September

Nu händer det en del saker på ovanvåningen.
Mamma och pappa var här för ca två veckor sedan och då sattes fönstret i på kortsidan, stor skillnad blev det på rummet!
Nu har P-o och Barbro vart här en vecka också och vinddukarna är på plats samt att dom har börjat med väggen som ska bli garderob. Vinddukarna är till för att isoleringen ska sprutas in där emellan, förhoppningsvis kommer firman och gör det inom några veckor. sen ska vi sätta oss och kolla på takpanel och golv, det ska bli kul och det börjar bli dags att beställa hem det.
 
Den 1/9 hämtade jag hem Irina också, allt gick suprbra! Hon var först lite stressad i stallet när hon var själv och så men det är inte så konstigt eftersom hon endast är fem år och har gått på lösdrift det senaste halvåret. Jag har jobbat mycket med lydnad och pysslat med henne så nu är hon betydligt lugnare inne. I två veckor har jag longerat henne, ca 4 gånger i veckan. Först helt utan inspänning mm och förra veckan satt jag på longeringsgjorden med lös inspänning, fungerade hur bra som helst :)
Idag så longerade jag först med sadeln på och sen hoppade Snusan upp och skrittade och travade henne lite, jag hade longeringslinan på men det gick galant! Imorgon gör vi samma sak igen. Hon är ju inriden mm men det är ju ett tag sen hon reds så vi tar det väldigt lungt med henne, har ju ingen som helst brådska. Om allt går bra så kommer vi åka till Camilla och träna lite längre fram i höst. 
 
Den 2/9 flyttade vi Filippa, Norah, Fillemon och Finezz till nytt bete i Slimminge, flytten gick galant! Där ska fölen gå tills dom är ca 2,5-3 år och mammorna åker hem efter nyår ca. Superfint bete med en stor och fin hangar som ligghall. 
Någon dag efter vi flyttat dom så kom hovis ut och verkade alla fyra och det gick hur bra som helst. Det var Filippa som var lite envis, hon har lite humör :-) Men det gick bra ändå, Norah var jätteduktig att verka. 
 
Nu sitter jag och kikar på finalen i hopp-VM, sen ska vi börja laga mat. Rådjursstek med potatisgratäng, mums.
Imorgon jobbar jag hemifrån, Irina ska skos mitt på dagen och jag har en del utbildningar som jag måste göra så jag kan lika gärna göra dom hemifrån.
 
Kram
 
 
 
 

RSS 2.0