Vår?

Nu på kvällen när jag red Usha ute i paddocken så var det nästan vårvarmt ute. +9 grader och helt vindstilla! 
Red ett riktigt bra pass på kandaret och hon jobbade på superbra och blev genomsvettig, kanske för att det är rätt varmt ute och så har hon ju satt lite mer päls men jag vill inte klippa henne heller egentligen för hon får sån stubbig och ful päls.
Hade travbommar också som hon fick jobba över, sen blev det en hel del galoppjobb och på slutet blev hon riktigt fin med en bra galopp och aktiva bakben. Jobbar vidare med det imorgon och på fredag får hon vila.
Igår red Naemi henne och det hade gått bra. Stannade till och fixade maten när jag kom från jobbet igår och då var hon ute och red i paddocken och det så riktigt bra ut :)
Jag och Micke var på gymmet igår och båda har riktig träningsverk idag.. haha, bra träning med andra ord.
 
Imorgon ska jag till simrishamn och jobba. Ska dit och hälsa på på morgonen men sen tyckte jag att det var så långt att åka till Landskrona på fm (ca 16 mil) för att jobba några timmar och sen åka hem så jag tar med mig min dator och jobbar från kontoret i Simrishamn i stället. Då får jag och bilen testa på den vägen att åka också! Det ska bli kul att komma dit, har knappt vart i simrishamn, förutom när jag och Nattis var där på cykelsemester för 16 år sedan :) Får se om jag kommer ihåg nått...
 
Kram

Eslöv

Igår var jag och Usha till Eslöv och tävlade en Msv C1.
Hon var väldigt fin på framridningen och även inne på banan men hon blev lite lång i formen och jag fick inte riktigt ihop henne som jag brukar få. Slutade på 62,6 % och det är jag ändå nöjd med! Nu är vi kvalade (igen) till Msv B och det räcker i två år framåt. Jag var redan kvalad sedan tidigare men man måste också rida på 62 % i Msv B under två års tid och sist jag red en Msv B på 62 % var i maj i fjol så jag var kvalad tom maj nästa år men i och med att jag nu har tidit två msv c på över 62 % så är jag på nytt kvalad till msv b och som räcker i två år from nu.
Nästa tävling är i Trelleborg om två veckor och då startar jag en Msv C och en Msv B så vet jag vad vi ska träna på under vintern. (Första tävling nästa år är nog redan i slutet av januari så det blir inte så mycket till vila..)
Micke var med på tävlingen som hästskötare också :)
 
Idag har vi fixat med fönsterlister runt ett av fönstren, håller på att byta ut dom för dom befintliga listerna är helt slut så det drar in massa kalluft, blir mycket bättre när vi sätter i nya!
Micke åkte och jobbade vid halv ett, jag åkte till ridklubben och hjälpte till på KM. Usha har vilat idag, det blåser och har regnat nu på kvällen. 
Vi har sålt ett skåp också, kom några och hämtade det idag, Vi köpte det i våras men så har det bara stått i garaget för vi har inte hunnit fixa det (köpte på auktion). Men så var det inte så fint som vi tänkt oss så vi sålde det för mer än vi köpte det för :) Bra affär!
 
Nu är det dags att sova. Nu jobbvecka igen, bara två  veckor kvar innan det är dags för kontorsbyte.
I fredags kom ju Micke med bilen förresten, den går himla bra och superrolig att köra!
 
Kram

Fredag igen

Snart helg igen, den här veckan har gått riktigt fort! Var ledig i måndags och sen har resten av dagarna gått superfort.
Pappa kom i måndags och igår åkte han och Micke till Avesta. Micke ska hämta bilen 😍 han åker hem idag igen och hämtar då upp mig i Landskrona på vägen så då får jag köra nya bilen, jippi!
Under veckan så har allt färdigställts på huset, stuprören är på plats, lite småfix på huset, takfoten är helt klar och allt bråte som legat på gräsmattan ligger nu på soptippen ☺️. Nu kan vi säga att taket är helt klart och nu ska vi ta det lugnt ett tag!

Imorgon ska jag och usha till Eslöv och tävla. Red i ridhuset igår och det fick riktigt bra, hon bar rätt stark och pigg men det är ju bara positivt. Ska dit ikväll igen och rida igenom programmet.
Startar inte förens vid 14 imorgon så det blir lite sovmorgon!

I söndags var vi på Kent, riktigt bra konsert! Vi fick ju tag på biljetter tillslut. De hade länge vart slutsålt men tillslut fick jag tag på två stycken bredvid varandra. Antar att det var biljetter som inte hade hämtats ut. Superbra platser hade vi i alla fall, precis vid scenen.

Kram


Elton John

Ikväll ska vi se på Elton John i Malmö på arenan. Åker dit direkt efter jobbet och så möts jag och Micke på emporia för något att äta och sen kikar vi på konserten, det ska bli kul 😊
Idag var det riktigt isigt ute, det bsr rätt varmt igår kväll och fuktigt ich så har det frusit på under natten aå det bar tjock hård is på hela bilen. Tur jag hade kupéfläkten igång så all is på rutan var borta och bilen var varm 👍😊 hästbussen såg inte lika varm ut, den såg ut som en igloo 😬
I tisdags åkte jag och usha till Skönabäck och red ett ganska enkelt pass, igår longerade jag henne på utebanan och idag o imorgon får hon vila. På lördag får hon nya skor sen åker jag till ridhuset igen, på söndag är det träning för Camilla!
Hemma så har Micke och PO kommit långt med takfoten. Det är bara vinkeln bak som är kvar nu och det får dom nog klart idag 😊

Kram


Kyligt

Brrr idag är det kallt ute. Bilen visade -5 grader ❄️❄️ ingen snö som tur är, det verkar bli sol och fint idag!
I kväll åker jag till Skönabäck och rider, det är fruset på utebanan och då får det bli ridhuset 😊

Mickes föräldrar kom ner i söndags kväll. Igår fixade dom lite och målade de sista takfotsbrädorna. Idag ska de börja att sätta upp vid garaget. Det ska bli spännande att se hur det ser ut när jag kommer hem igen.

