Promenad

Nu på kvällen tog jag mig äntligen ut på en promenad. Det var bra länge sen nu, har inte varit ute och gått sedan jag gjorde illa foten eftersom den fortfarande gör ont men det är mycket bättre nu.
Så i stället för ett corepass på gymmet så fick det bli en rask promenad :) Gick hem till Sigrid o Gustav sen, jag ska vara kattvakt där för i morgon åker de på semester i en vecka. Så nu ska jag se efter två megasöta katter, varav en stor som ett lejon :) :)
Har haft tvättstugan nu på kvällen också. Väldigt skönt att ha två maskiner så det går väldigt snabbt. Nu är allt rent igen (inkl. 16 st benlindor ;) )

I morrn är det Malmö som gäller och lite info hela dagen. Dagen på jobbet idag gick hur fort som helst, hade lite att göra så jag blev lite sen hem men jag ska vara i malmö både i morgon och på torsdag så jag hade (har) lite småpanik för vissa saker.

I morgon ska jag träna för Bjarke också, det ska bli skoj!

Kram

Slut på helgen

strax dags att sussa.
helgen har som vanligt gått i rasande fart men massor har blivit gjort och det har verkligen vart kanonväder!

Det blev gymmet på kvällen. crosstrainer, ben och mage blev kvällens övningar.
imorgon kör jag bara core i 30 min.

har målat klart bänken också och nu står den o ska torkas innan jag kan ja upp blommorna på den. Blev hemskt mycket bättre än den bruna tråkiga färgen.





Kram o god natt

Buzzat

Jag fick ju ett paket från Buzzador för några veckor sedan, att testa cillit bang kalk och smuts medel.
Typiskt att paketet kom efter att vi hade flyttat, det var lite svårt att hitta kalk o sånt i badrummet eftersom det var nystädat :(
Men i alla fall så har jag provat i köket och badrummet och det gick finfint, strålande rent blev det :)
 
Innan
 
Efter
 
I alla fall så tyckte jag att det fungerade bra. Handfatet blev också skinande rent likaså kökshon.
=)
 
Så ser de ut
 
 
 
 
 
 

Fm-ritt

Yes i morse, ok i förmiddags, så åkte jag ut till Usha. Soligt och fint ute!
Red först ett pass i ridhuset och det kändes väldigt bra, hon lyfter fint på bakbenen nu och jobbar verkligen med dem. Red framåt mycket för att sedan ta tillbaka igen och få henne att sätta under sig. Mycket öppnor o slutor i både trav och galopp. Nu har hon börjat korta halsen och jag slipper ha 3 mil långa tyglar :) Ska kolla med Bjarke om jag kan träna o veckan. I morgon får hon vila men sen kör jag resten av veckan!
Skrittade ut en stund på asfalten igen. mötte bilar och blev omkörd av bilar men hon bryr sig inte alls.
Hon bråkar lite när hon ska gå av gården men så fort vi kommer ut på asfalten så är hon lugn som en filbunke och skrittar glatt på :) både hon och jag njöt nog av solen idag.

Har vart hemma ett tag nu och har hunnit måla bänken igen och håller på å städar nu. Tog en liten paus bara..hehe.
Senare i em ska jag till gymmet en sväng.

Kram

Bästa Usha :)



Sovmorgon!

I morse tog jag sovmorgon och vaknade kl 10 :) Länge sen jag sov så länge!
Hade massa att göra så det var bara att sätta fart efter frukosten. Först till väla och kika i affärer,
hittade inte så mycket. Två skjortor bara och sen provade jag ett par nya träningsbyxor som jag ska åka tillbaka sen och köpa. Ett par betterbodies byxor. Megasköna, kändes som jag var naken.. hahaha.
Köpte korgar på jysk att ha i badrummet, färg på rusta, ska måla om en bänk, och sen vidare till ica och handla mat.
Väl hemma igen så planterade jag om ute på balkongen och nu på kvällen började jag måla på bänken.
Den har vart träfärgad innan (stått på balkongen) men nu blir den vit!
Kikade också på färg till hallen som ska målas om och troligen blir den cremefärgad. En annan helg :)
 
Var i stallet sen, red ett pass i ridhuset och det gick bra. Efteråt så skrittade vi ut på asfalten i ca 20 min.
Det har vart kanonväder idag med strålande sol och varmt! Ingen jacka här inte.
 
