Sista april

Redan sista april och imorgon Ă€r det maj, dvs snart sommar igen 😀 och Max blir 3,5 mĂ„nad nu, shit vad tiden gĂ„r fort! 
Det har fortsatt att vara kanonvĂ€der ute sĂ„ vi har vart ute mycket. Har fixat i landen, planterat ut saker som stĂ„tt inne i tunneln (en del kĂ„l bla), planterat om tomater och chili och sĂ„tt lite annat ute i landen. Spenat, sallad och rĂ€disa Ă€ter vi mycket av nu, finns massor i tunneln (utom rĂ€disa som börjar ta slut men fler Ă€r pĂ„ gĂ„ng!) 

IgĂ„r gick jag pĂ„ en promenad pĂ„ 5 km i strĂ„lande sol och sen longerade jag Irina pĂ„ kvĂ€llen nĂ€r Micke kom hem. Idag har Irina vilat, sjĂ€lv körde jag ett bra benpass pĂ„ gymmet och sen har jag bara lekt med max. Sorterade massa papper i pĂ€rmar och kastade en hel del. Tydligen sĂ„ var det inte sĂ„ intressant för Max för han somnade i babysittern medan jag höll pĂ„ 😂 Nu har vi Ă€ntligen fĂ„tt honom att somna i spjĂ€lsĂ€ngen nĂ€r han ska sova pĂ„ dagen. Innan kunde han bara sova i vagnen om vi gick med honom eller i bĂ€rselen men den sista veckan har han sovit nĂ„gra gĂ„nger i sĂ€ngen nere och dĂ„ sovit ca 2 h!
Micke Ă„kte till jobbet pĂ„ em men kommer snart hem igen och dĂ„ Ă€r han ledig till söndag. 

Imorgon Ă€r planen att rida Irina och rensa lite ogrĂ€s. Micke ska klippa grĂ€smattan med sin nya grĂ€sklippare 😊 han var ivĂ€g och köpte en i förrgĂ„r och har sĂ„lt vĂ„ra andra tvĂ„ som vi hade. 

Kram
Fina rapsfÀlt nu!
(null)
Sover gott
(null)

(null)
Att rensa papper ur pĂ€rm var trist 😂
(null)




Sommar

Idag har det vart Ă€nnu en dag med sommartemperatur! Ingen blĂ„st och jag har vart ute i t shirt hela dagen. 
NĂ€r Max sov pĂ„ fm sĂ„ gick vi till stallet och longerade Irina. Han sov snĂ€llt hela tiden som jag höll pĂ„ ned henne och han vaknade precis nĂ€r jag slĂ€ppt ut henne i hagen igen 😂👌 travade bommar med henne och hon sĂ„g riktigt fin ut! Nu har hon Ă€tit upp sig pĂ„ grĂ€set och Ă€r vĂ€ldigt fin i kroppen, ser inte lika liten och tanig ut lĂ€ngre. Imorgon Ă€r tanken att jag ska rida henne. 
NĂ€r stallet var klart sĂ„ var det dags för lunch och sen var vi inne och lekte lite, Max fick öva pĂ„ magen och stĂ€rka nacken men han Ă€r vĂ€ldigt stark nu! Han satt nöjt i babysittern och lekte och jag gjorde lite mag- och benövningar under tiden. 
Sen blev han trött och ville sova igen sÄ jag la honom i vagnen och gick ut i trÀdgÄrden och grÀvde lite i landen samt flyttade ut lite plantor frÄn tunneln. Nu Àr det bara ett land kvar att rensa upp sÄ kan jag sÄ lite dÀri ocksÄ!
Imorgon ska det blir regn pĂ„ fm och det behövs verkligen, det Ă€r snustorrt ute i landen sĂ„ regn fĂ„r gĂ€rna komma nu!! Ridbanan dammar som attan ocksĂ„. 
Imorgon kommer Micke hem ocksĂ„, hĂ€mtar han vid lunchtid tror jag. 

