Fredag

Just nu bryr jag mig inte om vad det är för dagar eftersom jag är ledig hela dagarna men jag har i alla fall koll på att det är fredag idag 😊 det har vart kanonväder idag, jag och Max startade dagen med en morgonpromenad på en timme, stannade i stallet och fixade klart allt där och sen gick vi hem för att göra oss i ordning och åka till Heléne på fika.
Var där hela em och fikade o pratade. Fick med mig en dressyrsadel hem som jag ska prova på Irina. Min ligger inte bra men denna låg super. Var tvungen att stanna på vägen hem och prova den på henne 😁 ska provrida den på söndag. 
Idag har Irina vilat, igår tömkördes hon och det gick superbra! Imorgon är tanken att hon ska tömköras igen så jag hoppad Max vill sova i vagnen under tiden 😊
Micke kommer hem imorgonkväll och sen är han ledig till onsdag tror jag! 

Kram 
Skördat lite salladsblad idag till lunchen!
(null)

Igår fixade jag med den nya odlingsplatsen
(null)

Stickade tossor till Max 😊
(null)


Bra dag

Igår var en riktigt effektiv dag då vi fick en hel del gjort. Micke målade i garaget så nubörndet klart. Under tiden så bar jag ute med Max i trädgården och rensade lite ogräs vid sparrisarna, grävde upp lite ramslök som grannarna ska få och fixade lite i tunneln. Sen tog vi och grävde upp ena äppelträdet som vi fick av grannen Johan och flyttade ner det till den stora gräsplätten. Mycket bättre jord där nere och trädet stod för nära ena lyktstolpen här uppe. Vi ska försöka ha bärbuskar och fruktträd där nere hade vi tänkt. Växthuset kommer även att vara där nere sen så det kommer bli en mysig plätt hoppas vi! 
Senare på em gick jag till stallet och red Irina tillsammans med snusan som red fillemon. 
Jag har skrittat henne i ca 20-30 min varje dag nu, benet ser fint ut och såret har läkt bra. Igår var även sista dagen med metacam. Igår tog jag även och travade henne några varv bara för att känna efter hur hon gick och det kändes bra! 
Idag ska jag tömköra på fm och sen får hon vila imorgon. Micke åker och jobbar i em och kommer hem lördagkväll. Förhoppningsvis så kan jag tömköra Irina på lördag medan max sover i vagnen 😊 
Nu ska det bli sol och varmt här framöver så nu hoppas jag verkligen att våren kommer på riktigt!
Nu är det dags för frukost.
Kram

Ramslök!
(null)
Han tar sig plats 😂
(null)
Alltid glad nu 😍
(null)


Lördag

Idag har det vart typ 12 grader varmt ute så vi har mest vart utomhus hela dagen. Micke har grejat inne i garaget med lysrör mm och jag har planerat för lite mer odlingslådor (iof mickes idé) och sen har jag gått och rensat lite ogräs mm. 
När M var klar i garaget så kom han ut och hjälpte mig med att fylla upp lådorna med jord, vi blev nästan klara men det ska i mer jord i dom. I botten ligger det hästskit, lite hönsskit, ensilage och kompostjord. Det borde växa på bra där! 
Senare på em så gick jag till stallet och red Irina. Hon ska skrittas i ca fem dagar oh sen borde svullnaden och såret bara fint enligt veterinären. Hon får metacam i fem dagar också, benet var bättre idag jämfört med igår och det var inte alls så svullet. Hon är inte halt eller så heller men det var ändå skönt att ha ut veterinär igår för säkerhetsskull. 
Det gick i alla fall bra att skritta, bara tredje gången som jag sitter på henne och innan han snusan gått bredvid med longerlina men idag körde vi själva från början. Snusan red fillemon samtidigt så vi var inte helt själva på banan i alla fall. 
Förhoppningsvis så kan jag rida även imorgon, Micke jobbar hela dagen så jag har max med mig till stallet. Jag får ta en promenad innan så han somnar så kanske han sover i stallet också, annars får jag strunta i att rida imorgon. Micke kommer hem tidigt på måndag och är sedan ledig tisdag o onsdag så då hinner jag rida! 
Nu på kvällen så hyrde vi bohemian rapshody via iTunes  och tittade på den igen, så himla bra film ju! 
Nu är det dags att sova, mini sover redan. Han somnade sött till filmen trots att vi hade rätt högt ljud på och en film med mycket musik. 