I morgon ska jag hinna med gymmet, stallet och fortsätta måla. Tror det blir stallet på fm faktiskt. Länge sen jag var och red på morgonen (förutom på tävling då)
 
Kram
 
 

Bowls

Igår våt vi som sagt på äventyr med jobbet efteråt. Vi var på curla och spelade bowls. typ som boule men mycket roligare :) kanske var det för att jag och min lagkamrat kom tvåa och nästan spöade chefen i det :) lite duktiga var vi i alla fall!
Sen åt vi fondue, massa mat och väldigt gott så mätt blev jag allt.
Blev inte så sent hem, strax e 21.

Idag är det fredag, igen. Ska till stallet i kväll och rida lite :) har inget alls planerat i helgen, ovanligt och skönt. Ska gymma och ev gå en sväng på Väla.



kram

Kallt

I morse var det kallt, ca 5 grader bara. snart dax att ha väntat på sig när man går till bussen. Men solen skiner så det blir nog varmt i em, precis som igår.
I dag ska vi till curla efter jobbet och spela bowls och sen äta fonduebuffe. Bet inte riktigt vad bowls är så det ska bli spännande :)

Igår fick Usha vila men inte jag. Jag tog mig till gymmet och körde först crosstrainer och sen lite ben o avslutade med mage innan jag cyklade hem igen. Sen latade jag mig bara på kvällen.
Usha får vila idag också eftersom jag blir sen hem. Men i morgon ska jag dit och rida igen :)

Kram

Finbesök

Sitter på lunchrast just nu. Vi har haft finbesök på fm i vår VD för handelsbanken, mycket intressant :)
Har en del att göra så lunchen blir inte så lång.

Igår åkte jag till stallet direkt efter jobbet, Usha skoddes igen. 6 v går fort! Allt gick bra och nästa tid är i november..Huh.
Sen red jag en sväng, både en stund på utebanan och sen inne. Gick finfint på slutet.
När jag stod och putsade grejerna kom Helena så både hon och jag såg skapligt förvånade ut. Hon brukar rida på tisdagar men denna vecka hade vi bytt pga hovis men det hade hon glömt :) så vi fick en pratstund ett tag istället innan vi åkte hem. haha, tur att jag var kvar så inte Usha fick gå två pass ;)
Usha får vila idag för H kunde inte idag ( hon var ju inställd på att rida igår) men hon kan behöva vila sin lite. Vila i morgon får hon också för då ska vi ut med jobbet efteråt!

Hörs, kram

Dubbelpass

God kväll
Idag blev det dubbelpass på gymmet. först 45 min IW och sen 30 min core. IW var riktigt längesen som jag körde. Har inte gjort det sen i somras pga foten och det kändes idag i benen! Det blir nog en härlig träningsvärk i morgon.

I morrn blir det lite sovmorgon, kör bil till jobbet för jag ska ditekt till stallet efteråt för hovis kommer och skor Usha. Sen ska jag rida lite också. Måste komma ihåg och ta ridklädern med mig.

Nu är det dax att sussa igen.
Kram o god natt

söndagskväll

Så har denna helgen flugit förbi också.
Det blev stallet på em. När jag kom så stod alla hästarna med huvuderna ut mot stallgången och sov. När jag visslade på Usha så krävdes det tre gånger innan hon ryckte till och vaknade upp :) sötisen.
Eftersom de står inne på söndagarna så bestämde jag mig för att ta ut henne en sväng så hon fick röra på sig. Tyvärr regnade det rätt mycket ute så jag satt bara på benskydden och så longerade jag lite i grimman bara. Det var kul att se hur mycket hon har ändrats i kroppen. Jag har ju alltid longergjorden på annars och det gör ju att jag inte alls ser hennes rygg. Nu såg jag att ryggmuskler har hon minsann fått massor och hela hon har fått en massa muskler överallt. Dessutom lyfte hon mer på bakbenen idag också så det sitter i sen jag red igår. Annars brukar hon gärna släpa bakbenen lite nonchalant men nu klev hon på riktigt bra. Duktig pålle.