Nu kollar vi pĂ„ lets dance, eller Max har slocknat i famnen sĂ„ det Ă€r mest jag som kollar 😂

AlltsĂ„ raps 😍
(null)

Min lilla domare â˜ș
(null)
Fin nu ❀
(null)
HĂ„ller elefanten i handen medans han sover
(null)
Egen sparris!!
(null)
Det grönskar i tunneln 😋
(null)


Febrig

IgĂ„r tyckte vi att Max var lite varm pĂ„ huvudet och kollade tempen pĂ„ honom. Han hade ca 38 grader och vi ringde 1177 för att prata lite med dom och dĂ„ tips. Eftersom han var pigg o glad i övrigt sĂ„ behövde vi inte Ă„ka in pĂ„ fm. 
Men pĂ„ kvĂ€llen sĂ„ hade han fortfarande feber och strax över 39 sĂ„ sĂ„ Ă„kte vi till akuten i ystad. Fick komma in direkt som tur var! Max var jĂ€tteduktig och lĂ„g o skrattade och rĂ€ckte ut tungan till personalen đŸ€Ș🙈. Han hade 39 graders feber dĂ„, puls mm var bra. De tog ett litet blodprov, stick i fingret, och fick fram att han hade en liten infektion i kroppen. SĂ€kert dĂ€rför som ögat var lite kletigt för nĂ„gra dagar sedan. Eftersom han var pigg sĂ„ behövde vi inte göra nĂ„tt. Vi skulle Ă„ka tillbaka idag om han blev sĂ€mre men han har vart pigg idag och ingen feber. Lite snorig pĂ„ em men Ă€ndĂ„ pigg. 
Nu sover han gott i nestet! 
Jag har tömkört Irina idag, fick trava över bommar. Hon var betydligt lugnare idag Ă€n igĂ„r, dĂ„ var hon riktigt pigg o busig. Kan bero pĂ„ att hon vilat en vecka och att det blĂ„ste 15 m/s dĂ„ ocksĂ„ 😂 
Det har iof blĂ„st idag ocksĂ„ men inte lika mycket och det Ă€r ljumma vindar sĂ„ det Ă€r riktigt skönt. 
Micke Äkte till jobbet vid 15 och dÀrefter sÄ var jag och Max ute en svÀng och planterade lite. Han börjar flytta ut lite saker frÄn tunneln och ut i landen. I tunneln har vi massor med spenat, sallad och rÀdisa som vi Àter nu. Mums!

Dags att lÀsa lite och sen sova!
Kram 

PĂ„ dagen sov han 2,5 h i spjĂ€lsĂ€ngen för första gĂ„ngen 😊
(null)
😍
(null)
Irina har blivit fin i hullet nu nÀr dom gÄr pÄ grÀs!
(null)


PĂ„sken

Vilket kanonvĂ€der vi har haft i pĂ„sk! 20 grader varmt och strĂ„lande sol. IgĂ„r gick jag i shorts nĂ€stan hela dagen, hĂ€rligt 😊
Vi har haft jĂ€ttebra dagar hĂ€r uppe och hunnit trĂ€ffa mĂ„nga men inte alla sĂ„klart. Det hinns inte med. 
Max har vart jĂ€tteduktig som trĂ€ffat sĂ„ mĂ„nga nya mĂ€nniskor och platser men han har varit glad som vanligt och tagit allt med ro 😊 
Imorgon Ă„ker vi hemĂ„t igen och vi ska försöka komma ivĂ€g tidigt för att komma hem i hyfsad tid ocksĂ„. 
HĂ€r kommer en bildbomb frĂ„n helgen. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


I Avesta

IgĂ„r Ă„kte vi till Avesta. Vi började med ett stopp i Lund för att röntga Maxs höft men som vi typ redan visste sĂ„ var det ingenting alls sĂ„ nu har dom skrivit av den undersökningen 😊 sen fortsatte vi mot Avesta med stopp i Jönköping för mat och sen lite smĂ„stopp för att mata Max. Han var jĂ€tteduktig och sov hela vĂ€gen till Jönköping. Sen var han vaken Ă€nda till Norberg (!) och somnade alltsĂ„ typ 20 min innan vi kom fram. Han skrek ingenting i bilen, lite ledsen nĂ€r han var snuttig sĂ„ dĂ„ stannade vi och sen gick det hur bra som helst. Jag satt bak med honom och vi övade pĂ„ att skratta. Han smĂ„skrattar med ljud och snart kommer nog skrattet pĂ„ riktigt. Jag tror inte att det Ă€r mer Ă€n en vecka bort 😀 
NĂ€r vi kom fram sĂ„ packade vi ur bilen, matade Max och matade oss sjĂ€lva sen gick vi o la oss vid 2230. Max somnade sött, skrek lite först för han kĂ€nde nog inte igen sig men med lite mat igen sĂ„ gick det kalas! Åt vid 0330 i natt och sen nu pĂ„ morgonen. Nu sover bĂ„de Max o Micke medan jag Ă€r pigg o vaken. 