Kram 
Trött kille...
(null)
Snyggt bandage😂
(null)

(null)
❤️
(null)


5 kg

Igår var vi till bvc med Max. Nu väger han över 5 kg 😊 5280g för att vara exakt samt 60,5 cm lång! Han sover fortsatt väldigt bra på natten. Vaknar och äter 1-2 gånger per natt och är nu enkel att få o somna på kvällen. 
Igår sov han nog 2,5 h i bärsjalen på dagen så jag passade på att plantera om tomater mm och greja o städa lite hemma. Micke var iväg till Malmö för årlig läkarkontroll så jag var ensam hemma under dagen. När han kom hem så åkte hag iväg och gymmade ben och fixade stallet. 
Irina har fått ett litet sår på ena frambenet och är lite svullen så hon tar det lugnt nu. Eva (veterinär) kommer ut imorgon och tittar på såret. Svullnaden vill inte riktigt lägga sig så jag vill att hon kikar på det. 
Idag har Micke Stand by så vi ska bara vara hemma och greja lite. Det ska bli som och 12 grader varmt på em så jag ska passa på att vara ute då 😊 
Imorgon har jag bokat in massage och sen kommer Linda hit 😀

Kram 
(null)
Stickade tossor 😊
(null)
Hittade självsådd purjo i landet!
(null)
Det växer i tunneln!
(null)

(null)


Trist väder

Usch, nu är det mest regn och rusk ute även om det är rätt varmt, ca 5 grader. Det får gärna komma lite sol och framförallt lite mindre blåst. 
Igår var jag borta nästan hela dagen. Vi var först på en föräldragrupp här i Skurup där vi lärde oss babymassage och pratade lite allmänt. Sen åkte jag direkt till ystad och träffade barnmorskan för efterkontroll. Allt var bra! 
Sen åkte jag till jobbet och var med o tackade av två kollegor som slutar på kontoret, åt smörgåstårta och pratade 😊 Max var med hela tiden såklart och han är så himla snäll att ha med. Får han mat så är han nöjd 😁 på vägen hemma så åkte vi förbi Heléne en snabbis och lånade med två sadlar som jag provade på Irina men tyvärr kunde hon inte ha någon av dom. 
Idag så började Micke jobba tidigt men kom även hem tidigt (em). Jag och max har vart på  landäng och köpthästmat samt hämtat ut ett paket på Preem. Jag har även planterat om kål och purjolök samt sått lite ny kål (brysselkål och broccoli). 
Max har vart på riktigt bra humör idag, det är han iof nästan jämt men idag har han vart nöjd hela dagen. Han ler väldigt ofta, hoppas han börjar skratta med ljud snart 😀
När Micke kom hem så åkte jag till stallet och longerade Irina, provade sadlarna som ju inte passade. Testade även min dressyrsadel igen och nu passade den bra! Sist vi la på den (för några månader sedan) så låg den för långt fram på bogbladen men nu har hon tydligen musklat sig så nu låg den bra! Då kan jag i alla fall börja med den och sen får jag höra med en sadelutprovare om någon månad när vi är mer igång. 
Imorgon jobbar Micke och kommer hem fredag fm sen är han ledig hela helgen!
Irina ska skos imorgon vid lunch och jag hoppas jag kan tömköra henne innan, om Max vill sova i vagnen under tiden 😊

Kram
Sötis 😍
(null)

Planterade blåbärstry i söndags, två buskar. 
(null)

Redo för att åka på tur i bilen med mamma😊
(null)


