Några mer bilder

Onsdagmorgon och jag är på väg till jobbet nu! Efter jobbet så ska jag till lägenheten, dags att tvätta en sista gång där. Dumt att ta med sig massa smutstvätt til huset 😊 Micke jobbar ikväll och sover borta så då kan jag lika gärna sova i Malmö och försöka packa ihop det sista. Hade tänkt ta en sväng ner till gymmet också! 
S rider usha idag, på lördag flyttar jag ju henne och det ska bli så skönt att ha henne nära!! 

Igår hade vi en rätt skön kväll, pysslade och plockade upp lite till och hade ingen stress alls. Fyllde på kyl och frys med mat, lagade lite matlådor samt mat till kvällen och bara grejade. 

Här kommer några bilder inifrån huset. Det är ju ett organiserat kaos typ.. Det blir nog bättre bilder i helgen när det är ljust ute men såhär ser o alla fall nedervåningen ut. 

Kök
Badrum 


Lilla hallen

Fönster i vardagsrum/ kök

Temporärt sovrum tills vi har fixat sovrum på övervåningen 

Mer bilder kommer... 😁
Imorgon kommer pappa ner också!! Han och jag sover i Malmö, M och Jans päron sover i huset. Sen när mamma kommer på fredag och vi har flyttat allt från lgh så sover vi alla i huset. Ska bli jättekul!! 

Kram 

Brrr

Burr vad kallt det var ute i morse. Vi tog bilen till stationen i Skurup och den visade 3,5 grad ute... Vi hade tur att båda skulle till jobbet samtidigt så då kunde vi åka iväg tillsammans också och på samma tåg. Sen böt vi tåg i Malmö, jag mot Landskrona och M till Kastrup, smidigt! Idag åker jag tillbaka till Skurup efter jobbet och fortsätter att greja lite. Jag svängde förbi Jysk igår och köpte tre stycken klädhängare som vi har lite temporärt innan garderoben blir klar. Nu kan vi i alla fall hänga upp skjortor mm och vinterkläder så slipper de ligga nerpackade i laddar. 

Jag var med usha till veterinären igår för en koll på hasen igen. Han tyckte det såg riktigt bra ut och det är ingenting som behöver behandlas eller så. Hon har fått ett litet extraben vid hasen och det var därför som hon svällde upp för några veckor sedan men det var ingenting som var farligt. Det benet kommer alltid vara där och det kan vi inte ta bort. Hon har en begränsad rörlighet i hasen och kan ha svårt dör vissa rörelser men hon har inte ont. Jo om man trycker ihop benet rejält så gör det ont men det gör man ju aldrig. 
Det var bara att rida på, ju mer jag rider och hon rör sig desto bättre är det! Och gå ute i kuperade hagar är perfekt. 
Hon fick även vaccinationssprutan och avmaskningsmedel utskrivet så en helrenovering 😊
Kram

Första helgen

Då var första helgen i huset genomförd! 
I fredags så lastade vi hästbussen full med kartonger och även bilen och så åkte vi till Skurup för att skriva på de sista papperna innan vi fick nycklarna. 
Sen var det bara att börja kånka in saker 😊 men det fick väldigt smidigt och snabbt, kartonger går rätt fort och nu hade vi en pirra också så det gick extra snabbt. 
Sen åkte vi och handlade mat och fyllde upp kylen så vi klarade oss i helgen. 
Vi sov rätt gott på natten och ryggarna värkte endel 💪
På lördag morgonen så fixade vi lite i huset först och sen åkte vi in till Malmö för att packa in mer saker i bussen. Linda och Peter kom och hjälpte oss att bära samt att de tog en del i deras bil. Som tur var så hade de cykelställ så då kunde vi hänga på våra cyklar på deras bil så fick vi mer plats över i bussen för möbler mm. 
De åkte mer till huset och hjälpte oss att kånka in och plocka upp en hel del. På kvällen blev det middag (tacos, enkelt, snabbt och gott!) och vin. 
När de åkte hem så orkade vi inte göra så mycket mer utan gick och la oss. Tittade lite på hyllsystem som vi ska bygga i walk in clothset garderoben. Det är ju snedtak där men vi kom på en hel del bra idéer så det ska nog bli bra tillslut! 
Idag sov vi ut igen men vaknade ändå tidigt. Efter frukost kom en familj och köpte en säng. Vi la ut lite möbler på blocket som vi fick med i huset som vi inte vill ha så hoppas att vi blir av med det andra också. 
Det var kanonväder idag så vi passade på att vara ute lite också. Micke senaste  hängrännorna på löv och mojs och jag tog lövsugen och blåste iväg löv och samlade i sopsäck. Men säckarna tog slut så jag fick avbryta efter ett tag. 
Micke åkte och jobbade på em så då åkte jag till stallet och red usha lite. Imorgon ska jag med henne till uwe och sen åker jag direkt till huset! Just nu sover jag i Malmö eftersom M ändå sover borta i natt. Har packat lite till som jag tar med imorgon. Längtar tills helgen igen så vi får fixa ännu mer 😍

