Effektivt

Idag har jag minsann haft en riktigt effektiv dag!
Började med tvättstugan imorse så jag gick upp ca halv åtta. Åt frukost medans de första två maskinerna gick. Sen ner på gymmet och körde en riktigt bra benpass, bra styrka i benen idag! 
Hem igen och fixa klart det sista med tvätten, fem maskiner blev det totalt.
När det var klart så åkte jag till stallet och red Usha. Red på kandaret idag och fortsatte med att bara rida framåt i både trav och galopp. Många skänkelvkningar, öppnor och slutor och sen var traven sådär superfin igen och då avslutade jag passet.
Duschade henne, smorde all utrustning och sen åkte jag hemåt.
Stannade till på Willys å vägen hem och handlade veckans mat.
 
Har även dammsugit, moppat hela lägenheten och städat undan lite så nu är det skinande rent igen :)
Imorgon kommer Micke hem igen <3 Usha vilar imorgon och på tisdag ska jag träna för Bjarke, då får vi se om jag har skött min hemläxa, att rida henne framåt :)
 
Nu ska jag fortsätta att kolla på Beck och sen är det dags att sova och ladda för en jobbvecka igen!
Kram

Härlig dag

Idag har jag haft en riktigt lugn och skön dag utan någon som helst stress.
Sov ut i morse, tog sedan långfrulle innan jag tog tåget till stallet. Longerade Usha på utebanan, sedan badade jag henne grundligt (det var ett tag sen nu eftersom vi inte tävlat på ett tag), tvättade lite schabrak och lindor samt mockade boxen. Jag behöver ju aldrig mocka annars eftersom det ingår i hyran men idag hade de inte hunnit till hennes box när jag hade kommit så jag fixade det samt spånade upp den :)
Åkte hem och åt lite och sen gick jag ner till gymmet och körde ett bra ryggpass. Längesen jag körde ryggen nu så det var välbehövligt och skönt.
Har bara lagat mat nu på kvällen, kollat på Tv och fixar med alla korten som jag har på datorn och telefonen och lägt dom på en extern hårddisk och raderat en hel del.
Imorgon har jag tvättstugan på fm och så blir det benpass på gymmet. Åker till stallet efter lunch och sen har jag bara tänkt att ha en lugn kväll och ladda för en ny jobbvecka. En vecka till och sen har vi semester en vecka igen. Jippi :)
Soligt och riktigt varmt och skönt har det vart också, såg att solen hade tagit i ansiktet trots att jag inte solat aktivt ute idag men jag har ju vart ute i stallet en hel del. Gäller att ta vara på de sista på sommaren :)
 
Kram

Snart helg igen

Oj vad veckorna går fort. Redan fredag imorgon! I helgen är jag själv, Micke åkte till borde på jobb idag men kommer hem redan på måndag igen 😊 själv ska jag vara i stallet och gymmet i helgen. Det skulle även bli fint på lördag så då kan det bli en sväng i solen ute i parken här! 
Idag har jag ridit. Tänkte på det som Bjarke tipsade mig om i måndags. Att rida henne framåt bara i traven så hön får igång bakbenen av sig själv. Så jag red ett ganska högt tempo i traven och hon var fin från första sekund när jag red! Var mjuk och fin och traven blev jättefin väldigt snabbt. Red även många tvära skänkelvikningar för att lossa henne i bogarna. Tog lite galopp men mest utan krav utan skulle bara rulla på framåt. Några byten och förvänd galopp och sen fick det vara bra. Red så i Max 20 min och det var lagom! Fortsätter med det imorgon igen. 
Hon vilade igår och Sigrid red o tisdag. Själv åkte jag hem direkt efter jobbet Båda dagarna. I tisdags blev det gym och igår var vi ute och kikade på lite stället som vi kan tänka oss att bo på 😊