Har mest softat i soffan på kvällen. slumrade till lite innan vi åt varma mackor. Att laga den maten är nog det mest ansträngande som jag gjorde ikväll :)

Kram

Loppis

I morse åkte jag iväg på loppisen här i Helsingborg igen. Hade ju en del grejer som skulle kastas eller bli av med på nått sätt. Hade tre flyttkartonger, hatthylla plus lite till och har en flyttis med hem :) sålde för nästan 800 kr, bättre det än att slänga sakerna bara.
Det började regna lite den sista timmen så då packade jag i hop och åkte hem.

Har precis käkat och ska snart åka till stallet. Igår gick hon en riktigt bra och tufft pass. Fortsatte på samma linje son i torsdags och det kändes bra. Därför ska hon få vila idag men jag åker ut och pysslar lite med henne. I morgon ska hon gå på vatten bandet på fm så jag åker inte ut i morgon alls.
I går när jag kom så gick hon ute i hagen, stor o fin hage med lite grässtrån att pilla i. Pratade med Caroline och hon undrade om vi trivdes. Såklart vi gör sa jag och hon intygade också att Usha inte har vävt nått alls utan varit jättelugn hela tiden och det märks på henne också. Skönt att vi trivs :)




Tvättstuga

Nu är jag mitt uppe i tvättstugan. Riktigt stor och bra var den, två stora maskiner, en torktumlare och ett stort torkrum. Är man effektiv så hinns det ju nästan med 8 maskiner on man torkar det sista hemma. Så mycket tvätt blir det iof aldrig men ändå. Har kört två maskiner nu och två till har just kommit igång så schabraken är klara och vanliga kläder är på gång. Hoppas det inte kommer in nå klagomål på mina hästsaker bara :S bäst jag städar noga efteråt.

Jag och S körde ett corepass på 45 min på fm. Ganska lugnt tempo men det sög riktigt rejält i magen, härligt :) I morgon blir det nog en vilodag från gymmet och så kör vi igen på måndag, IW och core. Ska försöka få tid för Usha på vattenbandet på måndag och troligen så fixar hon det under dagen medans jag är på jobb.

Efter tvätttiden så åker jag till stallet och rider, hoppas att det går lika bra som i torsdags :)

Kram

Gottis

Var in på city gross på lunchen idag och skulle handla lite frukt. Hittade också lösgodis för 29 kr kilot... det blev en liten påse med hem..hehe..Tur att det blir gymmet i morgon och corepass :)

Har varit i stallet på em också. Longerade idag och hon trampade på riktigt fint idag också, det satt nog i lite från igår. Sen gick vi ut en sväng i kvällssolen och skrittade av. Riktigt skönt väder ute idag på dagen, varmt och soligt!
I morgon ska jag rida och försöka hitta den där bra känslan igen.

I morgon har jag bokat tvättstugan också, dags att tvätta lite schabrak igen..och kläder såklart.

Kram

Hosianna

Idag har jag lyssnat på Lasse Winnerbäcks nya skiva som kom ut igår, Hosianna. Riktigt bra även om jag bara har hunnit lyssna på den en gång. den kan nog komma att bli en favorit.

Tränat för bjarke har jag gjort nu på kvällen också. Jag red fram lite och sen hoppade bjarke upp och red henne. jag hade bett att han skulle hoppa upp och känna på henne. Hon protesterade lite först för det blev jobbigt när han klämde ihop henne med benen :) men hon gav sig rätt lätt och efter ett tag såg det väldigt bra ut. Traven på slutet blev riktigt fin och hon gick med höga knälyft :) hon kan alltså.. men mer styrka behövs såklart för att hon ska orka. Sen fick jag hoppa upp och rida och det var skillnad! jag fick bra tips på hit jag skulle rida, fram fram och fram.. Men jag fick mycket beröm för att hon var väldigt fin också och att hon orkade mycket ner än sist han red så det går ju åt rätt håll. Det är bra att han kan rida henne emellanåt så jag får en avstämning på hur jag ligger till. Han tyckte att jag skulle rida såhär i ca 3 dagar i veckan, alltså mer framåt för att få igång tempot och bakbenen.
I morgon ska jag longera henne för hon kommer nog ha lite träningsvärk :)
Det kommer bli en spännande vinterträning och jag hoppas att hon kommer vara fin och fått massa mer styrka till nästa tävlingssäsong!