Lite bilder från helgen. Har tagit lite dåligt med bilder inne kom jag på... Får bli imorgon!






Kram 

Imorgon

Imorgon är det dags för tillträde, jippi 😃 kl två ska vi ses på banken i Skurup! Jag är ledig imorgon och ska hinna med en del innan vi ska till Skurup. Bla till stallet och fixa usha och samtidigt hämta bussen som vi sen ska packa i! 

Idag ska jag också till usha efter jobbet. Först ska jag ta bussen till euromaster och byta däcken. Det blir en skrittur på henne idag igen. Skrittade i tisdags och lite lite lätt trav. Det kändes bra! 
Jag ringde ändå uwe, veterinären, igår och han tyckte att vi skulle tömma hasen på vätska igen. Perfekt tycker jag! Jag ville ju ha det gjort i så fall innan jag flyttar henne så jag fick tid redan på måndag em. Då injicerar han även antiinflammatoriskt i leden direkt. Lika bra att göra det nu eftersom svullnaden inte har gått ner helt plus att jag vill passa på när jag har henne så nära  en tömning av vätska i hasen har vi pratat om tidigare så jag tror att det är dags nu. 
Sen ska jag hem ikväll och planera inför morgondagen och hur vi bäst lägger upp den. Det mesta är packat men såklart har vi småsaker mm kvar men det hinner vi ta senare! 

Nu är det dags för jobb igen. Två h till o h sen måste jag åka så jag hinner byta bil 😀☺️

Kram 

På däckfirman

God morgon. 
Nu sitter jag på däckfirman och väntar på att bilen ska få på sig vinterdäcken, sen är det dags att åka till jobbet!
Efter jobbet blir det stallet och en skrittur på usha. 
Igår vilade hon och själv var jag på gymmet och körde benen. Sen grejade vi lite hemma, nu börjar det liksom att närma sig på riktigt 😀😍 
Jag tror ändå att veckan kommer att gå snabbt, har väldigt mycket på jobbet så dagarna kommer nog att rusa på som vanligt.  Men det för gärna gå extra fort till fredag 😁 
Kram

Helgen är över

Nu har helgen snart gått, och fort har det gått också. Hoppas de här fyra dagarna kommer gå fort också så det lir fredag någongång :D
Idag sov vi ut, gick upp 9.30 och åt frukost. Sen gick vi ner till gymmet och körde ett axel- och triceps pass, riktigt bra och tungt pass.
Sen åkte jag till stallet, stannade till på Bauhaus och köpte en säckkärra som vi ska ha och köra flyttlådor på. Longerade Usha väldigt lätt på utebanan, mest skritt och lite lätt trav och det syndes inget konstigt tyckte jag. Hon blev busig och brallade iväg några gånger men då är det som att hon inte riktigt kan galoppera i ena varvet och få fram benet tillräckligt. Så inflammationen är fortfarande kvar och jag ska inte nöta på henne mer än nödvändigt. Jag ska köpa ett back on track hasskydd som hon ska få ha på hasen emellanåt för att få igång blodcirkulationen i hasen. Ska också stämma av med Uwe ifall vi ska spruta in aniinflammatoriskt direkt i leden eller om han tycker att hon ska ta det lugnt först bara. Hon är pigg och glad och ömmar ingenting alls men det tar ju emot när hasen är svullen.
Ska bli skönt att få hem henne närmare mig sen, då kan jag ta ut henne på promenader oftare och kolla till henne varje dag, flera gånger om dagen om jag vill också :) :)
 
Nu har Micke åkt och jobbat, jag ska packa lite till och sen ska jag sova i tid. Har just tittat på Solsidan och slötittar nu på Wallander.
 