Kram 

Super-Usha

Idag och igår har jag vart i stallet och ridit och det gick kanonbra båda gångerna!
Igår red jag inne och på kanadret, hon var superfin ändå från början och gjorde många skänkelvikningar, öppnor och sluta i traven. I galoppen blev det samma jobb och en del byten. Traven på slutet blev riktigt fin, efter att ha först ridit sluta på volt och sedan direkt öppna och så variera lite så, så fick hon upp frambenen väldigt fint och ryggen jobbade på jättefint. Gjorde några travlängningar och hon svarade fram direkt med jättefina steg, tror jag sken som ett litet barn på julafton där uppe på hennes rygg. Det har verkligen blivit en förändring sedan operationen, det märks att det inte tar emot någonstans på henne nu och hon vill själv framåt och jobba.
Idag fortsatte jag samma arbete men på tränsbett och på utebanan. Red inte så länge men ville checka av så hon kändes lika fin idag med och det gjorde hon. Traven i slutet var riktigt fin!! Eller traven var mest fin hela tiden iof men på slutet så kände jag verkligen hur hon tog i. Gjorde fina byten i galoppen och samlade galppen i slutor och sen fick det vara bra. Usha frustade nöjd och kändes avslappnad och glad. Imorgon ska vi träna för Bjarke!
Har även amält till tävling om två veckor! Spännande :)
 
Själv väntar jag på att Micke kommer hem från jobbet, vilken minut som helst typ. Då ska vi bara äta lite snabbt och sen cykla till Bulltofta och möta upp Linda o Peter och sen spela fresbeegolf! Kanonväder ute så det ska bli riktigt härligt.
 
I fredags så slutade jag vid lunch och sen åkte vi ut till stranden och la oss i ca tre timmar. Riktigt härligt väder! Micke hade gjort en supergod sallad som vi hade med oss. Sen gick jag ner och tränade ett pass på gymmet.
Igår började vi med gymmet och sen gick vi ner och la oss i parken och solade i någon timme och sedan var det dags för M att åka till jobbet och då åkte jag till stallet. Hade en lugn kväll själv hemma igår, kom hem rätt sent från Usha, handlade lite mat på vägen hem och sen tog jag det bara lugnt i soffan.
 
 
Utsikten i fredags em :)
 
Lite nymålat i stallet, en vit vägg gjorde det mycket ljusare!
 
Kram
 
 

Ledigt

Helt sjukt vad varmt och skönt det har vart den här veckan också! Det verkar bli lika fint i helgen med så då blir det stranden, i alla fall på lördag. Sen har jag tagit ledigt halva dagen imorgon, dels för att jag hade en halv dag till att ta ut och så ville jag passa på nu när jag har så lugnt på jobbet. Micke är också ledig imorgon så vi tänkte ta em på stranden! Nu ska vi strax iväg till stan, det är Malmöfestivalen hela veckan. Vi ska äta med några kompisar och sen är det Thåström ikväll som vi ska titta på. Sigrid rider Usha idag, igår vilade hon. Själv var jag på gymmet igår och körde ett benpass, träningsvärk idag :) Nytt gympass imorgon och sen ska jag rida i helgen igen. Har nu anmält mig till en tävling med Usha också, den 6e september och en Msv B2. Nu är det dags att kila ner på stan och ta en plats i solen på en uteservering! Kram

Kräftskiva

I fredags åkte tog jag flyget från Sturup direkt efter jobbet och flög till Arlanda, landade vid 20-tiden och då kom Micke och hämtade mig (han åkte till Avesta på torsdagen redan).
Åkte hem till mamma och pappa. Micke hjälpte mamma igång med Macen och sen åkte han hem till sina päron och sov där.
Jag fick inte sova ut jättelänge på lördagen men det gjorde inget, kl 10 var jag hos Nattis och fixade håret. I med nya slingor och håret blev fint igen! Sen en snabbis på systemet och sen hem och göra mig i ordning för kräftskiva. Micke kom förbi och vi hann äta lite mat innan vi åkte till Västerås till M's kusin. 
Var där srax efter 16 och sen var kräftisen igång. Hade sjukamp (fast det blev nog ett åttakamp), åt kräftor, badade och bastade. Kl 04 stöp vi i säng..Planen var att åka ca 11-12 på söndagen.. när vi var halvvakna frågade jag vad klockan var.. 11.59 :) Ooops, då blev det fart på oss. I med lite frukost, packa ihop allt och sen åkte vi en timme senare!
Tog det ändå rätt lugnt på vägen hem, jag började att köra och så byttes vi av vid Jönköping.
Vi stannade till hos Usha och gick med henne i ca 30 min ute mellan åkrarna och sen åkte vi hem, var hemma va halv nio. Duschade bara och sen kröp vi ner i sängen, vaknade ändå hyffsat utvilad i morse.
 