I morgon är det fredag igen. Sjukt vad veckan har gått fort!

Kram

Höst

Nu är det höst ute.. i morse var luften klar och kall. Gillar hösten i of just för att luften är klarare men det får gärna vara liite varmare ute. Sommaren har ju ändå vart riktigt bra så nu är jag redo för lite kyligare och höstigare väder.
I morgon får jag nog plocka fram höstskorna, mina tygskor börjar bli lite kalla nu :)

Det blev ett pass på gymmet på kvällen. Benen och magen (igen) fick sig en omgång. Nästa pass blir inte förens till lördag och då kör vi nog bodypump.

Usha vilade idag, hoppas hon har vilat sig i form till i morgon när det är dags för träning! Sen ska hon få mysa in sig i täcke och det är det täcke på som gäller till i vår typ...

Kram

Core

Yes, idag fick mage och rygg jobba så svetten sprutade, nja inte riktigt men så det sved rejält i musklerna i alla fall! Corepassen är riktigt dryga men ack så skönt efteråt när man är rejält mör i mage. Hoppas på träningsvärk i morgon =) Ska till gymmet i morgon och köra ett pass själv, det blir ben då, Jag och S skulle på BP först tänkte vi men så känner hon sig lite halvseg så hon hoppar det och jag kör själv i stället.

Helena red Usha idag, hon hade varit lite seg o stått emot lite. Förmodligen lite seg efter helgen och så kan hon lätt bli känslig och stel i ryggen om det är kallt ute vilket det varit nu några dagar och går hon utan täcke så blir hon oftast lite stel och tycker att livet är en pest. Så nu blir det täcke på och vila i morgon innan vi ska träna för Bjarke på torsdag :) Hoppas hon är fit for fight då igen! Inte så lätt att vara en känslig rödtotte :)

I morgon är det onsdag igen, redan. Onsdag = frukost på jobbet och lite sovmorgon för min del!

Kram o god natt

Vilodag

Det blev en vilodag för både mig och Usha i dag, eller vi gick ut på en promenad i ca 25 minuter men inget mer ansträngande än så. Rätt lagom och Usha såg nöjd ut att kika ut över åkrarna :) I morse när jag vaknade så spöregnade det ute och blåsste rätt rejält. Den där sommarvärmen vi hade i lördags var som bortblåst. Det blev i alla fall soligt på em men det är nog lika bra att inse att det inte är sommar längre :( Nu sitter jag och kikar på Rena rama Rolf :) igen :) Har inget mer att skriva just nu.Kram o hej 

Laholm Msv B:2

I morse när jag åkte så spöregnade det verkligen ute och det fortsatte även när jag kom till tävlingsplatsen i Laholm.
Men precis när jag hade sadlat och tränsat och skulle hoppa upp så slutade det regna. Tur att jag får plats att fixa allt inne i bussen så slipper man stå ute i regnet där allt bara blir blött och klafsigt.
De hade väldigt bra underlag, både på framridningen och på tävlingsbanorna (Terra Tex) så det fanns inte en gnutta vatten på banorna. Har aldrig ridit på Terra Tex innan, det var väldigt stor skillnad mot grus/flis. Som att rida på bomull typ :)
I alla fall så gick det väldigt bra, hon var lite spänd inne på banan (brukar hon aldrig vara nu för tiden) men gjorde det hon skulle. Taktade lite i skritten och i enkla bytet, lite slarv från min sida men vi slutade på 61,6%. Helt okej, eller väldigt bra, och det var väldigt fina ekipage som var med. Så himla långt efter är vi inte heller men hon måste stärkas mer och bli lättare i framdelen då kommer det bli högre poäng. Det är det vi ska ha vinterträningen till.