Rekord

I två nätter på rad har Mini sovit 6-7 h i sträck utan att äta! Han har vaknat vid 0445 och ätit och därefter vid 0730 ca. I natt sov jag totalt 10 h 😀 hoppas det håller i sig nu och att han sover bra på nätterna. 
I förrgår kom Po och Barbro ner, tyvärr så har det vart trökväder med regn o blåst så det har inte vart jättemycket utomhusaktivitet. Men max har fått en promenad med barnvagnen båda dagarna, Po och Barbro har gått med honom. Jag har motionerat Irina, longering igår och tömkört idag. Igår spöregnade det ute så vi blev väldigt blöta, idag hann jag mellan skurarna men banan var väldigt blöt. 
Imorgon får hon vila för då ska vi till Malmö och gå på trädgårdsmässan, det ska bli skoj! Det ska blåsa rejält imorgon, tur det är inomhus. 
Micke jobbar nu men kommer snart hem, sen är han ledig till måndag! 
Max härmar oss jättemycket nu, ler/skrattat massor och grejar med munnen. Vi har lärt honom räcka ut tungan och det tycker han är jättekul sp nu lipar han ibland när man tittar på honom 😂🙈 kanske ska lära honom nått bättre 🤪. Han börjar även ha lite ljud för sig så jag hoppas att han snart börjar skratta med ljud, det ska bli kul o höra!

Kram

(null)

(null)

(null)


Slappdag

Idag har jag haft en riktigt slappardag! Micke tog Max imorse och fick upp vid sju så jag skulle få sova ut. Det var ju snällt av honom, dock glömde han ipadan i sovrummet och där hade han alarm kl 7.30 eftersom han skulle se starten på Vasaloppet kl 8 😂så 7.30 vaknade jag och kunde inte somna om sen. Gick upp och såg starten jag också, det hade jag iof tänkt göra ändå men kanske inte gått upp 7.30 🤣 
Kollade klart på Vasan och myste med Max, Micke åkte till jobbet vid 11.30. 
När Vasan var klar så satt jag Max i bärsjalen och sådde tomater, det blev typ 57 frön 🙈 nu ska ju grannarna få lite också plus att det är säkert ett gäng som inte kommer upp.. planterade om några kålplantor och chili också. 
Sen tog vi en promenad till stallet och mockade mm och sen gick vi hem igen.
På kvällen har vi mest myst och tagit det ännumer lugnt. Micke kommer hem till lunchen imorgon och sen är han typ ledig hela veckan, jobbar torsdag bara. 

Nu är det dags att sova. Max sover redan 😍
 
Kram

Börjat gymma igen


I torsdags var jag ner på första gympasset sen max föddes. Jag gymmade senast i mellandagarna så det blev bara ett uppehåll på två månader ca.  började såklart väldigt lugnt men skönt att vara på gång igen ☺️ 
Det blev även ett pass idag på em, passade på när Micke var hemma och kunde passa Max 😊
Irina har tömkörts torsdag fredag och idag, idag fick hon även trava bommar. Hon går riktigt bra nu, lugnt och fint och har verkligen stärkt galoppen. 
Jag hade med Max till stallet torsdag och idag och nu har vi fått babyvakten och dom fungerar perfekt! Minsta lilla som han rör sig eller skriker så hör jag det, men som tur är så sover han i princip hela tiden som jag är i stallet så det är lugnt. 
Imorgon ska vi upp kl åtta och se Vasaloppet såklart. Sen jobbar Micke på em och kommer hem måndag fm och sen är han nästan ledig hela nästa vecka. Jobbar bara torsdag. 
Själv ska jag plantera tomater imorgon, ta en promenad med Max och sen bara ta det lugnt. 
Nu har Max precis ätit klart så det är dags för oss att sova nu. Han har börjar sova länge på nätterna innan det är matdags, häromdagen sov han sex h i sträck 😁👍

Kram

(null)


RSS 2.0