Kram

Lördagkväll

Idag har det vart en härlig dag, (förutom vädret för det har vart grått och trist)
Micke gick upp kl sex och åkte till jobbet sju. Jag somnade om i en timme till och sen gick jag upp. Han som skulle komma och hämta köksbordet skulle komma mellan 10-12 så det var lika bra att hoppa upp och klara av gymmet innan tänkte jag.
Körde ett bra ryggpass, tungt och ganska många övningar. Det var ett tag sen för ryggen, är lite dålig att träna den men jag försöker bli bättre på det. Magen fick sig en omgång också men jag hade lite träningsvärk där från gårdagens gym då jag och M körde bröst och mage.
Efter gymmet så packade jag några lådor och så kom han och hämtade brd och stolar så nu är det borta, skönt att slippa kånka på det!!
Lagade lite matlådor till veckan och sen åkte jag till stallet. Skrittade på henne i ca 30 min, benet ser bättre ut! Hasen är ju fortfarande tjock där ingreppet skedde men i övrigt är ben och has inte svullna. Hoppas att det ger sig sen när hon får vara ute mer och röra sig också.
Efter stallet så åkte jag hem, stannade till och handlade mat för kommande vecka. 
Ätit lax och sen har jag dragit ett varv med dammsugaren och packat några fler lådor. Nu sitter jag i soffan och tar det lugnt, Micke kommer snart hem igen och jag tänkte inte göra så många knop mer idag.. Äter keso, äpple och kanel, så galet gott :)
Imorgon har vi ingenting speiellt planerat. Det vanliga att packa och gymma och stallet...Tror M jobbar kvällen och sover borta. Skönt med en helg där jag inte har nått alls planerat, det var ett tag sen nu känns det som :)
 
Kram

Buzzador Antipasti

Jippi! Jag kom med på Buzzador's kampanj att testa Anti-pasti :)
Hoppas att jag hinner få allting inom två veckor, det vore ett yppeligt tillfälle att ha lite plock och tilltugg när våra föräldrar kommer ner och efter att vi har grejat och flyttat till huset. Vin och lite italiensk mat på kvällen kan aldrig bli fel :) Det ser jag fram emot!
 
Sist jag fick testa att buzza någonting var i våras (Dove-tvål) så det ska bli kul med en ny testning!
 
 

Ny garderob

igår så packade vi en hel del här hemma. Bla massa kläder och skor som ändå inte ska användas inom de närmsta två veckorna. Hittade två par stövlar och ett par skor som jag hade glömt bort...och en hel del tröjor som jag glömt och som bara legat i garderoben....hmmm kul att man kan shoppa kläder hemma :)
I helgen blir det ett stort ryck med att packa ner det mesta, men vi hann faktiskt en hel del igår också men det är ju en del kvar...
Hade en stallfri dag igår, Sigrid gick med henne och gav henne sin medicin. Hon tyckte att benet var mycket bättre än sist hon var där (förra veckan) kul =)
Själv gymmade jag igår först och sen hade vi hemmakväll och packade.
 
Idag var jag i stallet igen och promenerade en stund ute och sen fick hon bli borstad. Skulle olja in hovarna med hovfett och tog min oljepensel som vanligt och doppade den i oljan och började stryka på.. Klent med olja tyckte jag och tittade på borsten.. typ fem strån kvar på den resten var uppätet av en råtta :P Haha men jag fick på allt på hovarna tillslut.
Hasen ser väldigt fin ut och den är betydligt mindre! Hon är pigg och glad när jag går med henne och kliver på bra. Hon får medicin imorgon ockskå och sen slutar jag med den så får vi se vad som händer. I helgen ska jag bara skritta henne uppsuttet.
Ska även ta och rensa i stallet och lägga i en del saker i bussen eftersom jag nästa helg kör ner det till garaget hemma :D
 
Har även bokat tid för däckbyte på både bussen och bilen så nästa vecka åker vinterdäcken på på båda bilarna och däcken följer sen med hem och förvaras i garaget istället för på däckhotell.
 
Nu ska jag fixa matlåda till imorgon, blodpudding :)
Micke jobbar så inatt får jag sova ensam. Fredag imorgon, jippi!!
 
Kram
 

Snart så

Ja det är bara nio dagar kvar till inflytt nu 😊 i helgen blir det verkligen packande av det sista. Vi har en del kvar att packa men det ska vi hinna med! 