Var hemma igen vid 13 tiden och latade mig ett tag innan jag åkte till gymmet senare på em. Det blev överkroppen som fick jobba idag.

I morrn är det måndag och ny vecka igen. Usha och jag ska ut på promenad i morgon och på tisdag rider Helena. Onsdag får hon vila och på torsdag ska jag träna för Bjarke igen!
Gymmet tänkte jag hinna med på tisdag och onsdag också.

Nu är det Tv-dags.
Kram



Vilken dag

Strålande sol och 20 grader varmt ute! Hade t-shirt på mig till kvällen utan att frysa nått alls. Härligt :)

Började dagen med ett gympass, det blev benen, rygg och magen som fick kämpa!
Sen gick jag ner till källarförrådet och städade eftersom allt bara är inslängt där.. Nu blev det lite ordning o reda och lite bättre plats.
Har satt upp gardiner i alla rummen också, tvättat och bytt sängkläder och dammsugit golven.

Åkte sen till gamla stallet och städade ut skåpet och skulle mocka ur hagen för att få tillbaka disp.avgift men det var så mycket uppväxt i hagen så att mocka gick ju typ inte alls. Insåg då att det var bättre att inte få tillbaka disp.avgiften (500 kr) men slippa mocka ur hagen som skulle ta lång tid.
Så nu är jag klar med det stallet. Skönt.
Fortsatte till Usha sen och red ett pass. Riktigt bra kändes det idag, checkade igenom det mesta inför i morgon och det känns bra. Tävlingen i morgon blir en träning, precis som den förra tävlingen.
Startar ca 10.07 i morgon, åker från stallet ca 7.30. Måste kolla upp hur jag hittar dit också, Laholm ska jag till. Enligt Eniro så ska det ta 45 min till tävlingsplatsen. Bland det längsta jag har åkt på länge :)

Hörs i morgon!
Kram

Torsdagkväll

Torsdagkväll redan. En dag kvar innan helg :)
Efter jobbet så åkte jag nästan direkt till stallet och red Usha, idag var hon faktiskt ute när jag kom eller de höll just på att ta in! Hon stog så snällt i hagen och väntade.
Lite bråkig att rida, jag har ju inte ridit sen söndags och nu skulle hon testa lite men efter ett tag så gick det bra å så slutade jag.

Var hemma rätt tidigt igen och har plockat i ordning lite.. papper som ska in på rätt ställe och kastat lite annat mojs.

I morgon är det fredagen den 13:e. hua..

Kram

Bodypump

Det blev ett hårt BP pass nu på kvällen, svetten rann och armar o ben darrar, precis som det ska =) Kommer nog ha en go träningsvärk i morgon = bra jobbat!

Helena har ridit Usha idag och det hade gått bra, tur att det lilla damen (usha alltså) sköter sig. I morgon är det min tur att rida, hoppas jag hittar samma fina känsla som jag hade söndags på tävlingen.
Torsdag redan i morgon, galet vad dagarna på jobbet springer förbi..hinner knappt komma dit innan jag ska åka hem känns det som.

Idag hämtade jag mitt Buzzador-paket också. Med Cillit Bang flaskor så nu ska det rengöras här hemma :)

Dags att hoppa in i duschen och sen sova.
Kram

Ny färg i håret

Eller nja, samma som alltid men nu är det ingen utväxt längre :) Massa slingor i ljus färg och det blir genast mycket bättre!

Kom hem vid halv 8 och har inte gjort så mycket sen dess, ätit och slöat i soffan. Det fick bli en sån dag idag!

I morgon är det dags för bp med S igen, slut på slöandet.

Ska lägga mig och kika på tv nu och sen sova.
Kram o god natt!

Tisdag!

God morgon!
Tisdag idag och det är sol o varmt ute :)
Igår regnade det hela em så det blev ingen promenad för mig och Usha. Det blev lätt longering i ridhuset i stället så hon fick springa ur lite träningsvärk, men hon såg pigg och glad ut! Idag ska hon vila och i morgon rider Helena.
Själv ska jag till frissan efter jobbet, äntligen. Senast var veckan före midsommar..Huh. Fast er blir inte lika stor utväxt när det är slingor i men det behövs ändå!