I mÄndags sÄ trÀnade jag för Heléne igen och det gick superbra! Fick rida pÄ henne framÄt nu, pÄ grÀnsen till att hon faller över i galopp men det Àr försatt tÀnja lite pÄ traven sÄ vi fÄr fram lite mer trav ur henne samtidigt som hon behÄller balansen och sÄ ska jag ju Àven kunna reglera traven i olika steglÀngder. Fick ocksÄ galoppera en del, ena varvet Àr det lÀtt med galoppen men i andra fÄr vi trÀna pÄ!
Ska bli kul att komma hem och trĂ€na vidare, nu har hon lite vila och Ă„terhĂ€mtning. 

Kram
Tuffing med plĂ„ster pĂ„ benen efter tremĂ„naders vaccinsprutan 😍
(null)

Irina 😍
(null)
Stark i nacken nu
(null)
Sov sött i bilen pÄ vÀg upp
(null)


AprilvÀder

Föra helgen hade vi 17 grader varmt ute, igÄr och idag har det kommit lite snö i luften i nÄgon m minut och det Àr kallt ute! NÀsta vecka ska vÀrmen komma tillbaka igen!
I lördags kom mamma och pappa ner och stannade till torsdags. Micke jobbade söndag till onsdag morgon.
I söndags sÄ planterade jag och mamma lite blommor som jag hade vart ivÀg och köpt pÄ lördagen och pappa o micke grejade lite i garaget innan micke Äkte ivÀg och jobbade. 
Sen gick vi till stallet och jag red Irina som gick kalasbra!
PÄ mÄndagen sÄ var vi bara hemma och grejade, jag och pappa satt 7 kg potatis i landet :) Red Irina igen och det gick ocksÄ bra. Hon hade nog lite trÀningsverk för hon kÀndes lite stel men det gick bra ÀndÄ!
PĂ„ tisdagen sĂ„ Ă„kte vi till Åbergs trĂ€dgĂ„rd och Ă„t lunch och tittade lite, det var lite kallt ute sĂ„ det var inte superskönt att vara ute. PĂ„ vĂ€gen hem sĂ„ stannade vi pĂ„ Gunnebo handelstrĂ€dgĂ„rd och fikade och köpte en dvĂ€rg-persikotrĂ€d som stĂ„r i tunneln nu.
I onsdags sÄ kom Micke hem pÄ morgonkvisten och sen var vi ute och grejade lite. Vi Ät lunch pÄ Svaneholms slott. Max Àr sÄ enkel att ha med sig, bara han Àr mÀtt sÄ Àr han nöjd :)
I torsdags Äkte mamma och pappa hem. Jag var i stallet och tömkörde Irina, gymmade en svÀng (förste benpasset pÄ lÀÀÀÀnge) och sen Äkte vi in till Jysk och köpte nya kuddar, Wellpurkuddar.
IgÄr var vi först pÄ bvc dÀr Max skulle pÄ tremÄnaders-kontroll och han skulle vaccineras. Han fick en spruta i varje lÄr men det gick bra. Eller han gallskrek efter första sprutan men lugnade sig vÀldigt fort, sen sov han gott i nÄgon timme! 
PÄ em red jag Irina och det gick superbra! Max var som vanligt efter sprutorna, ingen feber eller sÄ, skönt.
Imorse, eller typ i natt, sÄ Äkte Micke pÄ jobb och jag och Max har vart i stallet. Max sov hela tiden sÄ jag har tömkört Irina över travbommar mm. Max sov nog 3,5 h i strÀck, sedan har vi busat i nÄgon timme och nu sover han lite igen :) Han fÄr sova en stund till, just nu snarkar han :)
Imorgon kommer Micke hem igen, pÄ kvÀllen. Irina ska vila, det blir nog en promenad med Max och sedan packa lite inför vÄr tripp pÄ tisdag till Avesta.
 
Kram
 
Gladplutt!
 
