Blev en ganska tidig kväll igår faktiskt, helt slut :)

Idag hade jag stallet på morgonen. Longerade Usha och hon fick hoppa ett litet hinder och trava bommar, skoj tyckte hon. Hon har ju fått vila i 3 dagar nu efter tävlingen, tyckte hon var värd det!

Sen åkte vi till öb och handlade lite frön, hem och sådde (basilika, timjan och salladslök). Solat och slöat, somnade på gräsmattan en stund...
Målade lite stenar till sniglar :) Bild kommer sen..
N och jag gick hem till mamma och pappa igen och fikade, sen fick vi mat där också :)
När vi kom hem så rensade jag jordgubbslandet o hallonhäcken medans N grävde upp komposten, jättefin jord där. Hade på ny jord i både jordgubbe- och hallonlandet. Hoppas det blir stoooora bär sen =)

Nu sitter vi i soffan och äter poppisar och kikar på BB.

Hörs!
Kram

LA debut!

Det blir ett kort inlägg, är megatrött...
Jobbade i af bara halvdag idag, tävling i fagersta på em.
Red LB:3 först, lite spänd på framridningen (red ute bredvid banan) och några hästa gnäggade vilket hon givetvis var tvungen att svara på.. Inne på banan var hon spänd men inte tittig på någonting, och det är ju superskönt.
Men lagom till vi skulle fatta galopp så började en häst gnägga o hon svarade och blev okoncentrerad och studsade runt lite. Skötte sig helt ok ändå för att vara Usha, blev ca 52 %.
Sen fiick hon stå ca 2 h i transporten och gjorde det jättebra! Gnäggade lite bara men slutade att sparka efter ett tag, hon insåg väl att det inte var någon idé..

Till andra klassen (LA:3) så red jag fram inne och fick bättre tryck i henne, fortfarande lite spänd. Gick i af riktigt bra på banan :) Lite småmissan (som ett tvärstopp :) ) men gjorde annars allt fint. Många 7:or! Bla på skänkelvikningarna och förvänd galopp, men hon kan bättre! Blev i af 64% Givetvis meganöjd!!

Nu ska hon få lite lugnare och göra lite annat innan det är dax för dressyr igen. Nästa tävling är inte förens om 4 veckor. Ska passa på att rida på lite olika ställen innan dess också.

Sova snart, upp på frukostmöte imorgon.
God natt!


Tävling imorgon

Både igår och idag har Usha gått strålande, hoppas bara att det håller i sig till imorgon då det är tävling i fagersta..skulle lixom vara roligt om hon kunde sköta sig :)
Igår var jag och tränade för Helene och det gick kanon! Stannade lite efter och käkade äppelpaj och drack kaffe..gott gott.. och Usha skötte sig utmärkt i bilen!

Idag red jag igenom båda programmet (LB:3 och LA:3) och det kändes bra.

Ska bara jobba halvdag imorgon, åker från stallet senast halv 3..startar 16.40 första gången och 19.40 andra gången...hoppas hon inte sparkar sönder bussen bara..får väl gå ut och gå lite med henne under tiden.

Duschen nu!
God natt o kram

Bilder :)

Här kommer massa (nåja endel) bilder från helgen!

Balder på Liseberg


Utsikt från hotellet


Ullevi..


På väg upp i berg o dal banan :)


Glass i solen!


Koncentration....


Blöt bana...


Brum brum


Dax att sova!
Go natt

Göteborg

Helgen har varit kanonkul :) Förutom att de fick lov att bryta GP efter 16:e heatet pga ös-regn...
När vi kom fram på fredagen (ca 14.00) så checkade vi in på hotellet (Gothia Towers) och gick sen ner till Ullevi för att titta på när de tränade. Solen gassade som fan emellanåt, riktigt skönt!
När träningen var klar, ca 17 så gick vi mot hotellet och var där en liten stund. Alex åkte med oss ner och efter träningen åkte han till Jimmy som bor i kungsbacka där han skulle sova.

Vi gick in på Liseberg och åt lite och så köpte vi 2 dagars åkpass (det va ju nästan lika billigt som ett pass...) och sen åkte vi som bara den :)
Balder, kanonen, uppsvinget, flum-ride, lisebergsbanan, kållerado (vem blev mest blöt??? Givetvis jag). Balder o uppsvinget åkte vi massa gånger. Killades bra i magen =) Vi blev som 10-årigar på nytt..hahaha

När de stängde så gick vi tillbax till hotellet och mötte massa andra masar där och tog en drink med dem.