Hörs sen.
Kram

Bilder

Några bilder från lägenheten..det står ju fortfarande lite kartonger här o var..och lite rörigt :)

Kök




Sovrum


Balkong

Vardagsrum



Badrum




praktisk förvaring


mer bilder kommer sen när det är lite mer ordning :)

Msv B2

Dagens start är jag riktigt nöjd med. Hon var med på noterna direkt och höll inte alls på att tjafsa nått eller säga emot. Kände direkt på framridningen att det kändes jättebra och hon fick en fin fin trav och galopp med mycket samling. Höll det även inne på banan till stor del. Fick egentligen två stora missar, i ena travslutan (från långsida in till mitten) så började hon galoppera och i den andra travslutan så blev jag lite försiktig och då blev hon lite rak. Båda med koefficient 2 vilket gör att jag missade poäng där (4a och 5,5a). Både bytena var rena men i det ena bytet så tittade hon ut på parkeringen och höjde huvudet så då blev det bara en 5,5 :( också med koeff 2. Annars var det väldigt bra, jobbar med att få upp henne i fronten men det var helt ok ändå i programmet. Slutade på 58,8% och det är jag jättenöjd med! Nu är det bara att träna vidare, spec på travslutorna och på söndag är det en till start i samma program. Sen ska det tränas i 3 veckor innan det blir en ny start och då ska jag prova msv b2 och msv b4. Tror B4 kan passa henne lite bättre, bytena har hon inga problem med och där ligger travslutorna lite bättre.

Var hemma rätt tidigt idag, runt 14. Har satt upp gardiner i köket och mest slöat. Ska snart laga lite käk, pannkaka var det visst önskemål om :)

Kommer lite bilder sen från lägenheten.

Kram

Msv C1

Nu är jag tillbaka hemma igen! Tävlingen gick bra, strålande sol har det varit men det har blåst en himla massa. Rätt skönt för annars hade det bränt på ganska bra. Jag kände direkt när jag hoppade upp på henne idag att hon var fram och pigg och inte alls så seg som hon var sist, skönt! Började rida fram och böja lite och bara att hon hade framåtbjudning. Galopperade lite och samma sak där. Sen är hon brunstig (igen...) men det påverkade inte ridningen speciellt mycket, inte mer än att hon lägger tungan över bettet och grejar med den.. det gör hon bara när hon är brunstig.. och en gång skulle hon inte galoppera på volt så bröt hon av till trav men det var bara att smacka på och så gick det bra. Tungan fick hon ordning på tillslut, red med lång stångtygel och kort bridong och då slutade hon tjafsa. Fick till en fin trav och fin galopp och försökte tänka kort kort tygel.
Inne på banan så var hon pigg och fram och svarade fint på skänklarna. Jag tyckte allt flöt på riktigt bra, blev nog lite mesig med att fånga upp henne och sätta henne på baken. I protokollet så fick jag kommentaren att hon var lite hastig i takten (det har jag aldrig fått, brukar vara tvärtom!) så jag red nog på lite för mycket utan att fånga upp. Slutade på 61,4% och en delad 9 plats av 17. Det var 5 plac och den 6:e hade 64% men sen var det väldigt tätt mellan 7-13 och där skiljde det inte många poäng.
Det är i alla fall kul att jag i msv c är med i klassen och inte avhängd som jag var i fjol. Då hade jag varit överlycklig om jag hade fått över 60%. I år har jag ridit alla starter över 60 utom en och är dessutom bra med i resultaten också. Det går i alla fall framåt =)
I morgon är det en ny start, då i msv b2 och den ska jag bara gå in och ha som en ren träning, tänka mycket på det Bjarke säger och verkligen fånga upp henne och inte tänka på att domaren sitter där. Hoppas bytena sitter, har inte gjort några i veckan :P