Tröttnisse efter BVC igÄr
 
:-)
 
 

Varmt

Idag har det vart riktigt varmt och skönt ute och det har inte blĂ„st sĂ„ mycket heller. 
PĂ„ fm gick jag till stallet och tömkörde Irina, Max fick vara hemma hos Micke. Irina gick riktigt bra och hon hade en riktigt fin galopp i bĂ„da varven! 
Imorgon ska vi trĂ€na för HelĂ©ne. Det blir ju sĂ„klart inte en riktig trĂ€ning utan mer bĂ€bis-komma igĂ„ng trĂ€ning 😊
Efter lunch Äkte Micke till jobbet och jag o Max passade pÄ att ta en promenad pÄ en h ute i solen, riktigt hÀrligt!
Han sov vidare nĂ€r vi kom hem sĂ„ jag passade pĂ„ att vattna i tunneln och plantera om en massa inomhus. Vi köpte ju tvĂ„ chiliplantor nĂ€r vi var pĂ„ trĂ€dgĂ„rdsmĂ€ssan i Malmö för en mĂ„nad sedan. Jag har planterat om dom en gĂ„ng men nu sĂ„g vi att den ena har börjat fĂ„ knopp sĂ„ idag planterade jag om dom i dom slutliga krukorna! 
Sen har vi bara vart inne och lekt och myst. Han har fĂ„tt legat endel pĂ„ magen för att stĂ€rka nacken men han Ă€r riktigt stark dĂ€r nu! Han tycker dock det Ă€r trĂ„kigt och lessnar ut nĂ€r det blir jobbigt sĂ„ vi tar korta pass men nĂ„gra gĂ„nger om dagen. 
Dags att sova nu. Micke kommer hem redan runt 08-tiden imorgon tror jag. Han landar typ 0630 redan. 

Kram 
Dags för promenad!
(null)
En ledsen Max..
(null)
..och en glad Max 😊
(null)
NacktrÀning!
(null)
Ena chilin omplanterad
(null)


April

Nu Àr det vÀl ÀndÄ verkligen vÄr ute! IgÄr var vi nog ute hela dagen och fixade och det var riktigt soligt o fint o vindstilla. Jag satte ut lite kÄl i tunneln som har förodlats inne först, en sÄdde jag morötter i en av de nya pallkragarna som vi fixat. Ska sÄ resten under veckan.
Sen flyttade vi tre buskar (tvÄ svarta vinbÀr och en gojibÀrsbuske) frÄn framsidan till grÀsplÀtten dÀr vi har börjat samla trÀd och buskar. Hoppas dom tar sig bÀttre dÀr, det var rÀtt kass jord hÀr uppe.
PÄ kvÀllen gick jag till stallet och red Irina. Travde rÀtt mycket och med god hjÀlp av Snusan sÄ gick det riktigt bra pÄ slutet! PÄ torsdag kommer Helene och hjÀlper mig med henne samt kikar pÄ sadlarna. Den nya dressyrsadeln (Amerigo) Àr sÄ sjukt skön!!
Idag ska hon vila och imorgon tömkör jag.
 
Idag ska vi först ta det lugnt pÄ fm, sen ska jag och Max pÄ förÀldrakurs vid lunch. Lite senare sÄ Äker jag och gymmar och handlar mat sÄ fÄr Max vara hemma med Micke :)
Just nu har vi elektriker hÀr i garaget sÄ Micke Àr ute och hjÀlper honom, kopplar in el i de nya lysrören.
 
Just det, igÄr tog vi bort Harry ocksÄ :( Vi hade ju bara han och Torsten kvar men Harry hade vikit ner sig och han var strssad av T. Han rymde varje dag ur hönsgÄrden och ville inte vara dÀrinne. HÀromdagen sÄ hade han trasslat in sig rejÀlt i nÀtet sÄ jag trodde han hade brutit nacken men han levde men dÄ beslutade vi att vi skulle ta bort han nÀr Micke kom hem frÄn jobbet sÄ igÄr fick han somna in. 
Vi grÀvde ner honom och gjorde en fin begravningsplats med gravsten o allt. Det ska han vara stolt över, alla andra tuppar har vi Àtit upp :) I of sÄ var ju Harry 3 Är sÄ vi hade vÀl fÄtt koka han i en vecka innan det gick att Àta honom men jag hade ÀndÄ inte velat Àta lille Harry.
 
Kram
 

RSS 2.0