På lördagen så började vi med liseberg coh åkande igen.Alex kom in en sväng också så vi mötte upp dem.
Sol och fint hela fm.

Lunch på rest på hotellet, räkmacka givetvis :)
Duscha och sen ner till ullevi. Lagom så började det att regna lite...gick runt och kikade, gick in på ett fik och tog en kaffe medans det började regna ännu mer.

Kl 19 började det i af, sen körde de 16 heat innan de fick bryta.
Typiskt tråkigt men det spöregnade verkligen..
Dyblöta gick vi hem till hotellet, duschade varmt och la oss i sängarna. Somnade gott :)

Igår var vi hemma till 16, skönt att komma hem i tid. Hann rida och greja, hon gick riktigt bra. Kul

Slöade bara och så på kvällen.

Nu är det dax att jobba.
Hörs ikväll med lite bilder :)


Sommarvärme

Idag har det minsann varit riktig sommarvärme :)
Cykling till o från jobbet, hem i linne bara.Najs.

Käkade middag ute på gräsmattan och sen bar det iväg till stallet..
Plockade ihop lite hästskit som mormor skulle ha och åkte ut till dem sen.
Fikade och grejade där. Plockade med gräslök hem och har planterat det nu.

Lunchade med N på stan, han var ner till bruket och pratade lite med dem där.
Börjar ju att jobba där på måndag =)

Nej nu ska vi kika på Beck innan BB tar över.

Lite bilder från igår som fam Ruist knäppte..







Tjingeling




Blåbär och sorkjakt

Igår var det blåbärsdressyr på klubben (träningstävling). Packade in Usha och N och åkte dit. Hon skötte sig aldeles utmärkt i transporten igen :) Duktig nu! Sen fick hon stå i stallet med Elvis som sällskap och det gick hur bra som helst.
Lite brunstig så inne i ridhuset (framridningen) ar hon lite moppsig emellanåt men väl på banan så gick det finfint.
Visst, lite spänd och småmissar men det var klart mycket bättre än i hofors. Red LA:3 två gånger, första gången med 59% och andra med 63%. Den sista gången kändes hon fin och avslappnad i princip hela programmet. Lite tjurig mot skänkeln ibland men det ska väl ge sig när brunsten lagt sig...förhoppningsvis innan fagersta :)

Sen åkte vi hem och la oss på gräsmattan och slöade i några timmar. Blev en prominix senare på kvällen, först till OK och köpte glass och sen runt tjärna.
Senare på kvällen kom mamma och pappa över o vi grillade korv, för att sen avsluta dagen med BB..hjälp, jag har blivit fast i det tror jag..i af så länge som Gurkan är kvar :)

Lördagen blev ganska lugn för min del på em. N kom hem runt 19 sen gick vi över till Alex o Paula och åt tacos och var hemma efter 12 någongång.

Just det, när mamma och pappa var hemma hos oss igår så passade vi på att leta sork...pappa stod med vattenslangen ner i sorkhålen och jag och N stod spänt och väntade på sorkarna (med en spade...inte för att jag skulle våga slå ihjäl dem...mest för självförsvar :) )
Men inga sorkar...bara nya hål som det kom upp vatten ur...Sorkjakten fortsätter :)

Jobb nu.
Tjing!

Gymmet- check

Dagen har börjat bra, träningspasset på gymmet är klart. Svettigt, jobbigt och roligt :)
Sitter just nu och tar det lite lugnt bara, ska strax fixa en tvättmaskin och sen gå ut o slappa en stund i solen innan jag tar tag o rensar i rabatterna. Såg att det var en del ogräs som kommir upp.

Senare på em blir det stallet och ett dressyrpass inför träningstävlingen imorgon på klubben. Perfekt för Usha att få se staket, domare och lite annat och att jag kan rida hur många gånger som helst i princip, perfekt träning inför tävling :)
Nästa tävling är ju faktiskt om 1½ vecka kom jag just på...fagersta en onsdag. Tiden går fort nu, bara att hoppas på att hon är så fin och lugn som hon varit de senaste veckorna nu.