Kram

Tävling på gång

God morgon!
Sitter just och äter frukost och fixat en liten matsäck till tävlingen i dag, det blir pastasallad som vanligt :) Enkelt och gott!
Åker till Åsbo och rider en Msv C1 och startar inte förens 13,10.
Ska snart kila ner på willys när de öppnar och köpa lite frukt som ska med och sen åker jag och hämtar Helena som följer med som sällskap idag!
Red Usha i ridhuset igår, tänkte rida ute med det blåste så mycket plus att de höll på att köra grus över hela planen så det dånade så hemskt. Det vankas bröllop på gården idag.
I alla fall så kändes hon väldigt fin igår och jag tänkte på det som vi tränade på dagen innan. Efter galoppen så blev traven väldigt fin och hon var bra med på yttertygeln. Jag red kanske bara i 20 min och det kändes bra! Vi siktar på samma sak idag med!!

Det blev en rätt lugn kväll igår, vi köpte mat från pizzerian här nere på centrumet och grejade lite i lägenheten. Nu är det inte många kartonger kvar och det som är kvar ska nog mest ner i källaren. Ska försöka ta lite kort idag när det är ljust ute.

Kram

Ett ord

Det räcker med ett ord att beskriva dagens träning för Bjarke, fantastiskt =) Bästa lilla Usha.
Eftersom de höll på att högtryckstvätta inne i ridhuset så tränade jag på utebanan i solen. Riktigt bra underlag där ute också. Usha var pigg och glad och väldigt samarbetsvillig. Först joggade jag fram henne i rund och låg form och sen plockade vi upp henne. Fick rida mycket med inner skänkel mot yttertygel och lika i galoppen sen släppte allt och hon bar sig superfint. Bjarke hade aldrig sett henne så fin och jag har nog aldrig ridit henne så bra heller :)
Traven efter galoppen var riktigt bra med en fin takt, gjorde några öppna och skänkelvikningar och sen fick det vara. Vi nötte inget mer utan jag skrittade ut en stund innan hon fick gå in och duscha och äta massa mat!
Superkul att det gick så bra, det känns bra inför tävlingen i helgen.
Tror jag bara rider lite lätt i morgon och checkar av henne och sen är ju tävlingen på lördag och söndag.
 
I morgon är det fredag också, jippi! Ska åka bil till jobbet, bilen ska lämnas in för att kolla varför motorlampan lyser så jag får sova lite längre på morgonen!
Nu ska jag dra ett varv med dammsugaren och sen hoppa in i duschen.
 
Kram
 
 

Gymmad

Yes det blev ett gympass idag också. Inte bodypump som det var tänkt från början. S kände sig lite krasslig så jag gick på gymmet själv i stället och körde ett benpass och lite axlar. Cyklade dit och upptäckte att det inte tar mer än 3 min att ta mig dit på cykeln!

Helena red Usha idag, fick rapport om att det hade gått superbra och Usha hade varit fin som smör att rida. Hoppas det håller i sig i morgon för då ska jag träna för Bjarke ;)
Har fått tiderna för helgen också, startar ca 13,30 på lördag och 12.00 på söndag. Skönt med lite lagoma starttider, inte för tidigt och inte för sent!
Ska träna i morgon och sen rida lite lätt på fredag och sen kör tävling i helgen. Nu har hon inte gått så himla mycket så hon borde inte vara trött i kroppen. Hon har fått göra lite annat i stället och det har nog bara vart nyttigt!

Kram

Tisdag

God kväll,
Sitter i soffan och har just ätit lite glass, det får man efter att ha kört ett grymt corepass i 45 min. Idag brände det rejält i mage och rygg när vi körde, härligt! I morgon är det ett BP pass som gäller, om Helena rider. Annars åker jag ut till stallet i stället :)

Jobbet gick bra idag, åkte bil också..rätt bekvämt.. Men i morgon blir det tåg. På fredag ska bilen lämnas in igen i Landskrona, nån motorlampsgrej har börjat lysa igen.

Annars så har vi packat upp lite mer idag, matbordet står på plats och några kartonger har blivit ställde nere i källaren. Nu är det faktiskt inte så mycket kvar :) Eller jo det är ju lite rörigt i vardagsrummet men det börjar faktiskt likna nått man kan bo i!

Dags att sova. Kram o god natt!