Idag blev det stallet efter jobbet, red ett bra pass med kandaret. Imorgon ska jag träna för Bjarke! Sigrid red i lördags och det gick bra, Usah kändes så fin idag så :)
Nu kom Micke just hem från jobbet, vi ska ta lite te och spela yatzy!
 
Kram
 
 
Lite skillnad... skåne från luften och stockholm från luften
 
Mamma får hjälp med datorn..
 
På väg till Västerås, kanonväder!
 
Lite småtrött på vägen hem :)
 
Kram

Superpass

Idag fick jag till ett megabra pass på usha igen!! 
Började med att värma upp henne i låg form och var bara noga med att hon tog skänklarna direkt och det gjorde hon. 
Sen blev det en hel del galoppjobb med förvänd galopp och förvänd sluta och några byten. Tog traven efter galoppen och fick till riktigt fin takt och en bra sug på bettet. Hon jobbade på riktigt riktigt bra idag, superkul! 
Imorgon vilar hon och på lördag rider Sigrid. Jag rider på söndag kväll, vi stannar till där när vi är på väg hem från Dalarna. 
Pratade med Bjarke idag och han hade sett när jag red i helgen och tyckte att det hade sett bra ut och att hela Jon rörde sig mycket bättre nu 😊 bokade träning också, på tisdag nästa vecka! 

Har packat lite nu på kvällen men det mesta tog Micke med sig i bilen idag. 
Flyger får 1900 från Sturup imorgon och landat på Arlanda en timme senare. Då kommer M och hämtar mig så åker vi till Avesta. 
På lördag fm ska jag först fixa håret hos nattis, det behövs!! Sen på em är det kräftskiva i Västerås hos Ms kusin. Sover där och så åker vi hem på söndag. 
Nu är det dags att sova! 
Kram och god natt

Grönt ljus

Igår var jag hos veterinären med usha igen och fick grönt ljus att rida på och träna som vanligt 😀
Hon kommer alltid reagera på böjprov eftersom benen i hasen tar emot varandra när man böjer benet för högt upp men det är inget som påverkar ridningen alls. Hon kommer även alltid vaga stel när jag sätter igång henne men med uppvärmning försvinner det. Det är bara sånt jag får tänka på när jag börjar rida henne. 
Hon kan i alla fall inte bli sämre nu och hon bör inte få några komplikationer av det här i framtiden. Nästa vecka ska jag träna för Bjarke lite lätt igen 😊

Idag vilar hon, vi har tvättstugan och så blir det ett gymnesök tror jag nog. Men först jobbet innan jag får ledigt igen😎

Kram

Bra helg!

Vilken bra helg det har varit! Vädret har minst sagt vart kanon och vi har gjort en massa skoj.
I fredags så vilade Usha och jag åkte direkt hem efter jobbet. Micke jobbade och kom hem runt nio tiden så jag passade på att gymma först, det blev biceps, triceps och mage. Sen lagade jag mat och städade lite innan M kom hem och sen tog vi det vara lugnt i soffan.
I går så hade jag klockan på ring strax efter åtta. Åt frukost och tog det rätt lugnt och sen åkte jag till stallet och red ett superpass på Usha, vanligt tränsbett på. Jättebra sug på bettet och hon jobbade verkligen med hena kroppen. Mycket galoppjobb med byten och öppna/slutor. Kändes superfin!
Sen hem igen och så gick vi och gymmade, riktigt bra benpass för oss båda två. Vi gick förbi gymgrossisten på väg till gymmet och köpte en gymbälte att ha när vi gör benböj och utfall. Det skulle vi givetvis köpt för länge sen för oj vilken skillnad det var. Jag kunde böja mycket lägre ner och ändå behålla ryggen rak utan att få ont i den. Jag svankar för mycket och blir sne i höfterna men nu gick det hur bra som helst :) :)
När M's standby var slur, vid 18, så tog vi cykeln till Ribban och gick runt lite på EM och cyklade sedan vidare ut mot Ön och sen tillbaka igen. En tur på nästan 2 h.
Lagade supergod kycklingsallad och tog det lugnt på kvällen.
 