Nej nu blir det att slänga sig i hängmatten i solen :D
Hörs


Helg :)

Äntligen fredag! Dessutom ser det ut att bli sol och varmt i helgen, kalasbra :)
Åkte till stallet och longerade direkt efter jobbet idag, hon såg riktigt fin och avslappnad ut.
Red ju igår morse innan jobbet och det gick också väldigt bra, hon känns riktigt mjuk och stark nu så hon orkar en hel del..o än så håller hon sig på fötterna..peppar peppar..

Sen åkte vi och handlade lite middag, det blev kött som vi grillade och åt pommes till, och majskolvar givetvis :)
Alex kom också och käkade med oss, o vi tittade på harry potter och dödsrelikerna.

Imorgonbitti väntas gymmet för mig och N och Alex åker till eskilstuna för speedway hela dagen typ.
Blir förhoppningsvis en del gjort i trädgården också och sen ridning såklart..

Sussatajm nu

God natt..

skratt skratt skratt

Träningsverk i skrattmusklerna kommer jag nog att ha imorgon.
Har nyss varit med Nattis på underhållning i form av Magnus Betnér (samt några andra komiker) men helt klart bäst var ju Betnér o jag skrattade konstant i 1 h. Galet bra :)

Hann med att rida också innan. Gick superbra och var riktigt mjuk och fin. Hon har ändå stått i två dagar så jag trodde hon skulle vara lite mer stel eller busig men överraskade mig med att vara strålande :)

Imorgon blir det ridning innan jobbet, börjar lite senare imorrn eftersom jag jobbade lite längre igår så då tänkte jag rida först.

Snart helg också, jippi :)

Hörs!
Go natt

...

Det har varit så mkt så jag har inte hunnit blogg alls..
I måndags fick Usha vila, åkte bara till stallet en snabbis och sen åkte jag och N till stan o gick älvpromenaden. Köpte med oss lite godis hen (eller jag köpte med mig..) och la oss i soffan o slöade, kikade på BB.

Igår jobbade jag kvar, kom hem strax e halv 6. Då blev det massage direkt av Misen (som redan stod hemma och väntade på mig..), skönt sätt att varva ner på!
Sen lagades det lite mat och blev en slö-dag i soffan igen..dvs ingen ridning. Blev så sent.
Men idag kör vi igen, ridning först innan det är dax att möta upp nattis och vi ska iväg och lyssna på Magnus Betnér. Ska bli skoj. N ska iväg till ekilstuna på speedway så han kommer inte hem förens senare på kvällen.

Jobb nu!
Hörs, förhoppningsvis ikväll.

Kram

Superdag!

Tror pappa får stanna hemma from nu när det gäller träning och tävling ;) Åkte själv med Usha till Helene på fm, efter ca 5 min var jag tvungen att kolla så jag verkligen hade lastat Usha, det var lixom knäpptyst där inne...men jodå, hon stod så nöjt och åt av sitt hö och kikade ut genom fönstret =) När vi kom till norberg gnäggade hon ngn gång och sparkade lite med frambenen men det var det enda också.
Träningen för Helene gick också kanonbra, tror det är det bästa hon någonsin gått. Lugn och fin och jobbade på sjukt bra. Red igenom LA:3 programmet några gånger och kändes riktigt bra. Helene var nöjd (och jag med)
Sen ställde jag in henne i helenes stall medans vi fikade och snackade lite och även om hon var ensam i stallet så var hon nöjd, Pippi höll nog henne lite sällskap :)

Hemvägen gick också lika galant, nemas problemas och hon var inte ens svettig när hon kom hem igen (har ju varit sjö-blöt tidigare när vi har kört henne) och hon hade ätit upp allt hö. Så duktig och riktigt nöjd med henne idag! Kul att det går åt rätt håll.

På em så åkte jag och N till rutbo och handlade lite dekorationsgräs som planerades vid sidan av trappen och morotsfrön och två krukor.
Fortsatte till öb där vi handlade hinkar till tomatplantorna som växt så det knakar och lite annat smått o gott.
Sen har vi planterat allt, jag fixade gräset och morötterna medans N fixade tomaterna :)

Nu bakas det bullar här, sen blir det hemlagad pizza och säkert en promenad ikväll!
Bra dag med andra ord!

Lite bilder från trädgården idag

Tomaterna i hinkar nu (får fortfarande stå kvar inne ett tag..)


Solcells-lamporna i det lilla landet.


Dekorationsgräset (o min fantastiska flugsvamp!)


Det var allt, nu är det dax att baka bullar!
Tjing!


RSS 2.0