Bra start på morgonen

Eller inte. Hade visst stängt av alarmet i sömnen och vaknade kl 7. bussen går ca 7.20. så det fick bli bil idag, gjorde inte så mycket men det blev lite stressigt på morgonen :)
Jobbet gick sen i rasande fart, har fortfarande massor att göra och massor inplanerat framöver så hösten kommer nog inte att bli sysslolös, inte för att jag troddde det heller..

Efter jobbet, jobbade lite längre idag när jag ändå inte skulle till stallet, så grejade vi lite hemma. TV:n var på plats när jag kom hem så nu efter en vecka finns tv :) inte för att jag ut saknat den så speciellt mycket, har haft så mycket annat att göra på kvällarna. Sen tog vi bussen ner till stan och åt på subway och gick en runda vid hamnen innan vi åkte hem igen.
Har mest grejat lite nu också, det blir bättre o bättre!
Usha har gått på vattenbandet idag, Caroline tog henne under dagen så jag behövde inte åka ut. I morgon ska hon vila och jag ska på core. Konstigt det känns att inte åka till stallet. och på onsdag rider nog Helena.. jag ska alltså dit på torsdag...abstinens :)

Kram o god natt




Det börjar bli ordning...

 Idag har det grejats en massa här hemma. Sofforna och Tv bänken är på plats, sovrummet är i princip klart, balkongen är rensad och fixad och köket börjar bli färdigt också. Käksbordet står dock på kant ännu för jag orkar inte vända det, skittungt så det får N och hans kompis fixa i veckan. Gardiner har kommit på plats också!
 
Red ett riktigt bra pass på Usha idag. Kandaret på och gjorde bara lite grundjobb. Många enkla byten och galopp-skritt-galopp och det blev väldigt bra sen blev bytena efteråt klockrena och direkt på hjälpen. Galopperade även på volt med tagen bakdel och kort kort galopp med förberedelse för piruettgalopp och det gick också bra.
Hon gick så himla bra idag så jag ville inte rida nått mer, lätt i fronten och jobbade verkligen på med bakben och rygg och jag hade inget alls i handen. Så enkelt det var att rida idag.
I morgon ska hon gå på vattenbandet. Hade tid kl 18 men jag träffade Caroline idag och hon frågade om jag ville att hon skulle ta Usha under dagen så behövde jag inte åka dit bara för att vara med på vattenbandet (om jag inte ville det såklart) Gärna för mig! Då kan jag greja lite mer här hemma i morgon och Usha får ändå sin motion under dagen och Caroline slipper vänta på mig till kvällen, perfekt :) Lyxigt!
 
Nu ska jag duscha och sen krypa ner i sängen och läsa ridsport. Äntligen har jag lagt till en prenumeration på tidningen också, ville vänta tills vi hade gjort adressändring, så nu får jag den hem i brevlådan igen!
 
Kram o god natt
 
 
 
 

Söndag!

God morgon (eller förmiddag).
Har återigen sovit som en stock i natt och är pigg och utvilad när jag vaknar!
Har plockat lite här hemma, burit ner lite i källaren och sitter nu o väntar på att gå till gymmet. Ca kvart över ska jag träffa S så går vi till gymmet, ett corepass i 30 min står på schemat idag.

Red Usha igår på em, gick riktigt bra och hon kändes pigg och fräsh. Protesterade en gång när jag skulle fatta vänster galopp, som på tävlingen, men efter en tillsägelse så fattade hon hur fint som helst alla gånger sen. Har nog kommit åt ytterligare några knappar nu och hon tycker nog att det är jobbigt och då måste men testa om det går att slippa jobba! Sen red jag lite utan stigbyglar för att träna min egen sits, det ska jag fortsätta med idag.
Åkte sen förbi gamla stallet och pratade med Pia, ska ju mocka ur hagen men jag har hela september på mig också eftersom jag betalar för denna månad med. Ska försöka hinna dit nästa helg eller helgen efter, skönt att få det gjort. Det tar ju inte så himla lång tid heller.

Kanske dags att byta om och göra mig klar att gymma lite. Har väldens träningsvärk sen igår i hela kroppen. Skönt :)

Kram

RSS 2.0