Den här veckan är lite av en konsertvecka, Elton John på torsdag och Kent på söndag 😁 ingen tävling i helgen men nästa lördag är det dags igen i Eslöv 👍

Kram


Dagens start

Idag var jag till Malmö RK och red en msv c1. Hade tur att Linda ville komma och hjälpa mig lite, alltid roligare att vara två på tävling 😊 tävlingsplatsen ligger precis vid emporia så det är väldigt nära tåget så Linda kom med tåg och hoppade av på hyllie och gick ner till tävlingsplatsen, smidigt 😊
Usha kändes bra idag, inte lika fin som de sista dagarna när jag ridit hemma men ändå det bästa hon känts på tävling på länge. Galoppen är bra nu, mycket rundare. Hon är bra i traven också men hon behöver gå fram lite mer av sig själv så jag inte behöver jobba så mycket. Hon gör det på träning men så blir hon lite seg på tävling.
Slutade i alla fall på 63,8% och det är jag jättenöjd med 😀 hamnade i mitten av startfältet ungefär, 12:a av 21. Hon ska få gå en till msv C om två veckor och sen har jag en msv B kvar i år.

Väl hemma igen så målade jag takfotsbrädor och sen har jag handlat mat. Micke kom hem vid halv fyra ca efter jobbet. Idag har det regnat hela dagen nästan. Var uppehåll på tävlingen men annars regnade det rejält. Imorgon ska det bli lite sol på dagen, hoppas det!

Kram

Usha och Linda
Nya kandaret som vi testade i torsdags 😊👍

Regn

Idag har det verkligen regnat hela dagen...det har vart ganska varmt ute (7 grader) och vindstilla men rätt trist när allt blir blött och kladdigt.
Åkte med Usha till ridhuset idag, red igenom och kände på henne inför tävlingen imorgon och hon kändes riktigt fin. Red bara 30 min ca, ingen idé att nöta för länge på henne. Hon gick super även igår så då räckte det med ett kortare pass idag. Duschade henne och gnugga in rejält med schampo, lyxigt att ha spolspilta med varmvatten nu, dessutom en stor spolspilta :) Vi har riktigt lyxigt i stallet nu, stor spolspilta, stor sadelkammare och torkrum. :)
Imorgon åker jag så jag är i Malmö ca 10, ganska tidig start och då blir jag tidig hem också och hinner måla mer takfotsbrädor! Micke åker och jobbar imorgon bitti men kommer hem igen på em.
 
Idag hade jag kortdag, slutade kl 13. Hann gymma en sväng innan jag åkte till stallet senare på em. Skönt att komma hem och det var ljust ute också, nu är det ju mörkt ute både när jag åker till jobbet och när jag kommer hem.
 
Kram

Ny bil?

Ev så har vi hittat en ny bil som vi köper. Lite småsaker kvar bara innan det blir klart! En Volvo xc70 som för tillfället står på en bilfirma i Avesta. Blir det så att vi köper den så åker Micke upp och hämtar den om någon vecka. Pappa kommer ner hit och hjälper oss lite med huset och städning av tomten så då kan M åka med tillbaka och så tar han bilen med sig ner igen, vi får se 😊 det är ju ingen jättebrådska än att få ner den, bara jag har den innan 5/12 helst så slipper jag pendla i bilen vi har nu. Hade det vart vår ute så hade det inte gjort nått men vinterväglag och köra långt med den är jag inte jättesugen på.

Igår red jag usha på utebanan, det blåste endel men hon gick superbra. Brydde sig inte alls om att det blåste och lät ute, hon har blivit vuxen 😜
Jag gjorde ett till fynd igår! När jag och snusan var och shoppade i lördags så ångrade jag mig efteråt att jag inte en superfint kandar i samma märke som tränset (hrs) eftersom jag blev så nöjd med tränset. Jag mailade han som hade butiken och undrade om det fanns möjlighet att köpa det i efterhand. Kostade nu 550kr och ord pris enligt alla hemsidor är ca 1900kr. Tyckte det var ett kap 😊 igår fick jag svar att det fanns kvar och att han kunde skicka det till mig! Jippi, hoppas jag får det idag eller imorgon! Och hoppas hon kan ha det.

Idag får hon vila och jag och M ska väg till gymmet, sen blir det bara en lugn kväll hemma.

Kram


Smartson testpilot

I ca tre veckor så har jag testat Nivea rich body lotion nourising milk via Smartson. Den är för torr hy och jag måste faktiskt säga att jag inte har blivit torr i huden som jag brukar på höst/vinter. Nu är det iof bara i början av hösten men jag har fortfarande inte varit torr 😊👍 testar med den ett tag till och hoppas att det fortsätter lika bra. Det blir inte heller ett kladdigt lager som jag tycker att många andra body lotions blir.


RSS 2.0