Idag hade vi klockan på alarm strax efter åtta igen, åt frukost och sen gick vi ner på gymmet. Axlar, biceps och mage idag. 
Strålande sol och vi gjorde oss klara för stranden och efter någon timme tog vi cyklarna till Ribban igen och la oss på stranden med massäck i form av sallad och melon. Vi låd på stranden i ca tre h, gick sen en snoa och tittade på dressyren på EM och sen cyklade vi hem igen.
Micke gjorde sig klar för jobb, jobbar nu i kväll och har nightstop och kommer hem imorgon fm. Själv åkte jag till stallet och red ännu ett superpass på Usha. Idag med kandaret och hon var om möjligt ännu finare än igår! Fortsatte med galoppen men hon var så fin så jag checkade bara av traven som var jättefin och sen fick det vara bra. Skrittade ut på asfalten och sen duschade jag hela henne innan hon fick gå in och äta kvällsmat.
Imorgon är det återbesök hos veterinären igen och jag hoppas att allt är bra, det känns verkligen som det i alla fall!
 
 
Nu ska jag göra klart allt inför imorgon och en ny jobbvecka!
Kram

Mot ribban

Ujjujj Vad varmt det är ute!! Snart på Malmö C och där möter M upp mig på cykel så cyklar vi direkt till ribban och lägger oss på stranden 😊😎 han har även med sallad så det blir lätt middag där också! 
Sigrid har ridit usha idag och som vanligt hade det gått bra! 
Jag red igår, hade kandaret på och det kändes väldigt bra. Väldigt varmt och jag tror inte det var en torr fläck på henne någonstans. Knappt på mig heller 😊 
När jag kom hem så åt jag snabbt och sen tog vi en cykeltur på ca två mil, först ner mot ribban och där har ju ponny em börjat installera sig. Tror första klassernas idag! Sen vidare till sibbarp och sen genom Limhamn och hem. Vi var nog ute i ca två h nästan. Vindstilla och lagom varmt, perfekt cykelväder! 

Nu blir det bara slöande på stranden, ev kolla på hoppningen som håller på nu på kvällen. Imorgon är det fredag igen 👍😀 

Kram 

Varmt

Äntligen har värmen kommit 😊👍 idag har det vart riktigt varmt och skönt ute!! Det var det även igår så då var ju på ribban i några timmar och solade och visst tog solen, hettade på bra i ansiktet på kvällen 😬

I torsdags kom mamma och pappa till oss. De hämtade upp mig i stallet och så åkte vi hem. Micle hade fixat god sallad till oss o så drack vi lite bubbel. 
På fredagen jobbade jag och de andra roade sig i Malmö på dagen. 
När jag kom hem så gick vi ner till stan och åt middag på uteservering. 

På lördagen så gymmade jag och Micke först. Sen åkte jag mamma och pappa till usha och Micke till jobbet. Jag red och det gick bra, pappa fixade lite med hästbussen. 
Väl hemma sen Så gick vi ner till restaurangen alldeles nedanför här och åt. 
På söndagen så gymmade jag tidigt medans mamma och pappa sov, sen frukost efter gymmet. Micke kom hem från jobbet och vi alla svirade om till strandkläder och åkte till ribban!på kvällen beställde vi pizza och tog det mest lugnt, tror sätta var trötta efter en dag på stranden 😝

Idag var det jobb som vanligt för mig, m&p kom förbi på lunchen så åt vi ute i solen och sen åkte de vidare hemåt. 
Jag har vart i stallet nu på kvällen och ridit, gick väldigt bra och hon känns så fin. Lite trött idag kanske men det har också vart megavarmt ute. 
M jobbar idag igen och sover borta i Karup. 
Imorgon vilar usha och jag åker hem direkt efter jobbet. Gym blir det och så kanske vi hinner vara ute i värmen också, skulle bli supervarmt i morgon och även kommande helg 👍

Fredagsmiddagen!
Lördagsmiddagen!
Usha 😊 
Stranden 


Egenodlad chilli! 


After beach 😎


Kram



RSS 2.0