På väg hem från stallet nu. Jag har satt henne på lite anti inflammatoriskt sen i söndags då hasen är svullen. Hon har inte ont av det och jag får klämma runtomkring utan att hon reagerar nått men eftersom jag inte ska tävla nått och hon ska tabdet lugnt nu så ska jag försöka få ner svullnaden nu under hösten. Jag tror att det blir bättre när hon kommer vara ute mer i hagen och röra på sig. Som det är nu så står hon inne mycket och då blir det inte så bra cirkulation i benet. Hon var svullen i ben och has i helgen så jag bestämde mig för att ge henne anti infl nu i fem dagar och svullnaden har gått ner men jag tror det är en inflammation i hasen. Bjarke tittade på henne och tyckte också att jag skulle göra så. 
När jag flyttat henne så kommer hon mest skrittas ett tag och sen sätter jag sakta igång henne igen. Enligt veterinär så tar det lång tid efter operation innan hasen blir hyfsad normal i storlek igen. 
Blir hon inte bättre under vintern så får jag ju åka tillbaka med henne och kolla igen men det tror jag nog. Annars får jag åka tillbaka till veterinären och kolla om det inte blir bättre efter ett tag. 
Hemma till åtta idag, skönt! Var det igår också. Det är så mörkt ute nu så det känns som man kommer hem mitt i natten ändå 😐

Kram

Jippi!

Igår blev det klart att jag får ha usha på granntomten dit vi flyttar 😃❤️🐴 det är alltså åkrar emellan bara och jag kommer kunna se henne från vår gård 😀😁
Stallet har även en ridbana som är belyst och det tar fem min att köra till ridhuset som finns i samma by. Jippi! Det kommer att bli som att ha henne hemma fast ändå inte!! 
Ska snart åka ut till henne och rida. Har inge ridit sen jag tränade för Eleonor i tisdags. Sigrid red i onsdags och så vilade hon Tors o fred för då var jag på kurs. 

Igår var vi ute och åt med Kajsa och Martin på en jätte mysig rest i Malmö och ikväll ska vi hem till Linda o Peter på födelsedagsmiddag 🎂😊 
Nu är det dags att äta frulle och sen sparka igång dagen så jag hinner med allt!
Kram 


Mörkt

God morgon
Usch nu är det mörkt ute när jag går till bussen och tåg på morgonen 😐 
Även när jag går till bussen efter stallet så är det mörkt så det gäller att ha reflexväst på sig. 
Igår red jag, skulle tränar för Eleonor men hon hade sån huvudvärk så vi sköt på det till idag istället så ikväll blir det träning 😊 red ändå igår själv och det fick riktigt bra. Lite stel i sidorna och lite tjurig (brunstig) men när jag fick loss henne så var hon jättefin att rida, hoppas det sitter i till idag också! 
Sen var det dags för usha att få pyjamas på sig igen. Hon har vart utan fram tills nu men nu börjar det bli för kallt att gå utan. 
Körde bil igår och var därför hemma redan halv åtta. Lyx! Vi tog det lugnt i soffan, kollade på tv och åt mat bara. Det blev inget packar igår för vi grejade med lite annat men det hinner vi med senare! 2,5 vecka kvar, spännande 😁 

Kram 

Mot stallet

God morgon,
Ska strax åka till stallet, bara dricka upp kaffet först! I stallet blir det ridning och så ska jag tvätta lite schabrak mm, gäller att passa på när jag är ledig att göa sånt Tror att det är ganska lugnt i stallet för de flesta är i Flyinge på championaten. Får se om jag åker förbi där imorgn :) Vi ska träffa Helene imorgon för hon är i Lund, så det blir en förmiddagsfika i Lund och då kan jag ju lika gärna passa på att åka till Flyinge ;) Om micke vill..annars kanske jag släpper av honom hemma först :)
Senare idag så blir det gym för min del och sen har jag tvättstugan ikväll så då ska jag fortsätta packningen av alla grejer.. puh.. Men vi har sålt iväg lite möbler. Igår kom det två stycken och hämtade en hylla och en bänk så nu är det bara ett litet bord som ligger kvar på blocket. Skönt att vi blev av med allt stora som vi inte ville ha kvar!
 
Nej nu ska jag sätta fart så jag får någonting gjort idag. Har i alla fall hunnit fixa hemförsäkringen till huset, nästan allt sånt tråkjobb är gjort. Micke har vart duktig och fixar massor i veckan medans jag har jobbat (ja han har ju också jobbat men på lite andra tider än mig...) så allt med sophämtning, elbolag, tv-bredband mm är i stort sett klart, skönt!
 
Kram
Haha jag lyckas ofta ta kort när usha blundar :)
 

RSS 2.0